Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 76
Ahli: 0
Jumlah: 76




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 22 jam, 9 minit yang lalu


Komputer dan IT
Topik: Selamat datang Windows Vista


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» Selamat datang Windows Vista

Please Mendaftar To Post


Oleh Selamat datang Windows Vista

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-02-07 15:16


TIDAK ramai pengguna komputer yang mengetahui mengenainya. Bagaimanapun bagi yang benar-benar mengenali dunia komputer, Windows Vista adalah suatu yang telah lama ditunggu-tunggu.

Bagi pengguna biasa, komputer yang mereka gunakan masa kini dengan menggunakan sistem operasi (OS) Windows seperti Windows 95, 98, ME dan XP telah mencukupi untuk melakukan pelbagai kerja, hiburan atau melayari Internet.

Bagaimanapun, sebagai pengeluar OS komputer utama dunia, Microsoft Corporation tidak pernah menganggap demikian.

Begitu juga bagi ‘kaki’ komputer kerana bagi mereka masih banyak ruang yang boleh diperbaiki dalam OS komputer sedia ada.

Sehubungan itu, Microsoft telah menamatkan penantian selama lima tahun peminat komputer dengan sistem operasi terbarunya, Windows Vista.

Seperti juga ketika pelancaran perisian-perisian terbarunya sebelum ini, Microsoft turut menjanjikan satu kelainan dan kepuasan baru untuk pengguna komputer melalui Windows Vista.

Perisian OS terbaru ini didatangkan dengan ciri-ciri yang lebih bergaya dan dijanjikan dengan pelbagai aplikasi pencarian yang lebih baik dan dilindungi dengan perisian keselamatan lebih utuh.

Walaupun beberapa reviu awal oleh pengguna komputer menyatakan beberapa kelemahan tetapi ramai yang mengakui perisian ini merupakan Windows yang paling selamat pernah dibangunkan Microsoft untuk pengguna.

Ketika pelancarannya di New York, Ketua Pegawai Eksekutif Microsoft, Steve Ballmer menyatakan keyakinannya Vista akan menjadi pusat kepada sistem hiburan berangkaian generasi baru di rumah.

Vista yang didatangkan sekali bersama perisian e-mel Microsoft Exchange dan suit perniagaan Office (Word, Excel dan PowerPoint) terbaru mula diperkenalkan ke 70 negara di seluruh dunia.

Kegilaan peminat komputer mengenai perisian terbaru Microsoft itu terserlah dan dapat dilihat apabila di Tokyo, kira-kira 80 orang sanggup beratur di hadapan sebuah kedai menjual komputer untuk menjadi antara orang pertama di dunia memiliki Vista.

Di London, salah sebuah syarikat penjual komputer peribadi (PC) terkenal dunia telah menggunakan watak Sherlock Homes pada pelancaran Vista yang melambangkan ciri-ciri keselamatan dan menggunakan artis bagi melambangkan multimedia.

Bagaimanapun, tahap penerimaan pengguna komputer terhadap OS terbaru Microsoft ini tidaklah sama kegilaannya dengan sambutan terhadap pelancaran permainan baru seperti PlayStation 3 atau Xbox 360.

‘‘Apabila saya melihat Windows Vista, saya melihat teknologi yang menarik dan relevan, tetapi sebenarnya ia bukan suatu yang benar-benar baru tetapi hanya peningkatan kepada produk sedia ada,’’ kata salah seorang penganalisis teknologi di IDC, Al Gillen.

Menurut Pengerusi Microsoft, Bill Gates, syarikatnya bukan hanya ingin menjual produk sekali sahaja tetapi akan menggunakan apa saja memasarkannya termasuk mengadakan jualan melalui Internet untuk kali pertama.

Walaupun strategi itu mungkin tidak akan memberi kesan besar kerana kebanyakan komputer hanya akan menukar OS komputer mereka apabila mereka menukar komputer baru.

Microsoft mendakwa Vista akan memberikan perubahan ketara kepada platform pengkomputeran yang akan menyebabkan pengguna kagum sebaik sahaja melihatnya.

Gates memberi beberapa contoh, antaranya bagaimana Vista akan menggunakan antara muka tiga dimensi (3D) dengan ikon-ikon yang begitu jelas.

Selain itu, pengguna juga akan berasa kagum dengan kemampuan komputer mereka untuk mencari maklumat melalui program pencarian yang diletakkan pada Windows atau aplikasi Office.

