Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-07-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 153
Ahli: 0
Jumlah: 153




  Yang Masuk Ke Sini
yanokage: 8 hari yang lalu
Rashdin: 25 hari yang lalu
khalifah: 30 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Pernah dilamar?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Pernah dilamar?

Please Mendaftar To Post


Oleh Pernah dilamar?

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 22-03-07 21:47


Kepada perempuan...:) sapa kat sini pernah dilamar? Ceterla kalau sudi...

Lelaki ada ke dilamar?


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN
[ Telah diedit oleh: ShahrulZaman pada 22-03-07 21:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 21:56


:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

hmm..entahlah..main-main saja lelaki ini...senang saja cakap..


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 21:58


Pada 22-03-07 21:56 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

hmm..entahlah..main-main saja lelaki ini...senang saja cakap..



a'ah..yelah zaman belajar..hmmm..asal suka saja nak melamar..pelik :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-03-07 22:27


tak pelik pun...cuba check balik...buat observation..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 22-03-07 22:34


check? kat mana. annissa zulfa tu ada org lamar dia tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 22:35


Pada 22-03-07 21:58 , alliaazam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-07 21:56 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

hmm..entahlah..main-main saja lelaki ini...senang saja cakap..



a'ah..yelah zaman belajar..hmmm..asal suka saja nak melamar..pelik :-?


:lol: :lol: :lol: :lol: :-D ana sokong..
besela, bebudak...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 22:38


pernah saja dilamar....
tapi ramai lah pulak....huhu...
alhamdulillah pilih satu saja.....yang kelakarnya..tergagap2 dia masa melamar itu....kita siap gelak-gelak lagi depan dia....huhu :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 22:44


Pada 22-03-07 21:47 , ShahrulZaman posting:

!!! QUOTE !!!


Lelaki ada ke dilamar?




Ha'a lah...Lelaki tak ada ke yang dilamar...Penat saya tunggu...tak ada pun perempuan melamar saya... :lol: :lol: :lol:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 22:55


Pada 22-03-07 22:44 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-07 21:47 , ShahrulZaman posting:

!!! QUOTE !!!


Lelaki ada ke dilamar?




Ha'a lah...Lelaki tak ada ke yang dilamar...Penat saya tunggu...tak ada pun perempuan melamar saya... :lol: :lol: :lol:



tunggulah sailormoon...
kot2 kekawan sailormoon(dalam cerita katun sailormoon) tu datang melamar.. :-D :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 22-03-07 22:55


Pada 22-03-07 22:38 , Al-Aniesah posting:

!!! QUOTE !!!

pernah saja dilamar....
tapi ramai lah pulak....huhu...
alhamdulillah pilih satu saja.....yang kelakarnya..tergagap2 dia masa melamar itu....kita siap gelak-gelak lagi depan dia....huhu :-D




ni yang kelakar... hehehe.


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 23:12


Pada 22-03-07 22:34 , ShahrulZaman posting:

!!! QUOTE !!!

check? kat mana. annissa zulfa tu ada org lamar dia tu


macam tau2 ye... :-P :-P ...ada saja...ada seorang tu ustaz...hehe..mmber ana pun ada try..tapi ana tak pilih mana-mana lagipun... :lol: :lol:

tak yakinla...hehe :-D :-D


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 22-03-07 23:14


ye kee...bila nak yakin ek

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 23:20


entahlah..sampai datang seru....cek muda lagilah..cukup 20 pun belum...huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 22-03-07 23:26


next post next post

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 23:37


Pada 22-03-07 23:12 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!



macam tau2 ye... :-P :-P ...ada saja...ada seorang tu ustaz...hehe..mmber ana pun ada try..tapi ana tak pilih mana-mana lagipun... :lol: :lol:

tak yakinla...hehe :-D :-D



tak yakin.. jangan memain..

p/s: jangan bermain dengan api, kalau tak mo terbakar diri dik... huhuhu..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 22-03-07 23:39


melainkan bunga api. next post next post

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

nur_alhanuun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2006
Ahli No: 27815
Posting: 46
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 00:20


