Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tak dapat menjadi paus gagah di lautan, jadilah keli lincah di sungai

-- Dari Buku Revolusi Mental

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 117
Ahli: 0
Jumlah: 117




  Yang Masuk Ke Sini
khalifah: 22 jam 41 saat yang lalu
hajime_kindaichi: 18 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: ku lepaskan perkara yang amat ku sayangi


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ku lepaskan perkara yang amat ku sayangi

Please Mendaftar To Post


Oleh ku lepaskan perkara yang amat ku sayangi

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 22-02-07 16:27


hatiku mengalah dan pasrah...biarlah waktu yang menentukan semuanya...

yang pastinya keadaan tidak akan sprti dulu..tika kita mula mengenal apa ertinya persahabatan..kini semuanya seakan pudar dan tiada lagi keindahannya...

puas sudah hati ini bersabar dan menerima semua kelukaan...tiap kali tersungkur...tiap kali jualah bangkit semula mengubati kelukaan, namun yang terluka itu semakin luka dam payah untuk pulih....

kini hati ini hanya mampu menghitung hari dan membilang setiap cebisan waktu dan kenangan yang pernah di lalui....sekadar untuk mencuit hati yang punah ini..

tika begitu...hati ini sudah tidak berdaya lagi menampung kedukaan dan kelukaan, walau ia hanya dalam samaran pengertian...

mengertilah...

hati ini sudah tiada lagi untuk bernafas...
hanya mampu menghitung hari menatapi hari-hari yang bakal di lalui...
untuk itu ku mengalah dan 'berhenti' di sini di kala semangat ku suduh luntur...

ku menanti untuk terbang jauh dari segalanya...

ku lepaskan sesuatu yang amat ku sayangi untuk kebahagiaan semua...


-----------------
...sTars aRe sEen tOgeTher,yet tHe aRe sO fAr aParT...tRue RelaTion maY nOt mEet eveRyDay, bUt rEmeMber wE aRe alWays liNkEd hEart tO HeArt...�
[ Telah diedit oleh: ilham_thahurah pada 22-02-07 16:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-07 16:48


mm..ilham_thahurah, sebenar saya kurang jelas
ni kelukaan dalam mengejar cita-cita belajar @ seseorang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-07 16:51


Dehearty : Pasrah Segalanya


Pernah hati ini terguris
Dengan fitnah dan tohmahan menghiris
Sehingga terasa diri ini hina
Kerana tiada siapa yang sudi membela
Kutabahkan hatiku harungi hidup
Biarpun tiada siapa yang menemani
Keseorangan aku di lautan sepi
Ditinggalkan mereka yang aku percayai

Namun ku tahu ada hikmahnya
Setiap segala yang menimpa diri
Kuserahkan segala padaMu Tuhan
Yang berkuasa jua mencipta
Kerana engkau MAha Mengetahui
SEgala apa yang terbuku di hati

C/O:Ya Allah tidakku terdaya lagi
Menahan dugaan yang mencabar ini
Terasa bagai noktah telah kutemui
Mengakhiri segala yang telah aku mulai
Ya Allah engkau lindungilah aku
Bekalkanlah daku dengan limpahan iman
Agar tabahku menghadapi dugaan
Agar tidakku berhenti di pertengahan

Kini di sini aku berdiri
Bersama harapan yang tulus suci
Agar terbitlah kembali menteri pagi
Setelah malamku berkalut benci

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 17:04


:roll: Nak lepaskan apa ini....lepaskan seorang sahabat ke....?? xfahamlah...


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-07 17:20


apala saya ni dah org sebut persahabatan tentula dengan seseorang.

Sabar ya ilham_thahurah,
mungkin awak belum ketemu lagi sahabat sejati, apapun wallahua'lam. saya pun pernah rasa seperti awak. pernah rasa berseorgn dalam dunia, tambah tension nak exam, duduk jauh dr famili jadi waktu ni kita memerlukan sahabat bagi kekuatan, tapi org kita hrpkan tambah melukakan. Jk mengharapkan manusia memang kita akan kecewa, mujur dikurniakan aqal berfikir akhirnya Allah bagi Ilham...& saya tulis besar2 formula dalam bilik (antaranya):


- ALLAH
(adalah tuhan, Tuan segala tuan, Raja segala raja). Matlamat UTAMA kita sebagai hamba dijadikan

- SYURGA & NERAKA adalah balasan Kekal di akhirat

- DUNIA adalah sementara..pentas untuk kita hmb Allah berlakon sebagai khalifahNYA.

