Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 75
Ahli: 0
Jumlah: 75




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 7 hari yang lalu


Sukan dan Riadah
Topik: siapa MINAT AKTIVITI OUTDOOR


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sukan dan Riadah
    »» siapa MINAT AKTIVITI OUTDOOR

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa MINAT AKTIVITI OUTDOOR

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 13:22


ana ni peminat aktiviti outdoor.. minat sangat-sangat.. bulan 11 ni ana akan daki gunung kinabalu.. masuk ni dah 3 gunung ana daki.. hari tu snoorkling dekat pulau kapas.. best lah.. dapat lihat keindahan alam ciptaan tuhan..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 13:30


wah...
seronoknya...

dah lama ana nak pergi gunung kinabalu..
dulu ada kelab buat lawatan ke sana,
tapi tak dapat join pulak..

ad-din,
nanti jangan lupa postkan gambar di sana ye...
teringin nak tengok..
nak pergi jauh sangat..
dapat tengok gambar pun jadilah...
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 13:33


owh okay.. kalau nak join pun boleh juga.. ana kena bayar rm700 sekali dengan flight.. naik air asia.. snorkling minat tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 22:24


alin minat jugak, tapi sekarang sibuk belajar... terpaksa pendam dulu... dulu pernah panjat air terjun gunung sting sampai tingkat 7... ambil air... best juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 22:47


saya pun mnt aktiviti outdoor ni....best...lasak dan mencabar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 23:18


memang best aktiviti outdoor ni.. pergi main kayak pun best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 00:00


ana pun minta outdoor..minat sesangat tapi ana punya minat ni pelik sikit lah...hehe..kalau nak tau tengok lah gambau kat www.friendster.com/xettydgreat :P


-----------------
~Don't ever leave the one you love for the one you like,because the one you like will leave you for the one they love~
[ Telah diedit oleh: zaitihamdan pada 13-10-06 00:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 12:14


aktiviti outdoor memang best, boleh mengeratkan ukhwah.

terutama daki gunung, sebab masa inilah kita dapat tengok siapa kawan kita...dan dia ni jenis yang macam mana?

daki gunung ni mencabar, so kena tolong menolong...tambah2 ada perempuan yang pancit...kena bagi semangat kat dia, jangan biar mental dia down, nanti alamatnya tak sampai atas lah....

daki gunung ni sebenarnya boleh menguatkan lagi ketahanan mental kita,kekuatan fizikal saja tak cukup untuk panjat gunung...
siapa yang pernah panjat gunung mesti tau keadaan ni....
semangat berpasukan itu sangat penting, sebab dalam hutan macam-macam boleh jadi.

kepada sesiapa yang belum pernah lagi daki gunung, cubalah...
bila dah sampai atas...rasa satu kepuasan bila tengok pemandangan yang indah dari puncak gunung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 12:27


Emm...saya pun minat juga aktiviti outdoor ini...dulu suka berkhemah..tapi sekarang dah susah sikit..kawan-kawan yang sama hobi masing-masing dah sibuk bekerja.. :-)


-----------------
Tidak ada yang bermakna dalam hidup... selain kita berbuat baik sesama insan.(",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 14:55


:-di best wooo....dah dua kali panjat gunung...tapi tak lah tinggi sangat...tapi memang best lah sebab pemandangan dia cun sesangat....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 20:47


jom buat aktiviti outdoor ni.. buat kem survival ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

ahlifikir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 17015
Posting: 45
Dari: kl

japan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 22:41


wooo.. jom cakap saja nak pergi mana? tibet? nepal...hehe aku memang minat outdoor...gunung mendhaling kat indonesia pun best...scuba diving kat redang p.perhentian,phuket woo outdoor ni memang boleh buat jiwa tenang

so sesiapa ada cadangan boleh buat traveling ke pergi mana-mana ke dalam atau luar Malaysia tak kisah lah


http://ahlifikir.fotopages.com ni website koleksi gambar2 aku

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahlifikirProfil   Hantar PM kepada ahlifikir   Pergi ke ahlifikir's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 19-11-06 23:43


saya minat bola sepak..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 00:29


minat juga
suka jungle tracking
hitam kulit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

cairel_harriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.10.2005
Ahli No: 19970
Posting: 110
Dari: Bandar Perda

