Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila telah sampai di puncak tetapi meneruskan pendakian, bermakna anda sedang menurun, bukan lagi mendaki
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 7 jam, 19 minit yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Sapa suka dengar radio?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Sapa suka dengar radio?

Please Mendaftar To Post


Oleh Sapa suka dengar radio?

donjuan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26407
Posting: 23

argentina  


posticon Posting pada: 30-11-06 19:19


Ni untuk yang selalu dengar radio..bukan untuk aktiviti apa-apa just nak share dengan kawan-kawan semua radio apa yang gang ukhwah selalu dengar walaupun saya tau stesen paling banyak di dengar adalah...tau2 saja lah hehehe saya suka dengar Sinar.fm(pagi dengan kul9-10), U.fm dan suria(belah mlm saja mula kul11).kawan-kawan semua?


-----------------
aku adalah aku..


Bookmark and Share

    


  Member Information For donjuanProfil   Hantar PM kepada donjuan   Quote dan BalasQuote

ashah_amir
Warga Rasmi
Menyertai: 11.12.2005
Ahli No: 21092
Posting: 15
Dari: Kuala Lumpur

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-11-06 20:16


..saya dulu suka sangat dengar dj isma halil hamzah (thr.fm). tapi tu cerita dulu-dulu lah. mungkin ada yang tak kenal agaknya, dj yang seorang ni. sebab dah lamaa dia tak ke udara..entahlah kemana pergi abang isma sekarang.

kelebihan ismahalil hamzah ialah keikhlasan yang ditunjukkan dalam mengendalikan rancangan beliau. Kalau tak percaya tanyalah saki baki followers beliau yang merata2 kat malaysia ni. lepas abang isma berenti jadi dj, saya pun dah boikot semua radio kat malaysia ni..paling kuat pun dengar gitu2 apek di era sajalah.

susah nak cari rancangan radio yang bukan sekadar menghiburkan.. tetapi mampu menyentuh jiwa pendengar dengan celoteh dj nya

mungkin ada yang tak setuju dengan saya..tapi
"kawan-kawan tak mahu lawan"

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashah_amirProfil   Hantar PM kepada ashah_amir   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-06 23:09


mixfm, wfm, 104

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 23:13


saya suka dengar era.fm kol 6-12 tengah hari
kalau waktu itu banyak juga lah pengtahuan yang boleh dapat
tambah pula dengan soalan trivia yang disoal oleh djnya zizi

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 30-11-06 23:23


saya pula suka dengar radio ikim.fm...dengan sinar.fm...siapa yang dengar sinar tu tahu kenal saya pilih sinar...kan...wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 00:41


if untuk isi masa ada lah jugak dengar radio...semua siaran layan saja.. :-D :-D expect chinese dan india.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

alburtuqol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2006
Ahli No: 24988
Posting: 69
Dari: subang jaya

malaysia  


posticon Posting pada: 01-12-06 01:06


saya suka dengar ikim.fm pagi2 pukul 6-7 sebab ada ustaz yang tfsir alquran itu best..............kadang-kadang dengar era atau hitz.fm

Bookmark and Share

    


  Member Information For alburtuqolProfil   Hantar PM kepada alburtuqol   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 01:07


semua layan... tapi paling selalu era lah agaknya.. kalau nak dengar lagu2 baru berjiwa remaja, dgrla xfresh, best juga... ikim? pun dengar juga.... hot.fm? kurang sikit..... channel omputih? lagi lah kurang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

maruz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16590
Posting: 282
Dari: Selangor Darul Ehsan

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 08:17


saya minat dengar Khairil&Keran- era.fm (6-10am),
malam saya suka dengar Sinar fm (8-12mlm)
tengah hari KLFM,
bila naik kereta, saya pasang KLFM sebab nak dengar info trafik.
lepas 12 malam saya suka thr.fm
waktu lain, saya dengar Hot.fm atau IKIM.fm

tapi bila dengan famili terpaksa lah dengar radio Klasik Nasional.
macam senior citizen pula..HEHE
[ Telah diedit oleh: maruz pada 01-12-06 08:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For maruzProfil   Hantar PM kepada maruz   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 08:35


salam...
selalu dengar waktu pagi2 saja Era ini...hibur sikit hati, ye lah kurangkan tension atas bridge Pulau Pinang..dah laaa selalu jam..walapun tak bukan saya drive..tapi boleh tahan juga boringnye itu...channel yang paling best IKIM laaa...bayk info dan ilmu yang kita boleh dapat...huhuhhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 09:36


Assalamu'alaikum...
ana lebih suka dengar ikim.fm...
tapi kadang-kadang radio lain pun ok...
mix ke...era ke...
asalkan tak terlalu melalaikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

donjuan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26407
Posting: 23

argentina  


posticon Posting pada: 01-12-06 16:42


Pada 30-11-06 20:16 , ashah_amir posting:

!!! QUOTE !!!

