Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita adalah kaum yang dimuliakan oleh Allah dengan Islam, jikalau kita mencari kemuliaan selain dari kemuliaan yang diberi oleh Allah, maka Allah akan menghinakan kita
-- -- Pesan Saidina Umar semasa pembukaan Kota Baitul Maqdis

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: bila cikgu tak bermoral..? malunya..


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» bila cikgu tak bermoral..? malunya..

Please Mendaftar To Post


Oleh bila cikgu tak bermoral..? malunya..

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 23:33


Salam...

kisah benar untuk dijadikan pengajaran..

tadi, seorang engineer cina.. dalam 24tahun..cerita kat saya...

masa dia 16 tahun.. dia pergi lah satu swimming pool...

tanpa disengajakan, ada seorang perempuan ini..

ternampak dia punya *** (maaf)

perempuan tu sangat teruja... sebab dia kata, dia tak pernah tengok.. hurmm.. :S

dia ajak budak tu buat *** (maaf)..

tapi, budak cina tu tolak.. sebab dia masih sekolah dan muda...

saya mulanya ingat, perempuan tu cina jugak...

malunya bila dia cakap.. "tak lah.. Melayu.." :-(

waaaa!! Islam tu....

bertambah2 sedih, perempuan tu adalah seoran guru pelatih!! :-(

dari salah satu IPTA di utara tanah air...

macam mana lah bila dia dah jadi guru nanti... dah beberapa tahun berlalu.. mesti dia seorang guru sekarang...

jadi, moral of the story: guru2 yang baik kat ukhwah ni.. tolong lah pantau2 dan nasihat kalau kenal guru2 yang macam ni.. boleh rosak pelajar...

P/s: tu lah kali pertama dan terakhir saya bersembang dengan engineer cina tu.. alahai.. malunya..


-----------------
~ He knows the treachery of the eyes and that which the mind conceals ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-03-07 23:37


macam-macam..pelik dan memalukan sangat...tak tahan tu ,kawin saja....tu kalau ada pakwe...anytime lah tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 07-03-07 00:39


sepatutnya cikgu kena lah jadi contoh kan?!!..hampeh betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-03-07 01:24


Pada 07-03-07 00:39 , ibn_wanza posting:

!!! QUOTE !!!

sepatutnya cikgu kena lah jadi contoh kan?!!..hampeh betul..


jangan kerana nila setitik
rosak susu sebelanga... ;-) ;-) ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

nurun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14200
Posting: 97
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 07-03-07 01:42


ei.....geram nya ana......ada ke patut.......

YA-ALLAH kuatkn lah iman ku serta muslimat sekalian

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurunProfil   Hantar PM kepada nurun   Quote dan BalasQuote

putericahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27888
Posting: 89
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 07-03-07 02:00


pelik manusia sekarang ini...macam-macam...perkara yang amat memalukan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putericahayaProfil   Hantar PM kepada putericahaya   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 02:05


tringt 2 tahun lepas,lecturer saya(perempuan) tidur srumah dengan pelajar lelaki.mereka lebih kurang sebaya saja...buktinye?kawan laki saya cerita kat saya masa dia overnite kat rumah pelajar laki ni,ada lah lecturer perempuan ni...dia ingatkan apa kejadah lah lecturer ni duduk rumah member dia...alih2 tidur sekali.punyalah slambe saja lecturer perempuan tu..member i cakap lecturer tu buat dek saja bila tau member saya ni ada sekali dalam rumah tu...
saya tanya member saya ni tak tegur kawan dia tu ke?dia ada juga tegur..lepas-lepas tu dia dah tak overnite rumah member dia tu...
saya pula...apa lagi..cerita kat parents saya...tujuan saya cerita pun sebab kawan ayh saya lecturer juga and sama tempat kerja dengan lecturer perempuan ni...ayh saya pun cerita lah kat kawan dia...nak tau apa jadi?hehehehe...lecturer2 perempuan kena buat spot check...2 kata ayh saya lah..tak tahu lah pula spot check yang macam mana...tapi saya tak bagitahu lah nama lecturer tu...so saya sendiri pun tak tahu betul ke apa yang saya buat?
malu bila dapat tau lecturer sendiri buat perangai tak senonoh...mereka tu dah lah pendidik...:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 08:12