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-06 00:36


assalammualaikum wbt.

wah!! ramainya yang berminat dengan aktiviti outdoor. saya pun minat dengan aktiviti-aktiviti sebegitu. saya selalu membanwa golongan remaja untuk terlibat dalam aktiviti outdoor seperti jungle trekking, camping dan lain-lain. saya juga bekas jurulatih PLKN tahun 2004. hmm..jadi kalau boleh, apa kata kita bersama-sama menjalankan aktiviti outdoor. lebih molek kalau kita libatkan golongan remaja. dengan cara ini, bukan saja boleh merapatkan ukhwah malah boleh mengelakkan golongan remaja tersebut terlibat dengan aktiviti yang tidak berfaedah.

kalau sapa-sapa mempunyai cadangan atau berminat, bolehlah menghubungi saya melalui email ([email protected])!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cairel_harrizProfil   Hantar PM kepada cairel_harriz   Pergi ke cairel_harriz's Website   Quote dan BalasQuote

jawa_kgbaru
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.11.2006
Ahli No: 27414
Posting: 53
Dari: Kampung Baru

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 00:17


siapa tak minat! hehe.. paling best pernah join ialah flying fox, abseiling, jungle trekking, etc...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jawa_kgbaruProfil   Hantar PM kepada jawa_kgbaru   Pergi ke jawa_kgbaru's Website   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 00:39


best.. tapi sekarang ni tak ada lah org nak anjurkan benda-benda macam ni..time2 belajar dulu banyak lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 12:49


salam,

wuaa.... bagusnya posting ni. saya minat sangat aktiviti outdoor. dari kecik minat, tapi tak ada peluang sangat. dah masuk matriks baru aktif.

daki gunung memang best, insya allah kalau tak ada aral, maybe next year team ARC matriks nak try daki trans titiwangsa. hari tu plan nak panjat, tapi baru lepas raya so tak fit. bila tengah daki gunung, rasa letih sangat-sangat, bila trek susah, and tetiba kaki cram, mesti tfikir- Kenapa lah aku buat kerja bodoh begini-, tapi bila dah sampai atas, tengok view.... alhamdulillah, rasa tenang sangat. berbaloi semua.. and betul kata posting2 sebelum ni, bila kita panjat gunung, baru lah kita kenal kawan betul atau tidak.

maybe lepas ni nak try masuk gua pula. ada plan2 nak pergi caving cuti raya cina nanti.

and for light adventure activites macam rock climbing, flying fox, absailing... tu selalu juga try. hari tu maen wall climbing dengan paintball, .. syok sangat!

teringin sangat sekarang nak join aktiviti snorkelling pula... tapi bajet tak cukup.

p/s- pada mereka yang selalu panjat gunung, team kami nak buat aktiviti naik gunung, bagi lah suggestion tempat mana lawa.... kami dah try naik berincang-irau hari tu, fuiyoo.. cantik tol, sekarang tengah nak scout tempat yang lawa macam tu juga.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

Deuter
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27871
Posting: 39
Dari: Dipuncak pergunungan Malaysia

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 15:11


outdoor memang minat..
boleh nak dikatakan semua yang dikategorikan tak-trem..
tapi banyak kepada pergunungan..

kalau nak tengok dengan lebih banyak dari Lensa kamera saya just click kat bawah ni...
Onepolar fotopages
onepolar multiply


-----------------
its me
[ Telah diedit oleh: Deuter pada 29-12-06 15:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For DeuterProfil   Hantar PM kepada Deuter   Pergi ke Deuter's Website   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 29-12-06 16:33


Minat gila tapik malangnyer sekrang ni tak ada budak benda-benda macam ni kat u. T_T

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

Deuter
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27871
Posting: 39
Dari: Dipuncak pergunungan Malaysia

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 16:37


sama macam saya tapi sesekali terpaksa luangkan masa..
(sanggup lari kem sehari dua semata-mata nek gunung)

Bookmark and Share

    


  Member Information For DeuterProfil   Hantar PM kepada Deuter   Pergi ke Deuter's Website   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 16:42


salam,

wuah, 'deuter', semangat betul, sampai nick kat ukhwah ni pun nama brand beg hiking..

