Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak semua yang kita mahu boleh didapat. Jika Allah tidak memberi sekarang, ia akan ditunda atau diganti yang lebih baik.
-- Dari Drama Kiamat Sudah Dekat

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 15 jam, 34 minit yang lalu


Sukan dan Riadah
Topik: ada sesiapa minat menembak?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sukan dan Riadah
    »» ada sesiapa minat menembak?

Please Mendaftar To Post


Oleh ada sesiapa minat menembak?

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 12:55


ada ahli ukhwah yang boleh kongsi minat dengan ana? ana suka aktiviti menembak..buat masa ni kami main paintball, bb gun dan yang sewaktu dengannya..:)

kot2 ada yang sudi share boleh lah kita buat aktiviti bersama di masa akan datang...

ana juga suka collect bb gun dan ada koleksi sendiri :)


-----------------
~Don't ever leave the one you love for the one you like,because the one you like will leave you for the one they love~


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 14:17


:-) Hhhmmm...tak pernah try tapi rasa2 nya ada berminat....macam best saja....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 14:29


tak pernah try...tapi berminat juga...
main tembak2 dalam game komputer pernahlah :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

azieda
Warga Rasmi
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18629
Posting: 2

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 15:25


saya suka sukan menembak...saya masuk sukarelawn polis kat tempat saya belajar...mula2 takut...ps2 okla...sronokla pulak...saya dah tmbk revolver point 38 dan m16...nanti nak tembek gnu hk mp5 pulak...tryla

Bookmark and Share

    


  Member Information For aziedaProfil   Hantar PM kepada azieda   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 15:26


saya minat sangat menembak!
tembak cicak!hehehe..
saya pernah menembak pakai M16 semasa dalam lapang sasar di kem wataniah!best tapi sakit telinga lah..hampir pekak dibuatnya..
yang bestnya dapat tempat ke 2 terbaik!hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 15:47


!!! QUOTE !!!

saya suka sukan menembak...saya masuk sukarelawn polis kat tempat saya belajar...mula2 takut...ps2 okla...sronokla pulak...saya dah tmbk revolver point 38 dan m16...nanti nak tembek gnu hk mp5 pulak...tryla
masyaALLAH...
pengalaman ukht hampir sama dengan ana... :-)

*julang senjata...!!!* :-D

ALLAHualam bisawab.


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...
[ Telah diedit oleh: mas2ra pada 19-11-06 15:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

MuzzamMiL1444
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26950
Posting: 90
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 16:33


!!! QUOTE !!!

ana juga suka collect bb gun dan ada koleksi sendiri


Wahh.. ada paint gun ke? Disini mahal kalau mahu main paint gun.. Satu group RM150 satu game.. Tapi tak pernah main pun sebab mahal.. Dengar cerita dari staf2 macam best saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuzzamMiL1444Profil   Hantar PM kepada MuzzamMiL1444   Pergi ke MuzzamMiL1444's Website   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 19:24


ada juga paintgun...tapi paling banyak ana collect bbgun..ana ada bbgun jenis m16, mp5, styer, carbine, ak47 dan shotgun :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 17:09


saya pun pernah juga mnembak M-16 masa jadi polis kat sekolah dulu memang best.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 17:12


M16 carbine lebih jitu dari styer....MP15 ringan dan best! yang paling best sniper.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 07-12-06 22:36


...best ye....saya suka m16 dengan sniper....

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 07-12-06 22:37


baru-baru ini saya main paintball....tapi kalau kena tembak sakit tau..tu pun kalau pelurunyer tak pecah...kalau pecah tak sakit lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-12-06 22:48


saya pernah belajar menembak guna m16 tapi tak lah suka pada aktiviti ni sangat..tapi ia experience yang bagus, tak semua org pernah menggunakan senjata! betul tak? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-12-06 12:28


Pada 07-12-06 22:48 , azrina_zainal posting:

!!! QUOTE !!!

saya pernah belajar menembak guna m16 tapi tak lah suka pada aktiviti ni sangat..tapi ia experience yang bagus, tak semua org pernah menggunakan senjata! betul tak? :-D



betul tu memang tak semua kalau kat Malaysia ni pakai snjata lain lah kalau kat amerika,boleh beli ssuka hti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-12-06 15:31


saya pun suka main tembak2 ni..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-12-06 15:37


pernah try mashine gun yang besa itu tapi tak ada pluru r...huk2


#islam itu mudah

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-12-06 15:38


menembak? tak pernah....
tapi kalau ada peluang nak belajar memanah....(out of topic)
sebab Rasulullah suruh belajar berenang, memanah dan juga menunggang kuda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-12-06 16:27


first menembak masa rekrut wataniah...M16 dan senjata bantuan.... best r menembak ni...


