Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jikalau semua umat Islam itu berjemaah pada solat Subuh, nescaya kekuatan kami tidak dapat menandingi Islam
-- -- Pembesar Yahudi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 85
Ahli: 0
Jumlah: 85




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: apa cita-cita antum?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» apa cita-cita antum?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh apa cita-cita antum?

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 20:53


pertama nak jaDI hafiz quran.....amin ;-)
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 08-04-07 20:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 21:14


amenn

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 22:48


ameeeeeenn.. baguih betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 23:22


anak dan isteri yang solehah...ibu mithali...
pendek kata muslimah sejati....insyaAllah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 23:40


waduh.....
kok antum semua komentar saja!!
kongsi bersamalah cita-cita antum.
betul jugak ye,saya pun bercita-cita nak jadi anak yang soleh :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 02:25


itu semua lebih kepada impian...
semua org nak jadi ana soleh dan solehah
semua nak jadi suami atau isteri yang mithali
hehe.....

ana pun...anak,kakak,sahabat,isteri dan ibu terbaik di dunia dan akhirat...

kalau dari segi kerjaya ana insyaAllah nak jadi graphic designer yang macam ana tengah belajar sekarang...memandangkan bidang ni terlalu banyak bentuk cabang dan pelbagi cubaannya..sering kena berhadapan dengan permintaan pelanggan yang mungkin tidak dapat ditunaikan kerana melanggar prinsip Islam dan semua tu sudah terlalu basi di dalam bidang ni..syarikat2 advertising tempat ana bakal menjalankan tanggungjawab kelak...stesen tv dan syarikat advertising,publishing dan lain2 yang sewaktu dengannya...jadi ana punya tanggungjawab yang sangat besar..mengubah pandangan masyarakat dan mmbawa masyarakat supaya lebig berkeinginankan sesuatu bentuk design atau rekaan yang lenih Islamik..tak kirala buat wen site ke..tshirt design ke..fesyen ke...banner ke..apa-apa lah...jadi kalau dapat kerja kat ikim kat best..hehe..brangan jauh benar..baru first year...kui3..

dan satu lagi impian ana,nak bagi mak ayah naik haji...ini impian terbesar dalam hidup ana...Insyaallah...Semoga Allah sentiasa membantu dan menguatkan kekuatanku untuk meneruskan perjuangan ini..dan semoga Allah memanjangkan umur kedua ibu bapaku supaya dapatku langsaikan amanah yang ku janji pada diriku sendiri ini...sekurang2nya sebagai balasan jasaku terhadap budi mereka yang melimpah ruah dari kecil sehingga hari ini...Ameen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 07:52


cita-cita pertama sekali nak merasakan tampuk pemerintahan kerajaan negara kita bertukar kepada yang ingin merealisasikan hukum2 islam secara mutlak sebagai asas perlembagaan dalam negara ini... kalau kerjaya... saya nak jadi guru lah... seperti apa yang sedang diusahakan ni... InsyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 21:14


masyallah...tabarakallah
setiap keinginan yang besar ujiannya lagi besar
jadi hanafirazali kena banyak bersabar dalam mencapainya ye ;-)
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 23-03-07 13:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 21:30


cita-cita?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 22:32


ana maksudkan macam nak jadi pensyarah ke :lol:
dan cita-cita ana seterusnya nak smbung tapok pemerintahan abah ana d buka sekolah agama swasta yang baru :-D
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 26-03-07 20:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

ain_sakinah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.03.2007
Ahli No: 29263
Posting: 67
Dari: Atas kerusi..Depan k0mputer...(~,-)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 16:07


Ana nak jadi pensyarah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_sakinahProfil   Hantar PM kepada ain_sakinah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 16:23


:roll: tak tahu, sebab cita-cita saya senantiasa berubah.....dan sekarang ini tengh belajar di salah sebuah IPTA dalam bidang Mikrobiologi.......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 16:26


Assalamualaikum


Cita cita masuk syurga melalui amalan di dunia, ilmu yang dituntut dan anak soleh yang sering mendoakan.

