Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 229
Ahli: 0
Jumlah: 229




  Yang Masuk Ke Sini
khalifah: 4 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 22 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Inikah Perdana Menteri Malaysia


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Inikah Perdana Menteri Malaysia

Please Mendaftar To Post


Oleh Inikah Perdana Menteri Malaysia

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-06 11:40



    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 16-12-06 11:48


ish..btlke ni.tak ada edit2?ish...sedihnye

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 16-12-06 11:51


kenapa tak nampak spek dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 16-12-06 11:53


pak lah kan pakai spek londeh2..patut boleh nampak dr tepi.pak lah tunjuk something...takkan xpkai spek boleh nampak

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

pauhfc
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.12.2006
Ahli No: 27639
Posting: 34
Dari: negara Bush

usa  


posticon Posting pada: 16-12-06 12:27


aku dah naik muak tengok gambar ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For pauhfcProfil   Hantar PM kepada pauhfc   Pergi ke pauhfc's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-12-06 12:40


erm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ibnujarir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27674
Posting: 56
Dari: ardullah

Selangor  


posticon Posting pada: 16-12-06 13:08


emh betul ke tapi xheran juga kalau betul sebab dah biasa salam nge orang bukan mhrim betul?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnujarirProfil   Hantar PM kepada ibnujarir   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-12-06 13:49


susah nak percaya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-12-06 16:53


aii....tak kan tak biasa agaknya dengan pemimpin2 umno ini....mereka memang selalu cakap tak serupa bikin.....selalu pergunakan Islam untuk kepentingan politik mereka....bukannya ikhlas nak tegakkan Islam, tapi guna Islam untuk maintain pegangan kuasa dalam pentadbiran malaysia...

rakyat malaysia pulak ramai yang tak mahu bukak mata....asyik nak duduk kat takok lama saja....tak berani nak buat perubahan.... habaq berpuluh-puluh kali pun....tapi ramai yang tak mahu dok percaya.....

rakyat malaysia memang sinonim dengan gelaran...."rakyat yang paling baik hati"....kerajaan umno buat apa pun confirm tak complaint, tak bising, tak riuh rendah.....naikkan harga minyak tak bising, naikkan tol tak bising, sumbat ahli keluarga dalam ISA tak bising, ahli keluarga kena bunuh dalam lokap polis tak bising.....pendek kata....malaysian ini rakyat yang paling baik, paling suci, tak pernah marah kat dunia ini...bravo malaysia.

patutnya kerajaan naikkan saja harga minyak dengan tol 300%....confirm semua rakyat akan still vote BN dalam pilihanraya....tak perlu risau....anggaplah semua maksiat, penyalahgunaan kuasa, pengamalan rasuah, kenaikkan harga minyak, tol sebagai hadiah daripada kerajaan UMNO kepada rakyat malaysia yang baik hati.

p/s: dah bosan dengan sifat rakyat malaysia yang tak berani complaint, yang asyik duduk jadi pak angguk, kaki bodek, yang tak berani buat perubahan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-06 18:16


mana ada edit2.. ni betul lah.. tak ada edit2 punya.. eh kan paklah kadang-kadang tak pakai spek.. nak hairan apa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 16-12-06 18:49


huish..tak cayernye den!!!!!!!!!
nama saja islam tapi islam di mulut saja........
tak fikir dosa ke!!!!!!!
pemimpin begini macam manalah anak buah tak ikut..
masyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 16-12-06 22:16


Pada 16-12-06 18:16 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

mana ada edit2.. ni betul lah.. tak ada edit2 punya.. eh kan paklah kadang-kadang tak pakai spek.. nak hairan apa..



teknologi sekarang...mana kita tau..saya bukan nak membela pak lah,tapi,kalau gambar perempuan pun boleh ubah muka,yang pakai baju pun boleh edit tak pakai baju,nikan pula gambar yang sebegini..lagilah mudah...

bukan apa,saya takut kita dah memfitnah orang yang tak buat macam apa yang ditunjukkan dalam gambar tu...kan dosa dapat free...mm,kita kena tahu,dari mana sumber tu...ok?

maaf kalau ada yang tak puas hati dengan apa yang saya kata ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-12-06 22:16


ni time monsoon cup dulu ke?


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hosni_mubarak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2005
Ahli No: 20411
Posting: 104
Dari: kelana jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-06 22:31


astaghfirullah...
Allah lebih mengetahui apa yang berlaku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hosni_mubarakProfil   Hantar PM kepada hosni_mubarak   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 18:54


Pada 16-12-06 22:16 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-06 18:16 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

mana ada edit2.. ni betul lah.. tak ada edit2 punya.. eh kan paklah kadang-kadang tak pakai spek.. nak hairan apa..



teknologi sekarang...mana kita tau..saya bukan nak membela pak lah,tapi,kalau gambar perempuan pun boleh ubah muka,yang pakai baju pun boleh edit tak pakai baju,nikan pula gambar yang sebegini..lagilah mudah...

bukan apa,saya takut kita dah memfitnah orang yang tak buat macam apa yang ditunjukkan dalam gambar tu...kan dosa dapat free...mm,kita kena tahu,dari mana sumber tu...ok?

maaf kalau ada yang tak puas hati dengan apa yang saya kata ni..


tu terpulang lah pada kalian untuk menilai apa yang anda lihat..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-12-06 19:19


wallahualam..tak hendak terlibat

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 19:52


haah..inilah PM Ku...^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

2manis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1909
Posting: 139
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-12-06 20:08


Pada 16-12-06 22:16 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-12-06 18:16 , ad-din posting:

!!! QUOTE !!!

mana ada edit2.. ni betul lah.. tak ada edit2 punya.. eh kan paklah kadang-kadang tak pakai spek.. nak hairan apa..



teknologi sekarang...mana kita tau..saya bukan nak membela pak lah,tapi,kalau gambar perempuan pun boleh ubah muka,yang pakai baju pun boleh edit tak pakai baju,nikan pula gambar yang sebegini..lagilah mudah...

bukan apa,saya takut kita dah memfitnah orang yang tak buat macam apa yang ditunjukkan dalam gambar tu...kan dosa dapat free...mm,kita kena tahu,dari mana sumber tu...ok?

maaf kalau ada yang tak puas hati dengan apa yang saya kata ni..


post yang paling kelakar lebih dari kelakarrr yang adaa...
tak tau jangan cakap, diam-diam dahlah.... gambar ni dah lama di internet sejak monsun cup. paklah tengah meraba michele yeoh.dah diakui bukan edit.hang cakap senang nak edit?boleh buktikan???
nak lagi? ini:

Sini

Sini
[ Telah diedit oleh: 2manis pada 17-12-06 21:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For 2manisProfil   Hantar PM kepada 2manis   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 20:12


ada ke pula nak edit..gambar betul lah tu...

gambar dia tidur time meeting tak ada ke?

ehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 23:55


salam

1- mungkin pak Lah xperasan

2- dah tak hairan dah

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 00:23


"apa nak jadi dengan Pemimpin ku ni Ya Allah..!!! selamatkanlah kami dari seorang pemimpin yang jahil agama, janganlah kami dipimpin oleh seorang ulama brperangai seperti Abdullah bin Ubai (seorang munafiq) dan keluarkanlah kami dr orang yang bodoh seperti mereka ini..." AMIN.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

nurhikari
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25260
Posting: 53
Dari: Earth

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 01:59


islam hadhari....
mana pergi....!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhikariProfil   Hantar PM kepada nurhikari   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 18-12-06 02:32


baik hang semua tanya pak lah sendiri..jangan nak tafsir yang bukan2...nanti tak pasal2 timbul fitnah!!!!!!! hati-hati dalam berbicara dan membawa khabar berita.......sabar...tak perlu taksub...guna saluran yang betul bagi menjamin keadilan semua pihak.......mohon kerjasama.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 18-12-06 03:07


bismillah....
ada kah kalau kita buka aib paklah ni kita dapat pahala.....????dah tu..apa tujuan topik ni dibuka...??tolong jawab sikit...yaALLAH ampun kan kami

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 03:17


hmm...jangan cepat menilai org....hanya Allah saja yang MAha Mengetahui....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 18-12-06 08:29


human not perfect....

tapi...

sebagai pemimpin 'negara Islam'....memang tak patut


guru kencing berdiri, murid kencing berlari...
guru kencing berlari, murid kencing berlari berganti-ganti... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 09:27


Pada 18-12-06 03:07 , mohd posting:

!!! QUOTE !!!

bismillah....
ada kah kalau kita buka aib paklah ni kita dapat pahala.....????dah tu..apa tujuan topik ni dibuka...??tolong jawab sikit...yaALLAH ampun kan kami


bukan buka keaiban org.. tapi dia tu pemimpin negara.. jadi rakyat perlu tau siapa sebenarnya pemimpin yang mereka sanjung.. jangn sokong membuta tuli saja.. cakap pasal islam.. tapi tak ikut islam apa guna.. tolong jangan jadi manusia yang telah tertutup pintu hati.. jangan jadi manusia seperti yang disebut dalam al-quran ada mata tak mahu melihat,ada telinga tak mahu mendengar,ada akal tak mahu berfikir... yang haram tetap haram.. yang halal tetap halal..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 10:09


kalau betul, harap allah bagi hidayah kat paklah..
sayang, ilmu agama cukup tinggi(memandangkan ayahnya ulama terkenal), tapi yelah...iman tak dapat diwarisi..
Kalau tak, takkanlah dia bior saja anak bini dia tak bertutup aurat..kan?

harap allah tak turun bala lah kat kita..nau zu billah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 18-12-06 10:16


WALLAHUAALAM...ana tak nak percaya selagi ana tak melihat dengan mata sendiri.hanya Allah maha mengetahui..

