Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-01-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 45 hari yang lalu
Muslim1987: 52 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: apa antum buat kalau tengah sedih,duka????


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» apa antum buat kalau tengah sedih,duka????

Please Mendaftar To Post


Oleh apa antum buat kalau tengah sedih,duka????

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 23:58


ana terus nangis.....(kadang-kadang)
ngadu pada tuhan.....
akhir sekali mesti bgtahu mak abah
:-(
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 08-04-07 21:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-03-07 00:18


Pada 30-03-07 23:58 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

ana terus nangis.....(kadang-kadang)
ngadu pada tuhan.....

!!! QUOTE !!!



Kalau tak dapat nagis sebab org ada keliling mungkin banyak diam, nagis dalam hati sajalah. sambil hati luah kat Allah.
Kalau dengan org kadang-kadang fikir nak bawa diri, tapi sure tak berjaya :)

teringat zaman kecil setiap kali kena marah menagis belakang pintu, rasa nak mati & nak bertemu rasulullah. nak rasulullah jadi parents :) siap buat wasiat lagi, bukan sekali, setiap kali menangis kecil hati dengan parents kecil2 begitula...wajib buat wasiat. mana tau ku lepas itu terkabul doa mati dapat jupa rasulullah. :)



-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~
[ Telah diedit oleh: muslimah_jun pada 31-03-07 00:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 11:02


mendiamkan diri....
baca al-quran....
last sekali bagitahu mak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

wardah_qibtiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26397
Posting: 45
Dari: bumi_waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 11:04


ana kalau berada pada keadaan tersebut ana akan segera senyum dan berkata pada diri "lah tahzan, innallahama'ana"...^o^

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qibtiyahProfil   Hantar PM kepada wardah_qibtiyah   Quote dan BalasQuote

helmirohayakassim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22154
Posting: 84
Dari: Setiu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 12:20


Saya bila rasa sedih, saya senyap saja. saya takkan cakap dengan org. kalau rasa sedih sesangat saya akan menangis mengadu dengan Allah. Lepas tu saya akan rasa lega dan cari jalan untuk buat saya rasa happy balik. Walaupun susah sekalipun saya akan hadapinyer dengan tenang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmirohayakassimProfil   Hantar PM kepada helmirohayakassim   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 17:19


kemudian,
ana akan pencilkan diri d kurgkan bertegur sapa :-(
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 01-04-07 14:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 31-03-07 17:53


Ish2...masa marah pun saya nangis..apatah lagi sedih..berjam-jam baru hilang tangisnya,sampai bengkak2 mata..

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

shahsputra88
Warga Rasmi
Menyertai: 31.03.2007
Ahli No: 29399
Posting: 9
Dari: klunk

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 19:18


kalau ana, ana diam kan saja... buat tak tahu. kalau orang yang buat ana mara tu tegur, ana tegur lah balik. buat macam tak gado saja. tengok kes juga lah.
he,he,he....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahsputra88Profil   Hantar PM kepada shahsputra88   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 19:29


kalau sedih..
first sekali,ana pergi mandi..
then,solat..ngadu kat tuhan..menangislah puas 2..
habis solat..cari view pemandangan yang best,tengok bukit ke ,laut ke,bula ke ,bintang ke..
lepas itu layan blues kejap...
fikir-fikir balik...
Kenapa sedih..
lepas itu tiba 2 tak sedih dah ..
lepas itu jadi manic pulak..
baru bagitahu mak then bagitahu abang ..
selepas itu ..dah dapat kaunselling dr mereka,oklah ..
hidup kembali normal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 23:53


saya nangis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 00:51


nangis puas-puas. sampai tertidur. dah bangun tidur rasa bertambah ok. huhu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-04-07 09:41


tidur ubat paling baik untuk kawal kesedihan
kalau tak berkurangan pun rasa sedih tu
sekurang-kurangnya dapat hilangkan sedih tu sekejap :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 01-04-07 09:43


saya?menangis...lepas itu akan ok..:-) sebab bila dah menangis,segalanya akan kembali reda...alhamdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 15:20


cakap seorang-seorang

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 16:09


tidur kut...
tapi tak boleh banyak sangat tidur...
nanti sakit kepala

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-04-07 17:14


menangis skejap lepas itu fikir Kenapa aku sedih..apakah aku perlu terus sedih begini........bila dah dapat terima kesedihan ...kembali keadaan asal..sedih pun tak berguna...apapun yang berlaku hadapi dengan senyuman:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 01-04-07 18:41


kurgkn onteraksi dengan org sekeliling

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 01-04-07 18:41


kurgkn interaksi dengan org sekeliling

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-07 00:03


ketawe! 2 saja ubat bila sedih!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 00:38


jiwang karat kat tempat sunyi...sambil berlinangan air mata... huhu :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 01:00


Salam...
Fakta sains...menangis merupakan salah satu cara untuk melepaskan tekanan perasaan....