- MANUSIA...juga MAKHLUK sekeliling termasuk binatang, jin & syaitan adalah ujian bagi kita.

Jadi ilham_thahurah, sabarla..kuatkan diri menghadapi sahabat itu kerana dia sbhagian dr ujian kita. yang petang kita lakukan apa Allah syariatkan.
kadang-kadang Allah ketemukan kita dengan org yang salah, Allah uji kita, memang sakit & perit, saya dulu sampai mempengaruhi result exam. tapi sekarang saya tau tu sebenar Allah nak tarbiyyah erti persaudaraan dalam persahabatan. Kemudian Dia kurniakan sahabat yang lebih baik. banyak dalil2 tentang persaudaraan dalam Islam untuk kita jadikan panduan. "tiap-tiap mukmin itu adalah bersaudara", "tidak sempurna iman seseorang jk dia tidak kasihkan saudaranya seperti diri sendiri", "munkmin itu adalah cermin pada mukmin yang lain".
InsyaAllah nanti awak akan rasa manisnya, mungkin ada sstu yang Allah ingin sampaikan pada awak.

mungkin awak boleh jadikan surah AD_DHUHA sebagai PENGUAT HATI.
wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-07 18:32


Pada 22-02-07 16:48 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

mm..ilham_thahurah, sebenar saya kurang jelas
ni kelukaan dalam mengejar cita-cita belajar @ seseorang?


walau apapun segala bentuk perkara yang dilepaskan atau terlepas
jangan pernah kita hitung setiap kesedihan itu
kerana di situ ada rahmat dan kasih sayang tuhan

;-) ;-) ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 22-02-07 23:26


persahabatan..
satu perkataan yang ku amat sayangi pengikatnya..
pada mereka ku janji setia
pada mereka ku ingin selalu disisi
ketika senangnya..
ketika dukanya..
persahabatan yang terjalin..
ku terima seikhlas hati..
setiap detik..setiap saat..setiap ketika..
doaku sentiasa bersamanya
andai tiba waktu
aku sudah tak diperlu..
seikhlas hati langkah ku atur..
untuk menjauh
biar bisa mungkin terasa..
untuk dia melihat air mataku..
tidak akan sekali ku biar..
tak akan ku tangis
aku bukan selemah itu
benci bukan..musuh jauh sekali..
asal bahagia milik mereka..
persahabatan ku lepas..
dari jauh..
ku titip namanya dalam doaku setiap waktu..
agar mereka bahagia...
untuk ku berpatah balik..
takkan sekali..



ana: ilham_thahurah adikku..Allah menyayangimu..hadipilah ujian Nya ini dengan tenang dan sabar insyaAllah.. :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 22-02-07 23:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 11:54


memang sakit bila hati terguris...boleh jadi bengong 2,3 hari...time tu rasa diri tak berguna lagi..semua yang nak dibuat tak menjadi...makan dan mandi dah jarang sekali...

tapi Kalau kewrasan akal dapat back up hati ni...sure semua tu tak lah seteruk yang disangka...adulah segala rasa hati pada allah...tenangkan lah hati dengan zikrullah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-02-07 12:59


salam
lupakan saja sahabat awak tu.pahami lah maksud sahabat dan kawan.ia membawa makna yang berbeza

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 14:22


kadang-kadang kita perlu lepaskan sesuatu untuk dapatkan sesuatu...yang mungkin lebih baik.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

Sholeha
Warga Rasmi
Menyertai: 17.08.2005
Ahli No: 18191
Posting: 2
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 24-02-07 14:37


