Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Never explain yourself to anyone, the one who likes you don't need it, the one who hates you won't believe it
-- -- Snickers (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Lumrah hidup kaum hawa?????


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Lumrah hidup kaum hawa?????

Please Mendaftar To Post


Oleh Lumrah hidup kaum hawa?????

qu_aini
Warga Rasmi
Menyertai: 20.01.2007
Ahli No: 28264
Posting: 12

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 23:16


Assalamualaikum....
    saja nak tanya pendapat antum.Macammana pula kalau
    seorang wanita yang menjaga batas pergaulannya tetapi disalah
    tafsir oleh kaum adam.Contohnya kaum Adam anggap mereka
    ini sombong.Ye ke?? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For qu_ainiProfil   Hantar PM kepada qu_aini   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 00:34


itu namanya golongan adam yang belum habis belajar.. hehee

Bookmark and Share

    


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 00:38


biarkan saja apa orang kata...
buatlah apa yang disuruh oleh syarak...
dikatakan sombong oleh lelaki atau mendapat laknat Allah yang lagi penting???
peliharalah dirimu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 01:23


salam alaik..

diam tu.. lebih baik dari berkata-kata..
tapi.. kalau diam tu..banyak maksudnya..hihi

kalau betul caranya nak berkawan..nak jalinkan silaturrahim
dengan lebih intim.. ada cara..gaya dan adabnya..

lumrah.. kalau tak layan macam-macam dilontarkan..
entahlaa manusia..manusia... ^-^

be yourslef.. fikir..renung... ("_)

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-02-07 11:13


Assalamualaikum...
Rujuk surah al-Baqarah ayat 216...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 11:24


pandangan mata selalu menipu...

....... utamakanlah, pandangan Allah..
daripada pandangan manusia....

..... hati tempat jatuhnya pandangan Allah,
jasad lahir tumputan manusia.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-02-07 11:54


Bercakap bila perlu dah lah..:-D:-D
Sombong???
Heheheee...mungkin dia tak sombong pada orang2 yang tertentu...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 03-02-07 12:49


"AKHLAK ADALAH BUNGA HIASAN DIRI KITA TANPANYA HILANGLAH PERHATIAN" :-D :-D :-D


-----------------
"Terimalah tanpa membuta-tuli; tolaklah tanpa kesombongan"
[ Telah diedit oleh: Vitamin_Hati pada 03-02-07 12:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 03-02-07 12:52


ha'ah...saya p0n nak tanya sesuatu...kaum adam ni suka berkongsi cerita ke???? contohnya kalau dia ada cntct dengan seorang hawa ni...dia cerita tak kat kawan-kawan dia???? :-? :-?


-----------------
Photobucket - Video and Image Hosting


Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 13:12


Pada 03-02-07 12:52 , Shahida09 posting:

!!! QUOTE !!!

ha'ah...saya p0n nak tanya sesuatu...kaum adam ni suka berkongsi cerita ke???? contohnya kalau dia ada cntct dengan seorang hawa ni...dia cerita tak kat kawan-kawan dia???? :-? :-?



Hmmm...Ikut orang juga agaknya...Tapi biasanya lelaki ni jarang yang kecoh-kecoh pasal awek dia...Kawan saya yang ada awek tak ada pun yang ceritakan pasal awek dia...Sikit-sikt adalah...Kekadang saya tak tahu pun yang dia tengah couple...

Tapi kalau perempuan kita tak tanya pun boleh tahu...Dia sendiri yang secara sukarela bagi tahu...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-02-07 13:15


Ada saja... heheee.... sebab masing-masing nak tunjuk hebat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 13:35


Saya lebih suka perempuan yang sombong kerana menjaga batas pergaulan daripada perempuan yang terlebih sosial sampaikan hilang sifat pemalu bila bergaul dengan lelaki...Saya naik rimas bila tengok perempuan yang terlebih sosial ni...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

hosni_mubarak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2005
Ahli No: 20411
Posting: 104
Dari: kelana jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 13:54


...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hosni_mubarakProfil   Hantar PM kepada hosni_mubarak   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-07 08:49


mungkin kaum adam itu ada masalah agaknya rasanya....biar lah apa pun dia nak kata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 12:36