Peguam berjaya

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 16:29


boleh menabur bakti kepada ibu dan masyarakat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 18:39


salam...
masa kck2 lu nak jadi lawyer..2sbb masuk debat,bahas.tapi bila dah meningkat besar dah lain pula..last2 terjebak dengan bidang komputer ini...nak jadi penganalisa sistem...dalam hidup ini pulak nak hamba Allah yang beriman,jadi wanita yang solehah,isteri yang taat kepada suami,ummi kepada anak2 yang soleh dan solehah.insyallah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 19:15


Pada 21-03-07 23:22 , insyirah_hr posting:

!!! QUOTE !!!

anak dan isteri yang solehah...ibu mithali...
pendek kata muslimah sejati....insyaAllah....


amen :)
cita-cita...2007


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 20:48


da'ie yang berjaya....
insyAllah..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 22:19


nak jadi jurutera TUDM...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 23-03-07 22:22


muslimah jun..... nak jadi isteri solehah?? ana boleh jadi calon suami solehahnye... haha... memain saja... jan marah ye..... hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 23-03-07 22:23


alamak.... suami soleh... baru betul... haha... smgt sangat sampai tersalah...... hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 23-03-07 22:37


sekali lagi tersilap.... insyirah pula yang cakap tu... hahaha... dah2... lagho2... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 23:31


Pada 22-03-07 07:52 , hanafirazali posting:

!!! QUOTE !!!

cita-cita pertama sekali nak merasakan tampuk pemerintahan kerajaan negara kita bertukar kepada yang ingin merealisasikan hukum2 islam secara mutlak sebagai asas perlembagaan dalam negara ini... kalau kerjaya... saya nak jadi guru lah... seperti apa yang sedang diusahakan ni... InsyaAllah...


baguih adikku seorang ni :-P

apa cita-cita ye..
nak jadi cikgu anak-anak :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-07 00:27


Pada 23-03-07 22:22 , Al_Basayuv posting:

!!! QUOTE !!!

muslimah jun..... nak jadi isteri solehah?? ana boleh jadi calon suami solehahnye... haha... memain saja... jan marah ye..... hehe...

tak marah, saya quote kata saudari kita sebab cita-cita saya pun begitu jk Allah izinkan & pjg umur. tak apa nak jadi suami solehah pun, boleh tolong isteri masak :)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 00:42


salam...

hhmm...cita-cita besar:ana nak jadi anak yang "soleh". insyaALLAH.
cita-cita kecik: nak jadi ENgineer yang berjaya dunia dan akhirat. insyaALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 05:54


lagi...takkan tu saja :lol:
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 25-03-07 21:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 21:39


cita-cita saya nak jadi doktor :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 22:56


masa sekolah rendah dulu nak jadi polis,sekolah menengah nak jadi akauntan.sekarang?.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 23:17


Pada 24-03-07 05:54 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

lagi...takkan tu saja :lol:


insyaAllah, akan menyusul yang len..
sabaq na..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syuhada_islamic
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20310
Posting: 93
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-03-07 20:40


insyaAllah..peguam yang menegakkan al-haqq..
dan berjaya dunia akhirat..ameen..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syuhada_islamicProfil   Hantar PM kepada syuhada_islamic   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 21:15


Pada 25-03-07 21:39 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

cita-cita saya nak jadi doktor :-)


salam...

doktor tu cita-cita besar.
cita-cita nak jadi penulis tak ada ke?
bagaimana dengan MUNA. :-) :-) :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 26-03-07 21:23


Assalamualaikum....saya mahu menjadi anak yang solehah kepada familynya...begitu juga bila menjadi isteri dan ibu nanti...harap saya dapat menyambung pelajaran menjadi doktor jika berpeluang...insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 21:41


Salam...

Masa kecil-kecil dulu cita-cita nak jadi doktor ~ doktor haiwan, doktor bedah, doktor mata...tapi tak tercapai pun...namun sekarang jadi doktor murid2 @ kanak-kanak.... proses berterusan membentuk sahsiah ummah terbilang... beratnye amanah yang dipikul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 20:32


cita-cita ana nak jadi pendidik.nak ajar subject math dan account
dan bercita-cita juga nak jadi cikgu untuk kanak-kanak kurang upaya.ana suka kanak-kanak.lagipun my little brother sindrom tybe..

