Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 99
Ahli: 0
Jumlah: 99




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Kenapa anda minat menonton cerita cartoon?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Kenapa anda minat menonton cerita cartoon?

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa anda minat menonton cerita cartoon?

al-kauthar
Warga Rasmi
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1769
Posting: 20
Dari: Muar,Johor,D.T

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 14:23


assalamualaikum wbt...

actually,kami open tajuk ni..memandangkan kami tgk ramai jugak dikalangan shbt2 semua yg minat menonton cartoon macam kami..

jadi boleh tak..
kiranya shbt2 semua berkongsi sebab..or cerita sejak bila dn mengapa shbt2 minat tgk cerita cartoon...

insyaAllah..org2 yg tak minat cerita kartun ni..akan faham naper kita yg minat ni, minat menonton cerita cartoon...

insyaAllah...



sila..sila....



waAllahu'alam
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-kautharProfil   Hantar PM kepada al-kauthar   Quote dan BalasQuote

a_whole_new_world
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1503
Posting: 195
Dari: s\'pore

singapore  


posticon Posting pada: 11-09-03 14:49


minat pasal cartoon yg dia draw cute..even utk monster...abih pasal jalan cerita dia....dan ia very imaginatif ..lagi ntah eh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For a_whole_new_worldProfil   Hantar PM kepada a_whole_new_world   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 15:20


muah haha... gumbiranya hamba!!!
Tujuan sebenar menonton cartoon, bukan semata2 hiburan.. ia adalah salah satu relaksasi yg cukup membantu dalam menyihatkan tubuh badan serta minda... selain itu, dgn mengikuti setiap perkembangan terbaru cartoon2 ni, kita dapat mengikuti perkembangan teknologi di dunia ini...
yeke? he hemoh ^_^x

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 16:12


assalamualaikum
kalau nak cakap cerita cartoon ni sejak baby lagi kot dah suka tengok cerita cartoon..sebab kalau tengok cerita cartoon rasa happy boleh hilangkan tension....sampai sekarang pun mira masih menonton cartoon walaupun dah besar...lagi2 cerita doraemon....join sekali ngan adik2
wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 17:06


ana minat katun sejak ana kecik..
sbb tu terbawak sampai ke tue..hee
tapi sekarang dah kurang dah..
katun yg ana suka tengok sekarang..futuramalah..
slam dunk..tapi dah banyak kali miss
takpelah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

al-kauthar
Warga Rasmi
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1769
Posting: 20
Dari: Muar,Johor,D.T

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 17:45


ok..turn kami pulak...

akceli..mase kecik2 dulu mmg suke tgk kartoon pun...paling selalu tgk..citer cartoon klassik..time tu kami selalu tgk ngan arwah abah kami yg tersayang..(arwah abah time tu cikgu HEM lagi)...

rindu mengenangkan detik2 tu bersama arwah abah kami...

then,bila dah besar ni...ade pulak anak2 buah yg mmg suke tgk kartoon jugak...
dierang nih...kalu ade kartoon best..musti nak ajak mak usu die join sekali...
bukan ape..kadang2 bila tgk sekali tu yg dierang suke..kita boleh translate or terangkan apa yg mereka tak faham...

then,leh bagi pengajaran n ajak tukar fikiran sekali..
jadi tak le sekadar menonton je...adelah manfaat tuh..

pastu..kami suke tgk kartun..sebab kadang2 tu tgk crita kat tv..yg teruk2..dedah sane sini...
dr tgk citer org betul,baik tgk kartoon.

itu jelah...


lagi satu..kami ni mmg minat benda2 seni esp bab2 melukis...

jadi..kalu tgk karton tu..somehow kita umpama melihat hasil seni dan kreativit org lain...


waAllahu'alam



yg lain macam mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-kautharProfil   Hantar PM kepada al-kauthar   Quote dan BalasQuote

ainulhulsaini
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2331
Posting: 66
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-09-03 11:56


Assalamu'alaikum wbt
emm cerita kartun ni sejak kecil lagi suka tengok.sampai sekarang ni pun masih suka lagi.cuma dah jarang jarang.yang masih setia ainul toton ialah doremon.dragon ball pun best gak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainulhulsainiProfil   Hantar PM kepada ainulhulsaini   Quote dan BalasQuote

ziera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3307
Posting: 100
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-09-03 17:47


cartoon mmg best coz biler tgk dpt release tension..and then tak der bab jiwang2..boring arr..hehehe..ainul SLAMDUNK best gak..jom ar tengok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zieraProfil   Hantar PM kepada ziera   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-03 23:02


assalamualaikum...
ana minat kartun/komik sejak dari kecik lagi...baca novel boleh mendatangkan banyak idea...lebih2 waktu buat esei...