Pada 03-02-07 12:49 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

"AKHLAK ADALAH BUNGA HIASAN DIRI KITA TANPANYA HILANGLAH PERHATIAN" :-D :-D :-D



a'ah..setuju sangat dengan kenyataan ni..hilang akhlak hilanglah segalanya..bukan saja hilang tumpuan dari manusia tapi hilang perhatian dari yang Maha Esa..

moga-moga aplikasikan lah apa yang diperkatakan tu..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 13:13


Pada 03-02-07 00:38 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

biarkan saja apa orang kata...
buatlah apa yang disuruh oleh syarak...
dikatakan sombong oleh lelaki atau mendapat laknat Allah yang lagi penting???
peliharalah dirimu....


tak taaruf, maka tak kenal....ssetegah muslimat pendiam + malas nak layan...just think positif.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-07 13:14


dah pernah kena...:)
orang kata sombong tapi buat tak tau saja.....
jadi diri sdr.....kalau yang kita buat tu baik jangan pedulikan apa org cakap....lain kalau yang kita buat tu memang salah cuba2lah baiki....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 18:29


UBAT KAUM LELAKI

Saidina Ali r.a mengatakan bahawa:
Ilmu itu kawan kaum lelaki
Akal adalah petunjuk kaum lelaki
Sifat pemaaf adalah pembantu kaum lelaki
Amal adalah penuntun kaum lelaki
Kesabaran adalah pemimpin pasukan kaum lelaki
Lemah lembut adalah ayah kaum lelaki
Kebajikan adalah saudara kaum lelaki
Wanita itu adalah penasihat kaum lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 18:30


Pada 08-02-07 18:29 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

UBAT KAUM LELAKI

Saidina Ali r.a mengatakan bahawa:
Ilmu itu kawan kaum lelaki
Akal adalah petunjuk kaum lelaki
Sifat pemaaf adalah pembantu kaum lelaki
Amal adalah penuntun kaum lelaki
Kesabaran adalah pemimpin pasukan kaum lelaki
Lemah lembut adalah ayah kaum lelaki
Kebajikan adalah saudara kaum lelaki
Wanita itu adalah penasihat kaum lelaki...


maaf.... yang ni "Wanita itu adalah penasihat kaum lelaki"
ana tambah sendiri.... khiki....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-07 19:36


dah dicop sombong dari zaman sekolah...tapi tak kisahlah org nak cakap apa..asal diri bahagie...ceria tanpa gangguan anasir2 jahat...hehe!

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 08:32


eem..sangat tidak suka bila di ajak keluar..bila bagi alasan yang saya takut dengan orang lelaki dikatakan saya abnormal..hehehehe..kekadang lucu juga ye..sombong apetah lagi....bila bagi alasan takut kena fitnah dia blas balik bukan buat ape22 pun jalan-jalan atau mkan22 saja..last2 saya buat tak tahu saja..atau dengan kata yang kurang sedap didengar buat bodoh saja..susah betul ye..orang laki ni tak faham agaknya..kekdang kata kita jual mahal..saya balas balik saya tak ada jual ape22 pun..hehe..biarla apa orang nak kata asal diri saya bahagia sokmo...rasanya tidak keluar topik lagi..tapi biarlah inilah yang saya hadapi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 10:45


Pada 09-02-07 08:32 , Upsi_InMyHeart posting:

!!! QUOTE !!!

eem..sangat tidak suka bila di ajak keluar..bila bagi alasan yang saya takut dengan orang lelaki dikatakan saya abnormal..hehehehe..kekadang lucu juga ye..sombong apetah lagi....bila bagi alasan takut kena fitnah dia blas balik bukan buat ape22 pun jalan-jalan atau mkan22 saja..last2 saya buat tak tahu saja..atau dengan kata yang kurang sedap didengar buat bodoh saja..susah betul ye..orang laki ni tak faham agaknya..kekdang kata kita jual mahal..saya balas balik saya tak ada jual ape22 pun..hehe..biarla apa orang nak kata asal diri saya bahagia sokmo...rasanya tidak keluar topik lagi..tapi biarlah inilah yang saya hadapi...



