Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 18 jam, 12 minit yang lalu
Daeng_Jati: 7 hari yang lalu
skater: 9 hari yang lalu
HIKAL: 29 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: ada apa dgn cinta?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» ada apa dgn cinta?

Please Mendaftar To Post


Oleh ada apa dgn cinta?

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-03 18:26


ana tengoklahkan...
budak yg bercouple tu macam...seronok sangat dan takde yg seseronok dr bercouple
sampai sanggup tidur lewat malam nunggu
kekasih hati call.
even kawan ana.. dia memang menjaga adab jiddan2 tapi.. dia pun sama- dah berpunya.
musykil di hati.. adalah seorg senior kata..cinta tu mainan syaitan.. tapi..kenapa org yg dah tahu.. masih buat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 03-09-03 17:52


Nak bercinta itu tak salah..tapi salah kita yg memilih cinta...cinta adalah fitrah semulajadi manusia yg dikurniakan oleh Allah kpd kita sebagai hamba-Nya...tapi pandai2lah kita sendiri memilih cinta permata atau cinta kaca.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

jc11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1052
Posting: 121
Dari: tErEnGGaNu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-09-03 23:49




Bookmark and Share

    


  Member Information For jc11Profil   Hantar PM kepada jc11   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 04-09-03 00:55


Ermm... entah laa.. futurama.. Ada Apa Dengan Cinta? x tahu laa... 2 hari kebelakangan nie.. akuzakie asyik berfikir ttg betapa komplek dan kroniknyer masalah CINTA nie... yelaa.. akuzakie ader kawan baik(lelaki) dah mcm adik beradik.. dia dah berkawan dgn kawan akuzakie jugak.... sesama study dulu.. dah hampir 4 thn... tp Allah Maha Kuasa.. mlm 31 ogos lalu.. kwn baik akuzakie nie memutuskan ikatan nyer dgn pasangannyer... sidia(perempuan) x pasti kenapa kwn akuzakie nie mintak putus... sedangkan akuzakie ingat dia akan b'kahwin dlm jangkamasa terdekat nie... sidia(perempuan) x pasti dan masih tertanya2 apa kesilapan dia sampai dia jd begini.. akuzakie kesian sgt tp x dpt nak menolong ... takut nanti d'katakan jaga hal peribadi org lain... akuzakie dpt maklumat kwn akuzakie nie dah berkawan dgn org lain... geram jugakk.... apa yg dia lakukan nie.. pasal si perempuan nie setia sesgt.. x der kwn ngan org lain... tu yg akuzakie sedih sgt... mcmmana kwn akuzakie sanggup lakukakan perkara mcm nie.. entah laa... rumit sgt... sesape yg berCINTA tue.. peliharalah CINTA itu sebaiknyer... supaya x merana.... sape yg ader cadangan utk masalah akuzakie skrg.. tolong bg pendapat.... atau cadangan.. utk apa yg akuzakie dpt lakukan utk menolong....

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 04-09-03 11:47


apa yang dicipta di sekeliling kita ini adalah dengan nama cinta Allah s.w.t. jadi tak salah la kalau semua bercinta tapi kena la jage batas2 nya///

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-09-03 14:22


Ada Apa Dengan Cinta?
suka puisi Rangga

Ada apa dengan cinta
Perbedaan aku dan engkau
Biar menjadi bait
Dalam puisi cinta terindah

-----
CINTA...
cinta hendaklah ditujukan kepada yang paling layak menerimanya
cinta biarlah diserahkan kepada yang tahu menbalasnya
cinta itu harus menyeluruh sifatnya
cinta mestilah ikhlas dan jujur
cinta tidak diberikan selain kepada yang patut beroleh kecintaan...

(cinta ilahi...cinta sejati)

org kata cinta nih ibarat rama-rama yg cantik..makin dikejar tak dapat..tapi jika dibiarkan dia lama2 dia akan datang hinggap kat bahu kita...



Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-09-03 16:13


CinTa Adalah lumrah HiDuP......
cInTA yAng Tulus AdAlAh cInTa aLlAh YaNg eSa..
BaRuLaH lAhIr CiNtA MaNusIA yANg SejAtI.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

Al-FaQiHaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3191
Posting: 157
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 07-09-03 01:00


Cintailah Allah melebihi cinta kepada makhlukNya.
Cintailah makhlukNya keranaNya...

"kasih dan sayang adalah fitrah kehidupan
tiap insan yang punya perasaan
kasih yang abadi kasih pada Ilahi
kerana Dia Maha Mengasihi"

-----------------
KaSiH iTu iBaRaT MuTiaRa..HaDiaH DaRi ALLaH YaNg EsA..GiLaPLaH iA DeNgaN iMaN DaN TaQWa.. SiNaRNyA KaN BeRCaHaYa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FaQiHaHProfil   Hantar PM kepada Al-FaQiHaH   Quote dan BalasQuote

faiszul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 306
Posting: 84
Dari: perak darul ridzuan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-09-03 04:52


tak abih-abih pasal cinta ado apo dongan cinto???
cinta pada manusia ni macam kentut
kalau disimpan sakit,kalau diluahkan malu.baik tak payah bercinta.cintalah lepas kawin

-----------------
Dalam kerendahan diri,ada ketinggian budi.
Dalam kemiskinan harta,ada kekayaan jiwa.
Dalam kesempitan hidup,ada keluasan ilmu.
Insyaallah hidup ini akan indah jika segalanya kerana Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiszulProfil   Hantar PM kepada faiszul   Quote dan BalasQuote

jundullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2003
Ahli No: 3276
Posting: 105
Dari: kelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-03 09:04


Assalamualaikum

Maaf andainya t'kasar bahasa...
Utk pengajaran b'sama...
Andai ada yg terasa maaflah...
Sekadar p'kongsian b'sama...
Saling ingat mengingati...

Antara p'kara yg ber"manfaat" drpd ber'couple' ;

1) Seronok (dpt fitnah)...
2) Seronok (dpt dosa)...
3) Seronok (dpt geng dgn syaitan)...
4) Dapat meluahkan segala masalah kita (ALLAH kan ada)...
5) Byk habis duit (lebih baik guna utk b'sedekah)...tak kurang juga yg habiskan duit beli prepaid dan bayar bil telefon yg melambung stp bulan...
6) Banyak risau (takut awek org lain kebas...berapa kali dah miss solat pasal asyik berdating...tak pulak risau!)...
7) Banyak t'menung dan senyum sendiri (pasal ingat peristiwa riang dgn awek...kita sbg muslim patutnya byk mengingati MATI yg boleh dtg pd bila-bila masa)...
Lebih mengutamakan awek drpd org lain (hidup dlm dunia sendiri, dia dan awek dia shj....yg lain dah tak kisah.)...
9) Menepati masa dan janji (takut awek marah...sembahyang fardhu lewat tak takut pulak)...
10) Lain-lain lg yg m'berikan faedah dlm menambah saham DOSA drpd saham PAHALA...


Hasil drpd pengalaman/pemerhatian/kajian ana t'dpt beberapa sbb yg m'jadi PENDORONG mengapa ber'couple' terjadi ;

1) Byk sekolah/pusat pengajian campur. Perempuan dan lelaki satu kelas tanpa ada usaha drpd pihak yg b'tanggungjawab utk mengawal p'campuran ini supaya tidak bercanggah dgn syarak...