Assalammualaikum.. hmmm..bersabar lah dengan apa terjadi..setiap yang berlaku pasti ada hikmah yang tersembunyi.. Redha dan yakin lah dengan janji Allah.. Sholeha pun kadang-kadang rasa macam apa ilham _thahurah rasa..sedih bila kita mermelukan sahabat yang setia disisi ketika susah,tapi tak ada..Sholeha sekarang beruntung ada seorang sahabat yang sgp bantu sholeha,bimbing sholeha kembali ke arah yang betul.. sahabat sejati dunia, akhirat..moga-moga Allah merahmati dia..Aminnnn... apa-apa,kehidupan harus diteruskan k..walaupun pahit,susah utuk bdiri kembali.. Sholeha Yakin Allah Maha Penyayang,apa yang terjadi pada sholeha adalah yang terbaik..Pasti ada kehidupan yang lebih baik menanti selepas blalunye mendung..InsyaAllah.. good luck to u..epi2 always k...=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SholehaProfil   Hantar PM kepada Sholeha   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 26-02-07 15:35


ku kembara di bumi Allah...
dalam mencari cinta sejati...bumi yang terbentang luas ku boleh pergi ke mana saja yang ku mahu...
ya Allah tika ini hati amat terluka dan sangat parah...payah nya untuk bangkit semula...hanya ingatan pada Mu Ya Allah yang mampu menutup kedukaan di hati ini..tapi..aku semakin hari semakin hilang semangat untuk meneruskan hidup...

ibu...ayah....anak mu ini terlalu merindui mu...setelah kian lama aku tidak pulang kerana aku mengorbankan diriku dalam mencari segugus CINTA ILAHI...

ibu....ayah...percayalah segala yang ku lakukan adalah untuk memberi kebahagiaan pada kalian di akhirat kelak...

pelbagi rintangan, ujian, dugaan yang ku lalui di sini...hatiku sentiasa teruji dan di uji...namun ku redah segalanya dalam mencari redha Allah..ku mencari sahabat yang sejati...dan waktu itu ku yakin pasti akan ku temui akhirnya...

fahamilah hati ini wahai sahabat...tapi tak mengapalah...hanya satu yang dapat ku lakukan iaitu pada Allah ku mohon segala-galanya...Allah tahu apa yang tersirat di hati kita kan?.. ku doa kan kebahagiaan mu sekeluarga agar sentiasa berada dalam perlindungan Allah dan rahmat-Nya serta di panjang kan umur...

rindunya hati ini pada abi dan ummi di rumah... -_-

Ya Allah ku mendambakan diriku padaMu..dengarlah segala rintihan yang terbuku di kalbu ku....    .-_-.


-----------------
...sTars aRe sEen tOgeTher,yet tHe aRe sO fAr aParT...tRue RelaTion maY nOt mEet eveRyDay, bUt rEmeMber wE aRe alWays liNkEd hEart tO HeArt...�
[ Telah diedit oleh: ilham_thahurah pada 26-02-07 15:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-02-07 17:36


Salam~

Sedih pulak ana baca nukilan ilham_thahurah...bersabarlah..ana dulu pun pernah di uji dengan ujian persahabatn..masa tu yang terbayang mak dan ayah saja..itu saja permata yang sentiasa ada dihati memberi semangat tak kira waktu walaupun berjauhan..nak mencari sahabat sejati amat sukar sekali..terkadang kita terlalu menyayangi sahabat kita namun acapkali hati kita sendiri terluka...bukan sekali bukan dua malah berkali-kali...tak mengapalah ilham..kuatkan semangat..sabar atas ketentuanNya..ujian tu tanda Allah sayang kita..

------------------------
Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya. (Hamka).

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 28-02-07 13:15


"...terkadang kita terlalu menyayangi sahabat kita namun acapkali hati kita sendiri terluka...bukan sekali bukan dua malah berkali-kali..."

mm..betullah tu ulfah_widad, kerna terlalu menyayangi insan lain..hati kita sendiri seringkali terluka..betullah kata-kata yang menyatakan bahawa jika kita cinta kan manusia ia takkan kekal melainkan cinta Allah...

syukran...ye ana sedar ni semua ujian Allah dalam persahabatan....takpelah...insyaAllah semuanya akan kembali redha..
.sentias mendoakan untuk kebaikan semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 28-02-07 13:17


tika ini ana hanya teringatkan ayah dan ibu di rumah....hukhukhukk.... nak balik rumah....wawawawawa...rindunyer tak tertanggung,.....!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 28-02-07 15:40


kekadang ujian tu sukar untuk dinyatakan...dan ia makin berat jika tiada...kawan disisi kita...itu yang na rasakan sekarang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-02-07 15:49


setiap yang berlaku ada hikmah disebaliknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 07-03-07 12:40


mm....rindunya pada mu sahabat.... ; (

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

AinulYaqan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2007
Ahli No: 28907
Posting: 102

