Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bulan tak jatuh ke riba, sebaliknya manusia menjatuhkan diri ke atas bulan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 73
Ahli: 0
Jumlah: 73




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Pernah pengsan @ pitam ke?!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Pernah pengsan @ pitam ke?!

Please Mendaftar To Post


Oleh Pernah pengsan @ pitam ke?!

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-03-07 13:46


Pernah ada pengalaman pengsan atau pitam?
Sebab apa boleh pengsan tu?
Lama ke pengsan tu?
Masa pengsan memang tak sedar apa-apa ke atau ada mimpi2 ke?
Kongsilah pengalaman anda...


:oops:

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-03-07 16:08


pernah 4 kali kut ...
kejap saja kut pengsan tu..
tak ingat apa..
sedar2..ramai kat keliling kita


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.
[ Telah diedit oleh: broshahir pada 10-03-07 16:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-04-07 08:39


pernah..
sebab..perut kosong, duduk bawah mentari lama sangat, kaki kejangtibe2 nampak itam saja dunia..lepas itu ada org kejut..tgk2 diri sedang terbaring atas padang..time ni ada perbarisan..dan ramai yang kerumun..(buat rosak majlis saja..he2)

pernah pengsan sebab sakit perut sangat-sangat..lepas itu pening2...masa ni memang ada kat dalam train(nsib baik dapat duduk), memang tak ingat apa-apa..last2,kawan kejut kata dah sampai..hu2..nsib baik tak terlepas dr destinasi..


banyak lagi lah..xterkira..


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 09:43


assalamualaikum..
erm pernah tapi tak ingat berapa kali..tapi selalunya kalau pengsan or pitam mesti ana kena dukung dengan cikgu..almaklumlah ringan jeq masa tu..walaupun cikgu tu terpaksa kena turun tangga dua tingkat..syukran cikgu sebab bantu ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 12:29


salam...
saya tak pernah pengsan...tapi...
kawan saya pernah pengsan...atas feri masa praktikal dulu...
memang haru jugalah...kena tunggu feri sampai jeti dulu...then ambulan bawa pergi gh...kawan-kawan yang lain sibuk berkejar ke hospital...risau dengan kawan seorang tu...rupanya dia letih sangat....tu yang boleh pengsan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 12:36


pernah...pitam sekali...gara-gara MASAK ASAM PEDAS... Huh..ana punya tak suka lah..huhu..mak ana masak kaw2 pula tu..1 rumah bau..esok p sekolah masih rasa terhidu pula..dan2 tu rasa nak pitam dan muntah..time tu darjah 3 ;-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 19-04-07 12:41


mm..ana dulu selalu pitam.senang gelap mata.pandangan keliling nampak berpinar2.lepas itu macam telelap.tapi kejap saja.lepas itu sedar balik.dulula.mungkin sebab ana xmakan.ana tak boleh xmakan especially pagi.lepas itu tak boleh makan manis2 sangat waktu pagi.lagi satu, mungkin kecil-kecil dulu ada pnyakit kurang darh.huhu.tak boleh diri lama..senang saja nak pitam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

naja_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2007
Ahli No: 29196
Posting: 73
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 22:47


Salam..ana pernah pitam sekali..masa tu melawat ibu ana kat hospital,ibu ana baru lepas bersalinkan adik bongsu ana..
tak tau Kenapa masa tengah melawat tu tiba-tiba ana rasa macam pening dan mata terasa berpinar2.pas tu, tak tahu apa yang berlaku..tapi dapat rasakan ada orang tolong papahkan untuk duduk atas katil kat hospital tu.bapa saudara ana bagi minum air seteguk, pas tu beransur2 pandangan jadi normal..alhamdulillah..:smile:pengalaman yang tak dapat dilupakan.masa nak pitam tukan, rasa macam diri ini melayang2..badan terasa ringan.sekejap saja pitam ni sebenarnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For naja_muslimahProfil   Hantar PM kepada naja_muslimah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 23:39


Pada 19-04-07 12:41 , nur_ashikin posting:

!!! QUOTE !!!

mm..ana dulu selalu pitam.senang gelap mata.pandangan keliling nampak berpinar2.lepas itu macam telelap.tapi kejap saja.lepas itu sedar balik.dulula.mungkin sebab ana xmakan.ana tak boleh xmakan especially pagi.lepas itu tak boleh makan manis2 sangat waktu pagi.lagi satu, mungkin kecil-kecil dulu ada pnyakit kurang darh.huhu.tak boleh diri lama..senang saja nak pitam


saya pun selalu jadi macam ni...sejak zaman sek men sampai sekarang....