Pada 22-03-07 23:37 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-07 23:12 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!



macam tau2 ye... :-P :-P ...ada saja...ada seorang tu ustaz...hehe..mmber ana pun ada try..tapi ana tak pilih mana-mana lagipun... :lol: :lol:

tak yakinla...hehe :-D :-D



tak yakin.. jangan memain..

p/s: jangan bermain dengan api, kalau tak mo terbakar diri dik... huhuhu..



macam mana nak yakin ye? kalau org tu kita tak kenal sesiapa ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_alhanuunProfil   Hantar PM kepada nur_alhanuun   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 11:28


Pada 22-03-07 23:37 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-03-07 23:12 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!



macam tau2 ye... :-P :-P ...ada saja...ada seorang tu ustaz...hehe..mmber ana pun ada try..tapi ana tak pilih mana-mana lagipun... :lol: :lol:

tak yakinla...hehe :-D :-D



tak yakin.. jangan memain..

p/s: jangan bermain dengan api, kalau tak mo terbakar diri dik... huhuhu..



cek tam memain..jangan risau....api tak nyala pun...hehe :-D :-D


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 11:58


kALAu lah dapat lamaran wanita.......................MASYAALLAH
'azeem jiddan seperti dalam novel "AYAT AYAT CINTA"



KEEP ON HOPING............................

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 12:02


Pada 23-03-07 11:58 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

kALAu lah dapat lamaran wanita.......................MASYAALLAH
'azeem jiddan seperti dalam novel "AYAT AYAT CINTA"



KEEP ON HOPING............................


Aisya lamar Fahri..hehe.. :-) :-)

bayangkan ramai gadis hebat yang menaruh perasan pada dia kan...

Nurul...Maria..

dan Nouri...Nouri pun sepatutnya baik jugak...cuma dia kalah dengan nafsu...huhu

Nak dilamar???..cuba jadi macam Fahri lah..hehe...
;-) ;-)


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 13:05


pernah.
dilamar oleh cikgu disiplin.
untuk menjadi pengawas sekolah.


-----------------
Jangan pandang remeh terhadap benda-benda yang remeh.


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 13:07


ana pernah melamar lelaki..hehehe..selamber saja?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 13:08


salam...

nak tanya, kalau org cakap

'boleh tak enti consider ana sebagai calon suami?'

@ cakap...

'wahai, calon imamku..'

itu dikira melamarke?

ana rasa ye.. betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 13:18


semua org pernah dilamar...
lamaran tu dalam kategori jadi dengan tak jadi saja..

dulu pernah di lamar tapi semua tak menjadi...
tapi alhamdulillah lamaran yang terakhir amat bermakna....huhuuu:)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 13:36


Pada 23-03-07 13:18 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

semua org pernah dilamar...
lamaran tu dalam kategori jadi dengan tak jadi saja..

dulu pernah di lamar tapi semua tak menjadi...
tapi alhamdulillah lamaran yang terakhir amat bermakna....huhuuu:)



huhu same lah, lamaran dulu-dulu ku tolak, tapi yang terakhir ni alhamdulillah.... syukur sangat :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 13:44


salam

....pernah dilamar...2 kali....

sekarng ini...dilamar lagi...dalam perhitungan...sama ada nak ke atau sebaliknya..


moga ALLAH permudahkan urusan ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 13:49


pertama kali dilamar diusia 16 tahun...
setelah 4 lamaran ditolak, insyaAllah lamaran ke-5 ini ke jinjang pelamin tahun ini. mohon doa kalian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 13:56


Pada 23-03-07 12:02 , annissa_zulfa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-07 11:58 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

kALAu lah dapat lamaran wanita.......................MASYAALLAH
'azeem jiddan seperti dalam novel "AYAT AYAT CINTA"



KEEP ON HOPING............................


Aisya lamar Fahri..hehe.. :-) :-)

bayangkan ramai gadis hebat yang menaruh perasan pada dia kan...

