Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
5,000 tahun dulu Confusius berkata, "Belajar!"; 1,500 tahun dahulu ayat Quran pertama ialah, "Baca!"
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Lawak - motor


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Lawak - motor

Please Mendaftar To Post


Oleh Lawak - motor

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 13:28


Wakakaka…lawak gila…


Tiga kejadian lawak semasa aku tengah gila-gila dengan
motor. Orang panggil mat rempet lah sekarang ini.

Kesah Pertama:
Sewaktu aku berada di Jelutung. Jalan tu kan penuh sesak.
Badan aku agak besar sedikit. Pada hari tu aku menumpang
seorang kawan pergi ke Komtar naik motor kap cai Honda 70.
Dia pun kaki cilok jugak, selit sana selit sini. Aku duduk
belakang punya lah kecut perut. Sampai satu tempat di mencelah
antara dua kereta, motor lepas, dia lepas, kedua-duanya lutut aku
tak lepas, kedebuk aku terduduk tengah jalan sambil terkangkang,
Semua orang tengok aku, cinabing, macam sami budda duduk
seorang seorang tengah jalan yang penuh sesak dengan kenderaan
lepas tu kawan aku patah balik sambil gelak bagai nak gila.

Kisah Kedua.
Aku menumpang member jugak naik motor pergi town. Sampai
kat trafic light dia pun berhenti. Aku pun teringat pulak
nak hisap rokok. Aku pun turunkan kedua-dua kaki dan berdiri
sikit celok poket nak ambil lighter dalam poket seluar.
Waktu tu lah lampu bertukar menjadi hijau, kawan aku
terus jalan…meninggalkan aku berbiri sambil berjingkit
nak nak ambil lighter di trafic light…siol…saja…
Satu bandar orang yang nampak aku berdiri terkakang
seorang seorang dilampu isyarat…macam apa entah…..gelak pulak
tu dia orang.

Kisah ketiga.
Waktu sekolah tingkatan tiga. Lepas sekolah cepat-cepat aku
balik ambil motor buruk ayah aku, kerana nak pergi pekan.
Waktu tu kalau boleh bawa motor dah kira grand lah tu.
Tujuan aku bukan nak beli barang sangat. Waktu tu boleh
awek2 sekolah tengah berlonggok tunggu bas nak balik rumah.
Waktu tu lah aku nak menayang betapa machonye aku, jejaka
idaman mereka, ada motor lah katakan. Tapi pada hari
tu kejadiaan yang sangat memalukan telah berlaku. Masa
betul-betul sampai depan awek2 tu. Aku boleh tak perasan ada
lubang, motor aku pun terlanggar lubang tu, baik nasib tak
jatuh. Aku memang lah tak jatuh, tapi ekzoz motor ayah
aku tu terjatuh, maka dengan itu bunyinye mengalahkan
helikopter, satu malaysia dengar. Aku rasa macam nak masuk
lubang jamban saja waktu tu, nak ditinggalkan ekzoz tu takut
ayah aku marah, nak ambil malu tak boleh nak cakap depan awek2
tu…tapi aku rupenya lagi takut kat ayah aku, terpaksa aku
cari kertas surat khabar dan ambil ekzoz tu. Pas tu
tolak lah motor sampai rumah…. Lepas tu tak mahu ngurat lagi.

:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

Fadhilisme
Warga Rasmi
Menyertai: 10.01.2007
Ahli No: 28096
Posting: 17
Dari: meru,klang.selangor d.e

newzealand  


posticon Posting pada: 10-01-07 13:31


hehehehe....
da pernah baca tapi stil nak gelak...
hahahahahaaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FadhilismeProfil   Hantar PM kepada Fadhilisme   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 13:40


rasanya paling kelakar pengalaman ketiga tu... memalukan tahap gaban lah... huhu.. :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 13:45


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

DinnaFatiha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5711
Posting: 106
Dari: kedah/selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 14:16


hehehehheh lawak betul..
cerita benar ke ni???

Bookmark and Share

    


  Member Information For DinnaFatihaProfil   Hantar PM kepada DinnaFatiha   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 15:04


hehehehehehe.......
lawak...
bila cakap pasal motor teringat kawan.....bawa motor dari selangor ke terengganu...kalau lelaki tak kisah tapi perempuan...memang terkejut sangat.....kawan lelaki pun tak percaya dia bawa motor dr selangor ke terengganu...memang tabik dia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 10-01-07 18:44


hahahaha..
boleh pecah perut den membaca cerita ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 20:50


:-) Assalamualaikum...


