Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-06-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
More care, less hate
-- Dari Filem Reading Room

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 16 hari yang lalu
Daeng_Jati: 36 hari yang lalu
Kang: 40 hari yang lalu


Sajak
Topik: Berapa tahun umur aku ni?


Carian Forum

Moderator: Administrator, kasih_kekasih
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sajak
    »» Berapa tahun umur aku ni?

Please Mendaftar To Post


Oleh Berapa tahun umur aku ni?

kojez_sensei83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21570
Posting: 163
Dari: Kolej MARA Banting

malaysia  


posticon Posting pada: 18-12-06 14:16


Kali pertama aku temujanji dengan kaum Hawa,
Tak biasa aku keluar berdua,
Dia suka tengok aku ketawa,
Tapi bila dia perasan aku tengok Spongebob Squarepants dengan mulut ternganga,
Masa tu dia tinggalkankan aku tanpa cakap apa-apa.

tak ada siapa yang suka bila umur dah 23,
Tapi masih suka tengok cerita kartun,
Apa kena dengan aku ni?
Berapa tahun umur aku ni?

Lepas tu aku call seorang gadis,
Aku menyamar jadi polis,
Aku cakap dia bersalah sebab tak bayar saman,
Masa tu dia terus hempas gagang telefon.

tak ada siapa yang suka bila umur dah 23,
Tapi masih suka main telefon,
Apa bendanya call ID?
Berapa tahun umur aku ni?

Kawan-kawan cakap aku kena jadi matang,
Jangan berlagak macam muda remaja lagi,
Berapa umur aku ni?
Berapa kau cakap tadi??

Bookmark and Share

    


  Member Information For kojez_sensei83Profil   Hantar PM kepada kojez_sensei83   Quote dan BalasQuote

kojez_sensei83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21570
Posting: 163
Dari: Kolej MARA Banting

malaysia  


posticon Posting pada: 18-12-06 14:17


hahaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kojez_sensei83Profil   Hantar PM kepada kojez_sensei83   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 14:26


salam..
huhuhuhuhuh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 14:51


23 hanya angka.....tapi kena terima juga lah..
tahun depan 23...huhuhu.

rasa tua saja!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 14:56


still suka tengok kartun ni...mana-mana wanita reject lah saya kalau saya cuba ngorat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 18-12-06 15:59


kakakakakaka

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

NuhaAwatif
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27707
Posting: 28
Dari: Perak Darul Ridzuan.......

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 16:41


Pada 18-12-06 14:56 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

still suka tengok kartun ni...mana-mana wanita reject lah saya kalau saya cuba ngorat...



suka tengok kartun apa???...boleh geng.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhaAwatifProfil   Hantar PM kepada NuhaAwatif   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 18:05


Pada 18-12-06 14:51 , jiha posting:

!!! QUOTE !!!

23 hanya angka.....tapi kena terima juga lah..
tahun depan 23...huhuhu.

rasa tua saja!!!!!!!!


saya 24 tahun..rasa mude lagije..
heehehhe


-----------------
http://360.yahoo.com/farwynafaroque


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

kojez_sensei83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21570
Posting: 163
Dari: Kolej MARA Banting

malaysia  


posticon Posting pada: 18-12-06 18:35


Wujudkan elab Spongebob Squarepants punya kelab lah jom?lawak lah Patrick..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kojez_sensei83Profil   Hantar PM kepada kojez_sensei83   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 18-12-06 19:18


huh.. dhnk 19 pun rasa macam dah itu gila...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-12-06 21:01


itu tandanya kita berjiwa muda ..... huhuhuh ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 21:09


Pada 18-12-06 16:41 , NuhaAwatif posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-12-06 14:56 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

still suka tengok kartun ni...mana-mana wanita reject lah saya kalau saya cuba ngorat...



suka tengok kartun apa???...boleh geng.



Anime!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 23:21


Assalammualaikum..
spongebob.. comei ngt..suka ngat tengok sp0ngeb0b...

