Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perbezaan antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal terletak pada rohaninya. Apa yang difikir menentukan apa yang akan dicapai.
-- Hamka

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 16 hari yang lalu
Daeng_Jati: 36 hari yang lalu
Kang: 40 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: patutlah internet slow hari ni....


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» patutlah internet slow hari ni....

Please Mendaftar To Post


Oleh patutlah internet slow hari ni....

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 00:18


Latest News
Wednesday, December 27, 2006
ANNOUNCEMENT


We wish to inform our customers that the Internet service is currently experiencing a degradation in performance caused by several outages at some of the international links. This is attributed to the Richter 7.1 magnitude earthquake that struck off the southern coast of Taiwan at 12.07 a.m. on 27th December 2006, which caused the APCN2 (Asia Pacific Cable Network 2) submarine cable fault between Shantou, China and Tanshui, Taiwan and between Lantau, Hong Kong and Chongming, China.



This has caused outages at several TM Net international transit and peering links, mainly to the said countries. As a result, Internet users in Malaysia and other parts of Asia may be experiencing some delay when assessing content and websites hosted outside of Malaysia, especially in U.S., Japan, China, Taiwan, Korea and Europe. TM Net has taken immediate action to divert traffic through other back-up links to reduce the traffic congestion.



The international providers are carrying out immediate restoration works to rectify the problem. We will be making further announcements when the service has resumed.




TM Net Sdn Bhd apologizes for any inconvenience caused whilst at the same time, we would like to assure you that we are doing all that is necessary in order to restore the service as soon as possible.



Customers can call TM Net Customer Interaction Centre at 1-300-88-9515 (24 hours) or 1-300-88-1515 from 8:00 a.m. till midnight or e-mail us at [email protected] for further enquiries about this matter.


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 00:28


lah, patut pun...
donlot lagu berjanggut tunggu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 00:45


:-o ooo....begitu...


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 00:54


ooo like that, now i'm understand..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 00:58


Pada 28-12-06 00:28 , sahabat_amin posting:

!!! QUOTE !!!

lah, patut pun...
donlot lagu berjanggut tunggu..


kalau nak download lagu guna multiply...cepat sikit=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

eyu_extra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27251
Posting: 65
Dari: johor

Melaka  


posticon Posting pada: 28-12-06 01:13


oooo...
padan lah..
tension juga kengkadang...
sabr saja lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyu_extraProfil   Hantar PM kepada eyu_extra   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 01:17


Pada 28-12-06 01:13 , eyu_extra posting:

!!! QUOTE !!!

oooo...
padan lah..
tension juga kengkadang...
sabr saja lah...


sabr saja lah kan eyu_extra :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 28-12-06 03:12


begitulah..
jadi jangan lah mara - mara pasal internet slow.
ana pun rasa slow juga..


http://nurofislam.blogspot.com
[ Telah diedit oleh: fauzy_fx86 pada 28-12-06 03:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 08:22


salam..
itu lah...naik hairan...
malam tadi dengar berita akibat gempa bumi kat Taiwan....Paper The Sun ada masuk hari ini...
menjejaskan sistem komunikasi...huhuhuhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 09:41


yup...hari ni paling teruk kesannye esp to tm net users...
too slow...
huh...jangan hrpla nak download anything...memang lambat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 09:43


Tapi ...ukhwah masih boleh online lagi...
jadi tak lah risau....huhuhuh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 09:46


em..semua tempat mersainya...ana pun sama-sama..mungkin ini..ujian TUhan untuk kita lebih mensyukuri nikmat yang kita ada..,,kern mereka ditaiwan merasai gempa,tetapi kita disini cuma sekadar merasai lambatnya server intenet...
syukur pada Allah,,kita masih diberikan nikmat keamann dengan keselesaan...

