Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika perjuangan itu adalah kerana perut, nilai perjuangan itu sama dengan apa yang keluar dari perut.
-- Imam Syafie

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 61 hari yang lalu
the_brOtherz: 88 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: perempuan lawa vs perempuan tak lawa......


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» perempuan lawa vs perempuan tak lawa......

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh perempuan lawa vs perempuan tak lawa......

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 13:13


Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap:: woow, ciri-ciri isteri idaman...
kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul...

kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata: musti ada krisis dalamannih... kasihan
kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap: dah lah tak lawa, perangai pulakhuduh...

kalau perempuan lawa menolong Lelaki yang diganggu
Lelaki akan cakap: heroin sejati... !
kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki yang diganggu
Lelaki akan kata: taktik nak ngorat lah tu...

kalau perempuan lawa dapat Lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok juga lah... .
kalau perempuan tak lawa dapat Lelaki handsome
Lelaki akan kata: kasihan..mesti kena bomoh lelaki itu!

kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu... .
kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata:... patut pun kena reject...

kalau perempuan lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: perasaannya halus... penuh kasih sayang
kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

kalau perempuan lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: entah dato' mana bela ini... .
kalau perempuan tak lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: musti anak org kaya ini... ..

kalau perempuan lawa tak mahu bergambar
Lelaki akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau perempuan tak lawa tak mahu bergambar
Lelaki akan kata: sedar pun diri...

kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: caring sungguh... .
kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring lah tu... .

kalau perempuan lawa bersedih hati
Lelaki akan cakap: dont worry..i will make u happy forever
kalau perempuan tak lawa bersedih hati
Lelaki akan kata: sikit-sikit nak nangis!! mengada2...

kalau perempuan lawa masak
Lelaki akan kata: dah lah lawa, pandai masak pulak tu...
kalau perempuan tak lawa masak
Lelaki akan cakap: entah sedap ke tak ?

kalau perempuan lawa main-main miss call
Lelaki akan kata: tak mengapa...
kalau perempuan tak lawa main-main miss call
Lelaki akan cakap: anda ni tak ada kerja lain ke... sibukni tau..

kalau perempuan lawa hantar2 email
Lelaki akan kata: sukenya... .
kalau perempuan tak lawa hantar2 email
Lelaki akan cakap: balik2 email dia... boring


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 13:16


ye ke...tak semestinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 13:26


wallahualam... sekadar nukilan.. tidak berkaitan yang hidup mahupun yang telah tiada.... andai terasa,maaf di hulur ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-09-06 14:19


ada betulnya.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

noorsyahadah
Warga Rasmi
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25738
Posting: 4
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 14:36


kesucian jiwa dinilai dari gerak hati kita. Andai kita think negatif, maknanya hati kita perlu dirawat..Andai kita think positive, maknanya...hati kita suci dan murni..Nilailah hati, semoga kita sentiasa dikurniakan hati yang bersih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For noorsyahadahProfil   Hantar PM kepada noorsyahadah   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 21-09-06 15:48


huwaaa....terasanya dalam hati...maklumlah saya ni tak lawa........heheheeh

semoga diri ini sentiasa di kalangan golongan orang yang cantik di sisiNya.....amennn, itu lebih penting kan.....
[ Telah diedit oleh: budak_melaka pada 21-09-06 15:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 16:05


Pada 21-09-06 15:48 , budak_melaka posting:

!!! QUOTE !!!

huwaaa....terasanya dalam hati...maklumlah saya ni tak lawa........heheheeh

semoga diri ini sentiasa di kalangan golongan orang yang cantik di sisiNya.....amennn, itu lebih penting kan.....


ye ke xcantik... jangan cakap begitu.. semua kejadian Allah kat muka bumi ni indah2 belaka... fikirkanlah ye.... kecantikan hati lebih mulia dari kecantikan luaran......


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 16:57


Pada 21-09-06 13:26 , mawardah23 posting:

!!! QUOTE !!!

wallahualam... sekadar nukilan.. tidak berkaitan yang hidup mahupun yang telah tiada.... andai terasa,maaf di hulur ye...



hehe..nukilan ke...tak apalah lah tu..ada sangkut paut dalam kehidupan kita semua juga kan.....tapi tu lah.. tak semestinya juga kan....sya sendiri baik sya pilih yang tak lawa..lagi bagus...baik..ok tak.. ;-)


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 17:11


masyaALLAH...