2) P'kara ini sudah jadi kebiasaan maka didapati ada p'dpt (tak tahu le dalil mana dia guna) mengatakan tak apa ber'couple' asalkan tak melanggar batas2 syarak (Nauzubillah !)... Pd p'dpt mrk, keluar dating di khalayak ramai, bukannya b'duaan di tempat sunyi, tak pegang tangan, jalan pun tak rapat2 dan si awek tu pula pakai tudung... So tak pe le dosa pun sikit je. Nanti dah kahwin settle dan taubat le. Ana bab nie yg payah nak jawab...ada aje alasan dia org utk melepaskan diri. Org kata kalau dah nak buat tu mmg macam2 helah. Kita nasihat kot sini dia corner kot lain. Bykkan b'sabar dan teruskan usaha kita insya-Allah lama2 dia akan sedar...

3) Sudah m'jadi naluri manusia ingin dibelai dan kasih, maka sbb itu Allah jadikan lelaki dan perempuan ada tarikan mcm cas -ve dan +ve. Hasil drpd pentarbiyahan Islam yg tidak kukuh dr keluarga menyebabkan attraction between the charge can't be control to act in a much more appropriate manner...maka t'jadinya perhubungan(kwn2) sebelum ada ikatan yg sah, dan ada setengah ibubapa dgn selamba kata,"Tak pe le dia orang dah besor... dah remaja, dah pandai fikir mana baik dan mana buruk.. bior le". Betul juga kata ibubapa t'sebut, patutnya kita dah besor, tahu le menilai yg baik dan yg buruk...tp tanggungjawab kedua ibubapa mendidik anak pun tak boleh abaikan...

4) B'tambahnya perempuan yang tidak menutup aurat, kalau tutup aurat pun, aurat lain tidak dijaga spt cara b'gaul, bercakap, dan sbgnya. Ini m'buka ruang pada lelaki2 untuk memulakan projek mrk. Tak p'caya cuba pergi lepak (tujuan utk mengambil iktibar) kat KL... Ada yg elok tutup aurat tapi bila time sembang...tu dia, ketawa kalah lelaki.... lepas tu pandai cubit2 dan pukul2 pula tu. Lelaki apa lagi...ada chance nie...

5) Ramai perempuan semakin berani....berani menghadapi cabaran utk jadi setanding dgn lelaki maka mrk pun goda le lelaki so dpt byk boyfriend..... mcm Mat Cintan dan Mat Bunga yg byk dpt awek...

6) Ramai lelaki rasa bangga kalau dia ada awek, kalau takde awek maka mcm ada satu kekosongan dlm jiwa...lebih2 lg kalau tengok member2 lain dia ada awek. Faktor sekeliling m'pengaruhi suasana...

7) Lelaki cuba nak tunjuk pd lelaki lain yg dia tu pakar dlm bab meng'ayat' awek...lelaki ni biasa le EGO..... ego tak kena tempat...

Haaaaa..... ni paling memalukan kaum lelaki.... lelaki ni cepat sangat PERASAN so dia pun naik semangat untuk kacau awek. Mula2 perasan yg awek tu minat kat dia (padahal tak minat pun), end up awek tu minat betul2... ye le dah usaha sikit punya susah nak meng'ayat', awek tu pun accept le mat tu. Ada juga awek yg manja sikit bila nak minta tlg maka lelaki akan t'perasan yg awek tu minat kat dia maka akan try meng'ayat'. Maka dianjurkan pada kaum Hawa agar tidak menonjolkan sifat kemanjaan anda pada tempat yg tak kena. Pada kaum Adam pula, jgn la perasan cepat sangat....

9) Ada kaitan dgn fakta ke 8.... perempuan cepat sangat kesian bila tengok lelaki b'susah-payah untuk dia. Tolong itu, tolong ini... Bila lelaki yg dok tolong tu 'ayat' sikit aje dgn mudah perempuan t'sebut termakan kata-kata manis lelaki tersebut...yg lelaki tu pula tolong tak ikhlas, tu yg jadi macam tu...

10) Fakta yg kesepuluh ini cukup sensitif pasal mrk (lelaki) ber'awek' disebabkan niat mrk cukup ikhlas dan jujur. Tujuannya ialah utk untuk kenal antara satu sama lain dan memahami satu sama lain....ngam ke tak ngam sebelum b'janji untuk sehidup semati...

