Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika perjuangan itu adalah kerana perut, nilai perjuangan itu sama dengan apa yang keluar dari perut.
-- Imam Syafie

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 78
Ahli: 0
Jumlah: 78




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Kenapa perempuan mudah cemburu dengan kawan perempuan dia sendiri


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Kenapa perempuan mudah cemburu dengan kawan perempuan dia sendiri

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa perempuan mudah cemburu dengan kawan perempuan dia sendiri

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 18:24


Kenapa perempuan mudah cemburu dengan kawan perempuan dia sendiri?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 02-11-06 18:31


lelaki pun sama...
cemburu tu sesuatu yang normal untuk yang bergelar 'insan'...
cemburu tu bagus untuk mencapai kejayaan, membuat seseorang lebih bersemangat...
tapi cemburu yang keterlaluan tu nanti membinasakan diri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

musafir_alan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15302
Posting: 67
Dari: Quantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 19:20


apalah punya soalan?

biasalah tu Kalau seseorang tu cemburu kat kawan-kawan dia... cuma bergantung pada seseorang tu sama ada cemburu itu dijadikan sebagai guideline untuk membaiki diri atau sebaliknya...tapi biarlah membawa kebaikan dan dapat menajdikan kita sebagai manusia yang lebih sempurna....

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_alanProfil   Hantar PM kepada musafir_alan   Pergi ke musafir_alan's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 21:58


tak salah kan kalau membawa kepada kebaikan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 02:58


oh..perempuan mudah cemburu dengan perempuan lain eh?baru tau :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 03-11-06 03:09


puteridesa tak pernah cemburu ke dengan perempuan lain???
kagum betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 08:33


pokok pangkal adalah hati..
sometimes perasaan saja lebih..rasa macam org jeles kat kita..tapi sebenarnya tak pun..hehe..peringatan untuk diri sendiri..
senang saja petuanya..jangan jeles kat org..mesti tak ada org jeles kat kita..
kalau nak jeles juga boleh..tapi positiflah..contohnya jeles kalau seseorang tu lebih banyak ilmunya..so bersaing untuk jadi macam @ lebih dr dia...tapi bukan untuk tak bertegur sapa dengan dia ke..apa ke..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 03-11-06 09:01


biasa ar 2...
perempuan memang dilahirkan u cemburu...ahaks....
tapi saya pernah kena ar dengan member baik sendiri,bergaduh sekejap sebab saya sembang dengan pakwe dia...
dah 2 pula housemate saya bakar dia,sedangkan cerita yang h'mate saya 2 cerita kat dia tak betul pun...
pas saya semuka and ktorang hati ke hati baru ar dia tak kisah saya sembang dengan pakwe dia...
tapi kalau saya kalau setakat pakwe saya tak cemburu sangat tapi kalau dah bergelar husband....faham2 sendiri ar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 03-11-06 09:48


cemburu bior lah yang berpautan!!!!!
jangan asyik cemburu saja berpanjangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 14:12


PEREMPUAN NI ORGNYA SENSITIF..kalau kita NENGOK org TU BRUTAL SEMACAM saja...HATI DIA TU LEMBUT SENANYE...SO apa pula KAITANNYA DENGAN CEMBURU...HM...fikir-PIKIRKAN LAH...HUHUHU

Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 14:22


:-) Bismillahirrahmanirrahim...

sebelum tu,ana mohon maaf jika apa yang ana katakan ni salah ataupun ada pihak yang terasa.ana mohon maaf bebanyak...

bagi ana,cemburu tu baik jika kena pada tempatnya dan tidak berlebih2...
ye lah,bila kita lihat kejayaan seseorang tak kira lah sama ada kawan kita atau bukan kawan kita,ia akan beri semangat kepada kita untuk capai kejayaan sptnya.tapi janganlah disebabkan kita nak berjaya kita sanggup menjatuhkan kawan kita sendiri..betul tak?

cemburula dengan sihat...dan jangan lupa bila da capai kejayaan tu,hindarilah dari sifat riak dan takbur..

jangan lupa juga untuk membantu kawan-kawan yang lemah!!!

wallahua'lam..
salah silap ana harap ditegur.


