Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: perasaan marah....


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» perasaan marah....

Please Mendaftar To Post


Oleh perasaan marah....

munawarah07
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.03.2007
Ahli No: 29253
Posting: 24
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 15:47


apa anda buat jika rasa marah....?
diamkan diri atau sebaliknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For munawarah07Profil   Hantar PM kepada munawarah07   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 15:58


luah dekat member...so that ringan saja marah kita lepas tu...tak pun terus tidur...ada juga sekali tu saya pergi ambil wudhuk:D..tapi jarang:-p

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 18:55


bila marah sangat mesti nangis... nangis puas2, lepas itu tidur...
bangun saja mesti bengkak mata ni...

tapi paling elok, time marah sangat ambil wuduk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-03-07 18:59


simpan dalam hati..sampai satu masa,hilang (^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-03-07 19:24


tak reti marah luahkan perasaan marah..takut nanti ada yang terasa..kalau tak tahan ,suruh orang lain yang tegur..kita marah dalam hati saja dan berdoa..waktu malam nangis dan terus tidur...esok nya buat macam biasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-03-07 20:21


Tak tau , kadang-kadang tu main pendam saja...
Nak luah takut ada pula yangh terasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 20:29


Pada 21-03-07 20:21 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Tak tau , kadang-kadang tu main pendam saja...
Nak luah takut ada pula yangh terasa..


samala macam saya...lebih suka pendam...
lagisatu mendiamkan diri...kalau org cakap dengan saya buat tak layan...takut termarah org tu.....


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 21:03


salam...

ana jarang marah...
tapi kalau ana rasa ada benda yang gtak betul... yang boleh buat ana marah..
ana tunggu line clear...
tinggal ana berdua, ana cakap bebaik dengan dia yang ana marahkannya...
Kenapa ana rasa marah kat dia...
dan ana minta maaf semula sebab marah...

tapi kalau takat marah sikit-sikit...
ana abaikan saja... ana baca quran bebanyak sampai rasa marah hilang...

p/s: tak elok pendam perasaan marah ni selalu sangat..
nanti simpan lelama, sekali meledak bahaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

helmirohayakassim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22154
Posting: 84
Dari: Setiu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 21:31


bila marah saya akan diamkan diri. kalau tak tak tahun sangat saya akan menangis sampai saya tertidur.

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmirohayakassimProfil   Hantar PM kepada helmirohayakassim   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-03-07 22:30


Pendam saja lah selagi boleh...kalau dah hilang sabar tu, telephone emak...barulah reda sikit...
Ibu..ibu..engkau lah ratu hatiku.... :-)


-----------------
Hiasi Peribadi....
[ Telah diedit oleh: mechelmine pada 21-03-07 22:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 23:13


bila marah, saya suka makan.
tapi, tak semestinya saya suka makan menunjukkan saya tengah marah.

hihi..
bagaimana ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 01:40


marah????...apa tu?..hehe...ana ni tak pandaila nak marah2...ramah tererla..hehe....

jangan marah2...pastikan diri sentiasa berwudhuk..Insyaallah tak kan selalu ada perasan marahkan org lain...sebab yang menyebabkan kita selalu marah ni kerja syaitan..jadi syaitan lawannya kan wudhuk..jadi selalu2la pastikan diri kita berwudhuk...

Insyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 01:54


Pada 21-03-07 22:30 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Pendam saja lah selagi boleh...kalau dah hilang sabar tu, telephone emak...barulah reda sikit...
Ibu..ibu..engkau lah ratu hatiku.... :-)


bagus betul kamu ni... nanti saya nak cuba try pulak lah...


-----------------
moga hidupmu bersinar dengan keimanan, matamu bersinar dengan ketaqwaan, menggunung dengan keikhlasan, hatimu terhibur dengan kalimah Tuhan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

munawarah07
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.03.2007
Ahli No: 29253
Posting: 24
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 18:05


syukran di atas respon yang diberi...berwudhuk bukan sahaja dapat mententeramkan jiwa tapi rasa diri sentiasa dalam keadaan tenang...subhanallah..itulah keajaiban....tapi yang paling utama zikrullah...itulah benteng yang dapat menghindar hati kita dari ditakluki syaitan laknatullah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For munawarah07Profil   Hantar PM kepada munawarah07   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 20:03