"Ya Allah lindungi hamba-hambaMu ini"

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 11:13


hekelee..buka aib paklah..
yang dulu tuduh Tun tengok video lucah dengan cucu tu tak pula nak tunjuk bukti ke apa ke.tu pun main sokong saja.yang ni tau pula takut buka aib paklah..

aib apa benda kalau dah tengok pemimpin tersilap tak nak tegur.lepas tu nanti kalau ada sesiapa nampak pak menteri buat "silap" habiskan harta negara untuk kaum kerabat dan menantu,kita tak boleh tegur dia pasal nanti bukak aib dia.jadi lebih baik kita diamkan sahaja supaya menjamin perut dan hidup kita sedangkan Allah yang memberi rezeki kepada kita.dan Allah juga yang menguji mana-mana hambaNya sesuai dengan tahapnya.

teringat satu hadis....umat Islam kena penyakit 'wahan'...adakah aku turut terkena......


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 18-12-06 12:00


kalau betul,Masyaalah!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

salmanfarees
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26728
Posting: 79
Dari: New Zealand

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 12:30


Mungkin benda ni berlaku tanpa niat. Mungkin hasil reaksi spontan dan banyak dipengaruhi minda separa sedar (sub-conscious mind). Ia boleh berlaku berlaku kepada sesiapa sahaja.Agak sukar mempercayai ia dibuat secara deliberate dan berniat. Apalagi kalau ianya bisa mencetuskan interpretasi negatif. Kalau pak lah tengok gambar ni semula, dia mungkin menepuk kepala dan beristighfar serta tak ingat masa bila dia buat semua ni.
Anyway, satu-satu gambar bisa mencetuskan beribu2 interpretasi.
[ Telah diedit oleh: salmanfarees pada 18-12-06 12:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For salmanfareesProfil   Hantar PM kepada salmanfarees   Quote dan BalasQuote

abong
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27304
Posting: 59
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 13:07


salaam...
wahai2 sahabat2 sekalian....
wahai saudara2 seagamaku...
Kenapa kita perlu mencari kesalahan pemimpin...?
bukankah kita wajib taat pada pemimpin?
Rasullullah pernah ditanya oleh sahabat tentang pemimpin yang jahat...
Rasullullah melarang sahabat mencabut tangan dari ketaatan kepada pemerintah...(menentang pemerintah)
mafhum hadis:
pemimpin yang baik adalah pemimpin yang kamu sayang dia, dia sayang kamu,
kamu mendoakan dia, dia mendoakan kamu...
pemimpin yang tidak baik ialah pemimpin yang kamu tak suka dia, dia tak suka kamu,
kamu melaknat dia, dia melaknat kamu....
sahabat bertanya mengenai kizinan menggulingkan pemrintah itu,
lalu Baginda bersabda, jang cabut tangan dari ketaatan selagi mana dia mendirikan solat....
ini hadis nabi...
sahih....
come on lah brother and sister....
Kalau pemerintah buat silap...
kita tegur...
program maksiat mereka kita tak bersetuju...
tapi kita tetap wajib taat pada pemerintah...
cakap pasal pemerintah...
tak semestinya pemerintah perlu terdiri daripada golongan alim ulama....
khalid al walid bukannya seorang yang sangat alim(tapi semua sahabat adalah soleh....cuma bila dibandingkan dengan abu huzaifah...abu huzaifah lagi alim...)
tapi khalid al walid dipilih menjadi ketua bersenjata...
menjadi pemimpin...
isunya disini ialah....
pemimpin adalah orang yang beramanah dan berkemampuan untuk memikul jawatan itu...
golgn ulama dan umara perlu berganding bahu untuk mewujudkan suasana islamik di malaysia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For abongProfil   Hantar PM kepada abong   Pergi ke abong's Website   Quote dan BalasQuote

faralia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22825
Posting: 43
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 13:14


subhanallah...apa kes ni...nak jadi khalifah macam ni ke perangai...mintak2 sempat lah bertaubat...
grow with islam.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For faraliaProfil   Hantar PM kepada faralia   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 13:23


maybe, based on the sense of 'golongan ulama dan umara perlu berganding bahu untuk mewujudkan suasana islamik di malaysia' lah, yang myebbakan seorang ulama ni (lupa lah nama), menyokong paklah bila paklah war2 kan islam hadhari..

tapi tengoklah, apa yang paklah buat...
saudara abong..saya paham, mungkin saudara nak cakap, stop pointing fingers and starts to act wisely..

tapi isunye, memang dah banyak sangat kemungkaran yang kerajaan bn buat..sanggup ke dilaknak allah semata2 nak taat kat hamba yang terang-terang buat kemungkaran?

dia tu pun manusia biasa..perlu ditegur..tapi, bukanlah taat sampai dia persenda2 kan hukum allah pun, kita kena taat agaknya..gipun, dah ada calon yang lebih baik dari segi agama dan pentadbiran...awat tak nak betukar angin saja..

begini lah..org yang tak pandai macam saya ni nak bagi pendapat, selagi kita duduk cuba 'membaikkan keburukan' mereka, selagitula maksiat terus beleluasa kat negara tercinta kita ini..

bukan nak ajak org gaduh2 macam kat palestine tu..tak..sistem pengundian kita insha allah, masih baik, so pakat2 lah pangkah yang lagi satu..cuba tengok 5 tahun..Kalau lagi teruk, bukannya tak boleh undi lain pula after 5 years, kan?

gipun, allah sentiasa bersama hambanya yang benar..

walla hu alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

NurulJannah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4136
Posting: 62
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 14:11


Pada 16-12-06 13:08 , ibnujarir posting:

!!! QUOTE !!!

emh betul ke tapi tak hairan juga kalau betul sebab dah biasa salam nge orang bukan mhrim betul?



Yup, betul sangat tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurulJannahProfil   Hantar PM kepada NurulJannah   Quote dan BalasQuote

AzmilMustapha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24880
Posting: 238
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 14:30


!!! QUOTE !!!

salaam...
wahai2 sahabat2 sekalian....
wahai saudara2 seagamaku...
Kenapa kita perlu mencari kesalahan pemimpin...?
bukankah kita wajib taat pada pemimpin?
Rasullullah pernah ditanya oleh sahabat tentang pemimpin yang jahat...
Rasullullah melarang sahabat mencabut tangan dari ketaatan kepada pemerintah...(menentang pemerintah)
mafhum hadis:
pemimpin yang baik adalah pemimpin yang kamu sayang dia, dia sayang kamu,
kamu mendoakan dia, dia mendoakan kamu...
pemimpin yang tidak baik ialah pemimpin yang kamu tak suka dia, dia tak suka kamu,
kamu melaknat dia, dia melaknat kamu....
sahabat bertanya mengenai kizinan menggulingkan pemrintah itu,
lalu Baginda bersabda, jang cabut tangan dari ketaatan selagi mana dia mendirikan solat....
ini hadis nabi...
sahih....
come on lah brother and sister....
Kalau pemerintah buat silap...
kita tegur...
program maksiat mereka kita tak bersetuju...
tapi kita tetap wajib taat pada pemerintah...
cakap pasal pemerintah...
tak semestinya pemerintah perlu terdiri daripada golongan alim ulama....
khalid al walid bukannya seorang yang sangat alim(tapi semua sahabat adalah soleh....cuma bila dibandingkan dengan abu huzaifah...abu huzaifah lagi alim...)
tapi khalid al walid dipilih menjadi ketua bersenjata...
menjadi pemimpin...
isunya disini ialah....
pemimpin adalah orang yang beramanah dan berkemampuan untuk memikul jawatan itu...
golgn ulama dan umara perlu berganding bahu untuk mewujudkan suasana islamik di malaysia....


Hadith Nabi SAW juga ada berbunyi

" Tidak ada ketaatan pada pemimpin yang bermaksiat pada Khaliq "

Memang mendedah keaiban seseorang adalah perkara yang dilarang agama tapi ada ruang-ruang tertentu yang diizinkan oleh Islam bagi mengelakkan orang ramai ditipu oleh pemimpin-pemimpin.

Sebagai contoh, seorang pemimpin ini berceramah ingin melaksanakan Islam, kena pegang pada Al-Quran Hadith, dan menuduh pihak yang satu lagi yang ingin melaksanakan Islam sebagai memperalatkan islam. Sekarang siapa yang berpegang pada Islam dan siapa yang tidak ?

