Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Matinya anak muda itu bukan kerana tergelincir kakinya, tetapi kerana tergelincir lidahnya.
-- Ilham Pujangga

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: bagaimana Cara kamu gembirakan Ibu Bapa?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» bagaimana Cara kamu gembirakan Ibu Bapa?

Please Mendaftar To Post


Oleh bagaimana Cara kamu gembirakan Ibu Bapa?

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-07 18:12


Sms kita kecil-kecil dulu, ibu bpalah yang sentiasa mnjaga diri kita, baik makan mnum, hiburan, mlh apa jua kehendk hati kita ibu bpa psti akan cba sdaya upya menunaikannye. semuanya demi memastikan hati kita sentiasa terhibur dan gembira. sebab itulah jsa ibu dan ayah tak mungkin trbalas. Mlh, kita dilarang menderhakai ibubpa kita... Redha Allah salah stu ialah redha ibu bpa kita. bagaimana cara kita menghiburkan hti ibu bpa kita? Apa yang boleh kita lakukan buat masa sekarang? Adkah dengan hadiah? Mendoakan mrka?


-----------------
sama-sama mencari kebenaran,
HATI dikawal oleh AKAL,
AKAL dikawal oleh IMAN,
Jika HATI selalu kotor, selalulah tingkatkan kualiti IMAN


Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 20:14


kasi hadiah..
doakan mereka..
kalau duduk jauh macam saya, kena selalu call

kasih sayang perlu ditunjukkan
agar org tahu yang dirinya disayangi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 21:03


emmm teringat kebahagiaan yang terpancar dimata ayah ketika dapat result spm & dapat masuk U..

teringat air mata kegembiraan mak ketika nak berangkat ke Baitullah yang merupakan hadiahanak-anak...

mak.....tak tau nak gambarkan betapa bersyukur sangat dilahirkan dari rahim dan berada dalam dakapan mak...

ayah.... betapa bersyukurnya bila teringat rotan, tali pinggang dan batang penyapu yang hinggap dibadan ni masa kecil-kecil dulu....

mungkin anis jadi orang yang tak guna kalau tanpa didikan dan kasih sayang mak dan ayah yang tak terhingga....

kalau boleh nak balas semua keletihan mak dan ayah sepanjang jaga anis dulu....

alhamdulillah, sekarang anis dah kerja, berkat didikan mak dan ayah, anis harap anis tak jadi tanggang yang derhaka pada ibu nya.....

[ Telah diedit oleh: anis_zulaikha pada 17-03-07 21:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-03-07 22:14


betul, macam kita juga & waktu kecil...mereka akan hapy jk diambil berat, selalu jenguk @ kol bagi yang jauh yang petang mereka tak rasa seorang & rasa disayangi. DOa tu wajib, salah 1 amalan kebajikan sebagai anak pada parents selain jaga kebajikan sec fizikal. belajar ilmu akhirat & amalkan sebab ibubapa pun akan terbias sama dengan amalan baik kita. Wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

klate_girl
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2006
Ahli No: 26984
Posting: 85
Dari: UM K.L

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 09:23


Ibu bapa akan gembira jika kita boleh mengikut segala kemahuannya(yang tidak bertentangan dengan agama).sebab ciri anak yang baik adalah tidak menghampakan ibu bapanya.dan yang paling penting,hargailah mereka sebelum kita kehilangannya.

.....HaNya TuHaN YaNg TaHu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For klate_girlProfil   Hantar PM kepada klate_girl   Quote dan BalasQuote

bee_hasanah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27885
Posting: 67
Dari: Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-03-07 00:28


emm...harap-harap tak pernah derhaka lagi....
doakan kesejahteraan mereka di dunia dan akhirat...
jadi anak yang solehah untuk menunjukkan penghargaan kita didikan yang diberi oleh mereka.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For bee_hasanahProfil   Hantar PM kepada bee_hasanah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 00:31


mendoakan mereka....
jaga nama baik mak ayah...
belajar molek2.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 00:43


jangan buat mak ayah risau...
tumpukan pada study...tu harapan mak ayah..
jangan asyik main cinta saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 01:51


ye..betul tu sufeyna. berjaya dalam pelajaran adalah salah satu hadiah yang bermakna untuk kedua ibubapa kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 19-03-07 02:11


betul tu...bercinta jeee tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 19-03-07 03:37


ana akan berusaha mengelakkan perkara yang membuatkan ibu bapa ana sedih , risau dan seangkatannyer

