Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 18 hari yang lalu
muslimiman: 23 hari yang lalu
tornado: 43 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: Siapakah jodoh yang ditentukan untuk kita


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» Siapakah jodoh yang ditentukan untuk kita

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapakah jodoh yang ditentukan untuk kita

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-02-07 14:05


Salam penuh ukhwah..

macam mana ye kita nak tau seseorang tu adalah jodoh kita dr segi solat istiqoroh apa ptunjuk dia? bagaimana pula jika dalam mimpi bertempat dalam masjid tapi dia tak nampak rupa org tersebut.

Ada juga org kata dengan jodoh kita tu terbit rasa tenang & rasa yang berbeza dalam hati, bgmn tu nak beza dengan kadang-kadang perasaan yang terbit dengan bukan jdoh? Rasanya ramai saja org nak taukan... :-? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

nOraLiA
Warga Rasmi
Menyertai: 16.01.2007
Ahli No: 28200
Posting: 3
Dari: TnJg mALiM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-02-07 14:15


ha betul tu.....bagaimana ye???

Bookmark and Share

    


  Member Information For nOraLiAProfil   Hantar PM kepada nOraLiA   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 10-02-07 15:18


saya pun nak tau...bukan supaya spya tak salah pilih org...ni bukan perkara main-main..nak hidup sampai akhir hayat dengan dia..insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-07 15:28


assalamualaikum..
saya pun nak kongsi sama..
saya pernah bermimpi seekor burung merpati hinggap kat jari saya..bila saya usir burung itu dia tak nak...makin dia cengkam kaki dia kat jari...sampai skarng saya igat mimpi itu..


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"
[ Telah diedit oleh: muslimah83 pada 10-02-07 15:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-02-07 16:03


Salam buat antum semua..

itulah yang menjadi persoalannya..mohonlah padaNya agar kita mendapat petunjuk mengenal pasangan kita..lakukan solat istikharah disusuli solat hajat insyaAllah yakinlah padaNya kerna Dia yang menentukan jodoh pertemuan kita..kadang-kadang bila kita cuba nak lari dari seseorang seolah-olah Allah cuba merapatkan semula..kepada kaum muslimah carilah lelaki yang mencintai kita kerna insyaAllah dia akan menjaga kita dengan sebaiknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-07 16:21


:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-02-07 16:36


Kenapa hafiz_along macam gelak memanjang?? tak ada ilmu nak dikosi dr muslimin ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

anti_alasan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2006
Ahli No: 26307
Posting: 300

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-02-07 17:48


alloh lebih mengetahui.....ingat janji alloh-lelaki baik untuk perempuan baik..begitu juga sebaliknya..ingat!itu JANJI ALLAH...pegang yang itu saja....

kalau kita baik,insyaalah...allah bagi kat kita pasangan yang baik..tak kira kita ini miskin,hodoh atau bodoh...jangan lupa JANJI ALLAH itu...siapa lagi yang sebaik2 penunai janji????

yang penting,ikut instruction alloh...kalau kitanie beriman,kita akan dapat pasangan yang beriman juga..itu JANJI ALLAH...ada pun pasangan kita itu miskin,hodoh,tak genius..bukan lagi urusan kita....itu urusan allah....

kita punya tugas adalah mengikut kapasiti yang kita mampu buat-usaha,doa,tawakal....itu saja kapasiti kita......

sama juga macam rezeki berupa makanan.....syarat kita hanya berusaha mengikut ketetapan syar'i,doa,tawakal..rezeki banyak-sikit...allah tentukan...DIA nak bagi kita makan nasi ke,burger ke,ayam goreng ke hari itu..itu urusan DIA....KITA JUST FOLLOW THE INSTRUCTION mengikut kapasiti/bidang kuasa kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anti_alasanProfil   Hantar PM kepada anti_alasan   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-02-07 20:05


bestnya persoalan ini ek...apapun jodoh yang ditentukan oleh Allah adalah yang terbaik untuk kita...Banyaklah solat istikharah mudah-mudahan diberikan petunjuk dariNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-07 20:09


Bagi yang belum bertemu jodohnya, mungkin terfikir adalah sukar nak kenal atau nak tahu siapa jodohnya, yakinlah dan jangan risau... tenangkan hati... sampai masanya secara automatik anda akan tahu siapa dia insan pelengkap diri anda... :-) Tak perlu risau semua tu sudah ditentukan Allah...


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-07 20:15


:roll: :roll: :roll:

Hanya Allah yang Maha Mengetahui..
:-) ;-) :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-02-07 23:29


erm... Allah knows.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 09:10


Pada 10-02-07 16:03 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam buat antum semua..

itulah yang menjadi persoalannya..mohonlah padaNya agar kita mendapat petunjuk mengenal pasangan kita..lakukan solat istikharah disusuli solat hajat insyaAllah yakinlah padaNya kerna Dia yang menentukan jodoh pertemuan kita..kadang-kadang bila kita cuba nak lari dari seseorang seolah-olah Allah cuba merapatkan semula..kepada kaum muslimah carilah lelaki yang mencintai kita kerna insyaAllah dia akan menjaga kita dengan sebaiknya

ya setuju......


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-02-07 09:16


Pada 11-02-07 09:10 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-02-07 16:03 , ika2410 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam buat antum semua..

itulah yang menjadi persoalannya..mohonlah padaNya agar kita mendapat petunjuk mengenal pasangan kita..lakukan solat istikharah disusuli solat hajat insyaAllah yakinlah padaNya kerna Dia yang menentukan jodoh pertemuan kita..kadang-kadang bila kita cuba nak lari dari seseorang seolah-olah Allah cuba merapatkan semula..kepada kaum muslimah carilah lelaki yang mencintai kita kerna insyaAllah dia akan menjaga kita dengan sebaiknya

ya setuju......



Untuk sahabat tersayang Lubaina...

Ya Allah, jika aku bukan pemilik tulang rusuknya,
janganlah biarkan aku merindukan kehadirannya…
janganlah biarkan aku melabuhkan hatiku di hatinya.
Kikislah pesonanya dari setiap pelusuk mataku,
dan usirlah dia dari relung hatiku
Gantilah damba kerinduan dan cinta yang bersemayam di dada ini,
dengan kasih dari dan pada-Mu yang tulus dan murni.