Pendedahan ini bagi mendedahkan kepada masyarakat supaya tidak tertipu dengan slogan dan laungan ingin melaksanakan Islam, sedangkan pada masa yang sama maksiat setiap hari dilaksanakan di bawah kekuasaannya.

Kalau perkara seperti ini tidak disebarluaskan, selagi itulah masyarakat beranggapan pihak ini tidak ada salahnya dalam pemerintahan, mereka ikut Islam, jadi rakyat wajib selama-lamanya memberi sokongan kepada mereka.

Taat pada pemerintah ? Habis tu bagaimana dengan kerosakan masyarakat, hidangan maksiat kepada anak-anak kita, tidakkah kita sedar selain dr didikan ibubapa yang tidak sempurna, pengaruh persekitaran yang dipenuhi perkara tidak baiklah yang merosakkan agama, bangsa dan anak-anak kita, alangkah tidak cerdiknya kita jika kita membiarkan pemimpin kita sewenang-wenangnya memerintah dengan membelakangkan Islam

Akhirat kelak, pemimpin ini akan menuding jari kepada kita, kerana kamulah yang mengangkat aku dengan memangkah aku, dengan kuasa yang kamu berikanlah aku memerintah dengan tidak mengikut syariat.....

Bukan saja pemimpin yang jahat yang dimurkai Allah, kita rakyat yang redha dengan kemaksiatan dan kemungkaran pemimpin pun terheret sekali....nauzubilllah....

PILIHANRAYA DAH DEKAT.....TEPUK DADA TANYA IMAN MASING-MASING

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzmilMustaphaProfil   Hantar PM kepada AzmilMustapha   Pergi ke AzmilMustapha's Website   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 14:33


Pada 18-12-06 14:30 , AzmilMustapha posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

salaam...
wahai2 sahabat2 sekalian....
wahai saudara2 seagamaku...
Kenapa kita perlu mencari kesalahan pemimpin...?
bukankah kita wajib taat pada pemimpin?
Rasullullah pernah ditanya oleh sahabat tentang pemimpin yang jahat...
Rasullullah melarang sahabat mencabut tangan dari ketaatan kepada pemerintah...(menentang pemerintah)
mafhum hadis:
pemimpin yang baik adalah pemimpin yang kamu sayang dia, dia sayang kamu,
kamu mendoakan dia, dia mendoakan kamu...
pemimpin yang tidak baik ialah pemimpin yang kamu tak suka dia, dia tak suka kamu,
kamu melaknat dia, dia melaknat kamu....
sahabat bertanya mengenai kizinan menggulingkan pemrintah itu,
lalu Baginda bersabda, jang cabut tangan dari ketaatan selagi mana dia mendirikan solat....
ini hadis nabi...
sahih....
come on lah brother and sister....
Kalau pemerintah buat silap...
kita tegur...
program maksiat mereka kita tak bersetuju...
tapi kita tetap wajib taat pada pemerintah...
cakap pasal pemerintah...
tak semestinya pemerintah perlu terdiri daripada golongan alim ulama....
khalid al walid bukannya seorang yang sangat alim(tapi semua sahabat adalah soleh....cuma bila dibandingkan dengan abu huzaifah...abu huzaifah lagi alim...)
tapi khalid al walid dipilih menjadi ketua bersenjata...
menjadi pemimpin...
isunya disini ialah....
pemimpin adalah orang yang beramanah dan berkemampuan untuk memikul jawatan itu...
golgn ulama dan umara perlu berganding bahu untuk mewujudkan suasana islamik di malaysia....


Hadith Nabi SAW juga ada berbunyi

" Tidak ada ketaatan pada pemimpin yang bermaksiat pada Khaliq "

Memang mendedah keaiban seseorang adalah perkara yang dilarang agama tapi ada ruang-ruang tertentu yang diizinkan oleh Islam bagi mengelakkan orang ramai ditipu oleh pemimpin-pemimpin.

Sebagai contoh, seorang pemimpin ini berceramah ingin melaksanakan Islam, kena pegang pada Al-Quran Hadith, dan menuduh pihak yang satu lagi yang ingin melaksanakan Islam sebagai memperalatkan islam. Sekarang siapa yang berpegang pada Islam dan siapa yang tidak ?

Pendedahan ini bagi mendedahkan kepada masyarakat supaya tidak tertipu dengan slogan dan laungan ingin melaksanakan Islam, sedangkan pada masa yang sama maksiat setiap hari dilaksanakan di bawah kekuasaannya.

Kalau perkara seperti ini tidak disebarluaskan, selagi itulah masyarakat beranggapan pihak ini tidak ada salahnya dalam pemerintahan, mereka ikut Islam, jadi rakyat wajib selama-lamanya memberi sokongan kepada mereka.

Taat pada pemerintah ? Habis tu bagaimana dengan kerosakan masyarakat, hidangan maksiat kepada anak-anak kita, tidakkah kita sedar selain dr didikan ibubapa yang tidak sempurna, pengaruh persekitaran yang dipenuhi perkara tidak baiklah yang merosakkan agama, bangsa dan anak-anak kita, alangkah tidak cerdiknya kita jika kita membiarkan pemimpin kita sewenang-wenangnya memerintah dengan membelakangkan Islam

Akhirat kelak, pemimpin ini akan menuding jari kepada kita, kerana kamulah yang mengangkat aku dengan memangkah aku, dengan kuasa yang kamu berikanlah aku memerintah dengan tidak mengikut syariat.....

Bukan saja pemimpin yang jahat yang dimurkai Allah, kita rakyat yang redha dengan kemaksiatan dan kemungkaran pemimpin pun terheret sekali....nauzubilllah....

PILIHANRAYA DAH DEKAT.....TEPUK DADA TANYA IMAN MASING-MASING


SETUJU!


-----------------
http://360.yahoo.com/farwynafaroque


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Sembi9an
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27663
Posting: 176
Dari: Jawa Timur

indonesia  


posticon Posting pada: 18-12-06 15:24


Salam.

Tuan-tuan,

"Taatilah Allah, Rasul dan Ulil Amri (Pemimpin) di kalangan kamu. Jika kamu berbantah-bantah, maka hendaklah kamu merujuk Kitab Allah dan Sunnah Rasul."

Pemimpin hanya boleh ditaati jika, ianya pemimpin yang mentaati Allah dan Rasul, mengerjakan perintah dan meninggalkan laranganNya. Jika ianya fasik atau engkar dengan perintah Allah, maka telah berlaku kemungkaran yang paling besar.

Maka, menurut hadis Nabi, "Jika kamu melihat kemungkaran, hendaklah kamu cegah kemungkaran itu dengan TANGAN, jika kamu tidak mampu, cegahlah ia dengan LISAN. Dan jika kamu masih tidak mampu juga, cegahlah dengan HATI (yakni tidak setuju/suka dengan kemungkaran itu). Dan itu adalah selemah-lemah iman, tidak ada iman lagi selepas perkara itu."

Gunakanlah kebijaksanaan tuan-tuan dan puan-puan bagi mencegah KEMUNGKARAN yang TERBESAR di negara ini iaitulah tidak menjadikan HUKUM ALLAH sebagai rujukan dalam menjalani kehidupan dan pemerintahan seharian. Ayuhlah kita sesama untuk bertaqwa dan ajak orang lain untuk sama-sama takut akan AZAB ALLAH dan harap aka RAHMAT ALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-Sembi9anProfil   Hantar PM kepada Al-Sembi9an   Pergi ke Al-Sembi9an's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 15:36


The PM's RM30 million yacht
Malaysian PM here to see his (US$8 million) yacht.
That's the headline from the Hurriyet, a Turkish paper click.
I've got it translated .
The report clearly said the luxury yacht belongs to the Malaysian Prime Minister. Not Ananda Krishnan's. The report did not say that it was given to Abdullah Badawi by the tycoon, either. It was very clear on the fact that this yacht, costing some RM30 million, is Abdullah's yacht.
Lost in translation? Or lost for word?

Hurriyet Newspaper
Malaysian Prime Minister here to see his boat
Malaysian Prime Minister, Abdullah Ahmed Badawi arrived in Bodrum yesterday to see his boat which he ordered four months ago. Badawi arrived in Bodrum at 1.30 am with a private jet that belongs to Malaysia Airlines.
The head official of Milas, Bahattin Atci, and Malaysian businessman Ananda Krishnan, who is the sixth richest man in Asia, welcomed Badawi. Kamil Sezgun, who is the director of Kobra Yachting and Tourism Ltd Co, was also present.
Badawi and his friend Krishan went to Gokova for fishing with a luxury motor yacht belonging to Kremala Holding, which was brought over here from Malta. The luxury yacht "Obsessions" is 40-meter long, made in the Netherlands and the captain of the yacht is Cavit Kabak. The yacht was anchored in Milta Marina.
Badawi said he loves Bodrum and south Aegean and the Mediterranean so much. It's a great pleasure for him to be here fishing and resting on the line (horizon) that connects blue and green (ocean and land).