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 09:34


dah naluri manusia yang dikurniakaNya.
adatlah, apapun sifat mensyukuri dan berhati baik kepada saudari ledih baik dari cemburu buta yang membawa ke arah permusuhan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-11-06 11:23


dah itu sifat semulajadi kaum Hawa..sedangkan Saidatina Aisyah pun jeles jugak dengan madu2 dia yang lain..inikan pila kita insan biasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 07-11-06 11:27


entahlah saya pun tak tahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

jauhtapi_dekat
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.11.2006
Ahli No: 27220
Posting: 24
Dari: indera kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 07-11-06 17:25


cemburu biar kena tempat tak pa saja.jangan dok cemburu buta bahaya

Bookmark and Share

    


  Member Information For jauhtapi_dekatProfil   Hantar PM kepada jauhtapi_dekat   Quote dan BalasQuote

tereturubuzu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2006
Ahli No: 27162
Posting: 191
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-06 17:35


saya ada kawan yang tak boleh tengok saya kawan dengan orang lain.. saya ada kakak angkat..last2 dia cakap kakak tu kak angkat dia.. sayang sangat kat dia. apa jugak perkara yang saya buat dengan akak angkat saya , dia seboleh2 nak join jugak.. penin lah.... dia cemburu ke ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For tereturubuzuProfil   Hantar PM kepada tereturubuzu   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-11-06 08:32


:-) Bismillahirrahmanirrahim...

Kalau da kawan kita da nak pada sesuatu yang kita miliki, lebih baik kita mengalah saja...tak payahlah cemburu...

mungkia ia da bukan rezeki untuk kita memilikinya...
lebih baik bersifat rendah diri...bimbang kalau tak ada sifat tu,orang akan anggap kita ni berlagak pula...dan kata, kita ni insan yang lemah dan serba kekurangan yang tak sedar diri...biarlah kita menyepikan diri...berilah laluan pada kawan kita tu...
itulah prinsip hidup ana...

dan lepas tu...kita cubalah menjauhkan diri daripadanya daripada membiarkan diri kita pula cemburu,dengki, sakit hati dan berkecil hati dengan apa yang kawan kita buat pada kita...

wallahua'lam...
:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 11-11-06 08:40


Pada 07-11-06 11:23 , maya_sakura posting:

!!! QUOTE !!!

dah itu sifat semulajadi kaum Hawa..sedangkan Saidatina Aisyah pun jeles jugak dengan madu2 dia yang lain..inikan pila kita insan biasa..


ASSALAMMUALAIKUM.
Hmmmmmmmmmm....sokong dengan pandangan ni.........


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 11-11-06 09:07


cemburu? :-?

ye ke, laki pun same. lagi teruk adalah...
jeles dengan tak-girlfriend dia dapat bf baru...ada ke patut dibunuhnya perempuan tu...ni c emburu buta ;-)

cemburu....
it's normal, tapi letakkanlah ia pada tempatnya... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

alyya93
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.10.2006
Ahli No: 26819
Posting: 28
Dari: Johor Bahru, Johor, Malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-11-06 09:20


cemburu?
kalau bab ni, memang banyak kali terjadi kat sekolah..
sebagai contoh,
si A cemburu kat si C sebab si B asyik layan si C saja.. si A yang cemburu akan berkata "bila pulak si B nak layan aku ni?"
cemburu di ataslah yang selalu terjadi.. betul tak? :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For alyya93Profil   Hantar PM kepada alyya93   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-11-06 09:41


cemburu??