ALLAH Subhana wa Ta'ala telah berfirman:
"Janganlah kamu merasa terhina,
dan janganlah (pula) kamu berdukacita,
kamu yang paling tertinggi (derajatnya),
sekiranya kamu benar-benar beriman."

( Ali Imran ayat 139 )

ALLAHualam :-)


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 21-09-06 17:35


Assalamualaikum...
Setuju jugak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 21-09-06 17:41


betul ke...wahai jejaka2 sekalian...:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 18:42


betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Nurr_Iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4821
Posting: 83
Dari: UiTM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 18:57


"kecantikan seorang perempuan itu tidak hanya terletak pada raut wajahnya semata-mata.. tetapi pada pandangan mata yang memandang.."
seindah hiasan dunia adalah wanita solehah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurr_ImanProfil   Hantar PM kepada Nurr_Iman   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 18:58


:-di bersabarlah....walaupun tak lawa,Allah tak tebgok pada kelawaan seseorang itu.....tapi pada iman nya.......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 19:32


Bukan nya tak cantik cuma kecantikan yang berbeza-beza..Seperti kata Nurr_Iman, kecantikan bukan terletak pada wajah ataupun tubuh badan tapi pada mata yang memandang..(^^,)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 21-09-06 20:40


topik ni pernah diperbincangkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 03:21


Assalammualaikum..
ada betulnya jugak atikel ini..namun begitu yang paling cantik disisi Allah adalah yang paling beriman..jadi sama-sama kita islah diri moga menjadi yang terbaik...kecantikan dalaman akan mencantikan luaran jua..tak percaya cuba buat...sebab ini hukum alam..cantik tu terlalu univesel...terpulang pada mata yang memandang..namun apapun dahulukan pandangan Allah itu sebaik-baiknya...

wa Allah hu a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 08:35


betul tu pendapat2 anda semua....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

umaira_sutera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25832
Posting: 62
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 08:44


YANG PENTING KEIMANAN..TAK LAWA PUN KALAU AKHLAKNYA LAWA...LAWA JUGALAH ORANG TU.SENTUHAN HATI yang MEMANDANG..DAPAT MENILAI DI MANA LETAKNYA KECANTIKAN SESEORANG....PANDANG LAH DENGAN HATI .....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umaira_suteraProfil   Hantar PM kepada umaira_sutera   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 22-09-06 10:25


jangan pandang kecantikan luaran keerana kecantikan 2 takkan kekal sapai bila-bila..bila dah berumor akan jadi tak cantik jugak...kedut sana sini...tapi bila kecantikan dalaman,sampai bila-bila takkan luntur..apatah lagi bila di hiasi dengan iman....
syukur lah dengan setiap kejadian kerana setiap makhluk ciptaan allah akan ada kecantikan yang tersendiri...mungkin dalam seribu yang menilai diri kita adalah semua yang mengecewakan kita tapi akan ada jugak seseorang yang akan menghargai dan menghayati kecantikan yang dimiliki oleh kita...itu adalah satu2 nya insan yang pandai menghargai ciptaan tuhan.. SAbar menunggu kerana orang2 yang sabar akan beroleh sesuatu yang amat pasti....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 11:04


LAWA adalah subjektif.
bergantung kepada penilaian masing-masing.

LAWA terbahagi kepada dua.
LAWA dari segi luaran. LAWA fikizal, rupa paras.
Lawa dari segi dalaman. LAWA akhlak, keperibadian.

menilai LAWA melalui empat cara.
cara pertama: pandangan mata yang selalu menipu.
cara kedua: pandangan akal yang selalu tersalah.
cara ketiga: pandangan nafsu selalu melulu.
cara keempat: pandangan hati yang hakiki, andai hati itu bersih.


-----------------
Jangan pandang remeh terhadap benda-benda yang remeh.
[ Telah diedit oleh: houri pada 22-09-06 11:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

khazinatulsyouqoh
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19897
Posting: 209
Dari: on earth

Johor  


posticon Posting pada: 22-09-06 12:25


salam

dalam dunia material ni. i would say it is a fact that really exist
but still we must remind ourselves.......yang tak semua LELAKI macam tu ......ada antara mereka yang mempunyai pandangan berbeza tentang srg perempuan....walaupun tak mempunyai rupa yang cantik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatulsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazinatulsyouqoh   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 22-09-06 12:36


tak baik lah kalau begitu...lawa ke tak same saja..yang penting hati kena lawa..tapi tu lah hakikat mentaliti orang kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 22-09-06 14:58


itulah mentaliti orang kita, hanya pandang pada kecantikan wajah

maaf Kalau apa yang saya katakan ini sedikit terkasar.. tapi hakikatnya begitu..