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 08:52


alamak saya pun suka dengan spongebob dan the gangs..
kelakar..

krusty crab..open forever..hehe...
org selalu guna 'open 24hours'...dia guna..'open forever'..kuikuikui..

are u ready kids...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 10:27


yehyeh...spongebob..yippieeeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

nurhoney
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2006
Ahli No: 26826
Posting: 15

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 10:38


SpongeBob???
>> First time dalam hidup saya,baru - baru ni,tak pun semalam,tak ingat lah,saya tengok cerita tu... huhuhu... ok jugak

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhoneyProfil   Hantar PM kepada nurhoney   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 14:07


Pada 18-12-06 18:35 , kojez_sensei83 posting:

!!! QUOTE !!!

Wujudkan elab Spongebob Squarepants punya kelab lah jom?lawak lah Patrick..hehehe


da ada belum? nak juga join..
selalu tengok yang hari sabtu ke ahad ek? yang pagi2 tu, dengan my daughter..

Pada 19-12-06 08:52, amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

alamak saya pun suka dengan spongebob dan the gangs..
kelakar..

krusty crab..open forever..hehe...
org selalu guna 'open 24hours'...dia guna..'open forever'..kuikuikui..

are u ready kids...



Are ya ready kids?

Aye, Aye captain!

I can't heeeaaar yooouuu!

AYE, AYE CAPTAIN!

oooooooooooo.........

Who lives in a pineapple under the sea?

Sponge Bob Square Pants!

Absorbent and yellow and porous is he.

Sponge Bob Square Pants!

If nautical nonsense be somethin' ya wish.

Sponge Bob Square Pants!

Then drop on the deck and flop like a fish.

Sponge Bob Square Pants!

Ready?

Sponge Bob Square Pants,
Sponge Bob Square Pants,
Sponge Bob Square Pants,
Sponge Booob Square Paaants!

Ah Ha Ha, Ha Ha Ha, Ha, hArgh wh..arire..Ha arrrigh.


-----------------
http://360.yahoo.com/farwynafaroque


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

ibnujarir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27674
Posting: 56
Dari: ardullah

Selangor  


posticon Posting pada: 19-12-06 14:23


ai umur23 tengok cerita ktun ok apa lagi2 naruto he

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnujarirProfil   Hantar PM kepada ibnujarir   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 14:27


Sponge Bob Square Pants,
Sponge Bob Square Pants,
Sponge Bob Square Pants,
Sponge Booob Square Paaants!

Ah Ha Ha, Ha Ha Ha, Ha, hArgh wh..arire..Ha arrrigh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

NuhaAwatif
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27707
Posting: 28
Dari: Perak Darul Ridzuan.......

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 14:53


Sponge Bob Square Pants.....huhuhuhu. memang glamor. apa ke idok nya...span cuci pingan masuk telibesen....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhaAwatifProfil   Hantar PM kepada NuhaAwatif   Quote dan BalasQuote

ana_muslimah89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26242
Posting: 49
Dari: depan pc

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 10:42


hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_muslimah89Profil   Hantar PM kepada ana_muslimah89   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 22:27


Pada 18-12-06 14:17 , kojez_sensei83 posting:

!!! QUOTE !!!

hahaha...


posting sendiri, ketawa sendiri? hehe mesti bukan 23 tahun

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

eda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.04.2004
Ahli No: 8563
Posting: 107
Dari: Di Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-01-07 13:28


ish..ish..ish...
glamor pula cerita spongebob tu....
bangge lah org yang reke cerita katun tu mana...
pernah tengok anak buah sampai terganga tengok katun tu...
macam best juga..
tapi kelakar pula yang dah berusia tengok..
tak apa...
tu resepi awek mude lah ek. =D

Bookmark and Share

    


  Member Information For edaProfil   Hantar PM kepada eda   Pergi ke eda's Website   Quote dan BalasQuote

caliph-on-earth
Warga Rasmi
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30612
Posting: 5
Dari: kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 02:10


i'm ready! i'm ready! i'm ready!

