Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: bagaimana perasaan kalau di lamar???


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» bagaimana perasaan kalau di lamar???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh bagaimana perasaan kalau di lamar???

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 05:33


assalamualaikum,just survey
bagaimana prasaan wanita dalam situasi ni??
dan inikah yang ditunggu-tunggu :lol:
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 08-04-07 21:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 08:47


Agak-agak Kaherah mereka nak nangis meraung-raung ke? Atau melompat-lompat macam tjumpa lipas? :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 10:12


Pada 24-03-07 05:33 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum,just survey
bagaimana prasaan wanita dalam situasi ni??
dan inikah yang ditunggu-tunggu :lol:


emmm...tak tau lagi macam na perasaan tu.....kena tunggu dilamar baru boleh digambarkan...hehehe


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 10:36


entah lah...tak pernah lagi..hehehe..mungkin sedih juga bercampur seram sejuk..berdebar..seronok pun ada juga agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-07 10:43


Pada 24-03-07 08:47 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Agak-agak Kaherah mereka nak nangis meraung-raung ke? Atau melompat-lompat macam tjumpa lipas? :-)



kenapala buruk sgtnya doc...xdenya begitu. agak2 Kalau awal-awal masa tak sedia agaknya ada yang mengelabah, takut tmbh2 org yang memang zero tak tahu langsung apalg kenal org tu. Kalau dah dimaklumkan awal agaknya debar tu tetap ada cuma yang menentukan solat istiqoroh pula. Kalau memang bagi dia yang dia cari bukan berjuta kumbang :) tapi the only one: her prince charming tak ada berdebar Kalau tak dipaksa, just solat istiqoroh saja.
Apapn kena taya org pengalaman yang dah kawin bgmn macam saudari anis zulaikha :)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~
[ Telah diedit oleh: muslimah_jun pada 24-03-07 10:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 10:54


hurm... seram...

boleh jadi sedih juga lah, apabila kita bakal melukai hati orang yang melamar tu... sebab tak sampai hati melukakan hati orang yang berharap.

boleh jadi gembira agaknya,... pada orang yang macam dah boleh agak saja... hoho.

boleh jadi rasa macam tak percaya saja... pada orang yang 1st time dilamar.

macam-macam ada... :lol:

p/s: these answers are logical and thinkable. general knowledge...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 12:20


Perasaan dilamar.. Seram sejuk.. Takot, ibu abah terima atau tidak lelaki yang melamar kita itu..

Bila dah terima, nangis air mata gembira.. Syukur yang tak terhingga..

2 pengalaman saya dulu, masa orang melamar saya.. Tapi, sekarang, segala galnya dah musnha bergitu saja.. Dia pergi tanpa mendengar penjelasan saya yang sebenarnya.. Masa 2, kita baru bertunang 2 tahun 3 bulan.. Hampir hampir berumah tangga.. Hancur hati saya tak terhingga... Sedih sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-07 12:32


...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-07 12:57


Pada 24-03-07 10:54 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

hurm... seram...

boleh jadi sedih juga lah, apabila kita bakal melukai hati orang yang melamar tu... sebab tak sampai hati melukakan hati orang yang berharap.

boleh jadi gembira agaknya,... pada orang yang macam dah boleh agak saja... hoho.

boleh jadi rasa macam tak percaya saja... pada orang yang 1st time dilamar.

macam-macam ada... :lol:


betul, muslimin jgnle takut segan ke apa Kalau anta semua yakin jodoh telah ditentukan oleh Allah, sebab kita semua maklum hanya Allah saja tahu siapa jodoh kita. jadi kita kena sama berusaha & sama patut faham tak ada soal suka-suka nak bagi org sedih tak ada siapa suka begitu & Kalau boleh nak yang datang @ yang kita mita tu terus adalah yang jdoh sebenar sebab yang kita sama-sama nak cari adalah yang ditentukan untuk kita, jadi jk jupe belum lagi, 2-2 jangan sedih. jangan takut dah tak nak mulakan dulu & jangan terus putus asa sebab bukan semua bernasib baik terus jepe yang sebenar, nanti kasihan kita duduk putus asa dengan org lain tapi jodoh kita sebenar puas duduk nunggu (he...he tengah tak serius ke ni) :-D :-)

Pada 24-03-07 12:20 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

Perasaan dilamar.. Seram sejuk.. Takot, ibu abah terima atau tidak lelaki yang melamar kita itu..

Bila dah terima, nangis air mata gembira.. Syukur yang tak terhingga..

2 pengalaman saya dulu, masa orang melamar saya.. Tapi, sekarang, segala galnya dah musnha bergitu saja.. Dia pergi tanpa mendengar penjelasan saya yang sebenarnya.. Masa 2, kita baru bertunang 2 tahun 3 bulan.. Hampir hampir berumah tangga.. Hancur hati saya tak terhingga... Sedih sangat

mmm...memang lah tak patut, pening juga Kalau yang kita selalu duduk pesan Kalau ada salah bagitahu, tapi bila salah terus saja begitu. Sabar ye sayang_semua. moga Allah ketemukan dengan Mr Right yang lagi baik.