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 27-04-07 00:08


pitam???? tak pernah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 00:21


salam...
tak pernah pun..bagaimana lah rasanya ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 00:24


rasa ayam goreng... hahahaa.....

pengsan ni kita tak rasa apa-apa... just macam tertidur kejap sebab terlampau tak larat... pernah merasa sekali masa sekolah dulu. tak pasal2 kena bukak puasa sebab cikgu paksa minum jugak

Bookmark and Share

    


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

Naqeeb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 29367
Posting: 82
Dari: Nusantara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 00:30


Waktu kepala saya terhantuk pada pokok yang sudah tumbang...
Badan saya berlumuran darah kerana kecederaan di kepala saya..
Saya tak ingat sangat apa yang berlaku...
Mungkin waktu itu saya pitam..
Wallahuallam

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaqeebProfil   Hantar PM kepada Naqeeb   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-04-07 02:38


pernah pengsan waktu umur 7 tahun....jatuh papan lungsor yang tinggi itu....rasa macam tidur, tapi tidur yang puas, macam tidur berhari2....hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 07:51


salam...

eerrrmm....rasa-rasanya, ana tak pernah pengsan lagi.
kalau terhantuk tu, pernah lah.
rasa macam nak pecah kepala.
nasib baik, tak ada apa-apa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 08:22


pernah terpengsan. akibat terlampau letih sehingga tak tertanggung oleh badan. saya sertai pertandingan larian mendaki gunung. sama-sama dengan team sekolah, lawan dengan sekolah2 lain. akibat terlampau tak larat dan terlalu memaksa diri, lagi2 kaki ni... jadi, sampai2 saja garisan penamat, saya betul-betul tak larat lagi dah dan saya pengsan... atas rumput..

sedar2 dah ramai orang keliling. kawan perempuan kipas2.. kawan lelaki hulur air... mamai betul masa tu. sakit satu badan. kemudian saya dinaikkan atas stretcher. eh.. stretcher ke tak saya pun tak ingat... yang saya tahu saya diangkat ramai-ramai balik dorm... malu tak tahu nak cakap.. hhahaha. masa tu masih kesakitan. kaki kejang, satu badan terasa tak boleh gerak dan sakit.

di dorm.. kawan-kawan satu dorm pula keliling tepi katil... saya sedar yang saya lupa ingatan. sebab saya tak kenal pun siapa mereka tu... nama kawan-kawan saya pun saya tak ingat.. (hakikatnya tentulah saya kenal). lepas tu kawan-kawan suruh biarkan saya berehat, jangan kacau.

sebenarnya best juga menjadi perhatian.. heheheh.. tapi, sakitnya tuhan saja lah yang tahu. ada rasa macam maut dah nak sampai pun ada. saya menyesal tak sudah. menyesal banyak dosa. badan lemah dan kaki tak dapat gerak langsung. saya ingat jadi cacat dah lepas tu... macam-macam perkara fikir.. huhu.

kemudian, ada kawan yang prihatin nampak keadaan saya begitu membimbangkan. saya dibawa cikgu, ke hospital. bahagian wad kecemasan. lepas itu doktor check, ok.

pulang ke sekolah, terus ke upacara penyampaian hadiah. team saya dapat no. 2, :-)

setelah peristiwa seakan2 'mati hidup semula' tu, saya betul-betul rasa betapa berharganya dapat hidup di atas muka bumi ni. dan ada peluang memiliki nyawa. berbanding orang2 yang dah mati, tak ada apa yang berguna lagi. sedangkan kita yang masih hidup ni, begitu bertuah kerana masih berpeluang mempertingkatkan amalan buat bekalan setelah mati nanti.

betapa bahagianya dapat solat lepas tu. walaupun kaki sakit. tapi nikmat solat tu mengatasi kesakitan yang ditanggung. tak peduli sakit tu, yang penting dapat solat. dan tu lah agaknya solat saya yang paling khusyuk, bersyukur dan insaf sekali... syukurlah saya masih berpeluang menunaikan solat, in other words, still alive atas muka bumi ni.