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-11-06 12:01


salam...
dah memang fitrah orang perempuan begitu...tak boleh nak buat apa dah...tapi kadang-kadang depends juga kat orang itu...ada juga yang jenis tak kuat cemburu...tapi selalunya memang cemburu ada juga lah walaupun sikit saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 11-11-06 12:11


bismillahhirrahmanirrahim..

bagi ana,nak ubat cemburu senang saja..sentiasa fikirkan yang baik.. jangan sesekali buruk sangka pada orang..dan syukur dengan apa yang kita miliki..insyaAllah tenang hati dan cemburu yang tak baik takkan mendekat..nak cemburu boleh..tapi mestilah kena pada perkaranya,ya.. :-) jangan cemburu buta..bahaya tu.. nanti masuk longkang :-di


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 11-11-06 12:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-12-06 18:20


cemburu tu tak salahtapi kena tengok lah dari segi apa........kalau ia boleh membawa kebaikan rasanya tak salah...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 15-12-06 12:52


betul juga... setiap org mesti ada sifat cemburu kan?..
ana pun ada juga cemburu dengan kawan baik ana.. tapi cemburu dalam pelajaran.. ana cemburu kalau dia dapat markah lebih pada ana... jadi kami saling bersaing dalam kelas untuk jadi yang terbaik...

cemburu ke aras kebaikan tak salah.. jangan lebih2 sampai jatuhkan kawan sendiri sudah lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 15-12-06 12:55


*arah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-12-06 13:10


kadag2 memang kuat cmburu..bukan tu saja, ad yang kuat mnagis, snsitive, seng terasa hati...ana pun sama. tapi kadag saja lah...hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-12-06 13:42


Pada 02-11-06 18:24 , tereturubuzu posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa perempuan mudah cemburu dengan kawan perempuan dia sendiri?


salam...
dah firtrah manusia itu mampunyai perasaan...bohong lah kalau kita nak kata seorang manusia tak berperasaan...pengalaman saya..saya pun pernah alami peristiwa yang mana "kawan makan kawan"..macam "gunting dalam lipatan"...mula2 itu buat baik lah dengan saya..kemudian itu..naik taring lah...akibat cemburu punya pasal boleh dia hasut roomate saya yang kami memang rapat sampai terpengaruh dengan fitnah dan kata2nya....waktu itu Allah saja tahu perasaan...memang tak boleh nak kawal diri sebab terlalu sedih dan tak sanggup nak berhadapan degn orang yang menyakitkan hati kita..sampai kuliah saya terpaksa ponteng...balik rumah keluarga tenagkan hati..memang kerap saya balik...ada kala itu menangis dalam kuliah...memang asyik menangis saja...sebab tak tahan kan melihatnyer...dah lah jauh dari keluarga....saya minta juga pendapt2 senior...memang lah mereka suruh kuatkan semangat...jagan mengalah....dan jangan bagi muka diarang buat kita...pijak kita...tapi saya akui saya bukan jenis nak berdendam dan balas semula apa yang mereka lakukan...alhamdulillah..tak lama itu saya dapat kekuatan...saya berhadapan dan cuba berdiri semula...saya cuba layan mereka seperti biasa sampai mereka malu sendiri dengan saya dan mengakui kesilapn mereka secara terang....walaupn saya maafkan kesilapan ini...dan still berkawan dengan mereka tapi memang tak boleh lupa lah....pengajaran betul...itu lah pengalaman saya semasa time belajar di kolej...sekarng ini alhamdulillah...dah konvo pun...dan srkrg pun di alam pekerjaan...lain pulak cerita nya..dan untuk masa akan datang, jadi saya kena bijak dalam mencari kawan...teman...sahabat....
jadi berhatilah dalam mencari kawan ini...tak kira lelaki..mahu pun perempuan....sebab kita tak dapat nak baca hati seorang itu sama ada dia ikhlas dengan kita ke tak...Hanya Allah saja Yang Maha Mengetahui...Insya Allah...moga-moga KIta terpelihara....