Bookmark and Share

    


  Member Information For caliph-on-earthProfil   Hantar PM kepada caliph-on-earth   Pergi ke caliph-on-earth's Website   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 04:08


saya 23 juga dan minat cete kartun semualah cete kartun ana minat hehe.........what? awet muda apa.hihi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 05:44


uiksss....
apa pulak tak suka umur 23...:jangan: :jangan: :jangan:
oklah tu...
best apa umur 23 ni...
bukan senang nak sampai ke umur ni...
dan bukan semua orang boleh sampai ke umur 23 ni...

apa salahnya tengok katun pun...
dari tengok cerita yang..... :oops: :oops:

kematangan bukan hanya diukur melalui apa yang kita minat/suka(walaupun org lebih nampak yang itu)...
kematangan juga boleh diligat dari cara kita berfikir, cara penyampaian, cara bersosial, dan pelbagai acara yang sepatutnya...

p/s: tapi sekarang ni kojez_sensei83 dah umur 24... kjd sekarang ni suka ke tak dengan umur 24 tu...?


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 12:01


Nuranys : tak sabar nak tunggu umur 23..em..em.. :berfikir:

Nuranys : tak minat lelaki yang suka kartun..huhu... :-D 8-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-11-07 12:07


Assalamualaikum
umur saya 23....bukan 32....23 tetap tak sama dengan 32....

P/S : masih sukakan kartun....mereleasekan tension.... :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 12:10


“Hiduplah engkau sesuka hatimu kerana engkau pasti akan mati dan cintailah apa sahaja yang engkau kehendaki kerana engkau pasti akan berpisah dengannya dan buatlah apa sahaja yang engkau kehendaki kerana engkau akan dibalas mengikut amal perbuatanmu.”
(Imam Al-Ghazali)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-11-07 13:45


assalamualaikum.
sya baru saja 22.muda lagi, jadi tak salah lah kalau sya suka tengok krton.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-11-07 13:48


bismillahhirrahmanirrahim

herm..ana yang dah 24 ni pun suka spongebob juga.. hehe :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 14:11


Pada 12-11-07 13:48 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

herm..ana yang dah 24 ni pun suka spongebob juga.. hehe :-D :-D :-D


jom kak sufti... ismi ada spongebob movie... :kelip: :kelip: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-11-07 14:46


Pada 12-11-07 14:11 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-11-07 13:48 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

herm..ana yang dah 24 ni pun suka spongebob juga.. hehe :-D :-D :-D


jom kak sufti... ismi ada spongebob movie... :kelip: :kelip: :sopan:



come,ismi..sila2 ke uia..kita lepak depan komputer..tengok spongebob..hehe.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 15:00


Pada 19-12-06 08:52 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

alamak saya pun suka dengan spongebob dan the gangs..
kelakar..

krusty crab..open forever..hehe...
org selalu guna 'open 24hours'...dia guna..'open forever'..kuikuikui..

are u ready kids...:)


aye..aye captain!heee suka spongebob..best kelakar..
pngalaman boleh mematangkn diri..tak semua org mtang pada umo23..tapi biar lah kedewasaan diri seiring dengan usia..jangan dah tua buat keputusan macam budak-budak..tengok katun tak apa..hehe.. :sopan: :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

dy_hearty
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30734
Posting: 57
Dari: perak

canada  


posticon Posting pada: 13-11-07 03:04


sukaaa juga katun 2...lawak sgh...kelakar sangat...tak mengapa muda lagi,boleh tengok katun...hehe;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dy_heartyProfil   Hantar PM kepada dy_hearty   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 03:34


memang fun dapat tengok karton ini...release tension...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-07 04:34


Pada 12-11-07 14:46 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!



come,ismi..sila2 ke uia..kita lepak depan komputer..tengok spongebob..hehe.. :-D



:welcome: :welcome:
ismi mai ye... dalam mimpi...

