Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 230
Ahli: 0
Jumlah: 230




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 7 jam, 19 minit yang lalu
khalifah: 6 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: muslimin,muslimat UDM mari sinie...


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» muslimin,muslimat UDM mari sinie...

Please Mendaftar To Post


Oleh muslimin,muslimat UDM mari sinie...

muslimahkusza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12373
Posting: 119
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-10-06 15:01


Salam...
Siapa perasaan akan perubahan pelajar KUSZA atan nama barunyer UDM (kampus KUSZA) sekarang...?
Ana cukup sedih melihat pemakaian student udm sekarang terutama muslimat...
MasyaAllah...kalau kat blok itu,hanya Tuhan saja yang tahu...
Sekarang,dah ada yang pergi kuliah pakai seluar....
Dating sana sinie...apa yang sedih nya lagi ustaz 2 dan ustazah 2 (yang ambik kos agama ) pun dating juga..tak semua
Kalau yang pengurusan lagi dahsyat,pakai baju kurung dah cantik dah tapi jarang yaRabbi...
Mari lah sama-sama kita doakan agar UDM sekarang akan kembali kepada suasana KUSZA yang dulu...InSyaAllah..


-----------------
Alangkah susahnya menjaga hati
kerana...
hati itu menjadi rebutan
antara...
syaitan dan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahkuszaProfil   Hantar PM kepada muslimahkusza   Quote dan BalasQuote

syasha
Warga Rasmi
Menyertai: 25.07.2006
Ahli No: 25403
Posting: 3
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-10-06 15:14


assalamualaikum...

takkan budak-budak kusza saja agaknya.
ex student kusza tak Boleh ke????

Bookmark and Share

    


  Member Information For syashaProfil   Hantar PM kepada syasha   Quote dan BalasQuote

theonlyone_578
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26291
Posting: 35
Dari: KEMAMAN, terang

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-10-06 15:28


assalamualaikum....
nak join juga
tapi ex kusza boleh join tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For theonlyone_578Profil   Hantar PM kepada theonlyone_578   Pergi ke theonlyone_578's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-10-06 15:38


sedih.

ps: kerana politik kotor UMNO maka tergadailah KUSZA!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-10-06 15:52


:-o UDM tu kusza ek??? o.....baru tau....
saya bukan student kusza!tapi nak komen juga!bagi ka...tak bagi ka....nak komen juga..............
UDM jadi macam tu sebab proses urbanisasi yang krjn buat agaknya!!!!
:oops: semakin berat lah kerja pendakwah2 Islam...yang pandang rgn siapa?
sendiri jawab ar...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

sheika
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26713
Posting: 28
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 10:14


salam.....

ana juga sedih tengok students kusza sekarang. pakaian tak melambangkn pelajar kusza langsung. bila di tegur, mereka cakap mereka pelajar udm. sbnrnyer udm tu universiti darul iman malaysia ke, universiti darul malaysia???????????
dating dah menjadi perkara biasa buat mereka......
bila ditegur, macam-macam lah alasan yang di beri.........
bila lah kita nak merdeka?????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikaProfil   Hantar PM kepada sheika   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 15-10-06 11:01


a'ah...memang pun..masing-masing nak tunjuk apa yang mereka ada..
malu nengok..
nak2 bulan puasa ni makin menjadi2 pula....
pergi bazar pakai macam salut nangka...tudung pula diangkat2...di selak2...malu den eh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

orangmiskin
Warga Rasmi
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15608
Posting: 14
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-10-06 11:14


saya pun nak join juga
tapi saya bukan student kusza or udm
tapi saya selalu masuk ke kusza tu
emm da memang nampak perbezaan yang amat ketara
dulu org respect lah bdak2 kusza ni bagus sangat
tapi sekarang persepsi da berubah
pelajar uslimah berpakaian tidak seprti serg muslimah
bukan nak salahkan muslimah tapi apa-apa pun mesti org muslimah dulu kan?
so saya harap kita sama-sama slamatkan kusza dari perubahan yang tidak elok ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For orangmiskinProfil   Hantar PM kepada orangmiskin   Pergi ke orangmiskin's Website   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 15-10-06 15:18


kembalikan lah kusza yang dahulu..saya bukan student kusza, juga bukan ex student..tapi saya plaja jurusan pengajian islam, turut sedih lah dengan apa yang berlaku di UDM bawah kerajaan Umno..harap pihak UDM main peranan/...ws.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 15:29


masya'allah... itulah yang kerajaan terengganu nak.. dia tak nak dah name kusza..dulu masa Kolej Ugama Sultan Zainal Abidin.(KUSZA) ada name agama.. sekarang name agama dah tak ada.. jadi dah same lah macam Universiti2 lain.. so xada bezalah.. bila pentadbiran dah berubah.. pentadbiran bukan org yang betul-betul nak kepada tuntutan agama..macam inilah jadinya..student ni banyak bertitik tolak pada pentadbiran.. kalau pentadbiran tegas.. jadi students ni xdalah bebas sangat.. tapi kalau pentadbiran xkesah.. students ni apa lagi.. naik kepala lah..tulah..masalah yang dah jangka akan jadi bila kusza naik taraf.. kembalikan kegemilangan dan maruah kusza seperti masa dulu yang dihormati dalam dan luar negeri...semoga islam akan menerajui dunia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

gerimissenja
Warga Rasmi
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25987
Posting: 13
Dari: udm kampus kusza

