Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 61 hari yang lalu
the_brOtherz: 88 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: siapa pernah menembak?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» siapa pernah menembak?

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa pernah menembak?

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 19-03-07 01:26


siapa pernah menembak?
yela..dulu masa sek mesti join koko..tak pun kat U join palapes ke,suksis ke...so,cerita lah tentang penglaman menembak..kalii pertama pegang senjata ke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-03-07 01:42


Masa kat rumah, main tembak cicak saja... guna "Air Gun"

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 19-03-07 02:31


heheh....ana pun pernah tembak cicak guner sumpit......hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 06:12


salam...

nak meriahkan lagi topik ini...

mula-mula sekali nak minta pada akhi sahibul sebab ana tak dapat nak berkongsi pengalaman menembak... cuma saja-saja nak tambah post kat sini... :D

ana belum pernah menembak but teringin sangat untuk belajar menembak.. kerana ana memang minat menembak ni... insya Allah kalau ada rezeki.. ana nak join kelab menembak...

tu saja yang nak dikongsi bersama... :D

salam ukhwah dna perjuangan...

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 08:31


salam...

ana pernah menembak.
masa tu form 4.
ada kem motivasi di (ATMA) nama lama.sekarang dah jadi U
kami diberi peluang memegang dan belajar menembak.
senjata yang diber M-16 dan STYER. tapi, peluru kapur saja. :-)
jadi....kalau nak buang peluru kena secara manual.
M-16 sebelah kanan, manakala styer sebelah kiri.
best sangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 09:50


saya pun pernah mnmbak gna M-16 masa 2 ada ptndingan mnembak antara kadet polis.seronok sangat-sangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 11:26


secara realitinya,
ana pernah sekali saja dulu...
masa tu ada kem kepimpinan kat PULAPOL..

sekarang ni main tembak2 dalam henset saja..
tu pun guna jet...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 19-03-07 14:17


hehehe...macam-macam lah kawan ana ni..ana pernah saja menembak..senjata M16,HK 11,revolver(macam pistol)
best juga...guna peluru hidup..bila di lapang sasar,jurulatih garang ...sebab ni melibtkan peluru hidup..heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 20-03-07 02:01


siapa ada menang menembak? :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 02:34


first time menembak masa ikuti PLKN..
pengalaman pegang M-16 dengan menembak guna peluru hidup memang best...rasa nak jadi askar juga..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 10:52


Pada 20-03-07 02:01 , sahibul posting:

!!! QUOTE !!!

siapa ada menang menembak? :)




hmpr mng ada lah hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 11:30


emm..pernah..
antara pengalaman yang tak boleh lupa..
selalu jugak lah buat latihan menembak masa kadet polis wanita zaman sekolah dulu..guna M-16..
tapi..hehe..ana antara orang yang selalu kena marah masa buat latihan sebab pegang M-16 tu dngan lemah lembut saja..mana boleh lemah lembut..hehe..tapi best lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 11:33


Pada 20-03-07 02:01 , sahibul posting:

!!! QUOTE !!!

siapa ada menang menembak? :)

salam...

menang menembak??
ada agaknya.
menang tembak tin.
hehehe... :-)
tembak juga kan??...
:-) :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-03-07 14:02


pernah masuk menembak..masa kat sekolah..ambk kadet polis..guna m-16 guna peluru hidup..peh berat sangat-sangat..tapi yang sedihnya masa tembak satu pun tak kena sasaran..tapi best juga pengalaman 2 susah nak dicari..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 20-03-07 22:50


hehehe,..seronok ana tengok kawan-kawan ana yang cerita pengalaman..ana ada juga penaglaman..tembk senjata M16,ana pernah dapat taraf ahli tembak (penembak tepat) tak sangka juga..gembira sangat-sangat..rasanya tu lah penaglaman manis ana..Alhamdulillah,,..bagi pistol,ana tak hebat sangat..dapat kelas 1 saja..tapi Alhamdulillah..semua peluru masuk target..ehehhe

yang baik itu dari ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 22:54


Pada 19-03-07 01:26 , sahibul posting:

!!! QUOTE !!!

siapa pernah menembak?


ayah saya.


-----------------
KADANG KAWAN JADI LAWAN...
KADANG-KADANG LAWAN JADI KAWAN....


Bookmark and Share

    


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 21-03-07 00:31


Pada 19-03-07 01:42 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Masa kat rumah, main tembak cicak saja... guna "Air Gun"


ana pun pernah tembak cicak..pakai gelang getah..hehehe
seronok..tu masa sekolah rendah lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 22-03-07 22:48


pom pom..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 26-03-07 00:44


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-07 00:49


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-07 00:51


PAM..PAM..PAM..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 05-04-07 01:36


:P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

wirda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10228
Posting: 29
Dari: segamat

Johor  


posticon Posting pada: 05-04-07 01:56


salam...pernah juga menembak...tembak cicak.tembak ayam, tembak orang...tembak tu mahal juga...tak dapat menangis2...mula-mula takut juga nak tembak...bunyi dia kan kuat...lama-lama seronok pula...tak payah lesen tau...wakakaka tembak mainan ...kecil-kecil dulu tembak air ada, tembak melekat ada...tembak macam-macam bunyi pun ada....sebab tu ramai yang jadi mangsa hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirdaProfil   Hantar PM kepada wirda   Quote dan BalasQuote

sahibul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26564
Posting: 257
Dari: Bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 12-04-07 19:24


ehhehe..kelako lah wirda ni..nakal ye masa kecil2 :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahibulProfil   Hantar PM kepada sahibul   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-04-07 20:49


masa sekolah join PKBM.
ada lah dua kali pergi mnembak.
peluru idop pula tu. peh.


-----------------
tiada signature


Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

onestop
Warga Rasmi
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30915
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 12:57


saya pernah menembak steyr saja.. itupun time latihan menembak,
Minimi pakai peluru blank saja.. rugi pula tak ikut latihan kalau tak dapatla menembak guna LMG & GPMG

Bookmark and Share

    


  Member Information For onestopProfil   Hantar PM kepada onestop   Quote dan BalasQuote

salimna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30531
Posting: 45
Dari: kuala krai

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 13:33


siapa ada menang menembak?

orang yang menang lah...
hehehe.

tak pernah pun menembak..

tapi menembek no org(misscall) ada lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimnaProfil   Hantar PM kepada salimna   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 13:51


Pada 04-09-07 12:57 , onestop posting:

!!! QUOTE !!!

saya pernah menembak steyr saja.. itupun time latihan menembak,
Minimi pakai peluru blank saja.. rugi pula tak ikut latihan kalau tak dapatla menembak guna LMG & GPMG



hehe,saya pernah tembak pakai peluru hidup guna M-16

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-09-07 13:53


Assalamualaikum...
Saya pernah...
Menembak masa form 3..di RMC..
Macam best saja...bila tembak kali pertama..telinga berdesing..
Kali dua..telinga dah tak boleh dengar apa-apa...
Lepas tu..sampai tembakan yang ke-10, layan saja...hihi..
Best...jarak 100 meter..jauh tu..yang kena berapa sangat saja lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nick_sieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24044
Posting: 94

Kedah  


posticon Posting pada: 04-09-07 21:32


pernah...
main paintball..
seronok gila....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nick_sieqProfil   Hantar PM kepada nick_sieq   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127537 saat. Lajunya....