Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak hidup dek puji; tidak mati dek keji
-- SMNA (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 80
Ahli: 0
Jumlah: 80




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: sahabat meminati kristian!!


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» sahabat meminati kristian!!

Please Mendaftar To Post


Oleh sahabat meminati kristian!!

Mardianatul_HaNNaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 71
Posting: 80
Dari: Subang Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-03 01:09


assalamualaikum... ana nak mintak pendapat sahabat semua.. 2 minggu lepas.. lepas selesai solat jemaah.. ana mengaji sambil diperhatikan kawan ana.. selesai mengaji ana tanye.. " nape tgk macam tu?" dia terus menangis teresak esak diriba ana sambil cakap... " aku tak tau nak mengadu kat sapa..aku takut kalau murtad" ana pun terkejut.. masyaAllah tak terkate ape mase tu.. sambil dia cerita nangis nangis tu... ana pun nangis sama nak tenangkan dia.. kawan ana ni jauh di sudut hati dia rase berminat dgn kristian.. setiap kali dia angkat takbir utk solat dia terbayang lambang salib, dia teringin nak pi gereja nak tgk org kristian sembahyang.. setiap waktu dia terpikirkan hal nih.. dia rase macam ade sesuatu yg istimewa pada agama kristian yg takde dlm Islam.. subhanallah...!! tolonglah sahabat semua.. ana sendiri serba serbi lemah dlm hal agama.. tlg berikan ana pandangan macam mane nak yakinkan sahabat ana nih akan keindahan Islam..!! macam mane nak kembalikan keyakinan dia pade agama Allah ni... tolonglah.. ana sayangkan semua sahabat ana.. wassalam

-----------------
Salam ukhwah
*Jadilah INSAN sebelum diletakkan NISAN*
*Mardianatul^HaNNaN

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mardianatul_HaNNaNProfil   Hantar PM kepada Mardianatul_HaNNaN   Pergi ke Mardianatul_HaNNaN's Website   Quote dan BalasQuote

hanzaalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2622
Posting: 85
Dari: Darr Al-Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-09-03 01:43


Assalamualaikum. ni masalah berat nih !!! sampai nak jadi murtad nih !! hal ini tidak boleh dipandang ringan...sudah menjadi tanggungjawab anti untuk membetulkan sahabat anti tu...kalau anti konpius tentang cara penyelesaiannya....anti beritahu pada ustaz atau ustazah anti atau terus kepada pejabat agama islam yang berdekatan akan hal ini dengan segera supaya sahabat anti itu tidak tersalah langkah. Dan kalau pun dia sudah tersalah langkah semoga Allah memberikan hidayah kepadanya untuk kembali ke pangkuan Agama Allah ini, di samping anti berusaha dengan cara yang ana syorkan tadi.


" Islam Is The Way Of Life "

[ Posting ini telah di edit oleh: hanzaalah pada 2003-09-14 01:44 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanzaalahProfil   Hantar PM kepada hanzaalah   Pergi ke hanzaalah's Website   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-03 01:48


Nauzubillahhiminzalik... Ya Allah.. tunjukkan kepada hambamu Jalan yg benar yg engkau redhai... jauhilah hati hambamu dari cuba lari mengikuti ajaranmu..

p/s: inilah akibatnya terlalu banyak input2 dr media TV& cetak yg nyata sering memperlihatkan keindahan agama mereka(kristian).. pergaulan bebas yg didalam Islam ianya sangat terlarang... Semoga rakan awak dpt berfikiran dgn waras... amin.

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-03 01:52


Hanya yang layak disembah, tiada tuhan yang layak disembah melainkan Allah, Dan aku naik saksi Nabi Muhammad itu Pesuruh Allah.

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 14-09-03 12:31


perlu dirujuk kepada ustaz/ustazah...ambil tindakan segera...


>>inilah akibat islam tidak dilaksanakan secara total...apakah hina nak laksanakan islam?

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

insan_kalam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2802
Posting: 104
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-03 13:51


assalammualaikum...

pada fikiran ana la pulak...anti bawak dia kat dlm mesjid...lepas tu suruh dia cerita aper yg sebenarnya terjadi...

lepas tu..klu anti tak dapat nak jawab..anti bawak kes ni pada ust n utz anti..

p/s:surh dia tenangkan fikiran dia...ingat kembali aper yg islam ada.


Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_kalamProfil   Hantar PM kepada insan_kalam   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-03 13:51


Astaghfirullah....

Semoga Allah kebalikan dia ke jalan yg benar..


Allah jualah yg mampu membolak-balikkan hati manusia....

Wallahua'lam

-----------------
HAPPY Moments----- PRAISE ALLAH
DIFFICULT Moments- SEEK ALLAH
QUIET Moments------ WORSHIP ALLAH
PAINFUL Moments--- TRUST ALLAH
EVERY Moment------- THANK ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

AL_FAKIR_ILALLOH
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2901
Posting: 38
Dari: BANDUNG

indonesia  


posticon Posting pada: 14-09-03 17:43


Pertamanya, berdoalah dan memohon pada Alloh agar urusan ini diberiNya jalan keluar. Saya punya pengalaman sedikit, sejak kecil saya sangat suka menggunakan logika, mempelajari hal2 aneh, saya juga sangat mengagumi Salman Al Farisi yg meyakini Islam karena mencari dan mengetahui bahwa Islam terbaik diantara agama lain, saya pernah tertarik pada kristen krn para pendeta dan aktivis church selalu menyediakan waktu 24 jam untuk melayani konsultasi n helping people to overcome their problem. Tetapi setelah membaca Bible yg bermacam2 spt Matthew, Lucas,etc, saya menemukan bnyk kontrakidsi, pertentangan, dan u know, setiap tahun isi Bible itu berubah2, tidak asli. Isi ayat2 bible yg skrg itu bukan firman Tuhan, melainkan nasihat2 Pope. Dahulu ada sebuah ayat dlm bible yg menyatakan bhw jesus itu bukan tuhan tetapi tuhan itu Allah yang Satu, namun diubah oleh para pope dalam Konsili Nicea, saya lupa lagi tahun kejadian tsb sehingga sampai saat ini kristen menganut konsep trinity. Untuk membuktikan kepalsuan2 kristen sila antum cari buku2 atau vcd AHMAD DEEDAT, seorg ahli perbandingan agama, sampaikanlah pd teman antum, insya Alloh semoga hidayahNya selalu menyelimuti kita. amin.



-----------------
'ISY KARIIMAN AW MUT SYAHIIDAN, ALLOHU AKBAR!

[ Posting ini telah di edit oleh: AL_FAKIR_ILALLOH pada 2003-09-14 17:47 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For AL_FAKIR_ILALLOHProfil   Hantar PM kepada AL_FAKIR_ILALLOH   Pergi ke AL_FAKIR_ILALLOH's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 17:10


Ya Allah!!!
terkejut ana mendengar cerita ni....
kalau boleh bawalah sahabat anti tu berjumpa dengan alim ulama,ustaz,ustazah atau kpd jabatan Agama Islam....
ini melibatkan masalah yang serius....
melibatkan akidah sahabat anti....
tenangkan sahabat anti....
usah biarkan dia selalu bersendirian.....
berilah selalu kata2 perangsang....

ana hanya sekadar memberi sedikit nasihat dan pandangan sekadar yg ana mampu....
walaupun ana belum mengalami situasi sebegini....
tetapi ana memahami perasaan anti bila dapat tahu keadaan sahabat anti itu.....
teruskan menyakini dia....InsyaAllah...akan berjaya.....

-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

idea_31
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3206
Posting: 182
Dari: kuantan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 15-09-03 23:18


ajak dia ke masjid,dgr ceramah,bimbing dia agar dia lupakan hasrat dia tu.....nauzubillah hi min zalik...
insyaAllah awk berjaya....
jika kita tak dapat mengubah manusia itu dgn per buatan,cukup sekadar dgn kata2.jika tidak boleh juga,memadai dgan hati.insyaAllah boleh kita bantu dia....semoga Allah terangkan hati dia...amin
marilah kita sama2 berdoa.....

