Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 6 jam, 26 minit yang lalu


Jejak Remaja
Topik: menyanyi dalam bilik air


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» menyanyi dalam bilik air

Please Mendaftar To Post


Oleh menyanyi dalam bilik air

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 18:07


Emmm... ada siapa-siapa kat sini suka mandi sambil menyanyi dalam bilik air...emm tapi salah ke? :lol:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 18:11


Erm......tak suka...... takut nanti tertelan air mandi....hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-01-09 11:04


Ana tak pernah, tapi jiran ana selalu. Suara dia MasyaAllah..macam halilintar.Kalau sedap ok juga, ni macam suara katak daaaaaa....tapi ana sabar saja lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 11:26


saya mengakui lah pernah juga menyanyi dalam bilik mandi ni tapi tak ada lah sampai melalak sehinggakan org lain boleh dengar...saya menyanyi sekadar suka-suka..Betul juga kan salah ke ek menyanyi dalam bilik mandi ni???

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 11:38


walaupun ana lelaki ana suka juga nyanyi dalam bilik air,sampai kena ketok lah juga pintu bilik sebab nyanyi sedap sangat hehehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 04-01-09 13:28


nyanyi dalam bilik air, dulu-dulu masa kecil-kecil saja .. sekarang dah beso tak ada dah.. buang tebiat apa... nyanyi dalam bilik air, boleh buat suara gemersik... ngaaaa........

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 16:07


emmm... tak suka nyanyi walau kat mana-mana pun.... just nyanyi lagu Negaraku. tu pun time assembly...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 16:22


Pada 04-01-09 16:07 , putri_iman posting:

!!! QUOTE !!!

emmm... tak suka nyanyi walau kat mana-mana pun.... just nyanyi lagu Negaraku. tu pun time assembly...



skema sunnguh.. :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 16:24


tah ..kita pernah dengar kawan kita bagitahu yang kata mak nya..nyanyi dalam bilik air..boleh buat otak lembab..
tah boleh percaya ke tak..
tah2 saja saja nak takutkan..spy tak nyanyi dalam toilet..
nyanyi sikit-sikit cukup da

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 16:29


akak senior kat sekolah dulu yang pernah beberapa kali menjadi johan tilawah kebangsaan antara sekolah2 pernah bgtahu petua untuk melantang kan suara ketika mengaji nak bagi sampai ke harakat yang tinggi tapi tak pecah yang dia buat...adalah... ketika nak mandi... masukkan wajah kedalam kolah..atau pun segayung air... lepas tu jerit kuat2... :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 20:21


Pada 04-01-09 16:07 , putri_iman posting:

!!! QUOTE !!!

emmm... tak suka nyanyi walau kat mana-mana pun.... just nyanyi lagu Negaraku. tu pun time assembly...


entah ye entah tak putri_iman ni kan...kot2 ratu menyanyi dalam bilik air... :kelip:


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 20:35


Assalamualaikum..
erm areyien tak suka nyanyi dalam bilik air..tapi adik lelaki areyien suka lah, melalak lagu tah apa-apa time mandi tu..
buat sakit telinga saja dengar..hehe


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 20:45


Pada 04-01-09 20:21 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-01-09 16:07 , putri_iman posting:

!!! QUOTE !!!

emmm... tak suka nyanyi walau kat mana-mana pun.... just nyanyi lagu Negaraku. tu pun time assembly...


entah ye entah tak putri_iman ni kan...kot2 ratu menyanyi dalam bilik air... :kelip:



ehh, betul lah..tak tipu. kalau nyanyi kan hujan pula. kan tak kering pula pakaian di jemuran tu :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-01-09 21:14


Assalamualaikum
nadia_khalit : apa yang mak kata tu betul...nyanyi dalam bilik air boleh menyebabkan otak lembab..terutama apabila terlalu lama duduk di bawah payungan air hujan...ataupun mandi dalam keadaan mulut terbuka (kerana menyanyi)..lantas masuklah partikel zarah H2O ke dalam otak sehingga menyebabkan dia lembap..seperti span yang menyerap air..bahaya tu..elakkan... :jangan:
kak eni : saya pun pernah diberi nasihat sebegitu...betul agaknya...huhu...jeritlah dalam air nun..siapa nok dengonye... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 22:47


lor saya ke buka tajuk ni.......dah hampir 2 tahun....ni masa zaman muda2 dulu ni.....hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 10:06