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 22-05-07 19:24


Pada 19-03-07 00:43 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

jangan buat mak ayah risau...
tumpukan pada study...tu harapan mak ayah..
jangan asyik main cinta saja..



ye lah... :roll:
fikir belajar saja dulu ye..gembirakan hati mak dan ayah dengan kejayaan..


-----------------
"..::peliharalah mata, kata dan hati kerana semuanya kan ditanya::.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 19:39


..baguslah ramai yang hendak gembirakan ayah ibu dengan doa & kejayaan. alhamdulillah.

salah satu cara lagi ialah dengan selalu berborak dengan mereka jika kita sudah dewasa. bukannya apa,mereka akan rasa bahagia kalau kita mengambil berat tentang mereka lebih-lebih lagi jika kita mendengar dan memberi respon kepada luahan hati mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 20:59


selalu balik rumah.
rumah dengan kolej saya tak jauh.
so saya selalu balik rumah sebab mak abah saya suka anak2 nya kat rumah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 21:06


memberi sepenuh kasih sayang pada ibu dan ayah...
itu adalah perkara yang paling membahagiakan ibu dan ayah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-05-07 21:28


saLAm,

ana selalu sshkan abah dan umi..dulu masa sekolah suka mntak duit kat umi..
sekarang ni tak berani nak minta sebab da ada kesedaran tak nak sshkan mereka.
bila da berjauhan ni,da jarang da alek rumah.

bila alek saja mesti umi dengan abah suka sangat!
apa-apa saja buah tangan yang ana bawa mesti mereka suka sangat.

pas 2,umi akan masuk sedap2..
nak alek kolej saja abah suruh bawa macam-macam dr rumah..

tetiap kali cium dan peluk umi sebelum alek kolej,mesti ana nak menangis!
tapi tahan saja sebab nanti mesti umi pun nangis..

kat kolej ana tak putus-putus doakan mereka..

**hanya kejayaan anakmu ini menjadi penawar kalian oh umi..oh abah!!


waSsALAm,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-05-07 21:30


Pada 22-05-07 21:06 , harlique posting:

!!! QUOTE !!!

memberi sepenuh kasih sayang pada ibu dan ayah...
itu adalah perkara yang paling membahagiakan ibu dan ayah..



setuju!!
:-D

walaupun tak pandai dalam pelajaran,tapi jadilah anak2 yang soleh dan solehah...
itu sedih memadai... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 22-05-07 23:37


jadi anak yang soleh.

insyaALLAH.....ianya boleh membuatkan ibu dan ayah ana bahagia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-06-07 23:52


dengan memberikan mereka kasih sayang & perhatian, mendoakan mereka & cuba tunaikan hasrat & harapan mereka. Serta tidak berbuat dosa & seumpama, walau mereka tak fahami tapi biarlah sejuk perut ibu mengandungkan kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

tiflu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.04.2007
Ahli No: 29655
Posting: 24
Dari: awan

egypt  


posticon Posting pada: 03-06-07 00:26


penuhi impian mereka...belajar bersungguh2 buktikan pada mereka bahawa kita juga boleh berjaya sepertimana ore2 lain...
terima kasih abah mak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tifluProfil   Hantar PM kepada tiflu   Pergi ke tiflu's Website   Quote dan BalasQuote

raihan2004
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6388
Posting: 375
Dari: kedah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 00:54


jadi anak yang solehah,selalu doakan mereka,sayang parent sepenuh hati,study rjn2 sampai berjaya and bahagiakan hidup mereka....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raihan2004Profil   Hantar PM kepada raihan2004   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 03-06-07 02:48


cara saya bahagiakan kedua ibubapa?
saya cuba untuk menghadiahkan kejayaan saya kepada mereka..namun masih belum berjaya..namun,ianya adalah satu kekuatan untuk saya terus berusaha..uii..xdapek den balik Malaysia taun ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 03-06-07 02:51


jadi anak yang soleh...
berjaya di dunia dan akhirat...
dah penuhi segala kehendak mereka selagi termampu dan tak melanggar syariat...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-06-07 12:42