The boat will cost 8 million dollars
The boat is made of Akaju, Maun, Sipo and Brimanya's tree which is imported from South Africa. It is expected to be completed in 16 months. Some 60 people are involved in the construction of the boat. The boat will be delivered after 12 months (since he ordered it four months ago). The capacity of the boat is for 14 people and the length is 44 meters. The boat will cost 8 million US dollars.

sumber : click

ehehehe...sian...nanti aib lah paklah pasal dia ada bot nilai juta-juta dalam masa rakyat kena bayar tol mahal......bagus sungguh sapa yang kata kena tutup aib ni ye...takut paklah malu...macam ni lah orang Islam yang bagus..apa punya pemikiran lah macam tu...pandai pula nak kata jangan buka keaiban orang..pergi belajar dulu lah macam-macam...


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 15:42


sokonglah lagi islam hadhari,jawab lah depan Allah nanti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

AzmilMustapha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24880
Posting: 238
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 15:51


The PM's RM30 million yacht

!!! QUOTE !!!

Malaysian PM here to see his (US$8 million) yacht.
That's the headline from the Hurriyet, a Turkish paper click.
I've got it translated .
The report clearly said the luxury yacht belongs to the Malaysian Prime Minister. Not Ananda Krishnan's. The report did not say that it was given to Abdullah Badawi by the tycoon, either. It was very clear on the fact that this yacht, costing some RM30 million, is Abdullah's yacht.
Lost in translation? Or lost for word?


aku cari bukan harta bertimbun-timbun.....

Tak bertimbun, cuma ada lah RM20-RM30 juta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzmilMustaphaProfil   Hantar PM kepada AzmilMustapha   Pergi ke AzmilMustapha's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 16:06


Emmmm.....

cuma ana juga btambah kesal, dengan golongan baru yang mgelar diri Jemaah Sunnah, sanggup menjadi pembela kepada kepimpinan negara kita atas alas "Haram mcabut ketaatan dr pmimpin islam walaupun mereka zalim" dan mereka juga bpendapat untuk mnegur pmerintah hendaklah mlalui saluran mufti & scara bsembunyi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

AzmilMustapha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24880
Posting: 238
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 16:21


!!! QUOTE !!!

"Haram mcabut ketaatan dr pmimpin islam walaupun mereka zalim" dan mereka juga bpendapat untuk mnegur pmerintah hendaklah mlalui saluran mufti & scara bsembunyi....


mereka dah nasihat ke belum ? Masyarakat dah bertambah parah ni....berpuluh ribu murtad, berpuluh ribu anak luar nikah, mat rempit, punk, gothic..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzmilMustaphaProfil   Hantar PM kepada AzmilMustapha   Pergi ke AzmilMustapha's Website   Quote dan BalasQuote

zaini_jb
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.09.2005
Ahli No: 19465
Posting: 52
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 16:43


Salam...mungkin tak sengaja agaknya...atau pun Camera man guna teknik tertentu ketika mengambil gambar...seharusnya GAMBAR ini DIBERI KEPADA PAK LAH untuk BELIAU MENGATASI KELEMAHANNYE..BUKAN DIPAPARKAN DI mana-mana BAGI MEMBUKE AIB SESEORANG...SEBAGAI seorang MUSLIM kita seharusnya MENUTUP AIB seseorang...bersama-SAME LAH BERSATU ATAS DASAR ISLAM...wasalam =)
[ Telah diedit oleh: zaini_jb pada 18-12-06 16:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaini_jbProfil   Hantar PM kepada zaini_jb   Quote dan BalasQuote

AzmilMustapha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24880
Posting: 238
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 16:49


!!! QUOTE !!!

Salam...mungkin tak sengaja agaknya...atau pun Camera man guna teknik tertentu ketika mengambil gambar...seharusnya GAMBAR ini DIBERI KEPADA PAK LAH untuk BELIAU MENGATASI KELEMAHANNYE..BUKAN DIPAPARKAN DI mana-mana BAGI MEMBUKE AIB ORANG...SEBAGAI seorang MUSLIM kita seharusnya MENUTUP AIB seseorang...bersama-SAME LAH BERSATU ATAS DASAR ISLAM...wasalam =)


ya akhi, gambar itu diambil dalam lamanweb monsun cup, pak lah hadir pada jamuan makan malam sambutan monsun cup tersebut.

BUKA AIB LAGI......cuba anda rujuk kembali alasan-alasan yang dikemukakan yang diizinkan syarak untuk mendedah keaiban seseorang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzmilMustaphaProfil   Hantar PM kepada AzmilMustapha   Pergi ke AzmilMustapha's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 18:49


dah terang lagi bersuluh

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-12-06 20:09


/

ini tak ada kena mengena dalam mengaibkan org....jauh panggang dari api.

ini hanya untuk menyedarkan umat melayu yang asyik layu...yang asyik leka, busy dengan cinta cintan, yang asyik leka dengan hiburan, yang asyik leka dengan dadah, dan etc.....menyedarkan umat melayu akan pemimpin2 mereka yang tak sepatutnya diangkat jadi pemimpin.

menyedarkan mereka akan pemimpin2 yang mengamalkan rasuah....mengamalkan nepotism...mengamalkan kronism....menghina Islam...menghina Rasulullah SAW....

menyedarkan umat melayu akan pemimpin2 mereka yang membolot kekayaan negara untuk diri sendiri & family.....bail out company anak pinak dengan duit rakyat, dengan cukai rakyat.

menyedarkan umat melayu betapa pemimpin2 mereka membina mahligai untuk diri sendiri dan family....tetapi merobohkan rumah rakyat, merobohkan rumah Allah SWT.

untuk mengajak umat melayu supaya....tidak takut untuk berubah....supaya tidak takut boikot...mengajak supaya tidak takut keluar berprotes.....mengajak supaya umat melayu tidak asyik duduk kat takok lama....mengajak supaya umat melayu berani mempertahankan haknya daripada diperkotak-katikkan oleh pemimpin2.

wallahua'lam
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 18-12-06 20:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

eyu_extra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27251
Posting: 65
Dari: johor

Melaka  


posticon Posting pada: 18-12-06 21:22


hmmm...
jangan cepat melenting...
mungkin masa tu pak lah sibuk tengok sekeliling...then that person yang tarik tangan pak lah...then orang snap gamba...sabotaj ke...fikir positif...mungkin lepas tu pak lah terus tarik tangan dia...takkan nak berkasar...pak lah tu pemimpin...kena jaga hati semua orang..
yangpenting kita sangka baik...
kalaunak tahu perkara sebenar...jumpa pak lah...tanya sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyu_extraProfil   Hantar PM kepada eyu_extra   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 23:18


!!! QUOTE !!!

jangan cepat melenting...
mungkin masa tu pak lah sibuk tengok sekeliling...then that person yang tarik tangan pak lah...then orang snap gamba...sabotaj ke...fikir positif...mungkin lepas tu pak lah terus tarik tangan dia...takkan nak berkasar...

haha, pandai betul anda reka cerita, mana yang lebih boleh dipercayai cerita "dongeng" ini ke atau gambar tersebut? cuba nilai...

cuba letakkan diri kita sendiri di tempat beliau, boleh ke kita tak sedar/perasan yang kita tengah sentuh orang perempuan? kita tak jaga ke tangan kita di tempat awam? ke sentuh tu rasanya macam kayu, mana tau kan orang yang aktif...

kalau betul pun kita boleh tak sedar yang kita tengah pegang orang perempuan, itu menunjukkan perkara tersebut dah jadi lumrah dalam hidup kita sampai kita buat tak tau saja, macam dah biasa.

cuba naik bas awam, ada tangan kita merayap tak tentu hala sentuh bukan mahram kita? a'ah kan, lupa pula tak sedar... :lol:

Nabi diutuskan untuk membawa agama Islam, tengok macam mana akhlak baginda, sesuai dengan apa yang dibawa. yang ni, pembawa "Islam hadhari", tapi pembawanya sendiri pun dah macam tu, adakah itu sebahagian dari perkara yang "halal" dalam Islam hadhari? :-?

tahun 2008 nanti pangkah lah lagi, dapat saham tu :roll:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 18-12-06 23:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

AzmilMustapha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24880
Posting: 238
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 23:29


!!! QUOTE !!!

hmmm...
jangan cepat melenting...
mungkin masa tu pak lah sibuk tengok sekeliling...then that person yang tarik tangan pak lah...then orang snap gamba...sabotaj ke...fikir positif...mungkin lepas tu pak lah terus tarik tangan dia...takkan nak berkasar...pak lah tu pemimpin...kena jaga hati semua orang..
yangpenting kita sangka baik...
kalaunak tahu perkara sebenar...jumpa pak lah...tanya sendiri...


