Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
Muslim1987: 8 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: what must I do now ??


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» what must I do now ??

Please Mendaftar To Post


Oleh what must I do now ??

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-11-06 22:03


assalamualaikum..

sakeenah bukan nak jaja kisah hidup tapi cuma nak minta pandangan bagi mengatasi masalah sakeenah..

macam ini, sakeenah merupakan seorang student di sekolah menengah di mana sekolah sakeenah mementingkan nilai agama yang teramat sangat dan juga kurikulum disamping anda-kurikulum..

tarbiyah kat sekolah sakeenah tak payah cakaplah..ada sebahagian silibus kami diambil dr universiti al-azhar..soal ikhtilat (pergaulan bebas antara lelaki dan perempuan) juga telah dijelaskan every year... tapi semuanya macam tak ada apa-apa nilai pada pelajar kat sekolah sakeenah..

sekarang sakeenah memegang banyak jawatan kat sekolah..salah satunya ialah naqibah iaitu ketua dalam usrah.. jadi sakeenah nak minta sesangat pandangan daripada semua ahli usrah apa yang patut sakeenah buat sekarang..kalau tak pun bagilah sakeenah tahu apa yang sebenarnya pelajar-pelajar yang tak pegang apa-apa jwtn(berdasarkan pengalaman) daripada seorang pemimpin..

sebab sekarang ini ramai student kat sekolah sakeenah dah mula pandai chat antara lelaki dan perempuan yang bukan mahram dan ada juga ramai rakan yang berlainan jantina dalam friendster..kalau nak tambah iman pun tak apalah..tapi tulis pun ayat yang gedik.. semuanya sama..dr ketua pelajar sampailah anak buahnya..what I must do now? sesiapa yang tahu sakeenah sekolah mana..rahsiakanlah..

tolong sakeenah ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 22:05


ana tak berapa faham dengan masalah enti,.. boleh tak perinci kan sikit masalah tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 02-11-06 22:11


macam nielah ad-din..sesiapa yang pernah belajar agama akan merasai betapa geramnya bila ada rakan yang xamalkan ilmu yang dah ada.... di sekolah sakeenah sudah menjelaskan bahawa ikhtilat (pergaulan bebas antara lelaki dan perempuan) adalah HARAM melainkan ada 2 tempat sahaja iaitu dharurat dan harus seperti belajar.. tapi Kenapa semuanya seolah-olah tiada nilai pada student kat sekolah sakeenah..jadi sakeenah nak minta pandangan macam mana nak tarik student untuk amalkan apa yang dah dipelajari dan apakah yang sepatutnya sakeenah lakukan sebagai seorang pemimpin dalam mendekati student..

p/s: adakalanya terfikir juga, jika sek. agama pun macam ini, apa lagi sek. biasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 22:18


owh macam tu.. masalah ni memang kat mana-mana pun pasti akan ada.. memang tak boleh nak elak .. walau pun sekolah agama sekalipon.. semua ni bergantung kepada kesedaran pelajar tu sendiri.. sebab tu dah lumrah manusia nak sayang dan disayangi.. macam inilah.. sebagai seorang yang ada jawatan di sekolah tu cuba rujuk kepada ustaz or ustazah minta dia org anjurkan program "forum percintaan remaja muslim" agar dapat beri kesedaran dan pendedahan kepada pelajar2 yang baru mula nak kenal dunia percintaan ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.087272 saat. Lajunya....