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH
[ Telah diedit oleh: qudwah pada 21-12-06 22:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

rafieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2006
Ahli No: 23522
Posting: 139
Dari: jordan

germany  


posticon Posting pada: 10-12-06 05:44


minat jugak,tapi bukankah nak menembak tu kena ada lesen...kat Malaysia bagaimana nak dapat lesen tu...acept polis saja...huhu..Kalau nak traning bsa2 itu tak tahu lah kat mana boleh buat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rafieqProfil   Hantar PM kepada rafieq   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-12-06 12:10


Alhamdulillah nampaknya semua ada minat.
Sebenarnya menembak ni juga kalau diperhatikan adalah sesuatu yang dgalakkan oleh Islam sebagai satu persiapan diri ke arah menentang musuh Allah.

Dalam hadith, Nabi SAW menyebut " Ingatlah sesungguhnya kekuatan itu ada pada lontaran (termasuk menembak, memamanha,lontar lembing dan sebagainya)"

Semoga kita sentiasa persiapkan jiwa, mental dan tubuh badan kita untuk menentang musuh Allah


-----------------
KaSiH iLaHi KaSiH SeJaTi ~CIntA iLaHi CiNtA HaKiKi ~ RiNdUkaN AllAh RiNdU NaN SuCi~


Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

aisyah_sofiyyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3690
Posting: 34
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 10-12-06 14:16


Emm... tak pernah join tapi teringin sangat-sangat... memanah pernah lah.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_sofiyyahProfil   Hantar PM kepada aisyah_sofiyyah   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 10-12-06 15:12


pistol buah cheri pernah lah. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 17:28


alhamdulillah...

sama lah ana...pernah sekali tembak M16 masa tingkatan 4
dan kali kedua baru-baru ni menembak M16 lagi dan revolver point 38
di padang sasar mantin.

*mujahidah menjulang senjata di medan jihad-Mu*

pena_sufi
usim,nilai

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 17:32


pistol buah ceri tu macam mana ye fauzy_fx86?

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

MuzzamMiL1444
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26950
Posting: 90
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 13:14


fauzy_fx86 tulih:

!!! QUOTE !!!

pistol buah cheri pernah lah. hehe


Dulu masa sek men pernah lah main pistol terung.. Satu taman main.. Nak jadi cerita dapat nama pistol terung pun sebab buah ceri dah habis. Hehe.. terung jiran lah mangsanya.. terung bulat. Nak pakai terung jiran, minta izin maa.. :-D

Hehe..


-----------------
"Kemenangan abadi adalah kemenangan yang bermaruah"


Bookmark and Share

    


  Member Information For MuzzamMiL1444Profil   Hantar PM kepada MuzzamMiL1444   Pergi ke MuzzamMiL1444's Website   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 15:29


salam..
tak pernah join...macamner rasa ek menembak nieee

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 15:54


bila kita memegang senjata kita akan merasakan getarannya...ketika tembakan dilepaskan kita dapat pula rasakan pengaliran adralin ke tangan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 15:56


sniper kena senyap dan tenang. tumpukan kepada target...tahan nafas dan tekan picu pom! suspec down! suspec down! All clear, move move...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-12-06 13:47


saya pun masih ttnya2 pada dari ini,bla saya boleh mnembak semula?.Rindu tau nak mnembak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 12-12-06 15:11


wahhhh... nak join2...

anyway apa BB gun itu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-12-06 15:32


bb gun tu snapang pakai peluru bearing either plastic or besi..tapi usually pakai plastik lah....kalau kat luar negara baru ada peluru bearing..hehe..


-----------------
~Don't ever leave the one you love for the one you like,because the one you like will leave you for the one they love~
[ Telah diedit oleh: zaitihamdan pada 12-12-06 15:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-06 15:43


ana pun sebenarnya minat beljar menembak...seperti yang dinjurkan oleh Nabi...cuma..tak ada tempat @persatuan latihan khas untuk muslimah menembak,berenang ,,dll......
jika ada kan bagus dan menarik,bukan setkat kaum muslimin saja yang pergi berjuang,,kaum muslimah pun dapat sama-sama turut serta jika ada apa-apa yang berlaku kepada pihak muslimin,,,,kerana kita harus berwaspada dan bersiap sedia...untuk membela Agama dan negara...