temankan adik ke sekolah dan tunggu sampai pukul 12tghari ras seronok sebab dikelilingi oleh kanak-kanak.walaupun mereka macam ni tapi suci..banyak pahala ibu2 yang tunggu dan sabar dengan karenah budak-budak ni..:-) :-) :-)

apapun ana sayang adik ana sampai akhir hayat.biar apa org lain kata..lagipun dia seorang saja lelaki lm adik beradik kami.. :-) :-)
kalau balik rumah,mesti ajak adik buat latihan sebab kakak2 dia suka beli buku untuk color,tulis,kira dan lukis..kakak sayang iwan... :-) :-) :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 20:29


nak sambung tapok pentadbiran abah d mak d strusnya memperluaskannya(sek.agama)
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 01-04-07 14:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-03-07 22:09


cita-cita saya nak jadi seorang khalifah dimuka bumi..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 22:11


nak jadi cikgu yang disayangi pelajar...pandai mengambil hati pelajar...insyaAllah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 15:04


kuatkan dalaman(rohani) :oops:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 01-04-07 23:22


nak cari ubat untuk AIDS!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 03:22


yang lain tak ada ke...
postig...postig22la

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 03:40


nak jadi misi yang dapat memanfaatkan ilmu yang ada untuk membantu mereka yang memerlukan....dan nak dapat keredhaan Allah di dunia dan di akhirat

Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 04:20


Pada 03-04-07 03:40 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

nak jadi misi yang dapat memanfaatkan ilmu yang ada untuk membantu mereka yang memerlukan....dan nak dapat keredhaan Allah di dunia dan di akhirat


mudah-mudahan misi cik misi termakbul...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 03-04-07 06:16


bercita2 untuk terus setia bersama hizbul Islami dalam memperjuangkan Islam dimuka bumi Allah SWT..Moga Allah thabatkan hati ini..

berkerjaya dalam bidang dakwah..insya Allah..

berusaha menjadi anak yang soleh, suami yang mithali :P , bapa yang berjaya seperti Luqmanul Hakim.. insya Allah..

Amien Ya Robbal 'Alamien..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

akmal17
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.02.2007
Ahli No: 28839
Posting: 23
Dari: MESIR

egypt  


posticon Posting pada: 03-04-07 08:15


ana ada cita-cita yang tak pernah orang-orang belajar agama ni terfikir.ana nak jadi seorang ustz yang profesional.ana nak jadi seorang ustz bisness.insyAllh ana nak tolong umat islam.islam sekarang memang lemah dari segi ekonomi..
[ Telah diedit oleh: akmal17 pada 03-04-07 08:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For akmal17Profil   Hantar PM kepada akmal17   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 18:30


Pada 03-04-07 08:15 , akmal17 posting:

!!! QUOTE !!!

ana ada cita-cita yang tak pernah orang-orang belajar agama ni terfikir.ana nak jadi seorang ustz yang profesional.ana nak jadi seorang ustz bisness.insyAllh ana nak tolong umat islam.islam sekarang memang lemah dari segi ekonomi..


EHEEH.SAMALAH..
tapikan makin besar benda yang dikejar,makin besar dugaannya.
selamat berjuang.
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 04-04-07 03:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 18:40


pakar sakit puan dan pakar ortopedik(tulang)

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-07 19:58


Pada 03-04-07 18:40 , yusof88 posting:

!!! QUOTE !!!

pakar sakit puan dan pakar ortopedik(tulang)


Dua-dua sekali ke? Mudah-mudahan berjaya saya doakan.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-04-07 20:00


pakar sakit puan insyaALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 06-04-07 20:39


Pada 03-04-07 18:40 , yusof88 posting:

!!! QUOTE !!!

pakar sakit puan dan pakar ortopedik(tulang)


haaaaaaaaaaaaaaa...
betul ke nak jadi pkr sakit puan...boleh ke.....
mak xmarahke......Kenapa....bagaimana.....bila..... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

naja_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2007
Ahli No: 29196
Posting: 73
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-04-07 20:50


Insya Allah engineer yang berjaya..paling utama nak jadi muslimah sejati.:smile:

Bookmark and Share

    


  Member Information For naja_muslimahProfil   Hantar PM kepada naja_muslimah   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 07-04-07 01:37


dokte yang berjayer..
chai yo..!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

nni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15868
Posting: 107
Dari: kiri ada meja study, kanan ada katil, depan ada PC, belakang..??