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 13-09-03 07:57


cartoon mmg best misalnya ada cd dia kalau tengok tak jemu.boleh tengok citer kartoon pada masa yg lapang

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 13-09-03 19:03


Assalamualaikum
Kalau saya.. minat sebab walaupun kita ni dah besar panjang tapi... kadangkala naluri kita masih budak-budak....so.. kita pun akan tengoklah cerita kartun untuk mengimbau kembali zaman-zaman dulu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

adeq_shiFa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 410
Posting: 315
Dari: BuMi

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 14-09-03 17:52


hehe..tul tue..
mmg dr kecik ana suke tgk katun..
bab ia kiut..lebih² doreamon..
hehe..doreamon..doreamon..

-----------------
« Allah knows what's the best for us » ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq_shiFaProfil   Hantar PM kepada adeq_shiFa   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 14-09-03 18:05


emm..kartun tue mmg best giler tau...dia nie bley menenagkan fikiran kita..klawak nya mmg menggelikan hati..mengalahkan senario..kita jugak bleh realist tension...lgpun ana mmg minat katun nie sejak kecik2 lg..emm tak tau la nak buat mcm mana.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-09-03 18:39


cerita kartun best..!!!
kalu cerita kartun,boleh buat kluar aura mcm DRAGON BALL.....gambarnyer pun lawa...!!!


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-09-03 22:15


assalamaulaikum...

hmm sebut pasal citer kartun... tak ketinggalan ana pun antara peminatnye jugak... lebih² lagi biler ada menimbun aasignment yang nak kene buat... mesti nak rilek-rilek...

kartun yang ana suke... draon ball z and GT... hmmm banyak juga kartun jepun lain yang ana suke... antaranya LOVE HINA, ANITIAL D, SHIN CHAN dan lelain... pendek kata sumer kartun jepun lah..

arigato gozaimas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-09-03 10:24


nk keringkan gusi yg selalu basah ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

aini
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2630
Posting: 2
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-09-03 17:35


ASSALAMUALAIKUM...
ANA MINAT SANGAT KAT CERITA KATOON SEBAB CERITANYA TAKDE UNSUR NEGETIF BERBANDING CERITA2 LAIN.CERITA YANG PALING ANA MINAT DRAGON BALL & SLAM DUCK & SINCAN

-----------------
persahabatan itu indah jika bertemu dan berpisah keranaNYA.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainiProfil   Hantar PM kepada aini   Pergi ke aini's Website   Quote dan BalasQuote

aDiB_SaaT
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2513
Posting: 137
Dari: MaiN CaMPuS UIA, GomBaK.

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 15-10-03 09:50


ana ada bayak kawan yang suka tengok kartoon... jadi ana pun terikut2 diorang... he he

-----------------
ORaNGg YaNg TeRBaIk Di KaLaNgaN KaMu IaLaH OraNg YaNg BeLaJaR aL-QuRaN daN MeNgaJaRkaNNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aDiB_SaaTProfil   Hantar PM kepada aDiB_SaaT   Quote dan BalasQuote

al-kulliyah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4774
Posting: 2

blank  


posticon Posting pada: 30-10-03 11:15



kami suka jgk tgk cite katun best tak kering gusi,paling best ygk bersama org tersayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-kulliyahProfil   Hantar PM kepada al-kulliyah   Quote dan BalasQuote

syah_solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2858
Posting: 350
Dari: Johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-11-03 23:54


sebab kartun comel macam sayer....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_solehahProfil   Hantar PM kepada syah_solehah   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 399
Posting: 57
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-11-03 00:26


assalamualaikum,
kartun nie,kurang minat sikit la.tp kalau kartun shin chan,layan jugak kdg2

Bookmark and Share

    


  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-11-03 00:46


Hmm. mengisi masa lapang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 01:57


Bergantung pada cerita tersebut. Tapi, diantara faktor2 yang mendorong ana untuk meminat sesatu cerita cartoon tu ialah ; Animasi yg power, suara yang kena laa.