..saya dulu suka sangat dengar dj isma halil hamzah (thr.fm). tapi tu cerita dulu-dulu lah. mungkin ada yang tak kenal agaknya, dj yang seorang ni. sebab dah lamaa dia tak ke udara..entahlah kemana pergi abang isma sekarang.

kelebihan ismahalil hamzah ialah keikhlasan yang ditunjukkan dalam mengendalikan rancangan beliau. Kalau tak percaya tanyalah saki baki followers beliau yang merata2 kat malaysia ni. lepas abang isma berenti jadi dj, saya pun dah boikot semua radio kat malaysia ni..paling kuat pun dengar gitu2 apek di era sajalah.

susah nak cari rancangan radio yang bukan sekadar menghiburkan.. tetapi mampu menyentuh jiwa pendengar dengan celoteh dj nya

mungkin ada yang tak setuju dengan saya..tapi
"kawan-kawan tak mahu lawan"


Isma Halil dengar kata kat radio melaka sekarang.dia memang ok dan best..lagu2 pun.yang best masa dia kat THR buat kisah seram tu.tapi lama2 dia macam makin blagak sikit..tapi still ok dan antara the best..tapi kalau nak dengar yang boleh ganti dia dengar suria lah..bob pun lebih kurang sama cuma kurang brutal hehe tapi yang best siaran seram pukul 12.30 setiap malam jum..boleh tahannn..
era kalau pagi2 ok juga mereka celoteh KK tu..tambah2 ada apek lagi lah gempak..tapi sejak saya dengar saleh yaacob kat sinar dulu terus sampai sekarang melekat walau saleh dah tak ada..memang nak pecah perut dengar saleh kat radio..lagipun dah belia sikit ini dengar lagu2 retro kat sinar tingat zaman remaja dulu hehehe

"kawan-kawan jangan lawan nanti kena?rotannnn..."


-----------------
aku adalah aku..


Bookmark and Share

    


  Member Information For donjuanProfil   Hantar PM kepada donjuan   Quote dan BalasQuote

ashah_amir
Warga Rasmi
Menyertai: 11.12.2005
Ahli No: 21092
Posting: 15
Dari: Kuala Lumpur

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-12-06 18:53


betul ke ismahalil kat radio melaka..terima kasih di atas info anda donjuan

itulah harapnya ada lah yang boleh jadi penganti ismahalil..
saya bukan apa..sebab dah follow dia dari radio muzik lagi..masa tu tengah ambil exam upsr, layan ismahalil malam2 sambil study.

lepas itu dapat masuk sbp pun layan ismahalil malam2 sambil study. bukan apa dia suka pasang lagu yang heavy..so saya rasa fresh sikit untuk study

sampai lah masuk u. pun duduk melayan ismahalil sambil buat asignment dan tesis..boleh awak bayangkan betapa sepanjang zaman remaja saya ismahalil banyak mempengaruhi cara saya berfikir tentang kemanusiaan dan realiti kehidupan..

saya tak tau lah pasal dia semakin berlagak tu..apa yang saya tau ramai dj2 lain yang cemburu dengan kebolehan dia menarik perhatian pendengar sehingga tertubuhnya kelab myfriend..

antara sebab dia mendapat surat amaran daripada majikannya ialah kerana kefanatikkan peminat2 beliau menyambut birthdaynya di konti radio..siapa yang tak cemburu dan bengkek. tak pernah diberlaku dimana2 station radio seorang dj yang mampu menubuhkan kelab peminatnya atas usaha peminatnya sendiri..

"kawan-kawan tak mahu lawan"

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashah_amirProfil   Hantar PM kepada ashah_amir   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 01-12-06 21:49


ikim fm.
pilihan utama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

an_nuur2005
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24428
Posting: 25
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-12-06 22:24


Den dongar SINAR, ERA & IKIM itu pun ikut topik, lagi pun dalam ketor maso poie kojor balik kojor, maklomla... travel Rombau - Somban.
[ Telah diedit oleh: an_nuur2005 pada 01-12-06 22:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For an_nuur2005Profil   Hantar PM kepada an_nuur2005   Quote dan BalasQuote

hidayah_grasio
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23571
Posting: 146
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 03-12-06 14:08