:roll: Biasa nya diam.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ctkhadijah
Warga Rasmi
Menyertai: 20.02.2004
Ahli No: 7428
Posting: 18
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 22-03-07 21:39


kalau marah biasanya cakap direct kat orang yang kita tak puas hati tu..kalau cakap kat belakang nanti ngumpat pula.kalau tak boleh,pergi mana-mana kedai cari dah makan eskrem dah boleh lupa sikit-sikit marah tu.sambil2 cari kedai tu,istighfar lah banyak..sesungguhnya ujian tuhan itu adalah untuk menguji kesabaran kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctkhadijahProfil   Hantar PM kepada ctkhadijah   Quote dan BalasQuote

putericahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27888
Posting: 89
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 25-03-07 10:41


selagi mampu pendam.pendam lah...Kalau terlalu marah biasanya airmata akan keluar sebab terlalu menahan marah...lepas menangis tu rasa ok sikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putericahayaProfil   Hantar PM kepada putericahaya   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 11:42


sya kalau marah,marah habis ..time juga kena habiskn.kalau pendam buat sakit hati saja,peduli apa,terkluar kata apa ke janji marah hbis masa tu juga..bengang sangat kalau da marah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 12:32


Assalamualaikum...

biasanya diam saja...sabar saja lah...mungkin satu hari nanti ALLAH SWT tunjukkan kesilapan atau kesalahan itu...dan yang salah itu akan sedar dr kesilapannya...
WALLAHUALAM...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-03-07 13:28


Pada 25-03-07 11:42 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

sya kalau marah,marah habis ..time juga kena habiskn.kalau pendam buat sakit hati saja,peduli apa,terkluar kata apa ke janji marah hbis masa tu juga..bengang sangat kalau da marah..

uuih..takutnya gini, Kalau isteri pun gni juga ke. Kurniakanla orang-orang yang sabar, tenang & pendamai, amin..

P/S: jangan marah ye. nanti habis saya kena sembur.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

one85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23275
Posting: 45

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 05:09


saya punya style macam ct khatijah...cakap terus apa yang tak puas hati tapi tengok time juga lah...buat time dia tengah panas sekali kat kan bambu lagi..haaa lagi sakit hati..kan susah.....kalau pendam nanti semua benda tak jadi....tu pun kalau betul-betul memang org tu salah lah...habis tak tahan sangat marah tu coret saja kat mn2 kertas..dalam diari ke..

tapi slalunya sebelum nak marah tu fikir dulu kt2 kita pun salah..kalau kita salah minta maap lah kat dia dulu lepas itu cakap pula apa yang kat terasa hati kat dia ke...tak pun tya apa masalah dia ke...atau apa yang dia tak puas hati dengan kita

sekarang saya berkawan dengan seorang kawan ni...selalu juga saya tak puas hati dengan dia...tapi d sbbkn saya nak latih dr jadi lebih sabar saya teruskan persahabatan tu...hopefully satu hari saya jadi org yang sabar...

p/s:sabar tu separuh dr iman..org yang sabar sentiasa disukai Allah...
semoga saya termsk dalam golongan ini..aminnnn
wallahua'lam


-----------------
ilmu perlu dicari..tak kan datang bergolek...jom kutip ilmu banyak-banyak..buat diri kita dunia akhirat insyaAllah


Bookmark and Share

    


  Member Information For one85Profil   Hantar PM kepada one85   Quote dan BalasQuote

one85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23275
Posting: 45

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 05:15


saya punya style macam ct khatijah...cakap terus apa yang tak puas hati tapi tengok time juga lah...buat time dia tengah panas sekali kat kan bambu lagi..haaa lagi sakit hati..kan susah.....kalau pendam nanti semua benda tak jadi....tu pun kalau betul-betul memang org tu salah lah...habis tak tahan sangat marah tu coret saja kat mn2 kertas..dalam diari ke..

tapi slalunya sebelum nak marah tu fikir dulu kt2 kita pun salah..kalau kita salah minta maap lah kat dia dulu lepas itu cakap pula apa yang kat terasa hati kat dia ke...tak pun tya apa masalah dia ke...atau apa yang dia tak puas hati dengan kita

sekarang saya berkawan dengan seorang kawan ni...selalu juga saya tak puas hati dengan dia...tapi d sbbkn saya nak latih dr jadi lebih sabar saya teruskan persahabatan tu...hopefully satu hari saya jadi org yang sabar...

p/s:sabar tu separuh dr iman..org yang sabar sentiasa disukai Allah...
semoga saya termsk dalam golongan ini..aminnnn
wallahua'lam


-----------------
ilmu perlu dicari..tak kan datang bergolek...jom kutip ilmu banyak-banyak..buat diri kita dunia akhirat insyaAllah


Bookmark and Share

    


