Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Raja yang setia pada dayang2 yang hanya inginkan kerusi empuk di singgahsana bukan sahaja akan meruntuhkan seluruh istana bahkan seluruh takluk jajahannya...
-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 13 hari yang lalu
lidah-penghunus: 15 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: apa barang2 yang biasa ada di rumah???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» apa barang2 yang biasa ada di rumah???

Please Mendaftar To Post


Oleh apa barang2 yang biasa ada di rumah???

El-ittihadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22625
Posting: 308
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 05:36


assalamualaikum...sering kita dengar slogan "baiti jannati".tapi nak wujudkan konsep ni macam-macam dubayangkan dalam kepala...nak kena ada barang ni,tu dan sebagainya....sbut pasal barng,cuba antum sebutkan barang2 yang biasa terdapat di rumah???

:roll: :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For El-ittihadiProfil   Hantar PM kepada El-ittihadi   Quote dan BalasQuote

El-ittihadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22625
Posting: 308
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 05:37


kerusi sofa

Bookmark and Share

    


  Member Information For El-ittihadiProfil   Hantar PM kepada El-ittihadi   Quote dan BalasQuote

El-ittihadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22625
Posting: 308
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 05:42


kucing dan musuhnya tikus...hehehe

/


p/s:tengok tu,mesranya kucing dan tikus,macam adik beradik....mak lain bapak asing... :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For El-ittihadiProfil   Hantar PM kepada El-ittihadi   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 06:45


tv,almari,peti ais........banyak lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 07:12


dapur masak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 07:53


cermin

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 28-03-07 09:15


katil dan tilam yang empuk..........hehehh

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 09:22


teman fokus kat bilik teman saja lah...

ada katil, lamari baju, lamari buku, komputer, kipas,senjata seperti pedang, keris, rencong aceh, parang, tekpi...
ada kamera,bantal, mainan - masa boring mainlah mainan tu..ada lukisan sebab minat lukih dan lelain lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syuhada_islamic
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20310
Posting: 93
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-03-07 10:29


buku buku ilmiah..dan majalh yang bagus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuhada_islamicProfil   Hantar PM kepada syuhada_islamic   Quote dan BalasQuote

El-ittihadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22625
Posting: 308
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 21:44


meja makan

Bookmark and Share

    


  Member Information For El-ittihadiProfil   Hantar PM kepada El-ittihadi   Quote dan BalasQuote

sumaiyahbachok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 574
Posting: 32
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 22:01


tv radio..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyahbachokProfil   Hantar PM kepada sumaiyahbachok   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 23:04


salam...
dalam rumah ada sofa,meja,tv,radio,vcd player,meja makan,msn bsh,peti sejuk,dapur masuk,almari,buku,telefon,laptop,lampu,kucing,katil,cermin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 00:15


pemegang tangga..
tombol pintu..
kekisi tingkap...
penyangkut baju...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 00:16


jangan lupa pada
sarang labah-labah.. :-)
sarang tikus...sarang semut...sarang burung.....sarang lipas...
hehehe... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 00:36


Pada 29-03-07 00:16 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

jangan lupa pada
sarang labah-labah.. :-)
sarang tikus...sarang semut...sarang burung.....sarang lipas...
hehehe... :-)


rumah ana tak ada ek....
rumah akh mohamad banyak ek....??
tak apa..
pas ni, boleh buat bisnes import eksport...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 00:39


Pada 29-03-07 00:36 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 00:16 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

jangan lupa pada
sarang labah-labah.. :-)
sarang tikus...sarang semut...sarang burung.....sarang lipas...
hehehe... :-)


rumah ana tak ada ek....
rumah akh mohamad banyak ek....??
tak apa..
pas ni, boleh buat bisnes import eksport...


hehehe....
kalau sarang tikus,lipas dan labah2 tu tak ada lah.
kalau sarang semtu dan saran burung ada.
1) sarang semut = kuih sarang semut. :-)
2)sarang burung = kat bumbung rumah ana ada sarang burung.
:lol: :lol: :lol:

*kalau nak import dari rumah ana,memang ada pakej nya. :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 01:30


Pada 29-03-07 00:39 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!



hehehe....
kalau sarang tikus,lipas dan labah2 tu tak ada lah.
kalau sarang semtu dan saran burung ada.
1) sarang semut = kuih sarang semut. :-)
2)sarang burung = kat bumbung rumah ana ada sarang burung.
:lol: :lol: :lol:

*kalau nak import dari rumah ana,memang ada pakej nya. :-P





:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ouh... bolehlah poskn ke Pahang ni...
huhuhu... :-P


-----------------

[ Telah diedit oleh: ismi_atikah pada 29-03-07 01:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114735 saat. Lajunya....