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 27-04-07 08:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 09:21


pernah..huhu..masa tu baru lepas running test atas treadmill..habis lari tu patut jalan-jalan dulu perlahan..tapi saya jalan kejap saja terus duduk..lepas tu pula terus jalan pergi jumpa supervisor..dalam tu duduk..sambil dengar lecturer cakap..tiba-tiba rasa pening dan pitam..dengan keyakinan memang akan pengsan..lecturer tu lelaki, kafir pula..saya pun cepat-cepat keluar dari pejabat dia nak pergi pengsan kat pejabat kerani wanita tu yang kafir juga.. sedar2 dah baring atas sofa..dengan kerani tu dan lecturer panggil2 nama..huhh..orang cakap kejap sajalah tak sedar diri...

pengajaran..lain kali kalau baru habis lari, jangan terus duduk..nanti darah semua pergi ke bawah, tak sampai otak..

keesokannya heboh..aduh malu malu..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-12-07 09:38


hehe... pernah.... banyak kali. sebab saya ni tekanan darah rendah.

masa kecil-kecil dulu mak kata kalau time main-main tu, tiba-tiba saja saya akan pengsan dan badan bertukar jadi biru. macam incredible pulak. hehe... punyelah risau mak dengan abah.

sekolah rendah pulak pernah pengsan kat tempat tuisyen. masa tu ada berlatih kawad, tiba-tiba saja dunia jadi gelap. cewah... lepas itu tak sedar apa dah, sedar2 dah sampai rumah dan petang. maknanya berjam-jam juga lah pengsan tu.

paling kelakar masa tu tahun lepas. saya nak iron baju. jari terkena lah pulak iron tu, so sakit lah sangat kan. lepas itu, adik sedara cakap gini " cuba letak kicap, mesti elok". saya pun lurus bendul, ikotlah nasihat yang betul ke tak tu kan. then, apa lagi, rasa darah menyirap naik ke muka, berpusing2 rasanya, pengsan terus dalam beberapa minit. hehe.... kelakar betul. kiranya dalam famili saya lah org yang paling kerap pengsan. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-12-07 10:21


Tak pernah..
kalau rasa nak pitam tu ada..tapi sempat orang pegang..
masa tu (dalam tahun ni jugak) ana kena darah rendah..memang dah tak sihat banyak hari, duduk makan ubat saja..dah lah demam. Petang tu pergi psr mlm..tiba-tiba saja rasa gelap mata, terpaksa lah pakcik kat pasar mlm bagi duduk kat krusi tepi gerai dia:-P..lepas rehat ok sikit.
pagi esoknya kat ofis, nak masuk saja pintu ofis terus gelap mata, cepat-cepat kawan ni papah masuk ofis..rehatla kat ofis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 10:26


pernah dua kali..kat kem plkn..masa tu buat latihan tamat pbarisan..pukul 12 begitu kott..dah tak tahan..matahari terik..tapi baru jatuh,sempat pegang kawan sblah.terus ckgu lari datang..dia tepuk2 pipi, tknk bagi pengsan terus..
pstu bawa pergi kat kantin..rehat mnum air dah ok..ahaks
masa hari tamat pbarisan tu luckly hujan rnyai2..ok lah time tu bdiri dalam keadaan rehatkan diri..4jam agaknya.lepas itu buat kawad senyap lagi..best..alhamdulillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 11:12


eem.. pernah sekali dalam hidup :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

saffaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14994
Posting: 120
Dari: atas tanah

uganda   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 11:48


pernah 2 kali..
tapi ad org smbut.nasib baik..
sekali kat sekolah time perhimpunan sebab guru besar berucap lama sangat..
ad kawan smbut..

sekali kat hospital lepas ambik darah...
jalan-jalan tup..tiba-tiba rasa macam dah ad org pegang..
waaa!!!
malu tau!sebab org yang smbut tu laki yang kita tak kenal pun siapa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For saffaaProfil   Hantar PM kepada saffaa   Quote dan BalasQuote

salimna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30531
Posting: 45
Dari: kuala krai