tapi beg deuter memang agak lawa,..
[ Telah diedit oleh: JuStIsLaM pada 29-12-06 16:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

Deuter
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27871
Posting: 39
Dari: Dipuncak pergunungan Malaysia

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 16:47


huhuhuh.. dah memang minat nak buat macam mana..
dari duit diperhabiskan ke tempat yang sepatutnya better join aktiviti yang menyihatkan dan mendekatkan diri dengan ciptaanNya betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For DeuterProfil   Hantar PM kepada Deuter   Pergi ke Deuter's Website   Quote dan BalasQuote

JuStIsLaM
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14069
Posting: 102
Dari: kL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 17:04


salam,

yup2 memang sokong pendapat tu. lagipun, naek gunung ni best woo... boleh kalah lah aktiviti len. sebab fizikal jadi penat, mind jadi macam tenang pula, hehehe...

memang terasa dekat dengan Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For JuStIsLaMProfil   Hantar PM kepada JuStIsLaM   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 17:57


memang minat sangat aktiviti outdoor ni...
paling minat perkhemahan di hutan,sambil2 tu boleh jalankan aktiviti"jungle tracking"..
(^_^)....banyak kenangan waktu sekolah dulu...sekarang ni dah kurang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 21:08


Aktiviti outdoor ni mengajar kita hidup susah...macam mana nak hidup tanpa air dan keperluan asasi jika di hutan contohnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

dreamchaser8878
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2007
Ahli No: 28887
Posting: 11
Dari: KUALA LUMPUR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 17:20


salah satu tempt menarik di KL untuk aktiviti hiking, jogging ialah di belakang taman tun dr ismail TTDI,

memang cantik ! dan best!!

dekat sahaja dengan masjid al-ghufran ttdi/penchala

selepas jogging/hiking boleh singgah di masjid!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For dreamchaser8878Profil   Hantar PM kepada dreamchaser8878   Pergi ke dreamchaser8878's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 17:37


Pada 20-11-06 00:29 , Kakngah posting:

!!! QUOTE !!!

minat juga
suka jungle tracking
hitam kulit..


sama lah saya
minat sangat....
baru-baru ni baru saja pergi jungle tracking...memang mencabar....


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 17:53


dulu selalu lah nek gunung dengan mak...
skunk da kurang sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 22:24


wahhhhhh........
eden memang minat aktiviti begini,tapi tak pernah ada peluang.
asal nak join saja,mesti ada problem.
problem utama=duit
maunya kopak sekali nak join mmbr2 kelab kembara panjat gunung...
tapi tetapi minat juga aktiviti outdoor...
rasanya Kalau dah kerja nanti nak join kelab yang outdoor...
dah kerja baru duit tak jadi problem lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

pena_aa
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2007
Ahli No: 28888
Posting: 4

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 22:34


memang minat..paling best masa kat matrix dulu..
join camping bawah karisma..
menguji ketahanan mental.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_aaProfil   Hantar PM kepada pena_aa   Quote dan BalasQuote

myKenari
Warga Rasmi
Menyertai: 27.02.2007
Ahli No: 28934
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 14:55


salam...
ramai jugak yang minat outdoor ini....
saya dari kedah,baru saja habis kendali ironman lgkawi jadi technical
ramai kawan-kawan yang ajak join aktiviti kembara....saya kat sini join pers.
kayak kota setar....kalau ada kawan-kawan lain nak join kami punya program nanti boleh lah ....lepas itu nanti boleh lah ajar saya buar web ke blog :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For myKenariProfil   Hantar PM kepada myKenari   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 21:35


rindunye kat gunung
tahan

ase

ase


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 21:38


minat sangat dengan hutan.....
buat aktiviti atas gunung...
kat pantai.....
yang paling best kalau dengan rakan-rakan
ataupun sahabat yang betul-betul rapat...
ataupon 'sekepala'
huhu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 22:44


rindu dengan kesejukan air sungai, kenyamanan udara gunung...
Alhamdulillah dan Subhanallah...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 27-02-07 22:48


ase

Seronoknye...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

selendang_jihad
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1313
Posting: 51
Dari: Qla-te