P/S: kadang-kadang ada yang buat tindakan buta buat kesimpulan dr org tengah yang menyampaikan perkara salah @ salah faham. mmmm :-) jangan lah buat begitu naya org, tapi ada juga yang diam saja nak bagi org fikir salah dia apa yang mybbkan dia bertindak begitu. Kalau betul org tu salah tak apa, tapi jk kita tersalah. mmm...macam-macam.. :-? :-)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 13:00


:-) :-)

:: seram sejuk.....takot.....macam tak percaya...tapi time tu sedih because i have to say NO to him..huhu...sorry.. ::


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

hanan_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28138
Posting: 110

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 13:52


...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan_nurProfil   Hantar PM kepada hanan_nur   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 24-03-07 13:56


terkejut..demam seminggu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 14:47


Pada 24-03-07 10:43 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-07 08:47 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Agak-agak Kaherah mereka nak nangis meraung-raung ke? Atau melompat-lompat macam tjumpa lipas? :-)



kenapala buruk sgtnya doc...xdenya begitu. agak2 Kalau awal-awal masa tak sedia agaknya ada yang mengelabah, takut tmbh2 org yang memang zero tak tahu langsung apalg kenal org tu. Kalau dah dimaklumkan awal agaknya debar tu tetap ada cuma yang menentukan solat istiqoroh pula. Kalau memang bagi dia yang dia cari bukan berjuta kumbang :) tapi the only one: her prince charming tak ada berdebar Kalau tak dipaksa, just solat istiqoroh saja.
Apapn kena taya org pengalaman yang dah kawin bgmn macam saudari anis zulaikha :)



:lol: :lol: .

emmm muslimah jun,macam mana eh perasaan dilamar.. maksudnya time kita dipinang oleh family dia ke time dia yang nyatakan hasrat untuk jadi kan kita isterinye? :-)


sebelum dilamar tu memang tak pernah bayangkan langsung macammana perasaan...

kalau time dilamar oleh bonda nya, iskkk tak tau nak gambarkan gane perasaan time tuu, time mereka tengah bincang, isskkk sengih manjang sengsorang sambil dok gentel bucu tudung ni... buat semua pun tak kena, akak-akak pun cakap macam orang angau yang dah tak tahu tahap ke berapa dah ni....

tapi berdebar2 lah juga masa orang tua sedang berbincang.... iskk takut tak jadi.. lagi berdebar dari time akad nikah tau..:-D ... tapi kalau lamaran dari dia tu, tak perasan pula, sebab dia ni selalu bergurau... ingat kan main-main, rupa2 nya bebetul jumpak bonda anis...

huhu...

emmm, ada juga sekali yang tak jadi, time tu umur baru 19, seorang ustaz yang dikenali dari YM, memula anis ingat memain dia nak kenal anis untuk jadikan isteri, sebab baru sekali chat, dan sekali saja call...

dia call mak anis cakap nak pergi minang anis, huhu, mak punya lah happy sebab ustaz tu hafiz...

uuuu tension tak tau bagaimana nak tolak dia, sebab org cakap kalau tolak jodoh yang baik, nanti kita tak jumpa lagi jodoh yang baik...

anis cakap berkias2 dengan ustaz tu anis tak nak, lepas tu bila mak tau mak marah.... mak selalu cakap, mana nak dapat jodoh yang baik lagi.. zaman sekarang ni rupa tak penting yang penting orang tu boleh harap untuk jaga kita bla bla bla...

bersambung2 mak anis bebel, sampai anis cakap kat mak, kalau mak suka sangat kat ustaz tu mak saja lah kawin dengan ustaz tu....

marah mak, bis ayah kau nak letak mana??

alhamdulillah, ustaz tu menarik diri, syukur sangat...

anis dapat ustaz juga, yang juga hafiz...

puas hati dapat carikan menantu yang baik untuk mak...

:-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-07 15:32


Pada 24-03-07 14:47 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-07 10:43 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-07 08:47 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Agak-agak Kaherah mereka nak nangis meraung-raung ke? Atau melompat-lompat macam tjumpa lipas? :-)



kenapala buruk sgtnya doc...xdenya begitu. agak2 Kalau awal-awal masa tak sedia agaknya ada yang mengelabah, takut tmbh2 org yang memang zero tak tahu langsung apalg kenal org tu. Kalau dah dimaklumkan awal agaknya debar tu tetap ada cuma yang menentukan solat istiqoroh pula. Kalau memang bagi dia yang dia cari bukan berjuta kumbang :) tapi the only one: her prince charming tak ada berdebar Kalau tak dipaksa, just solat istiqoroh saja.
Apapn kena taya org pengalaman yang dah kawin bgmn macam saudari anis zulaikha :)



:lol: :lol: .

emmm muslimah jun,macam mana eh perasaan dilamar.. maksudnya time kita dipinang oleh family dia ke time dia yang nyatakan hasrat untuk jadi kan kita isterinye? :-)


he..he...dah datang pun anis kita. Terima kasih. mm..lamar family ke org nyatakan hasrat tu kena tanya empunya bertanya...En Kaherah. sebab tu tanya anis yang lagi pegalaman...dah selamat pun anis :-) saya tak ada pengalaman sampai 2belah pihak parents. Ni tengah tunggu prince charming lah ni untuk penuhi impian. (sejak bila ku berani take part he..he...) :-)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 16:09


pengalaman sikit-sikit saja...

ada lagi yang lebih berpengalaman kat sini, tapi nak kena cungkil tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nur_alhanuun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2006
Ahli No: 27815
Posting: 46
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 16:15


SALAM

mestila rasa berdebar2 dan lepas tu timbul lah macam-macam perasaan....malu, serba- salah, sedih, rasa bersalah dll. maybe sebab hati tak terbuka lagi nak terima walaupun dah ada pengalaman beberapa kali...

ana nak tanya muslimah2 kat sini, apa antunna buat bila lelaki taqdim antunna, i mean masa dia cakap dia suka dan nak jadikan kita sebagai isteri??