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 12:20


Alhamdulillah ...setakat ni belum lagi pengsan.
tak tahu bagaimana rasa pengsan tu...hehehe.
tapi tak minta untuk pengsan..
moga-moga dijauhkan dari bala Allah s.w.t

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimnaProfil   Hantar PM kepada salimna   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 13:42


.. kalau seseorang itu pengsan boleh beri CPR ke.. "i laik":malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 03-12-07 13:44


Assalamualaikum...pernah sekali jadi macam tu...tapi ana cepat bertindak jadi taklah jatuh,,,masa tu kat tangga, dah rasa lain macam saja, terus ana duduk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 13:49


saya tak pernah pengsan lagi....tapi dulu da lah sekali budak perempuan itu tiba-tiba pitam kat tngga...masa itu saya da kat belakang...nyaris2 den jatuh sekali dengan dia...lepas itu da lah seorang pakcik mara dengan nada yang tinggi...da ke tduh den cabul budak itu...pdahal budak itu yang tiba-tiba rebah ke belakang...sib bk da kawan-kawan yang nampak...tapi sakit jugalah telinga kena tengking.... :-| ...membara saja ht ini...main tduh2 saja...apa kes entah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-12-07 13:53


Eh wuddah dan budak sempoi ni ada kena mengena ke? hehe :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 13:59


hmm..mungkin dr segi lokasi pngambaran sama agaknya...tapi watak dan jalan critanyer berbeza sekali...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-12-07 14:01


:P kebetulan agaknya ye, sian budak sempoi di fitnah begitu sekali

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 14:01


sekali rasanya..

waktu tu lepas buat ct scan kat hospital...

sedar2.. dr tengah bincang nak buat operation terus.. terus jadi baik :P

tapi syukur tak ada apa-apa even selepas tu pengsan banyak-banyak kali

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 14:04


uishh..kak nurkamar sakit apa tu?kena operate?pengsan banyak-banyak kali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 14:08


Pada 03-12-07 14:04 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

uishh..kak nurkamar sakit apa tu?kena operate?pengsan banyak-banyak kali..


hmm....
dr kata...

"we dont' know what hides behind all these thing" :) :bunga: :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 14:13


.. sakit apa itu makcik:berfikir:.. sakit itu nama "we don't know what hides behind all these thing" ek.. mak ai.. panjangnya nama penyakit tu:-o..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 14:14


hmm dr pun tak dapat kenal pasti..tak apa lah akak sabar saja..

aler ni..tu bukan nama pnyakit lah..dr pun tak sure..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 14:17


Pada 03-12-07 14:14 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

hmm dr pun tak dapat kenal pasti..tak apa lah akak sabar saja..

aler ni..tu bukan nama pnyakit lah..dr pun tak sure..


.. owh ye ke.. saya buta Bahasa Inggeris:malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 15:18


pernh...
masa tu ngah perbarisan..
masa plkn dulu..
erm..tak slap 4x agaknya..
setiap kali perbarisan lah...
tak lah lme sangat..


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 15:55


Pada 03-12-07 14:17 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 14:14 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

hmm dr pun tak dapat kenal pasti..tak apa lah akak sabar saja..

aler ni..tu bukan nama pnyakit lah..dr pun tak sure..


.. owh ye ke.. saya buta Bahasa Inggeris:malu:..


peringatan kepada semua sahabat-sahabat ukhwah...jika anda ingin anta komen ke dalam topik yang berkaitan,sila sertakan sekali alihbahasa,maksud perkataan bagi ayat saintifik dan juga sebarang peribahasa yang sukar difahami oleh seseorang yang lurus seperti kakisamun..(kunonnyer..hehehe)moga-moga kakisamun dapat memahami apa yang anda komen kerana seperti yang kita sedia maklum kakisamun ini seorang kanak-kanak yang baru lepas upsr dan boleh bertukar jantina mengikut keadaan cuaca sekeliling.....wahkaka..."i laik".. :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

nuwol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2007
Ahli No: 31420
Posting: 46
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 16:15


tak pernah..
tapi adik saya pernah 3/4 kali pengsan masa sek menengah dulu..
first time dia pengsan kat pasar..
tengah-tengah beli ikan tiba-tiba adik pengsan..
nasib baik orang-orang kat sana perasaan..
anta kat hsptl..
dktr cakap jantung dia berhenti selama satu saat dan suspek jntng berlubang..
tapi alhmdulillah...
sekarang ni tak pernah pengsan dan tak ada sakit jntng berlubang.. :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuwolProfil   Hantar PM kepada nuwol   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 16:55