Ya ALlah...kami bersyukur kepadaMu atas nikmat yang dilimpahkan kepada kami,jauhkanlah kami dari kemurkaanMU...amien.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 09:47


oic...=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 09:50


9 negara ‘panik’ -- Internet terjejas teruk kabel dasar laut rosak akibat gempa di Taiwan
KUALA LUMPUR 27 Dis. – Pedagang menerusi Internet di Malaysia dan sebahagian besar Asia Timur ‘panik’ hari ini setelah perkhidmatan itu terganggu akibat kabel dasar laut yang membawa taliannya rosak kerana gempa bumi kuat dekat pantai selatan Taiwan malam tadi.

Gangguan itu membabitkan China, Jepun, Korea Selatan, Taiwan, Singapura, Thailand, Malaysia, Hong Kong sehingga ke Australia.

Impak itu dipercayai lebih serius berbanding semasa tragedi tsunami 2004 kerana ia menjejaskan banyak sektor termasuk bursa saham dan pasaran kewangan serta perbankan di beberapa negara rantau Asia.

Bagaimanapun, di Malaysia perkhidmatan perbankan dan bursa tidak terjejas teruk akibat kejadian itu.

Jurucakap Jaring Communications Sdn. Bhd. berkata, gangguan hanya berlaku untuk mengakses talian antarabangsa. Ia turut melibatkan perkhidmatan e-mel dan enjin carian.

‘‘Ia menjadi serius ketika waktu puncak kerana orang ramai mula menggunakan Internet,’’ katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Gempa bumi pada skala magnitud 7.1 Richter di pantai selatan Taiwan itu menyebabkan kemusnahan bangunan di Taiwan dan mengorbankan dua rakyatnya.

Gangguan akses Internet dan komunikasi di Malaysia berlarutan sehingga petang ini manakala di beberapa negara lain pulih secara berperingkat-peringkat dan memerlukan masa sehingga tiga minggu untuk kembali normal.

Menurut TM Net Sdn. Bhd. perkhidmatannya mengalami gangguan prestasi disebabkan sambungan talian sesak dan melampau di beberapa jaringan Internet antarabangsa.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di Kuala Lumpur hari ini, syarikat itu menyatakan ia telah mengambil tindakan cepat dengan mengalih laluan trafik ke jaringan-jaringan sokongan lain bagi mengurangkan kesesakan.

‘‘Para pengguna Internet di Malaysia dan lain-lain bahagian di negara ini mungkin mengalami sedikit penangguhan dalam mengakses kandungan-kandungan dan laman-laman web berpangkalan di luar negara, terutamanya di AS, Jepun, China, Taiwan, Korea Selatan dan Eropah,’’ katanya.

Menurut TM Net, gempa bumi di pantai selatan Taiwan itu telah menyebabkan gangguan kepada kabel Asia Pasifik Rangkaian 2 Shantou, China dan Tanshui, Taiwan dan juga antara Lantau, Hong Kong dan Chongming, China.

‘‘Ia telah menyebabkan sambungan Internet yang melampau pada talian Internet TM Net International secara sambungan transit atau pemula, terutamanya ke negara-negara yang disebutkan,’’ katanya.

Peniaga kewangan di Hong Kong, antara pusat perniagaan terbesar di Asia, melaporkan bahawa mereka terputus hubungan dengan Bloomberg LP, penyedia utama berita dan data mengenai pasaran saham.

Akses Internet terputus atau sangat lembap di Beijing, kata seorang pegawai daripada syarikat telefon kedua terbesar di China, China Netcom.

Pembekal perkhidmatan jalur lebar dan talian tetap utama Korea Selatan, kat Corp mengumumkan bahawa enam kabel dasar laut mengalami kerosakan disebabkan gegaran malam tadi.

Sementara itu, timbalan pengurus besar syarikat telefon terbesar di Taiwan, Chunghwa Telecom Co., Lin Jen-hung berkata, kerja membaiki kabel yang rosak dalam gempa bumi berukuran 7.1 pada skala Richter itu mungkin mengambil masa tiga minggu tetapi ‘‘kualiti komunikasi akan meningkat dari hari ke hari’’.