Pada 04-01-09 21:14 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
nadia_khalit : apa yang mak kata tu betul...nyanyi dalam bilik air boleh menyebabkan otak lembab..terutama apabila terlalu lama duduk di bawah payungan air hujan...ataupun mandi dalam keadaan mulut terbuka (kerana menyanyi)..lantas masuklah partikel zarah H2O ke dalam otak sehingga menyebabkan dia lembap..seperti span yang menyerap air..bahaya tu..elakkan... :jangan:
kak eni : saya pun pernah diberi nasihat sebegitu...betul agaknya...huhu...jeritlah dalam air nun..siapa nok dengonye... :sopan:



otak lembap????
iyakah? k saja..hehe

tak boleh nafikan hobi saya menyanyi...huhu..tapi taklah ganggu jiran2...
tapi k saja...
tapi kalau hobi dia mnyanyi kat balik air nak buat macam mana sayatetap saya kan....??
sebenrnya tak emua macam tu...
mungkin seseorang tu lembap ada faktor lain agaknya sebelom2 ni...
mungkin terminom semut ke...memang dah tak boleh elak kat rumah dia memang hidup sekali dengan semut...hehehehe...

ada petue dari saya untuk suara sedap...
-makan telor kuning bersama madu...pagi
-minom air suam panas bangon tidor dan sebelom tidor
-jangan banyak menjerit-jerit(takut suara serak)
try lah..selamat mencuba..

tapi kalau yang dah sengau tu tak taula..maaf...
gurau saja..:-D


-----------------
intanz'9


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

nur_azzaharah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2007
Ahli No: 30361
Posting: 26
Dari: Wilayah Persekutuan

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 10:14


Pada 04-01-09 22:47 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

lor saya ke buka tajuk ni.......dah hampir 2 tahun....ni masa zaman muda2 dulu ni.....hehe


masa muda2 ye, maknanya sekarang ni dah tua ke?. :lol:
nak nyanyi pun,biarlah telinga sendiri sahaja yang dengar.. :kelip:


-----------------
sayangi diri..sayangi sahabat....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_azzaharahProfil   Hantar PM kepada nur_azzaharah   Quote dan BalasQuote

baraq
Warga Rasmi
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35996
Posting: 17
Dari: skudai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 11:12


tak salah pun nynyi dalam bilik air..
saya tak boleh miss nyanyi dalam bilik air..
kat mana-mana pun nak menyanyi saja rasa..
tebiat agaknya..
even kat kolej, tak ada orang tegur pun..
meby suara saya sedap agaknya..
muahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For baraqProfil   Hantar PM kepada baraq   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 12:00


menyanyi dalam bilik air??
pernah kawan nasihat kan jangan menyanyi dalam bilik air..kerana
apabila kita menyanyi dalam bilik air seolah˛ kita sedang menghiburkan syaitan ..bilik air tempat yang kotor adalah tempat mereka...

!!! QUOTE !!!

Erm......tak suka...... takut nanti tertelan air mandi....hehe

betul jugak itu hehe.. :-P

p/s: saya belum jumpa dalil yang menyokong pernyataan itu...
tapi kemungkinan besar ada kebenarannya...


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 16:46


saya suka jugak menyanyi dalam bilik mandi tapi tengok keadaan lah...hehehhe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-01-09 17:18


pernah juga tapi kadang-kadang saja test vocal kat toilet
masa mandi, cuci basuh hehehe
tapi Kalau mandi malam kadang nyayi juga untuk hilang rasa takut ehehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-01-09 18:11


Pada 05-01-09 17:18 , sasuke-kun posting:

!!! QUOTE !!!

pernah juga tapi kadang-kadang saja test vocal kat toilet
masa mandi, cuci basuh hehehe
tapi Kalau mandi malam kadang nyayi juga untuk hilang rasa takut ehehhehe

jangan amalkan mandi malam nanti kena paru-paru berair...kalau mak mandi jugak pakailah air panas...selamat...sekadar nasihat walaupun hobi ana mandi malam :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

NurHidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2004
Ahli No: 9825
Posting: 101
Dari: Di MaNa SaJa KeLuArGaKu BeRaDa...