Pada 17-03-07 20:14 , tengku_anis posting:

!!! QUOTE !!!

kasi hadiah..
doakan mereka..
kalau duduk jauh macam saya, kena selalu call

kasih sayang perlu ditunjukkan
agar org tahu yang dirinya disayangi..


ekekek anis...

saya pun nak telefon mak tiap-tiap hari lah bila da mula sambung belajar nanti...

windu2....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 16:45


bawa kejayaan yang baik untuk mak ayah kita...
jangan lawan cakap mereka....
mohon ampun selalu...



mmm...sakat adik tak apa! hehehe!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-07 17:35


Wah soleh solehahnya anak-anak yang berusaha menggembirakan hati ibu bapa.

Sebenarnya anak-anak ibu bapa bukannya hendakkan balasan tetapi mereka cuma inginkan kasih sayang contohnya ziarahilah mereka dan bawalah buah tangan walau murah sekalipun sebab mereka sekedar ingin memandang wajah anak-anak dan cucu-cucu saja. Hilang rindu dan resah di hati mereka. Jadi anak-anak yang ramai adik beradik bergilirlah ziarahi ibu bapa ya agar mereka tak terasa kesunyian.

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 31-08-07 00:48


bila balik kg, masak bubur kacang hijau atau bubur pulut hitam untuk abah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 17:43


buat baik pada ibu bapa selagi mereka masih ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 21:34


saya tak mampu nak menyenangkan tapi sedaya upaya untuk tidak menyusahkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

masri2
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14588
Posting: 921
Dari: Tampin

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-09-07 21:36


assalamualaikum wbt

kol mereka at least seminggu sekali.

balik rumah 2-3 minggu sekali kalau perjalanan hanya 2-3 jam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For masri2Profil   Hantar PM kepada masri2   Pergi ke masri2's Website   Quote dan BalasQuote

wardatunnajah_87
Warga Rasmi
Menyertai: 28.03.2006
Ahli No: 23797
Posting: 4
Dari: kuching,sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 09:21


assalamalaikum..semua insan yang wujud d muka bumi ni sebab adanya ibu dan ayah..bagi saya..cara yang terbaik untuk menggembirakan hati mereka adalah dengan menjadi anak yang taat pada perintah ALLAH dan berusaha sehabis baik untuk cemerlang dalam pelajaran... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatunnajah_87Profil   Hantar PM kepada wardatunnajah_87   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 08:44


saya selalu telefon mak dan ayah.. mak memang sangat gembira kalau saya cal..
kadang-kadang dia nangis sebab rindu..sekarang dah setahun lebih tak jumpa..sejak form 4 kami mula jarang jumpa..

lagi tak kahwin sebelum habis belajar..

nanti masa konvo mak dan ayah yang akan masuk dewan..

kalau dah kawin nanti suami yang masuk..

kasihan mak ayah dan family..mereka yang susah payah tanggung belanja nanti orang lain pula yang tengok kita :jangan: :jangan:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 03-12-07 08:50


sentiasa memberikan senyuman kepada mereka.. mencium pipi mereka, ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 12:31


salam....

-selalu mendoakan mereka....(setiap kali selepas solat)
-selalu balik kg ziarah mereka bila kesempatan....(cuba cari masa)
-selalu bertanya kabar ...melalui kemudahan ada...telefon..sms.....(kalau terlalu sibuk)
-juga nama baik mak ayah ...tak kita di mana jua berada ....(sepanjang masa dan ketika)
-minta pendapat mereka tatkala kita buntu dalam penyelesaikan sesuatu masalah dalam kehidupan... wp mereka tak belajar setinggi mana yang kita kecapi sekarang.... tapi redha mak ayah dan nasihat tunjuk ajar mereka... memang tahap first class).......
-tunaikan hajat mereka jika selagi mampu.


