Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 8 hari yang lalu
lidah-penghunus: 10 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: boleh percaya ke cari jodoh guna internet??


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» boleh percaya ke cari jodoh guna internet??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh boleh percaya ke cari jodoh guna internet??

insanseri
Warga Rasmi
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15224
Posting: 7
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-06 16:59


sesiapa ada komen yang best, jom lah komen.saya suka dengar cerita wardina, dapat jodoh melalui internet,tapi sekarang ni susah nak dapat peluang macamtu..lain pula masalah yang timbul kan.. apa komen anda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For insanseriProfil   Hantar PM kepada insanseri   Pergi ke insanseri's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-11-06 17:08


bergantung pada individu2 tu... jodoh ni kita kena usaha cari... :)
[ Telah diedit oleh: nailah_miz pada 14-11-06 17:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 14-11-06 21:52


ASSALAMMUALAIKUM........
Hmmmmmmm....samalah macam SMS........


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 15-11-06 04:34


Pada 14-11-06 17:08 , nailah_miz posting:

!!! QUOTE !!!

bergantung pada individu2 tu... jodoh ni kita kena usaha cari... :)

assalammualaikum...
saya setuju ini...


-----------------
hidup ini jihad menuju ilahi


Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-11-06 02:42


...jodoh menggunakan internet ke......
Kalau dah jodoh tu..mana-mana pun boleh dapat...
Terpulang lah nak cari melalui cara apa-apa pun...janji hati-hati ok lah..
Pandai2 lah nanti...sebab pasanggan tu boleh 'fake' semua butir2 diri...lepas itu kita tak dapat nak 'prove it'.....
Hati-hati dalam memilih pasanggan, kalau tersalah pilih, meranalah hidup kita nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

rebana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 149
Posting: 123
Dari: banting

Selangor  


posticon Posting pada: 17-11-06 02:49


tak ada hal...ok saja,...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rebanaProfil   Hantar PM kepada rebana   Pergi ke rebana's Website   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 10:30


Allah yang tentukan jodoh kita..cuma kita tak tau siapa dan kat mana kita jumpa dia!

mungkin kita pernah berselisih dengan dia..tapi belum sampai jodoh lagi!

tapi kena hati-hati..especially 4 girls, dah banyak sangat kes 'tipah tertipu' kan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

muslimin88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27373
Posting: 33

malaysia  


posticon Posting pada: 17-11-06 11:49


Setuju tu musafir. Jodoh to Allah dah tetapkan. Cuma tinggal kita punya usaha saja. Cari jodoh melalui internet pun satu usaha jugak. Dapat atau tak, Allah yang tentukan. Yang penting banyakkan doa supaya Allah bagi pasangan yang terbaik....Hmmm.Wallahu A'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin88Profil   Hantar PM kepada muslimin88   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 17-11-06 12:24


Pada 14-11-06 16:59 , insanseri posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa ada komen yang best, jom lah komen.saya suka dengar cerita wardina, dapat jodoh melalui internet,tapi sekarang ni susah nak dapat peluang macamtu..lain pula masalah yang timbul kan.. apa komen anda..


Kenapa saudari hanya memfokuskan kepada wardina sebagai contoh salah seorang yang mendapat jodoh melalui internet?? ramai lagi individu2 lain yang menemui jodoh mereka melalui medium ni???

Kenapa tidak bertanyakan kepada beberapa org sahabat2 kita yang telah berjaya ke jinjang pelamin dengan hanya memulakan salam perkenalan dan ukhwah mereka di portal ni??

pada pengamatan dan pemerhatian ana, golongan2 yang berpotensi mendapat jodoh melalui internet ni adalah golongan2 yang kurang bersosial dengan masyarakat. Alam maya adalah dunia mereka....mereka lebih selesa mencari kawan dan bersahabat dengan orang2 yang tidak dikenalinya dengan mempertaruhkan sedikit rasa kepercayaan dan keikhlasan disamping terus berwaspada setiap masa terhadap kawan dan sahabat2 mereka.



jika tersilap, harap perbetulkan.


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 12:28


cubala dulu.
ana tak tahu sebab ana dah kawin

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 17-11-06 12:33


Pada 17-11-06 12:28 , fadzlyz posting:

!!! QUOTE !!!

cubala dulu.
ana tak tahu sebab ana dah kawin


boleh cuba walaupun dah kahwin.. :-D


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 12:35


pada pengamatan dan pemerhatian ana, golongan2 yang berpotensi mendapat jodoh melalui internet ni adalah golongan2 yang kurang bersosial dengan masyarakat. Alam maya adalah dunia mereka....mereka lebih selesa mencari kawan dan bersahabat dengan orang2 yang tidak dikenalinya dengan mempertaruhkan sedikit rasa kepercayaan dan keikhlasan disamping terus berwaspada setiap masa terhadap kawan dan sahabat2 mereka.



;-) ;-) :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 12:40


Pada 17-11-06 12:24 ,
Kenapa saudari hanya memfokuskan kepada wardina sebagai contoh salah seorang yang mendapat jodoh melalui internet?? ramai lagi individu2 lain yang menemui jodoh mereka melalui medium ni???

Kenapa tidak bertanyakan kepada beberapa org sahabat2 kita yang telah berjaya ke jinjang pelamin dengan hanya memulakan salam perkenalan dan ukhwah mereka di portal ni??

pada pengamatan dan pemerhatian ana, golongan2 yang berpotensi mendapat jodoh melalui internet ni adalah golongan2 yang kurang bersosial dengan masyarakat. Alam maya adalah dunia mereka....mereka lebih selesa mencari kawan dan bersahabat dengan orang2 yang tidak dikenalinya dengan mempertaruhkan sedikit rasa kepercayaan dan keikhlasan disamping terus berwaspada setiap masa terhadap kawan dan sahabat2 mereka.



jika tersilap, harap perbetulkan.



