Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang berada di puncak gunung itu tidak diletakkan di situ, sebaliknya mendaki dari bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Awas!
Topik: kad bertuah. peluang memenangi kereta.. cepat-cepat


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» kad bertuah. peluang memenangi kereta.. cepat-cepat

Please Mendaftar To Post


Oleh kad bertuah. peluang memenangi kereta.. cepat-cepat

sarjan_hassan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.09.2005
Ahli No: 19007
Posting: 26

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-10-06 15:42


Assalamualaikum w.b.t.

Tergerak hati sarjan hendak memaklumkan kepada warga ukhwah terdapat satu kumpulan remaja cina yang mengedarkan kad-kad bertuah.

Kad-kad ini diberi percuma untuk mengaburi penipuan yang dijalankan. kad tersebut tidak boleh dibawa balik tetapi hendaklah dibuka untuk melihat apa hadiah bertuah yang diperolehi.

pertama - dia akan bagitahu promosi ni adalah dari jenama2 yang terkenal. ada logo jenama2 kat kad tersebut.

kedua - tunjuk keratan akhbar yang dah 'kuning'. tak tahu dari mana dia dapat. berapa puluh tahun punya. untuk mengesahkan ada org yang pernah memenangi kereta.

ketiga - Bila kad dibuka terdapat lah beberapa barangan yang dapat dibeli dengan harga yang murah(kononnya). dan yang paling penting terdapat 'HADIAH BONUS' terpampang kat atas kad tersebut iaitu berpeluang memenangi kereta. sekiranya membeli barangan tersebut.

Respon yang boleh diperhatikan ialah bila seseorang telah membuka kad ini adalah cine tu akan buat-buat 'TERKEJUT'. Andalah orang yang bertuah kerana dapat peluang memenangi kereta... jkalau membeli produk2 dalam kat tersebut.


pengalaman sarjan sendiri pernah membuka kad tersebut dan drama2 yang kat atas lah sering digunakan untuk menipu. itu pun sarjan tahu setelah housemate telah ditipu beli barang2 tersebut. habis RM 3k lebih..... pakai kad kredit. setelah cek balik. harga barang2 tersebut memang tidak semahal tu.

berhati-hati supaya jangan kena tipu. biasanya mereka akan cari org melayu. sempena raya ni lagi ramai geng2 cina ni.

yang sarjan jumpa mereka ni aktif di area puchong jaya, puchong perdana dan puchong prima (stesen petronas, maybank).

wasallam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sarjan_hassanProfil   Hantar PM kepada sarjan_hassan   Pergi ke sarjan_hassan's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-10-06 21:15


macam-macam cara nak cepat kaya sekarang ni....erm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

hazi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27127
Posting: 146
Dari: malaysia

bosnia_herzegovina  


posticon Posting pada: 04-11-06 02:22


moral of the story:
jangan mudah percaya kat org

Bookmark and Share

    


  Member Information For haziProfil   Hantar PM kepada hazi   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 22:27


Tiba-tiba terjumpa thread ni. Saja mahu kasi up balik (tampa tujuan...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 00:10


Rasanya macam yang pernah keluar kat rancangan 360 ( three sixty ) yang TV3 punya tu kan...Ramai sungguh 'pelakon2' yang handal sekarang yang sedang sibuk mencari 'producer'...hehehe :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.084251 saat. Lajunya....