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 01:57


dulu saya bercita2 nak jadi seseorang yang boleh pulihara dan pelihara alam semula jadi terutamanya laut.. saya banyak kumpul artikel2 tentang kes kes perikanan di laut dalam.. rasa hendak menyelamatkan semua isi perut laut di dunia ni begitu kuat sekali... terumbu karang... hidupan akuatik yang pelik-pelik... rasa sedih bila dapat tahu tentang kehancuran semua ciptaan Tuhan yang Maha Besar ni... bila tengok NAtional Geographic pasal topik2 macam ini.. rasa kagum sangat... tak kelip mata tengok kat tv...

tapi di university dah ambil bidang jauh dr yang berkenaan.. hmm.. mungkin saya boleh join NGO ke.. yang lebih menjerumus ke arah menyelamat alam sekitar dengan menjadi ahli dan memberi sumbangan atau macam mana... hmm.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 07-04-07 02:01


nak cari ubat untuk pesakit2 aids..
kasihan dak2 kecik yang tak tahu apa-apa 2..
xpasal2 dapat aids sebab mak bapak downg..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 04:23


isteri solehah
ibu mithali
muslimah sejati
paling utama ahli syurga

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 07-04-07 04:52


menjaga amalan d akhlak sebelum pulg ke Malaysia
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 07-04-07 04:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 21:44


kawin umuk 25 tahun atau lebih....
sunnah...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

syasya2130
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.01.2007
Ahli No: 28380
Posting: 36
Dari: sentul,kl

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 22:25


saya mengharapkan menjadi insan yang berjaya dalam hidup..dapat pekerjaan yang halal..dan mendapat suami yang baik,penyayang,soleh dan boleh menerima saya seadanya..dapat membantu keluarga yang banyak membantu saya...siapa saya kalau bukan mereka

Bookmark and Share

    


  Member Information For syasya2130Profil   Hantar PM kepada syasya2130   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 23:07


Pada 13-04-07 21:44 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

kawin umuk 25 tahun atau lebih....
sunnah...hehehehe


sekarang ni umur berapa kaherah?


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-07 23:28


nak jadi askar. nak berkhidmat dengan tentera.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 11:23


i mean doc yang berkhidmat dengan ATM.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 11:32


Pada 07-04-07 01:57 , nni posting:

!!! QUOTE !!!

dulu saya bercita2 nak jadi seseorang yang boleh pulihara dan pelihara alam semula jadi terutamanya laut.. saya banyak kumpul artikel2 tentang kes kes perikanan di laut dalam.. rasa hendak menyelamatkan semua isi perut laut di dunia ni begitu kuat sekali... terumbu karang... hidupan akuatik yang pelik-pelik... rasa sedih bila dapat tahu tentang kehancuran semua ciptaan Tuhan yang Maha Besar ni... bila tengok NAtional Geographic pasal topik2 macam ini.. rasa kagum sangat... tak kelip mata tengok kat tv...

tapi di university dah ambil bidang jauh dr yang berkenaan.. hmm.. mungkin saya boleh join NGO ke.. yang lebih menjerumus ke arah menyelamat alam sekitar dengan menjadi ahli dan memberi sumbangan atau macam mana... hmm.....


tak kesah kalau menyimpang, kalau meke lihat orang2 kat National Geografi pun depe ada juga dikalangan mereka ni jauh menyimpang, cuma semangat mereka tu membuat depe berjaya.

bagus nni, teman pun sependapat dengan meke...cintai lah alam kita


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 11:57


cita-cita ana nak kahwin dengan doktor (si dia).... slepas itu kami sama-sama buka klinik pakar bersalin.....pada masa yang sama juga ana nak buka agensi Takaful Ikhlas...

doakan kami ye... amiin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 12:04


em...macam-macam cita-cita baik yang kawan-kawan impikan...alhamdulilah...
takdakpn yang nak menyamun auatu buat jahat=)
saya doakan untuk semua...amin
semoga termakbul

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

nuhasolehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25365
Posting: 57
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 15-05-07 12:36


assalamualaikum...

..waktu nuha kecil-kecil dulu..zaman sekolah..bila cikgu tanya nak jadi apa bila dah besar nanti..saya terus saja beritahu nak jadi cikgu!!..sampai lah sekolah menengah pun..cita-cita nuha memang xberubah jugak..memang nak jadi cikgu.. alhamdulillah..Allah dah makbulkan doa nuha..sekarang ini..nuha dah jadi seorang guru..dah termakbul cita-cita dulu..:D...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhasolehahProfil   Hantar PM kepada nuhasolehah   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 13:04


pakar sakit puan

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 13:57


Assalammualaikum wr wb
nak jadi doktor muslimah solehah.. ada rezeki insyaAllah nak jadi pakar sakit puan juga macam yusoff88.. sekarang ni kekurangan pakar sakit puan di kalangan perempuan.. ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 14:03


ada 3...
lawyer...
eng...
architecture....
mne2 insyaallah kearahnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

Saudagar_Senja
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.04.2007
Ahli No: 29585
Posting: 58
Dari: Malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 15-05-07 14:25


Wah hebat2 cita-cita anda semua ya...

insyaAllah moga-moga saya doa'dan tercapai...

tapi siapa nak juga perbatasan negara dan benteng negara bila semua dah kerja advance2 ni...

tak mengapa..saya'dan ada....

