Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-12-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
sadiqah: 60 hari yang lalu
owl_UM: 63 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: umat....kini....KUSTEM....dulu....


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» umat....kini....KUSTEM....dulu....

Please Mendaftar To Post


Oleh umat....kini....KUSTEM....dulu....

nur_kasih87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27305
Posting: 57
Dari: dialam sementara....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 15:01


salam...nak tahu ada tak budak UMT kat sini....kalau ada mai lah masuk....jangan malu,jangan segan....kalau yang dari aloq staq lagi baguih.......:-Dsaja saja nak tahu....:-)


-----------------
ilmu yang dimiliki masih belum cukup untuk menjadikan diriku seorang hamba yang beriman...moga matlamatku untuk mendapat redhoMu tercapai....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih87Profil   Hantar PM kepada nur_kasih87   Quote dan BalasQuote

aaliyah_insyirah
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2006
Ahli No: 27144
Posting: 7
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 07-02-07 12:55


----salam mahabbah-----
alhamdulillah.akhirnya dapat jugak status umt.
harap perubahan bukan sekadar nama.


--ana org terengganu ---bukan alo staq(^-^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aaliyah_insyirahProfil   Hantar PM kepada aaliyah_insyirah   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 07-02-07 13:36


salam....kat sana ada bukak jawatan kerja kosong tak??Kalau ada boleh tak bagitahu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 14:29


:-D Sekarang, IPTA dah semakin bertambah....baguslah....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 15:26


UMT stand for what?
U...
M...
T....

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 07-02-07 15:46


Pada 07-02-07 15:26 , triptofana posting:

!!! QUOTE !!!

UMT stand for what?
U...
M...
T....


U for Universti
M for Malaysia
T for Terengganu


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 16:59


Tahniah kepada KUSTEM kerana dinaikkan taraf sebagai sebuah universiti.

Bak kata aaliyah_insyirah, harap perubahan bukan sekadar pada nama sahaja.

Selamat berusaha kepada warga UMT untuk membuktikannya! :-)


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.
[ Telah diedit oleh: triptofana pada 07-02-07 17:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

nur_kasih87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27305
Posting: 57
Dari: dialam sementara....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 13:02


terima kasih......vitamin_hati lambat tanya....baru-baru ini ada temuduga jawatan kosong tapi tak tahulah jawatan apa...kalau nak tahu,rajin2lah buka.www.umt.edu.my:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih87Profil   Hantar PM kepada nur_kasih87   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 13:05


oh..
KUKUM pun dah tukar nama juga..
jadi UNIMAP (Universiti Malaysia Perlis)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 18:24


Pada 07-02-07 14:29 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:-D Sekarang, IPTA dah semakin bertambah....baguslah....



salam..

pembetulan buat eme86..

sebelum KUSTEM ditukar nama kepada UMT... serta KU yang lain yang terlibat dalam enjenamaan semula ni...
ianya memang IPTA...
cuma penggunaan kolej universiti itu menggambarkan pengkhususan dalam bidangnya saja.. huhuhuh...

:-) ;-) :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

asney
Warga Rasmi
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28493
Posting: 4
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-07 19:48


alhamdulilah...
kustem dah jadi UMT..
ana berbangga sebab kg ana makin maju...makin dikelilingi dengan U...intitusi pendidikan tgi...moga anak watan kat sni makin mengejar kecemerlangan...

ana bgga jadi warga UMT...
bgga jadi mahasiswi...dan jadi warga FST..

Bookmark and Share

    


  Member Information For asneyProfil   Hantar PM kepada asney   Quote dan BalasQuote

nur_kasih87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27305
Posting: 57
Dari: dialam sementara....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 10:24


betul cakap ismi_atikah.KU yang dulu memang dah IPTA.jangan anggap IPTS.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih87Profil   Hantar PM kepada nur_kasih87   Quote dan BalasQuote

princess_izny88
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2006
Ahli No: 25547
Posting: 19
Dari: Sg Petani, Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 13-02-07 11:51


ana dulu bekas student KUSTEM...ambil course perikanan.abah ana pun pernah dapat tawaran jadi lecturer kat KUSTEM,tapi abah ana tolak.ana pun keluar dari KUSTEM..course perikanan tu ana tak minat.apa2pun...tahniah untuk warga UMT atas penjenamaan baru KUSTEM..

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_izny88Profil   Hantar PM kepada princess_izny88   Quote dan BalasQuote

ainsyam_shafie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12633
Posting: 52
Dari: johor bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-07 17:06


dengar cerita...
wargasiswi di sana kuat merokok..betulkah???
tak tahan tekanan belajar agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainsyam_shafieProfil   Hantar PM kepada ainsyam_shafie   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 20-02-07 17:11


Pada 11-02-07 13:02 , nur_kasih87 posting:

!!! QUOTE !!!

terima kasih......vitamin_hati lambat tanya....baru-baru ini ada temuduga jawatan kosong tapi tak tahulah jawatan apa...kalau nak tahu,rajin2lah buka.www.umt.edu.my:-)



10Q..insyaAllah...nak apply lecturer kat sana....bangga jika dapat berkhidmat di negeri sendiri....