Nurul...Maria..

dan Nouri...Nouri pun sepatutnya baik jugak...cuma dia kalah dengan nafsu...huhu

Nak dilamar???..cuba jadi macam Fahri lah..hehe...
;-) ;-)



fahrii.... ana pun suka akan watak fahri dalam novel ayat2 cinta tu.
dan ana juga suka akan watak aisya, yang tabah...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 23-03-07 14:13


Pada 23-03-07 13:07 , zaitihamdan posting:

!!! QUOTE !!!

ana pernah melamar lelaki..hehehe..selamber saja?


Hmmm teringat ada seorang ustaz tu, akhawat ramai juga taqdim dia. huhu. tau TAQDIM????


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 14:14


Pada 23-03-07 13:18 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

semua org pernah dilamar...
lamaran tu dalam kategori jadi dengan tak jadi saja..

dulu pernah di lamar tapi semua tak menjadi...
tapi alhamdulillah lamaran yang terakhir amat bermakna....huhuuu:)



semoga lamaran terakhir ini membawa sejuta kebahagiaan buat kak ct dan akhi & kekal bahagia hingga akhir hayat :-)
doakan anis juga kak ct :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 14:17


salam~
tatau lah nak bezakan serius ke tak lamaran2 yang diterima..tapi saya buat tatau saja..tolak semua mentah2..even mereka serius ke memain ke..sebab soal ni bukan boleh dibuat main..
lagipun hati dan diri ni tak rasa lagi nak terime lamaran sesiapa..Aallah tak bukak hati lagi agaknya..
wait dan see saja lah..
salam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

sea-tea
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14701
Posting: 171
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 14:21


salam...

pernah dilamar...ana tolak..huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sea-teaProfil   Hantar PM kepada sea-tea   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 14:34


!!! QUOTE !!!

semoga lamaran terakhir ini membawa sejuta kebahagiaan buat kak ct dan akhi & kekal bahagia hingga akhir hayat :-)
doakan anis juga kak ct :-)




insyaAllah :)


-----------------

[ Telah diedit oleh: kasih_kekasih pada 23-03-07 14:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 14:40


kali pertama, keluarga tolak,.. pelik juga, walaupon ibu dan abah dok kelate... waktu dilamar tu, barulah diberitahu, Kalau lelaki kelantan, tak payahlah.. abah tak suka!

terima sajalah dengan redha saja.. nak buat bagaimana?..

kali kedua.. entah, hati belum terbuka pula..

tapi, pas kena sound dengan family, jodoh ni macam rezeki, tak elok di tolak, ditambah pula dengan ugutan abah.. kalau tahun ni tak ada calon juga.. biar abah carikan, siapa masuk minang, abah terima saja.. (dah bagi date line lah pula..)

untuk kali ketiga..

insyaAllah.. lepas adik habis SPM tahun ni akan menamatkan zaman bujang.. semoga Allah permudahkan segala urusan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 15:08


entahlah.tak sampai seru lagi agaknya untuk terima someone tu..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 15:51


Assalamualaikum

HIsh, rilek saja mention sini yang semua banyak kali dapat lamaran....................................

macam tak percaya saja, yerla, belom menceburi bidang ni lagi....

Aisha yang pakai purdah tu payah nak carik....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 16:37


"nak melamar or di lamar" --- tak jumpa lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 17:14


pernah tapi anggap semua tu main-main saja....buat tak tau saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 23-03-07 17:17


kalau melamar, besenye nak cakap macam mana? huuuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 23-03-07 17:18


kalau melamar, besenye nak cakap macam mana? huuuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 17:57


Kalau muslimat dimita bagitahu pengalaman pernah dilamar, saya pula nak taya muslimin dengan jujur apa perasaan kalian bila baca muslimah bercerita tentang perkara ini. tak kiralah baca pengalaman muslimat banyak dapat lamaran ke, pernah menolak ke ...apa-apa saja. Muslimin kita semua baik2 & sporting :) bolehkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 18:16


Pada 23-03-07 17:57 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau muslimat dimita bagitahu pengalaman pernah dilamar, saya pula nak taya muslimin dengan jujur apa perasaan kalian bila baca muslimah bercerita tentang perkara ini. tak kiralah baca pengalaman muslimat banyak dapat lamaran ke, pernah menolak ke ...apa-apa saja. Muslimin kita semua baik2 & sporting :) bolehkan...



