Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
Muslim1987: 8 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: lelaki pilihan wanita?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» lelaki pilihan wanita?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh lelaki pilihan wanita?

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 16:52


sebenaknya,apakah yang paling diutamakan? :-D
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 08-04-07 21:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 17:36


silalah menjawab wahai srikandi syurga,insyallah
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 25-03-07 20:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 17:39


Hmm..nak tau jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 18:11


Pengetahuan agama, bertanggungjawab, tak kuat merajuk,tak merokok, peramah...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 18:23


SALAM ALAIK...
MSLIMIN PILIHAN MUSLIMAT...
kalau tanya semua...tntu semua nak yang sempurna kan???
tapi perlu diingat...adam dan hawa djadikn brpasangan...begitu juga mslmn dan muslimat lain..tujuannya...???
spy kita saling mlgkapi antara satu sama lain...bukan mslmn berbgga dengan apa yang ada pada mslmn dan mslmt brbgga dengan apa yang ada pada muslimat..bukan begitu kan...
jadi bagi ana,ana nak yang boleh membimbing dunia akhirat...mksdnye,memang tak ada yang perfewct...skurg2nye tau ilmu agama...Apa pun,kalau ada yang kurang ilmu agama,sptutnye kita kena sling mlengkapi...memang xdinafikn,ramai antara mslmn mslmt yang mmntingkn kcntikn,nak hnsome,tapi bagi aan semua tu xpnting...
yang penting keimanan seseorang sama ada mslmn dan mslmt tu sendiri...tntu kita semua nak hubungan yang dbrkati dan dredhai...kan???
seelok-eloknya...ana nak mslmn yang pntingkn agama...juga hubungan dengan ILAHI...tu penting...Apa pun,pasti ada kekurgn yang ada pada dari mslmn dan mslmt tu sendiri...jadi terima seadanye...saling mghargai dan melengkapi..
INNALLAHAMAA'NA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-03-07 18:32


Daj jumpa ke belum dengan pilihan masing-masing tu???? Heheheeee....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

azizah_smai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.07.2004
Ahli No: 10176
Posting: 63
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 18:38


Pada 09-03-07 16:52 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

sebenaknya,apakah yang paling diutamakan? :-D


salam...

kalau nak diikutkan, sure macam-macam jawpn yang dapat ini....

senang sekali, just b your self wherever u ...kebanyakan wanita tak ska hipokritas.... :-)

bagi ana, kalau jadi macam 'laksamana sunan' dalam bagaikan puteri by ramlee awang murshid tu lagi bagus...huhuhu...

ini pendapat dari ana...


-----------------
If you want to live in a creative life, don't be afraid of being wrong.


Bookmark and Share

    


  Member Information For azizah_smaiProfil   Hantar PM kepada azizah_smai   Pergi ke azizah_smai's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah05
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28837
Posting: 37

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-03-07 19:39


ana sukakan lelaki yang mencintai ALLAH lebih dari segala-galanya di dunia ini..


:-) :-) :-) semoga ALLAH memakbulkan doaku..


-----------------
Hidupkan rasa Bertuhan... Suburkan rasa Kehambaan...
~bersyukur dengan apa yang ada, jujur dengan apa yang dirasa~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah05Profil   Hantar PM kepada muslimah05   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 23:00


KOMEN LAGI!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

hanan_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28138
Posting: 110

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 23:07


muslimin yang punya pegangan agama untuk bimbing diri ini dan jadi pelengkap bagi saya,insyaAlla mudah-mudahan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan_nurProfil   Hantar PM kepada hanan_nur   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 09-03-07 23:10


soalan-soalan seumpama ni tak perlu nak disensasikan.....
bagi ana, persoalan ini sudah tersedia maklum dengan jawapan pada diri masing-masing.....so, tak perlu lah nak tarik perhatian umum.....

common sense!! dan jawapan yang diberikan kebanyakkannya adalah sama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 09-03-07 23:13


Pada 09-03-07 16:52 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

sebenaknya,apakah yang paling diutamakan? :-D


kalau berminat dan ingin mendapatkan maklumat dengan lebih lanjut, sila dapatkan buku2 yang berkaitan dipasaran....


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-03-07 13:56


tentu sekali kita nak yang mngutamakn cinta ILAHI lebih dari cinta mnusia...spy dapat mmbmbing kita ke jalan yang diredhaiNYE...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-03-07 14:03


Assalamualaikum....

sometimes..manusia nak sempurna...tapi manusia lupa untuk mengukur diri masing-masing..terutama ana sendiri lah....

kita nak yang warak,alim dan tahfiz..tapi bagaimana dengan kita ni...dah cukup baikk ke.....

cukup lah ada dengan sifat reda dengan pasangan masing-masing...

kita jangan mencari kesempurnaan tetapi kita memberi kesempurnaan tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-03-07 14:45


ana setuju dengan jubah_hijau...
masing-masing ada kekurgn dari...jadi sama-sama lah sling mnampung kekurgn tu...
kadang-kadang kita nak yang alim,wara' tapi diri sendiri?
bknkh muslimah solehah itu untuk mslmn yang soleh?
jadi sebelum kita nyatakn ciri-ciri yang kita inginkn pada pasangan kita tu...sptutnye kita mnjdi seperti yang kita inginkn tu...