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kasih87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27305
Posting: 57
Dari: dialam sementara....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 13:11


saya ada jugak mimpi muka seseorang.budak itu senior kat tempat saya belajar.dalam mimpi tu saya nampak muka dia jelas sangat.saya tanya kawan Kenapa boleh mimpi dia sedangkan saya tak kenal dia pun tapi selalu terserempak dengan dia bila nak ke kulia,libry atau makan.setiap minggu tu memeng kerap terserempak.kawan cakap mungkin jodoh kita dengan org jauh.kita kenal dia tapi tak kenal sangat.macam mana tu???maksud dia kita kenal mungkin dalam sms,internet dan sebagainya tapi kita tak pernah jumpa dan tengok dia.tapi entah lah betul ke tak.kata org tak boleh percaya sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih87Profil   Hantar PM kepada nur_kasih87   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 11-02-07 13:47


assalamualaikum....
ana nak kongsi lah kan...mak ana pernah kata kalau betul dia jodoh kita,kita nak lari pun tak boleh..malah semakin rapat....ana pernah mimpi yang org yang ana kenal (lelaki) tersenyum dalam mimpi ana tu seolah-olah dia gembira.malah ana pernah bermimpi seorang lelaki lain bagi ana 3 helai kain. dalam kain pertama tertulis di dalam kain tu lupakan dirinya.helaian kain yang kedua tertulis jangan lupakan dia.helaian kain yang terakhir dia suruh tunggu dia.masalahnya org dalam mimpi pertama dan kedua tu org yang tak sama.kedua-duanya ana mimpi setelah ana solat istiqorah...boleh ke kita percaya pada mimpi tersebut....???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 13:49


Pada 11-02-07 13:11 , nur_kasih87 posting:

!!! QUOTE !!!

saya ada jugak mimpi muka seseorang.budak itu senior kat tempat saya belajar.dalam mimpi tu saya nampak muka dia jelas sangat.saya tanya kawan Kenapa boleh mimpi dia sedangkan saya tak kenal dia pun tapi selalu terserempak dengan dia bila nak ke kulia,libry atau makan.setiap minggu tu memeng kerap terserempak.kawan cakap mungkin jodoh kita dengan org jauh.kita kenal dia tapi tak kenal sangat.macam mana tu???maksud dia kita kenal mungkin dalam sms,internet dan sebagainya tapi kita tak pernah jumpa dan tengok dia.tapi entah lah betul ke tak.kata org tak boleh percaya sangat...


Kadangkala mimpi itu juga ada sifat bias... maksud saya mimpi tu bukannya datang dari Allah swt... dalam kajian sains, sekiranya kita selalu berjumpa dengan seseorang, dia boleh muncul di dalam mimpi kerana otak kita menyalin wajah untuk menjadi memori kekal... kebanyakan perkara yang disimpan oleh otak sebagai memori, boleh muncul di dalam mimpi...


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 14:21


:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 14:28


Pada 10-02-07 16:36 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa hafiz_along macam gelak memanjang?? tak ada ilmu nak dikosi dr muslimin ke?


saya tidak ada banyak ilmu pun.. sitit2 tu adalee.. apa pun, yang penting, Allah Taala dah tentukan siap2 jodoh kita semua cuma kita sahaja yang taktau.. kalau kita dok runsing pasal masa depan ni, tu yang jiwa jadi tak tenang tu.. mengikut kata satu buku tu lah.. namun demikian, semua tu sepatutnya tidak boleh kita jadikan sebagai alasan untuk tidak berusaha.. carilah, ikhtiarlah dengan cara yang baik dan molek, berdoalah pada Allah moga-moga dipertemukan dengan pasangan yang ideal, yang sekufu, sesuai, dan akhir sekali berserah sahaja pada-Nya.. kalau kita benar-benar ikhlas berihktiar, berusaha dengan cara yang elok, yang tak melanggar syariat dan adat, berdoa bersungguh2 dan ikhlas, meletakkan harapan hanya pada Dia, insya-Allah akan dapat tanda nanti.. toksah lah susah2 posting kat sini tanya itu tanya ini.. sekadar pendapat.. jangan marree..

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 14:37


muslimah_jun.. adakah tuanhamba rasa yang kita berdua ni ada jodoh?? haha..

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-02-07 14:29


Mm..diam-diam berisi juga hafiz_along_83 ni ye. Walau diam sekali bagi nasihat..bagus boleh terima. Terima kasih pada semua kerana sudi berkosi. Buat saudara hafiz Kalau saya tau siapa jdoh, xdelah saya posting kat sini minta pendapat dengan harapan ada ilmu yang boleh dikosi sebab perkara ni bukan jarang2 org fikir tapi saya percaya ini adalah perkara umum yang sentiasa bermain di fikiran setiap generasi baru. jadi kena adalah kalangan kita yang meningatkan kembali.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-07 14:34


Pada 12-02-07 14:29 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Mm..diam-diam berisi juga hafiz_along_83 ni ye. Walau diam sekali bagi nasihat..bagus boleh terima. Terima kasih pada semua kerana sudi berkosi. Buat saudara hafiz Kalau saya tau siapa jdoh, xdelah saya posting kat sini minta pendapat dengan harapan ada ilmu yang boleh dikosi sebab perkara ni bukan jarang2 org fikir tapi saya percaya ini adalah perkara umum yang sentiasa bermain di fikiran setiap generasi baru. jadi kena adalah kalangan kita yang meningatkan kembali.


saya ni taklah berisi sangat.. adalaa sikit-sikit.. kurus saya ni, tak tough pun..

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-02-07 15:35


"...Allah mengetahui apa-apa yang dihapan mereka & di belakang mereka, & mereka TIDAK mengetahui apa-apa KEcUALI apa yang dikehandakiNYA. " Surah al-baqaroh (255)

kawan saya yang dah kawin cakap kita takkan tahu siapa jodoh kita walau kita telah bertunang sekalipun. Setelah diijab qabul barulah kita boleh cakap "OO..rupanya dialah jodohku". Gitucitenya.

Kalau kurus @ sesiapa pelu nasihat pemakanan bolehlah taya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

fatin_amani
Warga Rasmi
Menyertai: 10.05.2004
Ahli No: 8904
Posting: 13

Selangor  


posticon Posting pada: 12-02-07 16:07


Kenapa ada orang yang makan banyak tapi tak gemuk2 pun and makan sikit saja tapi badan cepat naik

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin_amaniProfil   Hantar PM kepada fatin_amani   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 12-02-07 16:18


:) :D

bestnya topik ni...hihi...gatal..mude2 saya tak pernah terpikir pun :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-07 18:07


Pada 12-02-07 15:35 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

"...Allah mengetahui apa-apa yang dihapan mereka & di belakang mereka, & mereka TIDAK mengetahui apa-apa KEcUALI apa yang dikehandakiNYA. " Surah al-baqaroh (255)

kawan saya yang dah kawin cakap kita takkan tahu siapa jodoh kita walau kita telah bertunang sekalipun. Setelah diijab qabul barulah kita boleh cakap "OO..rupanya dialah jodohku". Gitucitenya.