Assalamualaikum

Saya suka dengar radio warna(94.2), dan r.a (89.7)... Memang best... Dua dua station radio singapura.. Heheh... Memang saya orang singapura

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayah_grasioProfil   Hantar PM kepada hidayah_grasio   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-12-06 17:28


hitz.fm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

nuzul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21199
Posting: 48
Dari: pahang

bosnia_herzegovina  


posticon Posting pada: 12-12-06 17:32


saya suka dengar ikim....kadang-kadang adik saya akan tukar channel kepada hot f.m

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzulProfil   Hantar PM kepada nuzul   Quote dan BalasQuote

Rasya_Aleeya
Warga Rasmi
Menyertai: 14.12.2006
Ahli No: 27736
Posting: 12
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 07:40


ikim suka dengar malam2 dekat nak tidur...
kalau siang dengar Xfresh...

minat dengan dj xfresh tu...adifashla..educated orangnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rasya_AleeyaProfil   Hantar PM kepada Rasya_Aleeya   Pergi ke Rasya_Aleeya's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 14-12-06 11:12


suka dengar era dan ikim dan hot fm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

srikandi_jilbab
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 584
Posting: 84
Dari: bumi serambi mekah+ KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 11:13


Pada 01-12-06 01:06 , alburtuqol posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka dengar ikim.fm pagi2 pukul 6-7 sebab ada ustaz yang tfsir alquran itu best..............kadang-kadang dengar era atau hitz.fm


itula ustaz Zahzan..memang best...ikim.FM di hatiku :-D


-----------------

**Aku Hidup,Aku Berjuang,Aku mati kerana Islam**



Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_jilbabProfil   Hantar PM kepada srikandi_jilbab   Pergi ke srikandi_jilbab's Website   Quote dan BalasQuote

sephia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.07.2004
Ahli No: 9843
Posting: 70
Dari: kota bharu.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 11:13


saya..saya suka dengar radio. saya tengok deejay.. kalau DJ best saya pilihla mana-mana channel..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sephiaProfil   Hantar PM kepada sephia   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 11:18


salam...
ana tak berapa minat sangat tapi kadang-kadang juga..ana suka dengar ikim sebab pkul 6.30 ada tazkirah
klasik fm pun ana suka dengar sebab ana suka lagu2 lama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 12:52


Pada 30-11-06 19:19 , donjuan posting:

!!! QUOTE !!!

Ni untuk yang selalu dengar radio..bukan untuk aktiviti apa-apa just nak share dengan kawan-kawan semua radio apa yang gang ukhwah selalu dengar walaupun saya tau stesen paling banyak di dengar adalah...tau2 saja lah hehehe saya suka dengar Sinar.fm(pagi dengan kul9-10), U.fm dan suria(belah mlm saja mula kul11).kawan-kawan semua?



saya tak suka sangat dengar radio..... kecuali balik qlate...nok dengar dikir barat....
Tapi dulu-dulu saya minat dengar THR.FM, untuk slot seram bersama Isma Halil Hamzah.... best sangat shingga tak tidur hingga ke subuh...
banyak pgajaran....tapi stelah isma bhenti....saya pun dah tak minat lagi nak dengar radio...bingit...
dengan mp3 nasyid lagi best...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 14-12-06 13:17


ana suka dengar radio....ana dengar saja radio stesen mn2 pun tak kisah...janji ada pengisian dan lagi yang best....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-06 13:35


suka dengar ikim.fm sebelah malam,waktu pagi sebelum sampai off dalam kereta pukul 6.45-7.00 suka dengar k.l fm sebab ada tazkirah pagi.kadang-kala dengar hot fm.kadang-kala dengar hitz.fm....tapi kebanyakkan dengar ikimlah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 19:24


ikim.fm....
sentiasa di hati....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-06 21:50


i love music.. saya dengar radio ikut musim.. masa form three, saya dengar ikim.. naik form four, dengar era, lepas 2 3 bulan, dengar Xfresh pulak.. lepas tu, dengar radio muzik.. lepas tu, tukar pulak, dengar hot fm.. lepas tu, dengar fly fm pula.. semua nya saya dengar .. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 15-01-07 15:36


Pada 28-12-06 21:50 , gingie posting:

!!! QUOTE !!!

i love music.. saya dengar radio ikut musim.. masa form three, saya dengar ikim.. naik form four, dengar era, lepas 2 3 bulan, dengar Xfresh pulak.. lepas tu, dengar radio muzik.. lepas tu, tukar pulak, dengar hot fm.. lepas tu, dengar fly fm pula.. semua nya saya dengar .. :)



samalah kita...heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

DinnaFatiha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5711
Posting: 106
Dari: kedah/selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 17:17


sekarang malam-malam kalau berkesempatan dengar melaka.fm sebab isma halil hamzah on air waktu mlm kat mlka fm..waktu2 lain tengok mood sama ada ikim /sinar /redfm or mcm2laaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For DinnaFatihaProfil   Hantar PM kepada DinnaFatiha   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 18:42


ikim lah pilihan utama..yang lain tu sampingan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

annisaa_isti
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.02.2007
Ahli No: 28690
Posting: 34
Dari: akademi pengajian islam universiti malaya,nilam puri,kelate

malaysia  


posticon Posting pada: 12-02-07 15:27


ana suka dengar radio..