Yang buat ana gila bayang pada cerita cartoon tu sebab dia ada unsur2 persahabatan. Dan animasi dia berjaya gambarkan bagaimana keadaan yg sebenar nak ditunjukkan..

Cerita yang ana maksudkan ialah cerita The Lion King ( especially 2 ) dan Digimon .. Kalau nak cerita pasal Lion King..Sampai pagi ana tak stop lagi.. Pendek kata.. cerita ni ada unsur2 @ realiti dalam kehidupan kita. Tu hebatnya dia. Dan.. Cerita tu lebih kepada Falsafah Kemasyarakatan . Siapa tak minat falsafah?? Hebat.. memang hebat..Wassalam..

p/S : Lion King >>> 3 bulan pertama > tgk macam tiap2 hari.. Maksudnya.. lebih dari 50 kali laa orang tengok.. Tak masuk kat asrama lagi.. memang hebat Lion King.. Digimon pun... fuh! Dahsyat laa.. Suka 'gila bangang'. ( melampau2 )

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

nurwardah_atiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3056
Posting: 45
Dari: Province Wellesley

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 21:20


kartun blh hilangkan tension belajaq, tambah lagi masa nak exam...kartun yg ana plg minat shin chan dan sakura..

-----------------
Thing are same..
They come..
and they go..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwardah_atiqahProfil   Hantar PM kepada nurwardah_atiqah   Pergi ke nurwardah_atiqah's Website   Quote dan BalasQuote

AiFi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4854
Posting: 96
Dari: BuMi ALLAH

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 21:40


assalamualaikum...

minat tengok katun dari kecik lagi..erm..minat tengok kartun sebab lakarannya lawa dan menarik..tgk katun gak sebab nk improve bi..hmm..b'kesan la jugak. selain tu boley relaxkan minda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AiFiProfil   Hantar PM kepada AiFi   Quote dan BalasQuote

damia_alya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.10.2003
Ahli No: 4558
Posting: 27
Dari: NO.200,BT.3 3/4

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-03 21:49


suka tengok kartun,sebab best dan klako..
especially yg di alih suara..memang kelako jdnya..
tapi kalau x alih suara pun best juga mcm cite NEMo....sprt berada dia alm fantasi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For damia_alyaProfil   Hantar PM kepada damia_alya   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-03 23:49


em......ana minat dragon ball je......hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-11-03 10:42


cerita cartoon ada yang lawak
ada yang lasak
dan ada yang tak logik macam kena tembak pun tak mati

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

DeLiMa_Flia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4929
Posting: 60
Dari: UIAM

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-11-03 10:59


erm...sbb tulah citer pertama ana tgok di tv...
ana bila rasa gembira tgok citer kartun ni sbb dpt lepas tension n kartun2nya dpt melakukan aper yg manusia secara realnyer tak dpt lakukan.... kartun funny....berwarna-warni...penuh fantasi....membuatkan kita bertambah imaginasi n kreatif...
ana minat tgok citer kartun klasik cam cinderella, snow white...yg terbaru brother bear...he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For DeLiMa_FliaProfil   Hantar PM kepada DeLiMa_Flia   Quote dan BalasQuote

DeLiMa_Flia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4929
Posting: 60
Dari: UIAM

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-11-03 10:59


erm...sbb tulah citer pertama ana tgok di tv...
ana bila rasa gembira tgok citer kartun ni sbb dpt lepas tension n kartun2nya dpt melakukan aper yg manusia secara realnyer tak dpt lakukan.... kartun funny....berwarna-warni...penuh fantasi....membuatkan kita bertambah imaginasi n kreatif...
ana minat tgok citer kartun klasik cam cinderella, snow white...yg terbaru brother bear...he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For DeLiMa_FliaProfil   Hantar PM kepada DeLiMa_Flia   Quote dan BalasQuote

DeLiMa_Flia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4929
Posting: 60
Dari: UIAM

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-11-03 11:08


tp yg pasti kita jgnlah lalai yer kwn2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For DeLiMa_FliaProfil   Hantar PM kepada DeLiMa_Flia   Quote dan BalasQuote

hamtaroo
Warga Rasmi
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5318
Posting: 13
Dari: negeri segala buah2an

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-03 00:21


saya suke tgk katon yg comel dan nakal..
macam shin chan..
leh ilangkan tension gaks kadang2..