Kalau kurus @ sesiapa pelu nasihat pemakanan bolehlah taya.


betul tu...
ana sokong.. slagi tiada ijab dan qabul, maknanya tak tentu lagi si dia adalah jodoh kita...

muslimah_jun, anti dietitian ke?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 12-02-07 21:24


ana pun rasa mcam itu...walaupun ada kawan-kawan yang konon nya berkawan untuk ke jinjang pelamin...tapi ...tak juga sampai ke jinjang plamin....sebab kita tak tahu siapa joodh kita....hinggalah saatnya tiba....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-02-07 22:17


Ana bukan dietitian, tapi adik-beradik.

Kenapa ada orang yang makan banyak tapi tak gemuk2 pun and makan sikit saja tapi badan cepat naik

Menjawab pertanyaan fatin_amani: jawapan simpke antara sebab Kenapa sesetangah org yang makan banyak tapi tak gemuk disebabkan:
a)kadar metabolisme dia tinggi
b)kadar penyerapan nutrien dalam badan dia tak effectif.
Biasa berlaku pada sesetangah org termasuk pesakit HIV?AIDS tapi ada juga org yang gemuk ada diabetis tiba-tiba jadi kurus. ni sebab hormon insulin dalam badan pesakit diabetis kurang @ tak berfungsi untuk menukarkan glukosa kepada glikogen. Manakala glikogen akan disimpan dalam badan sebagai lemak. Jk dalam pesakit diabetes yang kurang insulin, glukosa tak dapat ditukar kepada glikogen, jadi berlaku kandungan glukosa tinggi dalam darah.
c) seseorang terlalu aktif
*jadi kena makan kerap & lebih sikit tapi yang berkhasiat

Kenapa ada org makan sikit tapi cepat naik:
a)faktor genetik (keturunan)
b)amalan pemakanan tak sihat-banyak lemak
c)kurang aktiviti (tak cergas)
*kita kena makan seimbang dengan pekerjaan kita. Conth: krj buruh kena makan banyak. Krj pejabat asyik duduk saja-mknla sikit. sebab makanan berlebihan yang tak ditukar kepada tenaga akan ditukar kepada lemak & simpan dalam badan.

Kalau tak faham tayala, insyaAllah cuba walau bukan pensyarah & pakar. Ingat2 lupa juga. tapi Kalau nak kurus tu jadual & pemilihan makanan petang. Kalau ada org taya baru saya jawab.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 00:00


hm. macamana nak tahu dia jodoh kita ye?

antara faktor-faktornya, ikut pengalaman saya yang menulis:

1) tergerak hati yang pelik
2) rasa senang dengan kehadirannya
3) mudah rasa sayang
4) tenang memikirkan orang itu setelah kita selesai berdoa lepas solat fardhu
5) lihat wajahnya dalam mimpi istikharah
6) segala jalan untuk ke arah itu rasa mudah dan dipermudahkan
7) ada rasa ketenangan jika berbicara dengannya
8 ) rasa serasi
9) dia adalah seperti yang kita harapkan selama ni
10) terbit rasa yakin
11) wujud rasa mesra yang tak biasa dirasai dengan insan lain


Berdoa banyak-banyak. Itu lah caranya. Petunjuk itu akan tiba juga, jangan bimbang! Orang yang dinantikan tentu akan hadir. Tak perlu fikir banyak sangat.


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahidatul pada 13-02-07 00:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-02-07 07:31


hanya tuhan yang tahu..Allah swt telah tentukan dan temukan jodoh setiap insan idan Allah swt jamin kebahagiaan dengan syarat carilah sendiri kebahagiaan yang telah Allah swt janjikan itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 13-02-07 09:53


Pada 13-02-07 00:00 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

hm. macamana nak tahu dia jodoh kita ye?

antara faktor-faktornya, ikut pengalaman saya yang menulis:

1) tergerak hati yang pelik
2) rasa senang dengan kehadirannya
3) mudah rasa sayang
4) tenang memikirkan orang itu setelah kita selesai berdoa lepas solat fardhu
5) lihat wajahnya dalam mimpi istikharah
6) segala jalan untuk ke arah itu rasa mudah dan dipermudahkan
7) ada rasa ketenangan jika berbicara dengannya
8 ) rasa serasi
9) dia adalah seperti yang kita harapkan selama ni
10) terbit rasa yakin
11) wujud rasa mesra yang tak biasa dirasai dengan insan lain


Berdoa banyak-banyak. Itu lah caranya. Petunjuk itu akan tiba juga, jangan bimbang! Orang yang dinantikan tentu akan hadir. Tak perlu fikir banyak sangat.



ini dah tentu p'ngalaman anda kan?alhamdulillah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 10:52


assalamualaikum muslimah_jun, hafiz_along_83 tu sebenarnya dah tak tau nak cakap apa agaknya, saja interfrem lah tu.hehe..
Emm bagi saya ajal,maut,jodoh, semuanya di ketentuan Allah, kita harus berdoa agar dikurniakan jodoh yang soleh/solehah. Dikurniakan zuriat yang beriman. diberi kebahagiaan dunia akhirat. dan mendapat keberkatan dari Allah. Insyaallah jika kita sentiasa berdoa, akan tiba lah jodoh yang baik.. tapi janganlah sampai tak mencari,hanya berserah saja.. so cari lah yang benar-benar jujur dan ikhlas. kerana tak semua manusia itu jujur dan ikhlas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 10:57


Pada 13-02-07 00:00 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

hm. macamana nak tahu dia jodoh kita ye?

antara faktor-faktornya, ikut pengalaman saya yang menulis:

1) tergerak hati yang pelik
2) rasa senang dengan kehadirannya
3) mudah rasa sayang
4) tenang memikirkan orang itu setelah kita selesai berdoa lepas solat fardhu
5) lihat wajahnya dalam mimpi istikharah
6) segala jalan untuk ke arah itu rasa mudah dan dipermudahkan
7) ada rasa ketenangan jika berbicara dengannya
8 ) rasa serasi
9) dia adalah seperti yang kita harapkan selama ni
10) terbit rasa yakin
11) wujud rasa mesra yang tak biasa dirasai dengan insan lain


Berdoa banyak-banyak. Itu lah caranya. Petunjuk itu akan tiba juga, jangan bimbang! Orang yang dinantikan tentu akan hadir. Tak perlu fikir banyak sangat.