Alhamdulillah niat bagus.... tapi niat tak boleh menghalalkan cara. Yg haram akan tetap haram, sbgmana hadith Rasullullah...

Daripada Abu Abdullah Al-Nu'man bin Basyir(RA): Sabda Rasulullah(SAW) ;

"Sesungguhya yang halal itu nyata dan yang haram itu pun nyata...dan di antara keduanya ada kesamaran yang tidak diketahui oleh kebanyakan manusia. Barangsiapa yang memelihara dirinya dari segala kesamaran, maka ia memuliakan agama dan kehormatan bagi dirinya. Dan barangsiapa yang jatuh ke dalam perkara kesamaran, maka jatuhlah ia seperti pengembala yang mengembala di sekitar kawasan larangan..." (Mutafaq 'alaih)

Jangan TAK terase yek...

Nauzubillahi min zalik...

Wallahu'alam...




Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullahProfil   Hantar PM kepada jundullah   Pergi ke jundullah's Website   Quote dan BalasQuote

bro_seven
Warga Rasmi
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1145
Posting: 18
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 07-09-03 11:57


Assalamualaikum,

jazakallah pd sahabat2 yg dah posting sblm nih...ana cume nak tambah sket jek..maybe bleh dikongsi bersamecinnta skang dah jadik topic hangat ..kan kann..semoge pilihla cinta yg sejati

Cinta pada dunia, dunia akan pergi,
Cinta pada manusia, manusia akan mati,
Cintalah pada Allah kerana Dialah yang kekal abadi.

Hari ini kita begitu asyik dengan cinta. Cinta pada harta,
cinta pada dunia dan cinta pada kekasih. Sehinggakan Laila
Majnun, Romeo dan Juliet menjadi idola. Kita juga mengaku cinta
kepada yang Esa yang pada hakikinya tidak pernah terlintas
di sanubari. Buang emak buang saudara kerana kasih diturutkan.

Tapi kita kurang rasa cinta pada Yang Esa. Kita mengaku menyintai
Allah tapi tak pernah melaksanakan tanggungjawab kepadaNya.
Acap kali kita melafazkan cinta sehingga lalai untuk membuktikan
cinta kita pada yang Esa. Sekadar sembahyang lima waktu yang
kadang kala kita abaikan. Adakah itu bukti cinta kita pada Allah?
Sekadar berpuasa lapar dan dahaga sahaja, ataupun sekadar
mengeluarkan zakat atas desakan, itukah yang dipanggil cinta
abadi kepadaNya?

Amalan kita hanyalah ala kadar saja. Sedarlah amalan yang kita
bangga-banggakan selama ini sebenarnya masih jauh lagi untuk
membuktikan cinta pada Allah. Cinta sebenarnya ialah cinta yang
dipenuhi keikhlasan begitu juga dengan amalan kita kepadaNya.

Tanda-tanda cinta pada Allah:
1. Cinta pada kematian
2. Bermunajat kepada Allah
3. Sentiasa berzikir kepada Allah
4. Berjuang dijalan Allah
5. Melakukan ketaatan dirasakan nikmat
6. Tidak berduka dengan kehilangan sesuatu
7. Menundukkan nafsu
8. Menjalin kasih sayang sesama makluk
9. Takut berpaling daripada Allah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For bro_sevenProfil   Hantar PM kepada bro_seven   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-03 12:18


terima kasihlah kerana menjawab.
tapi, baru2 ni, kawan ana ada menceritakan yg kawan dia yg sedang bercinta sekarang ni pernah tidur bersama dgn bfnya tapi tak buat apa2.
nauzubillah..terperanjat ana mendengar cerita itu.
ana pun cakap dgn dia tak mungkin tak terjadi apa2 sbb kalau dah berdua-duaan dlm bilik mestilah ada pihak ketiga. betul tak?
tapi kawan ana tu pun cakap yg memang tak ada apa yg terjadi sbb dia menyaksikan sendiri yg mereka tidur dlm keadaan proper, kepala perempuan kat chest lelaki tu.
menyirap betul darah ana dengar berita tu.
ada ke patut?

