Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 88
Ahli: 0
Jumlah: 88




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: ~BOIKOT ISRAEL & SEKUTU: BERJAYAKAH??~


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» ~BOIKOT ISRAEL & SEKUTU: BERJAYAKAH??~

Please Mendaftar To Post


Oleh ~BOIKOT ISRAEL & SEKUTU: BERJAYAKAH??~

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-01-07 00:11


assalamualaikum wbt.

persoalan....berjayakah program memboikot barangan israel and sekutunya??

salah satu barangan/product yang dianjurkan kita umat Islam supaya boikot ialah NOKIA....dan sudah pasti semua forumers kat sini tahu NOKIA hanya mengeluarkan handphone (ada ke mereka kuarkan product lain??)

naruto-san merujuk kepada topic "telefon bimbit anda" dalam forum teknologi.....kebanyakkan ahli2 forum ukhwah sendiri ramai yang memakai (boleh dimaafkan jika dah pakai lama) atau membeli baru handphone jenama NOKIA....walhal itu antara benda yang patut kita boikot.

topic telefon bimbit anda

kat pasaran sekarang ini....ada banyak handphone pilihan lain selain NOKIA...samsung, sony ericsson, benQ seimens, alcatel, O2, dell, Hp and etc......Kenapa ramai yang masih jadi kipas-susah-mati NOKIA???

adakah kita mengejar glamour (membeli nokia) berbanding nyawa saudara kita di palestin???

wallahua'lam

p/s: sekadar ingin mengajak sahabat2 bermuhasabah.
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 26-01-07 00:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

naemovic
Warga Rasmi
Menyertai: 03.01.2007
Ahli No: 27992
Posting: 13
Dari: cairo

egypt  


posticon Posting pada: 26-01-07 02:36


dalam hal ini,susah sikit lah kerana senang saja untuk kita memboikot tapi dalam masa yang sama tiada barang yang benar-benar kualiti seperti brg yang nak kita boikot untuk dijadikan pengganti.kita rasa itula brg yang terbaik..
pihak cendekiawan muslim perlulah bekerja kuat lagi untuk mengatasi masalah ini.nak mengharapkan kerajaan untuk melahirkan ilmuan islam,taubat lahum lah..kena lah pihak2 tertentu untuk mengatasi masalah ini.
insyaalah kita akan berjaya untuk memboikot sekiranya diizinkan Allah Taala dan usaha kita yang lebih....

Bookmark and Share

    


  Member Information For naemovicProfil   Hantar PM kepada naemovic   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-01-07 04:39


umat islam kenalah jadi kuat dan kukuh kembali supaya boleh kuasai ekonomi dunia kembali..insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-01-07 14:23


list barangan/product yang sepatutnya boleh/mampu diboikot umat Islam di malaysia:

NOKIA: banyak lagi handphone pilihan2 lain di pasaran yang jauh lebih elok (siapa cakap nokia lagi berkualiti, kebanyakkan model2 terbaru semuanya hampeh, masuk viruslah, kena format, jam and etc).....jenama2 lain lagi better design, better technology....setakat berkualiti dengan tema "kalau baling kat anjing, confirm anjing mati"...tak memadai in comparison to our brothers and sisters life in palestin who fight so hard against israel laknatullah.

COCO-COLA: air mineral ada, teh ada, kopi ada, ginseng, life enzyme and etc.

KFC: restoran2 melayu ada, restoran2 kepunyaan org Islam ada, restoran makanan laut ada., chow kuey teow ada, rangkaian restoran pelita ada, rangkaian restoran kayu ada and etc.

McD: same like KFC.

TIMBERLAND: banyak jenama kasut/baju lain yang jauh lebih berkualiti/sama kualiti and jauh lebih murah.