Pengalaman ye Shye... :D InsyaAllah... kami copy dan paste kat dinding... supaya selalu ingat... :-P


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 13-02-07 11:53


Pada 11-02-07 13:47 , ana_lia posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....
ana nak kongsi lah kan...mak ana pernah kata kalau betul dia jodoh kita,kita nak lari pun tak boleh..malah semakin rapat....ana pernah mimpi yang org yang ana kenal (lelaki) tersenyum dalam mimpi ana tu seolah-olah dia gembira.malah ana pernah bermimpi seorang lelaki lain bagi ana 3 helai kain. dalam kain pertama tertulis di dalam kain tu lupakan dirinya.helaian kain yang kedua tertulis jangan lupakan dia.helaian kain yang terakhir dia suruh tunggu dia.masalahnya org dalam mimpi pertama dan kedua tu org yang tak sama.kedua-duanya ana mimpi setelah ana solat istiqorah...boleh ke kita percaya pada mimpi tersebut....???



saya pulak tak pernah mimpi2 macam tu lagi...tapi baru minggu lepas bila saya tpon mak saya...dia cakap dia ada mimpi kan saya...mlm pertama dia mimpi ada org masuk meminang saya...dan org tu dah tua...macam datuk2...saya tak beri jawapan pada waktu tu...lepas itu mlm kedua nya mak saya mimpi perkara yang sama...dan saya setuju kawin dengan "datuk" tu....eiiii seram kan....lepas itu mak saya tanya...saya ada suka mana-mana lelaki ke kat sini...lepas itu saya cakap tak ada...sebab sekarang saya belum kawan dengan sesiapa pun kat sini...seram kan kalau mimpi tu jadi betul-betul...waliyazubillah...minta dijauhkan...mungkin mak saya mimpi2 macam tu sebab risau kan saya sangat gaknye...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.
[ Telah diedit oleh: Farishah pada 13-02-07 12:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-02-07 11:54


mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum muslimah_jun, hafiz_along_83 tu sebenarnya dah tak tau nak cakap apa agaknya, saja interfrem lah tu.hehe..

Kenapa mas_ayu cakap macam tu?

Emm bagi saya ajal,maut,jodoh, semuanya di ketentuan Allah, kita harus berdoa agar dikurniakan jodoh yang soleh/solehah. Dikurniakan zuriat yang beriman. diberi kebahagiaan dunia akhirat. dan mendapat keberkatan dari Allah. Insyaallah jika kita sentiasa berdoa, akan tiba lah jodoh yang baik.. tapi janganlah sampai tak mencari,hanya berserah saja.. so cari lah yang benar-benar jujur dan ikhlas. kerana tak semua manusia itu jujur dan ikhlas...

!!! QUOTE !!!




He..he mas_ayu ni tentu ada petua untuk menilai seseorang itu jujur & ikhlas @ sekadar suka-suka. ;-)
apapun betul tak perlu fikir sangat, Allah tahu waktu terbaik untuk kita semua. Cuma kita hmb DIA, nak tak nak kena redha dengan laluan yang telah diaturkn.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-02-07 13:31


Siapakah jodoh yang ditentukan untuk kita
• muslimah_jun
Ahli 1 Bintang
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 25
Dari: serambi mekah





     Posting pada: 10-02-07 14:05


Salam penuh ukhwah..

macam mana ye kita nak tau seseorang tu adalah jodoh kita dr segi solat istiqoroh apa ptunjuk dia? bagaimana pula jika dalam mimpi bertempat dalam masjid tapi dia tak nampak rupa org tersebut.

Ada juga org kata dengan jodoh kita tu terbit rasa tenang & rasa yang berbeza dalam hati, bgmn tu nak beza dengan kadang-kadang perasaan yang terbit dengan bukan jdoh? Rasanya ramai saja org nak taukan...




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• nOraLiA
Ahli Rasmi
Menyertai: 16.01.2007
Ahli No: 28200
Posting: 3
Dari: TnJg mALiM





     Posting pada: 10-02-07 14:15


ha betul tu.....bagaimana ye???




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• dhamiraqistina
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 209





     Posting pada: 10-02-07 15:18


saya pun nak tau...bukan supaya spya tak salah pilih org...ni bukan perkara main-main..nak hidup sampai akhir hayat dengan dia..insyaAllah...




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• muslimah83
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 274
Dari: Tawau





     Posting pada: 10-02-07 15:28


assalamualaikum..
saya pun nak kongsi sama..
saya pernah bermimpi seekor burung merpati hinggap kat jari saya..bila saya usir burung itu dia tak nak...makin dia cengkam kaki dia kat jari...sampai skarng saya igat mimpi itu..


-----------------
Akhlak penghias diri,Syukur mahkota jiwa,Ilmu pencetus peribadi & yang terbaik untuk seorang wanita Iman,Taqwa & Kesabaran......






--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• ika2410
Ahli 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 126
Dari: Perak





     Posting pada: 10-02-07 16:03


Salam buat antum semua..

itulah yang menjadi persoalannya..mohonlah padaNya agar kita mendapat petunjuk mengenal pasangan kita..lakukan solat istikharah disusuli solat hajat insyaAllah yakinlah padaNya kerna Dia yang menentukan jodoh pertemuan kita..kadang-kadang bila kita cuba nak lari dari seseorang seolah-olah Allah cuba merapatkan semula..kepada kaum muslimah carilah lelaki yang mencintai kita kerna insyaAllah dia akan menjaga kita dengan sebaiknya




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• hafiz_along_83
AHLI SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 430
Dari: sintok





     Posting pada: 10-02-07 16:21


                                




--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• muslimah_jun
Ahli 1 Bintang
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 25
Dari: serambi mekah





     Posting pada: 10-02-07 16:36


Kenapa hafiz_along macam gelak memanjang?? tak ada ilmu nak dikosi dr muslimin ke?