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 18:48


assalamualaikum...
abt menyanyi dalam bilik air itu tak pernah ana buat tapi ana selalu tengok adik perempuan ana bawa masuk hp dalam bilik air dan katanya boring lau tak dengar lagu... tapi memang pelik lah kan.... seumur hidup ana tak pernah bawa hp masuk dalam tandas hanya kerana boring lau tak ada music... hmmm.... ini memang pelik tapi benar....bagi ana ini bukan perkara yang elok yang perlu diamalkan dalam bilik air....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurHidayah86Profil   Hantar PM kepada NurHidayah86   Quote dan BalasQuote

wedelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18715
Posting: 84

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 20:27


hehe.best lah nyanyi dalam bilik air.tapi tak boleh nyanyi selalu.sebab nanti kena tegur dengan akak.hehe.. :-D


-----------------
~hidup ini indah jika segalanya kerana Allah~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wedeliaProfil   Hantar PM kepada wedelia   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 08:37


Pada 05-01-09 20:27 , wedelia posting:

!!! QUOTE !!!

hehe.best lah nyanyi dalam bilik air.tapi tak boleh nyanyi selalu.sebab nanti kena tegur dengan akak.hehe.. :-D


ni sama kes macam adik saya...suka sangat menyanyi..sampai sakit teling di buatnya....tak kira kat mana..nak nyanyi saja..sampai saya tegur baru lah nak diam...bukan apa saya malas lah dengar nyanyi2 ni..tak berapa suka sangat dengan muzik.... :sopan:


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

inshirah_91
Warga Rasmi
Menyertai: 29.11.2008
Ahli No: 36116
Posting: 12
Dari: tanah merah,qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 10:11


emm..tajuk yang menarik..nak cakap tak pernah nyanyi bohong lah..
tapi lau nynyi pun tak lah selalu anggapan suara macam dalam iklan astro..pitching lari lah..hehehe.
tapi selaluny bilik air jadi tempat untuk nangis..bukan apa.malu lah orang tau kita nangs..
Q:apa hukum boys tengok perempuan nangs?? :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For inshirah_91Profil   Hantar PM kepada inshirah_91   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 11:35


!!! QUOTE !!!

tapi selaluny bilik air jadi tempat untuk nangis..bukan apa.malu lah orang tau kita nangs..

samalah kita, jue pun selalu masuk bilik air menangis......
tak pernah pula menyanyi.....kami sekeluarga tak pernah menyanyi bila kat dalam bilik air.....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 11:38


hehe...pernah...

myanyi kuat2..
lepas itu kalau tak ingat nanti mesti ada org luar yang smbungkan lagu tu..
hehe..malu sendiri..:-)

kalau masa kecil-kecil dulu..nyanyi dalam bilik air sebab takut mandi seorang-seorang...so,nyayilah sebab nak hiburkan hati...hehe..kelakar bila fikirkan...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 08-01-09 14:44


Ada teori kata org suka nyanyi dalam balik air sebab kalau nyanyi dalam bilik air sedap sikit sebab gelombang bunyi tu di pengaruhi air dan balik air. Lebih kurang begitu ar.
saya suka lagu Ronan keating, when u say nothing at all :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 15:04


Pada 08-01-09 14:44 , sanada_yukimura posting:

!!! QUOTE !!!

Ada teori kata org suka nyanyi dalam balik air sebab kalau nyanyi dalam bilik air sedap sikit sebab gelombang bunyi tu di pengaruhi air dan balik air. Lebih kurang begitu ar.
saya suka lagu Ronan keating, when u say nothing at all :)


samalah kita, suka lagu Ronan Keating.....
When u say nothing at all..........
wah nurizmi siap ada org tolong sambungkan lagi....
bersahut-sahutan lah ye lagunya tu...hehehe


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 08-01-09 15:12


Pada 08-01-09 14:44 , sanada_yukimura posting:

!!! QUOTE !!!