Biasanya lepas tu solat taubat, solat hajat, baca Yasin dan Quran...lepas tu tidur...moga-moga hari esok lebih baik berbanding hari ini dan semalam... Selamat malam buat semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 03:33


lagi...lagi
boleh tiru gaya....haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-04-07 08:12


kaau sedih,saya cari kawasan pantai yang paling dekat dengan saya..bila saya tengok laut,rasa tenang sikit hati ni...selain tu saya baca surah yasin untuk hilangkan kesedihan saya ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 03-04-07 08:22


senyum... dan syukur.. mesti ada yang lagi sedih dr saya kan.. khilgn org yang disayangi ke.. yelaa.. kita pun dah mnigkt dwasa... mak ayah pun dah semakin tua... ye lah kan.. fhm2 saja lah... benda yang jadi psti ada hikmah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 10:29


kalau perempuan mestila menangis..betul tak?laki tak tahu lah ana..mungkin muslimin kuat sikit lah..selalu nya kalau ana mestila menangis..mengadu pada allah..dan mengkin juga perlukan teman untuk berkongsi masalah..untuk cerita pada ibu bapa belum tentu..mungkin ikut masalah yang kita hadapi juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 11:58


Lau sedih...biasanya pendam saja....
Lau rasa nak lepaskan dengan airmate..dok dalam bilik...nangislah seorang-seorang...lepas itu rasa nak tidur...tak nak fikir apa berlaku kat luar. bila bangun ambil wuduk solat dan baca Al-Quran... 8-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 03-04-07 12:42


saya akan membaca buku komik ujang dan buku2 yang boleh membuatkan saya gembira..
adakalanya juga saya akan pergi minum dengan kawan-kawan...hahhahahahaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 12:58


nangis kejap, tumbuk dinding, sepak katil, bila dah sakit nangis balik........ sambung kat jalan raya pula, bawa kereta laju2 sampai rasa puas... lepas itu menyesal, duit minyak habis... hampeh tui

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

sabrina_asu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26284
Posting: 39
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 03-04-07 15:44


saya kalau seedih...duduk seorang then...tulis dalam kertas...then waktu solat...doa moga ALLAH tabahkan diri ini...soal nangis tak agaknya...bila tulis dalam kertas saya dapat rasa freee from the masalah anda yang lain maybe boleh cuba cara saya...mana tahu menjadi...dah tulis...jangan lupa buang...risau ada orang lain yang baca...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_asuProfil   Hantar PM kepada sabrina_asu   Quote dan BalasQuote

suhaida_2704
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2004
Ahli No: 10433
Posting: 11
Dari: kuala lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 03-04-07 16:15


em.. kalau sedih, masukkan cerita sedih dalam diari. lepas tu, tidur sekejap, mandi, wudhu' dan solat..bila dah cool sikit, tengok balik apa yang buat kita sedih sangat. then, cuba timbangkan balik baik buruk apa yang perlu dan tak perlu kita buat. belajar dari kesilapan..dan cuba bina kekuatan dari situ.. setiap yang berlaku ada hikmahnya...



.....................................................................................................
..Tuhan dulu pernah. Aku menagih simpati.. kepada manusia yang alpa jua buta..
lalu terheretlah aku di lorong gelisah.. luka hati yang berdarah kini jadi kian parah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaida_2704Profil   Hantar PM kepada suhaida_2704   Pergi ke suhaida_2704's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 03-04-07 16:17


Pada 03-04-07 12:58 , cipoi posting:

!!! QUOTE !!!

nangis kejap, tumbuk dinding, sepak katil, bila dah sakit nangis balik........ sambung kat jalan raya pula, bawa kereta laju2 sampai rasa puas... lepas itu menyesal, duit minyak habis... hampeh tui


salam..

aih, ganasnyer cipoi ni..semua tu tindakan yang menyakitkan diri..pasni berusaha lah untuk lebih tenang menghadapi kemarahan k..nasihat dr ana yang dhoif..

