Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya
-- Ibnu Abbas

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: JIKA KAMU SEORANG MUSLIM...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» JIKA KAMU SEORANG MUSLIM...

Please Mendaftar To Post


Oleh JIKA KAMU SEORANG MUSLIM...

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-07 15:12


READ THIS:
Islam - as in "I slam my d*** into my 9 year old chil - I mean, wife!Hey no problem, menstruation = ready for sex, right?".


celaka!!! dia menghina Rasulullah dengan siti aisyah...
kata-kata ni adalah dari wachamalit (melayu islam dari malaysia yang dah murtad jadi atheist). budak lelaki.
sejahil2 saya rasa nak bunuh saja budak lelaki bedebah ni. katanya masih study kat IPTA. tahun depan ke oversea dan nak duduk kat sana selama2nya. kononnya nak lari dari Islam yang dia anggap tak betul. agama dia tu terang lagi nyata tak betul.

tak percaya masuk yahoo. lepas itu taip ffi holiday. or taip wachamalit terus selepas masuk yahoo. saya dah tak boleh masuk www.faithfreedom.org/forum mungkin dah kena banned.


-----------------

[ Telah diedit oleh: zc pada 06-02-07 15:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-07 15:36


maaf jika ada yang konfius.
topic ni lebih sesuai untuk forum agama. tapi memandangkan kurang dapat sambutan, saya letak kat sini. boleh kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-07 15:45


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Astaghfirullah. Penghina agama ni sememangnya menjadi ujian kepada orang Islam sebenar. Kita kaji seerah di mana Rasulullah saw dan para sahabat berhadapan dengan kes seumpama itu. Golongan yang menghina ini akan diajak berbincang selain yang ingin menegur membawa imej Islam yang bersih.

Ini bermakna Islam pada umumnya hendaklah dijadikan sebagai panduan hidup yang berasaskan Al Quran dan As Sunnah. Maka barulah golongan yang ingin menghina ni tidak terus keliru dan dapat merubah perspektif pandangan mereka. Contohnya Rasulullah saw dapat membawa beberapa orang Yahudi kepada Islam dengan tindakannya yang sabar dan beradab sopan (berakhlak mulia).

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - kerja kita sekedar menyampaikan (berdakwah) dan petunjuk hidayah itu hanyasanya dari Nya (Allah Azza Wajalla)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-07 15:52


tapi ummi, budak yang bernama wachamalit ni dah murtad. dari islam ke ateist. kalau ummi masuk laman web yang saya sebut diatas membuak2 rasa marah. orang islam kena persiapkan diri. kalau orang kafir sanggup bersusah payah belajar bahasa arab Kenapa umat islam tak mahu belajar b. inggeris supaya mudah nak patahkan mereka.

p/s: sakit hati betullah ummi baca apa yang mereka kata. tak puas hati ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 01:11


Sabran ya anakanda zc. Elak dari masuk ke laman web sebegitu kecuali hati dah benar-benar kuat unuk mengatasi segala rintangan. Wallahu'alam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 07:34


ish.. ish... memang nak kena lah si wachamalit tu...

apa pun, terima kasih ya saudara zc.. kerana telah menyedarkan saya dari kealpaan...

bersama2lah kita umat Islam bangkit dan memartbatkan maruah Islam kembali...

Allahuakbar!


p/s: dah tak ada masa dah nak kata english tu susah... insyaAllah, kalau kita niat ikhlas belajar english supaya dapat memartabatkan kembali maruah Islam, segalanya akan menjadi mudah.. amin..


-----------------
~ He knows the treachery of the eyes and that which the mind conceals ~
[ Telah diedit oleh: gingie pada 07-02-07 07:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 07-02-07 10:16


...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 07-02-07 10:28


salam...
saya dah view web tu..
xsnggup nak baca..
semoga pihak2 tersebut bertaubat sebelum terlambat..

