Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Aku bersama sangkaan hambaKu padaKu, jika sangkaannya baik maka baiklah baginya, dan jika sangkaannya buruk maka buruklah baginya.
-- Hadis Qudsi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: Ada lesen motor?


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» Ada lesen motor?

Please Mendaftar To Post


Oleh Ada lesen motor?

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-08-03 07:10



[ Posting ini telah di edit oleh: solehah pada 2003-08-31 17:29 ]

ASSALAMUALAIKUM....
Ana tengok ramai budak2 sekolah terutamanya form 4 & 5 yang bawak motor ke sek. Ana nak tahu jugak saper kat sini gi sek bawak motor?
Mak & ayah korang tak marah ke?
Tak bahaya ke, ana tengok kalau anak muda bawak motor memang ingat jalan raya tu dia punye.....Apa komen anda?

[ Posting ini telah di edit oleh: solehah pada 2003-09-04 17:30 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

idea_31
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3206
Posting: 182
Dari: kuantan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 02-09-03 21:34


ader! naper? tak percayer eeee! hehehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For idea_31Profil   Hantar PM kepada idea_31   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-09-03 21:54


Kenapa solehah tanya macam tu?
Prof pelik bila tengok tajuk....
Solehah nak buat edisi siasat ker?
hehe

.................
Semua Ada ...lesen besar / kecik
bukan setakat motor...kereta....lagi

p/s: cdg buat lesen niaga/kontrak kerja

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 03-09-03 09:06


a'ah ana pun kecik ke besar ke semuanya de..bukan lesen terbang tau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

mawardah_solehah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1155
Posting: 100
Dari: Kuantan,Pahang Darul Mukmin

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-03 11:32


ana ada gaks..

-----------------
"Hati ini milik Allah..
Diciptakan oleh Allah...
Hanya untuk mencintai Allah.."



Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah_solehah85Profil   Hantar PM kepada mawardah_solehah85   Pergi ke mawardah_solehah85's Website   Quote dan BalasQuote

rina_smiley
Warga Rasmi
Menyertai: 02.09.2003
Ahli No: 3236
Posting: 1
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-03 11:59


kita ada juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For rina_smileyProfil   Hantar PM kepada rina_smiley   Quote dan BalasQuote

zunah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2003
Ahli No: 3189
Posting: 207
Dari: malaysia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-09-03 13:28


lesen motor?... ana tak der lesen motor... motor ader ajer..... bawa motor ana tak pandailah.. takut... bawa keta bolehlah.. lagipun lesen keta ajer yang ana ader.... hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zunahProfil   Hantar PM kepada zunah   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-09-03 17:22


motor takde..sebab dah serik terlanggar amoi jual duku tepi jalan..tak pasal2 kena bayar rm120......sebab tu tak ambil lesen motor..ambil lesen kereta je.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-03 17:49


tak berani ank ambil!!!
tapi ana dah ada lesen keta-samalah ngan joshuaisfahan..eh betul ker ejanya ni? payah tul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-09-03 17:34


Ramai jugak ahli komuniti ni ada lesen motor ye.... Kenapa anta/anti semua tak ambil lesen kapal terbang pulak. Nanti bolehlah semua ahli komuniti naik untuk pergi mengelilingi dunia......
Kan Sedap Itulah Nikmat Itulah Hikmat.....

-----------------
http://mujahidah1505.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

aimanwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 307
Posting: 151
Dari: Mansurah_Mesir

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-09-03 01:44


alhamdulillah...

ana ada gak lesen moto dan motokar..
tapi bawak kereta dan tunggang moto tu
jangan sampai kena saman sudah laaaa...

elakkan diri kita daripada terlibat dengan mereka yang kerap keluar iklan tu...
(iklan lumba haram)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanwanProfil   Hantar PM kepada aimanwan   Pergi ke aimanwan's Website   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-03 07:23


ana no komen dalam hal ini
sbb my parent yang bg guna moto bwk g sek
untuk adik2 ana
dulu time ana tak der pun motor
but now siap beli moto baru
teruk betul


Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

sahabiah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.09.2003
Ahli No: 3632
Posting: 30
Dari: syurga yang fana

Melaka  


posticon Posting pada: 18-09-03 16:45


ana pon ade lesen moto.lesen tu xleh terbang tp kalo kena angin dia terbang sindri la...
sekarang ni nak wat lesen makin mahal.tapi ana ade lesen moto jerr .x cukup umo........

-----------------
i miss u mom!i really miss u!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabiahProfil   Hantar PM kepada sahabiah   Pergi ke sahabiah's Website   Quote dan BalasQuote

sidaratul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3621
Posting: 70
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-09-03 22:19


alaa.. masa saya sekolah dulu pun saya bawa motor.. masa tu tak ada lesen pun.. mestilah mak ayah kasi sebab rumah jauh dengan sekolah. tapi sure mak tak bimbang sebab saya pemandu yang berhemah.... hik..hik..hik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sidaratulProfil   Hantar PM kepada sidaratul   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 07:05


assalamualaikum...

ana nak menyampuk skit....semua orang kata bahaya...bahaya naik motor...bila dah ramai sangat kata bahaya.....masin mulut antum semua tentulaaa jadi bahaya sungguh...bukan apa ..ana ni naik motor gak...pergi kuliah balik kuliah.....dan kalau cuti panjang , balik kelantan dari Johor pun naik motor...so doakan laaa yer semoga penunggang motor ni selamat...ana tak mahu ditakdirkan atas jalan raya.......ana nak hari jumaat dan atas katil ataupun masa sujud...insyaalah semoga mati dalam iman........