Tak melenting, cuma nak mendedahkan kepada masyarakat dan nak menyelamatkan masyarakat. Nak menyelamatkan agama supaya rakyat memilih pemimpin yang bertaqwa, yang tahu halal haram...SALAH KE ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzmilMustaphaProfil   Hantar PM kepada AzmilMustapha   Pergi ke AzmilMustapha's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-12-06 23:34


Entahlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 05:01


oh m'siaku....apa yang terjadi ni...ya Allah berilah hidayah kepada pemimpin kami...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 08:53


hmmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 09:18


lah..patutlah masih ramai yang mangkah dia..walaupun kemaksiatan terus menerus dia benarkan..

rupanye, ramai duduk tolong fikir alasan untuk baikkan kemaksiatan yang dia buat..

hmm..baru aku tau..selama ni saya duduk tak paham, napelaaa org duduk undi dia lagi..
sekarang baru paham..

rajin nor antum tolong cari alasan untuk baikkan dia,ek..
bagus antum..taat..
harap-harap, allah berila ganjaran kat antum...

hmmm...
WASTED!

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 09:29


nau'zubillah..taubatlah kita semua tengok benda-benda mungkar ni tapi tak ikram...pangkahlah dacing lagi,yang memperjuangkan islam hadari(kononnnya)...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 09:43


Pada 18-12-06 13:07 , abong posting:

!!! QUOTE !!!

salaam...

come on lah brother and sister....
Kalau pemerintah buat silap...
kita tegur...



Kalau macam tu, pergilah tegur Pak Lah tu..
Saya mencabar kamu untuk menegur Pak lah!!!!


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 09:51


Pada 18-12-06 15:36 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!

The PM's RM30 million yacht
Malaysian PM here to see his (US$8 million) yacht.
That's the headline from the Hurriyet, a Turkish paper click.
I've got it translated .
The report clearly said the luxury yacht belongs to the Malaysian Prime Minister. Not Ananda Krishnan's. The report did not say that it was given to Abdullah Badawi by the tycoon, either. It was very clear on the fact that this yacht, costing some RM30 million, is Abdullah's yacht.
Lost in translation? Or lost for word?

Hurriyet Newspaper
Malaysian Prime Minister here to see his boat
Malaysian Prime Minister, Abdullah Ahmed Badawi arrived in Bodrum yesterday to see his boat which he ordered four months ago. Badawi arrived in Bodrum at 1.30 am with a private jet that belongs to Malaysia Airlines.
The head official of Milas, Bahattin Atci, and Malaysian businessman Ananda Krishnan, who is the sixth richest man in Asia, welcomed Badawi. Kamil Sezgun, who is the director of Kobra Yachting and Tourism Ltd Co, was also present.
Badawi and his friend Krishan went to Gokova for fishing with a luxury motor yacht belonging to Kremala Holding, which was brought over here from Malta. The luxury yacht "Obsessions" is 40-meter long, made in the Netherlands and the captain of the yacht is Cavit Kabak. The yacht was anchored in Milta Marina.
Badawi said he loves Bodrum and south Aegean and the Mediterranean so much. It's a great pleasure for him to be here fishing and resting on the line (horizon) that connects blue and green (ocean and land).

The boat will cost 8 million dollars
The boat is made of Akaju, Maun, Sipo and Brimanya's tree which is imported from South Africa. It is expected to be completed in 16 months. Some 60 people are involved in the construction of the boat. The boat will be delivered after 12 months (since he ordered it four months ago). The capacity of the boat is for 14 people and the length is 44 meters. The boat will cost 8 million US dollars.




30 juta?
Pak Lah, apa salahnya kau sedekahkan 30 juta tu kepada rakyat2 anda yang tak ada rumah untuk berteduh tu....
dapat juga pahala, saham akhirat.
itu lebih baik dari beli kapal layar tu...
tak pun sedekahkan duit tu kat rumah anak2 yatim.


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

abong
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27304
Posting: 59
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 10:18


salaam...
saya tak cakap saya setuju dengan semua tindakan pemimpin yang tak islamik....
macam ni lah....
jom kita tanya diri kita....
apa yang kita dah sumbang untuk agama kita...
alhamdulillah...terima kasih kepada founder kepda laman web ini...
dan juga para ahli jawatankuasanya...
ini jaasa mereka kepada agama...
percayalah....
hadis yang saya bagi semalam adalah sahih...
jika antum semua mahukan sanad nya...
insyaAllah saya akan bagi esok...
saya bagi contoh macam ni lah....
ada seorang anak yang soleh....
tapi dukacita parent dia kurang soleh....
agak2 macam mana cara dia nak tegur parent dia...?
adakah dia akan mendedahkan keaiban parent dia kepada orang lain?
adakah dia akan maki hamun parent dia?
macam tu juga akhlak kita dengan pemerintah....
program2 baik yang pemerintah buat....
kita sokong...
program2 maksiat kita bertegas...dan kita cakap 'no'...
cuba kita lihat pada negara iraq apabila pemerintah sudah tidak disokong?
masyaAllah syeikh...
pembentukan negara islamik bukan melalaui jalan atas(pemerintah)
dalam masa yang sama kita tak nafikan bahawa pemerintah juga memainkan peranan dalam pembentukan environment yang islamik...
tapi jika kita mula dari bawah....
nilai2 islamik kita tanam dalam diri kita....
saya tahu ia agak sukar....
sebab itu ia memerlukan peranan semua pihak...
jika semua pihak memainkan peranan...
lalu terbentuk masyarakat yang islamik...
maka adakah masyarakat yang islamik ini akan memilih pemimpin yang kurang islamik....?
insyaAllah jika say a mencabut undi...
satya akan memilih pemimpin yang beramanah dan berkemampuan....
saya tak akan bagitau siapa yang saya pilih...
kerana undi adalah rahsia...
dalam pembentukamn masyarakat islamik...
ia perlu bermmula dari individu, keluarga , masyarakat dan negara....
alhamdulillah Allah bagi saya kekuatan untuk menulis artikel berkenaan peranan individu dan institusi perkahwinan...
kerana ia adalah asas pembentukan masyarakat....
wahai saudara2ku....
percayalah jika kita bersifat menentang pemerintah...
akan lebih banyak keburukan yang akan kita dapat...
kita tak mahu sampai satu masa nanti...
pemerintah menggunak kuasa tentera untuk menentang kita balik...
pada waktu itu solat berjemaah di masjid2 mungkin sudah tidak diamalkan...lantaran keadaan darurat....
saya tak bermaksud membawa antum semua menjadi penakut dalam menegakkan kebenaran...
cuma lebih baik kita gunakan kekuatan kita untuk menyerang kaum2 kuffar yang mengancxam kedudukan umat islam pada zaman sekarang....
buat apa kita bergaduh sesama muslim....
salam ukhwah....
mari kita sama-sama menyumbang kepda islam...
setiap orang ada kelebihan dan keistimewaan tersendiri...
jom gunakan ia untuk kebaikan islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abongProfil   Hantar PM kepada abong   Pergi ke abong's Website   Quote dan BalasQuote

2manis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1909
Posting: 139
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-06 10:24


Pada 19-12-06 09:18 , Farveen posting:

!!! QUOTE !!!

lah..patutlah masih ramai yang mangkah dia..walaupun kemaksiatan terus menerus dia benarkan..

rupanye, ramai duduk tolong fikir alasan untuk baikkan kemaksiatan yang dia buat..

hmm..baru aku tau..selama ni saya duduk tak paham, napelaaa org duduk undi dia lagi..
sekarang baru paham..

rajin nor antum tolong cari alasan untuk baikkan dia,ek..
bagus antum..taat..
harap-harap, allah berila ganjaran kat antum...

hmmm...
WASTED!


sangat setuju sengan Farveen!setuju sangat!tengok sajalah post kat atas.dah terang lagi nyata,nak apa lagi? dah terang-terang pun masih lagi dibela lengkap dengan hadis sahih lah, edit lah,teknik kameralah,jurugambar silaplah entah hapae2 lagi.....tak faham betul pemikiran mereka ni..apa yang ada dalam otak mereka ni????
barulah faham napee pemimpin yang mungkar dan korap sentiasa menang..
[ Telah diedit oleh: 2manis pada 19-12-06 10:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For 2manisProfil   Hantar PM kepada 2manis   Quote dan BalasQuote

abong
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27304
Posting: 59
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 12:04


salaam....
wahai saudaraku yang emosi...
bukan maksud saya untuk menghalalkan perbuatan dia...
ia jika benar perbuatannya seperti didalam gambar...
kita tak bersependapat dengan dia...
tapi kita tetap tak boleh cabut tangan dari ketaatan padanya...
perbuatan pak lah itu salah...
tapi takkan pak lah buat silap...
kita pun nak buat silap dengan tak nak bagi sokongan padanya...
say lebih percaya dengan konsep kesedehanaan dan bijaksana islam...
kita menyokong pak lah... tapi kita tak bersependapat dengan dia jika dia ada buat silap...
kita tegur dia...
islam itu agama persaudaraan...
islam itu mementing keamanan...
kita sokong semua benda yang baik...
kita sokong kerajaan...
kita juga sokong mana-mana pertubuhan islam yang baik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For abongProfil   Hantar PM kepada abong   Pergi ke abong's Website   Quote dan BalasQuote

2manis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1909
Posting: 139
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-06 13:47


Pada 19-12-06 12:04 , abong posting:

!!! QUOTE !!!

