Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: zina


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» zina

Please Mendaftar To Post


Oleh zina

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 05-02-07 00:04


sapa ada nak share?

hm... bagi saya salah satu punca zina bermula dari percintaan yang keterlaluan antara seorang lelaki dan seorang perempuan yang belum punya talian yang sah.

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

hosni_mubarak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2005
Ahli No: 20411
Posting: 104
Dari: kelana jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 00:08


memang tak dapat dinafikan yang itu menjadi salah satu faktornya...
tapi jangan lupa yang ada faktor lain yang menyebabkan zina ni...
pengaruh pornografi melalui televisyen dan internet sebagai contoh...

-hanya pendapat-

Bookmark and Share

    


  Member Information For hosni_mubarakProfil   Hantar PM kepada hosni_mubarak   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 00:16


setuju...

Allah berfirman "Jangan hampiri zina"

bukannya jangan melakukan zina...

so, jauhilah perbuatan2 yang mengundang ke arah zina...

terlalu banyak sekarang ni pengaruhnya terutamanya dari media lah...

fikir2kanlah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 00:17


Hmmm...Saya pernah menonton rancangan Laman Nurani dekat TV3 masa bulan puasa...Pendakwah dalam rancangan tu kata zina ni kebanyakkannya bermula dari perempuan sebab tak tutup aurat dan tak jaga suara apabila berkomunikasi...Dan di sebabkan kebanyakkan zina bermula dengan perempuan lah Surah An-Nuur ayat kedua di mulakan dengan "perempuan yang berzina" bukannya "laki-laki yang berzina"...

Saya bukannya nak salahkan perempuan saja dalam hal ni tapi saya cuma berkongsi maklumat yang saya dapat...


wallahua'lam


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 05-02-07 00:53


Alhamdulillah saya pun bersetuju dengan pendapat semua. hm... tentang firman Allah tu memang ada sebabnya mengapa Allah telah sebut penzina wanita itu. pada pandangan saya, lelaki juga memainkan peranan yang penting dalam mengelakkan zina.

contohnya kalau semua lelaki itu sedar bahawa dia adalah pemimpin bagi wanita, mereka takkan mudah2 sahaja untuk menundukkan kaum wanita. Kita juga sedia mklum bahawa wanita itu lemah....

bagi pengaruh media massa pula, memang saya amat bersetuju. Kerana daripada melihat, kita akan mengingat, dan kemudian timbul hasutan dan keinginan untuk mencuba pula.

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-02-07 01:11


Kerana ada "si pemurah" dan "si peminta sedekah"...!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 01:29


Pada 05-02-07 00:53 , mohdhanis posting:

!!! QUOTE !!!


bagi pengaruh media massa pula, memang saya amat bersetuju. Kerana daripada melihat, kita akan mengingat, dan kemudian timbul hasutan dan keinginan untuk mencuba pula.


Yang ni memang berperanan besar merosakkan pemikiran remaja...Bukan setakat bahan-bahan dari luar saja tapi bahan dalam Malaysia pun sama...Mempromosikan budaya yang tidak sihat seperti pendedahan aurat dan pergaulan bebas yang menjadi punca zina...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 05-02-07 07:11


hurmm..bagi mereka yang xemngamalkan syariat Islam..dan lsg xigt akan akhirat hanya bermain dengan keduniaan sahaja..maka mereka ini akan terjebak dengan gejala2 yang tak sihat...hatta sampai ada yang mengambil jurusan pengajian Islam sekalipon terlibat dengan gejalan yang macam ni..Kenapa?? belajar sebab nak lulus periksa saja...tapi xamalkan apa yang dituntut..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

jijol
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.06.2006
Ahli No: 24654
Posting: 32
Dari: SHAH ALAM

Selangor  


posticon Posting pada: 05-02-07 09:11


Pengakuan Ikhlas dan Jujur.
saya pernah berzina dengan seorang perempuan semasa menginap di genting highland.
saya amal menyesal dengan apa yang terjadi dan sehingga kini saya serba salah pada diri saya ...

Saya amat menyayangi dia walaupun saya tau semasa dia bercinta dengan ex-bf dulu dia pernah mengugurkn anak sebanyak 3 kali ...

Saya tidak mahu lepaskan dia kerana takut dia akan mengenali dengan lelaki yang mungkn akan memusnahkn hidupnya lagi ....

Saya tidak tau macam mana nak mengawal dirinya sebab dia amat degil dan terjebak dengan masalah sosial ....

Saya tau dia sebenarnya ingin di ambil berat dan dsayangi .. tapi susah bagi saya untuk tolong dia kerana dia tidak mahu membantu dirinya lagi ...

tapi jauh di sudut hati saya, saya tau dia seorang yang baik ... tapi sesuatu terjadi dalam hidupnya yang membuat dia merasakan dirinya tiada apa yang boleh disayangkn lagi ....