cuba kita tengok contohnya...Kalau ada gambar yang diposting di dalam portal ini...bandingkan lah, Kalau satu gambar tu cantik, dan satu lagi kurang cantik,, banyaklah yang akan tegur yang cantik kan...

contohla.. yang yang selalu diguna pakai..hai, boleh kenalan.. siapa yang pakai tudung warna..bla...bla..., boleh kenal...comella yang pakai baju warna....tu..Yang kurang menyerlah.. tak ada yang nak tegur sangat kan...atau mungkin satu gurauan?

Tapi itulah yang kita tengok realiti hari ini.......:-P

itu hanya pandangan saya.....
walaupun tak semua macam tu...tapi kebanyakkannya, macam tu lah...;-0

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 15:47


:roll: :roll: :roll:

lawa kah diriku ????

:-di
[ Telah diedit oleh: ayang2roses pada 22-09-06 15:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 16:32


semua itu ciptaan ilahi!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 17:12


semua ciptaan ilahi tu satu keindahan... tepuk dada tanya iman anda semua....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-09-06 17:41


Secara peribadi dan tanpa unsur- unsur hipokrit, saya suka perempuan yang lawa dan berpegang kuat pada agama... Muktamad...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 22-09-06 18:03


Pada 22-09-06 17:41 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Secara peribadi dan tanpa unsur- unsur hipokrit, saya suka perempuan yang lawa dan berpegang kuat pada agama... Muktamad...


:-P pengakuan ikhlas ini...

sesiapa yang rasa diri tak cantik akan pikiaq dua kali ini...:-P
InsyaAllah akan dapat tu nanti....:-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 22-09-06 18:11


Tahu tak apa...
[ Telah diedit oleh: mizie_hafiz80 pada 22-09-06 18:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 18:19


entah apa-apa saja lelaki macam tu...tak relevan langsung!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

ibnu_mukhtar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23052
Posting: 21
Dari: Shah Alam

Kedah  


posticon Posting pada: 22-09-06 18:23


emm..ya ka?tu cuma teori..lagipun lawa tu sesuatu yang subjektif..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_mukhtarProfil   Hantar PM kepada ibnu_mukhtar   Pergi ke ibnu_mukhtar's Website   Quote dan BalasQuote

qaisy_ida
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22014
Posting: 39
Dari: qElaTE

malaysia  


posticon Posting pada: 22-09-06 18:40


kbanyakan lelaki suka p0mpuan cantik...yang tak cantik tak dhiraukn..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaisy_idaProfil   Hantar PM kepada qaisy_ida   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 22-09-06 20:46


topik ni tak bestttttttttttttttt

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 22:35


kecantikan fizikal bukan ukuran bagi Allah, jadi mengapa perlu timbul isu ini? Apa yang patut diutamakan? cantik wajah atau cantik akidah dan ibadah?


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 23-09-06 11:14


Pada 22-09-06 18:11 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Tahu tak apa...


harap yang empunya diri pun handsome jugak....jangan nak yang cantik saja


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 11:33


Pada 22-09-06 20:46 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

topik ni tak bestttttttttttttttt


janganlah marah dik.. topik ni sekadar perbincangan... bukan memperli sesiapa... untuk mengetahui sejauh mana pendapat kita kaumhawa & adam.... minta maaf andai topik ni menyentuh hati sesiapa di luar sana.......


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-09-06 12:01


Kalau tak handsome saya takkan cakap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 23-09-06 12:18


Pada 23-09-06 12:01 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau tak handsome saya takkan cakap...


baguslah...
tapi kecantikan wajah tak akan kekal..untuk selamanya


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 13:31


Pada 23-09-06 12:37 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

kalau muka, cari yang biasa saja..yang lawa pun "miang" juga kadang-kadang


hehehehe......


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 13:59


Pada 22-09-06 18:40 , qaisy_ida posting:

!!! QUOTE !!!

kbanyakan lelaki suka p0mpuan cantik...yang tak cantik tak dhiraukn..


Biarlah mereka tak hirau yang penting, Allah...jodoh sudah ditentukan, cantik tak cantik tetap akan kahwin jika jodoh dah sampai.