Ada teori kata org suka nyanyi dalam balik air sebab kalau nyanyi dalam bilik air sedap sikit sebab gelombang bunyi tu di pengaruhi air dan balik air.


Betul lah agaknya tu. sebab bila nyanyi kat dalam bilik air tu rasa sedap sikit suaranya...


-----------------
About Me Myspace Comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 15:21


Bilik Air pun menyanyi? SAh betul tak amal adab tandas ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

inshirah_91
Warga Rasmi
Menyertai: 29.11.2008
Ahli No: 36116
Posting: 12
Dari: tanah merah,qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 16:46


em..nurul suka nyanyi lagu air pasang pagi saja..hehehe
ingat nurul seorang saja suka nags dalam bilik air..

Bookmark and Share

    


  Member Information For inshirah_91Profil   Hantar PM kepada inshirah_91   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-01-09 20:11


assalamualaikum.
ni mesti tabiak org yang budak kat hostel,
suka mnyanyi kat balik air,tapi kan lah budak kat rumah pun nyanyi jugak kat balik air.
tapi ana tak lah.
tu pngalamn budak kat hostel.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 12:29


ha..memang suka nyanyi dalam bilik air..sambil mandi air hujan tu,nyanyila..macam-macam lagu..siap dengan gaya pula.. :-D dalam bilik air letak cermin pula..syampoo rambut pun kena bercermin juga..tu yang abang-abang dan kakak2 bising kata mandi lambat..huhu.. :-P tapi mak selalu tegur kata nanti kahwin dapat suami tua kalau nyanyi dalam bilik air dan kat dapur... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 12:53


nyanyi kat karaoke saja..
nak nyanyi kat dalam balik air..hmmm..tak sampai hati..suara terlalu merdu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 12:56


Pada 09-01-09 12:53 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

nyanyi kat karaoke saja..
nak nyanyi kat dalam balik air..hmmm..tak sampai hati..suara terlalu merdu..


:lol: :lol: :lol:
alasan & jawapan yang cukup baik amira....suara sangat merdu dan tak sesuai diperdengarkan semasa di dalam bilik air....good... :-D :lol:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 23:00


Pada 08-01-09 15:04 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-09 14:44 , sanada_yukimura posting:

!!! QUOTE !!!

Ada teori kata org suka nyanyi dalam balik air sebab kalau nyanyi dalam bilik air sedap sikit sebab gelombang bunyi tu di pengaruhi air dan balik air. Lebih kurang begitu ar.
saya suka lagu Ronan keating, when u say nothing at all :)


samalah kita, suka lagu Ronan Keating.....
When u say nothing at all..........


wah nurizmi siap ada org tolong sambungkan lagi....
bersahut-sahutan lah ye lagunya tu...hehehe



hehe...
kadang-kadang sampai habis mandi, keluar bilik air pun still xhabis lagi...
hehe..itu zaman nakal2 dulu...

pernah nyanyi kuat2...bila keluar ada tetamu kat luar sedang mnunggu turn nak masuk balik air...huh!!..malu... :malu:

lepas tu lah..dah serik..hmmm...:-)


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 09-01-09 23:24


Pada 08-01-09 15:04 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-09 14:44 , sanada_yukimura posting:

!!! QUOTE !!!

Ada teori kata org suka nyanyi dalam balik air sebab kalau nyanyi dalam bilik air sedap sikit sebab gelombang bunyi tu di pengaruhi air dan balik air. Lebih kurang begitu ar.
saya suka lagu Ronan keating, when u say nothing at all :)


samalah kita, suka lagu Ronan Keating.....
When u say nothing at all..........
wah nurizmi siap ada org tolong sambungkan lagi....
bersahut-sahutan lah ye lagunya tu...hehehe



Ye ke? bestkan. lirik dia poetic, penuh maksud tersirat.
susah nak cari lagu yang poetic best macam tu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 18:34


bilik mandi jadi studio kedua....diiringi oleh bunyi percikan air....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 19:05


Pada 10-01-09 18:34 , lailasuhaila posting:

!!! QUOTE !!!

bilik mandi jadi studio kedua....diiringi oleh bunyi percikan air....


wah ni sudah berjiwa seni ni...percikan air menjadi iringan lagu ek...