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 20-02-07 17:29


ana bukan UMT, tapi ana student UMP. boleh juga kan.kita ni sama-sama student.
lagipun UMT dan UMP adalah U pantai timur.apa pun,kita patut bersyukur lah atas penjenamaan semula ini..hidup UMT,hidup UMP.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kasih87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27305
Posting: 57
Dari: dialam sementara....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 13:46


mana ainsyam_shafie tau???xada dengar pun.kalau betul,yang malunya org negerinya...:-D:-D:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih87Profil   Hantar PM kepada nur_kasih87   Quote dan BalasQuote

fauziana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.07.2004
Ahli No: 10117
Posting: 103
Dari: Kuala terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 13:59


Pada 20-02-07 17:06 , ainsyam_shafie posting:

!!! QUOTE !!!

dengar cerita...
wargasiswi di sana kuat merokok..betulkah???
tak tahan tekanan belajar agaknya...


erm...saya bukan stdnt UMT tapi anak ganu lah.saya study kat gombak.actually mn2 pun berlambak siswi yang merokok.bukan sna saja.
wallahua'lam.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzianaProfil   Hantar PM kepada fauziana   Quote dan BalasQuote

nur_kasih87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27305
Posting: 57
Dari: dialam sementara....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-02-07 13:34


betul tu fauziana.selaluny paling banyak kat universiti kat bandar macam KL dan selangor...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih87Profil   Hantar PM kepada nur_kasih87   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 28-02-07 13:56


memang banyak ke wargasisiwi banyak mrokok..? tak tahu lah pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

al-Khwarizmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23624
Posting: 105
Dari: Islamic City

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-07 01:36


salam...
boleh tak sesiapa tolong bagi tau naa baru bag yang ku2 ini...


KUSTEM...(da bagi tau kan tadi)
KUKUM...
KUTKM
KUTPM

apa lagi eh....boleh tak bagi tau semua...saja saja sebagai pengetahuan am...
lately aku asyik dok depan komp saja....buat assignment, lab report, tutorial, project.... dan sebagainya...pergi kelas belajar, kat bilik belajar juga....eih apa nak jadi aku ini...kerja belambak...
semakin kurang campur dengan orang...dah jadi macam org primitif lagaknya....

Sorry ek off topic... tapi sesiapa yang tau boleh lah bagi tau aku


-----------------
Takkan Hidup dengan Pujian Manusia;
Takkan Mati dengan Cacian mereka.


Bookmark and Share

    


  Member Information For al-KhwarizmiProfil   Hantar PM kepada al-Khwarizmi   Quote dan BalasQuote

nur_kasih87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27305
Posting: 57
Dari: dialam sementara....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-07 13:10


KUKUM-UniMAP(unvsiti Malaysia perlis)

KUTPM dan KUTKM tak pasti.selalu juga konfious.hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih87Profil   Hantar PM kepada nur_kasih87   Quote dan BalasQuote

umairah_85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.01.2007
Ahli No: 28069
Posting: 25
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 03-03-07 14:05


tanhiah kepada UMT..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah_85Profil   Hantar PM kepada umairah_85   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 15:14


UMT...erm..tapak yang sama, tapi nama silih berganti..
dah makin lain UMT..dah makin membangun..:)

sebelum ni namanya UPM, then tukar ke KUT(kolej uni.terengganu)..dan tukar lagi ke KUSTEM..sehingga sekarang ..terbaru UMT..(ada yang gelarkannya UNi.Mengabang Telipot..dan ada yang gelarkan UMT=YOU EMPTY)..jangan marah ye..student UMT..

banyak kisah di sebalik yang berlaku..
anyway> MAY ALLAH BLESS U..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

atulasca
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17781
Posting: 28
Dari: terengganu

Pahang  


posticon Posting pada: 11-03-07 22:09


salam ukhwah... ana student umt.. fmsm.. insyaAllah, moga perubahan nama kepada umt dapat meningkatkan lagi prestasi pelajar2 dalam akademik.. em, paling penting dalam sahsiah diri mahasiswa sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atulascaProfil   Hantar PM kepada atulasca   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-03-07 21:13


Assalamualaikum...
saya dr UMT.baru tahun 1.ambil sains kimia...Alhamdulillah,KUSTEM dah dnaiktrfkan jadi UMT...yang penting kita kena sentiasa dnaiktrfkn diri kita dalam tuntut ilmu.Insya-ALLAH.maaf,macam kenai saja nur_kasih87 ni?
[ Telah diedit oleh: anis87 pada 20-03-07 21:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-03-07 10:23


nanti ramai-ramai lah aply belajar kat UMT ek....

:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

nzawaty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22474
Posting: 124
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 20:40


huhu
rindunya kat kampus
zaman kat kampus memang best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nzawatyProfil   Hantar PM kepada nzawaty   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-02-08 12:20


salam...
saya pun student Universiti Malaysia Terengganu juga... FPE 2nd year...
KUTKM sekarang ni dah UTeM stand for Universiti Teknikal Melaka
KUTPM ni IPTS...


-----------------
~Islam is our way of life~

http://ungulavender.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

aishahumaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.11.2004
Ahli No: 12482
Posting: 48
Dari: U.M.T --

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-02-08 13:46


ada juga saudara ukhwah satu umat

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishahumairaProfil   Hantar PM kepada aishahumaira   Quote dan BalasQuote

aishahumaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.11.2004
Ahli No: 12482
Posting: 48
Dari: U.M.T --

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-02-08 13:47


Kenapa taip umat jadi umat?
kena taip U.M.T eh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishahumairaProfil   Hantar PM kepada aishahumaira   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.123669 saat. Lajunya....