SMOKING: the only way is...give up smoking.

lihat umat Islam di tanah arab....mereka boikot sampai syarikat2 israel and sekutu terpaksa gulung tikar...betapa hebatnya kekuatan/kesatuan mereka....kita di malaysia....huuuh....ajak boikot benda-benda mudah kat atas pun dah macam-macam asalan di beri....satu pepatah nak compare tabiat umat Islam di malaysia ini...."nak seribu daya, tak nak seribu dalih"

sesiapa yang asyik bagi alasan untuk tidak memboikot benda-benda mudah kat atas...lepas ini tak payah lah cakap bum bang bum bang hentam israel....anda pun sama saja membantu israel menggayang umat islam di seluruh dunia...anda pun 2 kali 5 jugak.

marilah kita sama-sama bermuhasabah.

wallahua'lam
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 26-01-07 14:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-01-07 20:52


Assalamualaikum...

Dulu saya pakai handphone NOKIA 3315...Masa tu saya tak tahu lagi NOKIA ni ada link dengan Israel...Sekarang ni saya pakai handphone sony ericsson...Rasanya handphone sony ericsson lagi best dari NOKIA...



123


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-07 22:47


:-) Sekarang saya still guna Nokia model 3100, InsyaAllah.....kejap lagi tukar Sony Erricson lah pula......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 27-01-07 00:10


setuju dengan naruto-san...tak mati pun kalau tak beli benda-benda semua tu...
mungkin ada sebab org tu taknk boikot? sebab memang tkleh tinggal (kalau tinggal mati or demam) plus tak cukup kesedaran dan tak percaya kepada kuasa boikot?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 00:33


Hehehehe....Kawan saya kata matilah kalau semuanya nak di boikot...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-01-07 03:41


Pada 27-01-07 00:33 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Hehehehe....Kawan saya kata matilah kalau semuanya nak di boikot...


hahaha...biaselah itu sailormoon...macam yang semua tahu...nak seribu daya, tak nak seribu dalih....confirm sesiapa yang malas nak boikot will come out with millions of reasons.

sama-sama lah kita bermuhasabah.

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 16:30


Mungkin dia orang tak rasa lagi penderitaan rakyat Palestin...Mungkin dia orang nak tunggu rumah dia orang di musnahkan oleh tentera israel ataupun dia orang tunggu ahli keluarga sendiri kena sembelih baru nak boikot agaknya... ;-) ;-) ;-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-01-07 16:54


Pada 27-01-07 16:30 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Mungkin dia orang tak rasa lagi penderitaan rakyat Palestin...Mungkin dia orang nak tunggu rumah dia orang di musnahkan oleh tentera israel ataupun dia orang tunggu ahli keluarga sendiri kena sembelih baru nak boikot agaknya... ;-) ;-) ;-)


:-) ....well....itulah perbezaan yang amat ketara antara umat Islam malaysia dengan umat Islam di tanah arab.....

mereka di tanah arab lebih merasai, memahami ukhwah persaudaraan Islam....berbanding dengan umat Islam malaysia yang mementingkan diri sendiri.....ajak boikot benda-benda mudah (handphone nokia,coco-cola,McD,KFC) pun malas + pelbagai alasan diberi untuk tidak memboikot.

wallahua'lam
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 27-01-07 16:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-07 17:02


Maybe kita perlu fikirkan dimensi lain diatas perkataan boikot....Kita laungkan boikot boikot dan boikot,namun altenatifnya kadang-kadang tiada..jika ada pun kualitinya tidak setanding...Kita sudah ketinggalan terlalu jauh untuk mengejar....Zaman ini bukan senang untuk mengajak ummah untuk sedar tampa ada altenatif yang benar-benar setanding...apatah lagi ummat islam masih tidur lena...
kadang-kadang kita yang mengajak boikot inipun dituduh macam...AJak boikot itu dan ini,dok pakai email yahoo lagi..dok guna ym lagi...dok layari yahoo dan google lagi...KIta digelak orang!Sampai bila pun tak habis...