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• anti_alasan
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2006
Ahli No: 26307
Posting: 260





     Posting pada: 10-02-07 17:48


alloh lebih mengetahui.....ingat janji alloh-lelaki baik untuk perempuan baik..begitu juga sebaliknya..ingat!itu JANJI ALLAH...pegang yang itu saja....

kalau kita baik,insyaalah...allah bagi kat kita pasangan yang baik..tak kira kita ini miskin,hodoh atau bodoh...jangan lupa JANJI ALLAH itu...siapa lagi yang sebaik2 penunai janji????

yang penting,ikut instruction alloh...kalau kitanie beriman,kita akan dapat pasangan yang beriman juga..itu JANJI ALLAH...ada pun pasangan kita itu miskin,hodoh,tak genius..bukan lagi urusan kita....itu urusan allah....

kita punya tugas adalah mengikut kapasiti yang kita mampu buat-usaha,doa,tawakal....itu saja kapasiti kita......

sama juga macam rezeki berupa makanan.....syarat kita hanya berusaha mengikut ketetapan syar'i,doa,tawakal..rezeki banyak-sikit...allah tentukan...DIA nak bagi kita makan nasi ke,burger ke,ayam goreng ke hari itu..itu urusan DIA....KITA JUST FOLLOW THE INSTRUCTION mengikut kapasiti/bidang kuasa kita...




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• rie_boyz
Ahli 2 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 42
Dari: bintulu,sarawak





     Posting pada: 10-02-07 20:05


bestnya persoalan ini ek...apapun jodoh yang ditentukan oleh Allah adalah yang terbaik untuk kita...Banyaklah solat istikharah mudah-mudahan diberikan petunjuk dariNya...




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• Meow
AHLI SENIOR
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 1538
Dari: Jelapang Padi





     Posting pada: 10-02-07 20:09


Bagi yang belum bertemu jodohnya, mungkin terfikir adalah sukar nak kenal atau nak tahu siapa jodohnya, yakinlah dan jangan risau... tenangkan hati... sampai masanya secara automatik anda akan tahu siapa dia insan pelengkap diri anda... Tak perlu risau semua tu sudah ditentukan Allah...


-----------------
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah..
Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah





--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• ismi_atikah
AHLI SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 797
Dari: bumi ALLAH





     Posting pada: 10-02-07 20:15




Hanya Allah yang Maha Mengetahui..



-----------------
Seandainya dunia tiada warna
tetap kan ku kagumi
indah maya alam ciptaannya
kudratnya ku agungi





--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• broshahir
AHLI SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 841
Dari: Butterworth





     Posting pada: 10-02-07 23:29


erm... Allah knows.




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• lubaina
AHLI SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 772
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....





     Posting pada: 11-02-07 09:10


Pada 10-02-07 16:03 , ika2410 posting:!!! QUOTE !!!
Salam buat antum semua..

itulah yang menjadi persoalannya..mohonlah padaNya agar kita mendapat petunjuk mengenal pasangan kita..lakukan solat istikharah disusuli solat hajat insyaAllah yakinlah padaNya kerna Dia yang menentukan jodoh pertemuan kita..kadang-kadang bila kita cuba nak lari dari seseorang seolah-olah Allah cuba merapatkan semula..kepada kaum muslimah carilah lelaki yang mencintai kita kerna insyaAllah dia akan menjaga kita dengan sebaiknya
ya setuju......


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....





--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• azzahrah
AHLI SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 430
Dari: baitul muslim





     Posting pada: 11-02-07 09:16


Pada 11-02-07 09:10 , lubaina posting:!!! QUOTE !!!
Pada 10-02-07 16:03 , ika2410 posting:!!! QUOTE !!!
Salam buat antum semua..

itulah yang menjadi persoalannya..mohonlah padaNya agar kita mendapat petunjuk mengenal pasangan kita..lakukan solat istikharah disusuli solat hajat insyaAllah yakinlah padaNya kerna Dia yang menentukan jodoh pertemuan kita..kadang-kadang bila kita cuba nak lari dari seseorang seolah-olah Allah cuba merapatkan semula..kepada kaum muslimah carilah lelaki yang mencintai kita kerna insyaAllah dia akan menjaga kita dengan sebaiknya
ya setuju......



Untuk sahabat tersayang Lubaina...

Ya Allah, jika aku bukan pemilik tulang rusuknya,
janganlah biarkan aku merindukan kehadirannya…
janganlah biarkan aku melabuhkan hatiku di hatinya.
Kikislah pesonanya dari setiap pelusuk mataku,
dan usirlah dia dari relung hatiku
Gantilah damba kerinduan dan cinta yang bersemayam di dada ini,
dengan kasih dari dan pada-Mu yang tulus dan murni.


-----------------





--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• nur_kasih87
Ahli 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27305
Posting: 53
Dari: dialam sementara....





     Posting pada: 11-02-07 13:11


saya ada jugak mimpi muka seseorang.budak itu senior kat tempat saya belajar.dalam mimpi tu saya nampak muka dia jelas sangat.saya tanya kawan Kenapa boleh mimpi dia sedangkan saya tak kenal dia pun tapi selalu terserempak dengan dia bila nak ke kulia,libry atau makan.setiap minggu tu memeng kerap terserempak.kawan cakap mungkin jodoh kita dengan org jauh.kita kenal dia tapi tak kenal sangat.macam mana tu???maksud dia kita kenal mungkin dalam sms,internet dan sebagainya tapi kita tak pernah jumpa dan tengok dia.tapi entah lah betul ke tak.kata org tak boleh percaya sangat...




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 22:31


tak tahu lah.. lain orang lain agaknya...

lagi satu, saya rasa, orang yang lebih kuat beribadah, lagi kuat petunjuknya.

sekian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 22:37


doc meow. bukan dah settle ke? :-D :-D :-D

or 'biarlah rahsia'? eahhaha



kepada cik FIENDA: janganlah copy paste macam tu lagi............ fenin. tambah buat penat cik FIENDA saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

nurim4n
Warga Rasmi
Menyertai: 24.01.2007
Ahli No: 28338
Posting: 4
Dari: bumi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 23:40


assalamualaikum

Dengan Nama Allah yang Maha Pengampun Lagi Maha Penyayang dan selawat ke atas Nabi Muhammad S.A.W.

pasal jodoh...benda-benda jodoh2 ni kadang-kadang memningkan saya.siapa yang xbrkeinginan nak brkawin, itu fitrah manusia...
letih sebenarnya bila fikir pasal jodoh ni....

