Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak semua yang kita mahu boleh didapat. Jika Allah tidak memberi sekarang, ia akan ditunda atau diganti yang lebih baik.
-- Dari Drama Kiamat Sudah Dekat

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: tak tahu tipu ke tak...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» tak tahu tipu ke tak...

Please Mendaftar To Post


Oleh tak tahu tipu ke tak...

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-07 00:25


assalammualaikum...

saya baru saja dapat emel dr luar negara .tentang dapat menang lotery bulanan...dalam emel tu kata,menang sebab cabutan bertuah kerana banyak melayari internet dan mnggunakan emel yahoo dan hotmail...saya adalah 5 org pemenang dari yang lain....kena bagi nama penuh,alamat,number tefon...dalam emel tu siap bagi number tefon org tu ...tefon org tu untuk tuntut duit...tapi kena bagi dulu lah dokumen dia minta...nama...alamat..tfon number..tak tahu lahh..betul ke tak....siap ada gambar pemenang bulan lepas lagi dalam gambar tu..emel tu bertarikh semalam....siap ada tandatangan lagi tu...nak tanya lee...tipu saja ke emel tu....minta pandangan...saja saja lah kan...mungkin org tu sj2 nak tipu...


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-07 02:11


hahaha...saya pun ada dapat....adik saya pun dapat.....dah ramai sangat yang dapat dah sah-sah lah tipu...lagi satu takkan lah senang-senang saja dia nak bagi duit kat orang.....kui3.....baik dia guna sendiri kan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-07 02:14


salam...
rasanya ramai yang dapat..sebab tu tak boleh dipercayai..mungkin mereka tu ada sebab tertentu agaknya..mereka shaja yang tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 18-02-07 03:44


baik tak payah bagi.....tipu saja itu....buang karan saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-02-07 07:58


aah...tipu saja semua ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-07 12:54


Banyak menipu...tapi Kalau tak tipu..nak ambil ke duit loteri tu?

tipu-menipu-tetipah-tertipu

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-02-07 14:01


itu menipu saja..jangan percaya...please...sekarang dah banyak benda tipu2 macam ini...
saya dah kena dah...
jangan percaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-02-07 16:11


saya pun dapat..email dari luar negara..bila kita dah bagi semua butiran last2 dia minta sejumlah wang atas urusan pos..mahal jugak..sampai beratus2 euro..akhirnya tipah terpipu bang..

lagipun lotery..nama pun lotery..sah-sah dah haram...hahahaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-07 16:16


Pada 21-02-07 16:11 , lobam_shibin posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun dapat..email dari luar negara..bila kita dah bagi semua butiran last2 dia minta sejumlah wang atas urusan pos..mahal jugak..sampai beratus2 euro..akhirnya tipah terpipu bang..

lagipun lotery..nama pun lotery..sah-sah dah haram...hahahaha...


ana pernah dapat email sebegini.
buat menyemak inbox saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-02-07 16:22


Pada 21-02-07 16:16 , houri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-02-07 16:11 , lobam_shibin posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun dapat..email dari luar negara..bila kita dah bagi semua butiran last2 dia minta sejumlah wang atas urusan pos..mahal jugak..sampai beratus2 euro..akhirnya tipah terpipu bang..

lagipun lotery..nama pun lotery..sah-sah dah haram...hahahaha...


ana pernah dapat email sebegini.
buat menyemak inbox saja.



bukan senang nak senang..

emeil atau sebarang bentuk macam ni semuanya bohong belaka , banyak sekarang ni melabur melalui internet lah , macam-macam..awasi sistem pyramid ni, dah ramai orang tamak menjadi mangsa..
Selalunya tak betul dan menipu. lagi satu ada pulak sistem yang tak perlu jual barang tetapi boleh dapat duit..tu pun bohong juga..

nak dapat sesuatu mestilah ada usaha mana boleh nak untung kalau tak jual barang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-07 18:52


Pada 18-02-07 00:25 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum...

saya baru saja dapat emel dr luar negara .tentang dapat menang lotery bulanan...dalam emel tu kata,menang sebab cabutan bertuah kerana banyak melayari internet dan mnggunakan emel yahoo dan hotmail...saya adalah 5 org pemenang dari yang lain....kena bagi nama penuh,alamat,number tefon...dalam emel tu siap bagi number tefon org tu ...tefon org tu untuk tuntut duit...tapi kena bagi dulu lah dokumen dia minta...nama...alamat..tfon number..tak tahu lahh..betul ke tak....siap ada gambar pemenang bulan lepas lagi dalam gambar tu..emel tu bertarikh semalam....siap ada tandatangan lagi tu...nak tanya lee...tipu saja ke emel tu....minta pandangan...saja saja lah kan...mungkin org tu sj2 nak tipu...



dah banyak kali dapat, tapi memang tolak bulat2, tak bukak pun... alah tipu semua tu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

try_mk
Warga Rasmi
Menyertai: 21.02.2007
Ahli No: 28833
Posting: 14

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-02-07 18:55


tipu sajalah semua tu...saya pun banyak kali dapat benda macam itu..rasa memang tak pcy benda-benda begini..abaikan saja...PEACE!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For try_mkProfil   Hantar PM kepada try_mk   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-02-07 14:25


sapo nak bagu duit free...baik mereka saja yang bolot..apolah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

al-Khwarizmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23624
Posting: 105
Dari: Islamic City

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-02-07 22:58


kalau nak bagi something, tentu dah lama dah dia heboh samppi masuk semua tv dan paper....
ni nak bagi senyap2, tolong lah weh.....
macam petronas nak bagi kereta, dr taun lepas lagi dah iklan....

biar bijak, katakan tidak

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-KhwarizmiProfil   Hantar PM kepada al-Khwarizmi   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-02-07 16:11


sendiri pklah

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 09:23


saya dapat email-email macam tu kat inbox terus masukkan dalam SPAM. menyampah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-03-07 11:11


hehe...sabar lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11473 saat. Lajunya....