Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
More care, less hate
-- Dari Filem Reading Room

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 17 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: filem/drama favorite anda...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» filem/drama favorite anda...

Please Mendaftar To Post


Oleh filem/drama favorite anda...

islamiah_girl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27684
Posting: 34

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 18:58


setiap org mestilah ada pendapat masing...

ana harap anda boleh kongsi sikit kat semua sahabat ukhwah...

filem yang ana paling suka ialah.... javascript: tak()
:-?


-----------------
senyum sokmo...be happy dan good luck to you!!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamiah_girlProfil   Hantar PM kepada islamiah_girl   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 20:54


i really like korean drama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_girl
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2006
Ahli No: 27012
Posting: 53
Dari: depan pc

italy  


posticon Posting pada: 11-12-06 21:00


Pada 11-12-06 20:54 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

i really like korean drama...


saya pun minat juga..... kalau awak ni minat korean drama,,,, saya nak tanya .... apakah kesudahan cerita summer beach baru-baru ni


-----------------
~hidup biar berdakwah~
(",)student91


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_girlProfil   Hantar PM kepada muslimah_girl   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 21:00


Pada 11-12-06 20:54 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

i really like korean drama...


i'm agree with wafa_mawaddah
hehehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

islamiah_girl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27684
Posting: 34

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 21:11


saya pun minat jugak drama korean...siapa pernah tengok cerita memories of bali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamiah_girlProfil   Hantar PM kepada islamiah_girl   Quote dan BalasQuote

ana_muslimah89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26242
Posting: 49
Dari: depan pc

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 22:59


uiks..erm,,cerita pilipina??hehe
Pangako Sayo best juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_muslimah89Profil   Hantar PM kepada ana_muslimah89   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 23:11


assalamualaikum.....

muslimah_girl nak tahu kesudahan summer beach ye?

*masa di airport lepas jumpa dengan tae pong,sora ambil keputusan untuk tak pergi ke australia sebaliknya terus menetap kat situ juga.keputusan sora itu hanya atuk dengan tae hyun saja yang tahu.selama setahun itu tae hyun banyak bantu sora cari tempat tinggl dan macam-macam lagi lah

*tae pong yang kecewa dengan keputusan sora bertekad untuk terus mencintai sora walau apa pun yang terjadi.dalam masa setahun itu,tae pong berusaha cari kekasih hati dia,sora.tae pong masih lagi menjadi pengawal pantai dan dia juga dilantik sebagai pen penyelia pengwal pantai walaupun masih mmegang jwtn pegurus kat syarikat bapak dia

*adik angkat tae pong itu pulak dah ambil alih pub yang ada kat pantai itu

*satu hari itu,masa tae pong cari abang dia,tae hyun kat taman tema,dia ternampak sora lari kat tmn tema itu.masa itu sora baru keluar dr tempat show dolphin.tae pung cuba kejar tapi sora dah hilang.

*lepas itu,tae pong dapat tahu yang sora jadi jurulatih dolphin kat tmn tema itu.tae pong pergi balik kat tmn tema itu itk cari sora tapi sora dah tak ada dah masa itu.dia dah nak naik flight ke australia.sora dapat tawaran p sana.lepas dapat tau.tae pong siap2 nak cari sora.

*sebelum pergi ke airport,tae pong ke tepi pantai untuk ingat kembali memori manis dia bersama sora.sesampai saja kat situ dia ternampak sora sedang duduk katsitu.

*the ending dia,mereka berpelukan dan gembira apabila dapat berjumpa semula seleps setahun tak berjumpa.

macam itu lah kisahnya.......

hehhe Sorry kalau saya cerita ini tak best

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 23:17


drama bersiri yang paling saya minat mestila drama korea.

korea drama:
*wonderful life
*something about 1%
*autumn in my heart
*my girl

drama melayu:
    *cinta madinah 1
    *dunia baru 2
    *banyak lah.........tak tersebut

drama indonesia:
    *khiamat sudah dekat
    *mutiara hati
    *bawang putuh bawang merah

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

jash
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2004
Ahli No: 13362
Posting: 83
Dari: ::JB-kat::

bosnia_herzegovina   avatar


posticon Posting pada: 12-12-06 00:01


jash suka a walk to remember...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jashProfil   Hantar PM kepada jash   Quote dan BalasQuote

muslimah_girl
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2006
Ahli No: 27012
Posting: 53
Dari: depan pc

italy  


posticon Posting pada: 13-12-06 09:23


drama korea

winter sonata ~best~
autumn in my heart
romance
love in paris
memories of bali
my sister in law 19 years old ~paling best~

banyak lagi yang saya suka.....

anyway thanks puteri_islamiah04

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_girlProfil   Hantar PM kepada muslimah_girl   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 09:33


salam...
aha...minat cerita korean gakk...terutaman winter sonata...
first2 tengok cerita ini lah..terus jadi minta nak tengok cerita korean...huhuhuh layan lah kejab...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 09:33


salam...
aha...minat cerita korean gakk...terutaman winter sonata...
first2 tengok cerita ini lah..terus jadi minta nak tengok cerita korean...huhuhuh layan lah kejab...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 09:52


hui..banyak nor cerita kat tv yang i suka tengok...let me list them down..

american/british show:
1. survivor
2. friends
3. the apprentice
4. ally mcbeal
5. amazing race
6. joey
7. oliver's twist / jamie's kitchen
8. desparetes houswives
9. lost
10. charmed
11. sponge bob square pants
12. invasion
13. ncis
14. kevin hill
15. the practice
16. maximum
17. jag
18. teen angel
19. dark angel

malaysian show:
1. impian illyana
2. malaysia hari ini
3. al kuliyyah
4. al hidayah
5. halaqah
6. wanita hari ini
7. quikie (dulu lah..sekarang tak ada marion..takbest dah)
8. usik2 chef wan

taiwan / singapore / hongkong show:
1. guest guest guest
2. double happiness (xinlimen)
3. semua movies stephen chow belakon mesti suka

movies:
little women
my girl
little princess
kungfu hustle

(hai..banyak nor i suka tengok..malu lah pulak..banyak org alim2 dalam forum ni..hehe..)