Dua daripada tujuh kabel dasar lautnya mengalami kerosakan teruk.

Menurut syarikat itu, kerosakan kabel dekat pantai selatan Taiwan telah menggendalakan 98 peratus keupayaan komunikasi Taiwan dengan Malaysia, Singapura, Thailand dan Hong Kong.

Talian yang rosak itu menyebabkan perkhidmatan Internet terputus bagi sebilangan pelanggan di Hong Kong yang tidak dapat mengakses laman web di beberapa bahagian Asia dan AS.

Syarikat telefon Hong Kong, PCCW Ltd. yang turut menyediakan perkhidmatan Internet menyatakan beberapa kabel data di dalam laut rosak dalam gempa bumi itu.

‘‘Penghantaran data ke Taiwan, Korea, Jepun dan AS terjejas,’’ menurut kenyataan PCCW.

Syarikat tersebut juga memberi amaran kepada pelanggan bahawa mereka mungkin mengalami kesesakan selama beberapa hari di Internet disebabkan peningkatan penggunaan apabila pengguna melayari Internet untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai gempa bumi itu.

Pengendali utama Jepun bagi panggilan antarabangsa, KDDI Corp. mengumumkan, perkhidmatan telefon talian tetapnya terjejas sekejap-sekejap berikutan gempa bumi kali ini.

Jurucakap KDDI, Haruhiko Maeda berkata, gempa bumi itu merosakkan beberapa kabel komunikasi di dasar laut di selatan Taiwan yang dikongsi bersama oleh syarikat-syarikat komunikasi antarabangsa.

Katanya, pelanggan menghadapi masalah membuat panggilan ke India dan Asia Barat kerana panggilan itu selalunya disalurkan menerusi kabel dekat Taiwan.

Maeda menambah, syarikatnya menyalurkan semula panggilan menerusi AS dan Eropah dan beliau tidak tahu berapa lama tempoh untuk membaiki kabel.

Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri dan Komunikasi Jepun menyatakan, perkhidmatan perayauan antarabangsa yang disediakan oleh tiga syarikat telekomunikasi utama Jepun iaitu NTT DoCoMO, KDDI dan Softbank telah tergendala.

– Agensi


---copied from www.utusan.com.my
Dec 28, 2006

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 10:06


ooo...ini sebabnya
ingatkan masalah server kat UPM.
patutlah susah nak connect internet.
bosanlah dok kat ofis ni, kerja pun tergendala...rasa macam nak cuti saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

fatimah-azzahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25632
Posting: 113

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-12-06 11:06


oooo.. patutlah, nak check email pun payah apatahlagi nak add dan drop subject..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimah-azzahraProfil   Hantar PM kepada fatimah-azzahra   Quote dan BalasQuote

Nur_Humaira_1342H
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27310
Posting: 301
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 11:31


Gempa jejas internet


Oleh Zainab Yatim dan Hanneeyzah Bariah Baharin

Gegaran di barat daya Taiwan rosakkan kabel dasar laut APCN2


KUALA LUMPUR: Perkhidmatan internet antarabangsa termasuk di Malaysia mengalami gangguan teruk apabila kabel dasar laut Asia Pasifik Rangkaian 2 (APCN2) terputus ekoran gempa bumi di barat daya Taiwan, kelmarin.

Berikutan itu, lebih 3.8 juta pelanggan internet di negara ini mengalami kesukaran melayari laman web yang berpangkalan di luar negara, terutama Amerika Syarikat (AS), Jepun, China, Taiwan, Korea Selatan dan Eropah.

Kerosakan kabel di persisiran pantai selatan Taiwan itu turut mengganggu 98 peratus daripada kapasiti perkhidmatan telefon kepulauan itu dengan Malaysia, Singapura, Thailand dan Hong Kong.

