Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.
-- al-Baqarah: 286

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 18 hari yang lalu
muslimiman: 23 hari yang lalu
tornado: 42 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: SIAPA FOLLOW KES BUNUH ALTANTUYA???


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» SIAPA FOLLOW KES BUNUH ALTANTUYA???

Please Mendaftar To Post


Oleh SIAPA FOLLOW KES BUNUH ALTANTUYA???

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-12-06 18:57


Assalamualaikum

soalan cepu emas...siapa kat sini ikuti, follow perbicaraan kes pembunuhan model, businesswoman altantuya??

atau kebanyakkannya sibuk dengan cinta, sibuk dengan hiburan, sibuk dengan bersukan, sibuk dengan perkara2 mencantikkan wajah sahaja???...sehingga tak ada masa ambik berat perkembangan disekeliling??

kejam ke idak....dia dibunuh kemudian diletupkan??....Kenapa dia diletupkan??...tidak cukupkah hanya dengan membunuh???.....apa yang ingin disembunyikan oleh pihak yang inginkan mayat altantuya hancur berkecai??....dari mana pembunuh dapat bahan letupan C4???
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 23-12-06 19:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

pharmaton
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2005
Ahli No: 21480
Posting: 118
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 23-12-06 20:10


memang kejam, tak berhati perut, tak berperikemanusiaan.

additional question:

adakah 2 org pegawai unit tindakan khas yang ditahan itu bodyguard kepada timbalan PM Najib Tun Razak??
[ Telah diedit oleh: pharmaton pada 23-12-06 20:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For pharmatonProfil   Hantar PM kepada pharmaton   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-12-06 20:42


Ada berita yang menyatakan orang atasan dalam kepimpinan negara kita terlibat,sebab itu kes ini sekarang senyap saja tanpa berita.. Wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-12-06 21:21


Pada 23-12-06 20:10 , pharmaton posting:

!!! QUOTE !!!



adakah 2 org pegawai unit tindakan khas yang ditahan itu bodyguard kepada timbalan PM Najib Tun Razak??


najib...timbalan PM....yang jugak menteri pertahanan...hhmm...

dan......C4 hanya dimiliki oleh pihak tentera...tentera di bawah kementerian pertahanan.

semakin misteri... :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-06 23:00


kan bagus kalau dapat bongkar sebongkarnya bongkarnya kes ni. biar satu dunia tahu.. betapa teruknya malaysia ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 24-12-06 01:56


jangan bercakap tanpa bukti yang kukuh...
jangan masukkan khabar2 angin yang tidak munasabah.....
plzzzz....kes ini bukan boleh dijadikan satu teka-teki untuk mengetahui siapa pembunuh yang sebenar........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-12-06 07:33


assalamualaikum....

Kenapa perlu dihancurkan jenazah tersebut selepas dibunuh????

jawapannya : untuk menghilangkan bukti... kerana kalau masih ada mayat pasti akan boleh dijejaki siapa pembunuhnya... bila mayat hancur berkecai,maka tidak akan dapat dikesan....

tentang siapa yang terlibat itu... masih dalam penyiasat kan.. so saya tak berani nak bagi pandangan dan nak cakap siapa punya angkara... sebab tak ada bukti yang jelas lagi...

salam ukhwah dan perjuangan...

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

tulipsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2004
Ahli No: 10336
Posting: 223
Dari: Bumi Johore

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-06 14:51


kebenaran akan tertegak jua..Allah Maha Bijaksana lagi Maha Mnegetahui..don't worry lah sebagai contoh sebagaimana Dato' anwar tak bersalah..dan sekarang hidup macam orang biasa jugak..nantikanlah pembalasan Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulipsolehahProfil   Hantar PM kepada tulipsolehah   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-12-06 20:43


Pada 24-12-06 01:56 , Vitamin_Hati posting:

!!! QUOTE !!!

jangan bercakap tanpa bukti yang kukuh...
jangan masukkan khabar2 angin yang tidak munasabah.....
plzzzz....kes ini bukan boleh dijadikan satu teka-teki untuk mengetahui siapa pembunuh yang sebenar........