Betul ana setuju.... sebab ana pun banyak kenalan hasil dr portal ni.... maybe, suatu hari ana nak pilih salah satu....
sebab ana malula nak guna kaedah dunia luar...guna dunia maya lagi serasi.....
ops..sorry....



-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 12:42


salam~
hmm...saya pun sama setuju seperti pendapat kak farah_hanan dan aye..
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 12:43


satu dah cukup....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 17-11-06 12:52


Pada 17-11-06 12:43 , fadzlyz posting:

!!! QUOTE !!!

satu dah cukup....


harap-harap setia dengan yang satu dan bersatu hingga ke akhir hayat...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

ucu_nuriman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6663
Posting: 59
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-11-06 13:46


assalamualaikum...
pada ucu mencari jodoh melalui internet ini adalah pilihan orang2 yang pemalu nak menggunakan kaedah realiti. Dan mereka tak berapa kisah pasal paras rupa atau kedudukan. Dan cara ini jugak agak berisiko tapi bagi orang yang sentiasa bertawakal pada Allah dia sentiasa yakin Allah akan membantunya dalam melaksanakan niat yang baik. Pada pendapat ucu sekiranya orang itu mementingkan keadaan fizikal atau keserasian tingkah laku teknik ini kurang berkesan sebab melalui internet kita tak dapat nak measure perangai seseorang.

Cara sebegini agak baik jugak kerana dapat mengelakkan maksiat sebab tak berjumpa secara realiti yang boleh mengundang pelbagai bahaya. Apapun Jodoh dan pertemuan itu di tangan tuhan tapi boleh diubah dengan senjata Doa kepada Allah jua. Semoga rakan-rakan ucu di ukhwah.com ini memperolehi jodoh yang baik disisi Allah. Tahniah ucu ucapkan buat mana yang dah berjaya!

Waallahua'lam


p/s: masih menunggu yang baik...hanya tawakal padaNYA

Bookmark and Share

    


  Member Information For ucu_nurimanProfil   Hantar PM kepada ucu_nuriman   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 14:50


Pada 17-11-06 13:46 , ucu_nuriman posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
pada ucu mencari jodoh melalui internet ini adalah pilihan orang2 yang pemalu nak menggunakan kaedah realiti. Dan mereka tak berapa kisah pasal paras rupa atau kedudukan. Dan cara ini jugak agak berisiko tapi bagi orang yang sentiasa bertawakal pada Allah dia sentiasa yakin Allah akan membantunya dalam melaksanakan niat yang baik. Pada pendapat ucu sekiranya orang itu mementingkan keadaan fizikal atau keserasian tingkah laku teknik ini kurang berkesan sebab melalui internet kita tak dapat nak measure perangai seseorang.

Cara sebegini agak baik jugak kerana dapat mengelakkan maksiat sebab tak berjumpa secara realiti yang boleh mengundang pelbagai bahaya. Apapun Jodoh dan pertemuan itu di tangan tuhan tapi boleh diubah dengan senjata Doa kepada Allah jua. Semoga rakan-rakan ucu di ukhwah.com ini memperolehi jodoh yang baik disisi Allah. Tahniah ucu ucapkan buat mana yang dah berjaya!

Waallahua'lam


p/s: masih menunggu yang baik...hanya tawakal padaNYA



Kak Acu....doakan ana sama.....biar dapat pilihan yang terbaik....hehe...
tapi tak tau juga nak pilih yang mana satu....nak nilai ikut paras rupa, nak kenal pun siapa cute....nak ikut baik, semua baik.... hehe...


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

ucu_nuriman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6663
Posting: 59
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-11-06 15:07


Pada 17-11-06 14:50 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Kak Acu....doakan ana sama.....biar dapat pilihan yang terbaik....hehe...
tapi tak tau juga nak pilih yang mana satu....nak nilai ikut paras rupa, nak kenal pun siapa cute....nak ikut baik, semua baik.... hehe...



InsyaAllah Aye akan dapat yang baik juga. Kalau nak carik yang terbaik pilihlah ikut apa yang Rasulullah dah ajar, agama yang terutama. Cantik tu subjektif kadang-kadang kita rasa cantik tapi orang kata tak cantik. apa-apa pun semoga Aye dikurniakan dengan orang yang baik+beriman


p/s: Kalau nak dapat yang baik maka jadilah orang yang baik juga...


-----------------
"...Allahlah yang sentiasa mencukupkan keperluanku...dan Kepadanya lah aku berlindung.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For ucu_nurimanProfil   Hantar PM kepada ucu_nuriman   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 15:08


insyaAllah..
boleh kalau niat kita baik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 15:33


tak salahkan...kalau memang dah tersuart jodoh bertemu di medan internet...why not kan...tapi terpulang sejauh mana keihklasan, kejujuran hati masing-masing..
bagi saya setiap perhubungan itu hendaklah berlandaskan syariat Allah..
dan mencintai atas kerana nikmat Allah dan mencintai kerana Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 19:33


apapun...semua dah tersurat untuk kita, wak
even kalau awak tampal no telefon awak kat library pun, entah2 boleh dapat jodoh....
hehe:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 24-11-06 22:10


kepada saudara aye...

