Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 18 jam, 49 minit yang lalu
isa777_musa: 23 jam, 31 minit yang lalu
zam_rizal: 10 hari yang lalu
wanja: 20 hari yang lalu
MTMKi: 28 hari yang lalu
Kang: 28 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Perlukah topik2 macam ini diperbahskan....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Perlukah topik2 macam ini diperbahskan....

Please Mendaftar To Post


Oleh Perlukah topik2 macam ini diperbahskan....

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 20:53


Salam.....
Pertama sekali saya ingin memohon maaf andai tersalah kata....dan bicara.. saya ini pun jahil dalam beragama...berbanding dengan antum..semua.. bak kata pepatah masih setahun jagung.... saya tengok dalam ukhwah dah wujud topik forum yang tidak perlu diwujudkan(remeh)...itu adalah pendapat saya...termasuk saya sendiri yang mewujudkan topik2 yang tak perlu diwujudkan...tak perlu lah saya nyatakan di sini...saya minta maaf kalau ada sesiapa yang terasa.... saya ini jahil berbanding dengan antum semua.... Saya cuma nak minta pendapat antum semua yang bijaksana..perlukah topik2 yang tidak bermanafaat diwujudkan dalam ukhwah...ini..dan boleh tak berikan sebb dan manafaat yang boleh ahli ukhwah dapat....daripada topik2 yang remeh-temeh....ini.. mungkin ada org akan cdg kan supaya saya sendiri yang mewujudkan topik yang dirasakan bermanafaat.. saya memang tak mampu untuk lakukan seorang...tanpa bantuan antum semua... kita semua kena bergerak secara berjemaah dan bukan org perseorgn..antum semua adalah saudara seislam saya.... minta pendapat antum semua yang bijak sana.... ana minta maaf kalau ada yang terasa... ana ini memang jahil...dalam beragama....
terima kasih...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah05
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28837
Posting: 37

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-03-07 21:00


insyaAllah ana bantu


-----------------
Hidupkan rasa Bertuhan... Suburkan rasa Kehambaan...
~bersyukur dengan apa yang ada, jujur dengan apa yang dirasa~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah05Profil   Hantar PM kepada muslimah05   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-03-07 21:18


insya Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 16-03-07 21:26


ya betul..banyak sangat tpk yang patut dan tak perlu dibincangkan sebab terlalu remeh....kadang-kadang ana tengok tpk hanya bertahan sampai kurang 10 posting saja..lepas itu ditingglkn begitu saja..dan ada pula yang bersmbang2 kosong dan ana kita tak perlukan ini semua...lebih baik bncgkan isu yang membina macam bab2 agama dan masyarakat, ummah ke....dan lagi satu terlalu byjk topik pasal cinta...cinta...xinta...sdan tak habis2....cinta.....ana tak nafikan memang ramai golongan remaja lam komuniti ni tapi janganlah asyik bicarakan soal itu saja dan balik2 benda sama saja yang diulang2....cuba kurangkan atau pun kekalkan topik2 yang ada dengan berbincang atau memberi pendapat yang bernas tttg sesuatu topik...itu lebih baik...maaf andai terkasar bahsa tapi inilah realitinya...harap maklum...

assalamua'laikum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 23:09


emmm.saya sokong jugak.memang banyak yang tak ada paedah langsung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 23:18


SETUJUUUUUUUUUUU SANGAT!!!! memang banyak sangat yang remeh dan tak penting..... disebabkan terlampau banyak, kadang-kadang kita pun terikut sama... memang lah namanya 'ukhwah'... tapi apa salahnya 'ukhwah' yang bermanfaat...