Pada 03-12-07 15:55 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 14:17 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 14:14 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

hmm dr pun tak dapat kenal pasti..tak apa lah akak sabar saja..

aler ni..tu bukan nama pnyakit lah..dr pun tak sure..


.. owh ye ke.. saya buta Bahasa Inggeris:malu:..


peringatan kepada semua sahabat-sahabat ukhwah...jika anda ingin anta komen ke dalam topik yang berkaitan,sila sertakan sekali alihbahasa,maksud perkataan bagi ayat saintifik dan juga sebarang peribahasa yang sukar difahami oleh seseorang yang lurus seperti kakisamun..(kunonnyer..hehehe)moga-moga kakisamun dapat memahami apa yang anda komen kerana seperti yang kita sedia maklum kakisamun ini seorang kanak-kanak yang baru lepas upsr dan boleh bertukar jantina mengikut keadaan cuaca sekeliling.....wahkaka..."i laik".. :lucu:


.. :lol:adehh.. transeksual macam cacing ek:malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-12-07 17:04


Pada 03-12-07 16:55 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 15:55 , ctnurbebo posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 14:17 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 14:14 , mama_iman posting:

!!! QUOTE !!!

hmm dr pun tak dapat kenal pasti..tak apa lah akak sabar saja..

aler ni..tu bukan nama pnyakit lah..dr pun tak sure..


.. owh ye ke.. saya buta Bahasa Inggeris:malu:..


peringatan kepada semua sahabat-sahabat ukhwah...jika anda ingin anta komen ke dalam topik yang berkaitan,sila sertakan sekali alihbahasa,maksud perkataan bagi ayat saintifik dan juga sebarang peribahasa yang sukar difahami oleh seseorang yang lurus seperti kakisamun..(kunonnyer..hehehe)moga-moga kakisamun dapat memahami apa yang anda komen kerana seperti yang kita sedia maklum kakisamun ini seorang kanak-kanak yang baru lepas upsr dan boleh bertukar jantina mengikut keadaan cuaca sekeliling.....wahkaka..."i laik".. :lucu:


.. :lol:adehh.. transeksual macam cacing ek:malu:..


apa lah punya lawak ni :lucu:


-----------------
Mulakan Setiap Perbuatan dengan Bismillahirrahmanirrahim....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

princessfamily
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31868
Posting: 84
Dari: rumah

Kedah  


posticon Posting pada: 03-12-07 17:16


puteri selalu juga pengsan...
kalau cuaca panas dan bila hidung puteri dah mula berdarah mesti puteri pengsan...
kat sekolah selalu lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessfamilyProfil   Hantar PM kepada princessfamily   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 17:18


Pada 03-12-07 17:16 , princessfamily posting:

!!! QUOTE !!!

puteri selalu juga pengsan...
kalau cuaca panas dan bila hidung puteri dah mula berdarah mesti puteri pengsan...
kat sekolah selalu lah...


.. banyakkan minum air ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-12-07 09:03


tak pernah..macam mana lah rasanya ye..tapi xnaklah minta..mudah-mudahan xkene..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-07 09:16


tak pernah pengsan..atau pitam..tapi tolong org pengsan pernah lah....em..