masalah akhi tu simple saja...
solat istikarah lah untuk mendapat yang terbaik...
dan mudah2an dijodohkan dengan yang terbaik seperti yang anta telah targetkan....
satu lagi, dalam keadaan anta...perkenalan secara virtual....anta perlu banyak menguji calon2 yang layak masuk ke pusingan pemilihan...bukannya apa, nak risik agak sukar, apatah lagi untuk bersua muka....tapi jika tempoh perkenalan tu agak lama, no hal lah....may be anta boleh guna hati budi mereka untuk mengukur tahap keperibadian dan sahsiah mereka....

dan ana percaya, mereka pun yang still in relationship dengan anta may be taruh harapan pada anta...tapi disebabkan mereka perempuan dan mengekalkan title muslimah....mereka banyak diam saja..malu....tapi ni andaian ana saja...anta yang mengalami lebih memahami dan mendalami akan keadaan ini....


sekadar pendapat...wallahu a'lammm...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....
[ Telah diedit oleh: farah_hanan pada 24-11-06 22:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 17:42


belum cuba belum tau...


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

    


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-06 20:50


Pada 30-11-06 17:42 , Yam posting:

!!! QUOTE !!!

belum cuba belum tau...



yang dah cuba dan telah berjaya...share lah pengalaman anda di sini...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

kdinx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2006
Ahli No: 21823
Posting: 69
Dari: Moscow

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-11-06 21:22


isy...Kenapa pula tak boleh cari jodoh dalam internet? Dulu saya pun macam tak yakin.tapi sekarang saya telah bertunang dengan orang yang saya jumpa dalam internet.

saya serahkan jodoh saya pada Allah,cuma ikhtiarnya saya jumpa di situ

jangan terlampau memilih,kerana kita sendiri pun bukannya perfect sangat.Kalau nak calon yang perfect...perbaikilah diri dahulu.Insya Allah calon yang elok akan datang

Bookmark and Share

    


  Member Information For kdinxProfil   Hantar PM kepada kdinx   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-06 21:39


kalau nak kata percaya tu susah sikit lah....
sebab kat internet ni macam-macam ragam orang dan karenah yang ada...
nak jumpa yang terbaik tu amat mustahil...dan kalau ada pun, satu dalam sejuta....tapi tak mustahil kalau satu pasangan tu berjumpa antara satu sama lain melalui this kind of medium...tahniah lah...

dan bagi ana, bergantung pada individu tu sendiri....jika masing-masing jujur dan ikhlas, insyaAllah bahagia lah....pokok pangkalnya, saling percaya mempercayai...buang segala buruk sangka....dan terima pasangan tersebut seadanya.....

wallahu a'lamm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 21:52


jangan percaya...semua org dalam internet suka menipu lebih2 lagi kaki chat...kecuali bila kita uji dan tanya dia betul-betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-06 22:02


Pada 30-11-06 21:52 , abadikan_03 posting:

!!! QUOTE !!!

jangan percaya...semua org dalam internet suka menipu lebih2 lagi kaki chat...kecuali bila kita uji dan tanya dia betul-betul...


macam ada pengalaman saja.... :-D :lol: :-D :lol: :-D :lol:


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

syanadh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15549
Posting: 97
Dari: Tangkak

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 23:59


hmmmm....hmmm....hmmmm....
hmmmm....hmmm....hmmmm....
hmmmm....hmmm....hmmmm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syanadhProfil   Hantar PM kepada syanadh   Pergi ke syanadh's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-12-06 01:38


tak mustahil lah..memang ramai apa temu jodoh kat alam cyber ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-12-06 01:38


tak mustahil lah..memang ramai apa temu jodoh kat alam cyber ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-12-06 09:57


Assalamu'alaikum...
ana rasa tak mustahil kalau dah memang jdoh kita dtentukan akan bertemu melalui internet...
maksu dan paksu ana sendiri bertemu jdoh melalui internet...dan Alhamdulillah sampai sekarang berkekalan...
dah anak 3 dah pun...
Alhamdulillah...
Tapi tak semua boleh dipercayai...
berhati-hati lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

siti85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.02.2007
Ahli No: 28872
Posting: 27
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 20:05


Pada 30-11-06 21:22 , kdinx posting:

!!! QUOTE !!!

isy...Kenapa pula tak boleh cari jodoh dalam internet? Dulu saya pun macam tak yakin.tapi sekarang saya telah bertunang dengan orang yang saya jumpa dalam internet.

saya serahkan jodoh saya pada Allah,cuma ikhtiarnya saya jumpa di situ

jangan terlampau memilih,kerana kita sendiri pun bukannya perfect sangat.Kalau nak calon yang perfect...perbaikilah diri dahulu.Insya Allah calon yang elok akan datang



siapa calon kdinx tu ye?macam kenal saja..hihi:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For siti85Profil   Hantar PM kepada siti85   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 22-10-07 21:10


Pada 30-11-06 20:50 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-11-06 17:42 , Yam posting:

!!! QUOTE !!!

belum cuba belum tau...



yang dah cuba dan telah berjaya...share lah pengalaman anda di sini...



dah tercuba...
-kenal dimaya 7 bulan yang lepas..
-bersemuka 5bln yang lepas

dah separuh berjaya....
-bertunang hampir 2bln yang lepas..

harap-harap berjayalah....
-insyaAllah 3 1/2bln dari sekarang :)

macam mana ya.. hmm.. kena gunakan sepenuh cara untuk menyiasat (macam detektif conan pulak) apa saja yang boleh disiasat tentang si dia.. yelah kita ni perempuan.. berani sangat pun bahaya... :-P

tawakkal, doa banyak-banyak... insyaAllah... :)
[ Telah diedit oleh: eniliana pada 22-10-07 21:11 ]


Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

siti85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.02.2007
Ahli No: 28872
Posting: 27
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 06:58


Pada 22-10-07 21:10 , eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-11-06 20:50 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-11-06 17:42 , Yam posting:

!!! QUOTE !!!

belum cuba belum tau...



yang dah cuba dan telah berjaya...share lah pengalaman anda di sini...



dah tercuba...
-kenal dimaya 7 bulan yang lepas..
-bersemuka 5bln yang lepas

dah separuh berjaya....
-bertunang hampir 2bln yang lepas..

harap-harap berjayalah....
-insyaAllah 3 1/2bln dari sekarang :)

macam mana ya.. hmm.. kena gunakan sepenuh cara untuk menyiasat (macam detektif conan pulak) apa saja yang boleh disiasat tentang si dia.. yelah kita ni perempuan.. berani sangat pun bahaya... :-P

tawakkal, doa banyak-banyak... insyaAllah... :)




semoga dipermudahkan segala urusan olehNya.tahniah kepada sahabat2 yang dah berjaya.hehe.ana pun dah 'tercube'.tak sangka bertemu jodoh kat alam maya ni.dah kenal 1 tahun 7 bulan yang lepas.jumpa lepas 4 bulan kenal bila dia balik malaysia. dah bertunang 1 bulan lpd jumpa.insyaAllah,next year akad nikah.hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For siti85Profil   Hantar PM kepada siti85   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 07:07


jom nyanyi lagu Cari-cari calon Robbani

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 09:56


assalamualaikum..

pada sinar semua itu terletak pada nawaitu..tak semua org kat internet ini tak boleh di percayai..tawakal...akak sinar contohnyer...dapat jodoh melalui internet..ustaz lagi tau..heheeh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-10-07 10:37


Assalamualaikum
boleh saja..

eh..dah reply ke belum ye....rasanya macam dah baca sebelum ni... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 24-10-07 11:03


Assalamualaikum :-) :-) :-)
tak mustahil...setiap orang ada jodoh masing22 :-D


-----------------
don't forget to say THANK YOU ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-10-07 11:39


Pada 17-11-06 12:35 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

pada pengamatan dan pemerhatian ana, golongan2 yang berpotensi mendapat jodoh melalui internet ni adalah golongan2 yang kurang bersosial dengan masyarakat. Alam maya adalah dunia mereka....mereka lebih selesa mencari kawan dan bersahabat dengan orang2 yang tidak dikenalinya dengan mempertaruhkan sedikit rasa kepercayaan dan keikhlasan disamping terus berwaspada setiap masa terhadap kawan dan sahabat2 mereka.
;-) ;-) :-D


... :-)


-----------------
tempos edax, home edacior


Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 10:09


jodoh pertemuan ajal maut di tangan Allah....tak semestinya kita bertujuan mencari jodoh di internet....tapi kalau Allah dah tentukan kita bertemu jodoh di internet....kita tetap bertemu di internet...ingat tu kuasa Allah...yang penting pasangan org yang boleh membahagiakan dan membina keluarga berteraskan islam....moga keimanan di kuatkan...amin2

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 10:18


da 2 kali bercinta


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-10-07 10:21


kalau dah jodoh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 25-10-07 10:28


bismillahhirrahmanirrahim
assalamualaikum

ramai saja yang jumpa jodohnya melalui internet.bagi ana,ia adalah satu cara untuk kita cari jodoh kita..orang kata,salah satu usaha.terpulanglah pada individu itu jugak.

ana: insyaAllah jodoh kami bermula bila ku hadiri ceramah agamanya..dan ku harap dialah takdir Allah untukku temani susah senangnya sepanjang hayat ku,insyaAllah..amin..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 25-10-07 10:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 10:37


oh mama, saya mahu kawin...

lagi sekali teman nak cakap, macam best saja lagu ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 10:42


Pada 25-10-07 10:37 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

oh mama, saya mahu kawin...

lagi sekali teman nak cakap, macam best saja lagu ni...



best nya lagu ito blues gangs ni ye daeng ..


guna internet cari jodoh?, tak cari pun boleh jumpa inikan pula guna media perantara seperti internet ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 25-10-07 10:46


best nya lagu ito blues gangs ni ye daeng ..


guna internet cari jodoh?, tak cari pun boleh jumpa inikan pula guna media perantara seperti internet ni....

betul tu..contohnya kes ana..malam tu sebenarnya ada 2 ceramah dan akhirnya ana dan kawan ana pilih untuk pergi ceramah ustaz tu..pergi niat nak dengar ceramah agama,tambah ilmu..tapi itulah ketentuan Allah..dalam pada dapat ilmu,Dia 'selitkan' sesuatu untuk 'kami'..

:bunga:


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 25-10-07 11:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 11:26


Pada 25-10-07 10:46 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

best nya lagu ito blues gangs ni ye daeng ..


guna internet cari jodoh?, tak cari pun boleh jumpa inikan pula guna media perantara seperti internet ni....

betul tu..contohnya kes ana..malam tu sebenarnya ada 2 ceramah dan akhirnya ana dan kawan ana pilih untuk pergi ceramah ustaz tu..pergi niat nak dengar ceramah agama,tambah ilmu..tapi itulah ketentuan Allah..dalam pada dapat ilmu,Dia 'selitkan' sesuatu untuk 'kami'..

