Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.
-- al-Baqarah: 286

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: berapa lama wanita ambil.......


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» berapa lama wanita ambil.......

Please Mendaftar To Post


Oleh berapa lama wanita ambil.......

shoutul_miji
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26845
Posting: 104
Dari: bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-01-07 20:22


mmmm....
agak-agaknya berapa lama wanita ambil masa
untuk memakai tudung????hmmm........susah ke nak pakai??

Bookmark and Share

    


  Member Information For shoutul_mijiProfil   Hantar PM kepada shoutul_miji   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 20:39


erm, kadang-kadang 3hingga 5 saat saja Kalau nak cepat (minimum) sebab main rembat saja...(terpantas)

tapi catatan mod saya 5-15 minit dan mungkin mencapai setengah jam

rasanya catatan tertinggi saya 45 minit agaknya (dan mungkin lebih)

sebab2 lambat:
1) nak iron dulu
2) selagi tudung tak jadi (bentuk elok saja) selagi itu saya dok depan cermin dan iron sekali lagi..
3)sambil berangan...hehehe

hehehe..susah jugak ye..tulah kerja perempuan hari2
~WALLAHUALAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-01-07 21:12


Betul ke ni?? Lama nyeeeee...hehehee camtak percaya jeee..
Maklumla.. saya ni tak pernah bertudung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 21:24


ala...bukan selalu lambat pun...
Kalau ada benda-benda penting saja..huhu..
nanti tengok / kira berapa lama isteri awak pakai tudung..
belum kira yang berbelit2 pusing sana pusing sini lagih itu...ehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

solehah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2006
Ahli No: 27962
Posting: 90
Dari: egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 21:36


salam...
saya pula..
dalam 15 minit nak pakai tudung...
kita perempuan kena jaga penampilan..
nanti senget2 sikit apa pula org kata..
islam 2kan indah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah86Profil   Hantar PM kepada solehah86   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 21:49


salam,

tak sampai seminit agaknya sebab tak payah pin tudung. guna yang dah siap. senang dan cepat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 18-01-07 22:07


tak sampai sejam pun :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

solehah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2006
Ahli No: 27962
Posting: 90
Dari: egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 22:11


salam...yang penting tutup aurat dan bukan mengikut trend k...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah86Profil   Hantar PM kepada solehah86   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 22:40


heee.....topik biasa saja...terpulang berapa jam nak pakai....yang penting ianya menutup aurat..........tak begitu shoutul_miji

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 23:00


Hehehe...Tak cukup pakai tudung kat rumah kadang-kadang kat cafe pun sempat lagi betulkan tudung...Ingatkan pergi dekat sinki nak basuh tangan tapi rupanya betulkan tudung... :-D ...Kekadang cermin tingkap kelas pun jadi tempat betulkan tudung...Hehehe memang betul lah perempuan ni makhluk yang suka berhias... :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-01-07 23:16


Ye lah.. kalau bukan perempuan yang suka berhias, tak kan lelaki pula yang kena berhias.
Kena pakai kemas2, supaya orang tengok pun senang hati..
Tak lah yang macam....mmm..orang tengok pun dah jadi tanggapan lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 18-01-07 23:32


hehe..saya tak sampai 5 minit pun...huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 18-01-07 23:55


ikut mood...
Kalau mood elok..kejap saja
Kalau mood tak elok..1/2jam pun belum tentu siap
ahaks...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 18-01-07 23:58


uikss,,,,soalan begini pun ada ke? penting ke untuk orang laki ambil tau? :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 19-01-07 00:15


Pada 18-01-07 23:58 , graduanislam22 posting:

!!! QUOTE !!!

uikss,,,,soalan begini pun ada ke? penting ke untuk orang laki ambil tau? :)


Kenapa?salah ke?nikan satu pengetahuan...Ilmu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 00:26


pakia tudung niat nak tutup aurat ye,,bukan ikut trend, niat tutup aurat dan aurat itu Allah suruh tutup.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-01-07 00:34


tapi kadang-kadang ikut juga jenis kain tudng tu...