salaam....
wahai saudaraku yang emosi...
bukan maksud saya untuk menghalalkan perbuatan dia...
ia jika benar perbuatannya seperti didalam gambar...
kita tak bersependapat dengan dia...
tapi kita tetap tak boleh cabut tangan dari ketaatan padanya...
perbuatan pak lah itu salah...
tapi takkan pak lah buat silap...
kita pun nak buat silap dengan tak nak bagi sokongan padanya...
say lebih percaya dengan konsep kesedehanaan dan bijaksana islam...
kita menyokong pak lah... tapi kita tak bersependapat dengan dia jika dia ada buat silap...
kita tegur dia...
islam itu agama persaudaraan...
islam itu mementing keamanan...
kita sokong semua benda yang baik...
kita sokong kerajaan...
kita juga sokong mana-mana pertubuhan islam yang baik....


orang macam inilah yang ana maksudkan.selagi ada orang macam ini selagi itulah yang mungkar dan korap menang.selagi itulah islam tak dapat ditegakkan di bumi malaysia.inilah beza antara pandai dengan buat-buat pandai

Bookmark and Share

    


  Member Information For 2manisProfil   Hantar PM kepada 2manis   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 14:39


!!! QUOTE !!!

bukan maksud saya untuk menghalalkan perbuatan dia...
ia jika benar perbuatannya seperti didalam gambar...
kita tak bersependapat dengan dia...
tapi kita tetap tak boleh cabut tangan dari ketaatan padanya...
perbuatan pak lah itu salah...
tapi takkan pak lah buat silap...
kita pun nak buat silap dengan tak nak bagi sokongan padanya...

hehe, lawak2 :lol:

"tak boleh cabut tangan dari ketaatan padanya", dan "buat silap dengan tak nak bagi sokongan padanya", adakah itu bermaksud kita wajib pilih pemimpin yang sama dalam setiap pilihanraya? kalau begitu apa gunanya pilihanraya itu sendiri?

kalau abong sokong pak lah pada pilihanraya akan datang, bukan ke bermaksud anda juga sokong segala apa yang dia lakukan? sedangkan anda ada hak nak pilih pemimpin lain yang lebih baik, ke dalam perkara maksiat pun nak kena taat juga :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 14:41


Pada 19-12-06 13:47 , 2manis posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-12-06 12:04 , abong posting:

!!! QUOTE !!!

salaam....
wahai saudaraku yang emosi...
bukan maksud saya untuk menghalalkan perbuatan dia...
ia jika benar perbuatannya seperti didalam gambar...
kita tak bersependapat dengan dia...
tapi kita tetap tak boleh cabut tangan dari ketaatan padanya...
perbuatan pak lah itu salah...
tapi takkan pak lah buat silap...
kita pun nak buat silap dengan tak nak bagi sokongan padanya...
say lebih percaya dengan konsep kesedehanaan dan bijaksana islam...
kita menyokong pak lah... tapi kita tak bersependapat dengan dia jika dia ada buat silap...
kita tegur dia...
islam itu agama persaudaraan...
islam itu mementing keamanan...
kita sokong semua benda yang baik...
kita sokong kerajaan...
kita juga sokong mana-mana pertubuhan islam yang baik....


orang macam inilah yang ana maksudkan.selagi ada orang macam ini selagi itulah yang mungkar dan korap menang.selagi itulah islam tak dapat ditegakkan di bumi malaysia.inilah beza antara pandai dengan buat-buat pandai



ni dah macam fahaman liberal dah ni.... yang baik pun buat, yang ikut pun buat.... kat masjid kita solat, kat pub kita bdisko....
lama2 agama islam kat malaysia ni jadi macam kat arab saudi.....
emmm....


http://rockybru.blogspot.com/2006/12/pms-rm30-million-yacht.html#links


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 14:44


Pada 19-12-06 14:41 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-12-06 13:47 , 2manis posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-12-06 12:04 , abong posting:

!!! QUOTE !!!

salaam....
wahai saudaraku yang emosi...
bukan maksud saya untuk menghalalkan perbuatan dia...
ia jika benar perbuatannya seperti didalam gambar...
kita tak bersependapat dengan dia...
tapi kita tetap tak boleh cabut tangan dari ketaatan padanya...
perbuatan pak lah itu salah...
tapi takkan pak lah buat silap...
kita pun nak buat silap dengan tak nak bagi sokongan padanya...
say lebih percaya dengan konsep kesedehanaan dan bijaksana islam...
kita menyokong pak lah... tapi kita tak bersependapat dengan dia jika dia ada buat silap...
kita tegur dia...
islam itu agama persaudaraan...
islam itu mementing keamanan...
kita sokong semua benda yang baik...
kita sokong kerajaan...
kita juga sokong mana-mana pertubuhan islam yang baik....


orang macam inilah yang ana maksudkan.selagi ada orang macam ini selagi itulah yang mungkar dan korap menang.selagi itulah islam tak dapat ditegakkan di bumi malaysia.inilah beza antara pandai dengan buat-buat pandai



ni dah macam fahaman liberal dah ni.... yang baik pun buat, yang mungkar pun ikut pun buat.... kat masjid kita solat, kat pub kita bdisko....
lama2 agama islam kat malaysia ni jadi macam kat arab saudi.....
emmm....


http://rockybru.blogspot.com/2006/12/pms-rm30-million-yacht.html#links



opp... ana silap lah bukan ana maksudkan di mardinah dan mekkah....maksud ana tanah2 arab yang jadi pro amerika....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mouslimin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27179
Posting: 127
Dari: Papar, sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 14:48


betul tu.. Rasulullah dah cakap kita wajib ikut pemimpin kita selagi dia berpegang dengan Quran dan sunnah.. tapi........... hukum hudud pun tak dapat laksanakan... kan dah melanggar hukum Allah tu.. takkan dia tak sedar pas tegur dia berulang kali... siapa nak cuba pergi tegur pergi lah... ulamak tegur pun mereka buat tak dengar inikan pula kita ni yang biasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mousliminProfil   Hantar PM kepada mouslimin   Quote dan BalasQuote

nur_ashikin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27359
Posting: 256
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 19-12-06 15:15


mmm.pekate..bagi sajalah gambar ni kat pak lah..minta dia komen..kita dok menegakkan pendapat sendiri yang tak tahu kebenarannya.
yelah..zahirnya dapat ditafsirkan..namun kesahihannya tak dapat dibuktikan dengan hanya melihat kepada sekeping gambar..wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ashikinProfil   Hantar PM kepada nur_ashikin   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-12-06 20:48


Pada 19-12-06 12:04 , abong posting:

!!! QUOTE !!!

salaam....
wahai saudaraku yang emosi...
bukan maksud saya untuk menghalalkan perbuatan dia...
ia jika benar perbuatannya seperti didalam gambar...
kita tak bersependapat dengan dia...
tapi kita tetap tak boleh cabut tangan dari ketaatan padanya...
perbuatan pak lah itu salah...
tapi takkan pak lah buat silap...
kita pun nak buat silap dengan tak nak bagi sokongan padanya...
say lebih percaya dengan konsep kesedehanaan dan bijaksana islam...
kita menyokong pak lah... tapi kita tak bersependapat dengan dia jika dia ada buat silap...
kita tegur dia...
islam itu agama persaudaraan...
islam itu mementing keamanan...
kita sokong semua benda yang baik...
kita sokong kerajaan...
kita juga sokong mana-mana pertubuhan islam yang baik....


nampak gayanya....persoalan mengapa ramai org masih pangkah BN telah terjawab.....posting kat atas adalah contoh posting yang meredhai segala maksiat yang terjadi dek kerana ditadbir oleh pemimpin2 yang korup.....no wonder BN masih menang dalam pilihanraya hari itu....sebab org yang mengundi pun macam itu jugak....bersangka baik kepada pemimpin2 yang korup, bersangka baik kepada pemimpin2 yang pecah amanah, yang bagi kaya diri sendiri dan family...bersangka baik kepada pemimpin2 yang amalkan nepotism, kronism.....bersangka baik kepada pemimpin2 yang membiarkan gelaja murtad berleluasa.....hahaha....lawak2 alasan yang diberikan.

tak mengapa...lepa ini sokonglah lah lagi BN....biar semua harga barang naik....biarkan semua tol naik....birkan semua rakyat malaysia jadi miskin...biarkan semua rakyat malaysia tak ada duit untuk beli susu anak....biarkan semua rakyat malaysia kais pagi makan pagi kais petng makan petang....jom ramai-ramai sokong kepimpinan korup...

malaysia maju bersama rasuah, bersama korup...

