Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 3 hari yang lalu
Muslim1987: 10 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: senyum; semudah 1, 2, & 3


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» senyum; semudah 1, 2, & 3

Please Mendaftar To Post


Oleh senyum; semudah 1, 2, & 3

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 03-04-07 01:36


senyum, mudah kan?
semudah 1, 2, 3....
tak perlu modal, sure tak akan rugi....

tak percaya, kenapa ya?
tak percaya lagi, mari sini...



ambil cermin....
lihat cermin...

senyum 1,
sebut satu....
lihat muncung mulut anda...
itulah senyum satu....
cuba senyum dengan semua orang dengan
senyum 1, bayangkan....
bayangkan....
cantik tak?

ok, sekarang senyum 2....
ok, sebut dua....
duuuuaaaaa....
sebut betul-betul....duuuuaaaaaa.....
lihat mulut anda ketika menyebut
dduuuaaa...
bagaimana mulut anda?
cantik tak?
cuba anda senyum dengan senyuman
begitu, cantik tak?
bayangkan, anda senyum kepada buah
hati anda dengan seyum dua...
bayangkan anda senyum kepada guru2
anda dengan senyuman dua....
lihatlah bibir dan mulut anda...
cantik tak?
cukup....

sekarang, senyum 3 pula...
ok kawan-kawan, sebut tiga...
ttiiigaaaaa....
lihat mulut dan bibir anda...
bayangkan anda senyum dengan rupa
sebegitu, manis tak?
bayangkan anda senyum dengan kawan-kawan
anda di pagi hari dengan senyum 3....
bayangkan anda posing semasa mengambil
skrol ijazah dengan senyum 3....
bagaimana, cantik tak?



bagaimana?
mudah kan senyum ni, semudah 1, 2, dan
3....
tapi....
Kenapa kita susah sangat nak senyum...
senyum itu sedekah yang tak ternilai
harganya...
senyum lebih bermakna bila kita
berduka...
alahai manisnya senyuman itu, walaupun
gigi rongak seribu; senyum tetap manis
seperti gula batu....
apa lagi, senyum lah....
senyuman...dari hati....
senyum....

:-) :-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-04-07 01:38


tapi jangan snyum 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10..sudah...mencuka lah jawap nya

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 01:41


salam...
emm..memang berkesanla ikut teknik ini untuk senyum...saya pun suka sangat bila praktikkan cara senyuman ini....selalunya praktikkan senyuman no.1 saja...
time kisah ek sebab bagi teknik senyuman ini...syukran..... =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

xyamani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26226
Posting: 77
Dari: tepi dinding

yemen  


posticon Posting pada: 03-04-07 01:46


first time dengar senyum 1,2,3 ni...selalunya tak sempat nak sebut 1,2,3 pun dah tersenyum...ahaks

Bookmark and Share

    


  Member Information For xyamaniProfil   Hantar PM kepada xyamani   Pergi ke xyamani's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 02:00


Senyum semasa ditimpa masalah kadang-kadang boleh mengurangkan tekanan yang dihadapi..
Tak percaya,try lah..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-04-07 02:03


semyum sokmo..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 02:10


Senyum semasa ditimpa masalah kadang-kadang boleh mengurangkan tekanan yang dihadapi..
Tak percaya,try lah..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 02:38


pernah dengar tentang senyum 1,2,3 ni...dari pensyarah. yang penting..senyumlah selalu kerana senyum itu adalah sedekah dan seyum itu sedikit sebanyak mampu mengubat hati yang gundah. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 03:33


ades...
teknik nak tersenyum ye...
baguss.. bagus...

senyum seindah suria.. yang membawa cahya..
senyumlah dari hati... duniamu berseri..
senyyum membawa impian..
dalam kehidupan...
kau tersenyum.. ku tersenyum..
kemesraan menguntum..
senyum, kepada semua...
dengan senyuman, terjalinlh ikatan....

insyaAllah.. ikatan ukhwah yang mantap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 03-04-07 06:21


betul.....senyumlah selalu k....kan nampak manis senyum..
tapi jangan sengih nampak masam sikit..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 06:54


:) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-04-07 07:35


senyum itu satu sedekah.senyumlah kepada semua..ada org cakap selalulah sebut no 3 sb kita akan senyum sendiri..org cakaplah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 06-04-07 17:30


ya 3

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108611 saat. Lajunya....