( Ya Allah,Engkau kasihanilah ibu bapaku seperti mana mereka mengasihani aku sejak dari kecil ) .ameen.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-01-08 12:33


Assalamualaikum
jadi anak yang beriman...insyaAllah segalanya akan terkandung dalam keimanan kita..membantu ibubapa..tidak meninggikan suara ketika berkata dengan mereka...belajar bersungguh sehingga berjaya...mengambil berat tentang mereka...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 12:46


menggembirakan ibubapa...
zahirkan kasih sayang....
lahirkan pengertian.... uhuk uhuk uhuk...
mereka tak minta banyak....
"hanya ingin melihat anak2 mampu memberi manfaat kepada org lain dan menjadi insan soleh dan solehah... bukannya mereka inginkan emas setinggi gunung.... berlian berlombong2, rumah bertingkat2.. kereta berketul2...
tapi cukuplah sekadar kalungan2 doa dari anak2 untuk mereka berdua... agar hati mereka bisa tenang... agar jiwa mereka bisa tenteram... agar kelak, mereka mampu pergi dengan senyuman...." memetik kata-kata puan patimah md yunus kepada anaknya yang paling istimewa ini... uhuk uhuk uhuk.... :cry::cry:
nak p telefon sat lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 13:04


dapatkan result yang trbaik..
hrpn mama dan abah ana..
jadi pejuang Islam..jihad fi sabilillah..:-) :bunga:
insyaAllah..


----------------------------------
http://alfatihah.blogdrive.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

nurkekasih
Warga Rasmi
Menyertai: 20.08.2007
Ahli No: 30716
Posting: 8
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 13:12


biasenya saya akan tolong apa yang patut ...takkan biarkan ibu buat kerja rumah sepanjang hari

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkekasihProfil   Hantar PM kepada nurkekasih   Pergi ke nurkekasih's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 14:12


tiada yang lebih menggembirakan ibu bapa melainkan mereka dapat melihat kejayaan anak2...

sedih juga baca soalan ni, abah tiada di Majlis Graduasi saya dulu,
yang lebih memilukan abah pergi ketika baru 3 hari saya di Minggu Orientasi.
hanya doa yang dapat saya titipkan...


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 06:17


Ibu bapa suka sangat bila anak-anak menghargai kewujudan mereka dengan bertanya khabar selalu, tunjukkan kasih sayang dengan bercakap lemah lembut dengan mereka. Tak perlu buah tangan yang mahal tetapi tidak miss bawa something balik walau sekedar gula-gula ke sokelat ke ataupun teh atau kopi kegemaran,

Anak-anak hanya dapat memberikan ketaatan dan kasih sayang kepada ibu bapa apabila anak-anak tidak melakukan dosa dan masksiat kepada Allah.

Dan yang penting sekali berdoalah untuk ibu bapa sama ada yang masih hidup ataupun sudah tiada di dunia lagi.

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 06:38


1) jadi anak2 yang soleh dan solehah
2) memelihara solat 5 waktu sehari
3) taati perintah ibu & ayah, hormati mereka, dan lain-lain lagi :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-08 08:52


ismi ambil skek lirik lagu rumhaku syurgaku...

Ibubapa bahagia kalau anak-anaknya
Menyayangi mentaati dan memuliakan mereka
rasa kasih murni antara suami isteri boleh rosak
Jika masing-masing tidak berakhlak

Cinta murni antara anak-anak dengan ibubapanya
Diikat kuat oleh cinta tabii
Yang semulajadi akan punah
Jika tidak disuburkan

Cinta suci akan subur
Apabila ada iman dan akhlak yang mulia
Iman dan akhlak mulialah menjadi penyebab
Membentuk keluarga yang bahagia
Dan berkasih sayang...

Sehingga lahirlah
Masyarakat
Penyayang dan negara makmur

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.132207 saat. Lajunya....