"Dan setiap perkara ada ketentuanNya" .......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Saudagar_SenjaProfil   Hantar PM kepada Saudagar_Senja   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 19:40


Cite2 teman nak jadi Suami yang soleh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 19:48


Pada 15-05-07 19:40 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Cite2 teman nak jadi Suami yang soleh


Alhamdulillah... :-)

Cita-cita saya nak jadi doktor yang soleh dan musleh.. hehe.. lepas tu nak tunaikan hajat seseorang pergi langkawi.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 15-05-07 21:56


Assalamualaikum...ana bercita2 nak jadi doktor sejak kecil tapi keadaan tidak mengizinkan...sekarang baru saja habis belajar makmal perubatan...alhamdulillah masih dapat dalam bidang perubatan lagi...sterusnya menjadi muslimah sejati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 15-05-07 22:41


assalamualaikum...

cite2 nak jadi ckg tadika...
wuuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 15-05-07 22:41


assalamualaikum..

cita-cita saya nak jadi doktor dulu..pakar sakit puan..tapi tak kesampaian..huhu..tapi alhmdulillah..ada hikmahnya dengar cakap ibu bapa ni..masuk maktab perguruan..rasanya dah sesuai sangat jadi cikgu/ ustazah nanti..hehe..mb born to be a teacher? =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 22:48


Pada 15-05-07 19:40 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Cite2 teman nak jadi Suami yang soleh

insyaALLAH....

amin.

(^_^)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 22:53


Pada 15-05-07 22:41 , icah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

cite2 nak jadi ckg tadika...
wuuu


assalamaualaikum..
lebih kurang sama lah kita kak icah..
tapi saya nak jadi cikgu KAFA..
sekarang umur baru nak masuk 19..
lambat lagi...:-)
wasssalam

[ Telah diedit oleh: lamyanunalif_mursyidah pada 15-05-07 22:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 07:57


SEcara umum, semua orang nak jadi anak yangsoleh. Isteri yang solehah dan ibu yang mithali. Begitu juga ana. Anan juga beharap untuk beroleh sebuah keluarga yang dipenuhi mawaddah dan rahmah..

dari segi kerjaya, ana bercita-cita nak jadi ahli bahasa. pensyarah bahasa melayu..

ameenn :-)


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-05-07 09:59


Pada 17-05-07 07:57 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

SEcara umum, semua orang nak jadi anak yangsoleh. Isteri yang solehah dan ibu yang mithali. Begitu juga ana. Anan juga beharap untuk beroleh sebuah keluarga yang dipenuhi mawaddah dan rahmah..

walaupun diri tak sempurna banyak kekkurangan jk boleh nak cuba jadi yang terbaik. hamba Allah bertaqwa > anak & isteri solehah > ibu mithali. AMIN.. Azam kena tinggi, moga Allah izin & permudahkan.. :)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 10:07


muslimah_jun rencah hidup rumah tangge ni , yang buruk ditampal dengan baik.
kalau kita mencari kesempurnaan yang sempurna kita akan temui ketaksempurnaan.
yang moleknye, kena saling lengkap melengkapi.

baru lah manis hidup rumahtangge....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-05-07 10:15


Pada 17-05-07 10:07 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

muslimah_jun rencah hidup rumah tangge ni , yang buruk ditampal dengan baik.
kalau kita mencari kesempurnaan yang sempurna kita akan temui ketaksempurnaan.
yang moleknye, kena saling lengkap melengkapi.
baru lah manis hidup rumahtangge....
A'aaa..betul tu daeng, 'saling melengkapi'. Bgusla yang dapat terima perkataan ni. sebab ada sstgh nak cari yang sempurna :)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 11:09


cita-cita saya nak berusaha supaya apa yang saya cita-citakan direstui keluarga...sebab banyak cita-cita saya asyik tak disetujui saja....isk!isk! bagaimana nak buat ek...lalalalalala