-----------------
UKHWAH FILLAH LESTARI SELAMANYA
[ Telah diedit oleh: imtiyaz_lail86 pada 10-03-07 14:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 10-03-07 17:42


pilihan wanita ialah yang beriman serta pandai mengambil hati isteri dan bertanggungjawap pada anak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 10-03-07 17:58


Pada 09-03-07 18:38 , azizah_smai posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-07 16:52 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

sebenaknya,apakah yang paling diutamakan? :-D


senang sekali, just b your self wherever u ...kebanyakan wanita tak ska hipokritas.... :-)



betul sangat tu...:)

peringatan pada llaki:
time bekawan or couple tu jangan lah gatal nak pegang-pegang..
kalau perempuan tu baik sure llaki tu awal lagi kena rejek..hehe


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 10-03-07 18:53


bagaimana pula remaja zaman sekarang?
ana lihat d malaysia muslimatnya ok sekali lihat balaknya tak sedap mata mmandg,saling pegg tangan,sifat malu hilg dan sebaliknya.
dia tahu keburukan tak nya tu,tapi tetap berdegil
spesis tu pula macam mana :-(
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 19-03-07 03:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-03-07 18:53


yang paling diutamakan??

erm..hati lah...

sama ada hati saya ikhlas menerima diri nya atau sekadar disebabkan sesuatu... dan sebaliknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-07 18:58


Pada 09-03-07 18:11 , nasyrah posting:

!!! QUOTE !!!

Pengetahuan agama, bertanggungjawab, tak kuat merajuk,tak merokok, peramah...:)


:lol:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ridz07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11876
Posting: 102
Dari: Institut Pendidikan Guru Malaysia Kampus Dato' Razali Ismail (IPGM-KDRI), Kuala Terengganu...

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-03-07 19:01


Pada 10-03-07 18:53 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

bagaimana pula remaja zaman sekarang?
ana lihat d malaysia muslimatnya ok sekali lihat balaknya tak sedap mata mmandg,saling pegg tangan,sifat malu hilg dan sebaliknya.
dia tahu keburukan tak nya tu,tapi tetap berdegil
spesis tu pula macam mana :-(


Tu lah masalahnya... Hari tu ana ada dengar dalam radio.. rasa bengang pun ada, ada ka patut DJ tu buat satu sesi dengan pemanggil mengenai satu soalan yang bagi ana tak wajar :

Kenapa bila bercouple mesti pegang tangan?

Dan ada yang jawab (seorang gadis):

Bila pegang tangan kita rasa kita ni ada tempat bergantung dan kita boleh rasa bangga sebab ada balak

Na'uzubilah apa nak jadi dengan masyarakat kita sekarang.


-----------------
العمل لله شعارنا , العمل لله شعارنا


Bookmark and Share

    


  Member Information For ridz07Profil   Hantar PM kepada ridz07   Pergi ke ridz07's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 10-03-07 19:31


astaghfirullah...moga dijauhkan dariku dan sahabatku...

kalau lelaki pilihan,bagi ana...ana akan suka si dia hanya kerana Allah..
bila ana dapat rasakan dia dapat membimbing ana ke jalan yang diredhai,
alhamdulillah...tapi ana tak suka kalau dia cuba dapatkan ana dengan cara remaja zaman sekarang...kita ada ayah dan ibu...buat apa tanya tuan empunya diri kalau last2 kena jumpa mak ayah jugak...lepas itu mak ayah tanya pulak sekali lagi dekat tuan punya diri..kan ke banyak kerja yang kena buat...

tak patut kita mambelakangkan mak ayah...kita hidup kat dunia ni berkat usaha gigih mak ayah...even mereka tak masuk universiti, tapi mereka tetap tau apa yang baik dan apa yang buruk...kita sekarang dah terbalik...masuk u,buat macam-macam...(yang tak elok lah)...hmmmm...cubaan...cubaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 10-03-07 19:39


lagipun, tak perlu nak risau..Allah dah tetapkan jodoh untuk kita..
yang perlu risau sekarang, layakkah kita menjadi pasangan yang terbaik buat jodoh yang Allah tetapkan untuk kita...

lagi satu,dah habis ke kita balas jasa mak ayah kita... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 04:07


Pada 10-03-07 17:58 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-07 18:38 , azizah_smai posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-07 16:52 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

sebenaknya,apakah yang paling diutamakan? :-D


senang sekali, just b your self wherever u ...kebanyakan wanita tak ska hipokritas.... :-)



betul sangat tu...:)

peringatan pada llaki:
time bekawan or couple tu jangan lah gatal nak pegang-pegang..
kalau perempuan tu baik sure llaki tu awal lagi kena rejek..hehe




Hehehe...Memang perempuan tak suka lelaki yang hipokritas...Lelaki pun sama...Tapi kan kalau lelaki tu mempunyai kepakaran untuk menipu perempuan tanpa dapat di kesan mesti perempuan tu sayang gila kat lelaki tu...Sampai sanggup lakukan apa saja seperti lari dari rumah, bagi pakwe ambil gambar bogel dll...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 11-03-07 04:56


Pada 10-03-07 17:58 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-07 18:38 , azizah_smai posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-07 16:52 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

sebenaknya,apakah yang paling diutamakan? :-D


senang sekali, just b your self wherever u ...kebanyakan wanita tak ska hipokritas.... :-)



betul sangat tu...:)

peringatan pada llaki:
time bekawan or couple tu jangan lah gatal nak pegang-pegang..
kalau perempuan tu baik sure llaki tu awal lagi kena rejek..hehe




rasanya org laki pun tak suka perempuan yang hipokrit..
rasa-rasanya..tak payah lah bercinta sebelum kawin..saya sdri pernah dengar seorang ustaz kat sini cakap macamtu masa forum rumahtangga..
insya Allah bahagia dengan cara ni..walaupon kita tak dinafikan kita punyai hak memilih pasangan..tapi bukanlah sampai tahap berzina = zina mata=zina kata=zina hati...