    Tak dapat bayangkan kalau saya berada di tempat tu.... :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

nurhikari
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25260
Posting: 53
Dari: Earth

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 21:38


:lol: :lol: :lol: :lol:
sakit perut gelak
memang lawak...thankq

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhikariProfil   Hantar PM kepada nurhikari   Quote dan BalasQuote

wawa0605
Warga Rasmi
Menyertai: 09.10.2005
Ahli No: 19690
Posting: 15
Dari: kuala lumpur

france   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 23:04


lawak lah..
kesiannye ..nak tanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wawa0605Profil   Hantar PM kepada wawa0605   Quote dan BalasQuote

wawa0605
Warga Rasmi
Menyertai: 09.10.2005
Ahli No: 19690
Posting: 15
Dari: kuala lumpur

france   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 23:05


lawak lah..
kesiannye ..nak tanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wawa0605Profil   Hantar PM kepada wawa0605   Quote dan BalasQuote

wawa0605
Warga Rasmi
Menyertai: 09.10.2005
Ahli No: 19690
Posting: 15
Dari: kuala lumpur

france   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 23:05


lawak lah..
kesiannye ..nak tanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wawa0605Profil   Hantar PM kepada wawa0605   Quote dan BalasQuote

wawa0605
Warga Rasmi
Menyertai: 09.10.2005
Ahli No: 19690
Posting: 15
Dari: kuala lumpur

france   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 23:05


tak ada ke awek yang tolong...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wawa0605Profil   Hantar PM kepada wawa0605   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-07 23:06


Pada 10-01-07 15:04 , insyirah_hr posting:

!!! QUOTE !!!

hehehehehehe.......
lawak...
bila cakap pasal motor teringat kawan.....bawa motor dari selangor ke terengganu...kalau lelaki tak kisah tapi perempuan...memang terkejut sangat.....kawan lelaki pun tak percaya dia bawa motor dr selangor ke terengganu...memang tabik dia....


berapa hari baru sampai tu? naik moto kapcai ke bigbike? :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

umi_iium
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27261
Posting: 133
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-01-07 01:32


ada ada saja..(^_~)

Bookmark and Share

    


  Member Information For umi_iiumProfil   Hantar PM kepada umi_iium   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 03:27


salam...

yang no satu itu sian no...
camanalah Kalau ana kena begitu...
uhuk uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-01-07 10:08


erm...entah lah labu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 03:36


salam.......
heheheheehehe......
bagus juga cerita ni....
boleh hilang tension....
huhuhuhuhu.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-01-07 11:07


Yang ke-3 tu.. sianya... kalau kena saya lah..saya tak patah balik untuk ambil ekzos tu.. tapi pergi kedai beli saja ekzos baru... hahahaaaaa!!! Malu tahap SUPER SAIYA ke-5..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 11:13


memmang lawak..heehe..macam real saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

adreenaz
Warga Rasmi
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23808
Posting: 10
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 14:54


lol

Bookmark and Share

    


  Member Information For adreenazProfil   Hantar PM kepada adreenaz   Quote dan BalasQuote

aiezzat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2005
Ahli No: 20989
Posting: 76
Dari: kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-01-07 15:40


baca ni buat kan ana tersenyum keseorangan ditepi tingkat.ekekek

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiezzatProfil   Hantar PM kepada aiezzat   Quote dan BalasQuote

cititel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21725
Posting: 150

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 17:03


aduh.. sakit perut cititel baca... hilang tension kejap.... menghiburkan lah katakan.. best jugak lawak ini... yang tak tahan kisah pertama dengan kisah kedua... "meninggalkan aku berbiri sambil berjingkit
nak nak ambil lighter di trafic light…siol…saja…
Satu bandar orang yang nampak aku berdiri terkakang
seorang seorang dilampu isyarat" lawak gila ayat ini... kelakor lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cititelProfil   Hantar PM kepada cititel   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 18:00


kahkahkah........
nak putus urat kentut baca cerita ni...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

islia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 10058
Posting: 109
Dari: kedah aman selalu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 18:25


hehehehe kelakar sangat..kuar2 air mata saya gelak..mana awak dapat cerita ni rimbabara..hehehehehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For isliaProfil   Hantar PM kepada islia   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 19:22


memang lawak gle......
huhu......
boleh jadi lawak no 1 negara ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

masjid_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 504
Posting: 36
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 16-02-07 23:34


hahaha..mesti malu punya..

tolak mto bawa ekzos..hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For masjid_biruProfil   Hantar PM kepada masjid_biru   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-07 00:20


hahaha...lawak betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 17-02-07 10:05


wakakaka................







lawak......punya.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-02-07 10:58


Assalamualaikum...