pernah suarakan masalah ni tapi sudahnya topik saya kena kunci... apa yang sensitif sangat sampai kena kunci pun tak tau... salah ke bagitahu apa yang saya perasan?? entah lah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 00:11


bagi saya:

senaraikan sahaja apa yang dikata tak berfaedah tu. berkias2 tak sampai maksud. bukan semua orang ada kasyaf atau ilmu laduni ataupun deja vu seperti anda

dan saya tengok ada topik yang bermanfaatpun ramai yang tak nak join. cuba tengok posting 'Kenapa topik agama kurang dapat sambutan'
[ Telah diedit oleh: swordofdeen pada 17-03-07 00:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 00:12


kadng2 saya rasa ada buat salah juga.... saya harapkan agar ukhwah ini dapat memberi manafaat kepada semua org...tak kira lah peringkat..umur...saya rasa itu pun merupakan cita-cita yang ingin dicapai supaya semua dapat manafaat daripadanya....iaitu hasanah... saya minta maaf andai tersalah bicara... tapi sebenarnya itu lah yang ingin nyatakan.... kepada yang mempunyai idea2 yang bernas dan kreatif post lah...topik2 yang menarik dan bermanafaat.. kepada semua ahli ukhwah.... saya rasa ramai ahli ukhwah yang bijak pandai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 00:32


!!! QUOTE !!!

dan saya tengok ada topik yang bermanfaatpun ramai yang tak nak join. cuba tengok posting 'Kenapa topik agama kurang dapat sambutan'


orang cakap pasal lain, dia cakap pasal lain.... saudara yang hantar posting ni bercakap pasal makin banyak benda-benda tak berfaedah dan remeh kat ukhwah ni.... kalau betul pun topik yang bermanfaat tak mendapat sambutan, membanyakkan benda-benda remeh tu bukan penyelesiannya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 01:02


Pada 17-03-07 00:32 , darkeye_mania posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

dan saya tengok ada topik yang bermanfaatpun ramai yang tak nak join. cuba tengok posting 'Kenapa topik agama kurang dapat sambutan'


orang cakap pasal lain, dia cakap pasal lain.... saudara yang hantar posting ni bercakap pasal makin banyak benda-benda tak berfaedah dan remeh kat ukhwah ni.... kalau betul pun topik yang bermanfaat tak mendapat sambutan, membanyakkan benda-benda remeh tu bukan penyelesiannya.....



apa yang saya maksudkan ialah ANTARA FAKTOR BANYAKNYA TOPIK YANG 'REMEH" ialah kerana [email protected] yang "TIDAK REMEH' TIDAK MENDAPAT SAMBUTAN

maksud saya, di posting tersebut

http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?forum=22&topic=29811&start=15#f389734

ada dibincangkan mengenai mengapa topik2 agama (tidak remeh) kurang mendapat sambutan. so di situ mungkin boleh dibincangkan penyelesaian, dan MENCARI FAKTOR penyumbang kepada Kenapa BANYAK TOPIK YANG REMEH.

Mengapa banyak maksiat? sebab tak banyak nahi mungkar dan tak banyak amal yang tak maksiat. kira begitula analoginya.

maaf kalau ada tersalah faham, dah faham atau terfaham.

I'm stopping my comments on this topic here.

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

waniesyaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.02.2007
Ahli No: 28518
Posting: 31
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-07 01:07


salm..
for darkeye_mania
Kenapa sampai nak marah2 ni...
cuba fahamkan dulu betul-betul apa yang kawan tu tulis..
kita semua manusia biasa kan
tak mustahil lah..kadang-kadang buat silap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For waniesyazProfil   Hantar PM kepada waniesyaz   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 01:08


as u wish.... sebab i'm done too.... dan nothing to appologize.. its a small thing, we're all human right? :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

waniesyaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.02.2007
Ahli No: 28518
Posting: 31
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-07 01:09


before dat..
saya bukan nak menyebelahkan mana pihak2..
harap maap

Bookmark and Share

    


  Member Information For waniesyazProfil   Hantar PM kepada waniesyaz   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 01:10


waniesyaz, saya bercakap bunyi macam marah ke? rasa-rasanya masa saya taip tadi tak ada rasa marah pun... lagipun dah selalu jugak apa yang cuba nak disapaikan org salah erti, so... i'm ok with this one also... i'm cool as usual...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

waniesyaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.02.2007
Ahli No: 28518
Posting: 31
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-07 01:13


oklah...
saya maybe tersalah baca mesej yang awak nak sampaikan..
maybe nada saya baca tak sama dengan awak punya nada right..
ok..i'm apologize too

Bookmark and Share

    


  Member Information For waniesyazProfil   Hantar PM kepada waniesyaz   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-03-07 02:55


Pada 16-03-07 20:53 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

saya tengok dalam ukhwah dah wujud topik forum yang tidak perlu diwujudkan(remeh)...



