Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"A leader is a dealer in hope"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: iklan tuala wanita....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» iklan tuala wanita....

Please Mendaftar To Post


Oleh iklan tuala wanita....

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 31-01-07 19:39


assalamualaikum...
sekarang ni iklan tentang tuala wanita semakin melampau2...
bukan tak open minded, tapi kalau siap tuang air atas tu....macam lampin bayi pulak...

apa pandangan warga ukhwah?
saya selaku orang lelaki pun malu dengan adegan2 yang ditunjukkan dalam iklan2 tuala wanita ni sekarang...
apa-apa saja kan... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-01-07 20:14


kalau ibnutuki pun malu apetah lagi kami ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 31-01-07 20:19


hahaha.. itu pun boleh jadi tajuk posting :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 20:58


kena ingat sekarang ni cra bfikir dah brubah

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 21:23


salam..

biasala tu, taktik untuk melariskan produk. macamana pula dengan syampu. dua-dua mengaibkan wanita. perkara yang sepatutnya menjadi rahsia sudah jadi tontonan umum

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 21:23


salam..

biasala tu, taktik untuk melariskan produk. macamana pula dengan syampu. dua-dua mengaibkan wanita. perkara yang sepatutnya menjadi rahsia sudah jadi tontonan umum

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 31-01-07 22:38


em..malu siot tapi ini adalah sebahagian cara2 golongan laknatullah nak menjatuhkan umat Islam.jika kita lihat sekarang, kebanyakan iklan diperagakan wanitanya sekali.sebenarnya bukan nak tunjuk barang tu or sumthing yang ditayangkan tapi sebenarnya nak tunjuk perempuan tu..possing sana..posing sini..disitulah kelemahan umat Islam yang cuba diruntuhkan oleh golongan laknatullah ni..umpama kembali ke zaman jahiliyyah..Rasulullah meningkatkan martabat wanita itu dan dipandang tinggi..tengok sekarang..apa jadi..wanita memperagakan tubuhnya sendiri..kononnya elokla tu..padahal tanpa kita sedar..golongan laknatullah cuba untuk menyerang pemikiran kita dan cuba untuk menjatuhkan martabat wanita..adegan2 begini sepatutnya tak ditunjuk dalam zaman Islam Hadhari ni..em..apa nak jadi :roll:

p/s:tepuk dada..tanya iman..bukan tanya aiman :-D


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

fatinah_huda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7131
Posting: 115
Dari: Jepun

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 23:15


assalamualaikum,

kalau malu, apa susah2, tukar sahaja channel. iklan pad tu untuk wanita memberi info tentang keberkesanan product tersebut. kalau lelaki, tak perlulah tengok sampai habis... ni sampai tengok dengan detail... tutup saja tv itu / majalah / suratkabar

memang dunia akhir zaman ni mana-mana iklan, movie memang ada mengeksploitasikan wanita... dah namanya iklan, untuk lariskan product, mereka guna wanita, kerana secara semulajadinya manusia tertarik pada wanita... ni bukan menyelebahi tapi memang kenyataan dunia yang dekat kiamat...

daripada komplain apa kata, cadangkan sikit cara nak iklan tanpa memalukan mana-mana pihak... ni jarang nak dengar org islam ceburi bidang iklan atau media untuk mengubah situasi sekarang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatinah_hudaProfil   Hantar PM kepada fatinah_huda   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 23:17


teman ghase tak usah lah kita sembang bab ni. teman pun terghase juga malu nya...apatah lagi wanite...

dah dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

masturat
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.01.2007
Ahli No: 28227
Posting: 32
Dari: taj mahal

india   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 23:26


hehehe...tak ada tajuklain ke.sebagai wanita memang malu rasanya....siapa tak malu...wanita sekarang senang deksploitasi...tukarla topik lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For masturatProfil   Hantar PM kepada masturat   Quote dan BalasQuote

sahrun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20744
Posting: 30

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 01-02-07 01:25


entahnye....... misya omar pun take part..... vince yang kapir pun ada... apakata wanita boikot dengan tak memakaine..... pakai saja kain lampin......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahrunProfil   Hantar PM kepada sahrun   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 02:44


anta apa-apa saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-02-07 08:36


"Wanita dieksploitasi Lelaki didiskriminasi"

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 15-02-07 08:58


Pada 31-01-07 19:39 , ibnutuki posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
sekarang ni iklan tentang tuala wanita semakin melampau2...
bukan tak open minded, tapi kalau siap tuang air atas tu....macam lampin bayi pulak...