Pada 07-03-07 01:24 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-03-07 00:39 , ibn_wanza posting:

!!! QUOTE !!!

sepatutnya cikgu kena lah jadi contoh kan?!!..hampeh betul..


jangan kerana nila setitik
rosak susu sebelanga... ;-) ;-) ;-)



emm memang betul...
banyak kes macam ni yang anis pernah dengar..bukan dikalangan guru saja, guru pun tak terlepas, cuma lebih diberi perhatian sementelah, title seorang guru...

tak tau lah kenapa desperate sangat umat kita hari ni...nak buat tak fikir, sok dah kena akibat, baru lah terngadah....


:-?



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-03-07 08:51


cikgu wanita tu dah taubat nasuha (husnul zhon). harap adalah ustazah yang dakwah cikgu tersebut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 09:48


memang tidak patut cikgu wanita buat perangai macam itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-03-07 12:34


bukan cikgu saja..semalam baru saya tangkap satu kapel dok berpeluk kat taman..dan di jatuhkan hukuman di bawah syeksyen 67 berkelakuan tidak sopan di tempat awak..jika sabit kesalahan boleh dikenakan denda tidak lebih 500 atau penjara 2 bulan atau keduanya sekali...masalah betullah..kejap lagi nak pergi serbu magnum 4d pula..macam manalah..kalau ada benda best nanti saya tulis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 12:46


memandangkan title guru tu, memang jadi harpan semua membawa benda baik. sebab mereka pembimbing dan contoh masyarakat.

begitu juga jwatan lain.

kekadang cuma nak pekerjaan saja, so tak mengayati kerja mulia sebagai guru.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 12:55


TAK SEMUA CIKGU MACAM TU...:) SIAPA PUN DIRI KITA, BERINGATLAH SELALU...ALLAH SENTIASA MELIHAT KITA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 13:02


Ini salah satu contoh bila perempuan sudah hilang sifat malunya...Bila seorang perempuan sudah hilang sifat malunya apa yang akan ambil alih?Tentulah nafsu yang akan ambil alih sebab perempuan di kurniakan banyak nafsu berbanding lelaki...


Malu Mu Mahkota yang Tidak Perlukan Singgahsana
Tetapi Ia Berkuasa Menjaga Diri Dan Nama
Tiada Siapa Yang Akan Boleh Merampasnya
Melainkan Kau Sendiri Yang Pergi Menyerah Diri



-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-03-07 13:18


macam-macamlah dunia ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 17:39


Pada 07-03-07 12:55 , nasyrah posting:

!!! QUOTE !!!

TAK SEMUA CIKGU MACAM TU...:) SIAPA PUN DIRI KITA, BERINGATLAH SELALU...ALLAH SENTIASA MELIHAT KITA...


Setuju dengan cikgu nasyrah.. yang buruk tu jadikan sempadan..semoga dia diberikan hidayah untuk kembali ke jalan kebenaran..tetapi agak terkejut baca berita ini..atau mungkin ia hanyalah rekaan mr.engineer cina itu untuk memburuk-burukkan penganut Islam yang tercinta??

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-03-07 21:38


Pada 09-03-07 17:39 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-03-07 12:55 , nasyrah posting:

!!! QUOTE !!!

TAK SEMUA CIKGU MACAM TU...:) SIAPA PUN DIRI KITA, BERINGATLAH SELALU...ALLAH SENTIASA MELIHAT KITA...


Setuju dengan cikgu nasyrah.. yang buruk tu jadikan sempadan..semoga dia diberikan hidayah untuk kembali ke jalan kebenaran..tetapi agak terkejut baca berita ini..atau mungkin ia hanyalah rekaan mr.engineer cina itu untuk memburuk-burukkan penganut Islam yang tercinta??


wallahu'alam..

tapi, atas beberapa sebab.. saya rasa engineer cina tu tak bohong...

apa pun.. yang buruk, jadikan lah pengajaran..

peringatan untuk diri ini juga..

Salam.