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 09:54


aktiviti outdoor????!!!!!
best 2.. saya minat sangat aktiviti mendaki ni ... sebelum ni pun selalu gan daki bukit... tak ada lah tinggi sangt..tapi boleh lah juga rasa keseronokan nya 2. dan saya pun selalu juga pergi berakit..best juga. yela berhari-hari atas rakit....time 2 kita dapat nikmati keindahan ciptaan yang maha esa... memang kalau ada peluang teringin juga nak join... tapi sekarang saya tengah sibuk gan study dan PSM... tapi kalau ukhwah ada program berakit or mendaki best juga... boleh lah join heheheheh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For selendang_jihadProfil   Hantar PM kepada selendang_jihad   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 12:26


apa kata kita buat team outdoor rekreasi????
ana minat wolclimbing, upseling, flying fox, etc seumpama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 03-08-07 13:10


Assalamualaikum

ana memang minat sangat.tengah plan insyaALLAH hujung tahun ni nak ke Taman Negara.team dah ada...tunggu nak tetapkan tarikh saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-08-07 18:39


erm,saya minat juga outdoor activity ni..masa kat sekolah dulu selalu juga join.bila dah masuk u dah tak aktif sebab kawan-kawan tak ada yang berminat, so terpaksa lah pendamkan hasrat u aktvt2 ni.kalau ada sesiapa yang nak anjurkan aktvt2 sprt ni, sebar2kan lah ye..saya teringin sangat nak join.

Bookmark and Share

    


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 04:58


!!! QUOTE !!!

wah!! ramainya yang berminat dengan aktiviti outdoor. saya pun minat dengan aktiviti-aktiviti sebegitu. saya selalu membanwa golongan remaja untuk terlibat dalam aktiviti outdoor seperti jungle trekking, camping dan lain-lain. saya juga bekas jurulatih PLKN tahun 2004. hmm..jadi kalau boleh, apa kata kita bersama-sama menjalankan aktiviti outdoor. lebih molek kalau kita libatkan golongan remaja. dengan cara ini, bukan saja boleh merapatkan ukhwah malah boleh mengelakkan golongan remaja tersebut terlibat dengan aktiviti yang tidak berfaedah.

kalau sapa-sapa mempunyai cadangan atau berminat, bolehlah menghubungi saya melalui email ([email protected])!




Hmm, hajat saya yang tak kesampaian dari kecik dulu.. Nak daki gunung Kinabalu.. Setakat ini cuma berjaya panjat gunung Ledang dan errr, gunung Jerai saja.

Rancangnya nak panjat Kinabalu nak kumpul kawan-kawan yang ada minat sama.. Ada pengalaman, boleh bagi nasihat berdasarkan pengalaman. Boleh bagi guide peralatan yang diperlukan.. kemudahan penginapan di Sabah, flight air asia or kapal laut boleh ke..? Budget paling murah macam mana.. Macam-macam lagi..

Budget, masa.. banyak nak kena tahu.
Ada rezeki kalau diizinkan ALLAH nak pergi juga 'time-time muda remaja' ini.. Kumpul 'annual leave'.. huhuuhuuhuh..

Ada apa-apa cadangan..???
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 24-10-07 05:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 31-01-08 22:49


terasa nak pergi taman negara lagi...
nak buat trip ke sana lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-01-08 22:56


banyak-banyak outdoor activity,

lebih gemar panjat gunung.

sebab tak suka tempat basah2. suka yang sejuk2 ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 18:21


last sekali jungle traking rasanya last yr..
kat lata belatang, hulu terengganu..
lepas itu terjun mandi sungai..
sesama adik-adik kem.. balik rumah, demam sebab lama tak ziarah hutan :)

paling best, time kampus lah..
jelajah pulau, naik bukit..masuk kg..berkayak..redah hutan..
best oo

pas kawin, dah kerja..langkah dah jadi pendek,,, tak boleh pergi jauh-jauh dah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 18:48


bagusnya kalau selalu buat aktiviti outdoor...
panjat gunung, picnic, jejalan cari makan, melancong, mengembara...
fuh... mesti best sesangant...
minat gila...