Dan kerana dia juga saya banyak berubah dan menjadi lebih baik.
sekarang ni saya tak tau macam mana nak bantu dia menjadi seorang yang baik dan solehah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jijolProfil   Hantar PM kepada jijol   Pergi ke jijol's Website   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 12:54


Assalamualaikum... penpadat anda semuanya betul dan saya sokong... kepada sdara jijol... semoga Allah beri hidayah dan taufik kepada awak dan kawan awak tu... sama-sama kita doakan... tapi awak mestilah kuatkan iman... dan tahan dugaan... memang saya mudah cakap kan.. tapi org yang mengalami tu.. na'u zubillah... cuma... saya doakan jijol dapat berubah dan bentu sahabat dia untuk berubah... InsyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 14:31


betul itu hanafirazali,saya bersetuju dengan awak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-02-07 14:37


Semua orang pernah buat silap
Jijool saya doakan awak jadi orang baik...
Allah Maha Pengampun

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

solehah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2006
Ahli No: 27962
Posting: 90
Dari: egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 15:56


WANITA HIASAN DUNIA...
JADILAH SEINDAH HIASAN...
BUKAN MENJADI FAKTOR PENYUMBANG ZINA...
LAKUKAN SESUATU dengan BERFIKIR DAHULU...
kalau TIDAK,AKAN MENYESAL KELAK..

-------------------------------------------------------
ALLAH HUMMA ZAWIJNA SOLIHAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah86Profil   Hantar PM kepada solehah86   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 05-02-07 22:53


Saya amat tertarik dengan isu zina ini kerana ZINA ada di merata2 sekarang ni. Bermula dengan zina mata, terus sampai ke zina yang sebenannya. So, pengakuan demi pengakuan telah didapati. Better dari mengaku daripada langsung tak mengaku yang dia telah berzina.

Kepada yang terlibat, please... jom sama-sama kita teruskan hidup kita. sebab kita adalah sama sahaja sebenarnya. Setiap org ada kelebihan dan kekurangan masing. Hari ini senang berkata sebab belum diuji. esok? lusa? tulat? minggu depan? dan tak tau lagi bila2 masa sahaja kita akan diuji.

Ujian terus dengan ujian kerana dengan adanya ujian, kita dapat tau siapakah yang berjaya dan siapa yang gagal!

sama-sama kita terus membincangkan isu ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 06-02-07 01:14


sama-samalah kita berdoa:
semoga ALLAH s.w.t jauhkan diri kita dari terjebak kedalam Zina... AMIN
insyaALLAH...orang yang menjaga diri akan terselamat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 14-02-07 19:20


TERBARU:

telah berjayanya tertangkap siswa tahun 3 dan siswi tahun 1 kerana berkhalwat. siswi tadi telah pergi bermlm di bilik siswa.

siswa yang tertangkap itu mengusapkan terima kasih kepada sahabtnya kerana membuat aduan. dia kata kalau tak, tak tahu apa lagi jadi kat depa...

Wanau'zubillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 20:00


:-) Mungkin mereka ini kekurangan didikan agama....sehingga sanggup melupakan dosa yang bakal ditanggung....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-02-07 00:00


salam,
skite penyebab zina ini iyela,
nafsu yang tfk dikawal.
suka tonton cerita yang xsptutnye ditonton.

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 15-02-07 08:51


Pada 05-02-07 09:11 , jijol posting:

!!! QUOTE !!!

Pengakuan Ikhlas dan Jujur.
saya pernah berzina dengan seorang perempuan semasa menginap di genting highland.
saya amal menyesal dengan apa yang terjadi dan sehingga kini saya serba salah pada diri saya ...

Saya amat menyayangi dia walaupun saya tau semasa dia bercinta dengan ex-bf dulu dia pernah mengugurkn anak sebanyak 3 kali ...

Saya tidak mahu lepaskan dia kerana takut dia akan mengenali dengan lelaki yang mungkn akan memusnahkn hidupnya lagi ....

Saya tidak tau macam mana nak mengawal dirinya sebab dia amat degil dan terjebak dengan masalah sosial ....

Saya tau dia sebenarnya ingin di ambil berat dan dsayangi .. tapi susah bagi saya untuk tolong dia kerana dia tidak mahu membantu dirinya lagi ...

tapi jauh di sudut hati saya, saya tau dia seorang yang baik ... tapi sesuatu terjadi dalam hidupnya yang membuat dia merasakan dirinya tiada apa yang boleh disayangkn lagi ....

Dan kerana dia juga saya banyak berubah dan menjadi lebih baik.
sekarang ni saya tak tau macam mana nak bantu dia menjadi seorang yang baik dan solehah.


Ni patut kena sebat 100x ini.Tu pun baru settle hukuman dunia dengan sebat.Takutlah azab ALLAH wahai sahabat


-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

cititel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21725
Posting: 150

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 09:23


Pada 15-02-07 08:51 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!



Ni patut kena sebat 100x ini.Tu pun baru settle hukuman dunia dengan sebat.Takutlah azab ALLAH wahai sahabat



adakah negara ini mengamalkan hudud yang membenarkan hukuman di jalankan ?? cuba kita fikir implikasi jika disebat 100x, pasti pemerintah akan membuat pelbagai alasan untuk menghalang hukuman ini.... inilah di namakan negara Islam Hadhari .......