-salam ukhwah penuh mahabbah-

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 18:10


cari bahan bacaan untuk memotivasilan diri..
lagii......
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 06-04-07 20:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 06-04-07 20:45


ana tidor

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 07-04-07 00:21


nangis sampai terttidur....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 00:37


duduk diam-diam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 07-04-07 00:51


ambil wudhu'..bentang sejadah..pakai telekung...angkt takbir..sesudah salam..baca Al Quran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 07-04-07 00:53


ketawe sampai nak putus urat perut....!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 02:58


Pada 07-04-07 00:53 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

ketawe sampai nak putus urat perut....!!!


boleh ketawa ke kalau tengah sedih?

kalau ana sedih:
ana nangis
sedekah al-Fatihah (rindu bapak)
ana tidur
update blog ana (mengadu-domba)

temankan ana


-----------------
*Ukhwah itu Indah..*


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 04:54


BUAT donoh saja.makin layan prasaan makin dia menjadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-04-07 08:57


tidur sekejap
bangun dari tidur mengadap pc
kejanya mengedit gambar & internet surfing
rasanya dengan cara tu masa akan terhenti sekejap
tak perlu memikirkan masalah yang ada :-?



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 09:40


saya ingatkan diri saya sendiri saya tidak bersendirian..saya perlu bersabar.... sebab sedih saya tak seberapa and sedikit malah hanya untuk seketika..sedangkan ada orang yang terlalu bersedih dan kesedihannnya itu terlalu berat... malah telah lama ditanggung... saya bersyukur dan berharap kesedihan saya akan hilang dan kebahagiaan akan muncul satu hari nanti..

kadang 2 saya tulis dalam diari saya.. sebab saya bukan orang yang suka meluahkan apa yang trpendam dalam hati kat orang lain..

tapi kadang-kadang tengok tv saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 09:53


bila ana keseorang menghadapi kesedihan dan kedukaan hidup..,ana suka sebut nama Allah banyak-banyak dan tenangkan fikiran..banyakkan selawat pada Nabi saw...,pujuk hati bahawa ini semua ujian dariNYa,mehnah dari Allah untuk hambaNya dan luahkan pada Allah segalanya....mohon diampunkn segala dosa2 ana yang dhoif ini..

"Ya Allah ampunkn dosa2 hambaMu ini yang sering melakukan dosa padaMU"

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 11:15


Nangis... Ngadu pada Allah.. Jarang ngadu dekat mak ayah....


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-04-07 11:28


mula-mula mnagis..dekatkn diri pada Allah..
fikir balik mesti benda yang berlaku itu ada hikmahnya..
Allah tahu setakat mana kemampuan hambaNya..
Perbanyakkan amalan sunat dan minta petunjuk dariNYA.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 11:29


tak kisah lah sedih sebab apa atau disebabkan oleh sesiapa, saya suka menangis.. bukan mengada-ngada, tapi jika itu cara atau jalan yang boleh membuatkan kita lega, menangislah sepuas hati.. & lepas tu, insyaAllah, seteruk mana pun ujian tu, saya akan rasa tenang & bersedia untuk hadapi

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 12:37


ana kalau sedih ana tak tunjukkan pada orang..........selalunya ana suka bersendirian.........tidur lah tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 19:05


salam...
kalau tengah sedih,senyap saja,jauhkn diri dr org sekeliling,buat kerja apa yang patut...buat post mortem balik sebab apa sedih?kalau dah tak boleh control,tidola kejap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 19:09


melukis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 20:15


Assalamualaikum...

kadang-kadang nangis...
termenung...
dengar lagu...
sebaik-baiknya mengadu pada ALLAH SWT...DIA mendgr segala ksedihn kita...bila kita sedih hanya ada DIA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-04-07 20:44


salam...

ana cuba praktikkah...

kalau sedih, cuba senyum... biarpun walaupun air mata macam air paip...

kalau sedih, kol ummi/famili.. suara mereka juga boleh menghibuurkan hati...

kalau sedih, ana istigfar bebyk... dengar mp3 ceramah2 dan bacaan ayat2 suci, tak pun dengar lagu2 nasyid..

kalau sedih, tahap tak booleh tahun dah kesedihannya.. ana kol KEKASIH HATI... meluahkan segala kegelisahan dan keperitan... berdoa minta dikuatkan hati dan prasaan...

inysaAllah, selalu, lepas tu, akan rasa, ,biarpun sedkit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-04-07 21:12


tak pernah bagi tahu mak...sendiri pujuk diri...