bila saya berusaha, sebab konsep tawakal bukan duduk sahaja..so
saya mncari dengan cara pelbagai.Ada yang saya cari melalui virtual(saya xreti nak kawan-kawan dengan lelaki scara brdepan, dan saya kurang kawan lelaki),kawan prkenalkan,jumpa scara real...tapi semuanya xmnjadi...Kenapa ye?banyak halangan yang brlk, kalau tak dr pihak lelaki, halangan timbul dr pihak saya tetapi sebab utamanya ialah
itu bukan jodoh saya..
Disebabkan saya kurang kenal kawan-kawan lelaki, so usaha saya ialah saya suruh kawan-kawan yang boleh dipercayai jadi org tengah, nak buat macam Khadijah(isteri Nabi Muhammad) tapi tak ada hasil...
so sekarang ni tengah berusaha untuk melupakn mncari jodh kerana saya nak jodoh datang kat saya sebab itu takdir Allah, if ada jodoh. Ada seorang ustaz menasihati saya sebab saya tak nak usaha dah.saya bagitahu, dah tak larat nak usaha dan kadang-kadang saya malu nak cari dah, so biar jodoh datang sendiri...
doa saya bila dalam solat:
"ya Allah jika didunia ini tidak ada jodoh bagiku, hilangkan perasaanku untuk mncintai lelaki"
saya bukan putus asa kepada Allah, nauzubillahiminzalik, tetapi saya nak mngajar diri dan hati saya bahawa pergantungan sepenuhnya biarlah hanya pada Allah,saya tak nak brgntung harap pada manusia kerana mereka tidak mampu mmberi apa-apa kecuali dengan izin Allah.
saya fikir jugak salah 1 sebab Allah tak mmberi jodoh pada saya mungkin cinta saya pada Allah tidak sepenuhnya lagi.

p/s:jangan sesekali putus asa, segala yang Allah bagi ada hikmah.semakin diuji semakin kita nak dekat dengan Allah, insya Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurim4nProfil   Hantar PM kepada nurim4n   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-02-07 06:41


Pada 13-02-07 23:40 , nurim4n posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum

Dengan Nama Allah yang Maha Pengampun Lagi Maha Penyayang dan selawat ke atas Nabi Muhammad S.A.W.

pasal jodoh...benda-benda jodoh2 ni kadang-kadang memningkan saya.siapa yang xbrkeinginan nak brkawin, itu fitrah manusia...
letih sebenarnya bila fikir pasal jodoh ni....

bila saya berusaha, sebab konsep tawakal bukan duduk sahaja..so
saya mncari dengan cara pelbagai.Ada yang saya cari melalui virtual(saya xreti nak kawan-kawan dengan lelaki scara brdepan, dan saya kurang kawan lelaki),kawan prkenalkan,jumpa scara real...tapi semuanya xmnjadi...Kenapa ye?banyak halangan yang brlk, kalau tak dr pihak lelaki, halangan timbul dr pihak saya tetapi sebab utamanya ialah
itu bukan jodoh saya..
Disebabkan saya kurang kenal kawan-kawan lelaki, so usaha saya ialah saya suruh kawan-kawan yang boleh dipercayai jadi org tengah, nak buat macam Khadijah(isteri Nabi Muhammad) tapi tak ada hasil...
so sekarang ni tengah berusaha untuk melupakn mncari jodh kerana saya nak jodoh datang kat saya sebab itu takdir Allah, if ada jodoh. Ada seorang ustaz menasihati saya sebab saya tak nak usaha dah.saya bagitahu, dah tak larat nak usaha dan kadang-kadang saya malu nak cari dah, so biar jodoh datang sendiri...
doa saya bila dalam solat:
"ya Allah jika didunia ini tidak ada jodoh bagiku, hilangkan perasaanku untuk mncintai lelaki"
saya bukan putus asa kepada Allah, nauzubillahiminzalik, tetapi saya nak mngajar diri dan hati saya bahawa pergantungan sepenuhnya biarlah hanya pada Allah,saya tak nak brgntung harap pada manusia kerana mereka tidak mampu mmberi apa-apa kecuali dengan izin Allah.
saya fikir jugak salah 1 sebab Allah tak mmberi jodoh pada saya mungkin cinta saya pada Allah tidak sepenuhnya lagi.

p/s:jangan sesekali putus asa, segala yang Allah bagi ada hikmah.semakin diuji semakin kita nak dekat dengan Allah, insya Allah.


untuk adik nurim4n...
kadang hati terlalu penat mencari..
daya fikir letih berharap..
yang akhirnya tiada satu pun yang kita dapat..
kalau terus mencari..
kadang kita makin jauh tersasar..
bila hati dah tak ada daya..
kita pasrah..
kita berkata pada diri..
just let things go mengikut ketentuan Allah..
kita katakan pada diri..
bila dah tiba masanya..
cinta itu akan datang walau kita tak mencari..
pada Allah sahaja kita boleh pasakkan keyakinan..
Allah knows best..

;-) ;-) ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-02-07 06:46


Kegelisahan, kedukaan dan airmata adalah sebahagian dari sketsa hidup di dunia. Titisan
airmata yang bermuara dari hati dan berselaputkan kegelisahan jiwa terkadang
memilukan, hingga membuat keresahan dan kebimbangan.

Kedukaan kerana kerinduan yang teramat sangat dalam menyebabkan kepedihan yang
menyesakkan rongga dada. Jiwa yang rapuh pun berkisah pada alam serta isinya,
bertanya, dimanakah pasangan jiwa berada. Lalu, hati menciptakan serpihan kegelisahan,
bagaikan anak kecil yang hilang dari ibunya di tengah keramaian.

Keinginan bertemu pasangan jiwa, bukankah itu sebuah fitrah? Semua itu hadir tanpa
disedari sebelumnya, hingga tanpa sedar telah menjadi sebahagian hidup yang tidak
terpisah. Sebuah fitrah pula bahawa setiap wanita ingin menjadi seorang isteri dan ibu
yang baik walaupun menjalani hidup dalam bersendirian. Dengan sentuhan kasih
sayang dan belaiannya, akan terbentuk jiwa-jiwa yang sholeh dan sholehah.

Duhai...
Betapa mulianya kedudukan seorang wanita, apalagi bila ia seorang wanita beriman yang
mampu membina dan menjaga keindahan cahaya Islam hingga memenuhi setiap sudut
rumahtangganya.

Allah Subhanahu wa Taala pun telah menciptakan wanita dengan segala keistimewaannya,
hamil, melahirkan, menyusui hingga ketaatan dan memenuhi hak-hak suaminya laksana
arena jihad fii sabilillah.