Dulu pun pernah ada yang komen pasal posting benda-benda yang remeh. Tidak lama selepas tu, posting tu DIKUNCI kena dah jadi macam gaduh2 pulak.
Ni keluar lagi posting ala2 tajuk yang dulu..agak2nya sejarah nak berulang lagi agaknya..
Lebih baik posting tajuk yang remeh, berbanding dengan posting tajuk yang nak jadi marah2 nj...


-----------------
Hiasi Peribadi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 07:40


saya cuma nak bincangkan apakah manafaat yang kita dapat daripada topik2 yang remeh....bukan niat saya untuk buat org semua gaduh...... saya tahu mereka pun mempunyai alsan2 tertentu untuk menyokong tindakan mereka... maafla...saya ini tak pandai sangat....antum semua lebih bijak daripada saya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 07:54


Pada 17-03-07 00:11 , swordofdeen posting:

!!! QUOTE !!!

bagi saya:

senaraikan sahaja apa yang dikata tak berfaedah tu. berkias2 tak sampai maksud. bukan semua orang ada kasyaf atau ilmu laduni ataupun deja vu seperti anda



saya minta maaf itu kelemahan saya..... saya tak pasti pula itu ada kena mengena dengan ilmu kasyaf...sebb saya tak tahu macam mana yang antum semua katogerikan ia sebagai benda remeh...lain org,lain pendapatnya..mungkin kalau saya kata itu remeh..tapi pada pendapat org lain tidak..bukan tujuan saya nak mencari kesalahan org lain tapi kesalahan diri saya sendiri.... saya minta maaf ....kalau ayat saya membuatkan antum semua kurang faham....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-03-07 08:00


ni dah nak jadi satu forum yang dalam kategori kurang bermanfaat...jangan asyik ulang...'ini adalah kelemahanh saya' dan bla.....bla...sahabat2 forumer...back to the topik...

bagi saya..kadang-kadang topik yang remeh temeh pun perlu...kadang-kadang lah...

Dan seperti kata swordofeen, boleh listkan apa TOPIK yang DALAM KATEGORI KURANG PERLU DIPERBAHASKAN...sama-sama kita nilai...


So, proaktif sikit...okes

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 08:23


saya setuju dengan awak izzul_islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 17-03-07 08:42


akhirnya topic ini...yang sepatutnya jadi topic yang tak remeh...seakan menjadi topic remeh pabila soal pokok tidak dibincangkan...tapi perkara lain yang timbul...
isu remeh tak remeh ni dah banyak saya tengok...saya setuju dengan pendapat seorang kawan kita ni...bukan tak ada isu yang bagus diketengahkan,tapi tak dapat sambutan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 08:42


Kalau forum tu banyak sangat topik tak bermanfaat apa kata kalau cari saja forum lain yang bincangkan tentang isu-2 yang lebih bermanfaat .. kadang-2 forum yang tak berapa Islamik pun banyak juga yang ada topik-2 bermanfaat ... saya pernah masuk satu forum dia ada banyak Topik .. cakap saja nak apa semua apa .. hal keluarga, masalah hubungan, sahabat .. cerita pasal benda-2 mistik, misteri, paranormal, ekonomi, isu semasa, IT .. comparative religion, tentang Islam ..pendek kata macam-2 ada ...

biasanya forum-2 macam ni terdiri dari ahli yang pelbagai latar belakang, pelbagai bangsa dan agama .. jadi sebab tu ada banyak percambahan idea ...

Kalau nak cari jugak forum yang Islamik banyak ada dan masih banyak lagi forum Islamik yang membincangkan hal-2 yang tak remeh, yang pure academic dan Islamic ... cari saja dalam search engine ... nak lagi bagus masuk forum Islamic yang International Based .. semua umat Islam dari seluruh dunia join ...