-----------------
"Permata Idaman, Mutiara Syurga........"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

dR_Muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.06.2008
Ahli No: 33752
Posting: 40
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 19:08


Jom kita buat aktiviti outdoor nak>???

Bookmark and Share

    


  Member Information For dR_MuslimahProfil   Hantar PM kepada dR_Muslimah   Pergi ke dR_Muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-06-08 23:03


Pada 23-06-08 19:08 , dR_Muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Jom kita buat aktiviti outdoor nak>???


boleh juga....teringin nak panjat gunung KK tapi tak kesmpaian lagi....


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

quick
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19880
Posting: 65

blank  


posticon Posting pada: 24-06-08 09:29


dr muslimah lead lah.. cari tempat..
Kalau nak harapkan MT event ukhwah saja..putus kepala mereka :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For quickProfil   Hantar PM kepada quick   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 11:37


salam...

saya pun suka amat aktiviti2 outdoor ni..

dulu p camping..wah..dah lama tak pergi camping...
last year pergi daki gunung angsi..berjaya juga tawan.huhu..alhmdllah..
wall climbing..er..tapi kat genting saja...
snorkling? pernah juga walaupun tak reti berenang...kat tepi laut pun jadi lah...
berkayak pun pernah juga kat pangkor dulu..pening2 pala kena lambung ombak..uhuk..

sekarang ni saya berangan2 nak try water rafting...sesiapa ad info pasal tempat yang best untuk water rafting tak? boleh kongsi2...=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 12:19


suka sangat..mencabar..hari tu pergi kursus kat taman negara..masuk gua telinga..lepas itu mendaki bukit terisek..tinggi juga..penat tapi best..dari atas dapat tengok sungai kat bawah..turun bawah baru guna laluan yang disediakan..naik jambatan gantung..gayat lah..tinggi sangat..nak balik tu dah tak larat berjalan..naik bot lah sampai jeti..ni nak join team underground pula mendaki gunung..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 08:26


Pada 07-11-08 12:19 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

suka sangat..mencabar..hari tu pergi kursus kat taman negara..masuk gua telinga..lepas itu mendaki bukit terisek..tinggi juga..penat tapi best..dari atas dapat tengok sungai kat bawah..turun bawah baru guna laluan yang disediakan..naik jambatan gantung..gayat lah..tinggi sangat..nak balik tu dah tak larat berjalan..naik bot lah sampai jeti..ni nak join team underground pula mendaki gunung..

team mana tu? mana tau teman kenai ke? ehe...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 10:01


saya suka juga outdoor activities ni.. cuma tak berkesempatan nak buat selalu.. bila ada peluang saja baru pergi. itu pun tengok keadaan juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 12:17


aduh... lama dah tak buat outdoor aktiviti ni.. ada sesiapa yang nak anjur aktiviti tak.. nak join...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-11-08 14:19


wah..seronok nya..
kita memang minat aktiviti lasak dan outdoor..
komuniti ukhwah tak nak buat..??
kalau ada kita nak join..
da lama..teringin..
last lasak2 ni time sek main dulu..
erm..so sad

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 09:03


hid pun suka juga..

jungle trekking..camping..
tak pernah lagi bpeluang nak daki gunung..
teringin juga nak pergi kalau bkesempatan...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-12-08 09:51


assalamualaikum

bila cakap pasal minat semua sahabat ukhwah teruja saya tengok ..
esp aktiviti outdoor..ramai yang suka climbing..

saya pun teringin jugak, tak pernah lagi daki gunung tinggi-tinggi, setakat belaknag rumah adalah..he

kalau jungle tracking, cmping, paintball dah biasa.daki gunung belom lagi..kallau ada organizer nak buat, khabar2 kan lah ya.sementara kudrat masih ada dan tak terikat ni..he

one more thing, aktiviti berakit pun best sebenarnya.
saya pernah berakit di sg Pahang, melibatkan banyak daerah jugak, selama 8 hari 7 malam..event tu baru lagi, "XPDC Antarabangsa, berakit di Sg Pahang..
1 pengalaman yang sangat-sangat berharga, dan takkan dapat kat mana-mana jika kita rasa sendiri...sepanjang berakit, kita dapat gambaran yang lebih jelas lagi tentang keagungan ALLAH SWT, tak Sekadar nak seronok saja..
pada teman-teman ukhwah, saya syor kan untuk mencuba..jangan takut kalau kulit hitam, skjp j..sunblock kan ada..
tak silap saya setiap tahun bermula 2006 tak silap saya..kementerian pelancongan malaysia dan negri pahang ada anjurkan XPDC ni, sebab ia juga ada melibatkan peserta dr luar negara..
mungkin, nanti saya boleh letak gambar XPDC tu..