-----------------
kembara mencariNYA


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 13:19


Pada 03-11-06 02:58 , PuteriDesa posting:

!!! QUOTE !!!

oh..perempuan mudah cemburu dengan perempuan lain eh?baru tau :di

salam...
eehhh....macam tak pernah cemburu saja...
hebat ni...
susah nak jumpa muslimah yang begini.. :)
jangan mara...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 13:19


Pada 03-11-06 02:58 , PuteriDesa posting:

!!! QUOTE !!!

oh..perempuan mudah cemburu dengan perempuan lain eh?baru tau :di

salam...
eehhh....macam tak pernah cemburu saja...
hebat ni...
susah nak jumpa muslimah yang begini.. :)
jangan mara...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 13:58


Pada 18-12-06 13:19 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-11-06 02:58 , PuteriDesa posting:

!!! QUOTE !!!

oh..perempuan mudah cemburu dengan perempuan lain eh?baru tau :di

salam...
eehhh....macam tak pernah cemburu saja...
hebat ni...
susah nak jumpa muslimah yang begini.. :)
jangan mara...



Salam..
huhuhuh...hati manusia ini lain2...
hanya Allah saja tahu apa yag tersirat di dalam hati seseorng itu..


-----------------
kembara mencariNYA


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 14:29


perempuan saja ke mudah cemburu?? :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 18-12-06 16:23


betul juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 16:31


hmm..cemburu tu sudah jadi lumrah khidupan..cuma boleh kwal atau tak.....cuma perempuan saja lebih sikit

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

NuhaAwatif
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.12.2006
Ahli No: 27707
Posting: 28
Dari: Perak Darul Ridzuan.......

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 16:46


bukan perempuan saja...leleki pun xkurang hebatnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhaAwatifProfil   Hantar PM kepada NuhaAwatif   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-12-06 17:45


salam~
cemburu tu apa????
wassalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

eyu_extra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27251
Posting: 65
Dari: johor

Melaka  


posticon Posting pada: 18-12-06 20:43


cemburu tu subjektif...
mungkin perempuan lebih jelas sebab lelaki ego tinggi...tak nak confess feeling mereka...
so...susah nak describe tahap cemburu lelaki

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyu_extraProfil   Hantar PM kepada eyu_extra   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 03:25


sebab dia perempuan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 11:29


Pada 18-12-06 20:43 , eyu_extra posting:

!!! QUOTE !!!

cemburu tu subjektif...
mungkin perempuan lebih jelas sebab lelaki ego tinggi...tak nak confess feeling mereka...
so...susah nak describe tahap cemburu lelaki


setuju lah sangat-sangat nya..


-----------------
http://360.yahoo.com/farwynafaroque


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 19-12-06 11:38


cemburu tu normal. tapi kan...kalau lelaki da cemburu...dan tunjukkan cemburu tu...sangatla menggerunkan..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-12-06 11:44


cemburu tu kan fitrah insani...cuma kita kena sesuaikan bila dan di mana nak gunakan cemburu ni...ada yang boleh bawa kebaikan..tapi silap2 haribulan boleh bawa masalah lain pula...untuk legakan hati mereka yang suka cemburu ni belajar lah terima sesuatu dengan reda & bersyukur pada apa yang dianugerahkan...sebab semua tu setimpal dengan apa yang kita dah usahakan untuk diri kita...jadi jika nak setanding dengan sahabat2 yang lain jalan nya cuma usaha lebih sikit...lakukan perubahan sikit pada diri...wallahualam...


-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-12-06 11:24


Hanya perempuan saja yang lebih memahami soalan ini......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

wee
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27872
Posting: 33

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-12-06 12:56


:-? Dah memang allah jadikan manusia, ada perassan cemburu nak buat macam mana lagi kan..... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For weeProfil   Hantar PM kepada wee   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.14047 saat. Lajunya....