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 08:54


sepanjang hidup ni..rasanya cuma pernah 2 kali pitam.. pengsan belum lagi.. doa2 agar tak mengalami kepengsanan.. sebab tak nak menyusahkan orang lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 11:03


tak pernah pengsan tapi pitam juga... tiba-tiba gelap dan terduduk atas tanah.. aganya sebab pening agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-12-07 11:53


saya pernah pitam..
yang bestnya bulan puasa masa dok study dulu..
hari itu kami outing pergi jalan..saya beli lah baju lagi
masa nak melintas jalan..tiba-tiba rasa macam pening, gelap pandangan ..last 2 jatuh kat tepi jalan itu..terkejut kawan masa itu..
bila sedar dr pitam itu, terus muntah..tapi dah xmkn apa-apa so tak ada apa lah yang keluar...
kawan papah. lepas itu kebetulan hanya ada kedai makan tapi non muslim..so masuk nak pinjam toilet kejap..dah lah semua cina,kami saja islam masa itu...dia bagi air tapi xminum sebab gelas bir..xsanggup..last2 kami balik terus..tak jadi nak pergi jalan-jalan lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 09:49


pernah...
masa latihan kawad kaki untuk pertandingan apa entah....
pagi tu tak sempat nakjamah apa-apa makanan... sempat minum air suam saja...
jam ke-3 latihan.... tiba-tiba rasa macam nampak tak nampak...
lutut pula dah mengeletar tahap boleh tahan lagi...
ingatkan nak teruskan saja... tapi, tiba-tiba...
terangkat tangan pula.... lepas tu, terus tidur... dengar sipi-sipi saja bunyi riuh...
lebih kurang sengah jam jugak nak recover...
then, sambung balik...

lepas pada tu, setiap kali sebelum kawad, semua org akan diperiksa, dah makan ke belum... sampailah ke hari pertandingan....
tiba-tiba, hari pertandingan, ismi tak dapat p pula... lantaran ada kematian...uhuk uhuk uhuk.... keciwa rasa...

p/s: saja saja benanye ngelat takmo kawad... muahahaha.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 02-01-08 10:26


Pada 03-12-07 09:38 , nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

hehe... pernah.... banyak kali. sebab saya ni tekanan darah rendah.

masa kecil-kecil dulu mak kata kalau time main-main tu, tiba-tiba saja saya akan pengsan dan badan bertukar jadi biru. macam incredible pulak. hehe... punyelah risau mak dengan abah.

sekolah rendah pulak pernah pengsan kat tempat tuisyen. masa tu ada berlatih kawad, tiba-tiba saja dunia jadi gelap. cewah... lepas itu tak sedar apa dah, sedar2 dah sampai rumah dan petang. maknanya berjam-jam juga lah pengsan tu.

paling kelakar masa tu tahun lepas. saya nak iron baju. jari terkena lah pulak iron tu, so sakit lah sangat kan. lepas itu, adik sedara cakap gini " cuba letak kicap, mesti elok". saya pun lurus bendul, ikotlah nasihat yang betul ke tak tu kan. then, apa lagi, rasa darah menyirap naik ke muka, berpusing2 rasanya, pengsan terus dalam beberapa minit. hehe.... kelakar betul. kiranya dalam famili saya lah org yang paling kerap pengsan. :D



Alhamdulillah ...tak pernah pengsan lagi rasa..harap-harap InsyaAllah janganlah pengsan...tak dapat dibayangkan..macam takut pulak dengar pengalaman kawan-kawan...tapi berharga juga pengalaman itu..kalau saya selalu juga rasa macam berpusing2...dulu lah lagi kerap...mungkin sebab tekanan darah rendah...jadi makan tak boleh miss lah..hihi...bagi gula stabil...sekarang InsyaAllah rasa dah ok...cuma mudah sejuk....eh cerita lain pula sorry :malu: :-) 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 02-01-08 10:29


Pada 03-12-07 11:48 , saffaa posting:

!!! QUOTE !!!

pernah 2 kali..
tapi ad org smbut.nasib baik..
sekali kat sekolah time perhimpunan sebab guru besar berucap lama sangat..
ad kawan smbut..

sekali kat hospital lepas ambik darah...
jalan-jalan tup..tiba-tiba rasa macam dah ad org pegang..
waaa!!!
malu tau!sebab org yang smbut tu laki yang kita tak kenal pun siapa...