-----------------
"..::peliharalah mata, kata dan hati kerana semuanya kan ditanya::.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

melon
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2007
Ahli No: 28719
Posting: 65
Dari: kuala lumpur

saudiarabia  


posticon Posting pada: 11-03-07 10:55


lelaki yang ada pegangan agama dan understanding

Bookmark and Share

    


  Member Information For melonProfil   Hantar PM kepada melon   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 11:24


lihat......rata-rata mesti nak baik kan....

tak merokok,memahami,tak hipokrit.....tapi macam mana dengan kita(terutama ana ni lah)......

ana setuju dengan qibtiyah,Allah merancang...kita pun merancang...tapi rancangan Allah lagi sempurna

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

hidayah_grasio
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23571
Posting: 146
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 14:09


Assalamualaikum

yang beragama.. supaya boleh mendidik saya ke jalan yang benar.. Penyayang... Utamakan yang benar dari yang salah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayah_grasioProfil   Hantar PM kepada hidayah_grasio   Quote dan BalasQuote

nurshuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28282
Posting: 77
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 11-03-07 14:36


pada ana,paling penting dia dapat bimbing ana dan betulkan ana..
dan xmrokok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurshuhadaProfil   Hantar PM kepada nurshuhada   Quote dan BalasQuote

nurshuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28282
Posting: 77
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 11-03-07 14:39


lagi 1, hormatkan pendirian dan pegangan ana..
contoh,no touching2..
haram maaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurshuhadaProfil   Hantar PM kepada nurshuhada   Quote dan BalasQuote

falah_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2005
Ahli No: 19262
Posting: 83
Dari: madrasah

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-03-07 14:56


tak merokok
beriman
tegas
btanggungjawab
penyabar
memahami
bertimbang rasa
bijak
heheheheheh dan banyak lagi..

nobody's perfect.. except Rasulullah S.A.W

Bookmark and Share

    


  Member Information For falah_nuraniProfil   Hantar PM kepada falah_nurani   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 11:08


tak merokok tu dah ada... beriman... insyAllah... peramah... memang peramah... bijak... pun ok... bertimbang rasa dan tegas... pun ok jugak... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 11:08


tak merokok tu dah ada... beriman... insyAllah... peramah... memang peramah... bijak... pun ok... bertimbang rasa dan tegas... pun ok jugak... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 11:13


salam....

hhhmm... itu yang muslimah mahukan..
:-) :-)
masih banyak yang tak cukup ni.
mesti usaha ni. :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 11:25


sebenarnya apa yang wanita mahukan cuma perhatian dan kasih sayang..
ni kunci kepada kesetiaan dan kepatuhan seorang wanita pada suaminya..
kalau cukup perhatian dan kasih sayang, nak kahwin lagi pun boleh insya Allah...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 11:27


???
betul ke sufeyna.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 12-03-07 14:01


Pada 10-03-07 14:03 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum....

sometimes..manusia nak sempurna...tapi manusia lupa untuk mengukur diri masing-masing..terutama ana sendiri lah....

kita nak yang warak,alim dan tahfiz..tapi bagaimana dengan kita ni...dah cukup baikk ke.....

cukup lah ada dengan sifat reda dengan pasangan masing-masing...

kita jangan mencari kesempurnaan tetapi kita memberi kesempurnaan tu.....


sokong...:-P

sekurang2nya, sembahyang cukup lima waktu...
kita inginkan yang terbaik, tetapi adakah diri kita dah cukup baik..
memadailah...sekiranya lelaki it dapat menerima kekurangan kita...
tetapi berusahalah untuk memperbaiki kekurangan itu....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 14:05


Pada 12-03-07 11:25 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya apa yang wanita mahukan cuma perhatian dan kasih sayang..
ni kunci kepada kesetiaan dan kepatuhan seorang wanita pada suaminya..
kalau cukup perhatian dan kasih sayang, nak kahwin lagi pun boleh insya Allah...hehe


betul ke ini sufeyna.......kalau cukup perhatian dan kasih sayang nak kawin lagi pun boleh.....xp maslah juga ye ...macam mana nak tau dah cukup kasih sayang dan perhatian....huhuhu


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 18:38


KITA yang tentukan CRA HIDUP KITA...
jadi ANA NSHTKN sahabat dan SHBIAH SEKALIAN SPY LIHAT pada AGAMANYA TRLBIH DULU sebelum melihat HAL LAIN tak kira pada MSLMN dan muslimat...
sebab yang LAIN TU takkan KEKAL...SEDANGKN AGAMA ITU akan KEKAL sampai KE AKHIRAT nanti...kalau seseorang yang MENGAHWINI KITA kerana KECNTIKN, KITA KETAHUI bahawa BILA dah TUA nanti KCNTIKN ITU takkan KEKAL dan takkan boleh D bawa KE AKHIRAT..begitu KGJ dengan HARTA,tak boleh dibawa K mana-mana...jadi,fikir lah BAIK2 sebelum UAT keputusan untuk BRNIKAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 12:39


Pada 12-03-07 11:27 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

???
betul ke sufeyna.


