Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 20 jam, 39 minit yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: bagaimana nak tahu seseorang tu suka kita lebih dari seorang kawan


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» bagaimana nak tahu seseorang tu suka kita lebih dari seorang kawan

Please Mendaftar To Post


Oleh bagaimana nak tahu seseorang tu suka kita lebih dari seorang kawan

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-03-07 07:38


assalamualaikum...untuk kaum adam lah,anda semua ambil masa berapa lama untuk menyatakan yang anda menyukai seorag gadis tu..bukan apa,kadang aor lelaki ni meluahkan perasaan bila si gadis tu bakal dipikat oleh orang lain atau dah punyai teman istimewa..bagaimana juga nak tahu yang si dia anggap kita lebih dari seorang kawan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-03-07 10:32


Ambil masa yang lama jugak tu...
Sebab kena fikir betul-betul..
Susah lah ...tak ada idea..
Kalau boleh bagi lah si perempuan tu yang menunjukkan sedikit intro dulu..
lepas itu baru lelaki pulak sambungkan dengan, points-points penting; lepas itu tengok results dia macam mana; bila dah tahu sikit-sikit buat lah calculation; lepas itu buat conclusion; then teruskan dengan discussion, last sekali buat lah summary...

lepas itu submit lah kat parents masing-masing..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-03-07 09:00


susah kan nak tahu dia tu betul-betul suka kita ke tak...teman tapi mesra.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 16-03-07 10:00


heheh...entahlah....tak dapat baca fikiran seseorng

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 10:03


salam...

hhmmm....entahlah.
memang susah soalan ni.
rasa-rasanya....pandai2 sendiri lah.
tak tau nak tulis macam mana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 10:32


:-) Soalan yang berkaitan dengan psychology ini kadang-kadang susah juga untuk dijawab......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-03-07 10:33


sebab kadang-kadang dia mungkin mesra, tapi rupanya mesra pada semua. jadi sukarla nak nilai Kalau yang seperti ini. Kalau keadaan begini, ada tak org arif dapat bagi penerangan... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

atma
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20808
Posting: 37
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-08-07 08:53


Petunjuk daripada Allah, itulah dipohon...mungkin ada hikmahnya...

"Kepada Allah kami sembah dan kepada Allah jua tempat meminta-minta"

P/s: Jangan putus harapan kepada Allah..

wa'allahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For atmaProfil   Hantar PM kepada atma   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-08-07 09:27


assalamualaikum...

entahlah ana pun tak tau..
yang pastinya ana dah malas nak fikir...
biarlah dia kata suka ke or tak...
bagi ana itu tak dok effect pun..
ana cuma tunggu jodoh ana jeq..
moga Allah permudahkan ana bertemu dengan jodoh ana..amin


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'
[ Telah diedit oleh: ika2410 pada 01-08-07 09:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-08-07 13:06


memamg susah kita nak jangka....tapi kalau dah ada jodoh tidak ke mana...



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

aku_hambamu
Warga 5 Bintang
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29921
Posting: 393

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-08-07 13:30


lantik orang tengah untuk merisik..
itu yang sebetulnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For aku_hambamuProfil   Hantar PM kepada aku_hambamu   Quote dan BalasQuote

7223
Warga Rasmi
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27896
Posting: 3

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-07 14:49


betul tu, saya setuju,lantik org tengah untuk merisik....
tapi kalau nak tau macam mana kalau org tu suka kat kita, sebenarnyankt boleh rasa....(instinct)
lagipun ianya berkaitan dengan resonasi hati........
sama macam kat boleh rasa kalau seseorang tu tak suka pada kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For 7223Profil   Hantar PM kepada 7223   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-07 15:57


Alhamdulillah anakanda nak tahu ke .... sebenarnya masa itu bukan faktor utama tetapi melihat konsep keseluruhan dalam erti taaruf (perkenalan) antara lelaki dan wanita.

Sekiranya lelaki sudah ada hajat di hati dan telah memilih seseorang maka seeloknya beritahu kepada ibu bapa dan minta mereka sama-sama istkhorah untuknya. Dalam masa yang sama taaruf si wanita lalu orang tengah yang boleh dipercayai. Dan bila ibu bapa bagi greenlight tanda setuju maka si lelaki barulah bertanya kepada wanita sama ada boleh datang merisik. Bila merisik barulah pihak wanita pula istikhorah dan berilah jawapan terima atau tidak.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-08-07 16:33


tapi kan ummi...
kalau sebaliknya...

means....
perempuan tu memang da berkenan kat laki tu...
tapi laki tu tak tahu apa-apa
same ke caranya ummi??