kalau yang lembut memang amk masa sikit tapi kalau yang biasa-biasa punya rasanya dalam sminit da

lawa agaknya...hehehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 08:32


salam...
macam-macam jawapan yang diberi...(^_^)
ada yang cepat dan ada yang lama....
susah juga naka pakai tudung....
maklum lah, ana tak pernah pakai tudung...
tengok UMI ana pakai tudung adalah...
tapi, tak ada lah lama sangat..
adalah dalam 5 minit...(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 08:55


ibu dan adik teman lama toi beregek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 11:17


Pada 19-01-07 00:34 , zahrah_asrar posting:

!!! QUOTE !!!

tapi kadang-kadang ikut juga jenis kain tudng tu...

kalau yang lembut memang amk masa sikit tapi kalau yang biasa-biasa punya rasanya dalam sminit da

lawa agaknya...hehehe :-D


betul tu..kena kain yang licin,memang lama sikit...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

Awadah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28250
Posting: 56
Dari: Kelantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 11:38


Depend kepada orang tulah. ada yang lama ada yang kejap saja. asalkan kita selesa memakainya dan bukan niat untuk menunjuk kepada orang lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwadahProfil   Hantar PM kepada Awadah   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 19-01-07 11:45


Kalau kain lembut..nak gosok nya....aduhai.... heeee
dari pengalaman saya lahh

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 19-01-07 11:47


ana ambil masa dalam 5 minit untuk pakai tudung..KEKEMASAN DAN KECANTIKAN BERTUDUNG MELAMBANGKAN PERIBADI MUSLIMAH ITU SENDIRI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 11:47


setuju dengan zahrah_asrar.. tambah2 lagi kalau kena dengan si pemakai yang agak cerewet,mesti lagi lama. kalau saya,dalam masa 5 minit pun da boleh siap

Bookmark and Share

    


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 12:47


bgantung pada jenis kain tudung...biasa nya kejep. tak sampai 5 minit pun....
lipat sikit lepas itu....tiup kuat sikit. insyaAllah comei...

yang penting time nak pakai tudung kena relax, jangan gopoh2 dan kena bersabar.... kalau tak..??? nahas lah...mahu tarik muka...
kadang-kadang boleh break mood 1/2 hari...

apa-apa pun nak mgadap cermin baca doa dulu... senget sebelah, skaf keluar sparuh pun, nampak kemas dan comei...tak percaya??? cuba tengok adik2 tadika. bulat saja...kan comei.... hehehe.

jangan lupa jarum nya sekali....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 14:50


alhamdulillah jika anti bertudung..tutuplah aurat,antara penyebab solat tak diterima adalah kerana tidak menutup aurat..bagi yang belum mula,simpanlah azam dan doa nangis2 minta diberi kekuatan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 14:57


ana tengok sekarang ni ada macam-macam trend bertudung..tapi apapun pastikan ianya menutup aurat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 15:02


assalamualaikum

selalunya dalam 5 minit dah siap..tapi kalau jenis tudung yang susah nak pakai ada sampai 20 minit :-)


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-01-07 15:40


assalamualaikum...

saya ambil masa dalam 2-10 minit..tu pun kalau tudung dah siap di iron...dan tengok pada jenis tudung tu jugalah..tak kirala jenis kain ke jenis tudung...perempuan kan kena jaga penampilan... lagipun "cantik" tu kan sinonim dengan perempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 19-01-07 15:47


Assalamualaikum wwt..

terpulang pada si pemakai lah..kalau nak rasa kemas, kena ambil masa lah sikit..dalam 10 minit saja...

tapi kalau nak sarung saja tudung tu..5 minit pun boleh siap :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-01-07 15:56


Pada 19-01-07 11:47 , nur88 posting:

!!! QUOTE !!!

ana ambil masa dalam 5 minit untuk pakai tudung..KEKEMASAN DAN KECANTIKAN BERTUDUNG MELAMBANGKAN PERIBADI MUSLIMAH ITU SENDIRI..


insyaALLAH,itulah yang kita nak..nampak keanggunan sebagai seorang muslimah..sejuk mata memandang..yang paling penting munutup aurat dan ikhlaskan niat bukan untuk menunjuk2..