Alahaiiii.nila yang takut ... :-o .....tak kenal pun org tu kan? 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 10:34


4-4 kali saya pengsan, lantai yang menyambut saya... :D
alhamdulillah, 4 kali tu saja kut saya pengsan sampai hari ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

PerMataHiJau
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31471
Posting: 295
Dari: MELAKA

Pahang  


posticon Posting pada: 02-01-08 10:44


Pada 02-01-08 10:34 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

4-4 kali saya pengsan, lantai yang menyambut saya... :D
alhamdulillah, 4 kali tu saja kut saya pengsan sampai hari ni...


Lantai yang sambut??...kepala xcedera ke?...saya ada seorang kawan...indian baik jugala dengan dia...ada darah rendah....sangat rendah lah juga kiranya.. 90/60..pernah pengsan kat toilet...kepala terhantuk...dah itu dia pun tersedar sendiri...bahaya juga...kalau ter'pengsan/ seorang-seorang ini. :oops:

Bookmark and Share

    


  Member Information For PerMataHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMataHiJau   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 10:47


alhamdulillah, tak cedera dan tak berdarah..
cuma sakit saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

insanie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19223
Posting: 99
Dari: kUANTAN, PAHANG

Pahang  


posticon Posting pada: 02-01-08 12:15


tak pernah pengsan pun... tapi kalau nak pengsan tu adalah...
waktu itu saya balik dr latihan silat... perut pula tengah sakit... tiba-tiba saja rasa macam gelap saja... jalan pun huyung-hayang... lepas tu cepat-cepat duduk...takut pengsan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insanieProfil   Hantar PM kepada insanie   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-01-08 13:07


saya pernah hampir2 nak pitam..mungkin sbgg kurang darah agaknya..tak pun kurang zat besi..sebab dari matrik lagi nak derma darah nurse asyik cakap saya kurang zat besi saja...tak tau nak makan apa lagi nak tambahkn zat besi..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-01-08 13:07


saya pernah hampir2 nak pitam..mungkin sbgg kurang darah agaknya..tak pun kurang zat besi..sebab dari matrik lagi nak derma darah nurse asyik cakap saya kurang zat besi saja...tak tau nak makan apa lagi nak tambahkn zat besi..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

ukhtnajihah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.12.2007
Ahli No: 32123
Posting: 25

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 14:56


Pada 19-04-07 08:39 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!


pernah pengsan sebab sakit perut sangat-sangat..lepas itu pening2...masa ni memang ada kat dalam train(nsib baik dapat duduk), memang tak ingat apa-apa..last2,kawan kejut kata dah sampai..hu2..nsib baik tak terlepas dr destinasi..


eh,sebab kita sama lah ukht redgirl.:-).
sebab sakit perut sangat-sangat.mungkin sebab salah makan agaknya.:-P.tapi saya cuma pitam saja.tu pun sekejap saja.lepas beberapa minit macam tu dah ok.walau apa pun,alhamdulillah cuma berlaku sekali setakat ni.dan harap-harap ia takkan berlaku lagi lepas ni :jangan: insyaAllah.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhtnajihahProfil   Hantar PM kepada ukhtnajihah   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 02-01-08 15:08


Pada 19-04-07 08:39 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

pernah..
sebab..perut kosong, duduk bawah mentari lama sangat, kaki kejangtibe2 nampak itam saja dunia..lepas itu ada org kejut..tgk2 diri sedang terbaring atas padang..time ni ada perbarisan..dan ramai yang kerumun..(buat rosak majlis saja..he2)

pernah pengsan sebab sakit perut sangat-sangat..lepas itu pening2...masa ni memang ada kat dalam train(nsib baik dapat duduk), memang tak ingat apa-apa..last2,kawan kejut kata dah sampai..hu2..nsib baik tak terlepas dr destinasi..


banyak lagi lah..xterkira..