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_alhanuunProfil   Hantar PM kepada nur_alhanuun   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 22:54


pergh soalan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ain_sakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.03.2007
Ahli No: 29263
Posting: 67
Dari: Atas kerusi..Depan k0mputer...(~,-)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 22:58


tak tahu rasa bagaimana...sebab belum pernah rasa lagi...Hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_sakinahProfil   Hantar PM kepada ain_sakinah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 23:05


bagi yang belum pernah rasa tu.. sabar saja lah.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 23:08


bagaimana perasaan kalau di lamar???


herm...

seram

Bookmark and Share

    


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 23:45


semua seram,takut,glabah....xpahamlah
maksudnya belum sedia ke @ apa
dan biasanya Kenapa menolak??? :lol:
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 25-03-07 00:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-07 23:50


Pada 24-03-07 23:05 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

bagi yang belum pernah rasa tu.. sabar saja lah.. :D


sabar ye nanti doc poskan lamaran

P/s: doc jangan marah saya ye..


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 01:23


Pada 24-03-07 23:45 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

semua seram,takut,glabah....xpahamlah
maksudnya belum sedia ke @ apa
dan biasanya Kenapa menolak??? :lol:

salam...

hhuuurrmm...bagi ana, kalau gelabah,seram,takut itu perkara biasa bagi "manusia biasa" yang melalui satu detik yang penting dalam hidupnya.
kalau menolak tak bererti tak suka. mungkin dirinya telah buat solat istkharah dan mendapat petunjuk ianya tidak baik bagi diri dan agamanya.
ana belum merasainya dan tak tahu apa rasanya... :-) :-)

wallahualam...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 25-03-07 06:12


salam..

hmm, tak dapat bayangkan perasaan pertama kali dilamar..agak2nya mesti seram sejuk seperti yang diperkatakan dalam komen-komen be4 ni..rasanya lah..hehe..tak berani pula ana nak cakap lebih2..sebab diri sendiri tak ada pengalaman..=p

-salam ukhwah penuh mahabbah-

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 08:25


Pada 24-03-07 23:50 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-07 23:05 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

bagi yang belum pernah rasa tu.. sabar saja lah.. :D


sabar ye nanti doc poskan lamaran

P/s: doc jangan marah saya ye..



saya tak marahlah.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-03-07 09:31


Pada 25-03-07 08:25 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-07 23:50 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-07 23:05 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

bagi yang belum pernah rasa tu.. sabar saja lah.. :D

sabar ye nanti doc poskan lamaran

P/s: doc jangan marah saya ye..

saya tak marahlah.. :-)


Syukur alhamdulillah... :) doc ni memang baik, nanti saya promote kat anak buah saya dalam perut. Baby girl tu :)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 10:55


mmmm...mesti macam-macam prasaan kan..
dah tak tau bp in 1...
semoga berbahagia sampai akhir hyt bwt anis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 11:04


tapi.. adakah sesiapa yang ingin melamar diri ini??

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 11:08


Pada 25-03-07 11:04 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

tapi.. adakah sesiapa yang ingin melamar diri ini??

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D


Senang saja dik... buat iklan dalam surat khabar.. nanti ada lah tu sesiapa.. :D

p/s: jangan marah..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 12:37


:roll: Berdebar2 lah agaknya......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 13:04


Pada 25-03-07 01:23 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-07 23:45 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

semua seram,takut,glabah....xpahamlah
maksudnya belum sedia ke @ apa
dan biasanya Kenapa menolak??? :lol:

salam...

hhuuurrmm...bagi ana, kalau gelabah,seram,takut itu perkara biasa bagi "manusia biasa" yang melalui satu detik yang penting dalam hidupnya.
kalau menolak tak bererti tak suka. mungkin dirinya telah buat solat istkharah dan mendapat petunjuk ianya tidak baik bagi diri dan agamanya.
ana belum merasainya dan tak tahu apa rasanya... :-) :-)

wallahualam...



Erm...correct!!....;-) ;-)


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 25-03-07 13:58


kalau masa tu dah ready mesti lah happy kan=)..
kalau belum...rasa macam xcaye saja..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 14:09


Pada 24-03-07 13:56 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

terkejut..demam seminggu..


huhu betul tu...
kalau nak melamar pun tengok masa lah..
kalau perempuan tu tengah study tlgla jangan kacau...ganggu tumpuan dia pada study..
nak terima susah, nak reject pun susah...
asyik fikir macam-macam..maunye tak demam....
:lol:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-03-07 14:40


Bagaimana pula perasaan kalau melamar? hmm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 14:44


Pada 24-03-07 16:15 , nur_alhanuun posting:

!!! QUOTE !!!


ana nak tanya muslimah2 kat sini, apa antunna buat bila lelaki taqdim antunna, i mean masa dia cakap dia suka dan nak jadikan kita sebagai isteri??


macam mana kalau perempuan pula yang tanya kepada lelaki....... yang dia suka dan nak jadikan kita sebagai suaminya.......