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-12-06 21:08


Pada 19-12-06 15:15 , nur_ashikin posting:

!!! QUOTE !!!

mmm.pekate..bagi sajalah gambar ni kat pak lah..minta dia komen..kita dok menegakkan pendapat sendiri yang tak tahu kebenarannya.
yelah..zahirnya dapat ditafsirkan..namun kesahihannya tak dapat dibuktikan dengan hanya melihat kepada sekeping gambar..wallahualam..


lagi satu contoh orang-orang yang bersangka baik kepada pemimpin2 korup, yang menggunakan Islam hadhari untuk meraih sokongan pilihanraya, yang mengkaykan diri sendiri, menantu, kroni dan etc.

ramai rupanya ye orang-orang yang masih duduk pejam mata...yang asyik sibuk hal2 cinta cintan....tapi lupa atau malas nak ambik tahu hal agama, hal ummah, hal ehwal politik.....yang masih nak duduk kat takok lama, yang masih takut nak berubah, takut nak boikot....ajak boikot barang Israel takut, takut dicop terrorist....nielah contohny orang-orang tersebut.

no wonder Islam masih lemah sebab org Islam sendiri berasa takut dalam semua perkara.....nak cakap kebenaran takut....nak buat perubahan takut...semua takut....apa yang dia berani entahlah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 21:29


ana tak faham.. kemungkaran dah banyak dilakukan oleh para pimpinan negara khususnya BN dan umno tapi masih ada yang tak sedar2 diri lagi..terus ditipu..inilah jadinya bila lagu2 cinta dah bersarang dalam benak berbanding dengan ilmu agama..taubatlah..sedar2 lah diri tu.. jangan jadi seperti firman allah yang bermaksud : ada mata tak mahu melihat kebenaran,ada telinga tak mahu mendengar kebenaran, ada akal tak mahu berfikir bahkan mereka ini lebih teruk dari binatang..sedarlah sauradaku ABONG... nak taat apa lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 09:42


bagusnya.kita kena taat kepada pemimpin.waduh waduh sih.pak gus dur di indonesia yang selalu tidur pun digulingkan apantah lagi paklah yang juga kekadang tidur time meeting.sungguh hairan pemikiran orang macam ni.

tapi takkan paklah buat silap?paklah ni maksum macam Nabi ke.adakah semata-mata dia anak ulama maka sudah dikira lesen besar untuk membolehkannya buat silap tapi dibuat seperti tak pernah silap.tu yang buat kapal sampai 30 juta tu tak pernah silap ke.baru naik 3 tahun terus Malaysia ni jadi macam-macam.pergi lah search sendiri maklumat.

cuba time dia tengah berucap sesiapa pergi dengar.sama ada di siaran tv ataupun secara live.ucapan macam pak imam kampung yang baca teks khutbah jumaat saja.meleret-leret dan tiada point langsung.hairan sungguh dengan orang yang angguk-angguk geleng-geleng ni

patut lah sokong pasal orang terengganu dah disuapkan dengan pembinaan masjid kristal.kemudian pertandingan moonsun cup yang tidak satu pun memberi faedah kepada orang terengganu dan Malaysia.semua yang datang bawa kapal layar besar-besar hebat hebat belaka.ada rakyat terengganu yang ambil part dalam pertandingan ini?nak bertanding dengan kapal nelayan ke?tak menjana langsung ekonomi negara.


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 20-12-06 09:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 09:47


oh, yang kapai tu, dia tersilap beli..ingat 30 sen..


BN = Barang Naik

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 09:52


Gua kerja kerajaan..... gaji bila nak naik!!!! barang dah semua naik......waduh2.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

khalzy
Warga Rasmi
Menyertai: 29.12.2004
Ahli No: 13388
Posting: 5

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 10:14


Pada 19-12-06 10:18 , abong posting:

!!! QUOTE !!!

salaam...
saya tak cakap saya setuju dengan semua tindakan pemimpin yang tak islamik....
macam ni lah....
jom kita tanya diri kita....
apa yang kita dah sumbang untuk agama kita...
alhamdulillah...terima kasih kepada founder kepda laman web ini...
dan juga para ahli jawatankuasanya...
ini jaasa mereka kepada agama...
percayalah....
hadis yang saya bagi semalam adalah sahih...
jika antum semua mahukan sanad nya...
insyaAllah saya akan bagi esok...
saya bagi contoh macam ni lah....
ada seorang anak yang soleh....
tapi dukacita parent dia kurang soleh....
agak2 macam mana cara dia nak tegur parent dia...?
adakah dia akan mendedahkan keaiban parent dia kepada orang lain?
adakah dia akan maki hamun parent dia?
macam tu juga akhlak kita dengan pemerintah....
program2 baik yang pemerintah buat....
kita sokong...
program2 maksiat kita bertegas...dan kita cakap 'no'...
cuba kita lihat pada negara iraq apabila pemerintah sudah tidak disokong?
masyaAllah syeikh...
pembentukan negara islamik bukan melalaui jalan atas(pemerintah)
dalam masa yang sama kita tak nafikan bahawa pemerintah juga memainkan peranan dalam pembentukan environment yang islamik...
tapi jika kita mula dari bawah....
nilai2 islamik kita tanam dalam diri kita....
saya tahu ia agak sukar....
sebab itu ia memerlukan peranan semua pihak...
jika semua pihak memainkan peranan...
lalu terbentuk masyarakat yang islamik...
maka adakah masyarakat yang islamik ini akan memilih pemimpin yang kurang islamik....?
insyaAllah jika say a mencabut undi...
satya akan memilih pemimpin yang beramanah dan berkemampuan....
saya tak akan bagitau siapa yang saya pilih...
kerana undi adalah rahsia...
dalam pembentukamn masyarakat islamik...
ia perlu bermmula dari individu, keluarga , masyarakat dan negara....
alhamdulillah Allah bagi saya kekuatan untuk menulis artikel berkenaan peranan individu dan institusi perkahwinan...
kerana ia adalah asas pembentukan masyarakat....
wahai saudara2ku....
percayalah jika kita bersifat menentang pemerintah...
akan lebih banyak keburukan yang akan kita dapat...
kita tak mahu sampai satu masa nanti...
pemerintah menggunak kuasa tentera untuk menentang kita balik...
pada waktu itu solat berjemaah di masjid2 mungkin sudah tidak diamalkan...lantaran keadaan darurat....
saya tak bermaksud membawa antum semua menjadi penakut dalam menegakkan kebenaran...
cuma lebih baik kita gunakan kekuatan kita untuk menyerang kaum2 kuffar yang mengancxam kedudukan umat islam pada zaman sekarang....
buat apa kita bergaduh sesama muslim....
salam ukhwah....
mari kita sama-sama menyumbang kepda islam...
setiap orang ada kelebihan dan keistimewaan tersendiri...
jom gunakan ia untuk kebaikan islam...


Pendapat yang perlu diberi perhatian. patut dibace sampai habis. Bukalah minda, tak perlu bukak PC untuk mengutuk pendapat sesama kita. Jika inginkan pemerintah sebaik seperti Rasulullah, Kenapa kita sendiri tidak berusaha menjadi sebaik seperti para sahabatnya. Fikir-fikirkanlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalzyProfil   Hantar PM kepada khalzy   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 11:08


Pada 20-12-06 10:14 , khalzy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-12-06 10:18 , abong posting:

!!! QUOTE !!!

salaam...
saya tak cakap saya setuju dengan semua tindakan pemimpin yang tak islamik....

saya bagi contoh macam ni lah....
ada seorang anak yang soleh....
tapi dukacita parent dia kurang soleh....
agak2 macam mana cara dia nak tegur parent dia...?
adakah dia akan mendedahkan keaiban parent dia kepada orang lain?
adakah dia akan maki hamun parent dia?
macam tu juga akhlak kita dengan pemerintah....
program2 baik yang pemerintah buat....
kita sokong...
program2 maksiat kita bertegas...dan kita cakap 'no'...

masyaAllah syeikh...
pembentukan negara islamik bukan melalaui jalan atas(pemerintah)
dalam masa yang sama kita tak nafikan bahawa pemerintah juga memainkan peranan dalam pembentukan environment yang islamik...
tapi jika kita mula dari bawah....
nilai2 islamik kita tanam dalam diri kita....
saya tahu ia agak sukar....
sebab itu ia memerlukan peranan semua pihak...
jika semua pihak memainkan peranan...
lalu terbentuk masyarakat yang islamik...
maka adakah masyarakat yang islamik ini akan memilih pemimpin yang kurang islamik....?
insyaAllah jika say a mencabut undi...
satya akan memilih pemimpin yang beramanah dan berkemampuan....
saya tak akan bagitau siapa yang saya pilih...
kerana undi adalah rahsia...
dalam pembentukamn masyarakat islamik...
ia perlu bermmula dari individu, keluarga , masyarakat dan negara....


percayalah jika kita bersifat menentang pemerintah...
akan lebih banyak keburukan yang akan kita dapat...
kita tak mahu sampai satu masa nanti...
pemerintah menggunak kuasa tentera untuk menentang kita balik...
pada waktu itu solat berjemaah di masjid2 mungkin sudah tidak diamalkan...lantaran keadaan darurat....
saya tak bermaksud membawa antum semua menjadi penakut dalam menegakkan kebenaran..

