Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
We can't change the past, but we can change the future.
-- Anonymous

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Tok Guru- Kelantan dress code.. Agree?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Tok Guru- Kelantan dress code.. Agree?

Please Mendaftar To Post


Oleh Tok Guru- Kelantan dress code.. Agree?

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 09:41


Should we agree with this statement?

" The ruling makes seems like women cannot decide themselves what they should or should not wear and need the Government to help them decide" -Women Family and community dev minister, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil. (THe Star 6Dec06).

Is it how a true Muslim should be??which against our Islamic Values???Macam nak masuk saja parliment tu...meluahkan perasaan saya yang kerdil ini. Because I am a Kelantenese and the code is good for us..

As a muslim, i am responsible to say that i am very sad with her statment..just to disagree with Nik Aziz's.

He said that : "A women who wears an indecent outfit does not respect herself , so how can she expect men to respect her?" -Kelantan MEnteri BEsar, Nik Abdul Aziz uk Mat.

Saya tak menyokong mana-mana pihak tapi ia sudah melampau...
I mean, the statement..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 13:31


bagi saya, sekurang kurangnya....bagilah pendapat bahawa apa yang dikatakan tu betul... bukakaya critik dan menentang habis-habisan org Islam sendiriK..betul tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-12-06 13:51


pemikiran yang terlalu up to date sangat ..macam tulah.

ni ke pemikiran terbuka..??

harap-harap kelantan terus macam sekarang ni..

biarlah pas terus memerintah..Kelantan :-) :-D


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

cititel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21725
Posting: 150

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 14:04


sokong.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cititelProfil   Hantar PM kepada cititel   Quote dan BalasQuote

mouslimin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27179
Posting: 127
Dari: Papar, sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 14:53


sokong juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mousliminProfil   Hantar PM kepada mouslimin   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 19-12-06 15:17


Pada 19-12-06 13:51 , fizah_862000 posting:

!!! QUOTE !!!

pemikiran yang terlalu up to date sangat ..macam tulah.

ni ke pemikiran terbuka..??

harap-harap kelantan terus macam sekarang ni..

biarlah pas terus memerintah..Kelantan :-) :-D



ana setuju 99.99%!!!! ;-) ;-) ;-)


-----------------
www.mujahidin07.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

adnan_atiek
Warga Rasmi
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12672
Posting: 13
Dari: kaybee

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-12-06 17:01


setuju 120%

Bookmark and Share

    


  Member Information For adnan_atiekProfil   Hantar PM kepada adnan_atiek   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 19:43


Islam sebagai cara hidup..hidup Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 21:48


setuju...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 22:26


ana sokong 100%...tapi ada jugak puak yang menetang...
dengan alasan kerajaan kelantan miskin..nak kutip dana dengan saman tu...

pelik-pelik betul zaman sekarang

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 19-12-06 22:33


agree

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 19-12-06 22:49


ana sokong sangat-sangat!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 23:21


salam

bagi ana, knapala wanita itu sanggup mendedahkan aurat mereka. mereka sudah hilang kemaluan ke sampai sanggup mendedahkan aurat mereka? adakah mereka berbangga dengan pendedahan aurat itu sampai orang tengok pun sudah naik loya? entahlah, apalah nak jadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 23:24


The problem is,,,tok guru da tetapkan dresscode and for those who break the rule will be fine up to RM500..... sebab saya pun bukannya baiksgt, at least now we have someone to watch and punish us katdunia...before akhirat,, erm rasa macam ada org sayang lah.. ambil berat aurat kita..
OH...ini untuk kebaikan kita bersama WAHAI WANITA>>>

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 19-12-06 23:44


..tak taulah...kalau dulu nabi buat bagaimana erk nak suruh muslimat ni tutup aurat????nak saman???tak pasti lah..berkesan ke tak....kerana hukuman islam ni bukan tujuan menghukum tapi pengajaran..its means....berama kerana ALLAH...yang penting ikhlas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 08:53


try tengok......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 08:55


Pada 20-12-06 08:53 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

try tengok......