-----------------
nur kasih
"it will take a minute to like someone,only an hour to have a crush on someone,and only a day to love someone,but IT WILL TAKE A LIFE TIME TO FORGET SOMEONE"

kasih sayang ku hanyalah kerana ALLAH....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For idea_31Profil   Hantar PM kepada idea_31   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-03 17:36


ana mendoakan supaya sahabat anti ini dibuka hati
utk kemablikmejalan Allah
ana hy mampu berdoa
but tuhan yang menetukan
insyaAllah
kita yang masih blm terjebsk minta di jauhkan olehNya
ok
byeeeeeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

sufis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.09.2003
Ahli No: 3556
Posting: 30
Dari: Sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-09-03 18:06


Assalamualaikum...
Kurangnya ilmu Islam, kurang penghayatan, pengaruh persekitaran, pergaulan harian, gaya hidup di luar fitrah, kerapuhan institusi keluarga..dan banyak lagi sebab menjadi punca MURTAD...
Sebagai kawan rapat, cuba pastikan apa puncanya?Kemudian dapatkan cara mengatasinya dengan bantuan pihak yang lebih arif seperti yang disarankan oleh sahabat-sahabat yang lain.
Seterusnya, sentiasalah mendampinginya (take care), sentiasa cuba menyelesaikan persoalan-persoalan yang ditimbulkan. Jika kurang pasti jawapannya rujuklah kat ustaz/ustazah.
Anda boleh memberikannya pilihan dalam menjawab persoalan-persoalan yang sukar baginya dengan mencadangkan ustaz/ustazah untuk membantunya kembali.
Elakkan perkara-perkara yang mungkin akan menyuburkan naluri terlarang antaranya elakkan daripada melihat SALIB! atau pun berhubung dengan kawan-kawan yang boleh memudaratkan akidahnya.
Disamping itu, anda juga sebaik-baiknya hendaklah menjadi role model bagi dirinya...ana doakan enta/enti berjaya..pohonkanlah petunjuk untuknya dan diri anda...
Semoga usaha anda diberkati...wassalam

boleh hubungi ana jika perlu.. [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufisProfil   Hantar PM kepada sufis   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-09-03 10:43


assalamualaikum....

semoga Allah sentiasa merahmati sahabat enti itu...ana pun ada jgk kawan tapi dia nie berpendidikan rab maahad kat alor setar, dia cuma sellau cakap nak tukar nama kristian dan tinggal kat us bila dah tamat pengajian. tapi sekarang dia dah ok ana rasa, sebab mungkin ada yg membimbing dia...
inilah peranan kita semua untuk emmbimbing dia...

insyaAllah...
mulakan dgn bismilllah sudahi dgn alhamdulillah itulah berkat Allah...

ana doakan.

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

arissa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 611
Posting: 37
Dari: kl

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-09-03 09:47


assalamualaikum..

pertama sekali syabas sebab enti amik tindakan minta nasihat dr kawan2..dan rasanya memang sebaik-baiknya rujuk perkara pd org yg lebih berilmu dan berpengalaman, ustaz atau ustazah..ana rasa ana faham apa yg sahabt enti rasa..dia mungkin masih berpegang pd Islam but something menarik2 dia utk lebih tau ttg kristian..n for me, salib itself amat merbahaya..sebenarnya syaitan suak dgn situasi macm ni..bila kistart terbayang2 salib, terfikir2 ttg agama lain, syaitan akan start mencuck2 kita..dan kita mula rasa cuak dgn diri kita..aku ni islam lagi ke??aku ni betul ke dah suka agam lain?bg yg kuat, dia akan cepat beristighfar dan berdoa apda Allah..bg yg tak, mngkin dia akan mula dengar bisikan2 syaitan..yg penting jgn biar sahbat enti sorang2..dia perlukan nasihat dan dorongan..sebenarnya dia tahu Islam yg terbaik, cuma pada masa ni dia telah diragu2kan..so, dia pelukan keyakinan..dia perlu diingatkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arissaProfil   Hantar PM kepada arissa   Quote dan BalasQuote

arissa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 611
Posting: 37
Dari: kl