Dengan hanya berada di Menu Start, pengguna telah boleh mencari dokumen, e-mel, gambar, fail muzik menggunakan aplikasi Instant Search, sama ada maklumat berada dalam komputer atau Internet.

Bagi Gates, sistem operasi komputer telah menjadi lebih penting masa kini apabila PC telah berubah daripada hanya menjadi alat menaip surat kepada pusat hiburan berangkaian, perpustakaan media peribadi dan laluan ke Internet.

Sebagai contoh, segala maklumat mengenai cuaca dan maklumat terkini di Internet boleh didapati dengan mudah, begitu juga dengan proses memindah gambar- gambar dalam kamera digital ke komputer.

Sebenarnya banyak lagi ciri-ciri yang ditawarkan melalui Vista dan maklumat lanjut mengenainya boleh diperoleh di laman web Microsoft (www.microsoft. com).

Perisian ini dijual dengan harga antara AS$100 (RM370) hingga AS$400 (RM1,480) di pasaran seluruh dunia, termasuk Malaysia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 10:07


Vista tiru Macintosh Apple OS Tiger version 10.4.8... peniru!!!

beli Mac saja... PC ni xbagus sangat, kalau beli Mac, Windows XP dan Vista pun boleh run sekali...tak ada masalah... Virus pun tak ada, so save...

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 10:12


selalunya orang suka beli pc klon saja..
sebab senang nak upgrade dengan nak install macam-macam software/games..
mac os pun tak terlepas dari virus..
cuma saya suka design dia...cool :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 11:20


ana pengguna Mac setia... dah lama dah pakai, tak ada virus pun... lalala
PC? erm kasihan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 11:49


baca fakta ni lah dulu...sebelum beri komen brother...
lagi 1, kena cuba dulu pakai Mac sebelum nak bagi komen sama ada Mac kena virus or budak...
tengok sini -> http://www.apple.com/getamac/

ana dah guna Mac selama 7 tahun... memang tak ada kena virus...
so jangan sebar2kan fakta salah... kepada pengguna yang tak tahu apa-apa...bukan ke tu berdosa?

baca fakta ni juga-> http://www.apple.com/getamac/viruses.html

114,000 viruses? Not on a Mac.

By the end of 2005, there were 114,000 known viruses for PCs. In March 2006 alone, 850 new threats were detected against Windows. Zero for Mac. While no computer connected to the Internet will ever be 100% immune from attack, Mac OS tak has helped the Mac keep its clean bill of health with a superior UNIX foundation and security features that go above and beyond the norm for PCs. When you get a Mac, only your enthusiasm is contagious.

Connecting a PC to the Internet using factory settings is like leaving your front door wide open with your valuables out on the coffee table. A Mac, on the other hand, shuts and locks the door, hides the key, and stores your valuables in a safe with a combination known only to you. You have to buy, configure, and maintain such basic protection on a PC.

On a Windows PC, software (both good and evil) can change the system without your even knowing about it. In order for software to significantly modify Mac OS tak, you have to type in your password. You’re the decider. You approve changes to your system.

People attempting to break into computers may disguise a malicious program as a picture, movie, or other seemingly harmless file. You might download such files from the web or get them via mail or chat. A PC just blindly downloads them without a peep. A Mac, however, will let you know that you may be getting a wolf in sheep’s clothing. The Mac web browser, Safari, can tell the difference between a file and a program, and alerts you whenever you’re downloading the latter.

A Mac gets much of this out-of-the-box protection from its open source UNIX heritage. The most critical components of Mac OS tak are open for review by a worldwide community of security experts. Their input helps Apple continually make Mac OS tak ever more secure. And it’s simple to update a Mac with the latest advances. By default, a Mac checks for updates weekly. For pure peace of mind, you can set a Mac to download security updates automatically. Apple digitally signs the updates, so you can be sure they come from a trusted source.

To get a sense of just how big the virus problem is, search for “virus” at both Apple* and Microsoft*. Compare the number of results. What’s more, the 100 most virulent attacks cause 99.9% of damage from malicious software. None of these attacks work on Mac OS tak. Don’t you deserve such protection?

http://searchcgi.apple.com/cgi-bin/sp/nph-searchpre11.pl?q=virus&restrict=us_only&site=us_only&lr=lang_en&access=p&oe=utf8

http://search.microsoft.com/results.aspx?mkt=en-US&setlang=en-US&q=virus

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 11:51


ataupun senang ana cakap lah...

kalau anta masih ragu2 sama ada benda tu halal or haram... mana boleh anta terus labelkan nya HARAM, betul budak?

perlu ada fakta yang jelas... dan sijil untuk menyatakan benda tu halal...

so pasal Mac, ana dah guna, dan dah lama ana guna Mac... ana tahu lah... anta? ada guna? tak ada kan? so komen-komen ni masa fakta anta?