KOTA BARU: The PAS-led state government, in an about-turn, will consider allowing some types of entertainment outlets to be opened in a proposed tourism zone along Pantai Cahaya Bulan.

State Local Government Committee chairman Takiyuddin Hassan, responding to proposals from some quarters in the travel trade here, said “such outlets can be considered if there are investors.”

Tuan/puan nak baca lagi?

Sila klik http://thestar. com.my/news/ story.asp? file=/2006/ 12/15/nation/ 16327918&sec=nation


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 09:02


kita ikut apa yang ulama kita cakap..yang pasti itu adalah yang hak...ana sokong sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 09:14


Pada 20-12-06 09:02 , Ustadz posting:

!!! QUOTE !!!

kita ikut apa yang ulama kita cakap..yang pasti itu adalah yang hak...ana sokong sangat...

setuju


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-12-06 18:36


Pada 18-12-06 09:41 , fazleena posting:

!!! QUOTE !!!


He said that : "A women who wears an indecent outfit does not respect herself , so how can she expect men to respect her?" -Kelantan MEnteri BEsar, Nik Abdul Aziz uk Mat.


regarding to her statement,
i just want to raise out that 'reflect us first before giving comments about others'..kalau dah kita sendiri tak betul,bagaimana nak betulkan org lain..org yang berilmu tak akan mengeluarkan such statement..seolah-olah seseorang itu hanya islam pada nama..syariat islam telah menetapkan segala2nya..islam itu syumul..meliputi semua aspek..dr sekecil2 perkara,hatta nak masuk toilet pun ada adab2nya..inikan pulak bab2 penjagaan aurat..
'think before saying'..hanya dengan ilmu dapat membezakan yang hak dan yang batil..wallahu'alam.


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 18:48


itu lah...macammane lah Kalau ana balik kelantan nanti...
erm, berkesan ke tak tak tahu lah..
nak marah, semua dah besar panjang, kan?...
pakaian remaja sendiri pun kita lihat tak cukup kain semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 21:42


kalau dah diri pun tak betul..pakai pun macam bertelanjang,konon panas lah apa lah...bila ulama tegur macam-macam timbul..bom saja org begitu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-12-06 22:05


agree...

why?

good for u&me...take it +ve...sepatutnya kita bersyukur kalau ada pemimpin yang nak tolong jaga aurat kita + mengingatkn kita tentang ajaranNYA...


wallahua'lam...


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…
[ Telah diedit oleh: hudahasnan pada 21-12-06 22:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 22:11


agree..paper hari ni di acheh, wanita yang tidak memakai tudung ditangkap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-12-06 14:37


Pada 22-12-06 22:11 , azrina_zainal posting:

!!! QUOTE !!!

agree..paper hari ni di acheh, wanita yang tidak memakai tudung ditangkap...



alhamdulillah...ni baru best!kan bagus tu...


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 23-12-06 14:51


Pada 23-12-06 14:37 , hudahasnan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-12-06 22:11 , azrina_zainal posting:

!!! QUOTE !!!

agree..paper hari ni di acheh, wanita yang tidak memakai tudung ditangkap...



alhamdulillah...ni baru best!kan bagus tu...



kalau buat kat malaysia lagi best. :-P


-----------------
www.mujahidin07.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

p6_vi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15864
Posting: 29
Dari: haa?!i?

philippines   avatar


posticon Posting pada: 24-12-06 05:53


kalau buat kat Malaysia habis kecoh laaa...
macam-macam timbul..tengok lah tak percaya..
banyak sangat yang dah lupa ajaran islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For p6_viProfil   Hantar PM kepada p6_vi   Pergi ke p6_vi's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-12-06 11:37


saya sokong denda yang dikenakan oleh krj kelantan....
sebab salah satu punca berlaku kejadian rogol adalah cara pemakaian wanita itu sendiri yang menjolok mata....
Tapi yang saya kesalkan org Islam sendiri yang tak tahu hukum hakam agama menentang apa yang diamalk krj kelanatan untuk mengurangkan kejadian rogol & keruntuhan akhlak....