apa pandangan warga ukhwah?
saya selaku orang lelaki pun malu dengan adegan2 yang ditunjukkan dalam iklan2 tuala wanita ni sekarang...
apa-apa saja kan... :lol:


Jadi kuranngkan lah tengok tv..walaupon ada banyak kebaikan menonton tv seperti tengok berita dan sebagainya...namun akhir zaman ini seperti susah untuk kita control kerana yang halal dan haram tu dah bercampur...oleh itu elakkan diri dr benda-benda begitu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 09:27


salam...
memang wanita adalah medium pengiklanan bagi pelarisan yang sangat berkesan..tapi ingatlah,aurat yang dibangga2kan didunia dan ditayangkan kepada umum akan dibakar dengan api neraka..takutlah kita akan azab Allah..kepada kaum adam,jagalah pandangan,rendahkan pandangan..nikmat dunia yang sekejap,azab akhirat yang berpanjangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 12:16


Pada 31-01-07 19:39 , ibnutuki posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
sekarang ni iklan tentang tuala wanita semakin melampau2...
bukan tak open minded, tapi kalau siap tuang air atas tu....macam lampin bayi pulak...

apa pandangan warga ukhwah?
saya selaku orang lelaki pun malu dengan adegan2 yang ditunjukkan dalam iklan2 tuala wanita ni sekarang...
apa-apa saja kan... :lol:


hehehe, kalau setakat tuang air atas pampers wanita ni, anis rasa tak mengapa lagi, tapi kalau dah ada model yang ....

contoh macam yang terangkat skirt tu... memang tak patut...



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 15:44


Pada 15-02-07 12:16 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!


hehehe, kalau setakat tuang air atas pampers wanita ni, anis rasa tak mengapa lagi, tapi kalau dah ada model yang ....

contoh macam yang terangkat skirt tu... memang tak patut...

ha'ah kan anis..dah lah singkat skirt tu..boleh lalu pulak betul - betul depan muka lelaki tu..ish malu nya...

-------------
Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya. (Hamka).

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 21:20


memang melampau....buat macam permpuan ni tak ada maruah langsung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 21:49


entah lah.. apa nak jadi dunia akhir zaman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 22:39


!!! QUOTE !!!

"Wanita dieksploitasi Lelaki didiskriminasi"


hihi.. begitulaa nampak nya... dunia iklan..

masing-masing nak kaut untung..

:roll: :roll: :roll:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 16-02-07 22:55


saya ok saja. eheh heh heh he he 8)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 16-02-07 23:27


Pada 15-02-07 15:44 , ulfah_widad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-02-07 12:16 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!


hehehe, kalau setakat tuang air atas pampers wanita ni, anis rasa tak mengapa lagi, tapi kalau dah ada model yang ....

contoh macam yang terangkat skirt tu... memang tak patut...

ha'ah kan anis..dah lah singkat skirt tu..boleh lalu pulak betul - betul depan muka lelaki tu..ish malu nya...

-------------
Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya. (Hamka).


kan bagus kalau masa itu skirt tu jatuh or tanggal
baru padan muka perempuan tu :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-07 23:35


aah...bila time iklan tu mesti malu...nak2 pulak tengok tv dengan family...ish2 malu lah...memang lah normal tapi entah lah malu lah...kan....kan...selalunya mesti wanita yang dieksploitasikan...


-----------------
>


Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-02-07 10:33


Assalamualaikum....

Macam-macam hal...apolah nok jadi dongan dunio ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

umi_iium
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27261
Posting: 133
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-02-07 13:43


begitu boleh buat iklan...??

Bookmark and Share

    


  Member Information For umi_iiumProfil   Hantar PM kepada umi_iium   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 14:23


Pada 15-02-07 12:16 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!



hehehe, kalau setakat tuang air atas pampers wanita ni, anis rasa tak mengapa lagi, tapi kalau dah ada model yang ....

contoh macam yang terangkat skirt tu... memang tak patut...



ana setuju dengan anis_zulaikha. kan bagus kalau tak tunjuk orang perempuan langsung. direct to the point. setakat tuang air tu ok lah. selagi air tu warna biru ar.