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-01-07 17:10


sahabat syahid_zul.....itu bukan alasan untuk tidak turut serta, sama-sama memboikot....kita jangan jadi umat Islam yang asyik come out with lots of reasons just to avoid not to do something.

thats why naruto-san ajak boikot benda-benda mudah macam kat atas....sebab benda-benda mudah ini ada alternatifnya di malaysia....(plez refer the earlier postings).

kalau benda-benda mudah pun malas boikot...apetah lagi benda-benda yang susah....apetah lagi untuk bangun dari lena mimpi2 indah dunia....apetah lagi untuk menjadi umat Islam yang maju, menguasai technology, mengeluarkan product bertechnology....jauh panggang dari api lah nampak gayanya.

sama-sama lah kita bermuhasabah and check IMAN masing-masing.

wallahua'lam
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 27-01-07 17:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

pharmaton
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2005
Ahli No: 21480
Posting: 118
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 27-01-07 18:30


handset memang mak ayah larang beli nokia sebab nokia support yahudi.

dulu pakai hanset flip samsung selama 3 tahun. sekarang dah beli baru Sony Ericsson Z520. jugak flip handset.

mcd and kfc memang dah stop pergi beli. coco-cola memang tak elok untuk kesihatan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pharmatonProfil   Hantar PM kepada pharmaton   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 28-01-07 15:00


erm,dah duit kita 2 jadi hak dia dan prduk dia dah jadi hak kita.kenapa lah susah sangat nak fikir.kenapa lah kuman kat sberang laut 2 kita boleh nampak sedangkan dinosour depan mata kita pun tak boleh nampak?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-07 18:02


Pada 27-01-07 00:33 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Hehehehe....Kawan saya kata matilah kalau semuanya nak di boikot...



tak adalah, jangan ingat boikot tu susah, yang jadi susah bila dah jadi kipas-susah-mati barang nak diboikot, betul tak?

ayuh,kawan-kawan seru semua sedara seislam kita sama-sama boikot..
ALLAHUAKBAR

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 28-01-07 20:03


Pada 27-01-07 00:33 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Hehehehe....Kawan saya kata matilah kalau semuanya nak di boikot...



Ada benarnya.
Sebab itulah banyak kerajaan negara tidak memboikot barangan Israel dan tali barutnya.
Hatta, suatu ketika di Eropah ada usaha untuk memboikot Coca Cola yang tidak berjaya.
Sebab?
Coca cola adalah antara penyumbang utama kepada ekonomi. Di Perancis contohnya, lebih 80% daripada industri minuman dikuasai Coca Cola. Bayangkan jumlah penganggur dan penurunan cukai akibat Coca Cola.
Penganggur dari kalangan orang tempatan.

Mungkin kerana itulah Pak Lah dan Mahathir tidak menyokong usaha boikot barangan anjing kesayangan Israel, AS.
AS adalah rakan kongsi terbesar Malaysia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-01-07 23:58


Biography

Olli-Pekka Kallasvuo is the President and Chief Executive Officer of Nokia starting June 1, 2006.

Olli-Pekka joined Nokia in 1980 as Corporate Counsel, and has held roles of increasing responsibility since that time. In 1987 he was appointed Assistant Vice President, Legal Department, and in 1988 he was named Assistant Vice President, Finance. In 1990 he was promoted to Senior Vice President, Finance.

In 1992, Olli-Pekka was named Executive Vice President and Chief Financial Officer. In 1997-1998 he served as Corporate Executive Vice President, Nokia Americas, being responsible for all Nokia's business operations in the Americas. He returned to the position of Chief Financial Officer at the beginning of 1999, the position he had held prior to moving to the United States. From 2004-2005 Kallasvuo was Executive Vice President and General Manager of Mobile Phones. On October 1, 2005 he was named President and COO before his appointment to the current position.

Olli-Pekka has been a member of the Group Executive Board of Nokia since 1990.

Prior to joining Nokia, Olli-Pekka held a variety of positions with the Union Bank of Finland.

Olli-Pekka serves on the board of EMC Corporation, the world-leading American information storage and management company.

He holds a master's degree in law from the University of Helsinki.

Olli-Pekka was born on July 13, 1953, in Lavia, Finland. In his spare time, he enjoys golf, tennis and reading about political history.