betul...insya Allah.kalau kena pada caranya..
cari lah yang solehah :)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 12:45


Pada 12-03-07 14:05 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-03-07 11:25 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya apa yang wanita mahukan cuma perhatian dan kasih sayang..
ni kunci kepada kesetiaan dan kepatuhan seorang wanita pada suaminya..
kalau cukup perhatian dan kasih sayang, nak kahwin lagi pun boleh insya Allah...hehe


betul ke ini sufeyna.......kalau cukup perhatian dan kasih sayang nak kawin lagi pun boleh.....xp maslah juga ye ...macam mana nak tau dah cukup kasih sayang dan perhatian....huhuhu




kalau asyik merajuk saja maksudnya ada lah kat mana-mana yang tak kena...
tak cukup perhatian lah tu... :-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-03-07 12:47


betul 2..baru bahagia hidup.tak kira apa jua rintangan dan halangan,dengan pegangan yang agama yang kukuh,semua dapat diatasi

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 03:48


tu kalau jodohnya plaja agama,kalau bukan macam mana?
boleh ke ego llaki mendapat bimbingan dr istrinya?
jawab jangan tak jawab :lol:
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 16-03-07 20:05 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-03-07 07:43


Pada 11-03-07 04:07 , sailormoon posting:


Hehehe...Memang perempuan tak suka lelaki yang hipokritas...Lelaki pun sama...Tapi kan kalau lelaki tu mempunyai kepakaran untuk menipu perempuan tanpa dapat di kesan mesti perempuan tu sayang gila kat lelaki tu...Sampai sanggup lakukan apa saja seperti lari dari rumah, bagi pakwe ambil gambar bogel dll...



tapi sekali perempuan tu tau yang selama ni menipu tentu lagi parah!


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-03-07 08:33


biarlah dia orang yang dapat membimbing diri ini ke arah kebaikan,bukan ke arah keburukan..insyaallah,semoga ditemukan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-03-07 10:11


Pada 09-03-07 19:39 , muslimah05 posting:

!!! QUOTE !!!

ana sukakan lelaki yang mencintai ALLAH lebih dari segala-galanya di dunia ini..


:-) :-) :-) semoga ALLAH memakbulkan doaku..



macam mana kita nak tahu yang seorang laki dan perempuan itu mempunyai pendirian yang sama? apa mekanisma ke arah mennyatukan antara pasangan wanita dan lelaki yang mempunyai niat citna selepas kahwin...any respon?

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 10:13


Pada 13-03-07 12:39 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-03-07 11:27 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

???
betul ke sufeyna.


betul...insya Allah.kalau kena pada caranya..
cari lah yang solehah :)


hhmm....
fening....fening...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-03-07 10:20


Pada 12-03-07 11:25 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya apa yang wanita mahukan cuma perhatian dan kasih sayang..
ni kunci kepada kesetiaan dan kepatuhan seorang wanita pada suaminya..
kalau cukup perhatian dan kasih sayang, nak kahwin lagi pun boleh insya Allah...hehe


Ayat atas memang betul, tapi ayat last tu......................................... Apa maksud sufeyna cakap begitu, tak faham? :-o Betul sufeyna? :-?


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~
[ Telah diedit oleh: muslimah_jun pada 16-03-07 10:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 14:39


salam...
saya suka lelaki yang mencintai Allah dan akhirat dr lelaki yang mencintai kecantikan dunia...insyallah,lelaki yang soleh dapat membimbing wanita dan keluarga kearah keluarga bahagia dunia akhirat..
emm..sesgghnya wanita yang baik itu diciptakan untuk lelaki yang baik begitu juga sebaliknya...
dptkah ku menemui seseorang yang dapat membimbing ku??(he..he..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 15:03


tak taulah nak comment macam mana ...

kadang-kadang kita meletakkan pelbagai syarat pada sesuatu...

but sometimes,we got to break the rules,stand apart ,ignore your head and follow your heart..

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-03-07 15:42


Pada 16-03-07 15:03 , arsyie posting:

!!! QUOTE !!!

tak taulah nak comment macam mana ...

kadang-kadang kita meletakkan pelbagai syarat pada sesuatu...

but sometimes,we got to break the rules,stand apart ,ignore your head and follow your heart..


Head tu kena guna juga.. :-D :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 15:51


;-) ;-)

Sungguh menarik topik ni...
Memang susah nak cari yang terbaik dan serasi...
Jodoh pertemuan di tangan Allah...

Salamzz... nice to know u all.. :-) :-)


-----------------
Usaha, Doa dan Tawakal...
Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian.. [email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 16:04


Pada 16-03-07 15:42 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-03-07 15:03 , arsyie posting:

!!! QUOTE !!!

tak taulah nak comment macam mana ...

kadang-kadang kita meletakkan pelbagai syarat pada sesuatu...

but sometimes,we got to break the rules,stand apart ,ignore your head and follow your heart..


Head tu kena guna juga.. :-D :lol: :lol: :lol:



ye lah ..ye lah... tapi kalau guna kepala saja ..tak guna fikiran nak buat apa ..he he


-----------------
~~im the test from God,for a humble being to endure~~~


Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 16:27


Pada 16-03-07 10:20 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-03-07 11:25 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya apa yang wanita mahukan cuma perhatian dan kasih sayang..
ni kunci kepada kesetiaan dan kepatuhan seorang wanita pada suaminya..
kalau cukup perhatian dan kasih sayang, nak kahwin lagi pun boleh insya Allah...hehe


Ayat atas memang betul, tapi ayat last tu......................................... Apa maksud sufeyna cakap begitu, tak faham? :-o Betul sufeyna? :-?