~al-jihadu fisabillilah~

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

di_azie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9868
Posting: 36
Dari: Melaka

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-06 17:49


Assalamualaikum...
ana tertarik bila baca heading topic ni...
Dulu masa aktif dalam wataniah selalu jugak menembak,terutamanya waktu kursus & latihan berterusan...
Senjata paling besar pernah ana guna ialah Heavy Machine Gun 12.7mm...
Sebutir pelurunya lebih kurang sebesar ibu jari kaki kita...
Pelurunya jenis rangkaian...
Selain tu ana juga pernah menembak guna M16,Steyr,LMG & GPMG... Pistol setakat ni belum pernah lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For di_azieProfil   Hantar PM kepada di_azie   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-12-06 19:02


ada persatuan menembak ni tapi yuran dia mahal sesangat lah...kitaorang main ni pun isi masa lapang saja..setakat nak sronok2 dengan family..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-06 21:24


menembak pakai pen atau pensil saja...masa exam..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 13-12-06 17:15


saya minat menembak...tapi dalam games saja..hahahahahahaha...

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

MuzzamMiL1444
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26950
Posting: 90
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 19:17


fauzy_fx86 tulih:

!!! QUOTE !!!

pistol buah cheri pernah lah. hehe


Aisehh, fauzy.. kita dua saja sembang pasai pistol buah ceri dengan senapang terung bulat. Member2 lain dah 'advance' sembang pasai guna M16,Steyr,LMG & GPMG..

Aiseh, terasa kecik saja diri nak joijn topik ni.. :-P


-----------------
"Kemenangan abadi adalah kemenangan yang bermaruah"
[ Telah diedit oleh: MuzzamMiL1444 pada 13-12-06 19:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For MuzzamMiL1444Profil   Hantar PM kepada MuzzamMiL1444   Pergi ke MuzzamMiL1444's Website   Quote dan BalasQuote

sariyah
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2006
Ahli No: 22288
Posting: 12
Dari: Marang

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 21:22


saya suka sukan menembak...saya masuk sukarelawn polis kat tempat saya belajar...mula2 takut...ps2 okla...sronokla pulak...saya dah tmbk revolver point 38 dan m16...nanti nak tembek gnu hk mp5 pulak...tryla

masyaALLAH...
pengalaman ukht hampir sama dengan ana... :-)

*julang senjata...!!!* :-D


saya pun samalah..pernah menembak revolver .38 huhu!menakutkan gila..alhamdulillah dah lepas.hampir seminggu telinga berdesing. akan datang,nak menmbak M16 pulak.sekarang ni,masih belajar lagi tentang senjata ni.wish me the best! takut menembak masa .38 dulu pun xilang lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sariyahProfil   Hantar PM kepada sariyah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 15:49


jangan takut,tak ada ape2nyer nanti yang datang mesti ksronokn.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 09:20


menembak....kesukaan ana.
bestnyerr....kalau dapat masuk hutan pakai yang betul-betul punya....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 15:41


main saja painball

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 21-12-06 18:18


paintball sedap juga.selalu juga main

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 18:35


Pada 19-11-06 12:55 , zaitihamdan posting:

!!! QUOTE !!!

ada ahli ukhwah yang boleh kongsi minat dengan ana? ana suka aktiviti menembak..buat masa ni kami main paintball, bb gun dan yang sewaktu dengannya..:)

kot2 ada yang sudi share boleh lah kita buat aktiviti bersama di masa akan datang...

ana juga suka collect bb gun dan ada koleksi sendiri :)




:lol:

Ana pun suka menembak...1st time dalam hidup ana menembak adalah time ana jalani latihan palapes.....kalau siapa yang tahu, ana intake 23....comission kat upm.....
Ana suka sangat menembak...time tu pakai m16 saja... tapi ok juga...pernah juga dapat pingat time ptandingan....
Dipalapes juga ana didedahkan dengan latihan menembak pistol AK18.... selain itu ana juga didedahkan dengan latihan menembak senjata, LMG (mesingan ringan) GPMG (mesingan berat) climomine (priuk api), Motar, Kagurstaf (anti tank) dan graned....
best sangat....5 tahun ana mgikuti latihan palapes..... banyak disiplin dan ilmu ketenteraan yang boleh diaplikasi...