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-03-07 14:44


Pada 25-03-07 14:40 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Bagaimana pula perasaan kalau melamar? hmm..


berdebar kut fikir apala agaknya reaksi org tu, apala jawapan dia terima ke tak? berdebar fikir apa nak cakap & betul ke tindakan aku ni. Apapn biarla tindakan tu dengan niat suci kerana Allah, solat hajat & solat istiqoroh minta andai benar kuatkanlah langkah hambaMu ini, andai ini ujian maka terima dengan redha. :)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 25-03-07 14:51


Assalamualaikum..

dah ramai prempuan yang takut & seram sejuk..tak mahu lah melamar..tunggu perempuan yang datang melamar kita..heh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-03-07 14:52


saat yang paling membahagiakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-03-07 21:09


Pada 25-03-07 14:51 , raisul_muhaddissin posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

dah ramai prempuan yang takut & seram sejuk..tak mahu lah melamar..tunggu perempuan yang datang melamar kita..heh..

janganlah macam tu... sebab nila ramai lelaki & wanita kawin diusia lewat. Lelaki harus berani, zaman rasul lagi lah berperang antara mati & hidup, ni sekadar nak lamar > dengan niat suci ikut sunnah rasul > elak maksiat & pelihara kesucian keturunan Islam > tambah umat islam. tak nak ke berbakti pada agama didik anak yang bakal bawa islam, banyak ganjaran& tmbh2 hubungan kita dengan tuhan moga tambah dekat dengan niat tu.

Bila usia lewat perkembagan anak pun tak berapa elok, nanti anak nak masuk belajar u jauh2 pun kita dah tak larat nak hantar, kita pun dah pencen dah tak krj kira bergantung pada duit pancen yang seharusnya diguna untuk simpanan tua (nak naik haji lagi ke,kos perubatan dll)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

nur_alhanuun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2006
Ahli No: 27815
Posting: 46
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 22:46


Pada 25-03-07 14:44 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-07 16:15 , nur_alhanuun posting:

!!! QUOTE !!!


ana nak tanya muslimah2 kat sini, apa antunna buat bila lelaki taqdim antunna, i mean masa dia cakap dia suka dan nak jadikan kita sebagai isteri??


macam mana kalau perempuan pula yang tanya kepada lelaki....... yang dia suka dan nak jadikan kita sebagai suaminya.......



ana belum pernah buat lagi :D

ana bertanya macam tu sebab sampai sekarang, ana masih tak tau apa nak buat kalau tiba-tiba ada lelaki luahkan perasaan...selalunya sebab malu, ana tersenyum and melarikan diri sambil mendiamkan diri and buat tak tau saja...patut ke macam tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_alhanuunProfil   Hantar PM kepada nur_alhanuun   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 00:28


Pada 25-03-07 22:46 , nur_alhanuun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-07 14:44 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-07 16:15 , nur_alhanuun posting:

!!! QUOTE !!!


ana nak tanya muslimah2 kat sini, apa antunna buat bila lelaki taqdim antunna, i mean masa dia cakap dia suka dan nak jadikan kita sebagai isteri??


macam mana kalau perempuan pula yang tanya kepada lelaki....... yang dia suka dan nak jadikan kita sebagai suaminya.......



ana belum pernah buat lagi :D

ana bertanya macam tu sebab sampai sekarang, ana masih tak tau apa nak buat kalau tiba-tiba ada lelaki luahkan perasaan...selalunya sebab malu, ana tersenyum and melarikan diri sambil mendiamkan diri and buat tak tau saja...patut ke macam tu?



Assalamualaikum

Tak patut tak patut!!!!!!

patut nya cakap lah tunggu, nanti seminggu lagi bagi jawapan tak pun sepurnama lagi saya bagi jawapan....
kalau tak yang pelamar tu nanti yang tak tahu bagaimana permohonan dia tu, diterima ke ditolak....
dah ru, balik rumah lah, solat istikharah banyak-banyak, lepas itu mesti ada petunjuk nya.... jangan risau lah..........


ni macam lah aku ni banyak pula pengalaman nak ajar org org yang lagi tua dari aku...... hahahahaha baru habis SPM 2005

but kita guna akal saja, tak payah pengalaman sangat,....

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-03-07 03:08


"Turning point" - antara saat-saat kritikal dalam hidup

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

wardah_qibtiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26397
Posting: 45
Dari: bumi_waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 03:49


emm, kalau dilamar apa prasaan ek..tak ada perasaan kut..kuikuikui

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qibtiyahProfil   Hantar PM kepada wardah_qibtiyah   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 09:32


Mana-2 lelaki yang agak-2 tak tau nak susun ayat masa nak melamar tu lebih baik straight to the point saja .. tak payah nak bunga-2 dari tergagp tak tau nak kata apa lebih baik direct terus ...

perempuan pulak kena lah faham .. kalau lelaki tu terus direct saja jangan lah terkejut .. jangan mengada-2 nak kata "tak romantik" ke apa ke ... yang penting maklumat tu dah sampai ...

kena lah faham sikit .. tak semua lelaki jiwang dan romantik .. terima lah seadanya ... yang penting ketaqwaan dan keserasian ...