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 22:27


setiap insan mengharapkan sesuatu yang sempurna..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 24-09-06 00:12


Em, apa maksud lawa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-06 09:42


Pada 24-09-06 00:12 , mohdnurhakimin posting:

!!! QUOTE !!!

Em, apa maksud lawa?


kalau sabahan, lawa ni maksudnya cantik tapi kalau kat semenanjung, tak tahulah pula...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

adiklieeya
Warga Rasmi
Menyertai: 25.07.2006
Ahli No: 25398
Posting: 9

Selangor  


posticon Posting pada: 24-09-06 10:18


kadang - kadang memang ada betulnya......
lelaki selalunya suka pada yang lawa sahaja......
tapi....apa-apa pun....tepuk dada tanya selera....

semoga kita semua tergolong dalam golongan yang terbaik di sisi
NYA....

ikhlas dari
Dikya    :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For adiklieeyaProfil   Hantar PM kepada adiklieeya   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-09-06 12:00


Pada 21-09-06 15:48 , budak_melaka posting:

!!! QUOTE !!!

huwaaa....terasanya dalam hati...maklumlah saya ni tak lawa........heheheeh

semoga diri ini sentiasa di kalangan golongan orang yang cantik di sisiNya.....amennn, itu lebih penting kan.....


samalah kita...moga-moga...amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 24-09-06 16:12


Pada 24-09-06 09:42 , lisa_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-06 00:12 , mohdnurhakimin posting:

!!! QUOTE !!!

Em, apa maksud lawa?


kalau sabahan, lawa ni maksudnya cantik tapi kalau kat semenanjung, tak tahulah pula...



kalau kat semenanjung maksudnya cun agaknya
Seindah hiasan adalah wanita solehah...lawa tak lawa bukan persoalannya

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-09-06 16:40


ada btulnya jugak..hahahahaha....

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 08:17


Pada 24-09-06 16:40 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

ada btulnya jugak..hahahahaha....


Wallahualam..........


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 09:32


tak semestinya tak lawa itu tak ada keistimewaannya yang lain kan........ALLAH S.W.T telah jadikan manusia ini mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 09:53


Pada 26-09-06 09:32 , mysarra posting:

!!! QUOTE !!!

tak semestinya tak lawa itu tak ada keistimewaannya yang lain kan........ALLAH S.W.T telah jadikan manusia ini mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing..........


sokonglah dik........


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 10:04


Sesungguhnya Allah Taala itu cantik, sukakan pada kecantikan....renungi lah.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 26-09-06 11:48


Pada 22-09-06 17:41 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Secara peribadi dan tanpa unsur- unsur hipokrit, saya suka perempuan yang lawa dan berpegang kuat pada agama... Muktamad...


semoga anta dapat isteri begitu...amen......bagi saya itulah lelaki.....Muktamad....

hehehhe...membawa seribu pengertian ........terima kasih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 26-09-06 11:49


Pada 23-09-06 12:01 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau tak handsome saya takkan cakap...


kekadang tak perlu...kita berterus terang wahai kawan ku....takut riak....jadinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 26-09-06 11:54


Biarlah mereka tak hirau yang penting, Allah...jodoh sudah ditentukan, cantik tak cantik tetap akan kahwin jika jodoh dah sampai.



bagi saya....saya akan doa supaya suami saya menerima saya tak cantik ni.....sepenuh hati,.,,,,andai kata, dijodohkan dengan org handsome...yang inginkan org cantik...../.akan saya gunakan pedang Doa untuk mencantas dan menggunakan senjata airmata merayu kepadaNya menggantikan yang lebih baik dari nya.....

kecantikan hanaya sementara.....saya akui kecantikan yang ada pada saya tak kekal lama.....tapi kasih sayang saya kepada suami saya insyaallah akan berkekalan lama hingga Dia menjemput saya.....amennn
[ Telah diedit oleh: budak_melaka pada 27-09-06 10:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 11:54


no komen..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 08:35


Pada 26-09-06 11:54 , budak_melaka posting:

!!! QUOTE !!!