;-)

hmm....bukan bercakap tanpa bukti, bukan bercakap tanpa fakta....ini hanya pertanyaan....pertanyaan yang wajib dijawab oleh pihak berkenaan.

tak salah bertanya kan.. ;-)

p/s: tetiba ada yang tak puas hati dengan naruto-san :lol:
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 26-12-06 21:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

fatimah-azzahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25632
Posting: 113

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-12-06 00:02


KES tu memang tak misteri.. ingatlah yang hak tetap hak dan yang batil tetap batill... allahuakbar.. ALLAH MAHA MENGETAHUI. saya pernah terbaca bahawa israel laknatullah pun tak letupkan mayat selepas membunuh org.. memang dashyat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimah-azzahraProfil   Hantar PM kepada fatimah-azzahra   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 01:51


:-o Bukan setakat bunuh saja,tapi diletupkan pula mayat perempuan itu.....seram,ngeri dan memang perbuatan yang keji...


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-06 11:05


Kes ni memang sungguh misteri, motif pembunuhan pun juga misteri tapi sekarang kes ni senyap saja, mungkin akan kembali hangat bila ia dibicarakan januari tahun depan....


fakta kes

!!! QUOTE !!!

Abdul Razak dituduh bersubahat dengan Cif Inspektor Azilah Hadri, 30, dan Koperal Sirul Azhar Umar, 35, melakukan pembunuhan yang berakhir dengan mayat Altantuya diletupkan dengan bahan letupan.

Beliau didakwa melakukan kesalahan itu di Bangunan Getah Asli di Jalan Ampang, di antara jam 9.54 pagi dan 11.05 pagi 18 Oktober lalu. Alamat itu adalah alamat rasmi Malaysian Strategic Research Centre (MSRC) yang dipengerusikan Razak sendiri.

Azilah dan Sirul Azhar, kedua-duanya daripada Unit Tindakan Khas (untuk) polis Bukit Aman dituduh membunuh Altantuya di lokasi antara Lot 12843 dan Lot 16735, Mukim Bukit Raja, Selangor antara jam 10.00 malam 19 Oktober dan 1 pagi 20 Oktober lalu.

Pembunuhan Altantuya terbongkar apabila cebisan daging dan pakaiannya ditemui di kawasan hutan di Puncak Alam pada 7 November lalu.


saya sangat percaya memang ada konspirasi orang atasan dan semoga Allah akan tunjukkan siapa yang sebenarnya bersalah.
apa yang saya tahu, Unit Tindakan Khas hanya akan menjalankan tugas apabila mendapat arahan daripada pemimpin atasan.

Apa perasaan kita bila kita disuruh buat kerja dan dengan patuh mengikut arahan tiba-tiba kita dituduh membunuh pula? dan dikenakan hukuman pula?


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

pharmaton
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2005
Ahli No: 21480
Posting: 118
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 30-12-06 15:27


maybe pembunuhan model ni ada kaitan dengan urusniaga pembelian kapal selam oleh kerajaan.

selalunya kalau ikut cerita CSI mayat diletupkan untuk hapuskan bukti di badan mangsa. maybe mangsa berbadan dua??

Bookmark and Share

    


  Member Information For pharmatonProfil   Hantar PM kepada pharmaton   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 02-01-07 00:09


Pada 30-12-06 15:27 , pharmaton posting:

!!! QUOTE !!!

maybe pembunuhan model ni ada kaitan dengan urusniaga pembelian kapal selam oleh kerajaan.



Apa kaitannya?


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 02-01-07 06:57


Mengikut sumber yang ana dapat, bukan sahaja diletupkan, sisa tulang-tulang tu turut dicurahkan asid untuk hapuskan terus.

Memang ada kaitan dengan orang atasan, kalau tak takkanlah cerita tu dah senyap dalam jangkamasa tak sampai sebulan.

Bilalah orang nak sedar yang pemimpin Malaysia ni banyak sangat melakukan perkara yang bobrok. Dan yang sanggup menjadi 'kambing hitam' dalam kes ni, entah berapa jutalah duit yang dia dapat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-01-07 10:34


bukan setakat kejam...memang tak berperikemanusiaan....kalau melibatkan vip mana mereka nak panjang cerita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-01-07 12:20


tunggu visual Allah di akhirat..cukup lengkap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-07 13:18


Pada 02-01-07 10:34 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

bukan setakat kejam...memang tak berperikemanusiaan....kalau melibatkan vip mana mereka nak panjang cerita..


betul tu...ada vip yang terlibat.......menteri?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-07 16:13


pembunuh tu terpengaruh dengan game counter strike...
last mission kena letak c4 kat target..kih kih..
follow2....
fire in the hole..
enemy spotted..
affirmative...
hak3..