(sedikit info tentang CEO Nokia....)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-01-07 00:00


kira chairman nokiala kiranya dia ni sekarang..orang finland...mm,orang yahudi ke dia ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-01-07 00:01



    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-01-07 00:02


klik kat situ kalau anda nak lihat senarai orang besar NOKIA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-07 00:48


rokok memang tak ada alternatif. tak wujud syarikat rokok yang bukan yahudi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 29-01-07 02:44


kepada sahabat solskjaer...

CEO nokia bukan org yahudi....CEO McD bukan org yahudi...CEO KFC bukan org yahudi.....CEO timberland bukan org yahudi....(sila ke website company2 berkenaan untuk details)....CEO nestle maybe org yahudi, tapi tak pasti, wallahua'lam...sila check sendiri.

semua company2 kat atas....adalah penyumbang/menyokong usaha penubuhan negara israel raya....terutama NOKIA yang menyumbang berbillion-billion dollar kepada israel (sila rujuk islam-online untuk details).

harap maklum.

wallahua'lam

p/s: jadilah kita muslim yang tak banyak sangat songe (asyik dengan alasan yang remeh temeh).....dah terang lagi bersuluh mereka2 ini penyokong yahudi....kita sebagai org Islam sepatutnya mementingkan saudara2 kita daripada glamour mengejar kehidupan dunia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-01-07 09:01


lagipun nokia ni senang juga nak pakai.Feature nokia ni pun ok juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 29-01-07 10:30


assalamualaikum, jom sama-sama istiqamah dalam usaha memboikot barang2 musuh2 islam ni.boikot lah sedaye yang mampu. tak akan matinye kalau kita tak beli barang mereka, banyak lagi alternatif lain. persetankan apa orang kata kat kita, yang penting fikir bagaimana kita nak berhadapan dengan Allah nanti

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 29-01-07 15:04


Pada 29-01-07 09:01 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

lagipun nokia ni senang juga nak pakai.Feature nokia ni pun ok juga


satu lagi contoh....bagi alasan yang remeh temeh....kalau dah malas dan tak mahu tolong bantu membantu sesama saudara Islam...cakap saja terus....tak perlu nak cover2 dengan alasan2 yang tak masuk akal.

so far ikut experience naruto-san sendiri....hp dari korea (samsung dan "LAGI") adalah user friendly.....samalah jugak hp sony ericcson, pernah try kawan-kawan punya and memang user friendly jugak....tak timbul sosal susah guna dan etc....semua itu boleh adapt...yang maybe susah ialah motorola sebab complicated and confusing.

wallahua'lam

p/s: betapa mudahnya guna hp nokia....samalah jugak betapa mudahnya puak israel laknatullah membunuh saudara2 Islam kita di palestin dengan peluru berpandu, senjata machinegun.....saudara2 kita kat sana kebanyakkannya pakai batu saja menentang askar2 israel...(melainkan hamas & hizbullah).

bilalah umat Islam malaysia ini nak sedar dari mimpi2 indah dan berhenti bagi alasan yang remeh temeh???
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 29-01-07 18:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 29-01-07 15:07


insyaALLAH....bersama2 boikot yahudi & sekutunya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-01-07 17:58


nak suruh org ramai boikot secara mengejut mungkin susah sikit...camu kalau ada pendekatan kepada org awam tentang boikot ni mungkin lebih berkesan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 21:16


Pada 29-01-07 15:04 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-07 09:01 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

lagipun nokia ni senang juga nak pakai.Feature nokia ni pun ok juga


satu lagi contoh....bagi alasan yang remeh temeh....kalau dah malas dan tak mahu tolong bantu membantu sesama saudara Islam...cakap saja terus....tak perlu nak cover2 dengan alasan2 yang tak masuk akal.

so far ikut experience naruto-san sendiri....hp dari korea (samsung dan "LAGI") adalah user friendly.....samalah jugak hp sony ericcson, pernah try kawan-kawan punya and memang user friendly jugak....tak timbul sosal susah guna dan etc....semua itu boleh adapt...yang maybe susah ialah motorola sebab complicated and confusing.