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-10-06 10:10


astaghfirullahalazim......
itulah kenyataannya sekarang.Dah banyak yang berubah,saya sendiri malu dengan tingkahlaku student kat udm ni...kalau begini keadaannya,lebih elok kiranya kita kekal sebagai student kolej(KOLEJ UGAMA SULTAN ZAINAL ABIDIN)...xpayahlah nak jadi student universiti....memalukan..
macam terkena kejutan budaya...apa sebenarnya yang ingin dibanggakan????kita ni tetap HAMBA-NYA yang lemah,kerdil......
INSAFLAHHHH>>>>>

Bookmark and Share

    


  Member Information For gerimissenjaProfil   Hantar PM kepada gerimissenja   Quote dan BalasQuote

fatin_qistina
Warga Rasmi
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30918
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-10-07 14:31


salam ex kusza boleh join
sedih bila terkenang kusza dah berubah
tapi kusza jugak yang mengubah seorang muslimat tu lebih mngenali ALLAH
sekarang jiwa hanya untuk ALLAH
teruskanlah menjaga bumi yang penuh berkah tu
dan ukhwah yang dibina berlandaskan ISLAM
susah nak jumpa ukhwah sekuat Kusza
mohon muslimin dan muslimat yang ada jagalah Bumi UDM tu
ALLAH masih sayankan kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin_qistinaProfil   Hantar PM kepada fatin_qistina   Quote dan BalasQuote

pencari_ilmu
Warga Rasmi
Menyertai: 31.12.2007
Ahli No: 32152
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 03:19


salam..
teruk dan memalukn..
sebelum saya keluar dr kusza pun dah nampak prbhan..
kusza dah jadi arwah..salah sapa???
pentadbiran lah!!!!
Kenapa bebaskn pelajar-pelajar kita?
Kenapa jauhkn mereka dr agama?
Kenapa cmpurkn hstel laki dan perempuan 1 kawasan?
terang,jlas lagi nyata..
tu pun ada lagi yang sokong pntdbiran..
program2 agama dsekat..
hburan dialukan..
memalukn..
kan kita slahkn pntadbiran??
contoh prbezaan antara..
1) seorang ayah mmbiarkn anknya mmbsar tanpa pmpinan,ddikannya..
apa yang trjdi??
2) seorang ayah mmdidik,mmimpin anknya sampai bsar..
apa yang trjdi??
sma2 kita renungkn..
MPP tolong mainkn peranan sebenar..
prthankn suasana kusza..
apapn,pnsyarah2 kusza,tetap mantap..
syukran kepada semua yang brsmpati dengan kusza...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pencari_ilmuProfil   Hantar PM kepada pencari_ilmu   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-08 07:36


Pada 02-10-06 15:01 , muslimahkusza posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...
Siapa perasaan akan perubahan pelajar KUSZA atan nama barunyer UDM (kampus KUSZA) sekarang...?
Ana cukup sedih melihat pemakaian student udm sekarang terutama muslimat...
MasyaAllah...kalau kat blok itu,hanya Tuhan saja yang tahu...
Sekarang,dah ada yang pergi kuliah pakai seluar....
Dating sana sinie...apa yang sedih nya lagi ustaz 2 dan ustazah 2 (yang ambik kos agama ) pun dating juga..tak semua
Kalau yang pengurusan lagi dahsyat,pakai baju kurung dah cantik dah tapi jarang yaRabbi...
Mari lah sama-sama kita doakan agar UDM sekarang akan kembali kepada suasana KUSZA yang dulu...InSyaAllah..



salam......betul tu,memang jauh berbeza kusza yang dulu dan yang ada hari ni (UDM)...dulu mula masuk kusza memang bangga sangat...takkan nampak org dating kat kawasam kusza,tapi sekarang dah jauh bbeza....sedih bila ingat...moga kusza akan kembali seperti kusza yang kita semua kenal dulu...


-----------------
sEinDaH HiasaN aDaLaH WaNiTa soLeHaH.........


Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-07-08 11:58


salam..belajar dpli it di selama 7bulan..memang dah banyak berubah..sudah hilang nilai-nilai yang telah diterapkan dahulu...wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100122 saat. Lajunya....