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 12:51


Salam.sabar ye,ilham_thahurah.itulah adat dalam berjuang.ingat,Allah tak akan menguji seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AinulYaqanProfil   Hantar PM kepada AinulYaqan   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-03-07 14:50


mungkin yang kita lepaskan hari ini dah ditakdirkan bukan untuk kita...mungkin kita akan dapat yang lebih baik ataupun yang memang telah ditakdirkan untuk kita.jadi,terimalah ketentuan ini dengan redha,mungkin ada hikmah di sebalik semua ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-03-07 14:50


mungkin yang kita lepaskan hari ini dah ditakdirkan bukan untuk kita...mungkin kita akan dapat yang lebih baik ataupun yang memang telah ditakdirkan untuk kita.jadi,terimalah ketentuan ini dengan redha,mungkin ada hikmah di sebalik semua ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 07-03-07 15:14


Allah lebih tahu apa yang baik untuk kita...barangkali yang kita rasa baik untuk kita tak baik untuk kita sebenarnya....barangkali yang kita rasa tak baik untuk kita...tapi itulah sebenarnya yang baik untuk kita...hanya Allah saja yang tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

AzwaAqilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2007
Ahli No: 28986
Posting: 73
Dari: kubang kerian

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 15:24


mungkin Allah sayang kat kita..jadi Dia menguji hambanya dengan bermacam-macam cara..Allah rindukan rintihan kita kepadanya...mungkin ada hikmah disebalik ini..Yang penting,kita jangan putus berdoa memohon kekuatan daripadaNya...

Amin......

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzwaAqilahProfil   Hantar PM kepada AzwaAqilah   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 15:33


hargailah sebuah perpisahan kerana padanya ada kerinduan

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

qu_aini
Warga Rasmi
Menyertai: 20.01.2007
Ahli No: 28264
Posting: 12

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-07-07 15:33


Salam...mechelmine.....
love that song!

~MOGA DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN,AMIN...~

Bookmark and Share

    


  Member Information For qu_ainiProfil   Hantar PM kepada qu_aini   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-07-07 16:32


When Allah gives you obstacles in life, it means Allah loves you and misses you. Wants to be with you and longing to hear from you.

Allah wants to be closer to you.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-09-07 10:21


Assalamualikum...
redha dengan setiap ketentuan, pasti ada hikmahnya setiap kejadian..
salam ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-09-07 11:47


Pada 22-02-07 16:51 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Dehearty : Pasrah Segalanya


Pernah hati ini terguris
Dengan fitnah dan tohmahan menghiris
Sehingga terasa diri ini hina
Kerana tiada siapa yang sudi membela
Kutabahkan hatiku harungi hidup
Biarpun tiada siapa yang menemani
Keseorangan aku di lautan sepi
Ditinggalkan mereka yang aku percayai

Namun ku tahu ada hikmahnya
Setiap segala yang menimpa diri
Kuserahkan segala padaMu Tuhan
Yang berkuasa jua mencipta
Kerana engkau MAha Mengetahui
SEgala apa yang terbuku di hati

C/O:Ya Allah tidakku terdaya lagi
Menahan dugaan yang mencabar ini
Terasa bagai noktah telah kutemui
Mengakhiri segala yang telah aku mulai
Ya Allah engkau lindungilah aku
Bekalkanlah daku dengan limpahan iman
Agar tabahku menghadapi dugaan
Agar tidakku berhenti di pertengahan

Kini di sini aku berdiri
Bersama harapan yang tulus suci
Agar terbitlah kembali menteri pagi
Setelah malamku berkalut benci


Assalamualaikum..
Hmm..teringat kisah sahabat baik saya ni..
Dia bagi lagu ni pad saya..masa tu saya terguris hati dia tanpa saya sedari....
kasihan dia...tapi kisah lama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121969 saat. Lajunya....