tapi tak semua boleh tengok sekarang..tu dulu..masa belum kerja..sekarang dah kerja..pukui 10 dah tidur..tgh2 malam nanti baby bangun..cakap "mama, nak soso" hehe..so kenela tidur awai..anda tidak, penat nak p kerja esoknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

Khazinatul_asrar92
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.12.2006
Ahli No: 27700
Posting: 31
Dari: Subhanallah~di atas bumi yang dilimpahi nikmat kurnia-Nya

jordan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 09:55


Bismillah

Assalamualaikum...
Cakap pasal drama atau filem, ni ana tak tahu nak kata apa....
tak pernah satu pun melekat sebagai drama paling best paling lama....

Kalau favourite book bolehlah....
antaranya 'Seindah Mawar Berduri"....
kalau cerita tu dibuat filem kan bagus....

cerita pasal cinta...ha....CINTA?
ya... CINTA ILAHI....
tentang CINTA ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khazinatul_asrar92Profil   Hantar PM kepada Khazinatul_asrar92   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 13-12-06 10:07


saya?suka filem jackie chan.filem lawak2la senang cerita...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 427
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 11:23


saya dah tengok cerita dari vcd naim...

cerita muhammad al-amin best.... muhammad al-fatih pun best....


-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-12-06 11:28


bawang putih bawang merah (suka tengok RIKA SUMANTO) dan cerita cinta madinah (minat dengan sarimah)...

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 11:29


tak minat sangat korean drama..
suka tengok katun..
happy feet..
flushed away..
barnyard..
over the edge..
cars..
chicken little..
semua filem katun saya tengok..
huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 12:36


filem yang thriller lah best... kalau drama layan juga cerita korea macam fullhouse, my love patzzi... best woo.... tapi, hindustan tak layan... nyampes aku tengok eh

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

fazira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20050
Posting: 36
Dari: senai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 17:32


the best films i ever watch is
1. message in the bottle
2. stepmum
3. flight plan
banyak lah saya suka tengok.. lagi2 english movie... bestnya...
minat lah kat keanu reeves...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faziraProfil   Hantar PM kepada fazira   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 13-12-06 18:12


dragon ball
doraemon
detectif conan
sailormoon.
sinchan
spongebob...:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 18:40


maero attack, miss komet,emmm bilee lah nak pasang lagi cerita tuuuu....best gila

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 21:28


cerita katun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

islamiah_girl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27684
Posting: 34

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 22:13


cerita cina ana minat kalau edison chen berlakon...the twin effect 1 & 2...best gila...cerita pasal putera PONTIANAK....tak lah seram sangat...putera tu baik,dia bercinta dengan manusia...sekarang dah keluar iklan the twin effect 2 kat tv2...dah nak main dah...tapi ana tak ingat bila...ada sesiapa pernah tengok cerita tu tak??

:roll:


-----------------
senyum sokmo...be happy dan good luck to you!!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamiah_girlProfil   Hantar PM kepada islamiah_girl   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-12-06 02:07


hhmmm...kita rehat2 kejap...

setakat ini, drama melayu yang naruto-san minat hanyalah drama Cinderella....sebab lokasi pengembaraan mereka buat kat luar negara...new zealand....and dialog drama ini memang best.

naruto-san tak minat sangat drama korea....lebih meminati drama series jepun....Hero....Good Luck....24 Hours.....Gokusan.

filem...suka kronology the bourne film....the bourne identity....the bourne supremacy....the coming-soon the ultimate bourne....sebab filem2 ini pengambarannya buat kat luar US....kat paris, naples, berlin, zurich, bern, geneva, moscow...

selain itu...suka tengok american funiest home video....amazing race (same sebab pergi merata2 tempat kat dunia)....top gear....the worst case scenario....csi las vegas and miami.

cartoon....naruto...sin chan....dragon ball z....transformers....hahaha...semua cerita budak-budak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 08:36


Hana Yori Dango, Gokusen, Naruto, Amazing Race, Macam-macam Aznil, Dunia Baru.. huhu.

Films? A walk to remember, LOTR, Harry P, Pirates, Spiderman. There are more but these are the most favourite.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sarie
Warga Rasmi
Menyertai: 13.04.2005
Ahli No: 15769
Posting: 2

Selangor  


posticon Posting pada: 14-12-06 08:46


korean:
my girl, biscuit teacher & star candy, beutiful days, my lovely samsoon, lovers in prague, full house etc......condor hero (taiwan)

Malaysia:
Janji diana, dua hati, kerana dosa kelmarin, rafflesia 1 & 2, sinchan, doraemon, detective conan, naruto, fruit basket, explorace, medik tv, amazing race, edisi siasat, dan berbagai cerita p ramlee

Bookmark and Share

    


  Member Information For sarieProfil   Hantar PM kepada sarie   Quote dan BalasQuote

islamiah_girl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27684
Posting: 34

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 18:25


ana pun minat juga dengan explorace,amazing race dan semua cerita yang mencabarlah...especially fear factor...


-----------------
senyum sokmo...be happy dan good luck to you!!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamiah_girlProfil   Hantar PM kepada islamiah_girl   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 19-12-06 18:40


ana suka drama bersiri indonesia, tajuknya ikhlas..
filem ana suka muhammad utusan terakhir,
princess diary.. fast dan furious... best tengok kereta mereka.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.12576 saat. Lajunya....