-----------------
[email protected]
[ Telah diedit oleh: redgirl pada 09-04-07 21:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-07 02:07


jangan tunjukkan kesedihan masa kol mereka...
takut pula nanti mereka risau..
cukuplah hanya dengan mendengar suara dan segala pesanannya..

waaaaa... nak balikk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Cda_Ibtihal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26225
Posting: 87
Dari: Sungai Besar,Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 00:07


kalau saya sedih, saya nangis, lepas itu tidur, lepas itu bangun senyum huhuhu....so thinking lah positif :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Cda_IbtihalProfil   Hantar PM kepada Cda_Ibtihal   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 00:14


salam...
kalau tengah sedih???
ana akan duduk dalam bilik seorang-seorang.
tak pun, ana akan conteng apa-apa pun kat buku @ kertas kosong.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-04-07 00:15


Pada 09-04-07 19:09 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

melukis...

ni mesti hebat dalam melukis ni. :-) :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 21:37


buat muka sposen

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-04-07 22:05


Kalau betul-betul menyentuh hati & bersendirian... menangislah...sambil mengadu padaNya... lepas tu cari sstu yang boleh hapykan diri untuk lupakan perkara yang buat sedih. lepas itu buat seperti tak ada apa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

east_salju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6074
Posting: 106
Dari: d bawah lindungan bayu

demrepcongo   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 22:53


salam...
hidup ni tak lari dari rasa sakit hati...
pernah tak tertahan dengan sesuatu tapi, kentalkan jiwa...hati...fikir balik buat apa nak nangis sebab benda ni, walaupun dalam hati tuhan saja yang tahu...pendek kata tak pernah nangis sb benda yang menyakitkan hati...tahan saja...cuma bila dengar lagu dr album baru firdaus Dunia yang lebih indah-"Menangislah di bahuku"
(promote sikit...sebab semua lagu besssttt)rasa macam terkena saja...jadi menangislah untuk legakan hati, tak rugi, tak kena bayar...

" menangislah.... kadang manusia terlalu sombong 'untuk menangis
lalu untuk apa air mata telah di cipta
bukan hanya bahagia yang ada di dunia "

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For east_saljuProfil   Hantar PM kepada east_salju   Pergi ke east_salju's Website   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 00:34


fikir hal yang berkaitan sbelum tidur.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 03:37


asingkan diri dari orang...
kalau terlampau sedih, asingkan diri dan menangis..
tapi kalau kat U ni, biasanya lari ke masjid sebab tak ada orang..
tu saja lah..
jarang menangis depan orang even bestfren sebab malu..
rasa macam lemah kalau menangis depan mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

maryam_unisel
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29676
Posting: 57
Dari: klang ~ unsiel

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 18:33


suka tidoq...
makan.... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For maryam_uniselProfil   Hantar PM kepada maryam_unisel   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 12:31


kalau saya sedih..saya akan cari tempat yang boleh luahkan apa saya rasa... tak kisah lah...chating ke...teman sms ke...kawan ke...

Tapi yang best saya suka makan...susah hati pun boleh makan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 12:35


tak lari dari mengadu pada Allah Swt...tu lah tempat yang paling tepat...tapi kadang kita manusia biasa...tak lari dari buat kesalahan... MAk tempat saya luahkan segalanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 13:38


assalamualaikum..
erm..kalau sedih duka..honestly nangis..
tapi tengok keadaan juga..kalau depan org tak lah..nangis sorok2 saja..
kadang-kadang makan..
kadang-kadang tidur..
kadang-kadang mandi..
kadang-kadang buka quran..yelah time tu lah ALLAH bercakap dengan kita..buka sec rawak..then baca terjemahan..kalau tak nak nangis biasanya ngaji lah..sebab kalau ngaji kompem tak jadi nangis..dan hati akan terpujuk..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.144026 saat. Lajunya....