:-D :-)


-----------------
Anjing Menyalak, Khalifah Tetap Lalu....>> Menunggu Putih Gagak Hitam, Buntar-buntar Daun Lalang, Luas-luas Daun Merunggai, Sampai Tumbuh Daun Cindapung...>


Bookmark and Share

    


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

al-falah88
Warga Rasmi
Menyertai: 18.05.2007
Ahli No: 29969
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 10:45


Assalamualaikum...i have a dream....
nak jadi translator...ba kepada bm...
kerana bahasa arab adalah kunci kepada semua ilmu pengetahuan...
ana nak terjemah buku2 arab dalam bm..sebab rasa best bila org lain faham apa yang kita faham..nanti bakal melahirkan ramai melayu glokal..yang mewarisi harta2 dan wasiat2 Rasulullah saw..ameeen....Insya Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-falah88Profil   Hantar PM kepada al-falah88   Quote dan BalasQuote

al-falah88
Warga Rasmi
Menyertai: 18.05.2007
Ahli No: 29969
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 10:46


Assalamualaikum...i have a dream....
nak jadi translator...ba kepada bm...
kerana bahasa arab adalah kunci kepada semua ilmu pengetahuan...
ana nak terjemah buku2 arab dalam bm..sebab rasa best bila org lain faham apa yang kita faham..nanti bakal melahirkan ramai melayu glokal..yang mewarisi harta2 dan wasiat2 Rasulullah saw..ameeen....Insya Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-falah88Profil   Hantar PM kepada al-falah88   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-05-07 15:44


Pada 18-05-07 10:46 , al-falah88 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...i have a dream....
nak jadi translator...ba kepada bm...
kerana bahasa arab adalah kunci kepada semua ilmu pengetahuan...
ana nak terjemah buku2 arab dalam bm..sebab rasa best bila org lain faham apa yang kita faham..nanti bakal melahirkan ramai melayu glokal..yang mewarisi harta2 dan wasiat2 Rasulullah saw..ameeen....Insya Allah



insyallah..saya pun sedang berusaha mencintai bahasa arab..bahasa al quran..lughatul jannah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 23:17


Pada 18-05-07 10:46 , al-falah88 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...i have a dream....
nak jadi translator...ba kepada bm...
kerana bahasa arab adalah kunci kepada semua ilmu pengetahuan...
ana nak terjemah buku2 arab dalam bm..sebab rasa best bila org lain faham apa yang kita faham..nanti bakal melahirkan ramai melayu glokal..yang mewarisi harta2 dan wasiat2 Rasulullah saw..ameeen....Insya Allah

salam...


insyaALLAH.... bagus ni.

amin.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 19-05-07 01:05


Pada 15-05-07 22:53 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-05-07 22:41 , icah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

cite2 nak jadi ckg tadika...
wuuu


assalamaualaikum..
lebih kurang sama lah kita kak icah..
tapi saya nak jadi cikgu KAFA..
sekarang umur baru nak masuk 19..
lambat lagi...:-)
wasssalam



semoga cite2 kita due jadi kenyataan k... ameen...
saya nak jadi cikgu tadika pasti... tak nak tadika yang lain..
lina baru 19 eh... ingat kan lagi tua dr saya.. heee :-P perasan mude lah pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 02:33


Pada 19-05-07 01:05 , icah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-05-07 22:53 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-05-07 22:41 , icah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

cite2 nak jadi ckg tadika...
wuuu


assalamaualaikum..
lebih kurang sama lah kita kak icah..
tapi saya nak jadi cikgu KAFA..
sekarang umur baru nak masuk 19..
lambat lagi...:-)
wasssalam



semoga cite2 kita due jadi kenyataan k... ameen...
saya nak jadi cikgu tadika pasti... tak nak tadika yang lain..
lina baru 19 eh... ingat kan lagi tua dr saya.. heee :-P perasan mude lah pula


assalamaualaikum..
kak icah...
amin...semoga dapat lah capai cite2 kita..
akak umur berapa?
saya mude ke?
19 tahun ni da tua kak..
wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

nagibphg
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.04.2007
Ahli No: 29753
Posting: 104
Dari: Pantai_Timur_Tengah

Pahang  


posticon Posting pada: 19-05-07 04:02


assalamualaikum....
cita-cita saya ialah......ehem2...rahsia sebab muda lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nagibphgProfil   Hantar PM kepada nagibphg   Pergi ke nagibphg's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 08:41


kak icah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 11:37


Information professional......or :-)
Lecturer.........or :-)
Doktor........:-P (Doktor Falsafah) hehehe....:-D :-D :-D :-D

Boleh ke macam ni??    :roll:
[ Telah diedit oleh: Afina pada 19-05-07 11:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 11:42


nak jadi anak dan isteri yang solehah.......
Cemerlang duniawi dan ukhrawi.......