[ Telah diedit oleh: transmissionline pada 26-03-07 09:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 11:55


Pada 26-03-07 09:32 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Mana-2 lelaki yang agak-2 tak tau nak susun ayat masa nak melamar tu lebih baik straight to the point saja .. tak payah nak bunga-2 dari tergagp tak tau nak kata apa lebih baik direct terus ...

perempuan pulak kena lah faham .. kalau lelaki tu terus direct saja jangan lah terkejut .. jangan mengada-2 nak kata "tak romantik" ke apa ke ... yang penting maklumat tu dah sampai ...

kena lah faham sikit .. tak semua lelaki jiwang dan romantik .. terima lah seadanya ... yang penting ketaqwaan dan keserasian ...



Hehehe...betul tu...Tak semua lelaki bermulut manis ataupun pandai meng'ayat' perempuan...Perempuan biasanya kurang suka dengan lelaki macam ni...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 26-03-07 12:09


Melamar? Enggak ada pengalaman.. semuanya diatur oleh keluarga.. Jadi faham-faham saja... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 13:58


dilamar? pergi keliling kampung sambil pukui canang, "Wahai orang kampung, teman dah di lamar!"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 14:00


mesti lah seronok............hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 14:15


waa,ana belum pernah rasa lagi lah dan teringin merasainya.. he2 :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 14:30


Pada 26-03-07 13:58 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

dilamar? pergi keliling kampung sambil pukui canang, "Wahai orang kampung, teman dah di lamar!"


hehehe....lawak juga akhi daeng jati ni.
kalau dah keliling kampung tu, kenalah buat kenduri besar-besaran.
:-) :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 20:18


Alhamdulillah..siapalah agaknya ya?
Tak sangka + cubit pipi sendiri 7777 kali..heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

waniesyaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.02.2007
Ahli No: 28518
Posting: 31
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-03-07 20:19


pengalaman saya yang dah penh dilmar..memang rasa terhru sangat-sangat dengan saya ters menangis sebab betul-betul rasa terharu dengan keikhlsn dr dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For waniesyazProfil   Hantar PM kepada waniesyaz   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 20:33


Pada 26-03-07 13:58 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

dilamar? pergi keliling kampung sambil pukui canang, "Wahai orang kampung, teman dah di lamar!"


haha..incik daeng jati ni dah dilamar ke?...tu baru dilamar..kalau dah kawin betul ,nak bawa apa pula pusing kampung?... ;-) ;-)

p/s:bawa apa lagi?..bawa istrila kan..kui3 :lol: :lol:


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 26-03-07 21:50


Assalamualaikum...tak pernah mengalaminya lagi...kalau dilamar org yang baik2...ana tak kisah...hanya nak cari keredhaan Allah dan nak perkahwinan direstui...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 26-03-07 21:53


Assalamualaikum...tak pernah mengalaminya lagi...ana terima kalau orang2nya baik2...boleh menerima ana seadanya...boleh membimbing...ana hany mahu mencari keredhaannya dan mendapat restunya...perkahwinankan sunnah nabi...tak boleh dinafikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

aimiz_muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20051
Posting: 39

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 22:38


salam..
rasanya terkejut juga agaknya..
tapi relax saja...he...sebab nanti dia pergi jumpa mak ayah kita..jadi tak risau
sangat pun..terpulang pada mak ayah lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimiz_muslimahProfil   Hantar PM kepada aimiz_muslimah   Quote dan BalasQuote

wirda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10228
Posting: 29
Dari: segamat

Johor  


posticon Posting pada: 27-03-07 00:34


salam....saya pun ada juga pglamn dilamar......time tu baru saja abh form 5, perasaan takut tu tuhan saja yang tau...fobia sampai sekarang...hehehe....nak buat bagaimana org dah berkenan...tapi tolak dengan care baik .....lagipun still young kan during that time.....lagipun nak sambung study pergi......sapo yang tak terkjut perkara-perkara macam tu eh.....hehee salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirdaProfil   Hantar PM kepada wirda   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 00:41


Pengsan terus lah.. tak pernah dibuat orang.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-03-07 03:18


Buat-buat terkejut...!!! Patu buat seolah-olah melatah "oooommmaaakkk ooiiii....mak oiiii...SETUJU..!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 08:25


Pada 27-03-07 03:18 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Buat-buat terkejut...!!! Patu buat seolah-olah melatah "oooommmaaakkk ooiiii....mak oiiii...SETUJU..!!!!



lepas tu kompom tak jadi sebab baru nak jadi menantu, rupanya kuat melatah ngalahkan mentua :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 08:28


Pada 27-03-07 08:25 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-03-07 03:18 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Buat-buat terkejut...!!! Patu buat seolah-olah melatah "oooommmaaakkk ooiiii....mak oiiii...SETUJU..!!!!



lepas tu kompom tak jadi sebab baru nak jadi menantu, rupanya kuat melatah ngalahkan mentua :-D :-D


kui...kui...kui...
baru berangan nak menikah, dah di reject. :-) :-) :-)
sabor jo lah.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 09:07


kalau nak dilamar tu tengok lah gerangan org yang melamar..
kalau perangai entah ke mana jangalah terima...tolak dengan cara baik..
kadang-kadang perempuan ini tak kisah bab akhlak..asall hati dah suka main terima saja...jangan eh..seelok2 eloknya cari lah yang elok....wanita yang baik hanya untuk laki yang baik....huuu....