wallahua'lam

p/s: betapa mudahnya guna hp nokia....samalah jugak betapa mudahnya puak israel laknatullah membunuh saudara2 Islam kita di palestin dengan peluru berpandu, senjata machinegun.....saudara2 kita kat sana kebanyakkannya pakai batu saja menentang askar2 israel...(melainkan hamas & hizbullah).

bilalah umat Islam malaysia ini nak sedar dari mimpi2 indah dan berhenti bagi alasan yang remeh temeh???


boleh saya cakap skt tak,dah duit kita 2 jadi duit dia dan produk dia pula jadi brg kita takkan tak boleh fikir?.sedangkan dekat palestin 2 pun fatah dan hamas bgaduh dan bpuak-puak asyik mnuduh saja sesama sdri.Jadi,kita pula ddk tengok macam org yang BODOH saja lagi lah senang kerja mrka.Asyk BCAKAP tapi HABUK pun tak ada.Kuman dekat kjauhan sana boleh nampak,dinosour depan mata tak nampak.kenapa asyk nak bkempen boikot saja?.kenapa xsdarkn dulu umat2 islam tlebih dulu.Sdrkan saudara tdekat dulu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 31-01-07 22:14


Pada 31-01-07 21:16 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!


boleh saya cakap skt tak,dah duit kita 2 jadi duit dia dan produk dia pula jadi brg kita takkan tak boleh fikir?.sedangkan dekat palestin 2 pun fatah dan hamas bgaduh dan bpuak-puak asyik mnuduh saja sesama sdri.Jadi,kita pula ddk tengok macam org yang BODOH saja lagi lah senang kerja mrka.Asyk BCAKAP tapi HABUK pun tak ada.Kuman dekat kjauhan sana boleh nampak,dinosour depan mata tak nampak.Kenapa asyk nak bkempen boikot saja?.Kenapa xsdarkn dulu umat2 islam tlebih dulu.Sdrkan saudara tdekat dulu.


hhmm....pelik-pelik cara berfikir....

siapa suruh beli barang nokia...sesiapa yang beli barang nokia means dia memajukan business nokia yang menjadi penyokong/pelabur dalam PROJECT ISRAEL....kalau umat Islam boikot barangan nokia....confirm perniagaan nokia berkurangan (at least berkurangan)...bila perniagaan tak maju...nokia tak bolehlah nak sponsor lagi israel....nielah matlamat utama BOIKOT...bukan hanya pada nokia, tapi pada semua sponsor2 project israel.....benda-benda mudah macam ini sepatutnya umat Islam peka, concern.

kenapa umat Islam malaysia ini asyik2 nampak kesalahan org lain....asyik2 pertikai pertelagahan puak2 arab...Islam ini bukan untuk puak arab saja...Islam ini universal, untuk seluruh umat manusia....bukan kepunyaan puak hamas and fatah saja.....cuba fikir macam ini sat....apa penghargaan yang kita buat untuk Islam???...apa yang telah kita buat untuk bantu & membangunkan Islam???...bukannya asyik cari kesalahan org lain.

apa pulak habuk kat seberang laut nampak dinasour kat depan mata tak nampak???.....kita ini Islam adalah bersaudara....jauh ke dekat itu bukan persoalan.....lagipun....kita umat Islam patut buat kedua-duanya benda....dinasour depan mata pun kita concern, habuk seberang laut pun kita tetap concern.

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 09:24


ye betul,memang islam 2 universal.lagi stu,kita pun tak tahu kalau jename2 hp yang lain ada kaitan scra tak lngsung dengan israel.mungkin prduk2 hp yang lain yang awak ckpkn 2 pun entah-entah ada guna tknologi dan kpakaran dr israel.mereka boleh lah cakap tknologi mereka cpta sdri tapi kat belakang 2 ada saja orang-orang israel kawal.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 17:03


ANA BKECUALI..... Ikut alawiat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 21:39


ye,saya pun.Gna hnye sebagai kmdahan

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 06-04-07 17:24


kurangkan kalau tak dapat semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.142437 saat. Lajunya....