:bunga:



wah... cerita lah lagi.. macamana boleh ter'confirm'? macamana kronologi peristiwa bersejarah sufti_ilham? hehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-10-07 11:29


Pada 25-10-07 11:26 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-10-07 10:46 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

best nya lagu ito blues gangs ni ye daeng ..


guna internet cari jodoh?, tak cari pun boleh jumpa inikan pula guna media perantara seperti internet ni....

betul tu..contohnya kes ana..malam tu sebenarnya ada 2 ceramah dan akhirnya ana dan kawan ana pilih untuk pergi ceramah ustaz tu..pergi niat nak dengar ceramah agama,tambah ilmu..tapi itulah ketentuan Allah..dalam pada dapat ilmu,Dia 'selitkan' sesuatu untuk 'kami'..

:bunga:



wah... cerita lah lagi.. macamana boleh ter'confirm'? macamana kronologi peristiwa bersejarah sufti_ilham? hehe




a'a apa yang Dia "selitkan" ramai nak tau ni hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 25-10-07 20:03


wah... cerita lah lagi.. macamana boleh ter'confirm'? macamana kronologi peristiwa bersejarah sufti_ilham? hehe

a'a apa yang Dia "selitkan" ramai nak tau ni hehehe

bismillahhirrahmanirrahim

takdir Allah yang menentukan kami kenal macam itu..bila ana hadiri ceramahnya.. :-)

ana: apa yang Dia 'selitkan' ana pasti ada yang faham..contohnya zulman..kan zulman..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 25-10-07 20:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 10:23


ada jodoh takkan kemana.... =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-10-07 14:49


salam
isu yang menarik...........kawan-kawan chat saya baik saja......kenallah pandai pilih.
ex saya dulu pun budak chatting........tapi kecundang.
sekarang ini yang sedang saya berkawan pun mmber chatting......4orang.mereka baik saja........for me.siapa yang menipu saya mesti akan katoi dengan saya...heheee
kawan chat yang baik akan kekal menjadi sahabat saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-10-07 14:52


Jodoh pertemuan ditangan Allah
ramai saja ahli ukhwah yang bertemu jodoh dalam ukhwa ni..dalam internet jugak kan:-)
InsyaAllah..semoga pertemuan yang dibina berkekalan dengan izinNYA:-)
Niat kerana Allah..insyaAllah kita dijauhkn dari kecewa..:-)


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 29-10-07 14:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 15:03


Assalamualaikum wr wbt

Boleh bagi tips tak.bagaimana nak uji org yang kita kenal melalui maya ni..apatah lagi yang jenis kuat berahsia.....payah nak cerita pasal latar belakang dia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,Sabah@Seremban

Sabah  


posticon Posting pada: 29-10-07 15:07


Assalamualaikum wwt...

boleh percaya ke cari jodoh guna internet??

Kalau dah ALLAH SWT takdirkan kita dapat
jodoh melalui internet..nak buat bagaimana?..kenala redha :sopan:

p/s:percaya atau tak..terpulang pada persepsi masing-masing.

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-10-07 15:09


Pada 29-10-07 15:03 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wr wbt

Boleh bagi tips tak.bagaimana nak uji org yang kita kenal melalui maya ni..apatah lagi yang jenis kuat berahsia.....payah nak cerita pasal latar belakang dia....


em..kalau kes tak hendak cerita latar belakang ni..memang susah nak percaya lah..baik tak payah kenal..lepas itu kalau dah kenal dan dia ajak jumpa..harap biar berteman..jangan mudah percaya.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 15:11


Pada 29-10-07 10:23 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

ada jodoh takkan kemana.... =)


betul tu....kita kena terima lah kalau tu jodoh kita..... :-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-10-07 15:14


sesiapa yang ada pengalaman lagi boleh tak kongsi2kan kat sini...
harap sangat nak tau pengalaman antum semua untuk dijadikan panduan bersama...syukran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 15:17


Pada 29-10-07 15:09 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-10-07 15:03 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wr wbt

Boleh bagi tips tak.bagaimana nak uji org yang kita kenal melalui maya ni..apatah lagi yang jenis kuat berahsia.....payah nak cerita pasal latar belakang dia....


em..kalau kes tak hendak cerita latar belakang ni..memang susah nak percaya lah..baik tak payah kenal..lepas itu kalau dah kenal dan dia ajak jumpa..harap biar berteman..jangan mudah percaya.



betul itu... Kenapa pulak nak berahsia? kalau org tu ikhlas... biasanya dia tak berahsia. tapi kalau org tu bercerita jangan percaya 100%

[ Telah diedit oleh: muslimah_johor pada 29-10-07 15:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 15:19


Pada 29-10-07 15:03 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wr wbt

Boleh bagi tips tak.bagaimana nak uji org yang kita kenal melalui maya ni..apatah lagi yang jenis kuat berahsia.....payah nak cerita pasal latar belakang dia....




yang kuat berahsia....takkan kemana.. maya ni ibarat kita berjumpa di balik tabir..tu sahaja...yang lain-lain ,watak, gelagat semua sama seperti alam nyata...macam kita jumpa orang kat luar, kalau keberatan cerita latar belakang...tak ada masalah , hormati pendirian dia....tapi jangan pula dia yang berahsia tu sibuk nak tanya latar belakang kita pulak , be fair and square...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-07 15:26


Pada 25-10-07 20:03 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

wah... cerita lah lagi.. macamana boleh ter'confirm'? macamana kronologi peristiwa bersejarah sufti_ilham? hehe


ana: apa yang Dia 'selitkan' ana pasti ada yang faham..contohnya zulman..kan zulman..




tak faham.... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 29-10-07 15:28


tak faham.... :berfikir:

tak faham.. :berfikir: abaikan saja..kalau dah faham nanti, diam2kan.. :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

nafas
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29298
Posting: 355
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-10-07 15:32