solat isthikarah banyak-banyak....tak perlu tergesa2 terima...


p/s:hanya pendapat semata-mata tiada kaitan dengan empunya diri..huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 10:49


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 27-03-07 11:20


tak tahu lah..tak ada pengalaman hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 12:48


salaam..

kalau saya, komfem terkejut beruk..
takut sangat-sangat... kalau kita tak kenal sangat lelaki tu..

tapi kalau yang melamar tu kawan kita jugak..
takut campur plek.. rasa akward nak jumpa dia..
tak tahu nak reply..
hahaha...

tulis reply ni pun dah fikir macam-macam..

yang pasti, sekarang ni rasa tak bersedia lagi..

kalau dah ada yang melamar, komfen pensan
lepas itu... entah lah.. Solat istikharah lah dulu...

TAKUT!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 18:01


tak pernah ada pengalaman..

maybe time tu ..perasaan saya macam tak percaya apa yang saya dengar. tapi kalau dia benar-benar seorang ikhlas..tentunya rasa syukur yang teramat sangat..hati pasti berbunga-bunga..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 19:49


sedih...tak nak pisah dengan mak ayah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 21:48


syukur.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-07 21:51


Pada 27-03-07 21:48 , Norhaslina posting:

!!! QUOTE !!!

syukur.. :)


I think this is the proper reaction... :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 02:09


terharu..
menangis kesyukuran..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 06:43


:)
tengah menunggu saat2 ni...hehehehe
tapi lambat lagi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 28-03-07 09:07


erm......ana pulak.....entahlah.......pernah juga kena lamar tapi rasa muslimin tersebut maen2 saja.tak serius.....just kata nak masuk meminang saja........entahlah.....tapi tak buat pun .tak rasa gembira pun. biasa saja.....ana just pkir nak belajar saja sekarang ni....kalau ada org masuk meminang ana ........ana tak akan percaya punya.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 09:09


Pada 27-03-07 19:49 , ummi_aisyah posting:

!!! QUOTE !!!

sedih...tak nak pisah dengan mak ayah...

:-).
sedih tak hendak pisah dengan mak ayah.??
anak bongsu ke?


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 18:13


macam-macam ye... tak mengapa, terus lah meneka perasaan anda :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 19:51


ana rasa seperti sekuntum mawar merah yang kembang mekar di tengah2 mawar putih seladang....

tapi last2 xterima jugak ..

apa-apa pun buat istikharah ye ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 21:39


Pada 24-03-07 14:47 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-07 10:43 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-07 08:47 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Agak-agak Kaherah mereka nak nangis meraung-raung ke? Atau melompat-lompat macam tjumpa lipas? :-)



kenapala buruk sgtnya doc...xdenya begitu. agak2 Kalau awal-awal masa tak sedia agaknya ada yang mengelabah, takut tmbh2 org yang memang zero tak tahu langsung apalg kenal org tu. Kalau dah dimaklumkan awal agaknya debar tu tetap ada cuma yang menentukan solat istiqoroh pula. Kalau memang bagi dia yang dia cari bukan berjuta kumbang :) tapi the only one: her prince charming tak ada berdebar Kalau tak dipaksa, just solat istiqoroh saja.
Apapn kena taya org pengalaman yang dah kawin bgmn macam saudari anis zulaikha :)



:lol: :lol: .

emmm muslimah jun,macam mana eh perasaan dilamar.. maksudnya time kita dipinang oleh family dia ke time dia yang nyatakan hasrat untuk jadi kan kita isterinye? :-)


sebelum dilamar tu memang tak pernah bayangkan langsung macammana perasaan...

kalau time dilamar oleh bonda nya, iskkk tak tau nak gambarkan gane perasaan time tuu, time mereka tengah bincang, isskkk sengih manjang sengsorang sambil dok gentel bucu tudung ni... buat semua pun tak kena, akak-akak pun cakap macam orang angau yang dah tak tahu tahap ke berapa dah ni....

tapi berdebar2 lah juga masa orang tua sedang berbincang.... iskk takut tak jadi.. lagi berdebar dari time akad nikah tau..:-D ... tapi kalau lamaran dari dia tu, tak perasan pula, sebab dia ni selalu bergurau... ingat kan main-main, rupa2 nya bebetul jumpak bonda anis...

huhu...

emmm, ada juga sekali yang tak jadi, time tu umur baru 19, seorang ustaz yang dikenali dari YM, memula anis ingat memain dia nak kenal anis untuk jadikan isteri, sebab baru sekali chat, dan sekali saja call...

dia call mak anis cakap nak pergi minang anis, huhu, mak punya lah happy sebab ustaz tu hafiz...

uuuu tension tak tau bagaimana nak tolak dia, sebab org cakap kalau tolak jodoh yang baik, nanti kita tak jumpa lagi jodoh yang baik...

anis cakap berkias2 dengan ustaz tu anis tak nak, lepas tu bila mak tau mak marah.... mak selalu cakap, mana nak dapat jodoh yang baik lagi.. zaman sekarang ni rupa tak penting yang penting orang tu boleh harap untuk jaga kita bla bla bla...

bersambung2 mak anis bebel, sampai anis cakap kat mak, kalau mak suka sangat kat ustaz tu mak saja lah kawin dengan ustaz tu....

marah mak, bis ayah kau nak letak mana??

alhamdulillah, ustaz tu menarik diri, syukur sangat...

anis dapat ustaz juga, yang juga hafiz...

puas hati dapat carikan menantu yang baik untuk mak...