Telekom Malaysia Bhd (TM), dalam kenyataan semalam berkata gempa bumi di Taiwan itu mengakibatkan kerosakan sistem kabel dasar laut termasuk APCN, APCN2, SEA-ME-WE3, CUCN dan FLAG.

Kerosakan itu menyebabkan perkhidmatan panggilan antarabangsa ke Taiwan, Jepun, China, Hong Kong, Korea dan Amerika Syarikat terjejas.

“TM sedang bekerjasama dengan ahli konsortium untuk melaksanakan kerja membaik pulih. Bagaimanapun, setakat ini, konsortium masih tidak dapat menentukan tempoh masa untuk perkhidmatan pulih sepenuhnya,” katanya.

Syarikat itu menasihatkan pelanggan yang ingin membuat panggilan antarabangsa supaya menghubungi perkhidmatan bantuan operator TM di talian 101.

TM Net Sdn Bhd pula memaklumkan, perkhidmatan internetnya mengalami gangguan prestasi berikutan sambungan talian sesak dan melampau di beberapa jaringan internet antarabangsa semalam.

Dalam kenyataannya, syarikat itu berkata ia sudah mengambil tindakan segera dengan mengalih laluan trafik ke jaringan sokongan lain bagi mengurangkan kesesakan.

“Pengguna internet di Malaysia dan bahagian lain di negara ini mungkin mengalami sedikit penangguhan dalam mengakses kandungan laman web berpangkalan di luar negara, terutama di AS, Jepun, China, Taiwan, Korea Selatan dan Eropah,” katanya.

TM Net menjelaskan, gempa bumi berukuran 6.7 pada skala Richter di pantai selatan Taiwan malam kelmarin menyebabkan gangguan pada kabel APCN2 antara Shantou, China dan Tanshui, Taiwan serta Lantau, Hong Kong dan Chongming, China.

“Ia menyebabkan sambungan internet yang melampau pada talian internet TM Net International secara sambungan transit atau pemula, terutama ke negara yang disebutkan,” katanya.

Pelanggan boleh menghubungi Pusat Interaksi Pelanggan TM Net di 1-300-88-9515 (24 jam) atau 1-300-88-1515 dari 8 pagi hingga tengah malam atau e-mel ke [email protected] untuk pertanyaan lanjut.

JARING Communications Sdn Bhd pula berkata talian antarabangsa syarikat itu turut terjejas bermula jam 3.46 pagi semalam dan ia sedang berurusan dengan pihak pembekal talian antarabangsa untuk menyegerakan proses membaik pulih.

“Bagaimanapun, jangka masa proses untuk mengembalikan operasi talian itu tidak dapat ditentukan lagi,” kata Pusat Operasi Rangkaian JARING dalam kenyataan di laman webnya.

Gangguan perkhidmatan internet juga menyebabkan sebahagian besar pengusaha kafe siber menutup perniagaan, manakala pengguna internet syarikat korporat gagal menghantar emel atau melayari laman web.

Ketua Komunikasi Korporat Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM), Adelina Iskandar, ketika dihubungi berkata, pihaknya meningkatkan pemantauan dan menunggu laporan TM Net dan JARING sebelum mengambil tindakan lanjut. TM Net mempunyai 2.85 juta pelanggan manakala JARING lebih sejuta.

Gempa bumi di pantai bandar Hengchun berhampiran selatan Taiwan itu berlaku pada hari ulang tahun kedua bencana tsunami yang meragut lebih 200,000 nyawa di selatan Asia.

Dalam kejadian kelmarin, dua sekeluarga dilaporkan maut apabila rumah mereka di bangunan empat tingkat runtuh manakala enam sekeluarga diselamatkan awal semalam.

Sementara itu, agensi berita AFP memetik penganalisis sebagai berkata, sistem telekomunikasi antarabangsa ketika ini menggunakan kabel dasar laut yang menyambungkan rangkaian hubungan antara negara di seluruh dunia bernilai berbilion dolar.