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-01-07 20:58


Rekod Kemasukkan Altantuya ke Malaysia HILANG

maklumat terkini tentang kes ini....selain penangguhan perbicaraan yang disengajakan kepada 10 Mac 2008 (punyelah lama kes ditangguh)....ditangguh sebab nak jaga survival politik kerajaan umno demi pilihanraya akan datang, ingat boleh tipu rakyat ke dengan benda ini (maklumlah, hakim2 pun dah jadi boneka kerajaan umno sejak tun salleh abas dipecat)......transaksi kedatangan Altantuya hilang dari data pihak imegresen...

nama Altantunya dan seorang rakannya hilang daripada sistem pengkalan data imgresen dekat 'entry point'.....Altantuya datang melalui KLIA.... dan menurut dokumen perjalanannya (of course international passport)....dia datang bertiga dengan dua lagi rakannya....tapi dua nama termasuk nama si mati dan seorang lagi rakan hilang sementara nama Almyra (rakan yang seorang lagi) masih ada dalam rekod meskipun Almyra balik sebelum kematian Altantuya.

wonder....how on earth her datas/info coming to malaysia have been missing??....purposely been erased??...smell something fishy bout this....got hidden hand behind all of this....VIP??...menteri??

wallahua'lam
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 09-01-07 21:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-01-07 22:30


fakta sebenar tentang kes ini:

1st....pada awal meletupnya kes ini, mangsa disebut dalam akhbar sebagai Aminah Abdullah @ Altantuya Shaariibuu....tetapi kini mereka (akhbar) menggugurkan nama aminah abdullah, mengekalkan nama altantuya shaariibuu.....adakah mangsa beragama Islam??....Kenapa mangsa beragama Islam??....adakah disebabkan hidayah Allah SWT ataupun kerana bernikah dengan org Islam di malaysia???...kalau sebab bernikah...siapakah husband Islam altantuya??

2nd....mangsa bukanlah seorang model....perkataan MODEL purposely dihighlightkan....ianya disengajakan dan diarahkan oleh seseorang.....and who would be the one playing the role as the hidden hand??? :-?

3rd....sebenarnya mangsa ialah seorang yang pakar banyak bahasa dan bertugas sebagai seorang penterjemah di peringkat antarabangsa..... dia fasih bertutur dalam bahasa Russia, Inggeris, China (mandarin) dan Peranchis – dan kerana itu dia kerap berterbangan ke sana ke mari.....dikatakan mangsa mempunyai kaitan dengan urusniaga pembelian kapal selam daripada pihak peranchis-sepanyol oleh kerajaan malaysia.

4th.....semua yang ditahan dalam kes ini termasuklah abdul razak baginda hanya didakwa sebagai BERSUBAHATmelakukan pembunuhan tersebut......so....siapakah sebenarnya yang MENGARAHKAN supaya mangsa dibunuh dan diletupkan???

5th....di malaysia.....bahan letupan C4 yang digunakan untuk meletupkan mangsa....hanya berada dalam pegangan/milik pihak tentera malaysia....pihak2 lain selain tentera tidak boleh memiliki bahan C4 ini.....so....apakah ini boleh dijadikan hujah bahawa pihak tertinggi tentera terlibat sama dalam pembunuhan ini???

6th....kenyataan pelik Timbalan Pendakwa Raya (Salehuddin Saidin) daripada Jabatan Peguam Negara....yang tetiba mengatakan bahwa hanya 3 org sahaja yang terlibat dalam kes ini (supaya menepis dakwaan ada pihak lain terlibat)....sedangkan siasatan belum lagi habis/selesai...dan motif pembunuhan belum dapat dipastikan....adakah timbalan pendakwa raya cuba menyembunyikan sesuatu???....siapakah yang mengarahkan timbalan pendakwa raya buat kenyataan pelik itu??

wallahua'lam
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 16-01-07 22:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 05-03-07 02:34


Assalamualaikum....memang amat kejam..sampai tak tahu nak diungkapkan macam mana..memang banyak konspirasi disebalik kejadian...lama2 akan terbukti juga siapa yang terlibat....semoga allah membantu orang yang teraniaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 09:48


siapalah yang bunuh ye.....kejam sunguh...........tiada ke sedikit peri kemanusiaan sehingga mmbunuhnya......tanpa belas kasihan...di akhirat nanti penghakiman Allah akan trbukti jua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-07 09:48


siapalah yang bunuh ye.....kejam sunguh...........tiada ke sedikit peri kemanusiaan sehingga mmbunuhnya......tanpa belas kasihan...di akhirat nanti penghakiman Allah akan trbukti jua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114033 saat. Lajunya....