Kerananya, yakinkah batin itu tiada goresan saat melihat pernikahan wanita lain di bawah
umurnya?
Pernahkah kita menyaksikan kepedihan wanita yang berazam menjaga kehormatan diri
hingga ia menemukan kekasih hati?
Dapatkah kita menggambarkan perasaannya yang merintih saat melihat kebahagiaan wanita
lain melahirkan?
Atau, tidakkah kita melihat kilas tatapan sedih matanya ketika melihat aqiqah anak kita?

Letih...
Sungguh amat letih jiwa dan raga.
Sendiri mengayuh biduk kecil dengan rasa hampa,
tanpa tahu adakah belahan jiwa yang menunggu di sana.

Duhai Ukhti Sholehah...
Dalam Islam, kehidupan manusia bukan hanya untuk dunia fana ini sahsja, kerana masih
ada akhirat. Memang, setiap manusia telah diciptakan berpasangan, namun tidak hanya
dibatasi dunia fana ini sahaja. Seseorang yang belum bertemu pasangan jiwanya,
insyaAllah akan dipertemukan di akhirat sana, selagi ia beriman dan bertaqwa serta sabar
atas ujianNya.

Keresahan dan kegelisahan janganlah sampai merubah pandangan kepada Sang Pemilik
Cinta. Kalaulah rasa itu selalu menghantui, usah kau lara sendiri, duhai ukhti. Taqarrublah
kepada Allah Subhanahu Wa Taala.

Kembalikan segala urusan hanya kepadaNya, bukankah hanya Ia yang Maha Memberi dan
Maha Pengasih. Ikhtiar, munajat serta untaian doa tiada habis-habisnya curahkanlah
kepada Sang Pemilik Hati. Tidak usah membandingkan diri ini dengan wanita lain, kerana
Allah Subhanahu Wa Taala pasti memberikan yang terbaik untuk setiap hambaNya, meski
ia tidak menyedarinya.

Usahlah dirimu bersedih lalu menangis di penghujung malam kerana tidak kunjung selesai
memikirkan siapa kiranya pasangan jiwa.
Menangislah kerana airmata permohonan kepadaNya di setiap sujud dan keheningan pekat
malam.

Jadikan hidup ini selalu penuh dengan harapan baik kepada Sang Pemilik Jiwa.
Bersiap menghadapi putaran waktu, hingga setiap gerak langkah serta helaan nafas
bernilai ibadah kepada Allah Subhanahu Wa Taala.
Tausyiahlah selalu hati dengan tarbiyah Ilahi hingga diri ini tidak sepi dalam kesendirian.

Bukankah kalau sudah saatnya tiba, jodoh tidak akan lari kemana.
Kerana sejak ruh telah menyatu dengan jasad, siapa belahan jiwamu pun telah dituliskanNya.

Sabarlah Ukhti Sholehah...
Bukankah mentari akan selalu menghiasi pagi dengan kemewahan sinar keemasannya.
Malam masih indah dengan sinar lembut rembulan yang dipagar bintang gemintang.
Kicauan bening burung malam pun selalu riang bercanda dikegelapan.
Senyumlah, laksana senyum mempesona butir embun pagi yang selalu setia menyapa.

Hapuslah airmata di pipi dan hilangkan lara di hati.
Terimalah semua sebagai sebahagian dari perjalanan hidup ini.
Dengan kebesaran hati dan jiwa, dirimu akan menemukan apa rahsia di balik titian
kehidupan yang telah dijalani.
Hingga, kelak akan engkau rasakan tidak ada lagi riak kegelisahan dan keresahan ketika
bersendiri.

~Hapuslah air mata di pipi..Hilangkan lara di hati~

;-) ;-) ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 14-02-07 10:46


salam..sejauh mana saudari percayakan hubungan di alam virtual ni? bagi ana..cari di alam reality lagi berkesan...memandangkan saudari dah berteked tunggu saja jodoh datang....(samala macam ana)...itu ana rasa lebih baik..setelah apa yang kita lalui...cuma lagi satu senjata kita...bukan duduk saja ni....berdoa kepada ALLAH tanpa putus2..itu sajayg kat boleh buat kan? sandarkan harapan hanya pada ALLAH..bukan pada jodoh tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 11:53


Emm...ikan di laut...asam di darat...
namun bersatu jua dalam periuk..betul tak?:)

Sabar....Ada ketentuan dari-Nya...maka akan datanglah jodoh itu....insya-Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 12:01


emm...ada pepatah ni...

"Wahai adikku... 1001 keindahan penciptaan wanita.

Pandai2lah dikau menilai... antara permata dan
debu2 kilauan pasir.

Wahai adikku... Wanita ibarat epal. Epal yang tidak
berkualiti...amat mudah diperolehi kerana ia
berguguran ditanah... Tapi epal yang tak mampu
dibeli, ia berada di puncak. Susah dipetik, susah
digapai. Terkadang epal itu risau, kenapalah diriku
belum dipetik. Lantas ia merendahkan
martabatnya dan menggugurkan diri menyembah
tanah. Sedangkan ia sebenarnya telah ALLAH
jadikan begitu tinggi martabatnya.
Sebenarnya..epal itu terlalu tinggi... elok
sifatnya...
sehinggakan tiada siapa yang berani memetiknya.
Hanya pemuda yang benar-benar hebat sahaja bisa
memperolehinya... Mungkin bukan di dunia... tapi
mungkin di akhirat? Biarlah jodohnya bukan di
dunia... asalkan cinta ILAHI mengiringinya...tak
semestinya dipetik di taman dunia ? tapi lebih
bermakna bila ALLAH sendiri yang mengarahkan
hamba yang disayanginya untuk memetik di taman
akhirat kelak."

p/s : cuba tengok ruang copy & paste...ana ada pastekan 'bila adik kecil berbicara dengan si bidadari' ....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

nur_humairah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28621
Posting: 9
Dari: Tawau

malaysia  


posticon Posting pada: 14-02-07 12:19


wahai Maha Pengasih,
jika sahabatku ini jatuh cinta,benihkan cintanya kepada
sesorg yang mlabuhkan cintany pdMU,agar bertambah kkuatanny untuk mcintaiMU..
wahai Maha Penyayang,
jika sahabatku ini jatuh hati,izinkan dia mnyentuh hati org yang hatinya btaut kpdMU,agar dia tidak jatuh dalam jurang cinta yang murah..
wahai Maha Pengasih,
jika sahabatku ini rindu,rindukan dia kepada sesorg yang menjaga rindunya kpdMU,agar dia tidak lalai dr mrindui syurgaMU..
................ salam ukhwah fillah abadan abada