Takbir!!!!!
jihad huna....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 12:39


salam,

huah... topic ni memang sesuai tol sebab ana baru hari tu first time maen paintball kat matrik uia. maen nya kejap saja... tapi lebam bila kena peluru dia tu berhari2 pun tak hilang lagi. :D tapi berbaloi lah... sebab alhamdulillah kami dapat maen benda tu free, matriks yang bayar. Kalau kat luar, satu game paling murah pun RM 50.

bila first time tembak org rasa gementar sangat. tapi bila dah maen, seronok pula... tapi tembak paintball lah...

memanah pun pernah try juga, best...

p/s- sebenarnya untuk muslimah memang ada pun ruang kalau nak cebur dalam bidang2 begini. contohnya, kat uia gombak kalau nak berenang ada pool khas just for sisters. ^__^

Bookmark and Share

    


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-12-06 12:46


Kalau menembak jawapan dalam exam, boleh dikira jugak ke....


-----------------
Hiasi Peribadi....
[ Telah diedit oleh: mechelmine pada 29-12-06 12:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-12-06 12:53


Salam,

Pernah satu ketika ana diberi beratu-ratus peluru untuk dihabiskan. Mula menembak start pukul 8 pagi sampai 10 malam. Antara senjata digunakan M16, styer, LMG, pistol ronin dan GPMG.

Memang hari tu kalau jurulatih tak jaga, memang rasa nak buang saja peluru dalam semak. Dah boring asyik menembak. Tapi alhamdulillah ana dapat jadi 'shoot shooter'. Lepas latihan tu buat penerjunan daripada helikopter nuri pula.

Itulah hidup sebagai PALAPES UDARA.

Berbaloi juga. tapi sekarang dah jadi Lt.Muda (B).....bersara (3 tahun saja berkhidmat).....

ok....


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 16:51


salam,

wow, terjun dari heli. bagusnya bunyi!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

Deuter
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27871
Posting: 39
Dari: Dipuncak pergunungan Malaysia

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 16:54


dah muak pegang senjata..
macam-macam jenis dah pakai... sib baik sekarang ini banyak usik fighter aircraft saja.. lag best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For DeuterProfil   Hantar PM kepada Deuter   Pergi ke Deuter's Website   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 17:06


fighter aircraft???! kejelesan nya dengar!! :|

Bookmark and Share

    


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 21:12


jeles juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 23:36


Ada sesiapa pernah guna MP 5 tak? apa rasanya? ok tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 22:43


erm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Deuter
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27871
Posting: 39
Dari: Dipuncak pergunungan Malaysia

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 22:46


buat apa nak jeles.. memula dulu memang teruja tapi dah sekarang ini jadi benci pula.. boleh rosak sistem pendengaran..
deruan enjin yang kuat.. kalau tak pakai ear protection boleh pekak..

rasanya sapa yang bekerja dalam bidang Armmamnet (persenjataan) mesti lebih arif untuk topik sebegini.. dalam Ukhwah ini tak ada ke? :-?


-----------------
its me


Bookmark and Share

    


  Member Information For DeuterProfil   Hantar PM kepada Deuter   Pergi ke Deuter's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 22:55


teringin juga nak duduk dalam kokpit sukhoi dan F18...

Mungkin ada macam GTF dan kawan-kawan dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Deuter
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27871
Posting: 39
Dari: Dipuncak pergunungan Malaysia

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 23:16


huhuhu setakat ni saya just pernah merasa duduk dalam simulator F18/d Hornet and F5E Tiger...
nak rasa try main game PS2 Ace Combat The balkan war


-----------------
its me


Bookmark and Share

    


  Member Information For DeuterProfil   Hantar PM kepada Deuter   Pergi ke Deuter's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-12-06 23:17


simulator pun simulator lah..asal boleh naik...simulator lagi best sebab boleh pandu..dan bertempur

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-12-06 20:07


salam,

huah.. tak pernah naik apa-apa aircraft. kecuali airplane yang biasa tu saja lah... hehe.. takperla, mungkin bila dah besar sikit insya allah ada rezeki nak try naik.

paling dekat ke heli. - hari tu member camping kena sambar api sebab bunsen malfunction. tyme tu dah lah tengah kat air terjun bekelah. so, dengan coolnyer, heli pun datang bawa dia pergi hospital. urr.. tapi memang agak memekakkanla. tapi sebab kami semua jakun, semua pun sanggup pekakkan telinga semata2 nak videocam dia kena airlift. wuahaha... kenangan seumur hidup tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-01-07 09:39


Pada 30-12-06 22:55 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teringin juga nak duduk dalam kokpit sukhoi dan F18...

Mungkin ada macam GTF dan kawan-kawan dia...




hehehe,alhamdulillah saya dah pernah ddk dalam kokpit MIG 29,F 18,Nuri,sini 235.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.142376 saat. Lajunya....