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

sitizubaidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13162
Posting: 51
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 17-02-07 15:19


kalau antum semua malu, apatah ana yang wanita ni.. lagi lah malu.. tapi nak buat bagaimana kita tak ada hak nak suara kan benda ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitizubaidahProfil   Hantar PM kepada sitizubaidah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 16:41


Pada 16-02-07 23:27 , ibnutuki posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-02-07 15:44 , ulfah_widad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-02-07 12:16 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!


hehehe, kalau setakat tuang air atas pampers wanita ni, anis rasa tak mengapa lagi, tapi kalau dah ada model yang ....

contoh macam yang terangkat skirt tu... memang tak patut...

ha'ah kan anis..dah lah singkat skirt tu..boleh lalu pulak betul - betul depan muka lelaki tu..ish malu nya...

-------------
Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya. (Hamka).


kan bagus kalau masa itu skirt tu jatuh or tanggal
baru padan muka perempuan tu :lol: :lol: :lol:


wah ibnutuki?? :-D :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 16:44


macam mana lah iklan tu boleh lulus untuk disiarkan kat tv..Huhuhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 16:49


duit nya pasal lah tu... ada yang dah kena sogok agaknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-02-07 18:00


entahla orang besar pun macam pandang sebelah mata saja...kasihan kat model tu kan duit punya pasal semua nak tunjuk bagi orang ikut macam dia...yang syarikat pula just tau untung saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 18-02-07 03:32


malu memang malu....tapi kena ingat juga malaysia ni negara berbagai kaum dan agama....maybe orang islam macam kita ni malu tapi orang lain kita tak taw...yang buat iklan tu bukan semua islam....bukan semua melayu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-07 09:49


Pada 18-02-07 03:32 , dibaa posting:

!!! QUOTE !!!

malu memang malu....tapi kena ingat juga malaysia ni negara berbagai kaum dan agama....maybe orang islam macam kita ni malu tapi orang lain kita tak taw...yang buat iklan tu bukan semua islam....bukan semua melayu....


TAPI mereka KENA IKUT SENSITIVITI RAKYAT NEGARA KITA.... lagipun nega kita ni kan NEGARA ISLAM.... so, pihak yang nak menyiarkan tu kena peka..



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-02-07 00:04


emmmm...susahnya..............nak cakap apa pun tak tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-02-07 10:17


Pada 01-02-07 01:25 , sahrun posting:

!!! QUOTE !!!

entahnye....... misya omar pun take part..... vince yang kapir pun ada... apakata wanita boikot dengan tak memakaine..... pakai saja kain lampin......



wahai sahrun,tuala wanita tu penting untuk wanita.
kalau tak pakai susahla hidup..
hanya wanita yang tau..

ibnutuki,
tak ada topik lain ke?
rasa malu bila dibincangkan topik ni..
tapi setiap org mempunyai prsepsi yang berbeza..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-02-07 15:02


malu jugak woo..saya ingat lagi dulu mak saya pernah suruh pergi kedai beli tuala wanita..siap balut dengan surat khabar lagi..saya pun tak tahu apa kejadahnya benda itu..bila dah besar sikit barulah tau...hahahaha..

bila cerita pasal tuala wanita ni teringat saya satu cerita...

dulu waktu sekolah menengah..adalah seorang kawan laki ni nak masuk pertandingan anjuran salah satu jenama tuala wanita *tut* ( tidak disiarkan atas sebab keselamatan )..hadiah kereta woo..diw pun teringin sangat..last2 dia suruh budak perempuan belikan...sebab syarat pertandingan mestilah disertakan dengan plastik pembungkus sebagai bukti pembelian...bila dia dah isi borang ( guna nama adik dia ) dia pun hantar siap dengan pelastik pembungkus sekali..akhirnya masalah yang timbul ialah....

apakah yang perlu dilakukan dengan 10 keping tuala wanita yang telah di beli itu tadi? akhirnya dia pun mengkekahkan kesemua tuala wanita kepada mereka2 yang berminat...yang kelakonya ada jugaklah memember yang nak cuba guna tuala wanita itu...jadi mereka pun telah menggunakannya dengan pelbagai cara...antaranya ialah *tut*....( di nasihatkan supaya tidak disiarkan atas sebab keselamatan jugak )..apolah...

tulah dia kenangan sewaktu di form 1...kisah dolo-dolo lah kiranya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 22:47


tuala wanita...huhu....ramai juga lelaki yang pakai kat bahagian tumit terutama bila pakai spike but....huhu :lol: :lol: nanti melecek kaki woo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 22:51


bodoh lah iklan tu..Negara sekular macam ni lah..


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 03-03-07 00:42


boikot jenama yang tak hormat sensitivity kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.135107 saat. Lajunya....