Bookmark and Share

    


  Member Information For hamtarooProfil   Hantar PM kepada hamtaroo   Quote dan BalasQuote

axe10
Warga Rasmi
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11766
Posting: 17
Dari: KL, Mesia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 12:48


assalamualaikum semua,

sy tgk cite cartoon utk relekkan minda yg tensen, nak gelak2 hiburkan hati..

lagi satu, pd sy cite cartoon nih in a way bleh kurangkan maksiat mata jika dibandingkan dgn cerite2 hiburan lain tuh.. sbb otak kite nih senang absorb dgn perkara2 yg dilihat oleh mata.. so kene jd extra picky dlm memilih utk menonton ape jek rancangan hiburan kt tv .

Bookmark and Share

    


  Member Information For axe10Profil   Hantar PM kepada axe10   Pergi ke axe10's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 13-10-04 12:58


best tgk kartoon, boleh hilang tension...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 20:51


banyak dapat ide....

esp untuk menyeronokkan p&p.....

lepas itu untuk release kan tekanan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 20:53


hmm.....minat kartun sebab suka melukis kut...
tapi tu dulu lah...
sekarang ni kurang sikit kartun2...tapi boleh saja nak layan :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ndb
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.10.2006
Ahli No: 27051
Posting: 61
Dari: KUALA TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-11-07 21:22


ya orang yang tak suka tengok kartun ni tak paham perasaan.bukan setakat nak berhibur tapi releks.tambah lagi kartun yang dilukis comel,jalan cerita tak berat sampai pening kepala.saya dapati ada sesetengah kartun beri maklumat kat kita tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For ndbProfil   Hantar PM kepada ndb   Pergi ke ndb's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-11-07 23:30


siapa di kalangan kalian yang meminati karton Tom & Jerry?

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:42


kenapa saya suka tengok katun?kenapa saya suka tengok katun?Kenapa saya suka tengok katun?sebab dia best....(hehehe...macam iklan tv..)kartun ini best sebab boleh release tension,kadang-kadang ada juga pengajaran yang boleh diambil,watak dia cute sesangat...(yang paling best sekarang upin dan ipin..hehehe..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 11:51


Kenapa suka tengok kartun? best apa... macam kartun, kalau yang lucu boleh buat kita tak kering gusi.. asyik ketawa saja.. saya suka kartun jepun, macam sin chan, doraemon, sailormoon, dragoon ball, mirmo zibang,kalau nak di huraikan macam-macam lah.. kartun malaysia pun tak kurang best juga.. saya suka tengok anak2 sidek, danial, bola kampung... macam-macam lah... banyak sangat cerita yang dah saya tengok.. kalau dragon ball tu dari awal sampai habis episod saya tengok.. kartun ni boleh buat kita hilang tension.. bila kita ketawa, lupa kejap masalah yang tengah melanda.. tu yang best.. ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:02


kenapa saya suka tengok krtun?sebab dia best..
kenapa saya suka tengok krtun?sebab dia mmang bset lah....boleh ktawa
sponge bob, naruto,simpson...dll

Bookmark and Share

    


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:05


suka tengok kartun fireman sam kat channel ceria
mesti tengok dengan anak sedara tiap-tiap pagi sebelum p kerja... :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-07 12:05


kenapa saya suka tengok kartun?? kenapa ye..sebab best..
boleh buat hati kita happy..boleh menceriakan keadaan rumah..
Sin Chan, Kiteretsu, naruto, Doraemon dan lain-lain..best, terutma cerita katun jepun..sebab mata kartun dia cantik:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 21-11-07 12:06


sebab kartun semua comey2 saja

mggmbirekn hati yang sedang serabut dengan kerja yang banyak

lagi..

kartun ni buat kita rasa mude saja
kembali ke zaman kanak-kanak

walaupun sekarang masih mude..tapi kalau tengok cerita kartun lagi rasa mude

yeaaaaaaaaaahhh
i lurveeeeeeeeeee it`` :)

ahaaaaaaaaaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

puterisembilu
WARGA SETIA
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31480
Posting: 591
Dari: Kota Kinabalu,Sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:09


Pada 20-11-07 23:30 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

siapa di kalangan kalian yang meminati karton Tom & Jerry?
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterisembiluProfil   Hantar PM kepada puterisembilu   Pergi ke puterisembilu's Website   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:32