Mungkin cik sufeyna kata dia tak kisah bermadu asalkan suami dia jaga dia dengan baik...betul tak?


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-03-07 16:32


Pada 16-03-07 16:27 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-03-07 10:20 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-03-07 11:25 , sufeyna posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya apa yang wanita mahukan cuma perhatian dan kasih sayang..
ni kunci kepada kesetiaan dan kepatuhan seorang wanita pada suaminya..
kalau cukup perhatian dan kasih sayang, nak kahwin lagi pun boleh insya Allah...hehe


Ayat atas memang betul, tapi ayat last tu......................................... Apa maksud sufeyna cakap begitu, tak faham? :-o Betul sufeyna? :-?



Mungkin cik sufeyna kata dia tak kisah bermadu asalkan suami dia jaga dia dengan baik...betul tak?


nampaknya empunya badan lah tau jawapannya.... :-)


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 16:35


Tak jadi lelaki pilihan wanitapun tak mengapa..

asalkan jadi pilihan Pencipta

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-03-07 16:49


untuk menjadi lelaki pilihan wanita yang baik
syaratnya mestilah menjadi lelaki pilihan Allah terlebih dahulu
lelaki yang baik pilihan Allah
lelaki yang dapat menjadi pembimbing wanita yang baik ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 18:20


dapat membimbing saya kearah lebih mendekati Allah:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

wardatul_shuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27283
Posting: 43
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 16-03-07 19:53


yang dapat terima seorang wanita seadany, paling penting boleh jadi kekasih, suami dan bapa yang boleh bawa keluargany ke syurga...insya Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_shuhadaProfil   Hantar PM kepada wardatul_shuhada   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-07 20:39


Pada 16-03-07 10:11 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-03-07 19:39 , muslimah05 posting:

!!! QUOTE !!!

ana sukakan lelaki yang mencintai ALLAH lebih dari segala-galanya di dunia ini..


:-) :-) :-) semoga ALLAH memakbulkan doaku..



macam umar abdul aziz........bacalah cerita dia.... tentang umar abdul aziz... best...



-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

juema
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2007
Ahli No: 28886
Posting: 7
Dari: utm,skudai

malaysia  


posticon Posting pada: 17-03-07 11:08


lecturer saya ada bagi tau..lelaki pilihan wanita adalah lelaki yang boleh mendengar apa-apa yang dikatakan oleh wanita..cukup sekadar mendengar walaupun tidak membantu...

lelaki tidak perlu memahami perempuan,cukup sekadar ada bersama, mencintai dan pendengar yang setia,,

wallahualam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For juemaProfil   Hantar PM kepada juema   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-03-07 11:43


diri sendiri saja tau..lain org lain pilihan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 21:40


Petua menjadi lelaki pilihan

Ciri-ciri lelaki pilihan

1. Taat kepada Allah dan Rasul-Nya

2. Mempunyai ilmu pengetahuan agama

3. Bekerja menyeru manusia kepada kebaikan dan mencegah kemungkaran

4. Mempunyai sifat berjuang mencapai kecemerlangan dalam hidup

5. Sentiasa membersihkan dirinya daripada sebarang kemungkaran

6. Selalu bertaubat dan memperbanyakan amalan-amalan sunat

7. Tidak mengharapkan balasan atau pujian apabila melakukan sesuatu

8. Tidak takut kepada cercaan orang yang suka mencela

9. Mengetahui dan faham serta mengamalkan segala kewajipannya dengan baik

10. Bersifat lapang dada, penyantun dan pemaaf

11. Berhemah tinggi dan cermat

12. Sentiasa tenang dan waspada

13. Jika ia berkahwin, dia dapat melayan isteri dengan baik kerana sebaik-baik suami adalah suami yang paling baik terhadap isteri.

semoga dapat menjadi lelaki pilihan..ameen

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-03-07 21:41


Lelaki pilihan wanita

1. Bersifat pelindung dan bertanggungjawab

2. Bersifat tegas tetapi lemah lembut dan penyayang

3. Berpendirian teguh

4. Bersikap terbuka dan matang

5. Bertimbang rasa dan memahami jiwa wanita

6. Mempunyai sifat kepemimpinan.

7. Boleh berbincang dan berterus terang

8. Penyabar

9. Mempunyai perancangan dan matlamat hidup yang baik dan jelas

10. Cerdik dan bijaksana

11. Peramah dan mesra

12. Kerjaya yang terjamin

13. Berwawasan untuk kesejahteraan dunia dan akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 10:49


Pada 19-03-07 21:41 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki pilihan wanita

1. Bersifat pelindung dan bertanggungjawab

2. Bersifat tegas tetapi lemah lembut dan penyayang

3. Berpendirian teguh

4. Bersikap terbuka dan matang

5. Bertimbang rasa dan memahami jiwa wanita

6. Mempunyai sifat kepemimpinan.

7. Boleh berbincang dan berterus terang

8. Penyabar

9. Mempunyai perancangan dan matlamat hidup yang baik dan jelas

10. Cerdik dan bijaksana

11. Peramah dan mesra

12. Kerjaya yang terjamin

13. Berwawasan untuk kesejahteraan dunia dan akhirat.




betul..100% betul..macam mana tau ??? he he


-----------------
~~im the test from God,for a humble being to endure~~~


Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-03-07 12:22


Pada 20-03-07 10:49 , arsyie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-07 21:41 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki pilihan wanita