:-D :-D



ana doakan kak anis bahagia dengan family sekarang..
hebat jugak dapat hafidz..warga ukhwah ke??hehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 21:50


pernah juga lecturer ana kat arau jadi org tengah merisik.tapi disebabkan ana tak kenal langsung siapakah hamba Allah tu,ana buat solat istikharah dan tanya bonda.bonda tak izinkan..

terkejut jugak masa lecturer btau.nqbh ana cakap kalau lepas buat solat istikharah dan rasa tenteram mknanye ok..tapi bonda tak izinkan dan ana tak ready lagi..ana percayakan nqbh ana sebab nqbh ana seorang islamic dan dia tentu nak carikan jodoh yang baik2 untuk kita.. :-) :-)

apapun jika ada jodoh ana nak berkahwin dengan org yang tak pernah ana kenal.guna org tengah macam nqbh ana..bercinta lepas kahwin,insyaallah lebih terpelihara dari dosa dan diberkati ALLAH
-------------------------------

moGa ALLAH pErmUdahKan uruSan dAn dipertemuKan dengan hamBa yang MenCintai ALLAH..aminnnnnn.. :-D :-D :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 22:06


Pada 28-03-07 21:39 , nurul_huda3110 posting:

!!! QUOTE !!!


ana doakan kak anis bahagia dengan family sekarang..
hebat jugak dapat hafidz..warga ukhwah ke??hehe :-D


terima kasih nurul... bukan warga ukhwah, tapi sekarang ni dah same masuk ukhwah dengan anis :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 09:58


Pada 28-03-07 22:06 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-03-07 21:39 , nurul_huda3110 posting:

!!! QUOTE !!!


ana doakan kak anis bahagia dengan family sekarang..
hebat jugak dapat hafidz..warga ukhwah ke??hehe :-D


terima kasih nurul... bukan warga ukhwah, tapi sekarang ni dah same masuk ukhwah dengan anis :-D



oic....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 10:14


ooo.. ustaz pun join ukhwah dah ek.. pengaruh anis lah tu.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 10:40


Pada 29-03-07 10:14 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

ooo.. ustaz pun join ukhwah dah ek.. pengaruh anis lah tu.. :D



;-) ;-) .. mesti lah anis nak kongsi sesuatu yang menarik kat sini ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 10:57


Pada 29-03-07 10:40 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 10:14 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

ooo.. ustaz pun join ukhwah dah ek.. pengaruh anis lah tu.. :D



;-) ;-) .. mesti lah anis nak kongsi sesuatu yang menarik kat sini ;-)



iyakah kak anis..hehe..yang mana satu bua hti kak anis tu?.. :-D :-D
moga bahagia selalu.. ;-) ;-)


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 11:01


Pada 29-03-07 10:57 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 10:40 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 10:14 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

ooo.. ustaz pun join ukhwah dah ek.. pengaruh anis lah tu.. :D



;-) ;-) .. mesti lah anis nak kongsi sesuatu yang menarik kat sini ;-)



iyakah kak anis..hehe..yang mana satu bua hti kak anis tu?.. :-D :-D
moga bahagia selalu.. ;-) ;-)




;-)
pakwe kak anis ni guna nick kak anis saja ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 23:46


Signature kak anis_zulaikha..

"You can't scare me. I'm a teacher."

:lol:

Hormatilah guru. :-)

'Pakwe' pun tak boleh challenge? huhu. :-P

habis lari topik.


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 29-03-07 23:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-03-07 08:48


tak tau nak cakap apa?


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

wedelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18715
Posting: 84

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 10:12


Pada 24-03-07 05:33 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum,just survey
bagaimana prasaan wanita dalam situasi ni??
dan inikah yang ditunggu-tunggu :lol:



hmm tak pernah rasa lagi lah..maybe sedih+terharu+takut+gembira.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For wedeliaProfil   Hantar PM kepada wedelia   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 10:49


Pada 29-03-07 11:01 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 10:57 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 10:40 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 10:14 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

ooo.. ustaz pun join ukhwah dah ek.. pengaruh anis lah tu.. :D



;-) ;-) .. mesti lah anis nak kongsi sesuatu yang menarik kat sini ;-)



iyakah kak anis..hehe..yang mana satu bua hti kak anis tu?.. :-D :-D
moga bahagia selalu.. ;-) ;-)




;-)
pakwe kak anis ni guna nick kak anis saja ;-)



acece...romantisnya..guna nick sama-sama..satu link yang sama..hehe...bagaimana nak beza posting pula..kang tersilap...huhu...k.anis dengan pkwe k.anis boleh jadi guarder pada sesiapa yang nak mendirikan rmh tgga ini..ye tak?..

jadi,pada sesiapa yang berminat sila dftar pada kak anis dan pasangannya..kui3 :-P :-P :-P