  Member Information For one85Profil   Hantar PM kepada one85   Quote dan BalasQuote

one85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23275
Posting: 45

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 05:19


saya punya style macam ct khatijah...cakap terus apa yang tak puas hati tapi tengok time juga lah...buat time dia tengah panas sekali kat kan bambu lagi..haaa lagi sakit hati..kan susah.....kalau pendam nanti semua benda tak jadi....tu pun kalau betul-betul memang org tu salah lah...habis tak tahan sangat marah tu coret saja kat mn2 kertas..dalam diari ke..

tapi slalunya sebelum nak marah tu fikir dulu kt2 kita pun salah..kalau kita salah minta maap lah kat dia dulu lepas itu cakap pula apa yang kat terasa hati kat dia ke...tak pun tya apa masalah dia ke...atau apa yang dia tak puas hati dengan kita

sekarang saya berkawan dengan seorang kawan ni...selalu juga saya tak puas hati dengan dia...tapi d sbbkn saya nak latih dr jadi lebih sabar saya teruskan persahabatan tu...hopefully satu hari saya jadi org yang sabar...

p/s:sabar tu separuh dr iman..org yang sabar sentiasa disukai Allah...
semoga saya termsk dalam golongan ini..aminnnn
wallahua'lam


-----------------
ilmu perlu dicari..tak kan datang bergolek...jom kutip ilmu banyak-banyak..buat diri kita dunia akhirat insyaAllah


Bookmark and Share

    


  Member Information For one85Profil   Hantar PM kepada one85   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 05:56


Pada 25-03-07 13:28 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-07 11:42 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

sya kalau marah,marah habis ..time juga kena habiskn.kalau pendam buat sakit hati saja,peduli apa,terkluar kata apa ke janji marah hbis masa tu juga..bengang sangat kalau da marah..

uuih..takutnya gini, Kalau isteri pun gni juga ke. Kurniakanla orang-orang yang sabar, tenang & pendamai, amin..

P/S: jangan marah ye. nanti habis saya kena sembur.



tak kira sapa,sapa suruh buat sya marah.time tu juga habis marah,time tu baik sndirinya.tak perlu pujuk.awak rasa time sya buat posting ni sya marah ke?


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-03-07 09:39


Pada 26-03-07 05:56 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-07 13:28 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-07 11:42 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

sya kalau marah,marah habis ..time juga kena habiskn.kalau pendam buat sakit hati saja,peduli apa,terkluar kata apa ke janji marah hbis masa tu juga..bengang sangat kalau da marah..

uuih..takutnya gini, Kalau isteri pun gni juga ke. Kurniakanla orang-orang yang sabar, tenang & pendamai, amin..

P/S: jangan marah ye. nanti habis saya kena sembur.


tak kira sapa,sapa suruh buat sya marah.time tu juga habis marah,time tu baik sndirinya.tak perlu pujuk.awak rasa time sya buat posting ni sya marah ke?

tak rasa awak marah pun tengah posting ni...agak2 tengah senyum riang gembira macam kanak-kanak ribena.
siapa kata saya nak pjuk, Kalau saya kenal awak saya buat tak tahu saja time awak marah....he..he..

P/S: marah lah... syaitan suka sangat org marah, nanti boleh jadi kawan dia masuk api neraka, Allah tak suka org marah2, Allah suka good boy, good boy tak marah (ni cakap anak buah ni 4thn)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 11:40


aku kalau dah marah. Aku bawa kereta laju2 macam dalam cerita tokyo drift... tak tahu kenapa aku jadi begitu.. dah gila agaknya.. kadang-kadang aku tumbuk dinding, bila tangan dah merah. Aku tumbuk tilam pula...lembut sikit...dah tak merah... aku ni gila kan? nak lepas marah kat org xelok, so benda lain lah aku buat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 11:42


sekarang pun aku rasa marah.. tak tahu nak lepas ktne dah... tension tahap gaban... banyak betul masalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 11:47


perasaan marah pasti akan wujud dalam diri setiap insan.
saya kalau marah, biasanya akan masamkan muka dan diam..memang tak boleh lari dari berkelakuan macam tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 26-03-07 11:52


Pada 25-03-07 10:41 , putericahaya posting:

!!! QUOTE !!!

selagi mampu pendam.pendam lah...Kalau terlalu marah biasanya airmata akan keluar sebab terlalu menahan marah...lepas menangis tu rasa ok sikit..