ana bercita2 nak jadi macam Siti Khadijah .ha

(malu bangat ni)...huhuuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-08-07 20:24


rasanya,terpulang kepada laki tu sendiri lah.
kadang mungkin dia jenis sukar untuk meluahkan dalam perasaan ni.
ada pula yang jenis straight to the point saja,bermacam jenis lah.jadi terpulang kepada laki tu rasanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 02-08-07 20:28


..macam mana pula kalau laki itu da suka..
tapi dia nak kawan saja dulu..maksud nya lama lagi lah waktu yang di perlukan untuk pergi merisik dan what so ever..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-08-07 00:01


bahasa tubuh badan memainkan peranan....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 19-08-07 18:05


bila dia cakap yang dia suka kita dan ucap i love u..... agaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

fahim_mumtaz
Warga Rasmi
Menyertai: 12.10.2008
Ahli No: 35351
Posting: 15

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-10-08 16:41


satu dari tanda tbesar kalau lelaki suka kat someone,dia akan ingat apa sahaja tentang si dia..sebab laki takkan mudah2 ingat benda-benda yang xpenting dan bermakna untuk nya..hehe =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahim_mumtazProfil   Hantar PM kepada fahim_mumtaz   Pergi ke fahim_mumtaz's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 16:45


ana kalau suka kat seseorang tu tak suka simpan2..terus cakap saja,,terima ke tak,,belakang cerita,,,tapi sampaikan tak ada yang terima...hahahahahahha..padan muko den..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 13-10-08 17:29


Erm .. to me, selagi lelaki tak luahkan, selagi tu lah dia kawan biasa .. tapi tu lah, lelaki ni kadang-kadang ego lah .. kalau dah suka, go ahead lah .. tak kan nak suruh org perempuan yang go through juga .. Aduhai .... :-)

Wawa sokong pendapat umar_khalil .. :-) tapi tu lah.. susah lah nak cari lelaki yang ikhlas pada kita zaman sekarang ni ... Hm ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 17:41


Pada 16-03-07 10:03 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

hhmmm....entahlah.
memang susah soalan ni.
rasa-rasanya....pandai2 sendiri lah.
tak tau nak tulis macam mana.



bergantung pada kreativiti seseorang 2 gakk
ada yang barani lebih, ada yang suka wait dan see..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 20:14


1) tak segan2 nak kenalkan famili dia pada kita....siap pelawa suruh datang rumah lagi
2)selalu nasihat kita agar mengingati Allah contonya jangan tinggal solat, baca Quran, banyakkan amalan sunat...pendek kata dia bukan cakap merapu tapi sentiasa pesan2 diri kita agar jadi muslimah sejati...
3)lagi apa ek? dia tahu batas-batas pergaulan sebelum berkahwin sebab dia amat menghormati bakal isteri dia(sentuh sikit pun tak pernah)....dan terakhir....dia akan marah kalau kita anggap dia pak we....boy friend dan sebagainya...sebab dia sebenarnya sudah anggap kita sebagai bakal isteri.....jadi hati-hati....kalau dia tanya....hrmmm

hmmm ni pengalaman sendiri....tapi hanya tinggal kenangan.....harap dapat berulang kembali.....


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 23:59


sedang menanti....

tak tahu....

semoga si dia ditakdirkan menjadi jodohku..insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 08:32


ana setuju dengan posting ni

!!! QUOTE !!!

Petunjuk daripada Allah, itulah dipohon...mungkin ada hikmahnya...


tapi kalau dok nunggu tapi tak berusaha, tak guna jugak.
nanti jadi macam tunggu bulan jatuh ke riba pula.
hehe :sopan:

so kena lah move sikit..
tak salah pun kalau tanya
tak rugi apa.
paling teruk pun kena reject saja.. :-D
but then dari terus hidup dalam dilema, baik tanya kan?

selalunye, lelaki kalau suka kat seorang perempuan ni nampak sangat dia berminat nak tau semua benda pasal kita.
betul tak? ana rasa betul :berfikir:

dan kalau yang jenis gini, senang lah nak tau dia suka kita ke tak.
lagi-lagi kalau dia akhirnya buat confession dengan beradab sopan.
hehe :sopan:

tapi kalau lelaki yang jenis mesra dengan semua org, memey payoh lah..

!!! QUOTE !!!

sebab kadang-kadang dia mungkin mesra, tapi rupanya mesra pada semua. jadi sukarla nak nilai Kalau yang seperti ini. Kalau keadaan begini, ada tak org arif dapat bagi penerangan...


sebab dia mesre dengan semua org.nak tak nak, kena lah tanya..
agaknya lah org tu dah berpunye..