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

eyu_extra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27251
Posting: 65
Dari: johor

Melaka  


posticon Posting pada: 25-12-06 23:48


setuju dan sokong juga...
politik...politik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyu_extraProfil   Hantar PM kepada eyu_extra   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-12-06 10:02


salam...

ana setuju..

sekurang-kurangnya mereka tak dedah sangat...

ikhlas tak ikhlas bukan masalah kerana ini adalah suruhan Tuhan, bukan sunat lagi, tapi memang wajib tutup.

untuk kebaikan semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

azs_kk
Warga Rasmi
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19758
Posting: 7
Dari: Kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 29-12-06 09:19


tak tau nak luahkan sokongan ana ni.. Allahu akbar!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For azs_kkProfil   Hantar PM kepada azs_kk   Pergi ke azs_kk's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 09:48


perempuan tatau ke yang mereka lagi comey bila tutup aurat dan pakai tudung lengkap semua...??

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-07 16:07


Raya hari tu ana balik klatan....
baru perasan.... poster2 pun mnutup aurat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-01-07 18:30


Mari kita lihat apa kata non-muslim pulak:


Fine for sexy dressing stretches logic

Safwan Kamarrudin's letter ("Do sexy clothes land women in trouble?", theSun, Dec 21) takes the simplistic approach of collating selected facts to support his own personal biases and it is as factually skewed as what I'm going to write.

Based on the facts extracted from his sources:

    * China, Singapore and Taiwan did not register any rapes. So either these are the safest countries in the world today or the information gathered is only as empirical as the United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs could share based on what they were provided or were able to gather.
    * While I am not questioning whether Muslim countries are more successful at curbing rape crimes as argued by Safwan, I also understand that women under the Muslim courts have an obligation to support their accusation of rape with the testimonies of four male witnesses? Could this be a factor in why such low numbers are reported?
    * Safwan cited that a certain religion was at the forefront of women's liberation. However, if you look at today's world economies, in which countries are mothers, sisters and daughters enjoying greater liberation? I believe the saying that "the proof of the pudding is in the eating" is quite apt.

Humans, good and bad, are opportunistic and may fall to temptation. But the logic of punishing a potential victim of rape is suspect. Imagine fining your neighbour RM500 for having a bigger and nicer house to rob or fancier car to steal. While we are at it, why don't we fine all jewellery shops since they really look like they are asking to be raped of their trinkets for flaunting all that shiny stuff?

Or maybe we should all, both men and women, cover up a little more, drive rundown cars, live locked up in our own homes and be in constant fear because bad people are out there. But I do not think that I should be fined RM500 should I choose to live otherwise.

Here's my suggested middle ground. By all means, go ahead and fine women RM500 for under-dressing. But do fine men RM500 for looking.

Let's face it, the RM500 fine is a warped kind of justice no matter how some men want to support it.

The RM500 idea is definitely not going to reduce rape crimes but it did give me some insight on how some men think. I don't have a solution but I truly wish we could come up with better methods of reducing the incidence of rape.

In summation, let me say that there was a woman who dressed nicely, but not conservatively. I thought she dressed sexily at times. I was attracted to her in every way. Today, she is my wife. I don't think she deserves to be fined RM500.

Nick V.
via e-mail

http://www.sun2surf.com/article.cfm?id=16577


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-01-07 21:32


apa dah jadi ini? kecoh2 taknak amalkan ISLAM..
apa nak jadi ini..
apa hukum di ye Kalau da tak terima ajaran Islam dan menolak pendapat ulama'?
~ SAYA SENDIRI PUN kena JAGA- peringatan untuk antunna dan diri ini~ semoga Allah melindungi KITA semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.132772 saat. Lajunya....