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 11:52


so pasal Mac, ana dah guna, dan dah lama ana guna Mac... ana tahu lah... anta? ada guna? tak ada kan? so komen-komen ni mana* fakta anta?

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 12:27


saya minta maaf kalau tersilap tulis (mac os tak terlepas dari virus)..
saya ada terbaca kat internet sebelum ni...tapi rumors lah ye.

ok..sorry again
tak mampu nak beli mac :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

winamp
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12377
Posting: 39
Dari: Bangsar

canada   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 03:24


yup, memang betul. sapa kata os yang tak ada virus. linux yang open source pun ada virus inikan pula osx. ingat masa memula osx panther keluar dulu ada satu virus yang boleh hack registery panther ni. selepas itu apple upgrade panther kepada mac osx tiger mod. baru nampak ada safty sikit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For winampProfil   Hantar PM kepada winamp   Quote dan BalasQuote

winamp
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12377
Posting: 39
Dari: Bangsar

canada   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 03:27


Pada 25-02-07 10:07 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

Vista tiru Macintosh Apple OS Tiger version 10.4.8... peniru!!!

beli Mac saja... PC ni xbagus sangat, kalau beli Mac, Windows XP dan Vista pun boleh run sekali...tak ada masalah... Virus pun tak ada, so save...



jangan kata microsoft peniru, apple punya os sendiri ( mac osx ) buakn 100% apple yang buat. teknologi asal adalah usaha sama dengan IBM. sekali keluar dengan G5.


-----------------
winamp05 is back


Bookmark and Share

    


  Member Information For winampProfil   Hantar PM kepada winamp   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 04:17


Kalau tak silap saya apple punya OS berasal dari operating system OpenBSD...Di sebabkan OpenBSD ni open source kita boleh ubah dia punya coding dan buat OS kita sendiri...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

winamp
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12377
Posting: 39
Dari: Bangsar

canada   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 04:18


ehehehehe........... tu yang aku pelik tu, boleh pulak org kata microsoft tiru. hik hik hik ............

Bookmark and Share

    


  Member Information For winampProfil   Hantar PM kepada winamp   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 22:57


Pembetulan...Mac OS core operating system is UNIX-based...Bukannya FreeBSD...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 20-04-07 00:01


Pada 25-02-07 10:07 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

Vista tiru Macintosh Apple OS Tiger version 10.4.8... peniru!!!

beli Mac saja... PC ni xbagus sangat, kalau beli Mac, Windows XP dan Vista pun boleh run sekali...tak ada masalah... Virus pun tak ada, so save...


http://www.youtube.com/watch?v=DJyTANCDyoc


-----------------




    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 20-04-07 00:09


yang nak melenting tak tentu ni apa cita....agaknya ye pun banyak duit nak beli Mac beli lah.. Nak sembur orang tak tentu pasal ni apa kes.

Apa yang bagus sangat Mac. boleh kongsi kongsikan. Berapa banyak game yang support Mac ? Or dalam 1000 orang di Malaysia ni berapa banyak yang pakai Mac?

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

amrs
Warga Rasmi
Menyertai: 26.04.2007
Ahli No: 29747
Posting: 3
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 19:19


aSsalamaualaikum .. Sowie lah menyampuk .. Yup Mac pun akan kena virus . tapi dalam versi Virus (mac) lah .. Kerana kebanyakan sekarang virus dalam format yang window boleh run saja . sebab tu kita lihat banyak window saja yang kena serang .. So nak bagitahu lah .. Semua OS ada kelbihan dan kekurangan . kalau mac kena Virus yang top one dr programming mac . baru anda akan tau .. sama macam linux .