p/s: selalu p uia kat mahallah apa entah sebelah ali tu.. farouq ke apa... ... ambil adik... huhuhu...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-11-07 11:08


Assalamualaikum
eh...kejap..kejap...
apakah relationship di anatar umur dengan kartun ni eh....
pembolehubah bersandar ke....
Kenapa kartun dengan umur....hmm...
ada apa dengan spongebob....span kat dapur yang bernama bob...??? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 08:20


he9 dr kecik tak tengok katun.. da besar ni tiba-tiba teringin pula tengok 1 2 katun...
apapun upin & ipin tetap katun terbaik yang pernah tengok... anime? belum lagi lah nak tengok :berfikir:
[ Telah diedit oleh: arebie pada 14-11-07 08:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 08:45


umur saya pun 23 tapi masih suka ngok kartun. ngok kartun memang best lah. saya suka ngok spongebob,TMNT, detektif conan, pingu.. banyak lagi lah.. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 08:48


i was 23 years old..3 years ago...
me too...i like watch cartoon series
seingat...dulu-dulu suka sangat tengok dragon ball..
from primary school until masuk univ...
even dah kerja...nasib kat aussie ni tak ada cerita dragon ball
Malaysia pun dah tak ada cerita tu..huk..huk..


-----------------
Nurul AH
[ Telah diedit oleh: nurulain pada 14-11-07 13:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 14-11-07 09:16


Pada 14-11-07 08:45 , PuteriDesa posting:

!!! QUOTE !!!

umur saya pun 23 tapi masih suka ngok kartun. ngok kartun memang best lah. saya suka ngok spongebob,TMNT, detektif conan, pingu.. banyak lagi lah.. :D


2+3=5....ni mesti budak-budak ngaku umur dah 23 padahal 5 tahun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 14-11-07 13:24


ishhh2...anak2 sapa lah depa ni semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 14-11-07 17:16


:-D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 14:46


katun?besla boleh hilangkan tension...tak kisahl umur berapa..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 15:37


saya pun umur 23..
masih tengok cartoon dan main game...
tak perlu malu...
yang penting cukup ilmu, iman dan amal....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 13-04-08 16:00


salam..huhuhu..umurku juga 23..tak salah kan walaupun setua mana umur kita, kalau tengok katun tu tak bermakna kita ni budak-budak..katun tu bagus juga,ada moral of the story..jangan peduli org cakap apa..layan saja...zaaaasssss..heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 16:28


huhu....sama lah kita....tak apa saja kalau umr 23 suka tengok katun..huhu...yang penting enjoy...boleh gelak2....:))

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 19:42


ish..ish..ish...ni kelab katun ke apa ni..ahakss..asyik spongebob saja..:D


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 21:12


salamun alaik..bagi ana umur bknla ukuran kematangan seseorang.ada saja yang da berumo lnjut tapi masih tak reti2 nak jalankan tanggung jawab sebagai org muslim.ada juga yang masih mude tapi pmikirannya matang sangat-sangat melebihi pemikiran org yang kurang muda.(tiba-tiba posting serius pula.hehe)

p/s:ana pun hantu kartun sponge bob.adik2 selalu berebut tv nak tengok channel lain..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-08 21:13


salamun alaik..bagi ana umur bknla ukuran kematangan seseorang.ada saja yang da berumo lnjut tapi masih tak reti2 nak jalankan tanggung jawab sebagai org muslim.ada juga yang masih mude tapi pmikirannya matang sangat-sangat melebihi pemikiran org yang kurang muda.(tiba-tiba posting serius pula.hehe)

p/s:ana pun hantu kartun sponge bob.adik2 selalu berebut tv nak tengok channel lain..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 14-04-08 00:16


apa salahnya, dah tua pun boleh tengok kartun apa..tak ada pun undg2 bebudak saja boleh tengok kartun... btw, kartun memang best...eheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.143582 saat. Lajunya....