...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 13:14


sabar ya akhi zc...ana faham perasaan macam mana tu...tanggungjawab kita semua as da'ie dalam menyeru amal makruf nahi mungkar perlu dipertingkatkan..tak dinafikan isu-isu yang macam ni sangat sensitif sebab ianya memburukkan Nabi kita yang sememangnya maksum...kita perlukan pelbagai medium yang secara hikmah...mudah2an budak tu mendapat hidayah Allah...terbuka hati untuk menerima kebenaran...kita sama-sama doa untuk kesejahteraan ummat selurunya...wallahu'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 07-02-07 13:46


ana dah pergi web itu...astaghfirullah..memang kena kuat iman....moga ALLAH beri hidayah pada mereka semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 14:41


salam..
ana pun ada baca,penghina2 islam ini memang banyak..ada diantaranya yang memang kafir laknatullah dan ada diantara golongan2 fasik dan murtad..inilah dugaan sebagai muslim,tapi kita perlu ingat..janganlah kita berdebat dengan orang bodoh kerana itu hanyalah perkara sia-sia..biarkan pencaci-pencaci agama itu terus hingga kehabisan kata,kita hanya perlu doa nangis2 dan azam agar dapat tashykil mereka..kita ikut cara nabi S.A.W melalui jalan dakwah,ajak mereka kepada kebaikan dan kebenaran..jauhi kekerasan seboleh yang mungkin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 14:43


kita kena kasihan,sedih dan risau sepertimana risau nabi S.A.W terhadap mereka..semoga Allah beri mereka hidayah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

raytec
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16573
Posting: 29

blank  


posticon Posting pada: 07-02-07 15:02


Pernah tak kita terfikir Kenapa berlaku begini?

Silapnya dari kita juga, hari ni bila kita dengar seorang murtad membuak2 marah kita, kita caci dia, kita maki dia, tapi berapa ramai antara kita yang bangun malam berdoa minta diturunkan hidayat pada mereka ini....???

Bookmark and Share

    


  Member Information For raytecProfil   Hantar PM kepada raytec   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 16:17


Pada 07-02-07 01:11 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Sabran ya anakanda zc. Elak dari masuk ke laman web sebegitu kecuali hati dah benar-benar kuat unuk mengatasi segala rintangan. Wallahu'alam.


sabar....sentiasa sabar...

saya masuk dalam website tu pun sebab tergerak hati nak tengok fenomena murtad. cari punya cari terklik kat website tu. tergerak hati...
saya berdebat pun bukan marah2 dan hina mereka. saya guna cara lembut walaupun dalam hati Allah saja yang tahu.. berdakwah kena konsisten. memang kasihan bila tahu ada yang murtad.
kita kena kembalikan mereka back to Islam. agama kita bukan boleh buat main-main., macam agama lain.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 16:19


kita tak boleh diam bila kafir laknat menghina Islam and Rasullullah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 17:19


saya pun dah baca...Astaghfirullah...
dengan bangganya dia cakap dah keluar Islam...
takutla dunia akhir zaman ini...makin hari makin...entahlah...
semoga Allah melindungi kita semua dan sentiasa kekalkan hidayah lam hati kita...ameen!

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

zahhra
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26216
Posting: 25
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 17:54


Astaghfirullah...harap-harap sempat lah taubat sebelum mati

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahhraProfil   Hantar PM kepada zahhra   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 18:09


Pada 07-02-07 16:19 , zc posting:

!!! QUOTE !!!

kita tak boleh diam bila kafir laknat menghina Islam and Rasullullah.


Setuju.... Setuju... Setuju..!!

Teruskan perjuangan... semoga Allah memberi kita semua sebuah kemenangan... dan semoga Allah menetapkan hati kita semua pada Islam dan memberikan wachamalit and the geng kesempatan untuk bertaubat.. Ameen...


-----------------
~ He knows the treachery of the eyes and that which the mind conceals ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 07-02-07 21:38


payah juga nak menjawab aemua tuduhan mereka...dahlah kena berhujah lam bahsa inggeris...tapi itu tak ada masalahh sangat...masalahnya kita kurang ilmu untuk pertahankan agama kita.....takut hujah2 yang diberikan tak dapat meyakinkan mereka.....mungkin kita kena aturkan sesiapa yang pandai berhujah untuk meyakinkan mereka tentang kebenaran Islam ini....moga ALLAH memebri hidayah dan petunjuk kepada mereka...ana sedih ada seorang itu sanngup mengaku anak ALLAH....nau'zubillah hi minzalik...ya Allah..kekalkan hidayahMu dalam hati kami senantiasa...janganlah kau matikan kami melainkan dalam keadaan kami beriman kepada MU......ameen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 21:53