Amin......

Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 19-05-07 11:54


cita-cita...mmm..untuk pekerjaan..ana nak jadi saintis islam berjaya.yang menggunakan ilmu untuk kemaslahatan umat..lecturer ana beritahu ana, kita ketandusan ilmuan2 islam.manusia yang berjaya dari segi ilmu sainsnya dan dapat mengaitkannya dengan alam ciptaan Allah.bukan setakat memiliki ilmu dunia sahaja tetapi ilmu akhiratnya 0 atau terlalu dangkal.memang ramai ustaz dan ustazah, namun sedikit sangat bilangan ustaz dan ustazah yang menjadi pakar sains dan teknologi, sedangkan zaman2 dahulu, ilmuan2 islam menjadi manusia yang berjaya dr segi ilmu agama & teknologi serta memberi sumbangan yang besar kepada kemajuan umat zaman tersebut..alkhawarizmi, jaber ibnu hayyan, ibnu bajjah..dan ramai lagi..
itulah cita-cita ana.saintis islam berjaya.and now, ana sedang proses belajar lagi diperingkat master.insyaAllah ana akan sambung ke PhD..moga Allah permudahkannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-05-07 12:47


Assalamualaikum...

Nak jadi orang yang berjaya dunia akhirat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 19-05-07 13:05


assalamualaikum....

ana bercita2 dan nak jadi usahawan wanita yang berjaya dunia dan akhirat,nak jadi anak solehah,isteri solehah...insyaAllah...
ameeennn....

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 19-05-07 13:05


macam Saidatina Khadijah :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 13:46


Pada 19-05-07 13:05 , dueramiela posting:

!!! QUOTE !!!

macam Saidatina Khadijah :)



insyaAllah :)


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 19-05-07 14:02


Pada 19-05-07 08:41 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kak icah


uikss??? :-? :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 19-05-07 14:05


Pada 19-05-07 02:33 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!


assalamualaikum..
kak icah...
amin...semoga dapat lah capai cite2 kita..
akak umur berapa?
saya mude ke?
19 tahun ni da tua kak..
wassalam



akak 20thn.. hee :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

naabihah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.06.2007
Ahli No: 30194
Posting: 25
Dari: bangi

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 16:18


nak jadi anak yang baik..pada mak dengan ayah.. dr segi kerja..nak jadi lect tu sambung study...

Bookmark and Share

    


  Member Information For naabihahProfil   Hantar PM kepada naabihah   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-06-07 17:01


dulu cita-cita nak jadi doktor.....
tapi biologi cukup-cukup makan saja....
bila tengok tv ramai yang berjaya dalam pertanian & penternkan tiba-tiba saja rasa nak jadi petani & penternak moden......
nabi muhammad pun pernah mengembala kambing......
moga-moga cita-cita saya terialisasi & diredhoi ALLAH.....
[ Telah diedit oleh: naulofar pada 14-06-07 17:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-06-07 21:28


Teringin nak jadi pegawai MINT

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-06-07 00:19


hehe..kalau pasal cita-cita memang berubah sejak masa kecik...dulu nak jadi cikgu...doktorlah..ahli farmasi...last2....ambil course food science dan technology....so now...i want to be somebody..ISLAMIC FOOD TECHNOLOGYST...ANA akan PASTIKN ALL THE PEOPLE IN MALAYSIAN GET THE HEALTHY..NUTRITIOUS...BALANCED DIET FOOD dan MOST IMPORTANT THING..HALAL FOOD..hehe...insyaALLAH one day!!!

of course cita-cita utama nak jadi..ANAK..KAKAK...ADIK..ZAUJAH...UMMI yang SOLEHAH.....insyaALLLAH..dalam mengejar cinta utama ..cinta ILAHI

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» apa cita-cita antum?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.190485 saat. Lajunya....