     Erm...betul tu,bila diajak keluar kita taknak dikatakan sombongla, apela...jual mahal lah...saya cakap sajalah...memanglah kena jual mahal,takkan nak jadi murah agaknya..senang sajalah org angkut ke mana-mana pun..hehe...ingat brg ke jual2 murah...mahal ini...tak pun saya suruh dia minta kat parents saya sebab nak bawa anak dara org keluar ni...lepas itu diam pula..takut pula..macam buat jahat saja kan...
    Dalam makna lain,sebenarnya bukan sombong...cuba dikaji balik Kenapa sesetengah kaum hawa ni bersifat sebegitu...kalau saya org kata sombong...saya kata..bukan sombong..BERHATI-HATI....jangan mudah sangat terima ajakan berkenalan..entah macam mana org tu pun tak tau...tula dikatakan berhati-hati ataupun sesetengah kaum adam yang mengatakan SOMBONG!!..kerna contoh banyak di depan mata!!....


-----------------
FIDAK 2015


Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 09-02-07 12:30


salam
tak kenal maka tak cinta.
kalau saya biarkan saya,kadangkala bukan sombong tapi malu dan tak biasa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-02-07 13:18


Lumrah hidup kaum hawa?????
• qu_aini
Ahli Rasmi
Menyertai: 20.01.2007
Ahli No: 28264
Posting: 5





     Posting pada: 02-02-07 23:16


....
    saja nak tanya pendapat antum.Macammana pula kalau
    seorang wanita yang menjaga batas pergaulannya tetapi disalah
    tafsir oleh kaum adam.Contohnya kaum Adam anggap mereka
    ini sombong.Ye ke??




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• darkeye_mania
Ahli 3 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 77





     Posting pada: 03-02-07 00:34


itu namanya golongan adam yang belum habis belajar.. hehee




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• wafa_mawaddah
AHLI SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 611
Dari: mardhatillah





     Posting pada: 03-02-07 00:38


biarkan saja apa orang kata...
buatlah apa yang disuruh oleh syarak...
dikatakan sombong oleh lelaki atau mendapat laknat Allah yang lagi penting???
peliharalah dirimu....




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 1110
Dari: greenland....





     Posting pada: 03-02-07 01:23


salam alaik..

diam tu.. lebih baik dari berkata-kata..
tapi.. kalau diam tu..banyak maksudnya..hihi

kalau betul caranya nak berkawan..nak jalinkan silaturrahim
dengan lebih intim.. ada cara..gaya dan adabnya..

lumrah.. kalau tak layan macam-macam dilontarkan..
entahlaa manusia..manusia... ^-^

be yourslef.. fikir..renung... ("_)




--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• sayatetapsaya
AHLI SETIA
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 782





     Posting pada: 03-02-07 11:13


...
Rujuk surah al-Baqarah ayat 216...




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• ismi_atikah
AHLI SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 752
Dari: bumi ALLAH





     Posting pada: 03-02-07 11:24


pandangan mata selalu menipu...

....... utamakanlah, pandangan Allah..
daripada pandangan manusia....

..... hati tempat jatuhnya pandangan Allah,
jasad lahir tumputan manusia.....




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• mechelmine
AHLI SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 491
Dari: KeLaNtAn Ke KuAnTaN...





     Posting pada: 03-02-07 11:54


Bercakap bila perlu dah lah..
Sombong???
Heheheee...mungkin dia tak sombong pada orang2 yang tertentu...




--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• Vitamin_Hati
AHLI SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 449
Dari: Terengganu,





     Posting pada: 03-02-07 12:49


"AKHLAK ADALAH BUNGA HIASAN DIRI KITA TANPANYA HILANGLAH PERHATIAN"


-----------------
::My Happy and Good Moments are My VITAMINS For Living::
~Thinkin' Out The Box ~ Dr. Zalmizy








--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• Shahida09
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 333
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit





     Posting pada: 03-02-07 12:52


ha'ah...saya p0n nak tanya sesuatu...kaum adam ni suka berkongsi cerita ke???? contohnya kalau dia ada cntct dengan seorang hawa ni...dia cerita tak kat kawan-kawan dia????


