Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila telah sampai di puncak tetapi meneruskan pendakian, bermakna anda sedang menurun, bukan lagi mendaki
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 18 hari yang lalu
muslimiman: 23 hari yang lalu
tornado: 43 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: group PENGKAJI TAMADUN DUNIA


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» group PENGKAJI TAMADUN DUNIA

Please Mendaftar To Post


Oleh group PENGKAJI TAMADUN DUNIA

milenia_muslim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.01.2007
Ahli No: 28234
Posting: 67
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 18-01-07 20:05


jom join....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milenia_muslimProfil   Hantar PM kepada milenia_muslim   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 09:52


ye, saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 09:55


assalamualaikum
macam mana nak join ye?
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-10-07 10:00


saya pun...saya peminat sejarah...sejarah adalah lakaran hidup bak putaran roda

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 10:03


teman pengkaji tamadun melayu.

Kaitan Tamadun Melayu dengan Tamadun Dunia.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 17:17


Assalamualaikum...

eh...

macam mana group ni boleh ter introduce kat sini ye??

hehe...

ana pernah join program "depa" ni...

cuma...

tak pergi lebih lanjut lah....

just sekali tu saja ana join.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....
[ Telah diedit oleh: mohamad pada 31-10-07 17:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 17:48


nak kaji apa..
join juga boleh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 18:26


hoh...ada jugak ke?
member dulu pergi turkey.....
mohamad pun pernah join rupanya...


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 31-10-07 18:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 22:53


macam mana ek nak join GPTD ni??

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 00:03


!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 31-10-07 18:26
member dulu pergi turkey.....
mohamad pun pernah join rupanya...

huh...dah dapat pergi turkey ke?

ana tak pergi mana-mana lagi.
masa ana join tu, just kursus persediaan keluar negara.

hehe...lepas itu, tergendala macam tu saja...

entah lah..sebab study agaknya.


!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 31-10-07 17:48

nak kaji apa..

eermm...
ana nak cakap lebih lanjut pun tak reti juga,
sebab...ana join, begitu-begitu saja.

tak mendalam.

kalau nak kata GPTD ni kaji apa...
lebih kurang macam cerita Jejak Rasul lah..
cuma...
dia lebih kepada zaman sekarang ni..
macam mana Islam dinegara2 lain.
macam tu lah..

kalau nak tau lebih..

tanya Muhammad Nor Azim

ID ukhwah.com = al-azyM.

dia lebih sikit kat GPTD ni...


tak pun layari lama web GPTD...

eerrmm...apa ye...

:-D

lupa lah.. :-P


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 09-11-07 12:11


Assalamualaikum....

kalau tak salah ana....

GPTD akan buat satu kem sakti II

lanjutan bagi kem sakti I


untuk maklumat lanjut..

http://www.friendster.com/group-discussion/index.php?t=mesej&tahu=1148721&start=0&


*Maaf lah kalau posting ni mengganggu portal ukhwah.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 02:24


owh ada dia buat pada 16-18 november kan??
dekat Janda Baik..
ruginyer tak dapat nak ikut serta..
sebab nak buka sem dah..
dan pada masa yang sama terikat dengan program lain...uwaaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-11-07 09:33


Assalamualaikum
tamadun...sejarah....maaflah.....tak boleh nak minat......
mungkin kerana kurangnya kepelbagaian dalam menarik minat saya....

P/S : teringat study sejarah dulu...susahnya nak dapat A...sampai kena panggil dengan cikgu untuk kaunseling....huhu.... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 10:06


soalan yang sama dengan lina... bagaimana nak join ek...?
ada kelayakkan apa-apa...??

ismi minat sejarah...
pmr dan spm pun dapat cemerlang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-11-07 11:07


Assalamualaikum
alamak..kali ini tak sama dah dengan cik ismi....saya memang tak minat sejarah....cuma alhamdulillah...pmr dan spm cemerlang juga dalam sejarah.....huhu.....

chaiyok....gambate..para pengkaji sejarah semua..... :bye:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 11:10


siapa minat sejarah, mari join teman...
moh kita pergi tempat2 bersejarah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 11:22


nak ikut daeng...
ismi teringin nak p tempat bersejarah di timur tengah...
tamadun islam gemilang...

itulah... dah 2 tak sama....
bagus juga tuan... boleh kongsi2 cerita... hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 20:57


!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 10-11-07 09:33

Assalamualaikum
tamadun...sejarah....maaflah.....tak boleh nak minat......

waalaikumsalam..w.b.t.

apa yang mohamad tahu dari kem sakti I yang lepas,
mereka bukan sahaja mengkaji sejarah negara2 diluar sana.....malah...mereka juga mendapat peluang mengajar ISLAM pada orang2 disana.

perasaan ana bila lihat Video klip mereka masa ke negara2 diluar......

SERONOK sangat dapat peluang sebegitu.

!!! QUOTE !!!


    posticon Posting pada: 10-11-07 10:06

soalan yang sama dengan lina... bagaimana nak join ek...?
ada kelayakkan apa-apa...??

salam...

kalau ukhti nak join..... ukhti mesti bermula dari awal..
iaitu....mengikuti kem2 yang diadakan...seprti kem sakti ini.

kelayakan??.
hhmm.... kalau ukhti tahu selain dari bahasa malaysia dan inggeris lagi baik. contohnya....jepun...thailand....

begitu lah..

eerrmm.....kalau dah join kem2 asas yang GPTD anjurkan...
insyaALLAH.... boleh pergi kepada yang lebih tinggi.

lepas tu...baru mereka akan beri assingment.

8-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-07 21:24


Dec. 7, 1941, Jpanese sbmarnes and carier-bsed planes attckd d U.S. Pcific fleet at Pearl Harbor.... tak teringin buat gini?
nyampah juga tengok US based tu... bajet powerfull saja lebih... (err.. actly memang advance gler2 pun..huhu!!!)

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099501 saat. Lajunya....