Pada 29-10-07 15:19 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-10-07 15:03 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wr wbt

Boleh bagi tips tak.bagaimana nak uji org yang kita kenal melalui maya ni..apatah lagi yang jenis kuat berahsia.....payah nak cerita pasal latar belakang dia....




yang kuat berahsia....takkan kemana.. maya ni ibarat kita berjumpa di balik tabir..tu sahaja...yang lain-lain ,watak, gelagat semua sama seperti alam nyata...macam kita jumpa orang kat luar, kalau keberatan cerita latar belakang...tak ada masalah , hormati pendirian dia....tapi jangan pula dia yang berahsia tu sibuk nak tanya latar belakang kita pulak , be fair and square...


tapi selalu tak fair...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafasProfil   Hantar PM kepada nafas   Quote dan BalasQuote

nak_jadi_baik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.10.2007
Ahli No: 31409
Posting: 112
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 19:02


kakak saya kawin dr kenalan chatting saja.. dah ada anak pun.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nak_jadi_baikProfil   Hantar PM kepada nak_jadi_baik   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 21:21


setakat nie_....

anak sedara nikah dengan rakan chatter..

saya nikah dengan isteri pun melalui arangement yang dibuat oleh rakan chatter

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 21:22


boleh percaya... alhamdulillah.. dah dua tahun lebih dah hidup bersama dengan kenalan dr ym :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 22:02


kan usaha 2 penting.....apa salah nya kalau cari jodoh kat internet.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

wardah_qibtiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26397
Posting: 45
Dari: bumi_waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 10:32


subhanallah...... macam-macam pengalaman noo..
yang sudah berpanjagn hingga alam perkahwinn tahniah ku ucapkn...
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qibtiyahProfil   Hantar PM kepada wardah_qibtiyah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 10:45


Pada 29-10-07 10:23 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

ada jodoh takkan kemana.... =)


.. kan kan kan:kelip:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 10:52


'kak' samun, jangan lupa jemput nanti...ahaks

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 10:54


Pada 03-12-07 10:45 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-10-07 10:23 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

ada jodoh takkan kemana.... =)


.. kan kan kan:kelip:..


ahaks..bukan main lagi..semoga menjadi lah jodoh kakak ye.. :lol:
nanti kita nak pergi kakak ni kahwin..tak sabarnya nak pergi.. :lol: 8-)
hadiah jam loceng..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 08:32


hari khamis hari tu ana ada tengok tv9 yang membincangkan topik ni..
dia ada lah jemput orang yang bertemu jodoh melalui internet..
hehehe..one of the way lah...
usaha tangga kejayaan, chaiyokk..
semoga Allah mempermudahkan jalan-jalannya..
teringin jugak nak cuba..tapi rasa agak takut2,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 08:35


teman nak cari jodoh macam Tun Nila negeri Pura Cindana, pergi merantau serate negeri mencari putri pilihan, mencari Dang Puspa Wangi...

p/s

terpengaruh dengan cerita musang berjanggut


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 09:24


Pada 22-03-08 08:35 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

teman nak cari jodoh macam Tun Nila negeri Pura Cindana, pergi merantau serate negeri mencari putri pilihan, mencari Dang Puspa Wangi...

p/s

terpengaruh dengan cerita musang berjanggut



Hamba cadangkan mike jangan gunakan taktik Tun Nila Utama tu... sebab taktik tu org dah tau.. mike kena cari kaedah lain.. hihi.. :-D

Err... setakat ni dah sampai ke mana mike merantau? :P Jangan lupa bawa payung dan pakai kasut.. ;-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 09:30


Alhamdulillah, saya kenal dengan suami di ukhwah ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 09:36


kakak ke4 saya kan..
dia pergi jumpa lelaki, kawan chatter dia..
lelaki tu dengan kawan lelaki dia..
kakak saya kahwin pula dengan kawan kepada kawan lelaki chatter dia :-D
sekarang dah ada seorang anak..
seorang lagi dijangka bulan 7 ni lahir :-)

kakak ke2 saya orang dulu-dulu punya sebelum zaman cyber,
dengan suami dia kenal melalui sebuah akhbar :-D kenal dari sekolah sejak form 2..
cinta monyet jadi cinta betul :-) umur 19 kahwin


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 09:39


kakak sulung saya kenal suaminya melalui majalah..
kakak kedua saya kenal suaminya di tempat kerja yang sama :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-03-08 11:00


Pada 14-11-06 16:59 , insanseri posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa ada komen yang best, jom lah komen.saya suka dengar cerita wardina, dapat jodoh melalui internet,tapi sekarang ni susah nak dapat peluang macamtu..lain pula masalah yang timbul kan.. apa komen anda..


cikgu English saya masa form 4 dulu, jumpa suami dia melalui internet lah, tak silap guna mirc

alhamdulillah sampe sekarang bahagia

moga 33x berkekalan hingga akhir masa



:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-04-08 15:53


Walau medium apa pun yang digunakan..sms,chatting,forum,kawan-kawan,family arrangement,pen pall atau apa pun lah..itu semua adalah usaha..yang penting kena selidik hati budi dan peribadinya betul-betul..bukan main ikut rasa saja,nanti binasa..lepas tu berdoa,istikharah,mohon restu ayah bonda..nilai lah ikut iman dan akal.. :-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 15:55


Pada 22-03-08 09:39 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

kakak sulung saya kenal suaminya melalui majalah..
kakak kedua saya kenal suaminya di tempat kerja yang sama :)

empunye diri pulak??