Biarlah mereka tak hirau yang penting, Allah...jodoh sudah ditentukan, cantik tak cantik tetap akan kahwin jika jodoh dah sampai.



bagi saya....saya akan doa supaya suami saya menerima saya tak cantik ni.....sepenuh hati,.,,,,andai kata, dijodohkan dengan org handsome...yang inginkan org cantik...../.akan saya gunakan pedang Doa untuk mencantas dan menggunakan senjata airmata merayu kepadaNya menggantikan yang lebih baik dari Nya.....

kecantikan hanaya sementara.....saya akui kecantikan yang ada pada saya tak kekal lama.....tapi kasih sayang saya kepada suami saya insyaallah akan berkekalan lama hingga Dia menjemput saya.....amennn


wah sedihnya..... insyaAllah moga Allah temukan yang tebaik untuk adik ye...


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

haura_akhas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14612
Posting: 118
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-09-06 10:57


kecantikan tak akan kekal...dah mati, masuk kubur...kena makan kat ulat jugak...

beautiful is eye beholder... :-)


-----------------
Pasakkan Iman Untuk Satu Perubahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For haura_akhasProfil   Hantar PM kepada haura_akhas   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 10:59


hehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 05-10-06 13:26


Pada 22-09-06 17:41 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Secara peribadi dan tanpa unsur- unsur hipokrit, saya suka perempuan yang lawa dan berpegang kuat pada agama... Muktamad...


bagus awak ni...
tapi bagaimana Kalau tak dapat yang cantik dan berpegang kuat pada agama????????
tak kawin ar awak????????
kluy tak cantik tapi bab agama memang tiptop???????awak tolak juga ke??????

pepon berbalik pada hati... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-06 13:56


Pada 26-09-06 11:54 , budak_melaka posting:

!!! QUOTE !!!


bagi saya....saya akan doa supaya suami saya menerima saya tak cantik ni.....sepenuh hati,.,,,,andai kata, dijodohkan dengan org handsome...yang inginkan org cantik...../.akan saya gunakan pedang Doa untuk mencantas dan menggunakan senjata airmata merayu kepadaNya menggantikan yang lebih baik dari nya.....

kecantikan hanaya sementara.....saya akui kecantikan yang ada pada saya tak kekal lama.....tapi kasih sayang saya kepada suami saya insyaallah akan berkekalan lama hingga Dia menjemput saya.....amennn


samalah..setuju dengan budak_melaka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

nabli
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7237
Posting: 31
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 05-10-06 16:34


cantik dinilai pada hati :p
insyallah rupa ku yang sempurna ini hanya untuk dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabliProfil   Hantar PM kepada nabli   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-10-06 10:32


SEMUA maNUSIA akan Ada PAsaNGAnNYA masing-masing...MUNGKIN DI MAta anda TAk caNTIK TApi DI MAta org LAin saPA taHUkn baGI mereka KAlaH2 BIDAdaRI DAri kaYAngaN.... :-di


-----------------
IsWaRa miRaGe TuRbO cHaRGer 4g63.
[ Telah diedit oleh: KIKO pada 06-10-06 10:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

Sumayyah_tercinta
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26800
Posting: 19
Dari: Kelate and Sabah

malaysia  


posticon Posting pada: 06-10-06 13:50


Tak semua lelaki macam tu... hanya orang lelaki yang tak ada pendidikan agama saja yang akan buat macam tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Sumayyah_tercintaProfil   Hantar PM kepada Sumayyah_tercinta   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-06 16:11


betul, betul.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-06 21:54


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-06 14:38


fikir2 kan lah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-10-06 18:28


Boleh ke nilai sifat seseorang tu dr wajah mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-10-06 18:38


Tak Semua LeLaKi macam tu lah..
tak betul tu....
Salah tu...
tak tepat tu..
tak benor tu..
Hawat jadi lagu to no..
Mai ramai-ramai..Kita Pakat Habaq kat mereka ni yang semua tu tok betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-10-06 09:45


Pada 20-10-06 18:38 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

Tak Semua LeLaKi macam tu lah..
tak betul tu....
Salah tu...
tak tepat tu..
tak benor tu..
Hawat jadi lagu to no..
Mai ramai-ramai..Kita Pakat Habaq kat mereka ni yang semua tu tok betul..


kalau tak betul alhamdulillah............hehehe


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-10-06 01:27


usah cermin diri dan memberi penilaian terhadap kecantikan luaran yang hanya bersifat kosmetik....cuba renungi kejadian diri dan mencari daya penarik yang telah dianugerahkan kepada kita....bersikap adillah dengan diri sendiri....pandang diri sendiri dengan memuji kelebihan2 yang telah Allah anugerahkan yang ada pada diri tidak pada orang lain.... gunakan kelebihan2 yang ada untuk meningkatkan daya keyakinan diri dalam bermasyarakat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 10:06


Pada 27-10-06 01:27 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

usah cermin diri dan memberi penilaian terhadap kecantikan luaran yang hanya bersifat kosmetik....cuba renungi kejadian diri dan mencari daya penarik yang telah dianugerahkan kepada kita....bersikap adillah dengan diri sendiri....pandang diri sendiri dengan memuji kelebihan2 yang telah Allah anugerahkan yang ada pada diri tidak pada orang lain.... gunakan kelebihan2 yang ada untuk meningkatkan daya keyakinan diri dalam bermasyarakat....


betul apa adik cakap tu.........