anyway, tak nak bagi komen banyak-banyak..actually,it depends on certain reason,situation,time,place and people.. :-D


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 19-01-07 15:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 17:30


salam....
pakai tudung sat saja..
tapi tu kalau tak di kira dari menggosokla..
kalau kira dari gosok sampai pakai, dalam 10 minit lah agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 19-01-07 17:36


erm...

kalau nak senang tapi cantik....pakailah tudung acheh itu.
tengok my friends pakai....memang nampak simple tapi cantik
ada jual kat pasar malam mahupun kedai2 jual tudung.


tapi ingat...
kedai mamak tak jual tau :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

nni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15868
Posting: 107
Dari: kiri ada meja study, kanan ada katil, depan ada PC, belakang..??

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 17:38


15 minit selalunya... tak suka yang kain licin sangat sebab tak reti nak bentukkan nya.. pin nya pun kena tengok warna tudung juga.. hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 19-01-07 19:18


eheh..ana ambil masa 5 minit..tu pun paling kurangla..paling lama pula..em..setengah jam..takpun lebih pada tu :-D :-D perempuan ni cerewet sikit..kang kalau kekalut pakai tudung..dah jadi tak berapa kemas..lepas itu..mula lah mood pun tak ada..betul lah orang kata..kekemasan itu penting kerana melambangkan keperibadian seseorang :-D


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-01-07 21:25


Assalamualaikum..
Lagi cpat lagi baik,kalau boleh nak 2 saat saja..saya tak suka lambat2,lagipun masa itu kan emas... :-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 22:25


hmm..
ana rasa 5 minit...
lagipun tudung2 ana, semua kain yang tak susah nak pakai

Bookmark and Share

    


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-01-07 06:47


Pada 18-01-07 20:39 , fazleena posting:

!!! QUOTE !!!

erm, kadang-kadang 3hingga 5 saat saja Kalau nak cepat (minimum) sebab main rembat saja...(terpantas)

tapi catatan mod saya 5-15 minit dan mungkin mencapai setengah jam

rasanya catatan tertinggi saya 45 minit agaknya (dan mungkin lebih)

sebab2 lambat:
1) nak iron dulu
2) selagi tudung tak jadi (bentuk elok saja) selagi itu saya dok depan cermin dan iron sekali lagi..
3)sambil berangan...hehehe

hehehe..susah jugak ye..tulah kerja perempuan hari2
~WALLAHUALAM


i know her... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-01-07 06:53


alhamdulillah saya rasa saya jenis yang tak ambik masa lama sangat pakai tudung ni....tak sampai 5minit agaknya.

tapi kadang-kadang kalau buat hal, susah juga "menjadi"...

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-01-07 11:03


asian person tudung ni tak lama, tapi bergantung pada individu tersebut...slalunya jadi lama ni bila kat ada rasa tak puas hati...yang penting kekemasan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-01-07 11:05


pakai tudung ni tak lama, tapi bergantung pada individu tersebut...slalunya jadi lama bila kita ada rasa tak puas hati...yang penting kemas

Bookmark and Share

    


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-07 11:27


Pada 18-01-07 23:00 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Hehehe...Tak cukup pakai tudung kat rumah kadang-kadang kat cafe pun sempat lagi betulkan tudung...Ingatkan pergi dekat sinki nak basuh tangan tapi rupanya betulkan tudung... :-D ...Kekadang cermin tingkap kelas pun jadi tempat betulkan tudung...Hehehe memang betul lah perempuan ni makhluk yang suka berhias... :-)



terkena!heheh...tu pun tak selalu sangat p sinki betulkan tudung..kalau tidak ada org laki baru tengok cermin. kalau ada laki, memang tak tengok cermin. malu kalau tahu tudung tak jadi dan sgt2la malu untuk betulkan kat situ...=)

saya ada tudung yang senang jadi, ada yang memang tak jadi.so, kalau pakai yang senang jadi, main serelum saja...
yang payah jadi tu, biaq jala kat dia. huhu..bagaimana pun kena pakai jugak nak bagi match dengan baju... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

umi_iium
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27261
Posting: 133
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-01-07 12:36


saya jenis tak lah lama sangat ambil masa nak pakai tudung ni...
tapi slagi tak puas hati lama lah juga(^_^)
kadang-kadang lagi kita perbetul lagi tu lah tak jadi...huhu
~jangan lama sangat depan cermin~(^_~)