:sopan:

kenal bakal zaujah dimana agaknya ye..... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

budakkedah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16701
Posting: 67
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 07-04-08 16:14


boleh ke kita berdoa kepada Allah agar kita ada jodoh dengan orang yang kita berkenan...??? bukannya apa...dulu pernah dengar Dr MFK cakap...jangan doa macam tu, sebab maybe kita akan bertemu jodoh yang lebih baik...komen?

:lucu:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For budakkedahProfil   Hantar PM kepada budakkedah   Pergi ke budakkedah's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 17:56


Pada 22-11-07 21:21 , shinfay_de posting:

!!! QUOTE !!!



saya nikah dengan isteri pun melalui arangement yang dibuat oleh rakan chatter


alhamdulillah.

saya diarrangekan dengan suami melalui moderator salah satu forum muslimah satu ketika dahulu yang memang rakan chatter suami.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 20:06


Pada 07-04-08 16:14 , budakkedah posting:

!!! QUOTE !!!

boleh ke kita berdoa kepada Allah agar kita ada jodoh dengan orang yang kita berkenan...??? bukannya apa...dulu pernah dengar Dr MFK cakap...jangan doa macam tu, sebab maybe kita akan bertemu jodoh yang lebih baik...komen?



nak komen ni...

kita doalah moga Allah satukan hati kita dengan orang yang kita berkenan tu kalau pada Allah dia yang terbaik..
dan kalau bukan, minta petunjuk dan beri yang terbaik untuk kita :sopan:
kan senang...


kalau dah saling terpaut hati pula doa moga ditetapkan hati kalau dia yang Allah takdirkan untuk kita ;-)


p/s: baru semalam tahu seorang kawan baru kenal dah tunang dan kahwin hujung tahun ni.. kenal di sebuah stesen bas.. kawan ni ketinggalan bas, si lelaki ni bantu dia..huhu kalau dah jodoh bila2 dan di mana-mana


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-04-08 23:14


saya percaya...sebab ramai yang berjaya..tapi ikut nasiblah..Kalau berniat baik, dapat yang baik. begitulah sebaliknya! Berdoa....
saya pun tengah mencari..tak salahkan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 07:14


wahai angin lalu, sampaikan salam kepade sesiapa yang dihembusi bayu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-04-08 07:52


jodoh datang dalam pelbagai bentuk dan keadaan
alhamdulillah saya punya ramai rakan chatters and blog yang baik dan boleh dijadikan sahabat
walau bagaimana pun dalam seratus orang yang kita jumpa, akan ada seorang dua yang pelik pada anggapan kita.
yang pelik itu adalah hakikat betapa manusia ni berbeza-beza dan kitalah yang harus bijak menangani situasi tersebut.

tapi nampaknya jodoh saya bukan dengan cara ini
apa pun ramai yang terjumpa jodoh dalam internet

kasih_kekasih dan suami juga terjumpa di Ukhwah
tak sampai pun setahun terus bertunang dan ambil keputusan berkahwin

kadang kadang istilah 'secara kebetulan' itulah lagi bersejarah dan amat bernilai dari kita merancang bersungguh mengejar :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 09:14


Pada 17-11-06 12:40 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-11-06 12:24 ,
Kenapa saudari hanya memfokuskan kepada wardina sebagai contoh salah seorang yang mendapat jodoh melalui internet?? ramai lagi individu2 lain yang menemui jodoh mereka melalui medium ni???

Kenapa tidak bertanyakan kepada beberapa org sahabat2 kita yang telah berjaya ke jinjang pelamin dengan hanya memulakan salam perkenalan dan ukhwah mereka di portal ni??

pada pengamatan dan pemerhatian ana, golongan2 yang berpotensi mendapat jodoh melalui internet ni adalah golongan2 yang kurang bersosial dengan masyarakat. Alam maya adalah dunia mereka....mereka lebih selesa mencari kawan dan bersahabat dengan orang2 yang tidak dikenalinya dengan mempertaruhkan sedikit rasa kepercayaan dan keikhlasan disamping terus berwaspada setiap masa terhadap kawan dan sahabat2 mereka.



jika tersilap, harap perbetulkan.



Betul ana setuju.... sebab ana pun banyak kenalan hasil dr portal ni.... maybe, suatu hari ana nak pilih salah satu....
sebab ana malula nak guna kaedah dunia luar...guna dunia maya lagi serasi.....
ops..sorry....




:berfikir: :berfikir: :berfikir: :-D :-D :-D :-D


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-04-08 09:35


Pada 24-11-06 19:33 , saussan_saffanah posting:

!!! QUOTE !!!

apapun...semua dah tersurat untuk kita, wak
even kalau awak tampal no telefon awak kat library pun, entah2 boleh dapat jodoh....
hehe:)


ahak..idea yang bagus tu...letak kat masjid pun ok... :lol: :lucu: :lucu:


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-04-08 21:24


!!! QUOTE !!!

golongan2 yang berpotensi mendapat jodoh melalui internet ni adalah golongan2 yang kurang bersosial dengan masyarakat. Alam maya adalah dunia mereka....


sokong dan tak sokong pendapat ni.seimbang.macam juga kita berukhwah ni ukhwah.com ini. tidak semuanya jenih melopong di depan pc semata-mata tanpa pernah hidup di dunia nyata.

namun jika dah itu cara jodoh pertemuannya.. :)
disatukan dengan cara sebegini...tanpa perlu main peletum peletum /toleh2 / jeling-jeling / baling2 surat/ bla bla bla seanteronya seperti yang kebiasaan orang-orang diluar selalu buat ;)