Pada 21-11-07 12:09 , puterisembilu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-11-07 23:30 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

siapa di kalangan kalian yang meminati karton Tom & Jerry?
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)



minat2..best apa..kartun yang melucukan..ringan sikit bebanan kat kepala..1 lagi mr.bean the animated..memang favorite lah..

yang lain-lain kurang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 12:45


sebab dia best...tapi jemu juga...hahaha... :lol:


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

aesa_85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31101
Posting: 71
Dari: batu pahat

japan  


posticon Posting pada: 21-11-07 13:49


kartunla.daya imaginasi yang tak terbatas..haha...bila dah tengok kartun,dunia ni macam dah tak wujud.hanya saya dan kartun..tapi tengok saja lah.tak boleh sampai terpengaruh dengan unsur2 yang tak patut pula..tapi memang sangat kreatif dan menarik bila org dapat idea untuk cipta kartun2 tu dengan dia punya jalan cerita.cara mereka buat homework untuk kartun tu sangat impressive sampai cara mereka menyampaikan idea seolah-olah benda tu terasa macam betul-betul wujud.contohnya naruto.watak2 pun diambil dari kisah2 klasik jepun.teknik2 ninja dia pun sangat mengagumkan..hmmh..memang mempesonakan..
lagi satu,kalau cerita kartun jepun,mesti ada moral dan mesej yang dia nak sampaikan dalam satu-satu cerita.biasanya tak kosonglah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aesa_85Profil   Hantar PM kepada aesa_85   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 13:53


Pada 20-09-03 17:35 , aini posting:

!!! QUOTE !!!

ASSALAMUALAIKUM...
ANA MINAT SANGAT kat CERITA KATOON SEBAB CERITANYA tak ada UNSUR NEGETIF BERBANDING CERITA2 LAIN.


.. ada apa kartun2 yang berunsur negatif.. banyak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 21-11-07 14:25


Assalamualaikum
sebab dia best....kiut...tak perlu fikir jauh...
dan taklah jiwang² ajek.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 14:29


kartun jepun yang jiwang pun banyak juga... :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 14:31


Pada 21-11-07 14:29 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

kartun jepun yang jiwang pun banyak juga... :P


.. setiap benda ada pro dan kontra kan.. jadi banyak jugak kartun yang jiwang.. banyak jugak kartun yang berunsur negatif.. bukan semua kartun itu mempunyai kebaikan dan berunsur positif..
[ Telah diedit oleh: kakisamun pada 21-11-07 14:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 15:06


pilih kartun yang tak jiwang... siapa suruh tengok yang jiwang.. ana suka tengok sonic...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 15:06


Pada 21-11-07 15:06 , kahfi8 posting:

!!! QUOTE !!!

pilih kartun yang tak jiwang... siapa suruh tengok yang jiwang.. ana suka tengok sonic...


.. selera manusia ini berbeza kan:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-11-07 10:00


Assalamualaikum
nasib baik saya tengok yang tak jiwang.... :bye:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

eshah
Warga Rasmi
Menyertai: 11.11.2007
Ahli No: 31657
Posting: 13
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 10:27


assalamualaikum..

kartun??
favourite tu..
sebab masa kecil-kecil dulu, parent sibuk sangat...
akak2 pula da besar..
so layan kartun seorang-seorang..hehe
sampai sekarang boleh duduk depan tv pagi2 dengan anak buah...
kartun punya pasal..hehe
selain dapat hiburkan hati...
ada jugak dapat idea and nilai2 murni..
bak kata orang 'buang yang keruh,ambil yang jernih'..
Allah kan bagi akal kat kita...

salam ukhwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For eshahProfil   Hantar PM kepada eshah   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 22-11-07 11:14


saja nak seronok2 tengok.. tapi bukan semua cartoon.. sekarang, saya download saja cartoon Naruto dari internet...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 22-11-07 11:27


sebab cartoon best....
lagi satu cita cartoon lawak2.. :lol:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

Imaniera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.04.2007
Ahli No: 29470
Posting: 57
Dari: miri, sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 23-11-07 08:28


salam....
memang ternanti-nanti topik ni. ehm, saya pula... dulu, waktu sekolah saya ada migrain. ngadap buku-buku yang tebal-tebal. argh, berpinar rasa mata. ada satu masa, kawan kongsi bagi saya baca komik DRAGON BALL. mula-mula baca, perasaan biasa saja. tapi, dah lama-lama timbul perasaan seronok. sejak tu, saya mula suka tengok kartun dan baca komik. tension ngadap buku, boleh buka komik atau tengok kartun. perasaan stress tu boleh hilang.
minat tu sampai sekarang ada. memang lebih suka tengok kartun daripada cerita-cerita yang lain. lebih baik banyak kebaikan kita dapat (walaupun bukan semua boleh dicontohi).