1. Bersifat pelindung dan bertanggungjawab

2. Bersifat tegas tetapi lemah lembut dan penyayang

3. Berpendirian teguh

4. Bersikap terbuka dan matang

5. Bertimbang rasa dan memahami jiwa wanita

6. Mempunyai sifat kepemimpinan.

7. Boleh berbincang dan berterus terang

8. Penyabar

9. Mempunyai perancangan dan matlamat hidup yang baik dan jelas

10. Cerdik dan bijaksana

11. Peramah dan mesra

12. Kerjaya yang terjamin

13. Berwawasan untuk kesejahteraan dunia dan akhirat.




betul..100% betul..macam mana tau ??? he he



setuju!
bernasib baik lah jk dapat yang begitu. Doa... sambil2 muhasabah diri sendiri yang banyak kekurangan ni, banyak kena pbaiki.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 12:41


jaga ikhtilat @ muamalat dengan muslimat bukan mahram. (tak gedik2 dengan perempuan)

soleh cmnpun, rajin pergi masjid ke, rajin mengaji ke.. walau tinggi macamana pun ilmu agamanya, tapi kalau perkara basic yang ni tak dapat jaga, cacat jadinya

maaflah pedas sikit :P


-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME
[ Telah diedit oleh: imtihan_insyirah pada 20-03-07 12:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-03-07 14:04


manjakan isteri..

berfikiran positif


-----------------
[email protected]
[ Telah diedit oleh: redgirl pada 12-04-07 21:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 20-03-07 20:34


yang boleh menjadi pemimpin ana dan dia sanggup tahan semua karenah ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

salsyafiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4174
Posting: 53
Dari: temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 21:35


yang diajdikan Allah untuk ana melabuhkan cinta bwatnya=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsyafiqahProfil   Hantar PM kepada salsyafiqah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 22-03-07 05:04


kalau di ikutkan semua org nak ygperfect, baik,yang boleh memipin,yang tau pasal agm tapi sedarkah kat adaka kat da persiakan diri untuk mendapatkan org yang macam tu..erm..ukur baju d badan sendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 09:05


salam.....
hm....
kalau ana,ana crik yang beragama,yang cintanya thadap Allah mlebihi cinta thadap dariNya sndrik,yang boleh bimbimng ana dan bakal anak2 kami mnuju kejalan yang dredhai Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 21:26


skema dan perangai budak macam teman ni? kena reject

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-07 21:56


Pada 22-03-07 09:05 , srikandi_islam posting:

!!! QUOTE !!!

salam.....
hm....
kalau ana,ana crik yang beragama,yang cintanya thadap Allah mlebihi cinta thadap dariNya sndrik,yang boleh bimbimng ana dan bakal anak2 kami mnuju kejalan yang dredhai Allah....


macam umar abdul aziz ke?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 13:25


macam 'dia' yang ku kenali...
beriman dan sentiasa menasihati dan membimbingku.
sabar dengan setiap karenah ku..
juga sabar dengan setiap dugaan yang melanda...
alhamdulillah dipertemukan dengannya....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 13:34


Pada 23-03-07 13:25 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

macam 'dia' yang ku kenali...
beriman dan sentiasa menasihati dan membimbingku.
sabar dengan setiap karenah ku..
juga sabar dengan setiap dugaan yang melanda...
alhamdulillah dipertemukan dengannya....



emmm sama lah... satu lagi, nak ada ciri-ciri macam ayahnda yang tersayang... ;-) ;-) ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 13:56


selamat bersamanya dunia dan akhirat...(dalam maknanya tu)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 06:09


kalau suaminya tak latar blakg plaja agama macam mana???
boleh ke ego laki dapat terima tunjuk ajar dr istrinya???? :roll: ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

madiha
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2007
Ahli No: 28033
Posting: 11

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 08:04


setuju sangat-sangat dengan pendapat imtiaz.....adam adalah pembimbing hawa....... nak juga cari teman hidup yang tahu menjaga hubungan dengan ALLAH......Baru best hidup dunia dan akhirat.. semoga doa dan harapanku dimakbulkan-NYA......InsyaAllah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For madihaProfil   Hantar PM kepada madiha   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 08:10


Pada 24-03-07 06:09 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

kalau suaminya tak latar blakg plaja agama macam mana???
boleh ke ego laki dapat terima tunjuk ajar dr istrinya???? :roll: ;-)


tak semestinya lelaki yang tiada latar belakang plaja agama, ilmu dia tentang agama kosong....kadang-kadang ilmu dia melebihi org yang belajar agama secara khusus...pendapat saya dr apa yang saya lht sdr....


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 18:47


Pada 24-03-07 08:10 , insyirah_hr posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-07 06:09 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

kalau suaminya tak latar blakg plaja agama macam mana???
boleh ke ego laki dapat terima tunjuk ajar dr istrinya???? :roll: ;-)


tak semestinya lelaki yang tiada latar belakang plaja agama, ilmu dia tentang agama kosong....kadang-kadang ilmu dia melebihi org yang belajar agama secara khusus...pendapat saya dr apa yang saya lht sdr....