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 22:30


jiwa seni shimaku, cuma xterpilih masuk AF saja...suara terlalu merdu.. :lol: :-D


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

fantasi87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35300
Posting: 77
Dari: bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 11-01-09 01:07


tak dapat nyanyi kat pentas yang sebenar..............
pentas bilik air jadi lah..............hihihihihihi
saya pun selalu nyanyi kat balik air.......hihihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantasi87Profil   Hantar PM kepada fantasi87   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 11-01-09 02:55


tak betul awak semua ni. saya dah lama tak nyanyi dalam bilek air, sebab bilek air sebelah dapur. kalau soundproof dah lama saya melalak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 13:23


Pada 30-12-06 18:11 , Afina posting:

!!! QUOTE !!!

Erm......tak suka...... takut nanti tertelan air mandi....hehe


erm.... :berfikir: time nak jirus air itu..tutup lah mulut.. :-D

selalu buat juga..hehe..& da selalu juga kena marah... ;-)


-----------------
'gantikanlah yang telah hilang..tumbuhkanlah yang telah patah..ku inginkan bahagia..di dunia dan akhirat..pada Mu tuhan ku mohon segala.......'


Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 05:47


Pada 10-01-09 22:30 , lailasuhaila posting:

!!! QUOTE !!!

jiwa seni shimaku, cuma xterpilih masuk AF saja...suara terlalu merdu.. :lol: :-D



:sopan: ada hati juga nak masuk AF ek...adussss..janganla nanti kalah mawi world...


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 15:28


Pada 12-01-09 05:47 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-01-09 22:30 , lailasuhaila posting:

!!! QUOTE !!!

jiwa seni shimaku, cuma xterpilih masuk AF saja...suara terlalu merdu.. :lol: :-D



:sopan: ada hati juga nak masuk AF ek...adussss..janganla nanti kalah mawi world...



ok lah tu shimaku jadi pelajar AF pun jadilah...gurau saja.. :-D


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 17:36


suka juga menyanyi dalam bilik air, tetapi, taklah kuat2. setakat dengar telinga sendiri atau dalam hati saja.hehehe! seganlah nak nyanyi kuat2.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 21:21


betul tu rimbabara, nyanyi setakat dengar telinga sendiri saja lah....hehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 00:15


Pada 12-01-09 21:21 , lailasuhaila posting:

!!! QUOTE !!!

betul tu rimbabara, nyanyi setakat dengar telinga sendiri saja lah....hehehehehe


ye ke// macam itu eh..
jangan sampai diri sendiri pun tak sanggup nak dengar.. hehehe :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 10:16


bestnya nyanyi dalam tu....haha....tapi kat rumah ni pantang nyanyi sikit, rumah sebelah surh diam...haha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

e-zah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2008
Ahli No: 36268
Posting: 73
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 20-01-09 10:59


e-zah pun suka nyanyi dalam bilik air dan di dapur...bukannya kuat pun melalak hanya untuk halwa telinga e-zah saja...hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 14:26


Pada 20-01-09 00:15 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-09 21:21 , lailasuhaila posting:

!!! QUOTE !!!

betul tu rimbabara, nyanyi setakat dengar telinga sendiri saja lah....hehehehehe


ye ke// macam itu eh..
jangan sampai diri sendiri pun tak sanggup nak dengar.. hehehe :kelip:


setakat untuk menghiburkan hati saja as syafie :kelip:


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

e-zah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2008
Ahli No: 36268
Posting: 73
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 22-01-09 09:47


tapi kadang-kadang kat ofis terlepas juga hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.141698 saat. Lajunya....