!!! QUOTE !!!

satu dari tanda tbesar kalau lelaki suka kat someone,dia akan ingat apa sahaja tentang si dia..sebab laki takkan mudah2 ingat benda-benda yang xpenting dan bermakna untuk nya..hehe =)


ana tak berapa setuju pendapat fahim_mumtaz. maaf ye.mungkin sebab ana dah kenal perangai lelaki ni sedikit sebanyak. tak semua lelaki akan ingat semua benda pasal perempuan especially tarikh2 penting.kalau ingat pun tu sebab dia save dalam hp :sopan:

kalau ingat pun, awal-awal perkenalan saja. bila dah 3 tahun nak masuk 5 tahun ke apa ke, mesti dah lupa.

tapi kalau dah 20 tahun pun masih ingat, ana tabik spring lah kat org itu. :-D


-----------------
"the best and most beautiful things in the world cannot be seen, not touched..but are felt in the heart.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 09:01


huhu. untuk merungkaikan permasalahan ini, biasanya saya tanya terus dan straight to the point saja.

sebab kadang tu banyak sangat dah hint (maybe dia fikir kalau saya tak paham juga tak tahu lah nak cakap).

sebagai orang yang dah dewasa dan matang (chewah), straight to the point jeq lah.. no need to waste time.

kadang-kadang kena tanya orang tengah. tu pun baik. cuma sumber bukan sumber pertama lah. huhu.. sebaiknya tahu sendiri dari sumber pertama..

orang laki tak ada keberanian untuk terus cakap dan berterus terang sebab mereka takut direject... so, orang perempuan lah yang kena main peranan dan pandai2 sendiri... ini pendapat saya. :D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-10-08 09:14


hm... bestnya topik ni, saya pun begitu juga,,, takut nak memulakan dulu.... :) saya tunggu saja sesiapa yang datang, kalau elok agama dan budi pekertinya.. so go on saja lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-10-08 09:16


jangan tunggu2 lagi.. bukan senang kita nak ketemu dengan jodoh kita :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

mirwana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10823
Posting: 23
Dari: maran

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 10:15


Assalamualaikum...

1) Si dia akan bawa jumpa dan kenalkan pada ibu bapa dan ahli keluarga yang lain misalnya mak saudara yang paling rapat dsbgnya...
2) Si dia berazam nak jadikan teman hidup dan tak kan sentuh walau apa jua keadaan (kecuali darurat)...
3)Menyegerakan proses mengikat hubungan yang sah...tak tunggu sampi bertahun-tahun...yelah, takut berlakunya maksiat dan pandangan negatif pihak sekeliling...


-----------------
cita-cita adalah misi,angan-angan adalah visi,untuk realisasikan kedua-duanya,perlu ada doa dan tawakal...
INSYA-ALLAH...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mirwanaProfil   Hantar PM kepada mirwana   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 17:58


Pada 14-10-08 10:15 , mirwana posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...


2) Si dia berazam nak jadikan teman hidup dan tak kan sentuh walau apa jua keadaan (kecuali darurat)...



betul-betul walau peluang terbentang luas....walau berdua dan tiada orang melihat... :-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-10-08 18:12


tapi macam mana kita nak tahu dia jodoh kita???????????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_syifa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34884
Posting: 66
Dari: bumi Ilahi

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-10-08 20:48


kalau nak tahu... tanyalah Allah... sebab jodoh kita dalam ketentuan-Nya... macam mana cara? lakukanlah solat istikharah...


-----------------
“Sesungguhnya rahmat Allah sangat dekat kepada orang-orang yang berbuat baik” (Al A’raf:56)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_syifaProfil   Hantar PM kepada nurul_syifa   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 15-10-08 01:26


erm muslimah2 sekalian. kaum adam kekadang tak mampu nak meluahkan kerana pertama malu. itu biasalah. lelaki pun pemalu juga. kedua, jikalau kawan baik, dia risau perhubungan itu akan 'pudar' jika diberitahu hajat hati tetapi ditolak pula....sedih bukan kepalang nanti. Terakhir, lelaki itu sebenarnya tak mahu memikirkan lagi perkara2 ini walaupun kehendak hati ada kerana ingin menumpukan kepada perkara lain. Wallahuallam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 08:03


emmm....kalau dari pengalaman sendiri.....
org tu selalu saja message kita...
tanya pasal family dan diri kita lebih mendalam....
macam-macam hint dia bagi yang dia sukakan kita....
kalau sampai tahap macam tu saya pun akan bagi hint secara tersirat yang saya menolak.....taknak bagi dia malu.....belum bersedia untuk komitmen walaupun ada keinginan nak kawin awal....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

leeya89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34493
Posting: 44
Dari: seremban

Johor  


posticon Posting pada: 31-10-08 17:43


.............
best gila tajuk ini...................
bagi saya.....pengalaman setiap org itu lain............
selalu sms agaknya .............
lepas itu ajak datang rumah jumpa mak...................
apapun kalau ada jodoh.......
tak ke mana................

Bookmark and Share

    


  Member Information For leeya89Profil   Hantar PM kepada leeya89   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114683 saat. Lajunya....