Betul tu...Walaupun bukan pelajar agama, tak semestinya ilmu agama tak ada...Mungkin dia belajar secara tak formal...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 20:47


Pada 24-03-07 18:47 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-07 08:10 , insyirah_hr posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-03-07 06:09 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

kalau suaminya tak latar blakg plaja agama macam mana???
boleh ke ego laki dapat terima tunjuk ajar dr istrinya???? :roll: ;-)


tak semestinya lelaki yang tiada latar belakang plaja agama, ilmu dia tentang agama kosong....kadang-kadang ilmu dia melebihi org yang belajar agama secara khusus...pendapat saya dr apa yang saya lht sdr....



Betul tu...Walaupun bukan pelajar agama, tak semestinya ilmu agama tak ada...Mungkin dia belajar secara tak formal...



yup...setuju....:)


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 23:23


betul juga....
srikandi kebykkannya nak yang (alim)misalnya..
macam mana pula wanita kini yang memilih bakal suaminya tu.......;
dia dah tahu balaknya tu kurang elok dalam banyak aspek,tapi bila org dah suka, benda buruk pun nampak baik...
Kenapa ye sebilgan wanita tetap pilih dia??
:roll:
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 25-03-07 00:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-07 23:31


Pada 24-03-07 23:23 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

betul juga....
srikandi kebykkannya nak yang (alim)misalnya..
macam mana pula wanita kini yang memilih bakal suaminya tu.......;
dia dah tahu balaknya tu kurang elok dalam banyak aspek,tapi bila org dah suka, benda buruk pun nampak baik...
Kenapa ye sebilgan wanita tetap pilih dia??
:roll:


sebelum kawin semua nampak elok, bila dah kawin.. yang buruk2 menutup segala yang baik.. lumrah manusia.

kesimpulannya? yang buruk2 untuk perkara remeh temeh dimaafkan, tapi kalau keburukannya melibatkan maruah dan harga diri serta prinsip seorang muslim sejati, reject saja tanpa was2 :D


-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-03-07 21:11


Pada 24-03-07 23:23 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

betul juga....
srikandi kebykkannya nak yang (alim)misalnya..
macam mana pula wanita kini yang memilih bakal suaminya tu.......;
dia dah tahu balaknya tu kurang elok dalam banyak aspek,tapi bila org dah suka, benda buruk pun nampak baik...
Kenapa ye sebilgan wanita tetap pilih dia??
:roll:


itulah dinamakan dah jodoh... kita pula jangan duduk kenang hak org, cari siapa hak kita, mana tau lama dia duduk jaga diri untuk kamu..kan lama tunggu putus asa dia..


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-03-07 23:32


Pada 19-03-07 21:40 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Petua menjadi lelaki pilihan

Ciri-ciri lelaki pilihan

1. Taat kepada Allah dan Rasul-Nya

2. Mempunyai ilmu pengetahuan agama

3. Bekerja menyeru manusia kepada kebaikan dan mencegah kemungkaran

4. Mempunyai sifat berjuang mencapai kecemerlangan dalam hidup

5. Sentiasa membersihkan dirinya daripada sebarang kemungkaran

6. Selalu bertaubat dan memperbanyakan amalan-amalan sunat

7. Tidak mengharapkan balasan atau pujian apabila melakukan sesuatu

8. Tidak takut kepada cercaan orang yang suka mencela

9. Mengetahui dan faham serta mengamalkan segala kewajipannya dengan baik

10. Bersifat lapang dada, penyantun dan pemaaf

11. Berhemah tinggi dan cermat

12. Sentiasa tenang dan waspada

13. Jika ia berkahwin, dia dapat melayan isteri dengan baik kerana sebaik-baik suami adalah suami yang paling baik terhadap isteri.

semoga dapat menjadi lelaki pilihan..ameen

salam...

hhmm...masih jauh diri ini.
agak sukar juga, insyaALLAH boleh... :-) :-) :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 25-03-07 23:46


kalau nak cari... cari yang sefikrah yeee... :-) kalau tak sefikrah... confirm susah... mana tak nya... masing-masing dah ada jalan masing-masing.... tak salah.. cuma susah.... :-) k... laki pilihan wanita???? tak tau lah.... tak tau sangat bnde2 niii...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

zindabard
Warga Rasmi
Menyertai: 27.10.2006
Ahli No: 27094
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 01:16


salam..best nya topik ni...emmm..sebaik baiknya kalau kita dah suka kat seseorang tu...kita doalaa...dalam hati..kita doa katAllah..sebab Allah ni macam penyimpan rahsia kita..yang paling baik.lepas itu doala..moga kita nak yang terbaik..untuk kita..kalau boleh...doala..minta dijauhkan dari kita kalau benda tu mendatangkan mudarat kat kita ...macho tak??
hehehe..lepas itu...biar saja...kalau Allah nak bagi petunjuk..haa..xdek siapa boleh halang..lepas itu pandai2la..jumpa parent-parent...lepas itu both boy dan gal solat isthikarah...lepas itu three..eh...lepas itu..emmmjaga amalan..insyaAllah...dengan keberkatan dariNya..dengan restu parent..dengan sucinya adab yang dijaga kita dan yang kita nak tu...wawawawa...hebatnya kehidupan berumah tangga kita nanti...amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zindabardProfil   Hantar PM kepada zindabard   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 01:29


Pada 25-03-07 23:32 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-07 21:40 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Petua menjadi lelaki pilihan