:lol: :lol: :lol: :-) ;-)
jawab.... jangan tak jawab...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 18:19


Pada 23-03-07 17:57 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau muslimat dimita bagitahu pengalaman pernah dilamar, saya pula nak taya muslimin dengan jujur apa perasaan kalian bila baca muslimah bercerita tentang perkara ini. tak kiralah baca pengalaman muslimat banyak dapat lamaran ke, pernah menolak ke ...apa-apa saja. Muslimin kita semua baik2 & sporting :) bolehkan...




Assalamualaikum

rasanya, bila baca komentar2 semua dapatlah pengetahuan baru.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 18:21


Pada 23-03-07 14:40 , fatin3 posting:

!!! QUOTE !!!

kali pertama, keluarga tolak,.. pelik juga, walaupon ibu dan abah dok kelate... waktu dilamar tu, barulah diberitahu, Kalau lelaki kelantan, tak payahlah.. abah tak suka!

terima sajalah dengan redha saja.. nak buat bagaimana?..

kali kedua.. entah, hati belum terbuka pula..

tapi, pas kena sound dengan family, jodoh ni macam rezeki, tak elok di tolak, ditambah pula dengan ugutan abah.. kalau tahun ni tak ada calon juga.. biar abah carikan, siapa masuk minang, abah terima saja.. (dah bagi date line lah pula..)

untuk kali ketiga..

insyaAllah.. lepas adik habis SPM tahun ni akan menamatkan zaman bujang.. semoga Allah permudahkan segala urusan..



aik...ni dah discri ore klate ni..... hmmm....tcabar anak tok janggut ni....

hehe...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 18:22


may u marry me?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

umairah_85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.01.2007
Ahli No: 28069
Posting: 25
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 23-03-07 18:23


pernah dilamar??
hehe..pernah juga.tapi hati belum terbuka waktu tu..bila dah bersedia,tak dek pula yang datang melamar..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah_85Profil   Hantar PM kepada umairah_85   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 18:24


Pada 23-03-07 18:19 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-07 17:57 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau muslimat dimita bagitahu pengalaman pernah dilamar, saya pula nak taya muslimin dengan jujur apa perasaan kalian bila baca muslimah bercerita tentang perkara ini. tak kiralah baca pengalaman muslimat banyak dapat lamaran ke, pernah menolak ke ...apa-apa saja. Muslimin kita semua baik2 & sporting :) bolehkan...




Assalamualaikum

rasanya, bila baca komentar2 semua dapatlah pengetahuan baru.....


En individu, apa pengetahuan tu? jangan simpn seorang, takkan tak hendak kosi. Kan elok Kalau kita semua simbiosis bukan parasit he..he...


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 23:17


Kalau dah bersedia nanti, saya minta tolong emak saya carikan calon isteri...ok tak? :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 23:20


Pada 23-03-07 18:24 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-07 18:19 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-07 17:57 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau muslimat dimita bagitahu pengalaman pernah dilamar, saya pula nak taya muslimin dengan jujur apa perasaan kalian bila baca muslimah bercerita tentang perkara ini. tak kiralah baca pengalaman muslimat banyak dapat lamaran ke, pernah menolak ke ...apa-apa saja. Muslimin kita semua baik2 & sporting :) bolehkan...




Assalamualaikum

rasanya, bila baca komentar2 semua dapatlah pengetahuan baru.....


En individu, apa pengetahuan tu? jangan simpn seorang, takkan tak hendak kosi. Kan elok Kalau kita semua simbiosis bukan parasit he..he...