peranan sebagai da'ie ya ukhti wa akhi semamngnya sukar dan memerlukan ketahanan dalaman yang mantap...kita perlu berdakwah kepada golongan yang jahil,alim,keras,lembut...sesuai dengan mereka...berdakwah dengan keluarga sendiri pun amat payah inikan pula org luar yang asing...cuma ana ingatkan untuk diri ana dan org lain,kita jangan cepat melatah apatah lagi memandang rendah even dengan org kafir kerana bila Allah nak bagi hidayah kepada mereka,bukanlah sesuatu yang mustahil mereka lebih beriman daripada kita yang biasa-biasa sangat ni...kita yang konon Allah sayang jangan lupa ingatkan diri,Allah boleh tarik balik hidayah tu bila-bila masa yang dia suka...sesungguhnya Allah itu membolak balikn hati...mudah2an hati-hati kita sentiasa di atas landasan yang benar dan dimatikan dalam keimanan yang benar-benar jitu dan mantap hanya dan kerana hanya kepada Allah...mudah2an...semuanya terletak ditangan kita sebagai da'ie dan beristiqamah dalam nak pelihara nikmat terbesar yang kita semua ada iaitu nikmat iman dan islam...bersyukurlah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 23:06


setuju dengan semua pendapat...
nanti kalau ada apa-apa yang terkini saya akan bagitahu.
sekarang mereka sedang perlekehkan Allah. mereka kata kita orang Islam sembah tuhan bulan. sebab lambang kebanyakan yang berkaitan Islam adalah bulan. mereka kata ada bukti dari sumber arkeologi.

satu lagi, jika ada dikalangan kalian yang ada member or saudara yang belajar kat kansas state university mesti tau cerita hasnah murtad. kan? dia tu dah kawin dah...jadi penganut katholik yang taat!
seorang lagi melayu murtad....

p/s: sertakan dalam doa kalian supaya Allah peliharakan Islam dan umatnya dari bahaya dunia dan akhirat dan juga supaya yang sesat kembali bertaubat.

perang saraf mesti lawan dengan saraf....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 23:11


Posted: Wed Jun 08, 2005 11:51 am    Post subject: Secretly an apostate

--------------------------------------------------------------------------------

Hello everyone.I am from Malaysia.
First of all I wish to thank Ali Sina for creating such a great site.
I am only 20 years old.I must be the youngest person around here!
I am very proud to say that I have finally renounced the false religion of Islam!Thanks a lot to Mr.Sina and a whole bunch of helpful people here who shown and proved to me the real face of Muhammad,the fallacies of the Quran,and wicked acts done by extremists around the world.

I'll try to describe my background,and at the same time not revealing too much information as to reveal my identity.
My doubts about Islam came when I was 17.I was revealed by someone (i wouldn't dare mention who,sorry) about the contradictions of the hadiths to the quran.I started making a lot of research myself about the hadith,and read about the arguments between the Sunnis and the so-called 'Quranites'-Muslims who insist that they should only follow the Quran for guidance.By then I have affirmed myself that the Hadith was a lie.Well,maybe not when it came to revealing the outrageous acts of Muhammad.Its interesting that the arguments of hadith supporters are used back against them in uncovering Muhammad's evil and the fallacies of Islam!
Then about a year later,I was further revealed of the true nature of the Quran in an article in the Web titled The Arab Conspiracy.I forgot the url at the moment sorry,but you can access it easily by typing the title on yahoo! search engine or Google .So it seems that the meaning of the Quranic verses were peverted into a hideus cult of idol-worship.Then,it affirmed to me that Islam is not that perfect and 'holy' as it seems.
The final 'blow' came last year in November.I by chance stumbled into faithfreedom.org.Now I know that Islam,the whole of it,was a LIE.I have been wasting a good part of my life worshipping a moon god,following a cut-and-paste book,hating non-muslims,and condemming the West.
The impact wasn't so hard to me to accept.Perhaps because I am a very critical and open minded person who likes to ask for verification on all of that was unclear.But also because I made my transition to apostasy step-by-step;accepting the lie behind Hadiths,then lie in the Islamic teachings,then lie in the whole of the religion itself.
But I will not be announcing to anyone in Malaysia about me leaving Islam.Even in Malaysia apostates are treated very badly and even murdered.Malay muslims are very unforgiving and irrationally intolerant and violent when it comes to religion.They even made put in the Constitution that malays,in definition are:
-Muslim (!)
-using Bahasa Melayu as mother tongue
-practicing malay customs.