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

wasilatul_furqan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1610
Posting: 22
Dari: Kertih/Tronoh

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 10:50


nak yang cumil2,cute2..hehe..tapi saya tak cumil pun haha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wasilatul_furqanProfil   Hantar PM kepada wasilatul_furqan   Pergi ke wasilatul_furqan's Website   Quote dan BalasQuote

shahfaz
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2006
Ahli No: 26664
Posting: 17
Dari: besut

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-10-06 06:50


ayyuwah............
ana sokong sailormoon............
kecantikan setiap wanita 2 terltak pada mata yang memandang

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahfazProfil   Hantar PM kepada shahfaz   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 29-10-06 10:38


cantik tu kan subjektif...tak payah risola...ada org rasa dia cantik...tapi org lain pandang biasa saja...huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-10-06 16:11


kita tak cantik pun..serius....huahuahua


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

    


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 29-10-06 17:29


WaNiTa... DeNgAn KeCaNtIkAnMu, EnGkAu LeBiH eLoK dArIpAdA mAtAhArI... dEnGaN aKhLaKmU, eNgKaU lEbIh HaRuM dArIpAdA hArUmAn... DeNgAn RenDaH hAtImU eNgKaU lEbIh TiNgGi DaRi ReMbUlAn... dEnGaN kElEmBuTaNmU , eNgKaU lEbIh HaLuS dArI rInTiK hUjAn..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-10-06 17:47


perempuan yang lawa ...
adalah perempuan yang lawa akhlaknya... :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 29-10-06 18:03


Pada 29-10-06 17:47 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan yang lawa ...
adalah perempuan yang lawa akhlaknya... :di


Betul tu :-di ...perempuan yang cantik akhlaknya memiliki kecantikan yang hakiki..kecantikan yang tak akan dipengaruhi oleh umur..Kecantikan rupa paras dan 'body' hanya bersifat sementara..kalau dah tua nanti semua nya akan hilang..Pilihlah perempuan yang cantik akhlaknya walaupun fizikalnya tak berapa cantik, insyaALLAH kita tak akan menyesal.. :-)

p/s: pesanan untuk diri sendiri juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-06 20:49


semuanya cantik insya Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 29-10-06 23:37


kelakar pun ada jugak mawardah ini.....tergelak pun ada jugak....bila saya baca apa yang mawardah tuliskan tu pun ada betulnyer...tapi mawardah tak semua laki begitu tau....tak baik sian kat laki2 yang ada kat luar sana tu....apa-apa pun terima kasih lah mawardah...sebab lucu pun ada jugak...apa yang penting yang betul tu tetap betul....wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-06 23:42


Pada 29-10-06 17:47 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan yang lawa ...
adalah perempuan yang lawa akhlaknya... :di


setuju sangat kat broshahir tapi nak cari lelaki yang begini..(maaflah kalau tersilap cakap ye...) 1 dalam sejuta di zaman moden ni...kalau terjumpa tu alhamdulillah...majoriti kawan-kawan ana yang lelaki tu..bab akhlak/agama mesti akan jatuh di tangga ke tiga selepas kecantikan dan harta..
wallahu'alam


-----------------
~Don't ever leave the one you love for the one you like,because the one you like will leave you for the one they love~


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-10-06 08:38


ala,sekarang ni semua perempuan sama saja...pandang harta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 30-10-06 08:55


hmmm.... betul tu zaiti... mengikut pemerhatian ana, memang satu dalam sejuta lelaki yang melihat pada akhlak dan agama.... ia jatuh tempat ketiga selepas kecantikan dan harta...