-----------------
~ He knows the treachery of the eyes and that which the mind conceals ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 14:34


Yahh... juga cuma guru, baiknya bersama-sama bersikap wara'.
Seperti lagunya Raihaan itu bagus, bersama-sama... kita ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 14:39


Subhanallah..memalukan bakal2 guru betul..moga hmba Allah tersebut cepat-cepat brtaubat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 14:58


tapi macam mana pula ye kalau org tak buat tapi selalu kan kata dibuat salah...
kadang-kadang sampai naik tension....sdgkan yang bawa masalah cuma seorang dua saja....
semua dapat nama....
batch saya ni cikgu pelatih yang belajar ada kolobrasi dengan universiti oversea...jadi benda yang kami tak buat pun dapat nama....sampai satu hari kami dapat gelaran pelajar besar kepala....selalu bawa masalah...
bukan dr guru2 pelatih kumpln lain..maslhnya lecturer yang cakap begitu...kami sebenarnya ada masalah dengan lecturer yang bukan mengjar kami...memang kami dipandg serong...kamilah pelajar yang tak berdisiplin..kamilah itu kamilah ini....dah macam usaha kami buat spy tak dipndg serong tapi tetapi macam tu...last sekali kami anggap lecturer tu jeles sebab tak dapat mengajar kami...sebab geram sangat...hehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 01-05-07 15:12


agaknya cikgu tu sekarang bukan jadi cikgu di sekolah...tapi...ish3 malu nak sebut(su'u zan)
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 16:08


kalau guru pun tak bermaruah, macam mana nak mendidik generasi yang berkualiti dan berhemah

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 16:26


!!! QUOTE !!!

tapi macam mana pula ye kalau org tak buat tapi selalu kan kata dibuat salah...
kadang-kadang sampai naik tension....sdgkan yang bawa masalah cuma seorang dua saja....
semua dapat nama....
batch saya ni cikgu pelatih yang belajar ada kolobrasi dengan universiti oversea...jadi benda yang kami tak buat pun dapat nama....sampai satu hari kami dapat gelaran pelajar besar kepala....selalu bawa masalah...
bukan dr guru2 pelatih kumpln lain..maslhnya lecturer yang cakap begitu...kami sebenarnya ada masalah dengan lecturer yang bukan mengjar kami...memang kami dipandg serong...kamilah pelajar yang tak berdisiplin..kamilah itu kamilah ini....dah macam usaha kami buat spy tak dipndg serong tapi tetapi macam tu...last sekali kami anggap lecturer tu jeles sebab tak dapat mengajar kami...sebab geram sangat...hehehehehe


sound balik lah kat lecturer macam tu.sampai bila nak jadi pak angguk takut kat orang saja.dia jeles pasal dulu dia tak ada collaboration macam tu agaknya.orang tua macam tu yang disuruh hormat.sorry....


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-05-07 17:51


yerlah cikgu pun manusia jugak...ada perasaan dan ada nafsu...

cuma nafsu tu tak dipandu ke arah kebaikan... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 01-05-07 18:01


huhuhuhuhuhuhu...bila masalah dirumah dibawa2 ke sekolah...muridla jadi mangsanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

naja_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2007
Ahli No: 29196
Posting: 73
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 18:09


bila nafsu menguasai diri..
rasa malu hilang sama sekali..
aduhai malang sekali masyarakat kini..
tatkala iman menipis tak dirawat kembali..

maka,kitalah yang seharusnya bertindak saling menegur antara satu sama lain.amar makruf nahi mungkar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For naja_muslimahProfil   Hantar PM kepada naja_muslimah   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 01-05-07 18:14


Assalamualaikum...dah akhir zaman...sebab tu macam-macam benda pelik berlaku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-05-07 18:17


macam-macam dengan perempuan akhir zaman ni...
mana peginye sifat semulajadi yang pemalu tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-05-07 21:14


ish2...
ada jugak macam tu ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-05-07 23:04


Pada 01-05-07 14:58 , insyirah_hr posting:

!!! QUOTE !!!