-----------------
Pelaburan Hartanah...
http://jom2lelong.blogspot.com
jom jom kita beli rumah lelong...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cititelProfil   Hantar PM kepada cititel   Quote dan BalasQuote

melon
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2007
Ahli No: 28719
Posting: 65
Dari: kuala lumpur

saudiarabia  


posticon Posting pada: 16-02-07 11:41


assalamualaikum..
banyak faktor berlakunya zina antaranya:
-program tv yang tidak berfaedah dan ada unsur2 seks
-majalah2 pornografi yang banyak dijual terutamanya kepada budak remaja
-cd lucah
-apabila perempuan dan lelaki berdua-duaan pun boleh jadi zina sebab ada pihak ketiga iaitu SYAITAN
-NAFSU yang tak terkawal
so,sama-samalah kita berdoa kepada ALLAH supaya dijauhkan itu semua.kita dah lihat banyak kesan buruk akibat zina.semoga kita menahan diri daripada melakukan maksiat dga pertolongan ALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For melonProfil   Hantar PM kepada melon   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 11:55


zina masalah sosial yang paling teruk melanda umat manusia diseluruh pelosok dunia. bersama kita mencegah kemunkaran.

"kamu adalah umat yang terbaik yang dilahirkan untuk manusia, menyuruh kepada yang ma'aruf dan mencegah dari yang munkar dan beriman kepada Allah"

(Ali Imran :110)
[ Telah diedit oleh: LinCikedot pada 16-02-07 11:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 14:49


jauhila zina...semoga hidup dalam kerahmatan & bina hidup yang sihat

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 16:45


Tak faham dengan orang didalam artikel ni...sayang yang menghancurkan .....nak bantu orang tapi diri sendiri kena kawal dulu...apa pun moga diberikan jalan yang lurus....




saya pernah berzina dengan seorang perempuan semasa menginap di genting highland.
saya amal menyesal dengan apa yang terjadi dan sehingga kini saya serba salah pada diri saya ...

Saya amat menyayangi dia walaupun saya tau semasa dia bercinta dengan ex-bf dulu dia pernah mengugurkn anak sebanyak 3 kali ...

Saya tidak mahu lepaskan dia kerana takut dia akan mengenali dengan lelaki yang mungkn akan memusnahkn hidupnya lagi ....

Saya tidak tau macam mana nak mengawal dirinya sebab dia amat degil dan terjebak dengan masalah sosial ....

Saya tau dia sebenarnya ingin di ambil berat dan dsayangi .. tapi susah bagi saya untuk tolong dia kerana dia tidak mahu membantu dirinya lagi ...

tapi jauh di sudut hati saya, saya tau dia seorang yang baik ... tapi sesuatu terjadi dalam hidupnya yang membuat dia merasakan dirinya tiada apa yang boleh disayangkn lagi ....

Dan kerana dia juga saya banyak berubah dan menjadi lebih baik.
sekarang ni saya tak tau macam mana nak bantu dia menjadi seorang yang baik dan solehah.


posting:

!!! QUOTE !!!

TERBARU:

telah berjayanya tertangkap siswa tahun 3 dan siswi tahun 1 kerana berkhalwat. siswi tadi telah pergi bermlm di bilik siswa.

siswa yang tertangkap itu mengusapkan terima kasih kepada sahabtnya kerana membuat aduan. dia kata kalau tak, tak tahu apa lagi jadi kat depa...

Wanau'zubillah




Semua diatas akibat gagal dalam pengurusan nafsu, nafsu yang tidak terkawal akan membawa kearah kemusnahan...semua orang tak kira orang warak ke , alim ulamak ke , atau manusia biasa ke, pak imam ke mempunyai potensi jikalau gagal mengurus nafsu.urus nafsu dengan iman,
iman itu mutiara ..tapi iman itu juga tidak boleh diwarisi..bak kata Raihan...

Cara nak menyelamatkannya ialah dengan berkahwin...kalau dah hampir terjebak..

kalau belum...cuba elakkan dari hubungan tanpa ikatan...cegah sebelum parah!!!!!!!
[ Telah diedit oleh: zulman pada 16-02-07 16:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 17:51


Assalamualaikum..

astaghfirullah..
semoga Allah kuatkan iman kita semua...

yang penting, turuti segala perintah Allah tanpa banyak soal...
jauhi laranganNya walaupun benda sebesar zarah...

sebagai hamba tak layak kita persoalkan kenapa Allah dan rasul melarang itu dan ini...

WAHAI SAUDARA SEAGAMAKU...
BERHATI-HATILAH DALAM MEMILIH RAKAN DAN SAHABAT!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 23:33




aKaL dikurniakan oleh ALLAH.. moga kita dapat gunekan dengan sebijaknya... benteng iman kita dengan ILmu...
moga kita senantiasa dipagari dari mendekati zina...
insyallah..

wallahu'alam.....


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110655 saat. Lajunya....