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-09-03 09:59


maaf ana nak tulis lagi..
ana selalu hadapi situasi yg lebih kurang..ana taklah sampai tertarik pd agama lain,
Insyaallah Islam Dini dan ana sentiasa berdoa agar dimatikan dalam Islam..
cuma kadang2 rupa salib sentiasa terlintas di mata ana..ana pun tak tau kenapa..ana jadi takut, cuma ana yakinkan diri ana itu adalah ujian drpd Allah..kadang2 ana nangis sebab ana takut apa sebenarnya yg jadi pd diri ana..ana istighfar dan doa pada Allah moga ditetapkan iman..it's soomething that i do not seek for, but it always come to me..ana pernah hadapi situasi yg mana ana rasa takut nak teruskan hidup lagi sebab ana takut iman ana tergelincir..sebab kadang2 benda yg datang dlm fikiran bukan dr hati ana, tapi macam ada bissikan yg suruh ana fikir yg bukan2..ana jadi takut, asyik menangis je mengenangkan adakah ana ni still hamba allah yg beriman...sampai satu tahap, ana pasrah, ana dekatkan diri dgn Allah, dan ana cuba tepis perasaan atau bisikan yg datang dan ana elakkan diri dr dok sorang2..sebab tu ana nasihatkan jgn biarkan kawan enti tu sorang2...mungkin apa yg dia hadapi adalah mainan syaitan yg menag nak menyesatkan manusia
marilah kita berdoa moga Allah tetapkan iman kita dan matikan kita dalam iman..yakinlah bahawa Allah itu Maha Mengetahui dan Maha Mengasihani hamba2Nya

Bookmark and Share

    


  Member Information For arissaProfil   Hantar PM kepada arissa   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 20-09-03 22:20


Errmm... rumit sungguh .. bab2 murtad.. akuzakie rasa eloklah disegerakan pergi berjumpa dgn pendakwah2 yg mengendalikan kes2 murtad... dan akuzakie nak cadangkan [email protected] pada... Hj.Jaafar Bin Hj. Muhammad.. akuzakie pernah dengar tazkirah darinya... cara2 mengenal islam.. dan menghayati islam... sungguh mudah...
Hj.Jaafar nie M.A in Dakwah & Leadership,UKM,B.A(Hons) in Theology & Philosophy UKM... rasanya mungkin dia dpt membantu... bolehla hubungi

Residence:959,jln kedidi 2,Tmn Paroi Jaya,70400, S'ban tel:06-6787620 atau 019-3862140 dan boleh kirimkan e-mail di :[email protected] INI BUKAN PROMOTE cuma sekadar memberitahu...

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

Mardianatul_HaNNaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 71
Posting: 80
Dari: Subang Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-03 23:05


assalamualaikum.. terima kasih atas keprihatinan sahabat semua.. minggu lepas ana ade bawak kawan ana tu ke kelas agama yg diaadakan kat masjid, insyaAllah ana cuba yg terbaik... moga hidup dan mati kita hanya utk Allah, iman dan Islam.. wassalam

-----------------
Salam ukhwah
*Jadilah INSAN sebelum diletakkan NISAN*
*Mardianatul^HaNNaN

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mardianatul_HaNNaNProfil   Hantar PM kepada Mardianatul_HaNNaN   Pergi ke Mardianatul_HaNNaN's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-03 00:30


Assalamu'alaikum...

kesiannya ngan sahabat anti tu ye hannan... bg pendapat akak, sebaik2nya, mintaklah nasihat dari yg lebih arif dalam bab2 akidah ni.. atau at least, adik jgn tinggalkan dia ... maksud akak, adik kena amik berat ttg dia sokmo... jgn biar dia dok sorang2 hingga dia asyik dok terlintas dan terpk ttg perkara tu... sebaik2nya isi masa lapang dgn mendekatkan diri dgn aktivoti2 agama... pi ceramah ke, dgr tazkirah ke, slalu pasang kaset mengaji or ceramah ke... kalo bleh adik ni secara x langsung jadik bodyguard dia... dan cube tgk dgn siapa lagi dia berkawan... manalah tau, kan... kot2 ade dia berkawan dgn org2 yg x dikenali or bleh dicurigai tingkahlakunya yg boleh menyebabkan dia sampai jadik macam tu...

akak doakan semoga kawan adik tu dapat atasi cabaran yg dia hadapi ni... jugak utk adik... moga berjaya membantu menyelesaikan masalah kawan tu... amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 962
Posting: 389
Dari: siNtOk

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-03 23:11


nauzubillahhiminzalik...

ya ALLAH..ada jugak kes2 camni...bagus laa HANNAN bgtau kami semua....nak membantu tu setakat yang mampu sahaja laa...

hmm...mcm nasihat kawan2 yang lain...ana sama jugak...bawa dia jumpa dgn ustaz or ustazah...hmmm akuzakie ada bagi no tepon ustaz tu...boleh laa enti berusaha...

semoga ALLAH membuka hatinya ke arah ISLAM kembali...insyaallah...

wallahuallam...

-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Pergi ke UsTaZaH_CuTe's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116992 saat. Lajunya....