Tkdela, pengetahuan tambahan untuk panduan akan datang...
kalau boleh tolong lah listkan bagaimana cara yang berkesan.... hahaha

menyibuk saja aku ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 23:32


Pada 23-03-07 23:17 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau dah bersedia nanti, saya minta tolong emak saya carikan calon isteri...ok tak? :-)


eh Kenapa tak boleh, elok saja gitu. Ada org senang parents carikan & ada org lebih selesa cari sendiri.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 23:35


Pada 23-03-07 23:20 , Individu posting:

!!! QUOTE !!!


rasanya, bila baca komentar2 semua dapatlah pengetahuan baru.....


En individu, apa pengetahuan tu? jangan simpn seorang, takkan tak hendak kosi. Kan elok Kalau kita semua simbiosis bukan parasit he..he...


Tkdela, pengetahuan tambahan untuk panduan akan datang...
kalau boleh tolong lah listkan bagaimana cara yang berkesan.... hahaha

menyibuk saja aku ni

macam mana nak list, sebab saya pun tak pasti apa pengetahuan yang muslimin dapat. Disinila ptgnya kosi pemahaman sebab antara muslimin & muslimat pemikiran sedikit berbeza. nak juga baca apa yang akan indivisu list...boleh muslimat ambil ikhtibar....


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 00:21


eh apa nak kongsi, mana ada apa-apa lagi lah, just nak tau lah teknik2 semua itu agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 00:43


salam..

pernah dilamar??
belum lagi.
...............
..............
...............
kalau nak melamar,
pun belum lagi.....
..........
:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 05-04-07 17:07


saya tak pernah dan tak tau nak melamar orang. bagaimana ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 18:10


saya pernah melamar. (monkey love)

pernah juga dilamar.. beberapa kali. makin lama, lelaki yang makin bagus hadir melamar. saya yang tak rasa bersyukur ni, pergi reject sesuka hati... saya telah lukakan hati 6 orang lelaki.

ada sahabat yang menegur saya. "Aku tengok anda ni memilih. anda tak fikir pun perasaan mereka. sekejap anda bagi harapan lepas itu reject macam tu saja. mesti mereka sedih. mungkin anda saja yang tak nampak apa-apa."

sejak hari tu saya menyesal dan rasa bersalah pula. terus saya cuba contact setiap satu semula, cakap minta maaf. mereka kata tak mengapa, tak ada apa-apa. ada yang kata berazam nak cari yang lebih baik... agak terpukul lah saya dengan kata-kata tu. macam perli saya... takpelah.

akhirnya datang ikhwan lain yang sefkrah datang melamar. memikirkan teguran sahabat tadi, saya pun cuba consider ikhwan ni. tak tolak bulat2.. insya Allah ni lah pilihan yang tepat.


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 08-04-07 18:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 18:21


melamar......kerja besar tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 18:24


Pada 05-04-07 17:07 , ShahrulZaman posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak pernah dan tak tau nak melamar orang. bagaimana ek?


hmm... tunjukkan keikhlasan dan kesungguhan. jangan paksa sudahlah.

secara peribadi, saya susah nak terima lelaki yang memaksa dan mendesak. jadi saya rasa wanita lain begitu juga.... ;-)


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 08-04-07 18:25 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

maryam_unisel
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29676
Posting: 57
Dari: klang ~ unsiel

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 07:32


benda ini tak boleh main-main... ;-)


-----------------
temanku,
bangkitlah dr lenamu yang panjang
dan tak pernah berkesudahan
sekali kau terjatuh
jangan biarkan drmu jatuh selamanya


Bookmark and Share

    


  Member Information For maryam_uniselProfil   Hantar PM kepada maryam_unisel   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-04-07 10:12


tak pernah dilamar daa...
ikut mak saudara pergi lamar anak dara orang adalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 29-04-07 23:56


ngak pernah...cemanala rasanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-04-07 00:30


Belum pernah lagi.. hehe.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.147071 saat. Lajunya....