saya pun macam redgirl juga....masa tu sek rendah..selalu sangat pengsan..
sampai cikgu pun dah kenal mana budak yang selalu pengsan tu..huhu
sampaikan saya dapat RMT...rancangan makanan tambahan... :sopan: :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 16:45


pernh pgsan masa sekolah dulu..
kalau tak silap ada lah 4-5kli.. :roll:

pernah pgsan masa prhimpunn sekolah..
lepas itu pgsan masa nak trun tgga sekolah...
nsib baik kawan ada sebelah..
tapi cikgu laki yang angkat..
mengikut cerita kawan-kawan lah..
sebab masa pgsan tu dah tak tahu apa yang berlaku.. :oops:
tapi yang kelakar kawan kata, masa jatuh kat tgga tu ana trgolek2..:lol: :malu:
malunya time tu..tak boleh nak bayangkn bagaimana trgolek kat tgga tu.. :-D
lepas itu pernah pgsan tahun lepas masa prgi hospital tengok arwah bakal tunang kat hspital..
time tu baru sampai kat hspital..
maybe sebab terlalu penat + xmakan pula..
+ pula trkjut tengok keadaan arwah time tu..
sbbtu lah pgsan..ana pula yang masuk hspital.. :-(
bayangknlah, dr srmbn naik tren ke kelantan..
lepas itu sampai rumah siap2kn diri terus pergi hspital..
mana tak penatnye..:oops:
alhmdulillah tak ada lah teruk mana pun.. :-)
harap-harap lepas ni tak ada lagi pgsan dan pitam macam dulu..


-------------------------------------------
~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali...cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 16:47


.. saya tak pernah pengsan.. tapi saya pernah pitam:berfikir:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 18:55


Assalamualaikum...

ana tak pernah pitam ataupun pengsan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 02-01-08 21:09


alhamdulillah..
setakat ni..
tak pernah..
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

zuhair89
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2008
Ahli No: 32210
Posting: 29
Dari: gombak selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 05-01-08 20:07


Pada 02-01-08 21:45 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
apakah kerbedaan antara pengsan dengan pitam itu ye... :berfikir:
adakah pitam merupakan proses pembezaan yang menghasilkan pengsan..?? ataupun ianya merupakan kamiran...?? :berfikir:

P/S : alhamdulillah..tak pernah pengsan....hampir pengsan pernah...


salam....
a'ala.... ana pun masih kurang kepastian tentang ini.. apa perbezaan antara pengsan dengan pitam...masalah niepn boleh buat forum ini... :-D

alhamdulillah ana pun sebelum ini never been faint...betul ke eja ini..


-----------------
kita hidup untuk hidup di syurga


Bookmark and Share

    


  Member Information For zuhair89Profil   Hantar PM kepada zuhair89   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 05-01-08 20:26


Salam Alaik

tak pernah pengsan.. but selalu pitam. semuanya gara-gara HB ana ni rendah. kalau pergi derma darah...doktor selalu tak lepaskan. kata doktor...silap-silap haribulan, org lain kena derma darah pada ana. uhuk..uhuk.. anyhow, kena jaga kesihatan betul-betul sebab HB ana ni tak stabil, ada masa ok...ada masa tak ok.. dah tak tau nak buat macam mana... redha sajalah...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

nurulislamiafiqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14540
Posting: 178
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 21:43


pernah.
sebab cangkung lama2, masa tu basuh baju guna tangan. Bila berdiri saja terus pengsan. Masa tu tak ada siapa tau aku pengsan sebab kat dalam bilik air, mungkin lama dalam 5-10 minit.

masa pengsan tu aku mimpi tengah kejar kawan-kawan 1tempat belajar, dia org nak tinggalkn aku. tengah kejar tiba-tiba jatuh dalam lecak (takungan air kat atas jalan raya) dan aku lemas kena air, sedar2 rupanya paip air yang aku pegang tersimbah ke muka. Syukur xlemas. yang tahu tu pengsan sebab bila bangun aku tengok cermin dalam bilik air muka aku pucat lesi.


-----------------
Live in the present, learn from the pasti!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulislamiafiqahProfil   Hantar PM kepada nurulislamiafiqah   Pergi ke nurulislamiafiqah's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 22:21


masa solat jumaat :)
org ingat ana dah tak ada heh! :D
bangun2 ada kat dalam kinik :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-01-08 23:11


erm pengsan tak pernah lagi tapi pitam pernah lah.. masa tu perhimpunankat sekolah
entah macam mana berdiri terlalu lama lepas itu tak sempat nak sarapan, ana hampir tumbang k e belakang..
nasib baik pengawas cepat-cepat sambut..
yang bestnya dapat makan dan minum free..hehe
slepas tu dah tak pitam sebab sarapan...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.157135 saat. Lajunya....