betul juga kata solskjaer, perempuan semua pandang harta... di zaman moden ini, lelaki yang bertanggungjawab akan mengumpul harta untuk anak isterinya... tanpa wang, keluarga akan berpecah belah, tanpa wang tiadalah pendidikan untuk anak-anak... tanpa wang dakwah islamiah sukar untuk diteruskan.... tanpa wang umat Islam akan jauh ketinggalan... tanpa wang... mungkin ada di kalangan kita yang begitu zuhud (tak memerlukan wang), tapi, mungkin 1 dalam sejuta... nak makan pun kena ada wang.... itu adalah sebab wanita melihat kepada lelaki yang berharta... Wallahu'alam...
[ Telah diedit oleh: NoZaBiZz pada 30-10-06 12:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-06 09:48


emm..terasa pula! hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 30-10-06 10:24


aik... nurman terasa part mana tu? hehe... just pandangan saya saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 30-10-06 11:12


Salam

Pada 30-10-06 08:55 , NoZaBiZz posting:

!!! QUOTE !!!

hmmm.... betul tu zaiti... mengikut pemerhatian ana, memang satu dalam sejuta lelaki yang melihat pada akhlak dan agama.... ia jatuh tempat ketiga selepas kecantikan dan harta...

betul juga kata solskjaer, perempuan semua pandang harta... di zaman moden ini, lelaki yang bertanggungjawab akan mengumpul harta untuk anak isterinya... tanpa wang, keluarga akan berpecah belah, tanpa wang tiadalah pendidikan untuk anak-anak... tanpa wang dakwah islamiah sukar untuk diteruskan.... tanpa wang umat Islam akan jauh ketinggalan... tanpa wang... mungkin ada di kalangan kita yang begitu zuhud, tapi, mungkin 1 dalam sejuta... nak makan pun kena ada wang.... itu adalah sebab wanita melihat kepada lelaki yang berharta... Wallahu'alam...


Tapi wang bukanlah segala-galanya...Memang kita perlukan wang tapi ianya bukanlah benda yang boleh menjamin kebahagian hidup..Tangunggungjawab seorang suami bukan setakat mencari harta untuk anak isterinya tetapi lebih dari itu..Kalau suami hanya sibuk mengumpulkan harta sahaja tanpa mempedulikan anak dan isterinya tak guna juga..betul tak?..harta juga boleh menyebabkan keluarga berpecah belah..Kerana berebut harta sampai ada yang sanggup bermusuhan walaupun saudara sendiri..Wallahu'alam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 30-10-06 12:58


betul kata kamu tu sailormoon... wang bukan boleh menjamin kebahagiaan hidup... tetapi ia mempengaruhi sedikit dalam mencapai kebahagiaan hidup...
saya hanya mahu menjawab kenyataan solskjaer yang menyatakan "perempuan sama saja... semua pandang harta"...
seperti kata kamu "tanggungjawab seorang suami bukan setakat mencari harta, tetapi lebih dari itu.." kesimpulannya mencari harta memang t/jawab seorang suami yang bertanggungjawab
so... tak salah kan jika ada perempuan yang memandang kepada harta?

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-06 14:10


so... tak salah kan jika ada perempuan yang memandang kepada harta?

betul tu...maksud ana tak ada lah sampai taksub sangat mengumpul kekayaan..jadikan harta itu satu landasan/pelaburan yang menguntungkan kita di akhirat kelak..maksudnya infakkan ke jalan yang betul..setakat cukup untuk keperluan harian dan hidup secara sederhana dan asalkan tidak meminta2..alhamdulillah..bukankah telah termaktub dalam Kalamullah..." ...Allah tiada mengubah nasib sesuatu kaum melainkan mereka mengubah keadaan mereka sendiri...."S.Raad:11


-----------------
~Don't ever leave the one you love for the one you like,because the one you like will leave you for the one they love~


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-10-06 15:32


lelaki handsome dengan lelaki tak handsome pulak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

armien
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2005
Ahli No: 20238
Posting: 56
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-10-06 15:56


Assalamualaikum
Pilihlah wanita itu kerna agamanya....nabi pun galakkan kita kahwin dengan perempuan yang ada agama..bukan kerna paras rupa..bab paras rupa kita letakkan yang last sekali..baru betul...Kalau setakat rupa cantik, harta banyak tapi akhlak teruk...hmmm...abaikanlah wahai insan2 yang bernama lelaki..baik pilih perempuan yang kurang cantik tapi akhlak baik..Insyaallah, bahagia dunia akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For armienProfil   Hantar PM kepada armien   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 30-10-06 17:12


edlin, bagi ana lelaki handsome dan tak handsome susah sikit nak bezakan... lebih kurang sama saja... bagi ana kehenseman lelaki terletak pada keyakinanya dalam pemikiran, kata-kata dan perbuatan... wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 30-10-06 23:49