Bookmark and Share

    


  Member Information For umi_iiumProfil   Hantar PM kepada umi_iium   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-01-07 16:24


tengok keadaan...
kalau tudung senang nak diurus cepatla...dalam 2 min pun dah siap tapi kalau susah nak diurus setengah pun boleh sampai....:)
tapi setakat ni senang nak urus.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 18:43


nanti bolehlah sahabiah kat ukhwah ni bukak forum "kaedah untuk memakai tudung dengan pantas'.....
sesuai untuk student..maklumla..student kan selalu kejar masa... ;-)


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

sephia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.07.2004
Ahli No: 9843
Posting: 70
Dari: kota bharu.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 21:55


Tengok keadaan lah..time urgent,janji ok dah lah...kalau masa banyak,lama lah sikit. kang oarang kat..apa lah perempuan tu serabai saja..imej kena jaga tu........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sephiaProfil   Hantar PM kepada sephia   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 00:34


cantik luaran hendaklah di susuli dengan kecantikan dalaman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

masturat
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.01.2007
Ahli No: 28227
Posting: 32
Dari: taj mahal

india   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 00:40


perempuan memang banyak benda yang perlu dijaga....terutama sekali tentang aurat....kalau terkocoh-kocoh sampai terselak sana sini buat apa....harap bersabar jekla if wanita lambat....besela tu....jangan paksa-paksa...aurat terdedah nanti,sian siapa jadi bakal suami mereka....=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For masturatProfil   Hantar PM kepada masturat   Quote dan BalasQuote

darkeye_mania
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27963
Posting: 157

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 00:45


memang depends pada kain tudung tu. geram jugak kalau nak beli tudung kat kl, tengok corak dari jauh rasa nak melompat saja pergi terkam cepat-cepat tapi bila dah pegang, alamak lembut lah pulak... confirm seksa nak pakai.. terus tak jadi beli. huhuhuuu....

biasanya org takkan terus basuh tudung tu kalau kita baru sekali pakai.selalunya pakai berulang baru basuh.tapi yang lawaknya, kalau tudung tu kita pakai cantik saja bentuknya, jangan lah dipuji.. pengalaman sendiri, bila dipuji saja tudung tu terletak cantik, next time pakai mesti dah tak 'jadi'.. kalau tak kena iron balik, kena tukar tudung lain.. hehehehe....

tapi for sisters, kalau ambik masa lama untuk pakai tudung tapi tak match dengan baju tak guna jugak... ada seorang kawan tu kalau berdiri depan cermin punya lah lama betulkanan tudung dia padahal dari mula saya tengok shape dia memang dah elok dan still dok macam tu juga.hmm, shape dah cantik tapi masalahnya....... baju kurung warna hitam dan ada corak bunga merah, tapi tudung yang dia pakai warna biru!!!! alamaaaaakkkkkkk........... apa punya combination lah..... buruk jadinya.... so to be safe, better pakai tudung hitam.. masuk dengan apa jugak warna baju...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darkeye_maniaProfil   Hantar PM kepada darkeye_mania   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 00:46


salam mesre.......
wanita perlu berhias........
tetapi janganlah melebih2......
cukup sekadar manis dipandang mata.......

bukan setakat luaran sahaja yang di penting....
dalaman juga harus djg........

amin........

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 01:08


Pada 23-01-07 00:46 , harlique posting:

!!! QUOTE !!!

salam mesre.......
wanita perlu berhias........
tetapi janganlah melebih2......
cukup sekadar manis dipandang mata.......

bukan setakat luaran sahaja yang di penting....
dalaman juga harus djg........

amin........


emmm...setuju dengan pendapat harlique....


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 01:34


salam........

tak tau lah berapa lama

lagi pun tak pernah jadi perempuan lagi ini.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 12:04


Assalamualaikum..