Penganalisis telekomunikasi bebas, Paul Budde berkata, laporan awal mendapati kabel dasar laut itu ditanam sejak 150 tahun lalu untuk penghantaran telegram dan kini berkembang sebagai talian internet bagi menepati kehendak teknologi semasa.

Di TAIPEI, Naib Pengurus Besar Chunghwa Telecom Co, Lin Jen-hung.

Syarikat telefon terbesar Taiwan itu berkata, kerosakan kabel itu menyebabkan talian telefon dan perkhidmatan internet terganggu ke beberapa bahagian di China, Korea Selatan, Jepun, Asia Tenggara dan AS.

Beliau yang dipetik AP berkata, usaha memperbaiki kabel itu mengambil masa sehingga tiga minggu tetapi ‘kualiti akan bertambah baik dari sehari ke sehari.

Syarikat telefon terbesar Taiwan itu berkata, kerosakan pada kabel di persisiran pantai selatan Taiwan itu turut menjejaskan perkhidmatan internet bagi sebahagian pengguna di Hong Kong yang tidak boleh melayari laman web di sebahagian kawasan di Asia dan AS.

Syarikat telefon Hong Kong, PCCW Ltd, yang turut menyediakan perkhidmatan internet, berkata beberapa kabel data di bawah laut rosak dalam gempa bumi itu.

“Perjalanan data ke Taiwan, Korea, Jepun dan AS terjejas,” kata PCCW dalam satu kenyataan.

Syarikat berkenaan juga memberi amaran kepada pengguna bahawa mereka mungkin mengalami kesesakan selama beberapa hari di internet kerana peningkatan penggunaan oleh ramai orang yang melayari laman web untuk mendapatkan maklumat mengenai gempa bumi itu.

Pedagang mata wang di Hong Kong - salah satu pusat perniagaan terbesar Asia, mengadu mereka hilang hubungan dengan Bloomberg LP, pembekal utama berita dan data mengenai pasaran saham.

Internet terputus atau amat lembap di Beijing, kata pegawai dari China Netcom, syarikat telefon kedua terbesar di China.

Perniagaan di beberapa bahagian lain bandar raya itu juga mengalami masalah melayari internet manakala rangkaian televisyen kerajaan, CCTV, melaporkan gempa bumi itu merosakkan kabel komunikasi bawah laut dari China ke AS dan dari Asia ke Eropah.

Ia berkata, syarikat telefon terbesar China, China Telecom Corp, menghubungi syarikat sejawatnya di AS dan Eropah untuk mencadangkan penggunaan satelit.


-----------------
BERSAMA-SAMA MENGEMBALIKAN SEMULA KEHIDUPAN ISLAM MELALUI PENEGAKAN DAULAH KHILAFAH 'ALA MINHAJ NUBUWWAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_Humaira_1342HProfil   Hantar PM kepada Nur_Humaira_1342H   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 11:37


patut pun semalam lambat sangat internet.. yahoo pun lembab.. tu pakai streamyx dah tu.. kalau pakai dail up..tak tahu lah macam mana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 28-12-06 11:41


Ukhwah.com hosting dalam negeri (Cyberjaya) sebab itu boleh diakses seperti biasa. Syukur.

Ramai yang tak boleh terima hakikat walau Ukhwah.com down hanya satu jam sahaja.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

awetansri
Warga Rasmi
Menyertai: 05.10.2006
Ahli No: 26768
Posting: 4
Dari: JOHOR BHARU

brazil   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 12:05


o...sebab tu lah nak masuk yahoo langsung tak dapat

Bookmark and Share

    


  Member Information For awetansriProfil   Hantar PM kepada awetansri   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 04-01-07 13:37


Gunalah hosting dalam Malaysia...Di jamin selamat kalau APCN2 tu rosak lagi... :-) :-) :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100751 saat. Lajunya....