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 13:24


Pada 30-03-07 10:49 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 11:01 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 10:57 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 10:40 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 10:14 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

ooo.. ustaz pun join ukhwah dah ek.. pengaruh anis lah tu.. :D



;-) ;-) .. mesti lah anis nak kongsi sesuatu yang menarik kat sini ;-)



iyakah kak anis..hehe..yang mana satu bua hti kak anis tu?.. :-D :-D
moga bahagia selalu.. ;-) ;-)




;-)
pakwe kak anis ni guna nick kak anis saja ;-)



acece...romantisnya..guna nick sama-sama..satu link yang sama..hehe...bagaimana nak beza posting pula..kang tersilap...huhu...k.anis dengan pkwe k.anis boleh jadi guarder pada sesiapa yang nak mendirikan rmh tgga ini..ye tak?..

jadi,pada sesiapa yang berminat sila dftar pada kak anis dan pasangannya..kui3 :-P :-P :-P



nisa nak jadi org 1st ke daftar?? ;-) ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 13:29


Pada 29-03-07 23:46 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Signature kak anis_zulaikha..

"You can't scare me. I'm a teacher."

:lol:

Hormatilah guru. :-)

'Pakwe' pun tak boleh challenge? huhu. :-P

habis lari topik.



emm "pakwe " kak anis "ditanggung halal"
dah ada cop jais tau :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 18:27


Pada 30-03-07 13:24 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-03-07 10:49 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 11:01 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 10:57 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 10:40 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-03-07 10:14 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

ooo.. ustaz pun join ukhwah dah ek.. pengaruh anis lah tu.. :D



;-) ;-) .. mesti lah anis nak kongsi sesuatu yang menarik kat sini ;-)



iyakah kak anis..hehe..yang mana satu bua hti kak anis tu?.. :-D :-D
moga bahagia selalu.. ;-) ;-)




;-)
pakwe kak anis ni guna nick kak anis saja ;-)



acece...romantisnya..guna nick sama-sama..satu link yang sama..hehe...bagaimana nak beza posting pula..kang tersilap...huhu...k.anis dengan pkwe k.anis boleh jadi guarder pada sesiapa yang nak mendirikan rmh tgga ini..ye tak?..

jadi,pada sesiapa yang berminat sila dftar pada kak anis dan pasangannya..kui3 :-P :-P :-P



nisa nak jadi org 1st ke daftar?? ;-) ;-)



ala kak anis ni..malu lah cek.. ..eehehe..Tak apalah kak anis..nisa edar borang saja..hehe..

:-P :-P :-P :-P


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 30-03-07 18:31


bagaimana perasaan kalau di lamar???

terkejut :-) :-P :roll: :-?


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 19:59


kebykkan srikandi yang belum sedia kerana nak sambung belajar,nak istikharah dulu..d menolaknya buat kali pertama...
persoalannya,
jika si pelamar cuba buat kali ke2,
biasanya srikandi akan trimanya lagi atau tak :roll: :lol:
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 31-03-07 21:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

wardah_qibtiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26397
Posting: 45
Dari: bumi_waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 20:55


hurm...kalau di lamar kali kedua...emmm...???
buat istikharah dulu..insyaAllah terima kalau memang da sampai seru..^o^ kuikui

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qibtiyahProfil   Hantar PM kepada wardah_qibtiyah   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 21:17


perasaan saya kalau dlamar mestila terkejut...
apa-apa pun, sebelum membuat kep

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-03-07 21:37


Pada 30-03-07 19:59 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

kebykkan srikandi yang belum sedia kerana nak sambung belajar,nak istikharah dulu..d menolaknya buat kali pertama...
persoalannya,
jika si pelamar cuba buat kali ke2,
biasanya srikandi akan trimanya lagi atau tak :roll: :lol:

insyaAllah Kalau jodoh tak ke mana, lari mana pun @ benci mana pun Kalau jdoh akhr terbuka juga hati.Wallahua'lam


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 22:43


Pada 30-03-07 21:37 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-03-07 19:59 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

kebykkan srikandi yang belum sedia kerana nak sambung belajar,nak istikharah dulu..d menolaknya buat kali pertama...
persoalannya,
jika si pelamar cuba buat kali ke2,
biasanya srikandi akan trimanya lagi atau tak :roll: :lol:

insyaAllah Kalau jodoh tak ke mana, lari mana pun @ benci mana pun Kalau jdoh akhr terbuka juga hati.Wallahua'lam



betul...:)


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-03-07 10:39


kalau lelaki yang dilamar macam mana pula?(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 10:42


Pada 31-03-07 10:39 , faiq85 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau lelaki yang dilamar macam mana pula?(^_^)


v(^_^)v hehe.. macam pelik saja lelaki dilamar.. :-P


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-03-07 10:45


tapi pernah terjadi kan?mesti masa tu lagi lah terkejut!hee

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 15:01


Pada 31-03-07 10:42 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-03-07 10:39 , faiq85 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau lelaki yang dilamar macam mana pula?(^_^)


v(^_^)v hehe.. macam pelik saja lelaki dilamar.. :-P



pelik ke doc?..hmm..ada lelaki yang dilamar..mybe kurangla tapi ada..mybe nanti doc yang dilamar..kikikiki... :lol: :lol: :lol:


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» bagaimana perasaan kalau di lamar???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.199247 saat. Lajunya....