Bookmark and Share

    


  Member Information For amrsProfil   Hantar PM kepada amrs   Pergi ke amrs's Website   Quote dan BalasQuote

al_mnar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 688
Posting: 82
Dari: kg pasir puteh, PASIR GUDANG

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-04-07 07:35


Nak cerita pasal vista, Virus Mac pula yang keluar ek?? Memang ada virus untuk Macintosh, Norton ada buat antivirus dia, Virus bagi MAC ni masih baru pergi.. maybe virus ni wujud sejak syarikat apple guna BLUE TEAMnye prosesor..

ni link dia mr FIrdaus_9
http://www.macworld.com/2005/10/reviews/nortonantivirus10/index.php

fasal WINDOWS VISTA, ada dah guna sebelum pelancaran dia, ana dapat copy original dari microsoft sendiri tapi RC1 saja time pergi program mereka tau kelebihan dia macam REadyBoost..
Grafic dia memang nice, tapi ram 512MB tu lebih separuh dia bedal..

fasal tiru meniru ni memang ada dengar, tapi tak tau apa dia, Sebenarnya promosi Vista ni buat mac yang baru keluar ni macam tenggelam saja
[ Telah diedit oleh: al_mnar pada 28-04-07 07:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For al_mnarProfil   Hantar PM kepada al_mnar   Pergi ke al_mnar's Website   Quote dan BalasQuote

anis_farihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26369
Posting: 87
Dari: terengganu, sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 06:00


Pada 11-03-07 03:24 , winamp posting:

!!! QUOTE !!!

yup, memang betul. sapa kata os yang tak ada virus. linux yang open source pun ada virus inikan pula osx. ingat masa memula osx panther keluar dulu ada satu virus yang boleh hack registery panther ni. selepas itu apple upgrade panther kepada mac osx tiger mod. baru nampak ada safty sikit.



assalamualaikum....
setahu ana lah...linux tak ada virus kan? tapi hacking yes dalam linux...tu apa yang saya tau lah...melalui pembelajaran admin...



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_farihahProfil   Hantar PM kepada anis_farihah   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 15:39


cuba lah dulu....baru tau bagaimana rasa guna vista...saya pakai virtual saja:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 16:31


saya belum lagi pakai vista lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

muslimin88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27373
Posting: 33

malaysia  


posticon Posting pada: 25-09-07 23:26


saya guna xp tapi theme vista....majoriti virus memang dicipta supaya boleh run kat window os, kalau mac ke linux ke memang kurang, mungkin pasal kurang popular agaknya. saya ada pengalaman guna mac os.terus terang, saya tak berapa suka

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin88Profil   Hantar PM kepada muslimin88   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 15-01-08 20:35


salam..nak tanay...ana pakai vista lani....beli laptop...siap dengan vista sekali..
tapi banyak dengar desas desus kata vista ni macam banyak masalah saja...meke suruh tukar pakai XP biasa saja...huhu...apa sebenarnya masalah dengan vista ni ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 20:43


window vista ni cerewet...banyak songeh!! menyusahkan saja. ana lagi prefer winxp..or macintosh

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 15-01-08 20:49


yes ...tapi bagi tau lah apa masalah nya...nak juga tau...asek kata tak best saja...nanti snng nak troubleshoot kalau tau masalah nya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 20:52


by: miledi

!!! QUOTE !!!

yes ...tapi bagi tau lah apa masalah nya...nak juga tau...asek kata tak best saja...nanti snng nak troubleshoot kalau tau masalah nya..

VISTA"S PROBLEM.
- Compatibility dengan certain software. Kadang-kadang crash, dan sesetengah itu, tak bleyy install!! Memang sakitt!!!
- Sesetengah new options or interfaces boleehh membuatkan user tak pahamm (menatang apaallahh nieehh).
- MAKAN RAMMM!!!!
- Sesetengah orang hanya mudah berkata, "Tambahlah RAM". Abiss tu processor speed??? Macam sengal-sengal ayam laahh PC niie..
- Dan sesetengah orang kata ada masalah dengan "ReadyBoost" Vista ni. Yang ini saya tak mahu ulas. Saya hanya ulas mana yang saya ada baca dan tahu sahaja....

p/s: ANYONE CAN GIVE ANY ADDITION? -Sekian-

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 15-01-08 20:57


yep..memang kena tambah RAM...masa beli tu juga terus tambah ram...1G terus...jadinya sekarang 1.5tG tapi speed nya 1.46 saja...huhu...lagi-lagi...apa tu "ready boost" tu ?tak paham...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 15-01-08 21:58


hehe...rajin2 lah carik kat internet pasal vista ini..
banyak yang pro dan cons nya.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.281517 saat. Lajunya....