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

mardhiah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3375
Posting: 3
Dari: Kuala Lumpur

switzerland  


posticon Posting pada: 07-09-03 20:13


masya-allah..

memang tidak patut...silap-silap hari bulan...nafsu laki tue naik..sapa yang susah?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhiahProfil   Hantar PM kepada mardhiah   Pergi ke mardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

PreTTy_HappY
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 800
Posting: 27
Dari: presint 8,putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-09-03 18:22


tak baik cakap cam gitu...semuer orang ader perasaan cinta,tak leh dinafikan...ehehehe.berkapel?tak dek salahnyer rasenyer...tapi jangan la over sgt

Bookmark and Share

    


  Member Information For PreTTy_HappYProfil   Hantar PM kepada PreTTy_HappY   Pergi ke PreTTy_HappY's Website   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-09-03 21:05


kesimPUlaNYa.....

berCouple lah sslps kahwiN.....
tak payah pikir byk2......
btuil tak......

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

istiqamah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3439
Posting: 15
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-09-03 17:31


tersangatlah betul...

tapi siapa yang rasa dia boleh terima couple sblm kahwin...silakanlah..tapi jagalah batas-batas syara'.

tapi seeloknya couplelah selepas kahwin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For istiqamahProfil   Hantar PM kepada istiqamah   Quote dan BalasQuote

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 16-09-03 18:39


Assalamualaikum

Cinta....
ada apa dengan cinta....
mungkin teman ana itu terlalu mengagungkan cinta duniawi....
tidak mengapa asalkan tidak melakukan perkara yang dilarang oleh Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

ummuluqman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4162
Posting: 54
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-03 07:56


Safwah...
Ana pun dulu couple gak..tapi lepas sedar yg dia tidak memberi cintanya seperti cinta yg Allah berikan.Masa dia nak tackle ana jer manis.Tapi lepas sedar dari kesilapan baru ana tahu..cinta Allah lebih manis..Tak percaya?Pastinya kalian percaya..

Sekarang nie ana cuba kawal kawan2 ana yg tgh hangat bercinta.Tapi seorang nie susah sangat. Sekali ana nasihat kat dia di fire nya ana.Pakwenya yg dipanggil hubby pernah mengakui yg mereka pernah bersama malah mengatakan takkan la tak berlaku apa2 bila bersama dalam bilik.tambah lagi dia pernah berkata yg daranya dah tiada.Astaghfirullah.. ana rasa macam nak give up jer.Nasihat ana tak lekat langsung kat hati dia.Hanya Allah yang dapat beri petunjuk pada mereka.

Susahnya nak mengawal cinta ..kerana kadang2 ia dikuasai oleh nafsu...Wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuluqmanProfil   Hantar PM kepada ummuluqman   Quote dan BalasQuote

aDiB_SaaT
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2513
Posting: 137
Dari: MaiN CaMPuS UIA, GomBaK.

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-11-03 09:41


betul cakap eira...

Masya Allah... (takut ana dengar cerita ummuluqman...)

Ya Allah, jauhkanlah kami semua daripada godaan syaitan yang direjam...

Amin..


Bookmark and Share

    


  Member Information For aDiB_SaaTProfil   Hantar PM kepada aDiB_SaaT   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-11-03 07:36


Cinta? Sesuatu yang indah. Sukar diungkapkan. Tapi kawal la diri. Sesuatu yang indah tak sepertinya baik. Jangan terlalu memikirkan couple.
Saya lebih cintakan besi daripada awek sendiri. Sehingga saya sanggup abaikan awek demi besi. Kalau tak main besi rasa tak sah hidup. Terasa satu kekosongan. I love besi!!!.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.099819 saat. Lajunya....