Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Kebahagiaan yang sebenar lagi utama terletak pada kemenangan dalam memerangi hawa nafsu dan menahan kehendak-kehendak yang berlebih-lebihan."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 72
Ahli: 0
Jumlah: 72




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 3 hari yang lalu
Muslim1987: 10 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Benarkah senyum dgn seikhlas hati akan memberikan ketenangan??


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Benarkah senyum dgn seikhlas hati akan memberikan ketenangan??

Please Mendaftar To Post


Oleh Benarkah senyum dgn seikhlas hati akan memberikan ketenangan??

airzat
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.08.2003
Ahli No: 3047
Posting: 58
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-09-03 23:58


senyum dengan seikhlas hati itu dikatakan salah satu cara yang dapat memberikan ketenangan kepada seseorang insan kerana dengan senyuman ia akan memaniskan wajah dah menyegarkan diri sendiri.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For airzatProfil   Hantar PM kepada airzat   Quote dan BalasQuote

jc11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1052
Posting: 121
Dari: tErEnGGaNu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-09-03 23:35


senyum itu sedekah ... tp jangan salahgunakan senyuman itu ... ahaks !!

Bookmark and Share

    


  Member Information For jc11Profil   Hantar PM kepada jc11   Quote dan BalasQuote

shikurikura
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1312
Posting: 9
Dari: Malacca

Melaka  


posticon Posting pada: 05-09-03 10:26


yup agree because once u smile, u brings happiness to others.... like this

Bookmark and Share

    


  Member Information For shikurikuraProfil   Hantar PM kepada shikurikura   Quote dan BalasQuote

aina_nasuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1488
Posting: 144
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-09-03 11:23


"Jangan sekali-kali kita meremehkan sesuatu perbuatan baik walaupun hanya sekadar senyuman. " -mutiara kata-

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_nasuhaProfil   Hantar PM kepada aina_nasuha   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 07-09-03 02:34


senyuman adalah sedekah yg paling mudah...TAPI jgn salahgunakannya..senyuman memberikan kita 1 tenaga...senyum tanda mesra, senyum jua tanda sayang..jadi senyumlah seikhlas hati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-09-03 10:34


emmm...suka lagu senyum raihan tu....
ana ni jenis susah nak senyum...so bila ingat lagu raihan tu meesti nak senyum ajer....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

jc11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1052
Posting: 121
Dari: tErEnGGaNu

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-02-04 23:06


senyum tak per..jangan sengih dah ler ..nanti org kater aper lak.. macam kerang busukk.. tak elok..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jc11Profil   Hantar PM kepada jc11   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 17-02-04 09:18


mule2 bile bangun pagi, sikat rambut. pastu urut2 mukenye. senyum. minum air seteguk 2, barula pegi toilet.

[ Posting ini telah di edit oleh: alifmimyanun pada 2004-02-17 09:19 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

rizaldo
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5294
Posting: 29
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-03-04 11:24


memang tak di nafikan senyum tu memberi ketenangan kpd kite...oleh itu senym la selalu walupun pada musuh kite...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rizaldoProfil   Hantar PM kepada rizaldo   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-03-04 13:01


senyum tu awet muda

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

mahadir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 768
Posting: 69

Johor  


posticon Posting pada: 05-03-04 16:13




Bookmark and Share

    


  Member Information For mahadirProfil   Hantar PM kepada mahadir   Quote dan BalasQuote

Ar-Raihana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 6769
Posting: 95

Perak  


posticon Posting pada: 19-04-04 14:55


senyuman

SENYUM adalah bahasa dunia.
Ia menunjukkan keceriaan.

SENYUM adalah perhiasan batin yang dapat membantu mengindahkan
perhiasan lahir yang tidak sempurna.

Setiap kali berhubung dengan orang lain, sewajarnyalah kita SENYUM.

SENYUM adalah jalan pintas bagi menyatakan anda menyukai seseorang.

"SENYUM" yang kamu berikan apabila berhadapan dengan sahabatmu adalah
satu sedekah.

SENYUM adalah jambatan persahabatan.

SENYUM adalah satu perlabuhan yang pastinya tidak akan merugikan.

Di Moscow, Rusia, ada sekolah yang mengajar untuk SENYUM.

SENYUM harus ada ketululusan.

SENYUM yang dibuat-buat pasti tidak akan menyenangkan, sama saja dengan
kening yang berkerut.

Adalah diperakui, setiap kali terSENYUM kita hanya menggerakkan 15 otot
manakala ketika marah kita akan mengedutkan 63 otot di bahagian muka.
Perbuatan mengerutkan dahi saja memerlukan gerak kerja 40 otot.
Bayangkanlah !!!

"SENYUM" juga adalah malaikat rahmat yang turun ke dunia.

Kebanyakkan SENYUM adalah jangkitan.

Apabila kita SENYUM orang akan SENYUM balik kepada kita.

Orang akan merasa dihargai bila kita SENYUM padanya, sekaligus ia akan
memberi tanggapan yang baik kepada diri kita. Lantas .... kenapa kita
tidak muliakan ? Muliakan dengan diri kita.

SENYUMlah kepada orang yang tidak anda kenali hari ini.
Insya-Allah dia akan membalas SENYUMan anda itu.

Alangkah mudahnya membina rangkaian persahabatan........ Willian
Shakespere mengatakan : "Apa yang anda kehendaki akan lebih cepat diperolehi
dengan SENYUM daripada memotong dengan pedang"

Semasa bekerja, semasa belajar, SENYUMlah.
Ia akan menumbuhkan rasa keriangan dan kegembiraan.

Bila berhadapan dengan keadaan sukar SENYUMlah.
Bukankah ketawa yang sopan itu sehat.

Pujangga menyebut : "SENYUMan itu kelopak.
Tertawa itu bunga yang sempurna kembangnya


Bookmark and Share

    


  Member Information For Ar-RaihanaProfil   Hantar PM kepada Ar-Raihana   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 13-07-04 16:04


senyum itu good

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-07-04 23:43





senyum itukan stu sedekah...saya suka tesenyum...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

daquayza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6050
Posting: 153
Dari: sp

Kedah  


posticon Posting pada: 17-07-04 00:10



ana yg membaca posting ni pun turut tersenyum...
thanks wat ar-raihana..byk madah utk "senyuman' ni yek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daquayzaProfil   Hantar PM kepada daquayza   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-07-04 00:56



Senyum-senyum selalu..
walaupun duka di hati..
senyum kan jadi penawarnya..


-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hermainee
Warga Rasmi
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8748
Posting: 5
Dari: USM

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-07-04 01:03


waa bagus, muka ata' seyum

Bookmark and Share

    


  Member Information For hermaineeProfil   Hantar PM kepada hermainee   Pergi ke hermainee's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 30-11-08 14:33


nak senyum, senyum lah..

tapi jangan paste ikon senyum-sengih banyak sangat!

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 15:17


senyuman itu kan sedekah....
senyum seindah suria....
yang membawa cahaya
kau tersenyum
ku tersenyum...
kemesraan menguntum....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 20:03


senyum..senyumlah erk!! lupa lirik lah pulak...
:-) :-)


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103753 saat. Lajunya....