So Hindu Malays in Malaysia (who mostly live in Kelantan) are DENIED of their Malay heritage.They are denied of their 'bumiputra privilege'-enterance to public universities,sholarships,loans,political rights,etc.They are treated just like Chinese,Indians,Eurasians,etc.In fact,their mock-up is so effective that NOBODY knows that they are Malay,except perhaps their Muslim relatives.
Opps,going off topic.

I am no hadith or Quran nerd,but I will try to debate as best as I can in this forum.I hope my knowledge will be of use to all!
- kata-kata WACHAMALIT...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

umi_iium
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27261
Posting: 133
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-02-07 02:42


-say no to apostacy-

Bookmark and Share

    


  Member Information For umi_iiumProfil   Hantar PM kepada umi_iium   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 18:57


bahaya sungguh cabaran kita di hari-hari mendatang....
semoga diberi kekuatan oleh-NYA.....


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 11:04


bila baca article ada muslim yang murtad especially melayu...saya jadi sedih...terpikir Kenapa mereka jadi macam tu. bukan semuanya tak berpelajaran...semuanya educated2 person.
kalau nak diikutkan hanya 5-6% saja komuniti kristian di malaysia...tapi kalau kat pantai barat tu banyak jugak gereja ye?

kita kena buat sesuatu ni...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 12:12


http://www.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?t=18963. masuk forum bahagian new members welcome. then, clik kat hi anybody from malaysia? kat situ ada ramai murtad yang bodoh lagi bangang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 13:32


Malaysian Man Seeks to Renounce Islam
Mon Feb 5, 2007 3:47 AM ESTworld-news, malaysia, babies, malay-muslim, chinese-malaysian, swappedSean Yoong, AP Writer
KUALA LUMPUR, MALAYSIA — An ethnic Chinese Malaysian mistakenly given by doctors to a Malay Muslim couple at birth nearly three decades ago is bracing for a possible legal battle so he can renounce Islam, an action that can be considered a crime in parts of Malaysia.

Zulhaidi Omar, 29, who now goes by the name Eddie to his family and friends, said he discovered his true identity by chance and met his biological parents in 1998 after years of being teased about his Chinese features.

"I want to get my life back in order now," Zulhaidi told The Associated Press in a telephone interview from his southern home state of Johor.

Zulhaidi, a sales executive raised in an ethnic Malay Muslim family, said he was revealing his story only now because he wants to take a Chinese name and change his religion to Buddhism. About 20 percent of the Malaysian population is Buddhist.

He declined to comment further, citing sensitivities concerning religion in this predominantly Muslim nation. The constitution does not allow Muslims to renounce their religion, and doing so is considered apostasy and punishable by jail in several states, though not in Johor.

Michael Tay, a politician with the Malaysian Chinese Association who is helping Zulhaidi, said he was negotiating with Johor state authorities to grant Zulhaidi's request.

"The academic question is whether he can return to his Chinese identity," Tay told the AP. "I have told (Zulhaidi) it could be an uphill battle, but he still wants it," Tay said.

It is not clear how long a resolution might take and the case could eventually be handed to the Islamic Shariah court, which presides over religious issues involving Muslims, Tay said.

State religious officials could not be immediately reached for comment.

Malaysian media first reported over the weekend Zulhaidi's claim that he was spotted working in a supermarket eight years ago by his biological sister who noticed he was the spitting image of their father, Teo Ma Leong, 67.

A DNA test later confirmed the relationship and Zulhaidi moved in with his parents three months later, The Star newspaper reported.

The Malay boy that the Teo family brought home because of the mix-up was raised as Tian nothing, and is now married to a Chinese woman, according to The Star. Tian nothing told the newspaper he has no intention of looking for his biological family and is happy to treat Teo and his wife, Lim Sai Hak, as his parents.


© 2007 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122777 saat. Lajunya....