Salam

Pada 30-10-06 12:58 , NoZaBiZz posting:

!!! QUOTE !!!

betul kata kamu tu sailormoon... wang bukan boleh menjamin kebahagiaan hidup... tetapi ia mempengaruhi sedikit dalam mencapai kebahagiaan hidup...
saya hanya mahu menjawab kenyataan solskjaer yang menyatakan "perempuan sama saja... semua pandang harta"...
seperti kata kamu "tanggungjawab seorang suami bukan setakat mencari harta, tetapi lebih dari itu.." kesimpulannya mencari harta memang t/jawab seorang suami yang bertanggungjawab
so... tak salah kan jika ada perempuan yang memandang kepada harta?



Memang tak dapat di sangkal lagi kita memerlukan wang untuk meneruskan hidup di dalam dunia sekarang yang mementingkan kebendaan tapi janganlah sampai harta dijadikan ukuran utama..Kalau kita hanya memandang kepada harta dan tiba-tiba satu hari suami kita jadi miskin apa kita nak buat?Takkanlah kita nak tinggalkan dia sebab dah tak tak ada harta lagi?Lagipun kekayaan bukanlah satu kelebihan yang boleh dibanggakan..Mungkin ianya satu ujian dari ALLAH..Ada manusia diuji dengan kekayaan dan ada manusia diuji dengan kemiskinan..wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mouslimin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27179
Posting: 127
Dari: Papar, sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 21:02


Assalamualaikum... pada pendapat saya perempuan itu akan kelihatan lawa selawa lawanya sekiranya dia menutupi kecacatannya yakni aurat.. tutup aurat pun jangan lah ketat-ketat juga... kalau pakai tudung pun tapi kelihatan jugak bentuk badan hingga menaikkan nafsu lelaki baik bogel... same jugak critenye.. wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mousliminProfil   Hantar PM kepada mouslimin   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 03-11-06 21:17


Pada 30-10-06 15:56 , armien posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
Pilihlah wanita itu kerna agamanya....nabi pun galakkan kita kahwin dengan perempuan yang ada agama..bukan kerna paras rupa..bab paras rupa kita letakkan yang last sekali..baru betul...Kalau setakat rupa cantik, harta banyak tapi akhlak teruk...hmmm...abaikanlah wahai insan2 yang bernama lelaki..baik pilih perempuan yang kurang cantik tapi akhlak baik..Insyaallah, bahagia dunia akhirat.



akhlak boleh diperbaiki...penampilan boleh dibentuk...sahsiah boleh ditarbiahkan...tapi rupa paras adalah bersifat kekal... :roll:


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

mouslimin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27179
Posting: 127
Dari: Papar, sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 23:47


maaf saudari farah... cuba bandingkan muka kamu masa bayi, 5 tahun, 12 tahun dan sekarang, sama ke? cuba tengok nanti kalau awak dah tua pula.. agak-agak sama ke? bukankah awak kata rupa paras itu kekal? fikirkanlah...

kasih Tuhan tiada bertepi..
sayang Tuhan JANJI-Nya PASTI...

hanya kalau kita mempunyai akhlak yang baik saja kita akan kekal dalam rahmat Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mousliminProfil   Hantar PM kepada mouslimin   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-11-06 23:53


Betul tu..kecantikkan rupa paras tidak kekal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-11-06 11:47


Setahu saya ... CiNtA BuKaN SeKaDaR kat LuaRaN SahAja..
"CINTA BUKAN SEKADAR KOSMETIK"

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

simple_NAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 26007
Posting: 77
Dari: shah alam

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-06 13:05


beto kata mechelmine...." cinta bukan sekadar kosmetik"

setiap orang di keistimewaannya....dan juga kelemahannya

be reality...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simple_NAHProfil   Hantar PM kepada simple_NAH   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 11-11-06 16:06


hehehe.....

no komen..
biasa lah tu..
ragam manusia...

apapun..
alhamdulillah........
kita patut bersyukur......
lawa tak lawa letak tepi dulu..

cuba fikir kalau tak budak tangan pula macam mana??? :-di

bersyukurlah apa yang dianugerahkanNya..
setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» perempuan lawa vs perempuan tak lawa......

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.196282 saat. Lajunya....