syukran..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 10:13


wahh..sronoknye ad-din!!
nak itot..:-D
dah lama tak daki gunung..
last masa sek menengah dulu..memang best!
walaupun sempat pengsan sebelum sampai puncak.. :-P
duduk kat kolej ni tak pernah lagi..sebab masa xmngizinkan.. :-)
insyaAllah..ada masa nanti..hrp2nye begitu..




-------------------
muslimah_aLfa sentiasa +ve :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 10:44


siapa minat berkayak/kenu?? huhu...ana join ekspedisi hari tu, lenguhnyee...:D:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 04-12-08 11:07


Salam~

saya tak pernah jOin aktiviti berkayak...teringin jugak..

sO far hanya mendaki gunung saja yang pernah untuk outdoor yang mencabar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-12-08 11:10


Pada 04-12-08 10:44 , nasrun_qalbi posting:

!!! QUOTE !!!

siapa minat berkayak/kenu?? huhu...ana join ekspedisi hari tu, lenguhnyee...:D:D


xpdc berakit tu k? dr organisasi mana?


-----------------
Kalau kamu letakkan pedang yang terhunus di leherku,sewaktu aku menyampaikan perintah Allah dan Rasulnya,aku akan terus berbicara,sekalipun pedangmu itu akan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 12:34


teman pernah menyertai xpedisi berakit. Berakit di Sungai Neggiri di Kelantan dan ketika itu jugalah teman masuk Gua Musang sambil menikmati keindahan alam gua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 12:47


Pada 04-12-08 11:10 , mujahidah_Dungun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-12-08 10:44 , nasrun_qalbi posting:

!!! QUOTE !!!

siapa minat berkayak/kenu?? huhu...ana join ekspedisi hari tu, lenguhnyee...:D:D


xpdc berakit tu k? dr organisasi mana?



Eh bukan..ekspedisi tu ana dan kawan-kawan sepengajian di institut perguruan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-12-08 13:08


Pada 04-12-08 12:47 , nasrun_qalbi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-12-08 11:10 , mujahidah_Dungun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-12-08 10:44 , nasrun_qalbi posting:

!!! QUOTE !!!

siapa minat berkayak/kenu?? huhu...ana join ekspedisi hari tu, lenguhnyee...:D:D


xpdc berakit tu k? dr organisasi mana?



Eh bukan..ekspedisi tu ana dan kawan-kawan sepengajian di institut perguruan..



oh ye ke..
untung pergi kat xpdc tu, esp students sebab kat situ banyak organisasi kerajaan jabatan pnjara, bomba, tentera, GLC, swasta
dr situ banyak kenal orang, merapatkan silaturahim,berkongsi pendapat, banyak dapat info tentang company,
i mean this is opportunity to get networking..
easy to find a job..


-----------------
Kalau kamu letakkan pedang yang terhunus di leherku,sewaktu aku menyampaikan perintah Allah dan Rasulnya,aku akan terus berbicara,sekalipun pedangmu itu akan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 04-12-08 13:57


best sangat dengan aktiviti lasak camping camping ini..
masa camping dulu pernah kena masuk paya bakau air masin.. mlm lepas kejadian badan jadi gatal2 macam ruam terus sebab air itu tak bersih..
pernah juga bangun pukul 3 pagi sebab nak pergi daki bukit.. solat subuh dalam hutan.. kena redah air terjun yang deras arusnya.. best sangat-sangat..
pernah juga aktiviti mengembara berjalan kaki selama dua hari.. muka habis sun burn.. ada yang kaki terseliuh.. baju pun tak tukar dua hari.. dah lah panas terik baju basah lencun pula... haha.. seronoknyer....

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.143327 saat. Lajunya....