bila masuk alam pekerjaan, buku-buku komik saya ada tempat di antara rak buku saya. bila rasa idea jammed, boleh belek buku komik.. idea tu akan datang bila kita selalu senyum dan ketawa. sampaikan bos selalu tegur... komik saya terlalulah banyak di dalam bilik saya. huhuhu.

sekarang ni, bila balik kampung dan bersantai dengan adik-adik, saluran yang selalu dipertontonkan adalah kartun. seronok....
rindu dengan adik-adik saya.


-----------------
....kerana dalam cinta ada segalanya.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For ImanieraProfil   Hantar PM kepada Imaniera   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 14:39


cerita kartun ni kalau diambil sekadar hiburan untuk relax tak mengapa...tapi jangan obses atau fanatik..

kalau nak dilihat kecanggihan..lebih baik lihat "In Making" punya program...bagaimana kecangihan computer dan teknologi menghasilkan grafik dan ilustrasi 3d atau 4D tu, bukannya terpukau apa yang ada didalam kartun tu...


terutamanya sekarang banyak kartun dari jepun...

sekadar hiburan ok lah ..hilang tesion sekali sekala...dan menghargai idea kreatif orang lain..

tapi jangan sampai obses...sampai sibuk bincang power dan kuasa kartun tu,

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-12-07 23:39


Pada 28-11-07 14:39 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

cerita kartun ni kalau diambil sekadar hiburan untuk relax tak mengapa...tapi jangan obses atau fanatik..

kalau nak dilihat kecanggihan..lebih baik lihat "In Making" punya program...bagaimana kecangihan computer dan teknologi menghasilkan grafik dan ilustrasi 3d atau 4D tu, bukannya terpukau apa yang ada didalam kartun tu...


terutamanya sekarang banyak kartun dari jepun...

sekadar hiburan ok lah ..hilang tesion sekali sekala...dan menghargai idea kreatif orang lain..

tapi jangan sampai obses...sampai sibuk bincang power dan kuasa kartun tu,


hehe... setuju... saya pun minat kartun juga... tapi saya lebih minat manga dan anime (kartun jepun)dah lama... sejak sek rendah lagi. bermula dengan dragon ball, dragon quest, kungfu boy, doraemon dan sampailah sekarang majoriti kartun yang saya tonton atau baca adalah dr jepun. Kenapa? sebab, selain boleh release tension manga+anime ni banyak pengajaran yang dia selitkan dalam setiap cerita. especially naruto. p'sahabatan... smgt tak mudah putus asa dan len2 lagi.
memang betul ada saja manganime yang tak senonoh. kalau dah boleh agak yang manganime tu tak sesuai ditonton atau dibaca, tak payah tengok dan tak payah baca...
kadang-kadang saya pun agak obses dengan manganime ini... macam budak-budak. sedangkan umur semakin meningkat. so, saya amat bersetujulah dengan saudara zulman... harap2nye dan saya cubalah untuk tak obses sangat dengan manganime ini... insya Allah... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 22-12-07 00:05


:: tengok kartun sebab enjoy & best :kelip: masa kecil-kecil suka tengok kartun tomatomen yang cute.Tapi sekarang ni dah tak ada lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 15:28


Pada 22-12-07 00:05 , dziaulhaq posting:

!!! QUOTE !!!

:: tengok kartun sebab enjoy & best :kelip: masa kecil-kecil suka tengok kartun tomatomen yang cute.Tapi sekarang ni dah tak ada lagi..


ye..dah lama tak ada kartun itu...
tapi tak suka makan tomato..hehe :sopan:

dapat relakskan fikiran...
i love it :welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

ilma
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14511
Posting: 247
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 15:47


suka sangat tengok cerita cartoon...
suka tengok usop sontorian dan kluang man....
best...tapi sekarang tak banyak cerita cartoon melayu kan...Kalau ada pun tak menarik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilmaProfil   Hantar PM kepada ilma   Pergi ke ilma's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.163301 saat. Lajunya....