-----------------






--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• sailormoon
AHLI SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 686
Dari: Application Layer^__^





     Posting pada: 03-02-07 13:12


Pada 03-02-07 12:52 , Shahida09 posting:!!! QUOTE !!!
ha'ah...saya p0n nak tanya sesuatu...kaum adam ni suka berkongsi cerita ke???? contohnya kalau dia ada cntct dengan seorang hawa ni...dia cerita tak kat kawan-kawan dia????



Hmmm...Ikut orang juga agaknya...Tapi biasanya lelaki ni jarang yang kecoh-kecoh pasal awek dia...Kawan saya yang ada awek tak ada pun yang ceritakan pasal awek dia...Sikit-sikt adalah...Kekadang saya tak tahu pun yang dia tengah couple...

Tapi kalau perempuan kita tak tanya pun boleh tahu...Dia sendiri yang secara sukarela bagi tahu...


-----------------
Dunia Ini Indahnya Sebelum Di Tangan....





--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• mechelmine
AHLI SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 491
Dari: KeLaNtAn Ke KuAnTaN...





     Posting pada: 03-02-07 13:15


Ada saja... heheee.... sebab masing-masing nak tunjuk hebat..




--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• sailormoon
AHLI SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 686
Dari: Application Layer^__^





     Posting pada: 03-02-07 13:35


Saya lebih suka perempuan yang sombong kerana menjaga batas pergaulan daripada perempuan yang terlebih sosial sampaikan hilang sifat pemalu bila bergaul dengan lelaki...Saya naik rimas bila tengok perempuan yang terlebih sosial ni...


-----------------
Dunia Ini Indahnya Sebelum Di Tangan....





--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• hosni_mubarak
Ahli 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2005
Ahli No: 20411
Posting: 78
Dari: kelana jaya





     Posting pada: 03-02-07 13:54


...




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• kapten06
Ahli 3 Bintang
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 117
Dari: KEDAH





     Posting pada: 04-02-07 08:49


mungkin kaum adam itu ada masalah agaknya rasanya....biar lah apa pun dia nak kata...




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• Nurizmi
Ahli 3 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 101
Dari: utara...





     Posting pada: 05-02-07 12:36


Pada 03-02-07 12:49 , Vitamin_Hati posting:!!! QUOTE !!!
"AKHLAK ADALAH BUNGA HIASAN DIRI KITA TANPANYA HILANGLAH PERHATIAN"



a'ah..setuju sangat dengan kenyataan ni..hilang akhlak hilanglah segalanya..bukan saja hilang tumpuan dari manusia tapi hilang perhatian dari yang Maha Esa..

moga-moga aplikasikan lah apa yang diperkatakan tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-02-07 13:35


Assalamualaikum...

menarik lah topik ni...

wahai kaum adam semua...
jangan salah tafsir...guna akal...

dah wanita ni kan fitnah yang besar buat anda..
patutnye berterima kasih sebab tak dilayan...hehe..

maksud saya, mungkin kadang-kadang tergugat dek kecantikan atau tercabar bila ada yang jual mahal...

tu semua dorongan nafsu dan keegoan sebagai lelaki...

guna saluran yang betul...insyaAllah perempuan tu tertawan...

dan wahai kaum hawa......

jangan dok ghisau lah oghang kata sombong...
yang penting tau apa yang kita buat...

kalau tanya pasal ilmu ke dan yang berkaitan..
tak salah jawab...

bila dah lain macam tu, tak payah lah layan...

kadang-kadang oghang laki ni saja nak test market saja...

layan dikata gatal tak layan dikata sombong...

ni semua pendapat dan pengalaman saja tau....tak setuju, tak apa...
dun get angry ek...=)

tak kira laki ke perempuan ke...
semuanya terletak pada individu...

wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 10:50


Pda pendapat saya.. mereka ini tak sombong. sebab apa? m... yelah..dalam menjaga adab2 pergaulan kita tak sepatutnya ber'OVER'2.. Betul tak..? tapi.. mengikut observation sayalah kan.. mereka ni selalunye..sebenarnya antara orang yang peramah.. cuba tegur dan berkawan dengan mereka. kawan seperti mereka inilah yang mampu membantu kita menjadi yang lebih baik terutama dari segi sikap kita... insya -ALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 06-04-07 17:13


...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111963 saat. Lajunya....