Sekadar pendapat bukan provokasi ... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 17-03-07 11:25


Pada 17-03-07 08:42 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau forum tu banyak sangat topik tak bermanfaat apa kata kalau cari saja forum lain yang bincangkan tentang isu-2 yang lebih bermanfaat .. kadang-2 forum yang tak berapa Islamik pun banyak juga yang ada topik-2 bermanfaat ... saya pernah masuk satu forum dia ada banyak Topik .. cakap saja nak apa semua apa .. hal keluarga, masalah hubungan, sahabat .. cerita pasal benda-2 mistik, misteri, paranormal, ekonomi, isu semasa, IT .. comparative religion, tentang Islam ..pendek kata macam-2 ada ...

biasanya forum-2 macam ni terdiri dari ahli yang pelbagai latar belakang, pelbagai bangsa dan agama .. jadi sebab tu ada banyak percambahan idea ...

Kalau nak cari jugak forum yang Islamik banyak ada dan masih banyak lagi forum Islamik yang membincangkan hal-2 yang tak remeh, yang pure academic dan Islamic ... cari saja dalam search engine ... nak lagi bagus masuk forum Islamic yang International Based .. semua umat Islam dari seluruh dunia join ...

Sekadar pendapat bukan provokasi ... :-)


SETUJU!

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 12:07


ana setuju kata-kata transmisison..buang yang keruh ambil yang jernih...
kita pilih yang terbaik pada diri kita...ambil yang baik buang yang tidak mmbawa manfaat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 12:50


:-) ttrima kasih atas jawapn..antum semua...memang betul...saya juga setuju dengan pendapat antum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 14:09


sejak akhir-akhir ini, banyak topik baru dibukak.
Sedangkan topik tu sebenarnya dah ada.
Kepada semua ahli ukhwah.com yang ingin bukak thread baru,
sila semak dulu.
ok?

Bookmark and Share

    


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

El-ittihadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22625
Posting: 308
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 14:26


tak salah kalau nak mengutarakan pendapat tapi biarlah ia bermanfaat...sebab ana tengok sahabat-sahabat ramai yang posting tjuk2 yang krang berfaedah,boleh saja kalau nak Sekadar merehatkan minda tapi berpada2lah sampai tajuk yang mndtgkan faedah tak ditinggalkan shingga tengelam begitu sahaja,,,banyak sangat tajuk yang ngarut2...kalau boleh krg2kan,seimbangkan antara kduanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For El-ittihadiProfil   Hantar PM kepada El-ittihadi   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 20-03-07 10:13


jadi apa langkah seterusnya setelah mendapat respon yang mcam ni?mari kita fikirakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 11:01


:roll: A'ah....betul itu, sekarang ini ramai yang buka topik baru, sedangkan topik tu sudah lama wujud dalam Ukhwah ini...aya rasa, baik gunakan topik yang sudah ada tu, cuma tambah2 saja.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

teratai_putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27690
Posting: 77
Dari: J0hor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 12:21


saya pun rasa banyak topik cinta2 yang dibahaskan
yang lain2 kurang sambutan
awalnya saya join ukhwah sebab banyak ilmu2 yang menarik
tapi sekarang ni da terbabas..huhu rajin tengok cerpen
wahai teman2 yang lebih mengetahui...bimbinglah teman2 ini
yang kurang arif

Bookmark and Share

    


  Member Information For teratai_putihProfil   Hantar PM kepada teratai_putih   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-03-07 12:52


assalamualaikum semua kawan-kawan ukhwahku:)..maaf mencelah..
apa yang saya lihat dan baca.ada pro dan kontra nya..masing-masing ada pendapat masing-masing.ada yang setuju dan ada yang sebaliknya.sebab itu Malaysia ini berbeza dan unik antara 1 sama lain..ada bermcm-macam luahan dan pendapat..semoleknya eloklah kita bermuhasabah,yang baik itu kita jadikan panduan ilmu dan teladan yang kurang baik itu kita nilaikan sendiri..dr pandangan memang ada sedikit hal atau isu-isu yang remeh dan lagha..mungkin hanya secebis hiburan tapi dalam masa yang sama kita perlu lebih serius dan cakna pada perkara utama iaitu isu-isu yang berkait dengan kepentingan islam,masykt dan negara kita.
maaf andai tersalah bicara,jk terguris perasaan harap dimaafkan.saya insan baru belajar,kalau salah tolong tegur:)
yang baik itu datang dr ALLAH SWT,yang pincang itu datang dr kelemahan saya sendiri..
assalamualaikum