Ciri-ciri lelaki pilihan

1. Taat kepada Allah dan Rasul-Nya

2. Mempunyai ilmu pengetahuan agama

3. Bekerja menyeru manusia kepada kebaikan dan mencegah kemungkaran

4. Mempunyai sifat berjuang mencapai kecemerlangan dalam hidup

5. Sentiasa membersihkan dirinya daripada sebarang kemungkaran

6. Selalu bertaubat dan memperbanyakan amalan-amalan sunat

7. Tidak mengharapkan balasan atau pujian apabila melakukan sesuatu

8. Tidak takut kepada cercaan orang yang suka mencela

9. Mengetahui dan faham serta mengamalkan segala kewajipannya dengan baik

10. Bersifat lapang dada, penyantun dan pemaaf

11. Berhemah tinggi dan cermat

12. Sentiasa tenang dan waspada

13. Jika ia berkahwin, dia dapat melayan isteri dengan baik kerana sebaik-baik suami adalah suami yang paling baik terhadap isteri.

semoga dapat menjadi lelaki pilihan..ameen

salam...

hhmm...masih jauh diri ini.
agak sukar juga, insyaALLAH boleh... :-) :-) :-)




Sama lah kita...
InsyaAllah boleh buat...
Sikit-sikit lama-lama jadi bukit...
:-) :-) :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 01:30


Pada 26-03-07 01:29 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-03-07 23:32 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-03-07 21:40 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

Petua menjadi lelaki pilihan

Ciri-ciri lelaki pilihan

1. Taat kepada Allah dan Rasul-Nya

2. Mempunyai ilmu pengetahuan agama

3. Bekerja menyeru manusia kepada kebaikan dan mencegah kemungkaran

4. Mempunyai sifat berjuang mencapai kecemerlangan dalam hidup

5. Sentiasa membersihkan dirinya daripada sebarang kemungkaran

6. Selalu bertaubat dan memperbanyakan amalan-amalan sunat

7. Tidak mengharapkan balasan atau pujian apabila melakukan sesuatu

8. Tidak takut kepada cercaan orang yang suka mencela

9. Mengetahui dan faham serta mengamalkan segala kewajipannya dengan baik

10. Bersifat lapang dada, penyantun dan pemaaf

11. Berhemah tinggi dan cermat

12. Sentiasa tenang dan waspada

13. Jika ia berkahwin, dia dapat melayan isteri dengan baik kerana sebaik-baik suami adalah suami yang paling baik terhadap isteri.

semoga dapat menjadi lelaki pilihan..ameen

salam...

hhmm...masih jauh diri ini.
agak sukar juga, insyaALLAH boleh... :-) :-) :-)




Sama lah kita...
InsyaAllah boleh buat...
Sikit-sikit lama-lama jadi bukit...
:-) :-) :-)


insyaALLAH... :-) :-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

HAFieZAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29019
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 20:26


Salam...
Tidak lama dahulu...hampir-hampir jumpa...
Sekarang...sudah jumpa agaknya?
Siapakah di hatiku? Oooooo......
Tiada yang sesempurna Nabi Muhammad saw...
tetapi kita berusaha ke arah itu...

+-tak~ JIKA KITA MENGHARAPKAN YANG TERBAIK
MAKA BERUSAHALAH UNTUK MENJADI YANG TERBAIK+-tak~

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAFieZAHProfil   Hantar PM kepada HAFieZAH   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-03-07 23:41


macam mana pula dengan laki2 yang panas baran?
apa komentarnya pula.....
kalau terima,Kenapa ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 06:47


good willing person..
baik hati..cool dan tak hot temper..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 17:05


macam mana pula kalau laki ni sifat laki2 idaman wanita ni smuanya ada padaNya.
cuma dia ni jenis yang kurang upaya..
nak terima ke..kalau secara jujurlah :roll: :-o ;-) :-) :lol:
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 31-03-07 17:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 17:51


salam...ilmu tasawuf tu bukan lah ilmu yang sesat.islam ada 3kompenen asas.akidah, syariah, tasauf. macam sbtang pokok, batang tu ibarat akidah, dahan2 pula ibarat syariah dan buah tu tasawuf.buah tu hasil dari batang yang kuat dan dahan yang rendang.kurang salah satu dr 3 tu tak cantik lah islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

ummi_aisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.02.2007
Ahli No: 28798
Posting: 103
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 17:52


alamak...salah postg....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_aisyahProfil   Hantar PM kepada ummi_aisyah   Quote dan BalasQuote

kaherah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28943
Posting: 230
Dari: bumi ambia'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 20:08


tulah....ana pun macam pening kapal tadi...
macam lari tajuk..hahaha
kita kembali kepada soalan asal...
kalau orgnya bersifat laki2 idaman cuma dia kurang upaya..
macam mana :roll: ;-) :-)
[ Telah diedit oleh: kaherah pada 01-04-07 15:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kaherahProfil   Hantar PM kepada kaherah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 15:19


Pada 31-03-07 20:08 , kaherah posting:

!!! QUOTE !!!

tulah....ana pun macam pening kapal tadi...
macam lari tajuk..hahaha
kita kembali kepada soalan asal...
kalau orgnya bersifat laki2 idaman cuma dia kurang upaya..
macam mana :roll: ;-) :-)


emm...mencabar juga soalan ni....
:)


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 01-04-07 23:41


yang baik..bertanggungjawab..beriman..dan lain2.
tapi yang bebaik2 saja lah!!
hahahaha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 00:44


ada janggut sikit.. hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» lelaki pilihan wanita?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.188459 saat. Lajunya....