Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 18 jam, 4 minit yang lalu
isa777_musa: 22 jam, 47 minit yang lalu
zam_rizal: 10 hari yang lalu
wanja: 20 hari yang lalu
MTMKi: 27 hari yang lalu
Kang: 28 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: kawin masa belajar?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» kawin masa belajar?

Please Mendaftar To Post


Oleh kawin masa belajar?

siti85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.02.2007
Ahli No: 28872
Posting: 27
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 08:29


assalamualaikum,sahabat2 di kasihi sekalian.
ana ada 1 persoalan nak tye pndapt sahabt2 semua.apa pro and contra berkahwin waktu belajar.maksud ana kedua2 nya masih lagi belajar.bagi lah pendapat anda ye:)
syukran :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For siti85Profil   Hantar PM kepada siti85   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 18-03-07 09:40


topic ni dah ada kan????

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 10:49


da banyak kali rasanya posting kat ukhwah ni..tapi bagi ana,susah sikit lah..tanggungjawab sebagai seorang pelajar pun kadang-kadang kita abaikan..apa lagi kalau dah berumah tangga..makin berat lagi tanggungjawab..tak kisahla bagi pihak suami atau pun isteri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

siti85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.02.2007
Ahli No: 28872
Posting: 27
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 12:24


ooo...iyakah dah banyak posting kat ukhwah ni...mungkin ana tak perasan sebab ana baru lagi join ukhwah.com....terima kasih kepada sahabat2 yang sudi bagi pendapat..really appreciate it!
tapi, if kedua-duanya sanggup dan rasa macam dah bersedia untuk menunaikan tanggunjawab mereka apa pendapat anda?apakah KEBAIKAN DAN RISIKO yang bakal ditempohi?silalah bagi pendapat antum ye.....especially yang dah ada pengalaman...share lah experience anda...hehe...
bagi ana sekiranya individu itu telah bertemu dengan calon sesuai lebih elok sekiranya mereka mengambil keputusan untuk di satukan dengan ikatan yang sah...ini dapat mengelak dari berlaku perkara yang tidak elok dan yang paling petang banyak kebaikan yang akan diperolehi dari perkahwinan yang sah...tapi bergantung kepada individu itu juga sama ada mereka mampu atau tidak menunaikan tanggungjawab mereka nanti,lebih2 lagi kalau kedua-duanya masih lagi bergelar pelajar....banyak tanggungjawab yang perlu mereka laksanakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For siti85Profil   Hantar PM kepada siti85   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 14:03


:roll: A'ah.....bukan ke topik ini dah ada.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

afiq_ghani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.02.2007
Ahli No: 28739
Posting: 34
Dari: United KingdoM

uk  


posticon Posting pada: 20-04-07 22:50


ala kalau dah ada pun apa salah nya...kalau di ulang balik mesti ada yang tak pernah tau..kawin masa belajar sangat bagus...
sebab contoh lah kawan saya dia belajar sama university dengan saya kat Uk..saya lihat makan minum dia semua terjaga..dah lah jauh dari family. kalau orang lain tengok dia berdua duaan kat bilik kita tak boleh ngata sebab dah kahwin betul tak. selepas itu kahwin masa belajar banyak faedah boleh dapat kat sini.satu kos untuk ibu yang pregnant percuma. dan baby yang di lahirkan tu dah tentu ada 2 keistimewaan. warga negara Uk lagi satu parent dia warga negara malaysia. so senang lah masa depan dia untuk memilih jalan yang sesuai. lepas tu kalau masa nak kahwin tu kos penghantaran mas kahwin murah sikit dari berkerja. kan dah save duit.perancangan pun teliti. dan tak payah lah nak buat perkara tak elok selama sebelum kahwin...kan kan..huh!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiq_ghaniProfil   Hantar PM kepada afiq_ghani   Pergi ke afiq_ghani's Website   Quote dan BalasQuote

Naqeeb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 29367
Posting: 82
Dari: Nusantara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 22:55


baguslah.. Kahwin waktu belajar...
Duit ibubapa tanggung..
Dan semestinya lebih semanagat nak belajar bukan...
Hi hi

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaqeebProfil   Hantar PM kepada Naqeeb   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 23:11


Hehe..naqeeb2..
Kahwin masa belajar??
Assignment pun bertangguh2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

Naqeeb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 29367
Posting: 82
Dari: Nusantara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 23:12


mana pulak..
Bila kahwinlah assignment siap...


-----------------
Siapa yang memperbanyakkan teman maka dia memperbanyakkan saingan.
[ Telah diedit oleh: Naqeeb pada 20-04-07 23:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NaqeebProfil   Hantar PM kepada Naqeeb   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 00:12


Kalau nak kahwin tuu memang tak salah...
tapi Kalau tak mampu tuu lebih baik tak payah>>>
Hehehehe.......

hebiskan belajar dulu... lepas itu kerja... dan kahwin...
kalau tak sabar sangat tuuu...
puasa sunat lah...

last,, bila antum semua nak kahwin.. hehehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

siti85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.02.2007
Ahli No: 28872
Posting: 27
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-08-07 17:15


kepada afiq_ghani: nak tye, kawan awak tu kedua-duanya masih belajar lagi kan?mereka dah ada anak ke?bagaimana mereka handle antara family and study?saya rasa banyak kebaikan kalau kawin cepat-cepat if dah jumpa pasanganla.....;)....tapi kenela tye org yang dah ada experience...betul tak?hehe.siapa yang ada pengalaman tu silala kongsi bersama:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For siti85Profil   Hantar PM kepada siti85   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-08-07 21:55


saya tak ada experience lagi...tapi, just nak bagi pendapat a...ada baiknya nikah di waktu belajar ni..boleh elak maksiat...insyaAlah, apabila dah bernikah, sama-sama boleh pertingkatkan prestasi pelajaran...boleh sama-sama membantu...kawan-kawan saya ramai yang kawin waktu masih belajar...belajar kat timur tengah lagi..ada anak lagi...tapi, alhamdulillah, mereka hidup bahagia dan pelajaran pun tak terganggu...semuanya terpulang atas kita untuk membahagikan masa dengan sebaiknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

sara_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2006
Ahli No: 27322
Posting: 88
Dari: mesir

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-08-07 00:48


Asalamualaikum.........
salam ukhwah fillah.........
khawin masa belajar.bagi pendapat an lah....ana setuju saja bila ditakdirkan jodoh tu masa belajar..tapi sekiranya kita masih lagi diberi peluanag untuk memilih an lebih suka tunggu dulu.bantu mak ayah dulu pahtu baru khawin........tapi bila dah bercinta dengan budak agama ni...nak jaga.lebih baik khawin terus............

Bookmark and Share

    


  Member Information For sara_mujahidahProfil   Hantar PM kepada sara_mujahidah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-08-07 04:03


** topik yang berulang dan acapkali...
mohon antum wa antunna prihatin dan peka pada topik
yang berkaitan dengan alam rumah tangga.. kasih sayang..cinta..
dah banyak topik yang sinonim diutarakan.

mohon difikirkan topik yang berbentuk ilmiah dibincangkan.
maatasif jiddan...wallahua'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095289 saat. Lajunya....