Dalam masa setengah jam..
Sebab nak kena gosok tudung tu dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

bee_hasanah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2006
Ahli No: 27885
Posting: 67
Dari: Butterworth

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-01-07 13:21


memang adat lapompuan pakai tudung lama-lama
nak bagi kain tu elok dulu
nak bagi tak kedut lagi..

itu semua penting nak juga imej...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bee_hasanahProfil   Hantar PM kepada bee_hasanah   Quote dan BalasQuote

islamic_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27188
Posting: 98
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 17:02


hmm...ilmu ba ni...kenapa nak persoalkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_87Profil   Hantar PM kepada islamic_87   Quote dan BalasQuote

azreenfasya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.11.2006
Ahli No: 27509
Posting: 37
Dari: Kuching.

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 26-04-07 12:15


kalau tudung sekolah tu kejap saja.. heh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azreenfasyaProfil   Hantar PM kepada azreenfasya   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 17:00


bab ni yang paling ana cerewet...ambik masa lah juga...nak pula Kalau tak menjadi 1 hari tak d mood...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 27-04-07 17:47


Pakai tudong...Ingatkan berapa lama wanita ambil masa untuk
klimaks... Ilmu... Ilmu...
[ Telah diedit oleh: mizie_hafiz80 pada 27-04-07 17:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-04-07 17:57


hehe depends pada tudung...
lau kainnya licin..makan masa skek..adalah 5-10 minit..xdelah setengah jam..
lau yang mudah 'menjadi' ..kejap saja..xsampai pun 5 minit..

p/s: sambil pakai tudung boleh berdoa juga kan?? :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 27-04-07 18:39


depend pada jenis tudung tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

maryam_unisel
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29676
Posting: 57
Dari: klang ~ unsiel

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 21:10


kejap saja....
kita selkalu gosok banyak terus.. senang..
bila nak guna ambil saja... :-)


-----------------
temanku,
bangkitlah dr lenamu yang panjang
dan tak pernah berkesudahan
sekali kau terjatuh
jangan biarkan drmu jatuh selamanya


Bookmark and Share

    


  Member Information For maryam_uniselProfil   Hantar PM kepada maryam_unisel   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 21:14


kalau wanita yang nak cepat... macam nak pergi kelas ke apa... ambil masa 2 minit saja... iron lah tudung tu awal-awal.. tak lama pun... bagi saya llaki siap lagi lmbat.. kalau ada study group ke apa... tunggu sampai setengah jam...

----------------------------------------------------------------

hidup harus di teruskan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 21:16


laki lambat sebab saja saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-04-07 21:31


Pada 29-04-07 21:16 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

laki lambat sebab saja saja...

sebab mereka ingat pasti perempuan lama lagi nak datang..


-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-04-07 21:33


saya pakai kejap saja..tak sampai satu minit pun...malas nak lilit2..nanti tercekik..pakai tudung bulat lagi kejap...yang ponteng tutup aurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 22:17


5 minit tak sampai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 22:24


Pada 29-04-07 21:31 , redgirl posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-04-07 21:16 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

laki lambat sebab saja saja...

sebab mereka ingat pasti perempuan lama lagi nak datang..



betul...betul


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-04-07 22:33


heh...eheh...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-04-07 23:06


Pada 18-01-07 20:22 , shoutul_miji posting:

!!! QUOTE !!!

mmmm....
agak-agaknya berapa lama wanita ambil masa
untuk memakai tudung????hmmm........susah ke nak pakai??


masa 5-10 minit.

usaha tangga kejayaan! :D


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

zaLzaLah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22169
Posting: 69
Dari: BuMi AnBiYa' Me$iR

singapore  


posticon Posting pada: 29-04-07 23:21


salam..

ana pakai tudung hanya 5minit saja untuk tudung bulat..yelah senangkan sarung saja lepas itu lipat tepi siap!!

untuk tudung biasa lambat sikit agaknya dalam 15minit siaplah maklumlah kena guna banyak pin kadng2..(^^,)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaLzaLahProfil   Hantar PM kepada zaLzaLah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.167457 saat. Lajunya....