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 20-09-03 20:38


assalamualaikum...

ana takde lesen motor..sbb tak berminatlah pulak nak ambil...alang2 belajar driving, baik ambil lesen kereta terus..hikhik..

tp, ada jugak sebilangan student kat sekolah ana yg naik motor..f4 ngan f5 lah...mak bapak diorang tak marah kut..kalau marah, takkan bg motor sebiji...betul tak? org kata senang, tak menyusahkan parent nak hantar gi sekolah..

tp, fasilitator ana kata masa kem kepimpinan haritu, sbnrnya beli motor ni bukan menyenangkan makayah, tp menyusahkan diorang..sbbnya, yelah, beban....duit duit duit....1/ansuran motor 2/lesen 3/minyak motor 4/saman(kalau ada) 5/minyak itam 6/....ape ntah lagi....tp, dia senarai sampai berbelas....students yg naik motor masa tu memang terasa gile la..dah nasib kena kutuk..

so......??

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 22-09-03 02:52


akuzakie ambik lesen motor masa umur 16 thn... bawak motor pegi sekolah, tp duduk asrama... ambik lesen keta umur 18 thn.. skrg umur 23... maknanya lesen akuzakie dah b'umur 7 thn.. naik motor mmg bahaya.. kengkadang tgh bawak kat h/way pun boleh terlena sekejap... bahaya2...
p/s: eksiden seminggu lagi nak exam spm... nasib baik sempat ambik peksa lagi..

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

nur_arrisy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1776
Posting: 41
Dari: Bumi Allah

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-09-03 18:08




ANA PUN DAH ADER LESEN...

-----------------
Nafsu meengatakan wanita cantik atas dasar rupanya,akal mengatakan wanita cantik atas dasar ilmunya dan hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_arrisyProfil   Hantar PM kepada nur_arrisy   Pergi ke nur_arrisy's Website   Quote dan BalasQuote

oriental
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3661
Posting: 59
Dari: utm

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-03 21:48


lesen moto....ada..ada...tapi lesen moto besar jer tak der lagi...hee..hee....kat sini saya nak bagi pendapat...memang tak dapat dinafikan sekarang nih...ramai budak sekolah dah bawak motor ker sekolah..kekdang tuh tak der lesen....kalau diikutkan kalau pelajar tingkatan 4 dan 5 tuh...boleh tahan jugak lah..tapi kalau pelajar tingkatan 1, 2 dan 3 bawak motor ke sekolah nih..saya tak berapa setuju..sebab diorang nih bawak motor macam tak ingat dunia....macam jalan tuh dier yg punye..masalah nye..kalau eksiden nanti mati katak jer...lesen tak der...nak report kat polis pon...tak boleh....tapi tak bermakna yang tingkatan 4 dan 5 tuh baik....diorang pon kekadang sama juga....ibu bapa kena pantau anak anak....itu aje...sekian..terima kasih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For orientalProfil   Hantar PM kepada oriental   Pergi ke oriental's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 12-10-03 01:55


Lesen moto dah ada.....full..
Lesen kereta pun dah ada....
Lesen lori belum ada..
Lesen Kapal Terbang belum ada..


Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-03 10:50


lesen motor ada...tp leceh la skrg ni yelah dahle hapuskan road tax lps tu kena bayar RM2 utk apa tah le yelah for sure la bila dah tamat road tax automatically insuran pun expired...tp masalahnya skrg bila road tax dihapuskan harga insuran naik...lebih baik tak payah hapuskan road tax..sama saja! semua naik..petrol naik.. camni baik takyah! tak semua yg gunakan motor berpendapatan lumayan...rata rata berpendapatan sederhana.. bg komen sikit ikhwah dan akhawat sekalian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 01:53


hmmmassalamualaikum... ana dulu pun pi sekolah naik moto..
tapi mulanya naik basikal je 6 km dari rumah.. pastu... naik bas... pastu abah bagi moto... tapi lepas dapat lesenlah... ingat nak naik moto mesti ade lesen... kalu tak jgn naik...

kena saman susah,accident lagi susah...menyusahkan semua...hmmmingat bawa moto baik tapi mesti ade lesen

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

Rahman87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.11.2003
Ahli No: 5055
Posting: 71
Dari: Klang

Kedah  


posticon Posting pada: 21-11-03 18:47


.

Ana pun baru ambik lesen motor.
Pengalaman ambik lesen memang membosankan dan banyak buang mase.....

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rahman87Profil   Hantar PM kepada Rahman87   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 28-11-03 09:26



nadia_is ...ana cam pernah dengar je benda tu...anti ada keta ka?...terus ambil lesen keta ...ntah2 motor pun tak pandang ...

rahman87 gi sek. naik motor ke skuter?.... kalau naik motor, kenapa tak naik basikal?..kan lebih menyenangkan dan menjimatkan....lagi satu bukankah ia satu senaman....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 11:26


Nampaknya... ramai jugak ahli ukhwah gi sek naik motor...... Sebenarnya gi sek naik motor ni, ada kebaikan dan keburukkannya........
Jadi,tepuk dada tanya iman....
Kalau nak mati katak,bawaklah laju2......

-----------------
http://mujahidah1505.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-12-03 11:54


lesen motor??? insya-ALLAH ana akan ambil pd tahun hadapan..... kalau ada lesen motor senang sikit nak ke sekolah.....

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114185 saat. Lajunya....