-----------------
ukhwah itu indah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For annisaa_istiProfil   Hantar PM kepada annisaa_isti   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 12-02-07 16:01


suka sangat dengar radio...sebelum nak tidur mesti on radio dulu

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-07 16:01


Awal pagi lagi dah memang rutin harian ana buka radio..kalau tak sunyilah rumah yang dah sedia sunyi tu...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-02-07 16:11


assalamualaikum..saya ni pantang duduk saja,mesti dengar radio(kalau free)..especially kalau nak study..radio utama saya,radio ikim.fm lah..radio lain tu ada juga dengar contohnya hotfm,era and etc..tapi sikit-sikit saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-07 17:50


salam...

ana jarang dengar radio kat hostel ni..
tak dapat channel.. mungkin frequency ter'block' agaknya..
maklumla, duduk dalam rimba.... huhuhu..

kalau connection internet elok,
alhamdulillah, dapat lah ana dengar ikim kut internet..

tapi ana memang suka dengar lagu..
buat kerja pun sebolehnya nak dengar lagu..
kalau tak, cepat saja layu.. huhuhu..
kalau tak dengar lagu, ana sindrik yang me'nyumbang'kan lagu..

dedolu pun, komputer masuk icu dserang virus2 sebab asik dnld lagu..

:-);-):-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

maryam_unisel
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29676
Posting: 57
Dari: klang ~ unsiel

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 00:51


ikim yang utama...

sampingan era,hot dan xfresh

Bookmark and Share

    


  Member Information For maryam_uniselProfil   Hantar PM kepada maryam_unisel   Quote dan BalasQuote

hosni_mubarak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2005
Ahli No: 20411
Posting: 104
Dari: kelana jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 01:22


saya dengar ikim.fm, hotfm, flyfm, hitz.fm, era, mix fm
tukar2 lah
sebab nak cari lagu2 best
huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For hosni_mubarakProfil   Hantar PM kepada hosni_mubarak   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 02:43


elok lah sebelum tidur bkak ikim.fm dengar ayt2 suci al-quran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

suad_suadah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.04.2007
Ahli No: 29452
Posting: 30
Dari: bUmI bERtUAH

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 03:57


betul tu dueramiela...
tidur akan lebih lena dan jasad akan lebih terjaga dari gangguan makhluk yang tidak diingini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suad_suadahProfil   Hantar PM kepada suad_suadah   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 07:43


tak berapa suka dengar radio
kalau nak dengar lagu atau ayat al-quran, pasang sendiri saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-04-07 11:19


jarang dengar radio dan tengok tv,
selalu buka mp3 dan lain2

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-04-07 11:31


suka tapi tak terikat. Kalau rasa sunyi sangat bolehlah dengar tapi tak suka lagu yang buat serabut yang muzik kuat & banyak rentak. Suka rancak tapi mendamaikan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 11:43


suka juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-04-07 12:24


suka tak suka sgtla....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 12:17


Assalamualaikum..

Ana suka dengar ikim.fm..Nasyid mendidik jiwa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 05-10-07 12:23


Assalamualaikum wwt...

Sapa suka dengar radio?

Ana...
Dengar lagu nasyid..best :-D
Wassalam.


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 12:26


suka dengar radio....

tme pagi selalu dengar xfresh fm...sebab,tak banyak iklan...
lepas itu suka jugak dengar hot,sinar dan era
ikim saya suka dengar hari jumaat dan selasa... 8-)


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....
[ Telah diedit oleh: moshimoshi pada 05-10-07 12:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 12:27


SUKA JUGA TAPI JARANG....kat OFIS DENGAR IKIM...sebab kat OFIS saja BOLEH ONLINE...kat RUMAH JARANG2.


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"
[ Telah diedit oleh: muslimah83 pada 05-10-07 12:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 13:59


dengarlah ikim.fm
pilihan utama anda..
pilihan ana juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.14096 saat. Lajunya....