Kesiannya...jangan tiru ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 09:42


Pengajaran disini

1. Jangan mencilok time bawa kenderaan
2. JANGAN hisap rokok (membahayakan kesihatan dan juga kan dah malu tengah jalan)
3. JANGAN dok nak ngorat orang...dan jangan bangga dengan apa bukan milik kita ( dah lah tak ada lesen)...sila patuhi peraturan jalan raya...


sekian..terima kasih.. 8-) :-D 8-) :-D 8-) :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-03-07 23:03


huhu :lol: :lol: :lol: :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

yaqeen
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2007
Ahli No: 29034
Posting: 38
Dari: ukm

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 17:44


kelakar gila...hehe..;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For yaqeenProfil   Hantar PM kepada yaqeen   Quote dan BalasQuote

nor_shida
Warga Rasmi
Menyertai: 05.03.2007
Ahli No: 29035
Posting: 20

Pahang  


posticon Posting pada: 21-04-07 21:58


lawak jugak...tapi cerita betul ke ni????
tak dapat baygkn bagaimana lah kalau jadi kat diri sendiri...huhuhu:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nor_shidaProfil   Hantar PM kepada nor_shida   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 21-04-07 22:09


sendiri mahu ingat lah....huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 22:34


hmm... pandai betul si penglipur lara ni mereka hikayat yang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 23:18


dah ada kat mastika....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 21-04-07 23:21


ceh!ada kat mastika ropenyer....huhu..
ok..good try...hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 21-04-07 23:24


Pada 10-01-07 14:16 , DinnaFatiha posting:

!!! QUOTE !!!

hehehehheh lawak betul..
cerita benar ke ni???



tak....cerita tu ada cilok kat dalam mastika....ngeh3...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-04-07 23:25


hahaha...yang kedua tu lawak betul....hakhakhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 23:34


kui...kui...kui...

kasihan kat budak form 3 tu.
hero lah kalau macam tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

diyana_jamal
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28464
Posting: 35
Dari: rumahku syurgaku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-04-07 23:37


erm........
macam-macam ada......
hehehehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For diyana_jamalProfil   Hantar PM kepada diyana_jamal   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-04-07 22:48


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

fullhouse
Warga Rasmi
Menyertai: 15.10.2009
Ahli No: 37675
Posting: 20
Dari: IPGM Kampus Sultan Abdul Halim,Sg Petani

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 21:15


wakaka....
:-D :-D :-D :-D :-D
sikit jntong ambo....
:sopan: :sopan: :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For fullhouseProfil   Hantar PM kepada fullhouse   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 11:41


part yang lucu kisah no.2.. hehehe
:-D :-D :lucu: :lol:


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 12:15


Pada 06-11-09 11:41 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

part yang lucu kisah no.2.. hehehe
:-D :-D :lucu: :lol:



betul betul..same lah kita.bila imagine balik rasa macam lawak sesangat.hahahah.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2009
Ahli No: 37512
Posting: 76
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 14:15


kelakarnya... tak tahan betul nak gelak...
hahahaha...


-----------------
http://semua-barangmurah.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

muslim_93
Warga Rasmi
Menyertai: 04.11.2009
Ahli No: 38064
Posting: 1
Dari: bawah langit atas bumi

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 10:51


ha..ha...3!rasa macam nak tercabut urat perut ana..
mohon cpy boleh?
    :lucu: :lucu: :lucu:


-----------------
pengemis cinta Ilahi,perindu shahid abadi,
pendamba syurga hakiki..


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_93Profil   Hantar PM kepada muslim_93   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 16:58


haha...lawak...lawak....:D...ada juga penyeri petang ini...


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 23:53


hahaaa..aduhh sakit perut tahan gelak...
bila teringat balik, senyum seorang-seorang...tapi bukan kat tempat umum, nanti tak pasal2 dicop tak betul....hahaha


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.13462 saat. Lajunya....