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_humairahProfil   Hantar PM kepada nur_humairah   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 12:22


muslimah_jun..
saya tak ada petua untuk nilai jujur dan ikhlas..tapi kita boleh lihat kejujuran dan keikhlasan seseorang tu melalui perilaku, sifat2nya, dan bermacam2 cara lah.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-02-07 03:08


Pada 12-02-07 16:07 , fatin_amani posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa ada orang yang makan banyak tapi tak gemuk2 pun and makan sikit saja tapi badan cepat naik


dah proses percernaan dia cepat atau metabolisma dia tinggi, ni semua faktor hormon dalam badan...jadi apa yang di makan cepat di cernakan... :-D

orang yang cepat naik badan ni pulak tentunya sebab metabolisma dia rendah...tambah-tambah dia kurang melakukan pergerakkan, asyik depan komputer saja...jadi kurang peristalsis..... :-D


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 19-02-07 14:24


dengan namaNya yang maha pemurah lagi maha penyayang

:-Dsahabat2,ana trt mengalami masalah ini...pelik sungguh kan masalah ni.sampai sekarang ana sendiri keliru.ana tak mh seseorang menderita atau susah sebb ana...yela,ana ni memag suka sushkan org. :lol: apapun bagi ana,ana redha akan ketentuanNya..impian semua manusia dapat melyari bahtera bahagia,tapi ana... :-( ana redha...tak ngapala,ada bidadari yang menunggu ana di syurga....amin...


-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak


Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 19-02-07 14:24


dengan namaNya yang maha pemurah lagi maha penyayang

:-Dsahabat2,ana trt mengalami masalah ini...pelik sungguh kan masalah ni.sampai sekarang ana sendiri keliru.ana tak mh seseorang menderita atau susah sebb ana...yela,ana ni memag suka sushkan org. :lol: apapun bagi ana,ana redha akan ketentuanNya..impian semua manusia dapat melyari bahtera bahagia,tapi ana... :-( ana redha...tak ngapala,ada bidadari yang menunggu ana di syurga....amin...


-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak


Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-02-07 14:36


Pada 11-02-07 14:28 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-02-07 16:36 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa hafiz_along macam gelak memanjang?? tak ada ilmu nak dikosi dr muslimin ke?


ikhtiarlah dengan cara yang baik dan molek, berdoalah pada Allah moga-moga dipertemukan dengan pasangan yang ideal, yang sekufu, sesuai, dan akhir sekali berserah sahaja pada-Nya.. kalau kita benar-benar ikhlas berihktiar, berusaha dengan cara yang elok, yang tak melanggar syariat dan adat, berdoa bersungguh2 dan ikhlas, meletakkan harapan hanya pada Dia, insya-Allah..


saja nak tambah ..setiap jodoh tidak "perfect" terima seadanya...yang mana kurang perlu ditambah, yang mana terlebih perlu dikurangkan ...yang penting kesanggupan keduanya berlapang dada dan berlebih kurang didalam perkongsian hidup selepas perkahwinan.Dunia selepas kawin pasti berbeza walaupun pasangan tu dah berkenalan sejak dari lahir..berbeza zahir dan batin..
apa pun dalam hal ni mesti serius...bukan main-main..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 18:20


Pada 19-02-07 14:36 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-02-07 14:28 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-02-07 16:36 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa hafiz_along macam gelak memanjang?? tak ada ilmu nak dikosi dr muslimin ke?


ikhtiarlah dengan cara yang baik dan molek, berdoalah pada Allah moga-moga dipertemukan dengan pasangan yang ideal, yang sekufu, sesuai, dan akhir sekali berserah sahaja pada-Nya.. kalau kita benar-benar ikhlas berihktiar, berusaha dengan cara yang elok, yang tak melanggar syariat dan adat, berdoa bersungguh2 dan ikhlas, meletakkan harapan hanya pada Dia, insya-Allah..


saja nak tambah ..setiap jodoh tidak "perfect" terima seadanya...yang mana kurang perlu ditambah, yang mana terlebih perlu dikurangkan ...yang penting kesanggupan keduanya berlapang dada dan berlebih kurang didalam perkongsian hidup selepas perkahwinan.Dunia selepas kawin pasti berbeza walaupun pasangan tu dah berkenalan sejak dari lahir..berbeza zahir dan batin..
apa pun dalam hal ni mesti serius...bukan main-main..


memang.. tidak ada siapa pun manusia yang perfect.. perkahwinan itu pun salah satu untuk masing-masing lengkap melengkapi di antara pasangan suami dan isteri.. mana yang kurang pada suami ditampung isteri dan begitulah sebaliknya.. nak hidup solo sampai bila.. memang hidup takkan sempurna.. bukan semua benda @ perkara boleh dibuat seorang diri.. mesti berdua, tiga atau empat.. atau lima.. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

(ayat yang last tu macam ada maksud lain saja.. mesti nak suruh saya serius.. so, tak boleh lah saya tanya.. 'serius tu apa ek?')


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 21:28


em,tak tau nak komen apa...belum sampai masenya...hhe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

pena_aa
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2007
Ahli No: 28888
Posting: 4

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 21:56


no komen :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_aaProfil   Hantar PM kepada pena_aa   Quote dan BalasQuote

pena_aa
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2007
Ahli No: 28888
Posting: 4

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 22:03


tak terpikir lagi..so tak tahu lah nak komen apa.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_aaProfil   Hantar PM kepada pena_aa   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 14:56


Pada 13-02-07 10:52 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum muslimah_jun, hafiz_along_83 tu sebenarnya dah tak tau nak cakap apa agaknya, saja interfrem lah tu.hehe..
Emm bagi saya ajal,maut,jodoh, semuanya di ketentuan Allah, kita harus berdoa agar dikurniakan jodoh yang soleh/solehah. Dikurniakan zuriat yang beriman. diberi kebahagiaan dunia akhirat. dan mendapat keberkatan dari Allah. Insyaallah jika kita sentiasa berdoa, akan tiba lah jodoh yang baik.. tapi janganlah sampai tak mencari,hanya berserah saja.. so cari lah yang benar-benar jujur dan ikhlas. kerana tak semua manusia itu jujur dan ikhlas...


awak kata saya interfrem?? betul lah tu.. dah tidak ada benda nak cakap (bukan cakap, type..) cik mas_ayu dah lama tak nampak.. bila dah nampak, semakin tembam pula saya tengok.. hahahaha

senang hati agaknya..

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)
[ Telah diedit oleh: hafiz_along_83 pada 27-02-07 14:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.157219 saat. Lajunya....