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-03-07 12:55


Pada 20-03-07 12:52 , mujahidah_Dungun posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum semua kawan-kawan ukhwahku:)..maaf mencelah..
apa yang saya lihat dan baca.ada pro dan kontra nya..masing-masing ada pendapat masing-masing.ada yang setuju dan ada yang sebaliknya.sebab itu MANUSIA ini berbeza dan unik antara 1 sama lain..ada bermcm-macam luahan dan pendapat..semoleknya eloklah kita bermuhasabah,yang baik itu kita jadikan panduan ilmu dan teladan yang kurang baik itu kita nilaikan sendiri..dr pandangan memang ada sedikit hal atau isu-isu yang remeh dan lagha..mungkin hanya secebis hiburan tapi dalam masa yang sama kita perlu lebih serius dan cakna pada perkara utama iaitu isu-isu yang berkait dengan kepentingan islam,masykt dan negara kita.
maaf andai tersalah bicara,jk terguris perasaan harap dimaafkan.saya insan baru belajar,kalau salah tolong tegur:)
yang baik itu datang dr ALLAH SWT,yang pincang itu datang dr kelemahan saya sendiri..
assalamualaikum



-----------------
Kalau kamu letakkan pedang yang terhunus di leherku,sewaktu aku menyampaikan perintah Allah dan Rasulnya,aku akan terus berbicara,sekalipun pedangmu itu akan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 14:20


betul cakap ukhtee... setiap org mempunyai pendapat masing-masing dan mempunyai hujah tersendiri....ana setuju....dengan pendapat ukhtee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 14:30


jom lah bahas tentang membunuh orang yang murtad. teman sedia memancung depa. topik macam ni boleh dibahas?
mesti ada yang tak nak berbincang berkenaan hal ni sebab lagha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 14:34


Pada 26-03-07 14:30 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

jom lah bahas tentang membunuh orang yang murtad. teman sedia memancung depa. topik macam ni boleh dibahas?
mesti ada yang tak nak berbincang berkenaan hal ni sebab lagha...

salam..

kalau orang yang murtad, memang wajib dibunuh.
tapi, bagi masa 3 hari untuk bertaubat.
dalam ISLAM, tak boleh sewenang-wenangnya bunuh orang.
kalau nak melaksanakan hukum bunuh, segala bukti mestilah tiada "samar-samar" dan bukti yang jelas lagi kukuh. kalau ada "samar2" hukuman bunuh tidak boleh dilaksanakan.

wallahualam...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 15:04


banyak benda-benda yang lagha akhir2 ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 23:35


Pada 26-03-07 14:30 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

jom lah bahas tentang membunuh orang yang murtad. teman sedia memancung depa. topik macam ni boleh dibahas?
mesti ada yang tak nak berbincang berkenaan hal ni sebab lagha...


saya pun bersedia jugak...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-07 00:36


saya juga. berani bertumbuk dengan sapa yang berani membidas saya. bahas2 tak pandai. bertumbuk, belasah org pandai. sinilah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 18:04


Pada 31-03-07 00:36 , ShahrulZaman posting:

!!! QUOTE !!!

saya juga. berani bertumbuk dengan sapa yang berani membidas saya. bahas2 tak pandai. bertumbuk, belasah org pandai. sinilah.


ish...ish marah benar ye....marah kat siapa itu...sampai nak bertumbuk2 dan belasah org .. itu.. kuat juga awak ye... :-). tak ada lah...gurau saja..
maaf lah...ye...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

El-ahly
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.03.2007
Ahli No: 29402
Posting: 104
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 31-03-07 18:17


entah...len kali fikir dulu sebelum nak posting...sesuai ke tak..ni tajuk ayam,kambing dan gajah,prasaan nenek bila dilamar,kelab sin chan...hish,tak tahulah...merepek betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For El-ahlyProfil   Hantar PM kepada El-ahly   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.133779 saat. Lajunya....