Just like me... Air mata walaupun org kata kelemahan wanita, tapi sebenarnya di situ jugalah kekuatan kita.. Menangis mendekatkan diri kita dengannya.. Kita akan lebih tenang dan dah tak marah lagi :-)


-----------------
Pernikahan menginsafkan kita..
Perlunya iman dan taqwa meniti sabar dan redha..
Bila masa senang syukuri nikmat Tuhan..
Susah mendatang tempuh


Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 12:02


Pada 21-03-07 15:47 , munawarah07 posting:

!!! QUOTE !!!

apa anda buat jika rasa marah....?
diamkan diri atau sebaliknya...

salam...

secara jujurnya,
kalau ana marah, ana akan DIAM saja.
orang tanya pun diam, orang tegur pun diam saja.
tak pun, ana beredar dari orang ataupun tempat yang membuatkan ana marah.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 14:12


tak suka marah
tak suka kena marah...
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-03-07 14:22


Pada 26-03-07 14:12 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

tak suka marah
tak suka kena marah...
:)

betul.... Kalau boleh...


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 14:24


em,ana tak pandai lah nak marah org..
jalan yang terbaik,diam saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 14:27


tegok pada keadaan lah.....biasanya kita akan diam saja.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-03-07 15:09


salam
kalau saya marah, saya mengelakkan diri daripada berjumpa dengan org yang saya marah.even namanya pun tak boleh saya dengar.dan saya akan ceritakan kepada kawan ataupun menangis

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 13:32


Pada 26-03-07 09:39 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-03-07 05:56 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-07 13:28 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-07 11:42 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

sya kalau marah,marah habis ..time juga kena habiskn.kalau pendam buat sakit hati saja,peduli apa,terkluar kata apa ke janji marah hbis masa tu juga..bengang sangat kalau da marah..

uuih..takutnya gini, Kalau isteri pun gni juga ke. Kurniakanla orang-orang yang sabar, tenang & pendamai, amin..

P/S: jangan marah ye. nanti habis saya kena sembur.


tak kira sapa,sapa suruh buat sya marah.time tu juga habis marah,time tu baik sndirinya.tak perlu pujuk.awak rasa time sya buat posting ni sya marah ke?

tak rasa awak marah pun tengah posting ni...agak2 tengah senyum riang gembira macam kanak-kanak ribena.
siapa kata saya nak pjuk, Kalau saya kenal awak saya buat tak tahu saja time awak marah....he..he..

P/S: marah lah... syaitan suka sangat org marah, nanti boleh jadi kawan dia masuk api neraka, Allah tak suka org marah2, Allah suka good boy, good boy tak marah (ni cakap anak buah ni 4thn)

ni yang buat sya marah ni? :lol:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-03-07 14:55


kalau saya nak marah kat seseorang tu,saya tak boleh nak tengok muka dia.cuba jauhkan simpan saja perasaan tu kalau kesalahan dia tu tak lah besar sangat..lepas itu banyak-banyak lah mengingati Allah swt.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-03-07 14:55


kalau saya nak marah kat seseorang tu,saya tak boleh nak tengok muka dia.cuba jauhkan simpan saja perasaan tu kalau kesalahan dia tu tak lah besar sangat..lepas itu banyak-banyak lah mengingati Allah swt.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-03-07 14:55


kalau saya nak marah kat seseorang tu,saya tak boleh nak tengok muka dia.cuba jauhkan simpan saja perasaan tu kalau kesalahan dia tu tak lah besar sangat..lepas itu banyak-banyak lah mengingati Allah swt.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 15:01


salam...
saya tak suka marah-marah sebab marah ini amaln syaitan..lebih baik bawa banyak-banyak bersabar apabila berdepan dengan sebarang perkara yang boleh menimbulkan kemarahan kita..kalau boleh cepat-cepat ambk wudhu..wudhu itu pemangkin untuk kemarahan...bagi saya tak guna marah-marah ini..buang masa saja..lebih baik diam dan pkrkan yang positif saja..diam itu lebih baik daripada berkata-kata perkara yang boleh menimbulkan masalah..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

one85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23275
Posting: 45

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 10:40


waaa...macam-macam ada....

ada juga yang mengerunkn saja baca..macam tengah marah kat semua dalam forum ni..wakakaaa..sabo2 kak..kang meletup screen...

memang susah kan nak tahan marah ni..tapi yang Rasulullah ajar berwudhu' dan solat 2 rakaat kan...zikir banyak-banyak plus baca quran..

sama-sama amalkn insyaAllah..untuk peringatan saya dan ahli ukhwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For one85Profil   Hantar PM kepada one85   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 30-03-07 21:26


kalau ana marah ana pendam dalam hati.ambk wuduk dan nangis diam-diam..memanglah rasa lonely tapi tu cara ana nak tenteramkn diri..kalau tak tahn bagitahu mak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 22:42


jarang marah org lain...kalau sakit hati sangat-sangat pun,diam sajalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 22:45


Pada 30-03-07 22:42 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

jarang marah org lain...kalau sakit hati sangat-sangat pun,diam sajalah...


saya pun selalu buat macam ni....


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127679 saat. Lajunya....