.


abong2..payah betul untuk memahamkan anda.. tak apalah..berdebat dengan org seperti anda ni tak ada kesudahan dan hanya membuang masa.. anda teruslah sokong pak lah tu ye.. yang maksiat tolak tepi..yang baik ikut.. tapi bala dr allah dapat sama-sama.. dalam soal keluarga memang kita tak boleh menceritakan keaaiban keluarga pada org lain..isteri berdosa kalau menceritakan keaiban suami suka-suka,tetapi kalau untuk mendapat nasihat dari pihak jabatan agama dibolehkan bagi menyelesaikan masalah.....jangan samakan kekeluargaan dengan pemerintahan negara.. tu 2 situasi yang berbeza.. cubalah faham..

[ Telah diedit oleh: ad-din pada 20-12-06 11:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 11:27


betul tu..mana kita nak tau pemimpin ni baik ke tak, Kalau tak ada org bagitau...

bukan sumorg duduk sebelah rumah dia..
pergi pun, ada pilihan yang lebih baik..apa salah mencuba yang baru..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 11:27


betul tu..mana kita nak tau pemimpin ni baik ke tak, Kalau tak ada org bagitau...

bukan sumorg duduk sebelah rumah dia..
pergi pun, ada pilihan yang lebih baik..apa salah mencuba yang baru..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 11:27


betul tu..mana kita nak tau pemimpin ni baik ke tak, Kalau tak ada org bagitau...

bukan sumorg duduk sebelah rumah dia..
pergi pun, ada pilihan yang lebih baik..apa salah mencuba yang baru..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 12:16


masuk baca kat link ni

link : baca

bukan calang-calang orang yang tulis.dah jadi veteran politik pun.


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 13:37


lah..tidur dalam parlimen?
begitu..saya pun boleh jadi presidne..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 14:58


Kita kena tiru pemimpin buat macamtu jugak ke ???
Pemimpin seharusnya menjadi contoh masyarakat yang baik !!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

maqnawie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.09.2005
Ahli No: 18647
Posting: 222
Dari: Milik ALlah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 14:59


basmallah..
alssalamualaikum warahmatulahi wabarakatuh..

tuan-puan yang mulia
ana cuba bersangka baik, yang PM kita hanya tepok tanda bertanye kabar (memang dari segi adab sunnah dan syariat melarang menyentuh atau menepuk
adalah dilarang sama sekali). apa yang ana nampak si pengirim cuba nak jatuhkan maruah PM kita, memberi aib PM kita..ana tak tau motif si pengirim gambar ni.jika nak aib saudara Islam kita (walaupun ada benda-benda, hal2 yang kita tak sokong beliau), maka tak usahlah buat..tak payahlah buat dosa dengan menyebarkan aib dan maruah orang lain dan disebarkan kat orang lain pula..yang lebih bagus, tutup aib orang lain, maka ALlah akan tutup aib kita di dunia dan di akhirat.entah-entah aib dan maruah kita lebih terukdan buruk daripada aib dan maruah orang yang cuba kita sebarkan.. siapa tahu??saya tahu??tuan puan tahu??atau uan si pengirim yang tahu??Allah Taala yang lebih dan Maha Mengetahuinya.tepuk dada, tanya Iman Amal saya...

yang utama, kita doakan beliau dapat hidayah dan taufiq untuk iman dan amal, lagipun beliau PM kita, PM Malaysia..bila nama PM Malaysia, jadi saya, kita juga duduk dan menetap kat Malaysia. jika PM dapat buruk, Malaysia yang tercinta juga yang dapat buruk. lepas itu, siapa lagi yang terkena??Saya dan tuan puan juga yang kena..siapa yang bersalah??sayalah yang bersalah kerna tak cegah si pengirim gambar ni dr menyebarkan keaiban orang lain..

jadi, maka, marilah beramai- ramai membuat kebaikan, mencegah kemungkaran, dapat pahala, terampun dosa, berdoa' beramai- ramai semoga ALlah ampunkan dosa saya, tuan puan dan seluruh ummat Muhammad SAW..

'KAMU ADALAH UMAT YANG TERBAIK YANG DILAHIRKAN UNTUK MANUSIA , MENYURUH KEPADA YANG MAKRUF , DAN MENCEGAH DARI YANG MUNKAR , DAN BERIMAN KEPADA ALLAH . SEKIRANYA AHLI KITAB BERIMAN , TENTULAH ITU LEBIH BAIK BAGI MEREKA , DAN KEBANYAKAN MEREKA ADALAH ORANG - ORANG YANG FASIK .' Ali Imran, 110..

wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For maqnawieProfil   Hantar PM kepada maqnawie   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 20-12-06 15:33


Pada 20-12-06 14:59 , maqnawie posting:

!!! QUOTE !!!

basmallah..
alssalamualaikum warahmatulahi wabarakatuh..

tuan-puan yang mulia
ana cuba bersangka baik, yang PM kita hanya tepok tanda bertanye kabar (memang dari segi adab sunnah dan syariat melarang menyentuh atau menepuk
adalah dilarang sama sekali). apa yang ana nampak si pengirim cuba nak jatuhkan maruah PM kita, memberi aib PM kita..ana tak tau motif si pengirim gambar ni.jika nak aib saudara Islam kita (walaupun ada benda-benda, hal2 yang kita tak sokong beliau), maka tak usahlah buat..tak payahlah buat dosa dengan menyebarkan aib dan maruah orang lain dan disebarkan kat orang lain pula..yang lebih bagus, tutup aib orang lain, maka ALlah akan tutup aib kita di dunia dan di akhirat.entah-entah aib dan maruah kita lebih terukdan buruk daripada aib dan maruah orang yang cuba kita sebarkan.. siapa tahu??saya tahu??tuan puan tahu??atau uan si pengirim yang tahu??Allah Taala yang lebih dan Maha Mengetahuinya.tepuk dada, tanya Iman Amal saya...

yang utama, kita doakan beliau dapat hidayah dan taufiq untuk iman dan amal, lagipun beliau PM kita, PM Malaysia..bila nama PM Malaysia, jadi saya, kita juga duduk dan menetap kat Malaysia. jika PM dapat buruk, Malaysia yang tercinta juga yang dapat buruk. lepas itu, siapa lagi yang terkena??Saya dan tuan puan juga yang kena..siapa yang bersalah??sayalah yang bersalah kerna tak cegah si pengirim gambar ni dr menyebarkan keaiban orang lain..

jadi, maka, marilah beramai- ramai membuat kebaikan, mencegah kemungkaran, dapat pahala, terampun dosa, berdoa' beramai- ramai semoga ALlah ampunkan dosa saya, tuan puan dan seluruh ummat Muhammad SAW..

'KAMU ADALAH UMAT YANG TERBAIK YANG DILAHIRKAN UNTUK MANUSIA , MENYURUH KEPADA YANG MAKRUF , DAN MENCEGAH DARI YANG MUNKAR , DAN BERIMAN KEPADA ALLAH . SEKIRANYA AHLI KITAB BERIMAN , TENTULAH ITU LEBIH BAIK BAGI MEREKA , DAN KEBANYAKAN MEREKA ADALAH ORANG - ORANG YANG FASIK .' Ali Imran, 110..

wassalam....


Betul kata maqnawi.Bersangka baik pada masa yang sama mendoakan mereka. :-D 8-) :lol:


-----------------
www.mujahidin07.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 19:30


betul.tau pun Malaysia juga buruk.jadi kita kena tukar kepimpinan PM pasal pandu Malaysia ke arah buruk.pasaran bursa saham agak jatuh bila pelabur dapat tau PM mengatakan tiada pilihanraya tahun hadapan.jadi tak mengapa lah PM buat salah pun merobek harta Malaysia untuk kerabat pasal nak jaga imej Malaysia yang sudah semakin hilang taringnya.apa punya pemikiran lah ni.

ini bukan masalah tutup aib orang.masalahnya kalau tak boleh memerintah undur.tak pasal-pasal ekonomi Malaysia jadi lembab.takkan tak nampak lagi.barang semua naik.keperluan asas pun naik.gaji dijanjikan untuk dinaikkan juga tetapi dalam masa yang sama tol juga naik.jadi tak kemana kenaikan gaji tu.

tak mengapa lah ek.nanti kalau tiba-tiba nampak ada orang curi tak payah report polis ataupun jadi saksi pasal nanti buka keaiban dia.kang dia malu.kita kan kena jaga keaiban orang.ni dok curi harta negara bagi kat kerabat ni tak curi ke namanya.cuba tengok dengan teliti perancangan SJER tu.yang mengalu-alukan kedatangan pelabur singapore ke dalam Malaysia.apa tak cukup bagus ke anak tempatan?sedangkan rakyat Malaysia nak melabur dalam singapore pun mereka tak kasi.tu duit beli kapal layar tu dari mana dapat?

belajar lah juga apa yang terjadi kat malaysia ni.jangan dok main kena suap saja.ataupun memang penyokong paklah agaknya.dah lah ucapan penggulungan pun hambar saja.tu pasal Dato Mukhriz tegur.tu pun Dato Mukhriz pula kena bantai.yang DAP cakap pasal racist tu tak pula bantai.ceh


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 21:48


tau tak apa..kalau tak nak dapat buruk kena tukarlah pemimpin yang buruk tu.. kena cari pemimpin yang baik.. baru dapat baik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.196059 saat. Lajunya....