...jadi benda yang kami tak buat pun dapat nama....sampai satu hari kami dapat gelaran pelajar besar kepala....selalu bawa masalah...
bukan dr guru2 pelatih kumpln lain..maslhnya lecturer yang cakap begitu...kami sebenarnya ada masalah dengan lecturer yang bukan mengjar kami...memang kami dipandg serong...kamilah pelajar yang tak berdisiplin..kamilah itu kamilah ini....dah macam usaha kami buat spy tak dipndg serong tapi tetapi macam tu...last sekali kami anggap lecturer tu jeles sebab tak dapat mengajar kami...sebab geram sangat...hehehehehe



sama lah dengan tempat saya.. :-? Kenapa still ada lagi insan2 terpelajar yang mmpunyai mindset yang sedemikian??


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 01-05-07 23:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

mujahid25
Warga Rasmi
Menyertai: 04.01.2005
Ahli No: 13534
Posting: 20
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 21:31


Assalamualaikum,aduh dah lama tak menulis di sini.tapi dah tbaca masalah ni tak best juga Kalau tak bagi respon. Tetapi benar ke cakap budak cina tu??sedangkan berita daripada orang munafiq pun Allah minta berhati-hati dan selidiki apatah pula daripada orang kafir (sekadar pandangan). Macam mana pun,kalau benar kisah tu memang beri kesan besar kepada anak didik seprtimana pendapat sahabat2. Orang kata"Kalau guru kencing berdiri,anak murid kencing berlari". Kemungkinan terlampau kejar kerjaya dan cita-cita masalah iman kurang dititikberatkan. Berhati-hati tu.
K.salam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid25Profil   Hantar PM kepada mujahid25   Pergi ke mujahid25's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid25
Warga Rasmi
Menyertai: 04.01.2005
Ahli No: 13534
Posting: 20
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-05-07 22:10


tidak ada salahnya kita nak percaya semua tu.....kalau kita kata karut,maka telah terbukti perkara itu banyak terjadi di negara kita,kalau kita tidak membenarkannya pun,memang itulah hakikat anak bangsa kita.Kalau kita nafikannya apa untung yang kita dapat,andai pula kita mambanarkannya,apa pula rugi yang kita tanggung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid25Profil   Hantar PM kepada mujahid25   Pergi ke mujahid25's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_tapah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 29441
Posting: 145
Dari: Nilai_Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-05-07 23:32


em..betul jugak cakap mujahid25 tu..entah betul ke tak....tapi..kalau betul,memang teruk betul...haih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_tapahProfil   Hantar PM kepada ainul_tapah   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 03-05-07 02:34


rosak masyarakat..salah siapa? sampai bila? Allah saja yang tau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-05-07 03:43


Pada 07-03-07 12:34 , lobam_shibin posting:

!!! QUOTE !!!

bukan cikgu saja..semalam baru saya tangkap satu kapel dok berpeluk kat taman..dan di jatuhkan hukuman di bawah syeksyen 67 berkelakuan tidak sopan di tempat awak..jika sabit kesalahan boleh dikenakan denda tidak lebih 500 atau penjara 2 bulan atau keduanya sekali...masalah betullah..kejap lagi nak pergi serbu magnum 4d pula..macam manalah..kalau ada benda best nanti saya tulis..


emm..kes maksiat ni..boleh kata setiap hari terjadi..
pelbagai langkah diambil..kawan-kawan,tak ada ke cara yang betul-betul berkesan untuk tangani kes2 macam ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

fiza_fizi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2005
Ahli No: 15184
Posting: 126
Dari: ~~negeri tercinta

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-05-07 04:40


macam mana lah nak didik pelaja kalau guru sendiri pun buat perangai....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiza_fiziProfil   Hantar PM kepada fiza_fizi   Pergi ke fiza_fizi's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-05-07 08:51


apapun jangan kerana nila setitik...rosak susu sebelanga :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 05-05-07 11:11


...manusia2..macam-macam pulak terbaca posting yang pelik-pelik pagi ni...hurmmm...minta d jauhkanlah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

zafrullah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.03.2006
Ahli No: 23286
Posting: 25
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-05-07 13:04


indah fatamorgana,menghanyutkan menipu daya....
2 lah perlunya kita menjadi daie kecil kat dunia ni...guru adalah sebaik2 dan semulia2 pekerjaan,cuma bila dunia akhir zaman ni memungkin macam-macam topeng wujud..kita kena pandai bezakan dengan iman kita...thanks...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafrullahProfil   Hantar PM kepada zafrullah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.310198 saat. Lajunya....