**tinggal seorang lagi adik perempuan yang nak diusha2kan calon2 yang bkelayakan :P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-04-08 09:32


kalau dah jodoh,berkenalan melalui internet dan berkekalan hingga ke jinjang pelamin..semuanya terpulang pada individi tersebut,kalau hati kita rasa boleh percaya dengan org yang kita belum jumpa tapi hanya sekadar melalui internet ,mgnkin tu jodoh kita..member saya pun ada yang berkenalan melalui internet,dan insyaallah bulan 5 ni akan melanfsungkn perkahwinan..kalau dah jodoh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

arepis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32698
Posting: 95
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-08 11:21


Pada 09-04-08 09:32 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

kalau dah jodoh,berkenalan melalui internet dan berkekalan hingga ke jinjang pelamin..semuanya terpulang pada individi tersebut,kalau hati kita rasa boleh percaya dengan org yang kita belum jumpa tapi hanya sekadar melalui internet ,mgnkin tu jodoh kita..member saya pun ada yang berkenalan melalui internet,dan insyaallah bulan 5 ni akan melanfsungkn perkahwinan..kalau dah jodoh..


Member bulan 5 ni? Diri sendiri bila pula? hik hik hik.


-----------------

Hanya ISLAM yang benar.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For arepisProfil   Hantar PM kepada arepis   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-04-08 11:31


Pada 09-04-08 11:21 , arepis posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-04-08 09:32 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

kalau dah jodoh,berkenalan melalui internet dan berkekalan hingga ke jinjang pelamin..semuanya terpulang pada individi tersebut,kalau hati kita rasa boleh percaya dengan org yang kita belum jumpa tapi hanya sekadar melalui internet ,mgnkin tu jodoh kita..member saya pun ada yang berkenalan melalui internet,dan insyaallah bulan 5 ni akan melanfsungkn perkahwinan..kalau dah jodoh..


Member bulan 5 ni? Diri sendiri bila pula? hik hik hik.



oi oi arepis, perli nur_anis nampak????
bab-bab macam ni sensitif esp kepada kaum Hawa,
yang kamu tu macam mana????

jangan jadi paku dulang paku serpih dah lah.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

arepis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32698
Posting: 95
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 10:20


Pada 09-04-08 11:31 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-04-08 11:21 , arepis posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-04-08 09:32 , nur_anis posting:

!!! QUOTE !!!

kalau dah jodoh,berkenalan melalui internet dan berkekalan hingga ke jinjang pelamin..semuanya terpulang pada individi tersebut,kalau hati kita rasa boleh percaya dengan org yang kita belum jumpa tapi hanya sekadar melalui internet ,mgnkin tu jodoh kita..member saya pun ada yang berkenalan melalui internet,dan insyaallah bulan 5 ni akan melanfsungkn perkahwinan..kalau dah jodoh..


Member bulan 5 ni? Diri sendiri bila pula? hik hik hik.



oi oi arepis, perli nur_anis nampak????
bab-bab macam ni sensitif esp kepada kaum Hawa,
yang kamu tu macam mana????

jangan jadi paku dulang paku serpih dah lah.........


Astaghfirullah hal azim, tak ada niat ana nak perli nur anis.... jangan lah duduk oi oi....atleast salam tu bagi lah dulu...tak pun tak payah ber'oi-oi' ....ok lah alwalid, ana pun tak nak gaduh pasal perempuan... ana mitak maaf kalau kenyataan ana kat atas dilihat berunsur perli...nur anis ana mitak maaf..... alwalid ana pun mitak maaf kalau enta pun terasa...

Akhirul kalam....semoga semua bertemu jodoh... Assalamualaikum..


-----------------

Hanya ISLAM yang benar.......


Bookmark and Share

    


  Member Information For arepisProfil   Hantar PM kepada arepis   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2914
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 11:05


topik lama, tapi timbul kembali...
ukhti sufti dulu bujang pun dah kahwin sekarang.... :-D
Apapun selamat bertemu jodoh buat kalian yang menemui titik 'hati' melalui intenet.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 12:09


percaya.. berlaku dah pda diri ni.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-04-08 13:34


salam'alaik..
lain org lain pendapatnya..macam-macam pendapat yang ada kat sini..
entah lah..
wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-04-08 17:05


saalm...
actually saya dulu agak aktif berkawan dengan kawan-kawan kat internet ini...
dalam 2 orang yang saya jumpa... ada sorng tu dah tak mahu berkawan dengan saya terus.. sedih gila.. entahlah apa silapnya.. so.. memang kena berhati-hati cari kawn kat internet.. nak tau dia jujur.. ajak jumpa.. tapi berhati-hati lah masa nak jumpa itu.. tapi tak regret sangat sebab kenal pun tak sampai sthn... aku redha.. kawan yang sorng lagi pula.. kawan dah sepuluh tahun kenal kat chatting.. kitorng eremel2 saja, bersms saja. tu pun tak kerap.. baru-baru ini baru lah kami berjumpa buat kali pertamanya.. saya ajk dia jumpa kat rumah seupu saya kahwin kbtulan dekat dengan rumah dia... baik sangat budaknye... ramah saja.. so the conclusion.. ntahler.. depends lah.. kalau memang jodoh kat situ.. tak kemana.. jangan percaya dan jangan tak percaya.. bersederhana saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-04-08 17:20


Dulu... tak percaya tak percaya tak percaya...

sekarang ni, percaya sangat-sangat :kelip: :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-04-08 17:45


kalau dah jodoh ikut mana pun boleh jumpa..bukan internet saja..habis orang kenal sebab salah nombor pun boleh kahwin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» boleh percaya ke cari jodoh guna internet??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.201221 saat. Lajunya....