Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk
-- Al-Baqarah: 45

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Cis..haram kan tudung?? baca sampai habis,lepas itu komen


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Cis..haram kan tudung?? baca sampai habis,lepas itu komen

Please Mendaftar To Post


Oleh Cis..haram kan tudung?? baca sampai habis,lepas itu komen

shazleen
Warga Rasmi
Menyertai: 07.04.2005
Ahli No: 15635
Posting: 16

Perak  


posticon Posting pada: 16-10-06 16:19


Cis..haram kan tudung?? baca sampai habis,lepas itu komen

Isu pengharaman pemakaian tudung di IPTA dan
IPTS di malaysia . ahli ahli parlimen negara sudah
mendapat kata sepakat bagi mengharamkan
pemakaian tudung bagi pelajar wanita di ipta dan
ipts di malaysia ini berikutan dengan faktor faktor
kesihatan.

ini kerana pelajar pelajar wanita yang
memakai tudung ini didapati kurang mendapat
prestasi yang agak cemerlang.kenyataan ini juga
disahkan oleh pakar-pakar di hospital selayang
yang membuat kajian terperinci pemakaian tudung
ini.

mereka berkata tudung ini akan menyebabkan
pengedaran udara yang kurang dan menyebabkan
kepala yang melindungi otak akan menjadi kurang
segar dan akan menjadikan otak mereka tidak
aktif seperti pelajar-pelajar yang tidak memakai
tudung.

jadi bagaimana isu ini boleh berlaku topik
ini sengaja ditulis dan hanya disiarkan kecil sahaja
di bahagian muka surat yang sekiranya tidak deteliti
tidak akan nampak.adakah kerajaan malaysia
takut akan hal ini.yang dulu begitu marah terhadap
singapura yang memberhentikan 2 org murid
perempuan kerana memakai tudung ke
sekolah.

apa susah jadi dengan isu ini diam begitu
sahaja kan.sekarang apa sudah jadi paku dulang
paku serpih mengata orang dia yang lebih.
sekranag malaysia sanggup mengHARAMKAN
pemakaian tudung pihak JAKIM juga tidak dapat
berbuat apa apa dengan isu ini.

ini kerana semuanya terletak di tangan menteri menteri di
malaysia.bagaimana pula dengan Pak Lah yang
selalu menjadi imam di masjid masjid adakah dia
juga bersetuju dengan isu pengharaman
pemakaian tudung ini.jadi bagaimana seorang
imam boleh setuju tentang pengharaman
pemakaian tudung ini.

bagi pihak universiti islam antarabangsa malaysia (UIAM).international
islamic university malaysia (IIUM) juga hanya
menunggu dan lihat sahaja apa yang akan
terjadi.universiti ini dahulu yang mewajibkan setiap
pelajar wanitanya memakai tudung apabila
memasuki kawasan universiti kini hanya
mengambil endah tak endah sahaja mengapa
MALAYSIA sekarang ini.

MALAYSIA yang dulunya
dikenali kerana agama rasminya adalah agama
islam.kini boleh mengharamkan pemakaian tudung
di malaysia yang kita semua sudah maklum
sebagai seorang wanita islam wajib memakai
tudung. isu ini sengaja tidak digembar gemburkan
agar tidak mahu berlaku kekecohan ataupun apa
apa reformasi.

pihak media massa seperti TV juga
tidak mahu mengambil inisiatif bagi membetulkan
semua ini. adakah malaysia sudah lemah... .
pihak menteri juga sudah mengeluarkan notis bagi
pengharaman pemakaian tudung ini di semua IPTA
dan IPTS dan juga akan menghantar notis ini ke
sekolah sekolah.

pihak menteri juga telah
menyenaraikan beberapa jenis tudung yang haram
dipakai sewaktu berada di dalam sekolah ataupun
kawasan kampus antara jenis tudung yang tidak
boleh dipakai ialah:-

1)TUDUNG SAJI

2)TUDUNG
PERIUK

3)TUDUNG TERMOS

4)TUDUNG CAT
dan bagi jenis TUDUNG BOTOL yang selalu
menjadi permainan murid sekolah masih di dalam
pemerhatian.

kui kui!! kena kena!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For shazleenProfil   Hantar PM kepada shazleen   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 16-10-06 16:34


huh...nyesal baca...
kan dah kena....



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-06 16:38


kha2.................
boleh blah lah............
tak ada masa aku nak layan..........
anda boleh main-main..........
kalau aku tahu....... silap2 pyepak naik atas muka hang.........
be series........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

alyya93
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.10.2006
Ahli No: 26819
Posting: 28
Dari: Johor Bahru, Johor, Malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-06 17:24


cis.. punyerla serius ana baca.. sabar saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alyya93Profil   Hantar PM kepada alyya93   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-10-06 18:07


lama dulu kan dah tersebar cerita sengal ni..tapi Kenapa nak terus menerus menyebarkan nya....
......................
.......................
........................
........................
Kalau org tu tak baca sampai habis mesti timbul masalah...nasib baik letak dalam ruangan kelakar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 16-10-06 18:16


HAMPES:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-10-06 18:19


cesss...
memang betul-betul terkena ini...
xper2....
ada lori ada bas....
heheh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-06 21:09


huhu :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-06 01:36


salam......
hahahahahahahahahaha
kuang asam kamu ya.......
boleh perang kalau malaysia haramkan pemakaian tudung.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-10-06 01:50


ada org boleh terima dan ada org tak boleh terima sebab isu tudung ni sensitif....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.093752 saat. Lajunya....